Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 3. 9:14

Sziasztok!Nagyon sok szép képet töltöttetek fel.Örülök,hogy Rita meghozta a kedvetek a fényképezéshez..Köszönöm szépen a fotókat. :flower1: :littlehearth: :movingflower:

FELHÍVNÁM A FIGYELMETEK,hogy a holnapután kezdődő KOREAI FILMFESZTIVÁL filmjeinek nagy részét meg lehet találni magyar fordítással.Biri Kagylóhéj blogjában összegezi.Buta voltam,mert nem kapcsoltam időben,így sok mindenről lemaradtam pld.a Sugárban beszélgetés lesz a rendezővel a filmről.
CineTalk E J-yong rendezővel + Egy gyilkos asszony vetítés
Nyilvános · Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원) és Sugár Mozi szervezésébens a rendezővel:
Kedves Lányok!Ha gondoljátok ,nézzétek meg a filmeket!Kata szavai szerint, kicsit módosítva ,FOTEL FESZTIVÁLOZÓK lehetünk
Biri nagyon kedves volt és átengedett nekem egy jegyet a GYÚJTOGATÓKRA. Üdv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 3. 18:54

Paggy, felmentem én is Biri honlapjára, és a filmek közt örömmel fedeztem fel az általam
fordított The Table / Az asztal c. koreai filmet is. Örülök neki!

A lányomék ma Walesben jártak (jaj, még tartozom a nyári walesi fotókkal is), és küldött
két szivárványos fotót. Nem mellesleg apály is van, de ezt már lehet, hogy unjátok, én
viszont, ahogy írtam nyáron, egyre nagyobb apályrajongó lettem.

A kép alján a hínárkupacok jelzik, hogy ott víz szokott lenni.

Kép

Colwyn bay (Calwyn-öböl) a fenti hely neve, a netről szedtem le egy fotót, hogy meg
tudjam mutatni, hogy a kép felső harmadában látható földnyelv másik oldalán, van egy
nagyon szép városka, Llandudno. Ott én is voltam a nyáron. Előbb utóbb csak kikerülnek
majd a fotóim is.

Colwyn bay:

Kép

És a földnyelv másik oldala Llandudno (saját fotó). A libegőhöz megyünk épp:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 3. 19:27

Paggy, jó szórakozást, igazán kedves gesztus volt Biritől, remélem az alkalom szuper lesz. Jól megnevettettél a fotel fesztiválozókon :)) :)) :)) -
Rita, ugye nem gondolod komolyan az unalmas szót,minden képnek nagyon örülünk a kintieknek meg különösen, hisz sokan el sem jutunk odáig
A szívárvány meg egyébként is a szívem csücske... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 3. 21:06

Egy kis esti nézni, DE NEM ENNIVALÓ!!!!!!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 3. 21:38

Október közepe felé Angliában is volt egy hosszú hétvége, amikor Zsuzsiék egy karavánparkba
mentek őszelni. Nem sok képet küldött, mert borús volt az idő, és sokszor esett is, nem volt
kedve fotózni.

A karavánpark. Olyasmi, mint a többi volt, amiről már hoztam fotókat:

Kép

Kép

Thirsk valamikor vásárváros volt. Mára ekkora maradt a piaca:

Kép

A helyi rendőrség. Tipikusan angol:

Kép

A katedrlis is tipikusan angol:

Kép

Kép

És ez is:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 4. 7:55

Sziasztok!Bár nyugiban kell lennem a pajzsmirigyem miatt,de azért pár percre reggel és este a 3 korty engedélyezett kávé mellé kukkantás.
Hajnalban ismétlik a tegnapi műsorokat a rádióban.Van néhány kedvencem pld. az UTCAFRONT c.műsor.Főleg építészetről szól .
Innen hozok 2 érdekeset:
Régebben tettem be ide néhány linket a jövő közlekedéséről,na a jövő már itt van:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 4. 7:57

De még nem nálunk.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 4. 8:04

A másik érdekesség:a Clark Ádám téren, a Lánchídnál, hosszú évek óta volt egy vacak,romos épület.No ezt nem lehet, FREKVENTÁLT HELY az ALAGÚT mellett .Pocsék látvány a Lánchídról,ezért lebontották.Így tényleg egy pici, negyed citromszelet alaprajzú, telekre kellett szállodát építeni.5 díjat nyert a szálloda belsőépítész csapata./BARA DESIGN STUDIO/Mellékelek egy linket,hogy nézzetek Ti is be egy új díjnyertes magyar szállodába!
Szép napot!Paggy
https://www.booking.com/hotel/hu/clark-budapest.hu.html
ÉS a díjnyertes stúdió még...,figyelem Ági és Marcsi!
https://forbes.hu/uzlet/futurisztikus-f ... -szegeden/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 4. 11:16

Paggy, köszönet a sok érdekességért,de jövő ide vagy oda, azért a légitaxi nem a hétköznapi emberé lesz...az már most tuti... ;) . Mindenesetre érdekes és izgalmas érzés lehet...benne ülni, és utazni...inkább a mentőhelikoptereket kellene még profibbá változtatni szerintem... :D . :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

más..végignéztem ezt a gyönyörű belsőteret a szállodáról, kétszer is jót nevettem, mert egyből azt szúrtam ki, hogy honnan kellene azokat a gyönyörű felhőket lekapnom, aztán meg a konditerem ahova kétszer is visszamentem :)) :)) :)) :)) .
A belső tényleg gyönyörűséges lett, külön megfigyelendő nem csak a látvány kifelé is, hanem az érdekes megvilágítás. Ezt tuti még egypárszor meglesem, annyira gyönyörű. Na és az alagút, a híd, mind olyan gyönyörű a kivilágítással hogy szinte lélegzet elállító. :) :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. november 4. 14:57

Kata!!
Húsos káposzta,más néven Székely káposzta,magyarosított nevén,Locsos káposzta))
Pont tegnap csinált anyukám,jó friss idei döngölésű savanyú káposztából!!
Lehet disznóhússal készült pörköltöt használni hozzá,vagy ahogyan mi,filézett aprított csirkecomb pörkölttel.Persze a káposzta sem mindegy!! Jár a szám,hisz mi minden évben 60-80kg káposztát döngölünk,saját ízvilág szerint,kevés só,jelentős mennyiségű torma és csípős paprika,valamint mustármag és bors felhasználásával)))
Batáta !!! -- Jó lett volna a termés,ám valami éhes földtúró állatka(-kák),minden nagyobbat felesben megkajált!! A guta ütögetett bennünket!! A fehér ízlett neki,a sárgát alig bántotta.Azért csak össze jött két nagy ládával,csak gyorsan enni kell,mert romlik!! A fehér a kedvenc,sült krumplinak,főleg chips -nek sütve!! Igazi ropogós csemege!!

Ritám,te már megint a szépséges Albionban múlattad az időd!! Irigy vagyok!!

Gabó!! - Gárfild cica újjfent nagyot alakított!!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 4. 17:04

Szilvia, nyáron mindig megyek, de sajnos máskor nem tudok. Az őszi és a tavaszi szünet
rövid hozzá, a téli szünet nekem jó lenne, de a gyerekek munkahelyén akkor van a legtöbb
munka. Karácsonykor csak 25.-én lehetnek otthon, egyébként dolgoznak, sőt túlóráznak.
Nincs értelme kimennem.

Ma Angliában is szép nap volt. Nyáron is tettem fel képeket a Mersey folyóról. Keresztül folyik
a gyerekek lakhelyén is, és 25 km-rel odébb Liverpoolnál ömlik bele az Ír-tengerbe:

A lányom küldte a képet. Ahol tó vagy folyó van, ott biztos, hogy kanadai lúd is van Angliában.
A neve miatt, azt gondoltam, hogy kuriózum lehet Európában. Nagyjából igazam lett. Ezt
találtam róla a wikipédiában:

Spoiler: mutasd
A kanadai ludak nagyobb példányai Európában is széles körben meghonosodtak és vad populációkat alakítottak ki Nagy-Britanniában (néhány ezer pár), Hollandiában, és Skandináviában (több, mint 10 000 pár). Bebizonyították, hogy a skandináv és brit madarak saját vándorlási mintát alakítottak ki. Kisebb, szigetszerű élőhelyek alakultak ki nagyobb városok, például Hamburg és München környékén, ezek általában állatkertekből és parkokból származó, visszavadult madarak, melyek néhány területen kártevővé váltak.

A ludak Európában először 1678-ban, az Egyesült Királyságban jelentek meg, ahol II. Jakab angol király vízimadár gyűjteményébe kerültek a St. James’s Parkban.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 4. 17:52

szia Szilvia akkor mi jól jártunk mert mi is a pirosat vetettük el és hámozva felszeletelve sütőpapíron...17o fokon fél óra lett olyan lett mint a gesztenye...Már bánom hogy nem csináltam képeket, de annyira éhes voltam rá hogy befaltam még a Samu maradékát is.....csipszet hogy csinálsz?
Ritám köszönöm a szép képeket, még a színek is tobzódnak...kék és a zöld, benne a ludak... :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 4. 20:05

Én még egy harapás édes krumplit sem ettem, de az itthoni fiam szokott venni az
Aldiban. Szereti nagyon.

Hirtelen annyi fényképem lett. Drága sógornőm is küldött, de azt későbbre hagyom,
a Zsuzsiét teszem ki.
Liverpoolban vannak most, tűzijátékot fognak nézni. Holnap ünnep van náluk, amiről
találtam egy magyar nyelvű rövid összefoglalót:

Fontos ünnep Angliában november 5-én a Bonfire Night, ami egy XVII. századi meghiúsult gyújtogatásnak
állít emléket, 1605-ben ugyanis Guy Fawkes megpróbálta felégetni a Lordok Házát, ám időben elkapták,
és letartóztatták. Ekkor gyújtották meg az örömtüzeket, amik mára tűzijátékká váltak, és az angolok
előszeretettel állítanak emléket a régi történet szerencsés végkifejletének.

"Szebbnél-szebb" karácsonyfadíszeket küldött. Van, amit nagyon kedvelek Angliában,
van, amit nem. Speciel ezeket a díszeket én nem tenném fel a fára. Először azt hittem,
hogy maradék ajándéktárgyakra madzagokat kötnek, úgy csinálnak belőlük díszeket,
ilyen is van, de közelről jól látható, hogy némelyik úgy van kiöntve... vagy micsodálva,
hogy az akasztónak is helyet csináltak eleve. Szóval nincs mentség, karácsonyfadísznek
készültek.

Jól látjátok, a szőrös kis kabáttól, a delfinig, a kis hajszárítótól, a kis mobiltelefonig,
a hattyútól a zebráig, mind-mind fára való dísz! Rubik kocka is van!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A kínai negyed bejárata esti fényben:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 4. 20:11

Azt a..micsoda karácsonyi bazár...azért sokat nem tennék ki, de a szarvas tetszik...Azért ugye mennyire más ott... :D A kínai kapu is nagyon hangulatos, éppen ma fejeztem be egy kínai női orvosról szóló sorozatot, Ditta végzett vele hát jól megríkatott a két befejező rész, és meg is könnyebbültem egyszerre, mert ha nem is 1oo%-ban de jó lett a vége... :D
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. november 5. 11:12

Rita köszönöm, hogy ismét Angliában járhattam egy kicsikét Zsuzsi képei által. Nagyon kedvelem ezeket a képeket, a kínai negyed kapuja is nagyon hangulatos. Ott sok a lúd, nálunk meg a kacsa. A bazárok sosem vonzottak, mostanában nálunk a színvonalát vesztett karácsonyi azaz adventi vásárt is messze elkerülöm.

Az utóbbi napokban gyönyörű napsütés és szinte nyári meleg volt, ezért ma reggel szinte rosszul esett, hogy hűvösebb lett. Nem csak bennünk nem tudatosul, hogy november van, de a természet is össze van zavarodva. Hétvégi képek :-?

Kép

Kép

Kép

Hogy Garfield se maradjon ki. Panna új szobabútort kapott, a doboz mániás rögtön megtalálta a helyét. :D

Kép

Paggy! Ez csak egy pohár ásványvíz ... vagy nem!? :))

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 5. 16:13

Sziasztok!Nemsokára indulok a Koreai Filmfesztiválra.Rita! A régebben feltett tengerparti képek gyönyörűek.A mostaniak pedig érdekesek.Vadlibát csak a Nils Horgersson c.mese rajzfilmváltozatában láttam.Köszönöm,hogy betetted a képeket.
Gabóci!HUNCUT VAGY!!! :)) Nem egy vizes pohár?Ügyes!!!!Szépek a virágok,a margarétát választom.Üdv:Paggy
Ja és Garfield MINDENT VISZ,JÓ FEJ!!!!! :ympeace:
MEGJÖTTEM.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 5. 16:18

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 5. 16:20

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 5. 16:21

https://www.youtube.com/watch?v=7dTLOlLq7Fo&feature=youtu.be

A filmrészletetet ,amit feltettem,letiltotta a you tube.
Meg tudjátok nézni magyar felirattal/ezt már az előzőekben írtam/
Biri ült mellettem.A filmről annyit,hogy HŰŰŰŰŰŰŰŰŰ........!!!!Széplelkű nézőknek nem való. ^:)^ Mindenesetra Yo -Ah-int nem tudom ezek után kis bugyuta/nekem való/ romantikus sorozatban megnézni.Irtó jó színész...Egy kis személyes:kép az aranyos Birivel:
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. november 5. 18:19

Kata - A chipet batátából egyszerű!! Disznózsírban sütöttem,nem olajban,és szeletelővel szép vékonyra szeltem,csak nem szabad az olajsütő kosárt nagyon megpakolni.Szellősen ha mondhatom)) Engem is meglepett,mert mintha nem nagyon akart volna sülni,de aztán elkezdett kunkorodni,és mikor kiborítottam,még sütés után másfél órával is tiszta ropi volt!! Apum és én szeretjük így,anyum a kissé vastagabbra szeletelt verzióban szereti,mert az puhább.Nekem meg mindegy csak legyen)))

Ritám,csodás képek,innen a fűtött szobából nézve méginkább)) Nos,a Kanadai vadlúd,igen szapora fajta!! Németországban hemzsegnek a parkokban,és adnak rájuk kilövési engedélyt.Itt Magyarországon azért elég ritka látvány.

Gabóci - Gárfild is elkezdett bundásodni télire???

Az idő ma nálunk drasztikusra fordult !!! Reggel még úgy indultam el hogy köd van ugyan,de már kezd a nap sütni,de egy fél óra múlva,a köd vastagabb lett,és a hőmérséklet is begorombult.Hazafelé már fütyült a fülem mellett a szél :-o :-o :-o
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 6. 11:02

Itt még viszonylag jó idő van, de már kaptunk egy kis goromba kóstolót az őszből...tegnap eljutottam egy pillanatra a barátnőmhöz,tőle hozom a macsek képeket...pill...
Kép

Kép
Kép

Most csak ennyi.... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. november 6. 19:32

Sziasztok!

Lemaradva, de itt vagyok. Hétvégén elutaztunk Bogácsra a rokonokhoz, Ödön maradt itthon a fiammal, mert szerinte nem vagyunk normálisak, ha őt is visszük erre a hosszú útra. Jól tettük, mert majdnem ott maradtunk. Az aksi szériahibás lehet, a kocsi nem indult, még az volt a szerencse, hogy az ajtók nem lettek lezárva.
Meglepő volt most a temető járás során Szegeden, hogy szinte nem lehetett észrevenni, hogy milyen hétvége volt. Szürke, és virágtalan volt ahova nekünk kellett menni. Meg is jegyeztük mindannyian.

Ami most szembejött velem, Kata cica képe. Hú, de szép ez a macsek! A beiglik pedig kivánatosak, vagyis ennivalóak. :-)

Aztán Gabóci Garfieldje. Nem hazudtolja meg magát ő sem a szekrény jelenettel. :-) Gabóci, a vizes buborékos pohár annyira, de annyira jó!!! A Polgár család énekes videóját láttam már régen. Nagyon szerettem akkor is.

Marcsi, köszi a képeket. Micsoda szuper lehetett ott enni abban az ebédlőben!! Olyan jó, hogy el tudtok menni igy kirándulgatni.

Paggy, régebben tettem be egy képet munkába menet egy régi lovarda épületéről. Természetesen nem látható már az sem. Na az a kép ott készült ahol a Forbes magazin mutatja az épülő hiperszuper lakóparkot.
Azt azért tudni kell, hogy a lakópark egy régi házakkal övezett részen épül egyik oldalt. Másik oldalt már vannak társasházak, de többségében az is magánházas környék. Közel a piac, Árkád, nincs rossz helyen, DE ! És itt a de számomra. Lesz ez olyan kakukktojás, hogy ihajj. Ráadásul sok az olyan szoba a lakásokban, aminek ablaka sincs. Néztek ott ismerőseim lakást, de egyiknek sem kellett.
Nagyon szép helyen volt a koreai filmvetités. A drónos videót megmutatom majd a fiamnak. Akart vele dolgozni, de mire elintézték az engedélyeket, tél lett, igy igazán csak ödönt lehet vele riogatni.

Szilvia! Örülök, hogy élvezhetem páratlan humorodat. :-) Sajnálom a batátáitokat. Nálunk a vakondcsalád dolgozik ezerrel. Belefáradtam, a fű már úgy néz ki, hogy legszivesebben vakonddal együtt cserélnék földet. Vinném jó messzire családostul. És a kis disznó ki is jön, mert kintről túr befelé. Kellene egy kandi kamera, mert úgy megnézném mi a frászt csinál olyankor. Honnan jön? Átmászik a szomszédból?

Rita! Köszönöm a kinti képeket. Jó nézegetni őket. Mosolyogtam, mikor Paggynak a Nils Holgerson jutott a vadlibákról eszébe. Jó kis mese volt az anno.Nagyon tetszik a katedrális, egyedi a bárányos cégér. A mi rubik kockánk viszont sokkal szebb, mint a kinti :-)
A neylon táska a keritésen eszembe juttatta, hogy amig a szomszéd néni itt lakott mellettünk mi is igy leveleztünk. Én az utcai keritésre tettem neki a táskát, ő meg a két telket elválasztó drótra akasztotta. A párom mindig szólt, mert a nappaliból láttuk, hogy Marika néni megint sütött süteményt. :-) Régi szép idők. Ő már elköltözött, most egy iker testvérpár épit mellettünk.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. november 6. 20:37

A fiam megkérdezi este: Anya mit főzöl holnap? Közben ecseteli mikorra kellene kész lenni az ebédnek. - természetesen dolgozok holnap de.- Mikor közlöm vele, hogy fogalmam sincs mit készitsek, bedobja nekem, hogy hát ha gondolod, lehet ramen. Ülök a gép előtt, háttal neki, de ahogy feléfordultam, rögtön módositotta a javaslatát. :-) Következő feladatom, megtanulni rament késziteni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 6. 20:59

Kedves Lányok és kedves Ági!Nagyon fáj a fejem,de ez szerintem nem a pajzsmirigy,hanem bármilyen furcsa,az epém.Mindig így jelez.ha összevissza vagyok és bekapkodom az étel.Sajnos az étellel való nyugtatásnak 1000 éves múltja van nálam.Volt idő,amikor gyorsan behabzsoltam valamit,ha kihívás elé néztem.Gyerekkori trauma maradványa.Node,most nagyon-nagyon visszafogom magam,ezért csak 3 képet csináltam a telefonommal a csarnokba menet.Egyébként is betartom a nyugit,mert muszáj.
Majd felteszem a képeket,előtte pótolom az elmaradásom:
Ritának nem köszöntem meg Gabóci kirándulása kapcsán említette a sírverseket és Rita feltette ide.Nagyon köszönöm,mókásak és elgondolkodtatóak.Többször elolvastam.
Más:Katának hálás vagyok a bejglik látványáért. :-bd :flower1: :movingflower: Olyan,de olyan guszták!Nem emlékszem,hogy szoktál a diós-mákos tölteléken kívül mást is csinálni?Ezek fincsik.A macska cuki!!!Tudtatok a barátnőddel kicsit pletykálni? :)) :)) :))
Marcsika!Igazán jók és érdekesek a palotabelső fotói.Az viszont még ennél is jobb,hogy eljutottál oda.Anyukámmal botorkáltunk mi is ott/szegénykém már nehezen járt,főleg mert sajnálta a pénzt egy rendes gyógycipőre.Illetve hiába kellett neki betét,nem volt türelme viselni.Tehát ott botorkáltunk.KÍVÁNOM NEKED MARCSI,HOGY MENJÉL MINÉL TÖBBSZÖR KIRÁNDULNI! :flower1:
Kedves Szilvi!Jaj,de jó olvasni ,amikor apukádról ,anyukádról,a kertről és mindenről írsz.Nekem ez egészen más világ.Mintha a felfokozott életemből belecsöppennék a nyugalomba.Írjál minél többet és a cicádról rakj be képet!!!!
Ági!Milyen furcsa,amit írtál a temetőről.Tényleg nem voltak virágok és gyertyák?Szomorú!.Régebben azt láttam,hogy ilyenkor nappali fényesség van a sírok mellett a sok mécsestől.---Tényleg öregedő kutyával nem lehet utazni,mert bármi történhet.Ági!Még mindig hatása alatt vagyok a tegnapi filmnek./Gyújtogatók/esetleg,ha lesz kedved és időd/ merszed/ ajánlom Neked.Most mindjárt hozom a telefonos képeket.Nagyon-nagyon igyekszem nyugiban lenni
------Most jut az eszembe,még felteszek valami nagyon érdekest,mert a tarsolyomban van és már megígértem---AZ ILLATRÓL.Ehhez pici idő kell.kb 1/2 óra.Utána végre lefekszem időben.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 6. 21:05

Hiába jó az idő,már alig utaznak a BKV HAJÓN:
Kép

Vissza: “Társalgó”