Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 24. 16:29

szia Paggy,! Az volt a helyzet, hogy apu ebéd után aludt volna, de csemetém mozgása miatt felriadt. többször is, és kint dekkoltunk a napon. Aztán besokalltam, és elmentünk a megállóba, igaz majd egy órát kellett volna várni, de szerencsére egy helybeli megszánt minket és majdnem hazáig hozott. Apu még nem jelezte, hogy mikor ébredt fel...de biztosan mérges egy kicsit...én is, hogy soha nincs egy szabad napom. Annyira fárasztó, de már majdnem az összes szén be van talicskázva! De most tuti 3-4 napig nem leszek hajlandó behordani. Helyette inkább majd most a benti takarítás következik.. ;;) :D .
Legyen kellemes vasárnap délutánotok. Már nincs kedvem kimozdulni, pedig cipőt kellene vegyek magamnak...legalább kettőt, mert széthordtam ezen a télen amiben most járok! Brrr. ha a próbákra gondolok... :(( :-ss + Samukám sem rajong érte!De majd ezt is túléljük :D :-bd :movingflower: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 9:40

Kedves Lányok!Amíg várok a délutáni vizsgálatra,már fő az ebéd/NEM EHETEK TEGNAP DÉL ÓTA:(( /hozok néhány dolgot.
Nem tudom hozzájuttok-e,lletve érdekel-e Titeket,megjelent a FESZTIVÁLOK télen-nyáron 2019 c.ingyenes füzetecske.Azelőtt anyukámmal sokat utazgattunk e kiadvány tájékoztatása alapján.Mióta meghalt,már nem nagyon megyek Budapesten kívül,mert öregek a kutyáim/vak-süket/,de találtam benne sok érdekes programot Budapesten is..Nem gondolom,hogy a mostanában mindenhol megrendezett fesztiválon ott kell lenni,de azért jó,ha az ember tudja, milyen rendezvények vannak a közelében.A MÁSIK, egy ilyen rendezvény alkalom a kimozdulásra.Találkoztam nagyon vacak,bóvli előadással,vásárral falunappal,DE jó sok viszont igen színvonalas volt.Kedves Lányok!Nem tudom ki merre lakik,főleg a nem kommentelők közül,de mivel jónak tartom a dolgot,minden hónapban lefotózom, az egész országra vonatkozó, az újság aktuális jövő havi programját.Így lehet tervezni.Mindjárt csinálok képet az áprilisiról.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 10:10

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 10:11

Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 10:13

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 10:16

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 10:18

Kép

Kép

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 10:26

:flower1: Egyetlen dolgot szeretnék csak megemlíteni,hogy 10 éve egy HÚVÉT HÉTFŐN reggel /hajnalban keltünk anyukámmal/ ott voltunk HOLLÓKŐN .Csodálatos időben,csodálatos esemény !!!!!!! :ymparty: A nők sokszoknyában,a férfiak fehér ingben,az oltárról omlott le a virág.Nem a mise miatt mentünk,de nagyon -nagyon jó volt MINDEN.Finomakat ettünk,vettem egy szép duplafonatos láncot ÉS,anyukám,aki nem ivott alkoholt,lehajtott egy dl finom bort,evett frissensült pogácsát.SZÉP EMLÉK!Itt az újságban is említik Hollókőt.
Most megyek a konyhába.Üdv.Paggy :flower1: :-h
Ha tudtok menjetek ki a szobából,mert szép az idő és itt a tavasz,a nyár,az ősz ,a tél ..........!Budapest sem más ,mint Békéscsaba,Szeged,Győr ......,csak picit nagyobb. :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 25. 16:55

Kedves Paggy, jót derültem az utolsó mondatodon...kicsit nagyobb... :)) .Ma 3 szor voltunk kint...és kivételesen hozok képeket ..de csak egy kettőt...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A bevérzett bal csuklómról inkább nem csinálok képet... ;) :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 25. 18:10

Sziasztok!Megjöttem a vizsgálatról.
KATA!Mi az,hogy bevérzett a csuklód?A szénhordástól?Jesszus!Gyorsan borogasd és ne csinálj semmit!Már van elég szén a sufniban!!!!!!
GYÖNYÖRŰ KÉPEKET HOZTÁL! :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: Ilyenre vágytam.Már nyomtatom is ki holnap és megy a lépcsőházban a falra /ha megengeded/.
Most beszámoló spoilerben
a vastagbél tükrözésről,hátha Nektek is menni kell.Nyugi a naturális részleteket körülírom.
Előző nap reggel könnyű reggeli ,ebédtől már csak húsleves leve vagy almalé vagy tea és víz ÉS du híg tejbegrizszerű nem rosszízű pezsgő folyadék ,majd 2 l víz 4 óra alatt.Közben jön egy éjszaka 2 óránként felébredsz,mert futni kell.DE NEM FÁJ?NEM GÖRCSÖL,csak mintha erjedt mustot ittál volna.Ugyanez mégegyszer reggel.Délután vizsgálat.Semmit enni ,csak inni és a vizsgálat elött 6 órával,ha altatásban lesz, még inni sem.Citromot nyalogathatsz vagy szőlőcukrot.Minden előtt intézd el a lakáson kívüli dolgodat,mert garantáltan csak a folyosó végéig jutsz el .Délután kivittem a kutyákat,este az utca végéig 2 x mentem le,ma hajnalban nagy séta,délben ház elé és a kertben üldögéltünk.
Vizsgálat:magánrendelő-kulturált,udvariasok,tisztaság,nem kell ruhátlanul feküdnöd,felfekszel,kapsz egy szurit a következő percben már fel is ébredsz.Picit szédülsz,addig egy kellemes helyen fekszel,s a kisérőd melletted lehet.Jóképű orvos kijön,meiden rendben ,MEDITERRÁN DIÉTA-nem zabálás!!!nem habzsolás!!Kulturáltan-Na ez lesz a legnehezebb.Kínos,hogy nevetőgázt /Marry Poppins/nyomtak belém,azaz levegőt egy ideig eltart ,amíg kering az emberben.DE így egyáltalán nem volt szörnyű.Eszembe jut anyukám.Jópár éve neki is csinálták bódításban-mikor kijött,azt mondta,csak arra emlékszik,hogy szép kék szeme volt az orvosnak.
Ennyi a tudósítás.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 25. 18:48

Sziasztok!
Kata! Nagyon sajnálom a csuklód! Nem tudom mennyit tudod majd pihentetni, de tényleg kimélni kellene, nehogy még nagyobb baja legyen!
Samukáról nagyon jó ez a kép, a közeli virágaid is csodásak!
Paggy! Örülök, hogy túl vagy mindenen! Az "élménybeszámolót" is köszönöm, tényleg nem tudhatja az ember, mikor lesz rá szüksége félelem ellen.
Megnéztem az ajánlatokat is, bár Szegeden nem sok minden lesz.

Most csak egy tegnapi éjszakai kép a nyiladozó magnóliáról.

Kép
Kép

Jajj, lányok ezt el kell mesélnem, mert nem tudtam sirjak-e , vagy nevessek.

Most beszéltem az öcsémékkel. Az öt éves gyerekükkel orvosnál voltak a faluban, mert egész éjszaka nagyon csúnyán köhögött
Az orvos megállapitotta, hogy a tüdeje tiszta, valószinűleg leforrázta a torkát, és irt neki orrcseppet. Visszarendelte őket április elsején, amelyik napra körlevelet adott ki előtte, hogy nem lesz rendelés, mert áramszünet lesz.
Hát most komolyan. Ilyen létezik?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 2:41

Kedves Ági!Délután elaludtam ruhástól , szegény kutyáimat nem vittem le.A felelősségtudat ,meg az egyik cicám/Kobak/ ,felébresztett.Persze most már nem vagyok álmos!!!Ebben az órában nem lehet "csörömpölni",takarítani vagy mosni,amivel el vagyok maradva,így jó kifogásként ,nézek egy filmet . Bekukkantottam ide is.Gyönyörű a csipkerózsika téli álomból felébredő magnólia :ymparty: Különösen szép a háttér nélküli 2. kép. :littlehearth: Nagyon jó,hogy fotózol.Írtam Neked egy kis ráutaló :)) mondatot kb 2 napja,miszerint nem áll össze bennem a Szegedről alkotott kép.Nehogy unszolásnak vedd \:D/ /!Azaz, köszönöm a fotókat a városról ,várom MAJD KÉSŐBB a továbbiakat.Imádom a gyöngyvirágot.Régen anyák napja környékén szokott virágozni,vagy nem jól emlékszem?
Borzasztó az eü.helyzet Magyarországon. Némelyik orvos nagyon le van terhelve,már menekül a betegtől.Egy kisgyerek ennyit várjon a kontrollra,TELJESEN NONSZENSZ!!!Mi történt azután?Javul az állapota?Hová lehet fordulni?Jobbulást kívánok neki láltatlanban is! %%- %%- %%- :flower1:
Szép további álmokat,visszabújok az ágyamba!/Olyan hangosan horkolnak a kutyáim,hogy kedvet kaptam./Holnap,azaz ma PATRIKRA felügyelek. :)) Paggy :-h :flower1: :littlehearth: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 26. 7:51

sziasztok lányok, mindjárt megyek apuhoz, de előtte...ahogy fel kellett segítenem és kapaszkodott azért lett a bevérzés a hüvelykújj tenyér alatt..nem nagy ,csak meglepődtem. Éjjel 5 ször felcsörgetett, a végén egyszerüen kinyomtam a telefont. félájult voltam a kimerültségtől é a testi fáradtságtól. Most is alig bírtam életre galvanizálni magam. a lényeg juszt is a 9 órási busszal megyek ki.aztán az első adandóval meg haza, aztán újra ki. majd megint..de muszáj, mert valahogy fel kell hajtanom még egy cipőt, mert lesznek még esők és mezitláb mégsem mászkálhatok. :)) .
Ja és jön valamikor vissza a vizbezetékszerelő, mert a csap ugyanúgy csepeg...xd
Ma apuhoz jönnek ott is lesz munka bőven... :( ;) de legalább az egyik legfontosabb probléma meg lesz oldva! Paggy, örülök, hogy túl vagy a nehezén, nekem sajnos elég kalandosra és fájdalmasra sikeredett, még kint is hallották. nem részletezem, remélem nem gyakori eset.
bélösszenövés a császár miatt.
befejezés gerincérzéstelenités és más röntgenfolyadék ivása stb. a lényeg anno én is túlestem rajta, mondhatni túléltem. Ahhoz képest a csőnyelés kismiska volt.
Ágikám a te mangóliád is csodaszép! :-bd :littlehearth:

Paggy, nyugodtan használj bármilyen képemet, ;;) ;) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
rohannom kell, még nem vagyok teljesen kész. :x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 9:13

Kedves Kata és Lányok!
Először is nagyon klassz csaj vagy Kata!Gondolok Rád ,hogy legyen erőd a nehéz naphoz /biztosan más is ,aki jobb helyzetben van ,ezt teszi/ ^:)^ :flower1: :littlehearth: :flower1:
Másik:
Nekem is ez volt a 2. ilyen vizsgálatom.Az első kicsit fájdalmasabb volt,de közben adtak bódítót,úgy hogy el lehetett viselni.
A magánrendelő,ahova járok ,elfogadható áron,nagyon korrekt viselkedéssel megelégedésemre van.

Este benézek,most megyek őeködni Patikra.Ma főzni fogunk.a lakásban nagyszerűen mozog,így főzni is tud.Nyúlpaprikást szeretne.Biztosan nem fogom megkóstolni,bár tudom ,hogy finom, de segítek neki.Az én feladatom a krumplikrokett készítés lesz.Abban profi vagyok.Megyek.Sziasztok.Paggy
Kedves Mindenki!Egyébként Nálatok is kisütött a nap?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 10:34

Lányok!Patrik elhalasztva,mert szerzett magának,illetve egy régi kutyásbarátunkat beszervezte Kati, egy ultipartnert,Amerikában is ultizott. Most mikor átmentem,alig tudtam bejutni,mert a két "hapsi" verte a blattot.Az egyik 89 a másik 82 és mindegyik,velem együtt,kicsit nagyot hall.Ott csengettem,kopogtam ,csak bentről a vidám kurjogatás hallatszott.Megszántak a szomszédok ,a teraszszomszédok,átmászott a fiúk Patrikékhoz ,hogy nyissák ki végre az ajtót.MAJDNEM LELÖKTÉK AZ ERKÉLYRŐL,MIRE MEGÉRTETTÉK,MIÉRT VAN OTT A GYEREK.Persze a telefon a fürdőszobában (?) maradt a WC mellett a földön (?).Végül dumcsiztunk 5 percet és kiebrudaltak,indult a következő party.NYÚLPAPRIKÁS elhalsztva.A párom itthon van,így du megyünk a városba a KLUB RÁDIÓ működéséhez hozzájárulni.
Gyalogolunk picit és fényképezek is.Viszont, akkor most ihaj-csuhaj takarítás!Egy baj van,előttünk szerelik a villanyoszlopot és pont belátnak a szobámba.A függönyöm picit kisebb mint az ablak,úgy hogy marad a mosogatás,mosás.Vicces,a fickó beköszönt a nyitvamaradt ablakon,daruskocsin szerel.Hú de megrémültem!!!!Azt hittem ,mint az öregek,hogy rabló :)) :)) :)) .Most megyek és sitty-sutty elmosogatok. :-h Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 26. 18:09

Jaj Paggy, :)) :)) :)) :)) ahogy elképzelem az ablakjelenetet :)) :)) :)) =)) =)) =)) .Csúcs ahogy még elő is adod meg az ultizós srácokat =)) =)) =)) .
de szerencse, hogy nem lett a segítségnyújtónak semmi baja... :)) :)) :)) Még jó hogy így ennyivel megúsztátok.! ;)) Egyébként a nyúlpaprikás nagyon finom, jobb mint a nutria...de én maradok a csirke pulyka, sertés párosítások mellett. :-bd ;))
Más..apu újra kórházban...megkövezhettek, de nagy megkönnyebbülésemre! Ugyanis este elesett és kénytelen volt mentőt hívni, minekutána a nem tudom hányadik felébresztés után kinyomtam a telefont, mert már majdnem szívbajt kaptam a kimerültségtől. és a gyereket is felébresztette. :( . És mivel korán lefeküdtem, lehetett olyan 7 óra, 8 órakor azt hittem már éjfél van..mikor rám csengetett hogy főzzek levest, mert éhes és semmit nem talál. Erre elsoroltam neki, hogy az asztalon ki van készítve minden, csak oda kell ülni és megenni. Megjegyzem a macskák ma megint dőzsöltek a rántott húsokban. Ugyanis nem evett egy falatot sem! :( :(( :-ss . Éjfélkor újra hívott, fél kettőkor újra, és akkor nyomtam ki a telefont. Na erről ennyit. Viszont klassz hogy bekerült, mert végre elvitték ultrahangra, és kiderült, hogy a műtét helye mellett szivárgás van és begennyesedett! Úgyhogy most már hála Istennek legalább megvan mitől voltak azok az őrült fájdalmai, kapott csövet, és biztonságban van a korházban. Mert a mai szerelések miatt meg nem mehetne mosdóba sem. Úgyhogy én sem megyek ki majd csak holnapután . Akkor viszont hamuzás, kazántöltés, minimálisra állítva a fűtés, hogy ha majd jön haza ne kihült lakásban legyen. Ja igen meglett a telefon hátlapja is...a srác elfelejtette visszaadni.az a kör is megért egy misét, mert szívesen kihagytam volna ebben a metsző szélben.
Legyen szép és nyugodt estétek...jó éjszakát... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 19:38

Sziasztok!Mi is hazaértünk a párommal.Kata!Teljesen megétem,hogy nyugodtabb vagy apukád miatt.Ott jó kezekben lesz és Te is tudsz egy picit pihenni.És főleg,hogy kiderült a baja.Átérzem a problémád,mert anyuval én is végigcsináltam.Nem akarta,hogy felváltva aludjunk nála a sógornőmmel, egész életébenönálló volt. A józan itélőképessége viszont az utolsó 3 hónapban romlott.
Tehát,most pihenj egy kicsit,mert még sok minden vár RÁD! :flower1: :littlehearth: :flower1:
Lányok hoztam egy csomó képet,de nem biztos ,hogy mindet felteszem,mert nem tudom Ági hoz-e néhány szép festményt az órájáról.
Kis időbe telik még felteszem.Sikerült a KLUB RÁDIÓNak egy kis összeget elküldeni.Többet akartam,mert mindig azt hallgatom,de kifogytam a kosztpénzből .Adott volna a párom,de én egy büszke nő vagyok :)) Olyan már nem lesz,hogy viccelődjön rajtam :)) ,amiért "eladósodtam".Az más,ha csak úgy ad,de kérni,csak végszükségben.PERSZE nincs semmi gond,csak mondom./Van nyugdíjam,magam ura vagyok./ :)) Ezt a nagyszüleimtől tanultam,meg a tapasztalat.Most megyek és megpróbálom a telefonomról levarázsolni a délutáni séta képeit.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:07

Pozsonyi u Láng Téka könyvesbolt,sokkal nagyobbnak képzeltem,itt tudtam a hozzájárulást leadni.
Kép
Részlet a kerületi/XIII./mindenttudóból:
"Van a Pozsonyi út elején egy apró boltocska. Cégtábláján Láng Téka felirat olvasható. A tulajdonos Rédei Éva megszállott könyves, aki akcióival, ötleteivel régen kilépett a hagyományos könyvkereskedelmi kliséből." (PM Online)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:10

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:11

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:12

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:15

S ami ez után jönne,az kimarad,mert az idei BUDAPEST 100 épületei között sok van a XIII.kerületben a Pozsonyi út környékén.Mindjárt hozom mi a BP. 100 mottója 2019-ben.
http://budapest100.hu/
Megint egy részlet a Bp.100 -ról
A Bauhaus nyomában járva az idei Budapest100 górcső alá veszi a modern építészet fővárosi emlékeit, a húszas évek végétől a negyvenes évek végéig. A válogatás csak látszólag tűnik magától értetődőnek. A korszak architektúrája egyedülállóan sokszínű, és mielőtt május elején elindulunk modern házakat nézni, érdemes megismerkedni azzal a történeti kontextussal is, amiben ezek létrejöhettek.
Ezt majd május 4-én részletesen.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:20

Most jön néhány nem túl jó fotó a sétánkról:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:21

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 26. 20:22