Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. november 1. 14:56

Paggy! Köszönöm.
Nagy csibész a kölök. Ő kérte a munkát aputól mikor ott volt, majd elájultam, mert egy hét alatt lemorzsolt egy kis utánfutó kukoricát. =)) Persze, apu megbontotta neki előre.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 15:17

Ági! Az én Dundimat nem lehetett volna így pedikűrözni! Az állatorvosnál textilből
készült szájkosár volt rajta, és ketten fogtuk, hogy le ne vergődje magát az asztalról,
amíg a doktornő elvégezte a pedikűrt.

Paggy, most olvasom, hogy tegnap megnyílt a Szép művészeti. Belenéztem a videóba.
Csodaszépek az új termek!

Se a karamellás, se az ikeás képek nem látszanak már!

Marcsi! Így jár, aki későn jön...lemarad a te visegrádi és esztergomi képeidről :(
De legalább te jól érezted magad!

Hoppá! Mégis láthatok visegrádi képeket! Ezeket a kepkuldes.com segítségével
tetted fel, biztosan azért! Milyen csodaszép a kilátás! De jó, hogy sok fotót csináltál
a magasból!

A fiadnak és a menyednek azt kívánom, hogy találják meg a számukra legjobb megoldást.
(épp azt olvasom, hogy gondolkodnak, hogy Pesten maradnak-e vagy visszamennek
Szegedre)

Épp Évánál (Boszorkány) tartok, amikor kértem, hogy gondoljunk rá. Az Iron Ladies
topikjában írta, hogy nov hetedikén dől el, hogy mi lesz a térdével. Csupa jót kívánok
neki!!

Egy harmadik cica ( a két anyával együtt 7 van neki, és mind vörös cirmos, vagy
vörös cirmos és fehér):

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 1. 15:19

Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. november 1. 15:51

Lányok! A képhost megszűnése után Rita ajánlására én is a postimages.org képfeltöltőt használom, azon belül 640x480- as méretet. Szerintem ez se nem túl kicsi,se nem túl nagy, jól élvezhető.

Ma mindenszentek napja van. A kép tavaly készült.

Kép

Mindig tetszett a kecskerágó termése, de eddig nem találtam a környékünkön sehol. Most akadtam rá, mire lassan mind lepotyog.

Kép

Tegnap délután 5-kor a naplemente

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 16:15

Gabi! Gyönyörű a Károlyi kastély. Úgy tűnik ott is támogatják a felújításokat. Én két hónapon
belül kétszer voltam az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban. Szokás szerint gyerekeket vittünk
oda.
Jó időtök volt, a kék ég a fehér falakkal csodálatosan mutat.

De nagyon jók az őszi kompozícióid! (a sütőtökösre gondolok) Az elsőnek jobb az elrendezése, de
a második az élettel telibb a fény-árnyék játéka miatt.

Nem a te hibád, félre ne érts, de aki egy elefánt lábát székként képes használni, vagy egy gorilla
tenyerét hamutartóként, az számomra nem is ember. Azzal én soha egy szót nem lennék képes
váltani, lerína rólam a megvetés és a mérhetetlen düh. Mondjuk kitömött állatfejek közt sem birnék
létezni...

Úgy látom Nagybányán is aszály volt. Alig van víz a folyóban. A Sajóban olyan szigeteket látok, amit
eddig soha. A környéken repedeznek a családi házak falai. Az enyém is.

Az ortodox temlomka lett a kedvencem, de nagyon ötletesek a tükröződő templom fotók is. Ebben
te vagy a mesterem. :D Ja, a "mosolygós" káposztával töltött paprika is a kedvencem! Hopp! A
vidám temető is felkerült a kedvencek közé! Szuper és gyönyörű!

Amit Avasújfaluról írtál, arról a lányom is mesélt. Vannak román munkatársai, akik ugyanezt csinálják.
A két kislányukat a nagyszülők nevelik, mert a szülők nem tudnak még hat év után sem hazajönni,
mert a hatalmas házon mindig kell valamit újítani. Most méregdrága kerítésre gyűjtenek.

Zsike! Az én konyhámban még nem volt gyömbér, de egyszer fogok venni, és megkóstolom.
Az meg végképp nem jutna eszembe, hogy cserépbe ültessem, pedig miért ne? Nagyon érdekes!

Kata! Nagyon tetszett a buszmegállós "képregényed"! Samuka arcáról mindent le lehetett olvasni.
(olvasom, hogy Gabi is ezt írta) Nagyon cuki volt, ahogy a fejét a tiédre hajtotta.

A kisvonatos fotókon látszik, hogy Győrben is vannak szép régi épületek. Hogy a cicák miért imádnak
annyira a klaviatúrára feküdni? Ki tudja?

Guszta a félbevágott füge! Még csak kétszer ettem olyat, ami nem aszalt volt. Nagyon fincsi.

Nálunk gyakran látni kerítésre akasztott szatyrokat, amit soha nem vesz le onnan senki, csak akinek
odatették. Ha jön a tejeskocsi, akkor a szatyrokba a flakon mellé a pénzt is odateszik, és az is ott
marad. Ez annyira természetes, hogy eddig el is felejtettem lefényképezni:

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. november 1. 18:25

Szia Rita!
Spoiler: mutasd
Aggódtam érted, és szinte fájt a lelkem amikor olvastam, hogy min mentél keresztül, le a kalappal előtted ahogyan megoldottad a benned felmerült gondokat. Azt gondolom, hogy időben voltál mert ha nem tudod rendezni akkor előbb utóbb fizikai problémák is adódhattak volna.
Van egy mondás: A fizikai betegség a sértődött lélek felkiáltása.

Legyél egészséges. Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 18:49

Gabi! Szívesen elidőztem volna veled az arborétumban! A kerteket, parkokat, üvegházakat
nagyon szeretem.

Az őszi képek csodásak, de a legcsodálatosabb a Körös és a harmatos őszirózsa a méhecskével!

Istenem, eltelt egy év? Újra kolbászfesztivál! Panka meg már felnőtt nő lett! Jó sokat dolgoztatok
otthon is, ha ennyi vendéget fogadtatok.

Paggy! Már biztosan szép nagyok a fréziák. Amit most nézek, október 7.-i állapot.

Látom, hogy kísérletezel a fotózással. Én leginkább a természetet szeretem fényképezni, az
áll hozzám a legközelebb, arra van leginkább szemem. Nem véletlen, hogy abban fejlődtem a
leginkább. Én abban szeretek úja utakat keresni. De szívesen nézem más próbálkozásait is,
mert sok ötletet tudok belőlük meríteni.

Október 12.-én voltál az Art Marketen, és mintha nyári képeket látnék. Hihetetlen az időjárás
az idén! Nekem Isabelle Menin képe tetszett a legjobban, mert vidám színes. A fekete-fehérek
hiába művésziek, nem tudnám tíz másodpercnél tovább nézni. De a legjobb Isabelle Menin és
a sonka egymás mellett. Szintén jó vidám kép! :D

A fényképnagyíttatás nem rossz ötlet, az én gyermekeim is javasolták már nekem. Nem sok helyem
lenne számukra, de lehet, hogy megfontolom.

De nagyon jól nézett ki az almás-banános rétesed!

Írtad Gabinak, hogy jó lenne elolvasni a sírfeliratokat. Párat találtam. Igyekeztek szöveghűen
fordítani:

Spoiler: mutasd
Itt nyugszom én idelenn

Braic Ileana a nevem

Volt öt legénygyermekem

Isten tartsa valahányat

Neked Griga megbocsátok

Bár a késed belémvágtad

Mikor leszúrtál részegen,

De eltemettél tisztesen

Itt a nagy templom tövén

Te is megtérsz majd mellém

*

Itt nyugszom én idelenn

Pop George Ocuta a nevem

Amíg világomat éltem

Sok-sok disznyót megperzseltem

Rengeteg húst is megettem

Ez lehetett tán a vesztem.

Jó lett volna még pár év

Még egy kicsi öregség

De a halál nem hagyott

A föld alá parancsolt.

Életemnek búcsút mondtam

43 éves korban.

*

Nyugszom én idelenn

Stan George a nevem

Szegény élet, jött a vég

Semmivé lett mint a jég

Illés napján kapáltam

A villám erősebb volt nálam

Apám megharagudott

És anyám se nyughatott

Örökké megsiratott.

Fiatalon távoztam

19 ha voltam.

*

Nyugszom én idelenn

Pop Griguta a nevem

Szegény bölcsőm siratlak

De korán elhagytalak

Jaj anyukám édsanyám

Nem lesz fijad ezután

Csinálj más ficsúrt ha kell

Az Istennel ne perelj

Hét hónapra mentem el.

*

Itt nyugszom idelenn

Pop Ion Pipis a nevem

Megfizettem mindenért

Ahol a halál elért

Valahol Mires hegyén

Rámjött a vagonkerék.

Játékban elmerültem

Vonat alá kerültem.

Anyám sirat vár haza

Nem múlik a bánata.

*

Derék sógor itt vagyok

Veled együtt nyughatok

Kaszát hoztam magammal

Füvet vágunk azonnal

Abrakot a lovaknak

Attul jobban szántanak

Újságom is van néked

Megnőtt Ion, a legényed

Oskolába jár a szentem

Hogy aztán sofőr lehessen.

Az élettől én búcsúztam

44 éves koromban.

*

Nyugszom én is idelenn

Ioan Spanu a nevem

Míg tartott földi életem

Molnárkodtam rendesen

Sok zsákot felemeltem

Finom lisztet őröltem

Kevés vámot vetettem

Az élettől elbúcsúztam

Ősszel 60 éves korban.

*

Nyugszom én idelenn

Tarasan Ioana a nevem

Méhesemtől búcsúzok

Hol vannak a szép napok?

Én emberem, jó uram

A helyed mellettem van

És ha meg találnál halni

Ide jössz majd mellém hálni,

De azért nem kell sietni

Van még időd porrá lenni.

Ági! Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Ha szomorú és kalandos kerülőutakon is, de célba értél!
Még nem tartok ott a nézelődésben, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy eljutottál-e a tanfolyamokra.

Na, most olvasom, hogy eljutottál a tanfolyamra. Én nem nézek kínai történelmi sorozatokat, és
koreaiakat sem, ezért számomra újdonság volt, amiket írtál. Nekem tetszik, amit festettél, nem
lehetett elsőre könnyű. A férfiak meg olyan földhözragadtak! Saját tapasztalat is!

Rettentően sajnálom Ödönötöket! (nyolc darab pont a szóban! Eddig hét volt a rekord: jöjjön

Kata! De gusztusos a diós beiglid! A számban az íze! Tavaly még fájt volna a látványa, de mára már
megszoktam, hogy nem eszem ilyesmit, és szomorúság nélkül tudok ránézni. Én is rengeteget sütöttem.

Samuka átlényegült a buszon. :)

Éva (Boszorkány)! Minden jót kívánok csütörtökre!

Marcsi! Nagyon régen voltam Esztergomban és a bazilikában is. Én az egribe vagyok szerelmes, mert
az közel van hozzánk, és ha ott vagyunk, mindig bemegyünk. De az tény, hogy ez is gyönyörűséges.
Na, és a kilátás! Minden pénzt megér! Egyszer kilátásokat fogok gyűjteni. Imádom a magasból készült
fotókat!

És akkor jön a hajókázás, amit szintén imádok! Én csak csónakáztam Lillafüreden vasárnap, de már az
is annyira nyugtatólag hatott rám. Csend, őszi táj, lassan hullámzó víz, és az evező okozta vízcsobogás...

Gabi, Paggy! A hanbokos képet lementettem. Csinik vagytok benne!!!!

A többit holnap! Több, mint hat órája nézem az elmaradásomat, már sajog a szemem.

Őszi hársfa belülről-alulról, nappal szembe fotózva:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. november 1. 20:49

Panna új bútort kapott a szobájába. :) Nem igaz mit csinál ez a macska!!! x_x Beépített ledlámpa. :-o

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 21:09

Haha! Azonnal fel kellett neki oda menni! Beépített világítás. Én most Margitka veres
cicáit látom a legtöbbet:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 2. 12:03

Gabóci, megnevettettél..az a macsek csúcs... :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) .
drága Rita, de boldog vagyok, hogy most már túl vagy a nehezén, és már szinte utol is érted magad a nézegetésben is. Ma is beiglis képet hozok, de most kettőt, mert az egyik apué a másik pedig a mienk! hozom is át a faceról... :)
Kép
Kép
Kép
apu már el is vitte a sajátját! :D :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 2. 12:17

Jaj, Kata! Tegnap is süti és ma is! Ez már sok a jóból! Szerencsére mára is maradt
palacsinta azzal vigasztalódom. Cukormentes baracklekvár megy bele. Szeretem.

Még van négy oldalam, de reggel elkezdtem fordítani az új sorozatomat, és Wu Xing
sorijából is ellenőriznem kell újabb részt. Előbb-utóbb csak behozom majd!

Nellinek fotóztam le ezt a husit, amikor kuktát vásárolt. A csirkemelleket besózom,
alaposan bekenem piros arannyal, szórok rá borsot, szárított tört piros csilit, és vágok
bele két gerezd fokhagymát is. Olajat és kevés vizet öntök alá, és a kuktában
porhanyósra párolom. Ha nem teszek rá csilit, akkor majoránnát morzsolok a husira,
de csak miután elkészült.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 2. 12:20

Na itt a kóstoló...ez túl jól sikerült...nem találtam a mazsolát...mert miért ne most tünt volna el a szemem elől, erre mire végeztem előkerült...de helyette vörös áfonyát tettem bele, rumaromával áztatva...aish....csak nehogy holnap megint sütnöm kelljen... :(( ~o) .
Kép
Kép
:ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 2. 12:22

Ritám a te palacsintád is nagyon guszta lehet...a másik húsos kajáról nincs kép, mert már eltüntettük.... :)) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 2. 12:28

Egyelőre még folyékony állapotban van. :)) Nem sütöttem ki tegnap az egészet.
Most készülök enni gulyáslevest, az mindig eltelít, mert sűrűn szeretem. Három
óra felé fogom kisütni a palcsikat.

Tölgyfalevelek:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 2. 13:50

el kellene szabadulnom valamelyik parkba...de gyönyörű ez a tölgy... :D :ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. november 2. 14:15

Kata, Rita! Milyen szerencse, hogy ebéd után vagyok már, így csak a szemem kívánja a finomságaitokat. :) Nagyon jól néznek ki. Kata Te mestere vagy a beigli sütésnek. :)
Én is gulyáslevest csináltam, meg egy kis krumplis tésztát, mert délután akarok sütni egy kis diós rácsost; még sosem csináltam, de a fiam megkívánta. ;)

November 2.halottak napja. Halottak napján azokra emlékezünk, akik elrendelt idejüket töltik a tisztítótűzben. Az élők imákkal segítik őket, étellel, fénnyel kedveskednek a holtaknak, miközben mindent elkövetnek, nehogy visszatérjenek kísérteni.

Kép

Kép

Nagyon megható, amikor nagyon sokan csak emlékezni tudunk a távoli bolygón élő szeretteinkre.
Részlet a Padlás című musicalből a szerző Presser Gábor kíséretével. Polgár László és lányai előadásában.

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 2. 14:42

Gabi! Tavaly is hoztál nagyon szép temetői képeket! Ez a gyertyafényes is nagyon
tetszik.

Nálunk mágnás diósnak hívják a rácsos tetejű linzertésztából készült diós sütit.
Nagyon sokat sütöttem annak idején. Megy gyorsan, mert a linzertésztát amúgy
is gyorsan kell összeállítani, nem jó neki a meleg. Készítettem mákkal is, úgyis
isteni.

Megnéztem a videót, és a hsz.-ok közt olvastam, hogy Polgár László meghalt.
Nem is hallottam róla. Utána nézek.

Platánfa levelei:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 2. 16:21

Ha már főzés...nincs véletlen valakinek palóc ismerőse..aki tudná az ottani husoskáposzta készítését? állítólag másként csinálják mint mi...egy barátnőm kolléganője mondta, aki palós ősöktől származik és a nagymamája szokta csinálni a 6o-as években ő akkor volt 8 éves...Így nem emlékszik rá hogy hogyan készült, csak teljesen más mint a mienk...gondoltam megpróbálok itt segítséget kérni... :) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 2. 16:22

Rita írta:Egyelőre még folyékony állapotban van. :)) Nem sütöttem ki tegnap az egészet.
Most készülök enni gulyáslevest, az mindig eltelít, mert sűrűn szeretem. Három
óra felé fogom kisütni a palcsikat.

Tölgyfalevelek:

Kép

egyik szebb mint a másik...gyönyörű :-bd
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. november 2. 18:57

Háládatos szép estét mindenkinek!!!

Morbid a helyzetem!! Halottak napjára,nekem feltámadás!! Vagyis újra van gépem!! Mit gépem,az van,csak képernyő nincs hozzá,szóval kész lett ma délután a laptopom !!! Most aztán kapkodhatok mint Lódán a ménkűhöz hogy behozzam azt a rengeteg kiesést amit az élet számomra produkált!! Azt sem tudom hol kezdjem!! Arra viszont büszke vagyok,hogy a káosz közepette vágott az eszem mint az életlen beretva,és néhány honlapra a belépőmet nem kevés hátsó szándékkal kiadtam a főnöknőmnek,szóval így még az AvistaZ -on is "élőnek" vagyok nyílvánítva))
A munkahelyi gépet nem használhattam,ugyanis némi kemény változás keletkezett az irodában,ami a főnöknőmnek is össze borzolta a szemöldökét.De hogy mégis pletykálja,-Egészségi okok miatt leszázalékolták a jó fej nyugdíj előtt álló egyik főnököt,és helyette a még meglévőhöz kaptunk .... egy spiont(( Azok a régi szép napok!!!
Van néhány lejárt szavatosságú fotóm,amit feltöltök majd a Google+ képtáramba,és itt is közzé teszem.
Mit írhatnék még,azon kívül hogy örülök is,meg le is vagyok törve mint a bili füle,mert nem tudom új évre bepótolhatom e a netes kiesésem,itt,és még néhány oldalon(((
Mindenkinél meleg van a lakóhelyén,vagy csak nálunk mértek 25 fokot??? Így November elejére ez,...... =)) =)) =)) =))
Mielőtt még elpárolog az orcám,mindenkinek további kellemes hosszú hétvégét kívánok,ami még van belőle!! ~o) %%- %%- @};- (%) :-h :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 2. 19:40

Kata! Nekem nincs palóc ismerősöm, sőt a húsos káposztát sem szeretem, soha nem főztem,
így okosakat sem tudok mondani vele kapcsolatban.

Szilvia! Ne nézd vissza az oldalakat, vagy csak lapozgass bele, mert annyit, amennyivel
le vagy maradva képtelenség feldolgozni. Szüleid jól vannak? És a cicód?

Még augusztusi fotó:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 2. 20:10

Szilvia !!!De jó hogy Te is előkerültél...mikor én is napokig nem voltam gépközelben, nekem gond volt hogy hogy pótolom vissza, és visszafelé lapoztam :)) :)) :)) :)) gondoltam így legalább a legfrissebbekkel naprakész vagyok :)) :)) :)) :)) Hihetetlen, mekkora hiányt tud okozni egy géphiány szó ami szó függők lettünk nem is kicsit...ez van....hogy boldogultok az édesburgonyával? apum már felszedte...gyönyörűek lettek, csak pár cérnaméretű lett a többi gyönyörű...
Megint elfelejtettem apu telefonján megnézni a kiscicákat...majd hétfőn, mert előbb nem találkozunk...
A spion mindig elnyeri méltó jutalmát...egyébként az asrác, aki nekem szokott segíteni is, ő is ilyen főnököt fogott ki, még a telefont is alig tudja felvenni...hihetetlen. Pedig eddig is túlteljesítettek, tehát nem ment a munka rovására semmi. :( . :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Ritám, majd talán valaki olvasva a kérést, tud segíteni..az vicc, hogy a neten sem találtam én sem... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2018. november 2. 21:09

Szia Kata

Nekem a férjem palóc vidékről származott, így igénye volt a húsos káposztára.
Igaz nem túl sűrűn alkottam ezt az ételt, de azért előfordult. ;)
Én sima pörköltet csináltam és a savanyú káposztát ebbe tettem és utána együtt főztem
tovább. Tejfeles habarással sűrítettem. Hogy teljes legyen a finomság tócsnit is csináltam mellé.
Linkelek egy receptet hátha megtetszik. :))

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-kesz ... lacgulyas/

Rita tőled pedig elnézést kérek, hogy ide tettem Katának a válaszom.

:littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 2. 21:15

Jól tetted, Dolores!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 3. 8:16

Drága Dolores, köszönöm a válaszod, el is küldöm a barátnőmnek....Rita neked is a kedvességed.... :x :ymhug: :movingflower: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”