Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 20. 18:52

ÉS MÁSZOK HAZA-ÜDV MINDENKINEK PAGGY
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 20. 20:38

szia Paggy, milyen szép képeket és videókat hoztál..igazi karácsonyi hangulata volt az üzletbeltérnek. viszont kint látszott, hogy elég dideregtetős hideg van, ami nem csak a szél, hanem a nyirkosság miatt is volt. Kár, hogy szinte havas eső mint tiszta hó esett. Azért nagyon bevállalós vagy, hogy ennyire terheled a bal kezedet, de vigyázz arra is, mert majd később fogod érezni a hatását, amit most pillanatnyilag a jobbról úgymod átvállalt. :x
szia Ethan, Nem is kis legénykéd van már...igazi nagyfiú, látni hősiesen viseli a megpróbáltatásokat. gyors és teljes gyógyulást kívánok, valamint tartsátok be az orvosi utasításokat,..úgy gyorsabb a gyógyulás is...magamból kiindulva én is türelmetlen voltam a térd műtétem után...de nem éri meg...van egy mondás. miszerint lassan járj, tovább érsz... ;) :D :ymhug: :-bd i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 21. 21:27

sziasztok-miközben csendben jajgatok,ezt találtam-nem éppen karácsonyi téma-csak szemet szúrt
https://noizz.hu/szines/gayoung-interju/xzjp4pv
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. december 22. 11:49

Kedves Paggy! Köszönöm a képeidet, nagyon jók, ügyes vagy a törött kezeddel. Vigyázz ne erőltesd meg! ;)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. december 22. 11:52

Kívánok valamennyi fórumozó társamnak Áldott Karácsonyi Ünnepeket! :ympray: O:-) :x

Kép

Kép

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 22. 15:11

kedves gabóci-köszönöm az aggodalmad,ám az gondolom,hogy én ezt tudom adni hálám jeléül/bár nekem is rengeteg örömet okoz/annak a fórumnak,aminek vezetője ,a többi fordítóval együtt, rengeteg szép filmmel ismertetett meg-másom nincs,csak a lelkesedésem-2 éve rita invitált ide és a fórumtagok-ti-befogadtatok,ezért igyekeztem megfelelni a fórum címének-VAN KÉPEM HOZZÁ,így picit belehúztam.
boldog karácsonyt kívánok neked is mégegyszer :littlehearth: -tel paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 22. 21:20

Kedves mindenki! itt is kellemes karácsonyi Ünnepeket kívánok, Paggy, a szép videót is köszönöm,meghatóan szép. :x
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 23. 21:17

késő esti meglepetés kb 5 perc múlva
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 23. 21:41

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 23. 21:55

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 24. 7:39

szia Paggy, köszönöm a videót, még nem láttam élőben fényfestést, de hogy még ilyenkor sem tudnak egy kicsit viselkedni egyesek... :)
A karácsonyfa a malacokkal nekem undorító...egyáltalán nem találom sem viccesnek sem szépnek. Kinek lehetett ilyen ficamos ízlése, ez szinte meggyalázása az ünnepnek. brrr. viszont a kivilágított óriáskerék pedig gyönyörű látvány. Köszönöm a sok infót. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. december 24. 14:55

[color=#FF00BF]Boldog Karácsonyt minden kedves fórumtársunknak!![/color]
Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. december 24. 20:38

Minden kedves fórumtársamnak:
Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. december 24. 21:48

Kedves Éva!

Itt kivánok Neked boldog névnapot és ahogy Paggy irta, én is üdvözlöm a papagájod is! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 10:54

kedves éva okvetlenül nézd meg az öröhíreket is-le ne maradj a köszöntésedröl .paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. december 25. 11:15

Lányok, jövök majd, de hatalmas kés zülődésben vagyok, holnap dolgozom, ha túlélem itt leszek egyszercsak.
Addig is egy jó tanács !! :-) :-)

Kép

Hátha cicás gazdiknak hasznos lehet jövőre:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 25. 16:34

Ági jól megnevettettél, az a szöveg na és a macsek.... =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:09

kedves lányok mivel holnap nagyon elfoglalt leszek-ma este teszem fel a holnapra szánt dolgaim,s ezzel le is zárom az évem.jobbat terveztem a végére,több sajátot,de nem tudok a bal kezemmel rendesen fényképezni, viszont gondolom érdekes lesz,amit felrakok-azt már többször írtam,hogy engem csak érdekelnek ezek a dolgok,de semmit sem tudok róluk-
a történet az októberi art marketen kezdődött-emlékeztek,amiről hoztam néhány videót-ottani bolyongásom során rábukkantam néhány érdekes képre és egy barátságos emberpárra, látva érdeklődésem az egyik fotós iránt/mathilde nardoneÍ/leültettek és kézzel -lábbal elmagyarázták,hogy ők belgákés galériatulajdonosok,kezembe nyomtak néhány prospektust a galériájukról és invitáltal,látogassam meg őket brüsszelben---most először képek következnek ---mindjárt--
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:11

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:13

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:14

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:17

hű,ki ez a nő-pont ezt szeretném majd én is,fréziákat fotózni és egyáltalán növényfotózás vagy csendélet-nézzük meg mi ez--
kezembe adtak egy múzeumi kiadványt és néhány fotós magazint-kiderült,magyarországon is van egy nemzetközi fotógaléria-biztos van több is,de én most tudtam meg-neve-
LUMAS-és a bazilika mellett van
A LUMAS Galéria Berlinből indult, ma már a világ számos országában működő galérialánc. Jellemzően fotóművészek munkáit lehet megtekinteni, illetve megvásárolni. A galériát azzal a céllal hozták létre, hogy a művészet helyet kapjon az emberek otthonában is, ne csupán a múzeumokban.

Az egyedülállóan széles kínálatban egyszerre találhatók meg fiatal kortárs művészek, valamint a már világszerte ismert mesterek művei.

Ez azt is jelenti, hogy a klasszikus és kortárs fotókból álló különböző válogatások folyamatosan megújulnak.

Spoiler: mutasd
A művészet mindenkié
A legnagyobb művészek között szerepel a portfólióban például Damien Hirst, az angol kortárs művészet egyik legmeghatározóbb alakja, Takashi Murakami japán képzőművész, akit csak úgy hívnak, hogy „a japán Andy Warhol", valamint David LaChapelle amerikai fényképész is. Összesen kétszázötven alkotó nagyjából 3000 műve található meg a portfólióban, ebből öt magyar; Martin Munkácsi,
André Kertész, a kortárs művészek közül Major Ákos, Bakonyi Bence és Tombor Zoltán,

hozzájuk csatlakozott most Nagy Boglárka – első magyar festőművészként - egyelőre két festményével.

A galéria egyedisége, hogy minden művet az alkotó által kézzel aláírt eredeti képként kínálnak eladásra és a legtöbb esetben korlátozott példányszámban, 75-től 150 darabig terjed a nyomtatás. A LUMAS ugyanis az egyetlen olyan galéria, ahol nem csak öt példányban, nagyon magas áron lehet megvásárolni egy-egy képet és nem is a múzeumi ajándékboltok tömegesen gyártott rossz minőségű nyomtatványai köszönnek vissza, hanem limitált példányszámban, de a legmagasabb minőségben juthat hozzá az ember az alkotók műveihez. Így tudják biztosítani egyszerre az exkluzivitás élményét úgy, hogy közben az alkotók művei elérhetővé válnak több ember számára. Arról, hogy ki kerülhet be az alkotók közé, egy nemzetközi kurátorcsapat dönt. A budapesti LUMAS Galéria 2014-en nyílt meg.

A LUMAS a legnagyobb nemzetközi fotógaléria, ezért hatalmas dolog, hogy bekerültem a portfólióba. Náluk 80 százalékban fotóművészek vannak, klasszikus és kortárs művészek, csupán a maradék 20 százalék az, aki festő.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:30

a galériába el szerettem volna menni,de sajnos közbejött a kartörésem-így megkerestem az engem érdeklő művészek képeit-és mutatnék néhányat közülük,de elötte néhány fotó a galériáról-nem saját-
https://www.lumas.com/galleries/budapest/

https://www.lumas.com/galleries/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:38

ÉS MOST JÖJJENEK AZ ÉRDEKES-SZÉP, VAGY MEGHÖKKENTŐ FOTÓK-
https://www.lumas.com/artist/isabelle_menin/
nem tudom nektek lefordítja e gépetek a tudnivalót,ezért idemásolom a gépi fordítást bal kézzel
Azonnal látható, hogy Isabelle Menin művészeti háttere festmény. Élénk színei és élénkítő, fantáziadús manipulációja a textúra és az anyagosság elbűvölte a művészeti közösséget. Menin művei olyanok, mint az örvények, mélyebbre és mélyebben húzva a nézőket.

Menin a „belföldi fényképek és rendezetlen tájak” című műveit írja le az emberi karakter és a természet összetettsége közötti párhuzamok rajzolásának eszközeként. A munkáját ihlette Peter Paul Rubens és az úgynevezett „flamand primitívek”, a 15. és 16. században kiemelkedő művészi kört, melyekben Jan van Eyck, Hans Memling és Rogier van der Weyden szerepelt. Menin kapcsolatát a flamand mesterekkel az ő törekvésében láthatjuk, hogy a valóságot a fantasztikus világokban hozzák létre.

A művészről

Miután elvégezte a diplomát a brüsszeli Grafikai Kutatóintézetben, Menin a festészetre és az illusztrációkra szentelte magát. Hamarosan több kiállítás is volt Belgiumban. A klasszikus technikákkal foglalkozó évtized elteltével azonban a művész felhívta a figyelmet a digitális művészet kényszerítő kihívásaira. Menin a tárgyakat találja a természetben, és a virágok állandó témája a kompozícióinak.

A Menin társaitól eltekintve gyönyörű, organikus formák kombinációja egy modern, technikai reprezentációs módszerrel. Manipulálja a textúrát és a színt, fényképez egyéni virágot, más természetfigurákat szkennel, és egyesíti őket egyedi kompozíciókba. Művei már megjelentek Párizs világhírű Louvre múzeumában, a „Fotofever” kiállítás részeként.

„A digitalizálás lehetővé tette számomra, hogy visszaszorítsam a korlátaimat, hogy sokkal szélesebb körű tevékenységi területet találjak, ahol a dolgok folyékonyan kötődtek és visszafordíthatóak voltak.”
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:45

https://www.lumas.com/artist/pep_ventosa/
A Pep Ventosa egyedülálló fényképezési technikájához számos nemzetközi díjat nyert. Egy képben a spanyol fotós az optikai mélység és a látványos látvány rendkívüli fúzióját éri el. Kiválasztott művei egy fa sziluettjét mutatják be, mely a csillogó színekkel lenyűgöző, szelíd ecsetvonásokra emlékeztet. A fák tetejéhez hasonlóan a háttér is tűnhet, a levegő megduzzadt titokzatos mozgalommal.

Számtalan egyedi kép Virtuoso-átfedése

Pep Ventosa körülveszi a fát a kamerájával, és számtalan egyedi kép átfedése révén teljesen új és ismeretlen képet hoz létre.
Megfigyeljük, hogy egy fantasztikus, sokrétegű memória és fantázia térké válik. Az eredmény egy sűrű narratíva, egy erős esztétikával, amely az évszakok ciklikus változását követi a formák és színek megkülönböztető repertoárjával.

Fa sziluettek, mint a természet fantasztikus látványa

A fa motívuma a természet egészének szimbóluma. Különösen a mitikus koruk miatt a fákat nagy és félelmetes növényként értékelik a világ kultúráiban. A fákat az élet jelképének is tekintik. Pep Ventosa a festői sziluetteket lenyűgöző látványossá alakítja. Olyan kifejezetten jellemzi őket, hogy szinte olyan bonyolultnak tűnnek, mint más élő lények, amelyekkel találkoztunk. Az „In the Round - Trees” sorozatban az ikonikus minőség légköri megbeszélése.

Vissza: “Társalgó”