Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. április 17. 7:49

sziasztok! fÁgikám, olyan kis barátságos az az utca ahol laktok. gyönyörű a fa tele virággal. Ma megpróbálok kimenni Örkénybe. Kinyitok mindent, hadd járta át a friss napsütéses levegő. Füvet nyírni nekem is kellene. De maradnak a könyvek, hogy azokat el tudjam adni, Aztán majd meglátom mi fér a napba. Remélem nem menekülök el onnan. Nem szeretek sokáig kint lenni, minden Samukámon múlik. Ha kitart, akkor én is de ha haza akar jönni, akkor jönni kell, hogy legközelebb is ki akarjon jönni. :)
Ödönke látom zavarban volt a fülecskéjével nem tudta merre figyeljen rád vagy előre...Olyan aranyosak tudnak lenni... :D
gyönyörű a festésed, kíváncsi leszek melyik kép lesz a befutó. Nekem mindegyik tetszik amit festettél. \:D/ :flower1: :littlehearth:
Paggym nálatok biztosan megy most ezerrel minden. Zaj és por kijut gondolom mára is. Kitartás, egyszer csak vége lesz és lehet élvezni majd az új tetőt. Jöhetnének után hozzám is. Ha megtartanám örkényi házat az lenne az elsők között amit leszednék!-szedetnék, és egy normális tetőszerkezetet tetetnék fel. Utálom ahogy megoldotta!!! :-w .
Nem is akarom folytatni..
Puszim mindenkinek, legyen szép napja... :ymblushing: :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 13:38

SZIASZTOK MINDJÁRT JÖVÖK,csak gyorsanelkészülő,mindenbe mártott laktózmentes rántott sajtot ettünk /azaz én,de borzasztó,hogy itt kuncsorognak az állatok és megyek kezet mosni.Egyébként,"megállapodtunk",hogy kóstoló jár és utána el lehet menni a saját kosztot befalni,de most zúg-búg a tető,a konyhában alig lehet létezni a bezsúfolt nüvények miatt.Nagyjából menekülttábor szinten vagyunk,DE ÉN BIROM EZT!!! :)) :)) :)) Örülök,hogy lesz egy szép házunk.Csináltam fotót,hozom.ELŐBB KEZET MOSOK,UTÁNA ELOLVASOM /Nagyon-nagyon örülök :flower1: :littlehearth: :flower1: /Ági és Kata levelét.VISZONT MÁR MEGINT LEÍROM ---Kedves Többiek!az,hogy mi itt jól elvagyunk és levelezgetünk,részemről!!!!,nem azt jelenti,hogy zárt csoport vagyunk.Gyertek nézelődni,irkálni vagy képet,linket hozni!
Igaz örömmel fogadlak TITEKET IS-Na most,hogy a billentyű kellően olajos és erőspistás,megyek.Kb 10 perc múlva jövök.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:32

Kedves Lányok!Picit vaksi vagyok itt a félmomályban.
Először is:
Kata!Majd meglátod milyen állapotok vannak itt!/fénykép/ Kibírható.Rossz érzés vacak tető alatt létezni.Nálatok mekkora a közösköltség?Mi abból tudjuk ezt a nagy munkát finanszírozni,hogy a háznak volt egy kis lakása a földszinten,eddig kiadtuk és az fedezte a közös költség nagy részét,most viszont eladtuk és az összes pénzt a ház tatarozására fordítjuk.Biztos készített a házatok is valamilyen hosszútávú tervet.A közös képviselőnél meg kell lenni.NAGYRA VAGYOK A MIÉNKKEL MOST,ÁM EDDIG,a mi házunk volt a legromosabb az utcában.Végre,talán rendbe leszünk!!! :ympray: :)
Kata!Elhiszem,hogy nehéz lehet kimenni apukád tanyájára.MI LESZ A CICÁKKAL????Remélem valaki eteti majd!Lányomék új háza csak 2 cicával együtt volt eladó,illetve kikötötte a tulaj,hogy addig vigyázzanak rá,amíg érte jön.MÁR ELVITTE.---CSAK LASSAN INTÉZKEDJ,NEM HAJT A TATÁR!Csak annyit,amennyit bírsz!Samukával együtt csak a lehetőség szerinti legfontosabbat.Hogy mások mit szólnak,ebben nem fontos,hiszen Te éled az életed,Neked kell helytállni még sokáig.MI/én/csak távolból drukkolunk Neked ,Veled örülünk és szomorkodunk.
HAJRÁ!!!Hogy kell írni?FAITING???? :flower1: :littlehearth: :flower1:
Ágika!Hangulatos,rendezett az utcád,biztosan csupa ilyen ember is lakja.Legalábbis így tudom elképzelni.Kedves,egymásnak köszönő,de tartásos emberek.Igazam van?Anyukámék utcája is ilyen volt.Biztonságot sugárzó ÁM ,azért a falak mögött volt keményszívű,de szeretetteljes is.A szomszédnak, Ilonkus,akkor született egy kislánya ,amikor én 10 éves voltam.Megszeretett engem és engedte,hogy dajkáljam a babát.NAGY,NAGY STERETETTEL ÉS HÁLÁVAL GONDOLOK RÁ.Olyan nagydarab,asszonyos nő volt és engem is megölelt néha.
Ági!Katával együtt én is várom a kiválasztott képeidet.MINDEGYIK TETSZIK,persdze van amelyik mégjobban. :ymapplause: :flower1: :littlehearth: :flower1: Ödönkét csak picit látjuk!!!!!Odavagyok az öregedő,picit csámpás,picit kajla kutyákért.mi minden van azokban a szemekben!!!Tehát ÖDÖNKÉPET kérek.-Az én Lizi kutyám egy angyal volt mindig.Szépszemű,szeretetteljes,befogadó kutya.Most már picit csapzott,de nekem ő is egy csoda.Csoda a többi állatom is.5 macska vár haza.És a teknősök,és a nyulak és Fruzsi.Valamint a nagyon-nagyon.nagyon szeretett meghaltak DÖMÖTÖRÖM,LEOPOLDOM......MIndjárt bőgök.Mindjárt jövök vissza.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:39

A "mennyek kapuja":
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:40

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:40

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:42

Így állunk most:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:44

Kártevővadászat a vadőszibarack fán/hat a biokertész tanfolyam :)) /
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:46

Már vannak fügecsemeték:
Képlist of exotic girl names
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:48

Próbálok /fúj a szél/tulipámportrét csinálni:
Képnearest shell station near me
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:50

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:51

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:52

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:53

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 17. 14:59

Hát Lányok,nem sikerült valami jól,de picit fáradt vagyok,mert éjjel 2-ig fentvoltam.A párom 3 nap éjszakás , fel lehet mászni az állványon,a 21. századi betörőriasztó ellenére.2-kor jön haza a szomszéd srác a munkából Ilyenkor mindig bekopog,ha kérem.ARANYOS,igazi vidéki normális ember,nem olyan pesti bunkócska.Most megyek teregetni.HÚ DE ZENG AZ ÉG ODAFENT A PADLÁSON!!!!!!Üdv.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. április 17. 16:23

sziasztok, mi is hazaértünk végre, ma könyvtörölgetés volt soron. :-o Alig érzem a kezeimet, de már majdnem kész vagyok vele. Na majd holnap folytatás.
Paggy, nem semmi világ van ott a tetőn, de milyen klassz lesz ha készen lesz! :ymhug: Jégálló cserép lesz rajta? ! Nem mindegy...és mennyi garanciát és mire? még most időben...lehet változtatni a felmerülő kérdéseknél. Nehogy aztán késő legyen. ;) .
Nálunk is azért magas a közösköltség, hogy a nem várt kiadásokra legyen megtakarított pénz. Amúgy betn minden a bérlő és a tulajdonos feladata..p. csőrendszercsere...pedig már nagyon érik a helyzet. Mondtam is hogy belülről kifelé kellett volna a felújítást kivitelezni..de hát nem én vagyok a közösképviselő..és nem is pályázom ilyesmi tisztségre..szép napot mindenkinek! :ymhug: :flower1: :littlehearth:

Kép
Kép :D :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. április 17. 20:36

Sziasztok!
LEhet,most csak képeket teszek fel, mert a fiam élménybeszámolóit hallgatom a mai napról, a konyha romokban, valahogy a két lovat ülök meg egy fenékkel dolog most nálam nem működik. Igy Kata és Paggy, kitartást, jövök még :-)
Tehát, ismét séta Ödönnel ma szemerkélő esőben. Ez már a mi utcánk. Az előzőben betett is a sétaútvonal, olyan kis nyugis környék amerre mászkálunk. Vannak kutyák, macsekok, sok szaglásznivaló és még én is tudok gyönyörködni egy-két dologban. Kicsit homályos a kép, mert Ödönt nem hatotta meg a fényképezés. :-)
Kép

Sétaútvonal szinesben :-)

Kép
Kép

Gyarapodik a Kínából rendelt dolgaim száma. Igaz, ma a rizspapiros csomagot nem hozta ki a posta, mert szerintük nem fér be a postaládába.
Az más dolog, hogy a kinaiak szerint meg jóval kisebb csomag is elég volt neki, ennek eredménye látható is. A fiam mondta, hogy anya, örülj, hogy egyáltalán ideért. Meg ki az a...., aki rizspapirt rendel kinából. :-) Hát ki? Hát én! :-)
Még három dolgot várok és akkor már meg is lesz minden amit szerettem volna.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 18. 10:40

Sziasztok!Ági!Hűha,mennyi kinai "cucc"!Az összeköthető az ecsettartó?Gratulálok a szerzeményeidhez!Várom a szép képeket.Köszönöm a kedves ,virágos utcafotót. :flower1: :littlehearth: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. április 18. 12:11

Szia Paggy!
Nagyon sajnálom a kis kertedet! Még az én szivem is belesajdult, ahogy néztem.
A szomszéd sráctól nagyon rendes, hogy bekopog hajnalban, mikor hazajön. Jók a jó szomszédok!
Nálunk most hál istennek úgy néz ki mindkét oldalon rendesek és rendesek lesznek azok is, akik épitkeznek. Az egyik oldalról szerencsére elköltözött az ott lakó nagyon pozitiv hölgy, akik megvették velük semmi baj.
Szépen lekapták a tetőt! Bele se merek gondolni mennyi egy tető gerendázása és cserepezése. Szigetelve is lesz a födém?
Nagyon jó ötlet volt az a lakás kiadás és eladás. Ismerve a mostani árakat - Szegeden is már pesti eladási árak vannak- nem kell külön pénzt beadnotok még a teljes kész állapotig. Piros cserép lesz rajta? Beton, vagy más anyag?
A padlás az olyan lomos volt, vagy üresen állt?
Azért az is jó, hogy ott vannak az állatkák és nem vagy egyedül, mikor a férjed éjszaka odavan. Azért nem semmi 3 napot úgy dolgoznia. Tud most a munkálatok alatt aludni valamennyit?
Nálunk most szép idő van, bár nem a legmelegebb. A teraszt, ami félig védett újra slagoznom kellett,mert ahogy épitkeznek - bár nem igen mozogtak egy hete-, tiszta por a kő.
Az apró por meg a csukott ajtón is bemegy, hiába nem nyitja ki az ember. Szellőztetni is a másik oldalról szellőztetek.
A képen pedig igen, az összeköthető ecsettartó. Muszáj volt, meg jól is néz ki, ha az ember abban viszi, ugyanis a kimosott ecsetszőr tragédia ahogy ki tud nézni, mire hazaérek a festészetről.
Majd elfeledkeztem a fügéről. Nagyon szép nagyra nőtt már. Nem tudom mi van az idővel, de nálunk - igaz északi oldalon van-, de augusztus, mire a füge beérik. Sose volt még ilyen korán kis kezdeményezés az ágakon. A kép nem jó, mert egyszerűen nem akart a 20. sem éles lenni.

Kép

Kata, jó látni Samukát napozni. Remélhetőleg nem a lába fáj, nem azt mustrálgatja.
Örülök azért, hogy ki tudsz menni vele, még ha nem is olyan sok időre. A könyveket antikváriumba viszed be, vagy valahogy máshogy tudod eladni?

Mai reggeli szórakozás a napfénnyel:

Kép

Kép

Kép

Végre jó lesz a baracktermés, vagyis a jelek azt mutatják.

Kép

Szegeden megint ebösszeirás lesz. Évekkel ezelőtt volt már, akkor még Arthurunk élt. Nem történt semmi utána, most megint mit akarnak? Ki tudja

Hibiszkuszom épp virágzós kedvében van:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 18. 13:09

Szia Ági!Most szomorúságomban ülök a gép előtt + várom hogy a halászlé elkészüljön.
először válaszolok:régi padlás volt ,lomokkal teli,amiket eltüntettünk.Cseréptetős lesz,még nem tudni milyen színű.
Tehát leírom a szomorúságom okát.Ki fogtok nevetni!
Sok sok éve tudom,hogy alap dolgokban nem lehet egymást meggyőzni.Úgy elviekben el is fogadom,de mint ahogy a JIN és a JANG jelek egymással kiegészülve adják az egészet,mégis harcban állnak .Szóval:Bocsánat a kezdő ÉN-ért!
Én nagyon szertem a természetet.Nem zavar a kisebb sár,az eső ,valamennyi kosz,valamennyi rendetlenség.Eligazodok benne.De zavar az ember,aki azért megy ki a természetbe,hogy felfriswsüljön,pihenjen ÉS AZONNAL át akarja alakítani:
ahol eddig fa volt- MOST NEM KELL,mert árnyékot ad,elveszi a kilátást,szöszösz........
ahol eddig bokor nőtt-MOST FŰ LEGYEN,mert szúr,mert nem szép,zavarja a nagy síkot a kiemelkedés...
ÉS ÍGY TOVÁBB...
Te4hát a házunkban a mini közös udvarunkat az új lakó és a régiek közül,aki fél mindentől,át akarja alakítani:térkő,hogy nehogy sáros legyen a lába ha ,ahová soha ki nem ment ,fűre lép.A kuka alá beton,a kertfelé műanyag esőfogó,a kertkapu fölé esőfogó.Ez nem lenne nagy baj egy nagy kertnél.Viszont a mienk icipici.ÍGY LESZ A KERTVÁROSBÓL LAKÓPARK 1cm-es fűvel.
CSÚNYA DOLOG,amit írok:NEM BÍROM ELVISELNI,ahogy félnek mindentől,ahogy az eső a városban veszélyforrásnak tűnik,ahogy csak ne történjen semmi...IKEA növények,amik nem piszkolnak.vagy az se.AZ EGYIK EMBER SZERINT,minek madár egy városban,a parkokban legyenek a madarak,MERT LEKAKÁLJÁK A NAGY, SZENT AUTÓJÁT!!!!! :(( :(( :(( Na látod Ági,ez vacak a városban.Egyébként kedvelek mindenkit,DE VAN AHOL A JIN ÉS JANG HARCOL.A kompromisszum embere vagyok,de kis helyen mégse tudok lemondani az elveimről.
bOCSÁNAT A KIFAKADÁSÉRT,DE TEHETETLENNEK ÉRZEM MAGAM.vÉGÜL ODAJUTOK,HOGY CSAK KÖSZÖNNI FOGOK NEKIK ÉS ODA A SZOCIÁLIS ÉRZÉKEM,ha elüldöznek az otthonomból.Megértem,hogy Más MÁSKÉPPEN GONDOLKODIK,de viszont csak magam szerint tudok élni. .....MOST MONDJÁTOK,NEM EZÉRT VANNAK A HÁBORÚK??????..Megyek lehiggadni. :flower1: :littlehearth: :flower1: Paggy
.....
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. április 18. 13:19

Szia Paggy!
Totálisan megértelek.
Ez az új szomszéd már akkor is egy kakukktojás volt, amikor először kimutatta a foga fehérjét.
Az én mentalitásom biztos nem tűrné a hülyeséget és harcolnék azért a kis zöldért. Mi van akkor, ha az utcán sárba, pocsolyába lép? Kit tesz érte felelőssé?
Nálunk pl. a kerités körben a ház oldalán és hátul drótkerités. Mindketten utálunk a férjemmel erődben lakni, meg sem fordult a fejünkben, hogy 2 m-es betonkeritésünk legyen, amin nem lehet átlátni. Itt minden zöld, nem akartuk megfosztani magunkat a látványtól még akkor sem, ha ott a 100 tuja körbe a kerités előtt.
Elhiszem, hogy mérgelődsz, de úgy gondolom, ezt két ember nem döntheti el, ha meg odáig fajul a dolog akkor marad a lakógyüllés. Érveket mindig lehet felvonultatni az agyatlanokkal szemben. Jó, hogy nem azt kifogásolja, hogy hány állatot tartasz a lakásban.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. április 18. 13:30

Lányok, akit érdekel ránézhet a gemenci feketególyára. 4 tojást őriznek felváltva.

http://gemenczrt.hu/media/feketegolya-feszek/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 18. 13:50

Igen ,de megértem ,hogy száraz lábbal akar átkelni az életen.Most nem gúnyolódom.Mindnyájan meg akarjuk úszni.
Egyébkánt a kutyák-macskák ügye.Kértem figyeljék ugatnak-e a kutyák ,ha nem vagyok otthon.Mindenki szerint, nem.A macskák miatt hetente 2x mosok fel,hogy tisztaság legyen./NEM A MACSKÁK PISZKOLNAK/De ezt is igyekszem 0-ra csökkenteni.Megmutattam,hogy egeret fognak.Csak a 2 ivartalanított kandúr jár ki rendesen.A 2 öreg ,már csak az erkélyre ,a félős Kitty pedig éjszaka kiszalad a kertbe és 5 perc múlva hazajön.Egyébként hálás vagyok a szomszédoknak,csak eddig hasonló emberekkel éltem,s az újak most felborították az ÉN KIVÁLTSÁGOS RENDSZEREMET.Na mit szóltok ,ilyen merev vagyok!!!DE TÉNYLEG nem miattam,csak hogy maradjon a ház körül zöld.
Majd lesz valahogy.Köszönöm Ági a gólyalinket.Mindjárt megnézem.Este megyek a koreai táncestre.Üdv.paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 18. 13:58

Hú,de klassz a kamera.Este is benézek,meg majd sokszor.Köszönöm mégegyszer. :-h :flower1: :littlehearth: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. április 18. 14:05

Paggy! Az ember hozzászokik az addigi életéhez, ami normális. Igazából úgy gondolom,hogy aki új helyre költözik, valahogy be kellene illeszkedni. Jó, nem kell mindent elfogadni, nem azt modnom, de nem is kell mindent gyökerestől felforgatni, hogy nekik jó legyen. Azt szoktam mondani, az ilyen ember költözzön tanyára, ahol megveszi a körülötte levő telkeket,hogy ne zavarja senki.
Mi magánházba lakunk, hátul egy tóval, normális környéken. De! Ami ki tud boritani az a más nyugalmának zavarása. Ugye, ha az ember társasházban lakik, ott vannak szabályok. Vannak akik magánházra cserélik és úgy gondolják, onnantól nincsennek. Vannak iratlan szabályok. Szerintem. Pl. vasárnap legyen már az embernek délután egy kis nyugalma, ne a hatodik szomszéd gyerekének motorozását kelljen hallgatnia három órán keresztül, amit le-fel művel a tó melletti szabad területen, utána 120-szal száguldva végig a házak előtti járdán.
Sajnos magamból indulok ki, ami a férjem szerint hülyeség: ha én nem csinálom, akkor elvárom,hogy más se.
Mindenkinek vannak heppjei, nem vagyunk tökéletesek, de ésszerű határokon belül kellene mindenkinek művelni a marhaságot.
Egyre bolondabb világban élünk. Egoista emberekkel, elfelejtett jóindulattal, mosollyal, ami azért mindenki életét megkönnyitené. Ezt lehetne sorolni még sokáig.
Lényeg Paggy! Ha nem állsz ki magadért, más nem fog! Én szoritok Neked!!! Meg a zöld fűnek is!!!
Kiváncsian várom az esti beszámolód!
Na ezt most nem olvasom vissza, lehet zagyvaság, de igy marad.

Szivesen a kamerát. :-) Van amikor a hangot is rajtahagyom a gépen, mert akkor tudom mikor jön meg a párja. :))

Vissza: “Társalgó”