Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 11:44

Kedves Kata és Gabóci!Köszönöm szépen a képeket.kata kedvet kaptál a Lumasban kiállított fafotótól.Az rersze valamilyen technikával megbuherált kép.DE SZÉP!!A Te képed pedig,maga a természet.Mindjárt megnézem mégegyszer.
Ez tetszik nagyon.A fa bal oldalán , a koronánál,picit sok a fény. :ymapplause:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 11:55

Ennek a képnek nagyon jó a felső 1/3.A háttér lényegtelen,de a levelek jó élesek.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 12:00

Valamint szépek a vizes fotók.Samuka néhol szomorúan,letaglózva üldögél,s mögötte a folyó.Köszönöm az összes képet.Többször megnéztem. \:D/
Gabóci!Hű,de ügyes vagy!Írta MinGi is,hogy Te vagy a montázsok mestere!!!Nagyon jól mutatnak a képeid a falon!!
Gyönyörűek a virágok.Szeretnék kérdezni valamit:
Van valami ötleted,hogy a nagyon erős vagy világos színeknél,hogyan tudnánk a belső szirmok képét élesíteni?Sokat kínlódok ezzel.Mindjárt mutatom.
Gondot okozott,hogy látszanak a szirmok és a porzók is.Sokat vacakoltam vele.A kép maga nem jó,mert csak a virágra koncentráltam.
Kép
Köszönöm szépen a fotókat. :flower1: :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 12:13

Lányok!Este míg Lillára vigyáztam találtam valamiket.SOK DOLOG,"feldobálom",de nem megyek bele a taglalásába,mert ÓRIÁSI ANYAG lenne.
Tehát.
Mint írtam ez a hónapom vándorlással telik és nem a fényképezéssel.Mint írtan június 22-23. lesz a Múzeumok Éjszakája ,aminek programjain a barátaimmal minden évben résztveszünk."JÓ BULI" az éjszaka közepén a városban mászkálni és nézelődni.DE MOST MÁR ITT MINDEN HÓNAPBAN CSINÁLNAK VALAMILYEN ÜNNEPET.Nem tudok és nem is akarok állandóan futkosni,de azért rendkívül érdekes dolgokat találtam:
https://www.mutargyakejszakaja.hu/
Mindenképpen nézz bele a programokba !Biztosan tudnál választani ,amin résztvennél.Mivel megyek a Múzeumok Éjszakájára,én most nem galériát,hanem műhelyeket választottam egy kis virtuális túrára.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 12:20

Első .
https://www.mutargyakejszakaja.hu/event ... jtvenyek-i
Ehhez kerestem 3 nagyon jó linket.
Sokáig Iránt a nyugatiak Perzsiaként emlegették. Az elnevezés a perzsa tengerparti tartomány ókori görög elnevezéséből ered, amit a modern perzsa nyelvben Fársznak, közép-perzsául Pársznak hívnak, óperzsául pedig a Pārsā névvel illetik. A kifejezés annyit tesz, mint kb. "szégyen fölött". A Pársz hellenizált változata a Perszisz, a latin változat pedig a Persia. Ez utóbbi néven emlegették az országot a későbbi európai népek is. Fársz volt az ókori Perzsa Birodalom magja. Magát az országot 1935. március 21-éig hívták Perzsiának a nyugatiak, amikor Reza Pahlavi sah hivatalosan fölkérte a világ nemzeteit, hogy ezentúl országát nevezzék Iránnak. Ezt az elnevezést használták a területet az Akhaimenidák uralma alatt egyesítő árja törzsek.
ANNYIRA,DE ANNYIRA JÓ,OLVASSATOK BELE!!!
http://www.perzsaszonyegszeged.hu/perzsaszonyeg.html
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 12:26

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 12:29

2. program:
https://www.mutargyakejszakaja.hu/event ... ul-a-kalap

https://kepmas.hu/fel-a-kalappal-interj ... keszitovel
A FACEBBOOK oldalán ,ha visszafelé tekersz, sok szép kalapot láthatsz.https://www.facebook.com/viraganna.hatdesign/
MOST MEGYEK SZAVAZNI.Sziasztok.Paggy :movingflower: \:D/ :movingflower:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. május 26. 13:23

Szia Paggy! Nem tudom mit szerettél volna.

Én Chrome böngészőt használok, és a Google fényképekhez töltöm fel a képeimet (kis színes papírforgó), és ott van lehetőség némi szerkesztésre. Pl.:

Eredeti képed:
Kép

....és egy kis igazítással:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 14:28

Kata!A rózsabimbós kép nagyon jó!
BÁR NE TETTEM VOLNA!Ránéztem Rita Facebook oldalára.GYÖNYÖRŰ KÉPEk!!!!!!!!JAJAJJJJJJJJ!Mikor tudok majd én így fotózni?!!!
Mindegy,marad az élvezetfotózás!Megyek tovább,üdv:Paggy :movingflower:
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. május 26. 14:52

Paggy! Ez a lila frézia nagyon szép! :ympeace:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. május 26. 15:24

Paggykám, a lényeg hogy élvezzük a kattintgatást...Gabócival teljesen egyetértek, másként miért is csinálnánk...nekem is nagyon tetszik a lila frézia :littlehearth:
Mellesleg Rita szerintem nem a telefonjával csinálta most sem a képeket, de lehet hogy tévedek... :D ;) :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. május 26. 19:29

Sziasztok!

Eltüntem egy kicsit, de gond van Ödönnel. Holnap hivom az orvost, aztán meglátjuk. Már elsirattam szegényt, - most is.-
Remélem Paggy jól vagytok a lányodéknál, birod a strapát a kétlaki élettel.
Kata, jó volt látni Samukát, meg hogy kimozdultatok.
A képekről - mindenkiéről- kicsit később, mert most nagyon üres az agyam. Csináltam én is jó párat, de várat magára a felrakás.
Mindenki legyen jó, élvezzétek a napsütést, bár megint esőt mond.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 26. 19:41

Ági itthon maradtam.VELED VAGYOK és izgulok Ödönért.Most nincs semmi fontosabb.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. május 26. 20:13

Ágikám veled izgulok, mi van Ödönnel, hát olyan jól volt a napokban... :( :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. május 27. 7:29

Ági! Olvastam az este a rossz hírt, és sokat gondoltam rátok, hogy mi van Ödönnel. Szegénykémnek annyit kell szenvednie, és vele együtt nektek is. Kíváncsi vagyok mit mond majd a doki. :(

Spoiler: mutasd
Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2019. május 27. 13:13

Ági! Csak ma olvastam,hogy Ödön ismét nincs jól. Remélem tudtál az orvossal beszélni és biztató volt a véleménye.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 27. 13:31

Sziasztok!Még mindig itthon vagyok.Remélem Ödön már jobban van!Várom a híradást.
Addig küldök néhány fotót:
1.Konyhai fényviszonyok:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 27. 13:32

2."Lenézve":
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. május 27. 13:37

Sziasztok!
Köszönöm az Ödön iránti aggódásotok.
megpróbálom röviden leirni a stroryt. Ödön nagyon erős, ma reggelre sokkal jobban lett, miután én már este elsirattam.
Kicsit hosszúra sikeredett, beteszem spoilerbe.
Tegnap délután egyedül maradt a fiammal mig elmentünk egy gyors vásárlásra.
Mire hazaértünk a fiam végigtakaritotta a ház körüli járdát, bent a nappaliba a szőnyeget, mert Ödön nem tudta a székletét tartani. Ez nem sokkal előtte is előrfordult - előtte sose-, de odajött hozzám fogmosás alatt, csak nem figyeltem az arcára, mert amúgy jelez. A fiam tanult a vizsgáira, lehet ugynaaz volt a bibi ott is. Lényeg: fertőtlenitős felmosás, szőnyegtakaritás, aztán irány Ödönnel a tus.
Mivel a műtétjénél a sintér dokinő megszüntette a külső záróizmot, ezért mindig is szerencsétlenkedett, amikor a dolgát végezte. A gerince sem tökéletes, amit kimutatott az MRI Kaposváron, de akkor azt mondták, hogy nem kell műteni még.
Az alap problémával a sipollyal belül, kivúl meg a fistulával járunk folyamatosan dokihoz, mert néha ömlik a váladék. A gyógyszerek miatt volt a nagyon rossz májérték és vizeletcsöpögés.
Váltottunk kaját - valószinűleg ez okozza a problémát-, mert nem akart enni. A piszok drága Trovet nyulas tápról a még drágább bárányosra. Mindkettő allergiára van. Megnéztem az összetevőket előtte, de valószinűleg a rost csinálhatott nála nehezebb székletet, igy a végén már szépen véres volt a szőre.
Nem műtik, gyógyszerezik. Nagyon tisztán tartom, a seb nem romlott, de belülre nem látunk. Amikor a gyomorcsavarja volt a második az orvos azt mondta nem néz rá, mert örül, ha túléli a belső berendezése kipakolását, majd helyrerakását.
Igy tegnap próbáltam nyulas tápot szerezni, de persze minden zárva volt. Nyúlhúst lehetett volna, de mire az megfőtt volna éjfél lett volna, igy a bárányosból már nem kapott, maradt a nagyon szétfőtt rizs kacsalevessel.
A nyers etetést anno azért kellett abbahagyni, mert csontot a belső dolgai miatt nem adhattam neki, a házi tojáshéjpor, amit száritgattam meg nem volt elég csont helyett.
Lényeg, reggelre nem produkált semmi tünetet ami miatt vakartuk a fejünket és csak néztük egymást, hogy na akkor most mi legyen.
Reggel még meglézereztem, elmentem dolgozni, próbáltam mosolyogni is, de alig vártam, hogy hazaérjek és hivjam a dokit.
Minden a megszokott rendben várt. Vér sehol, Ödön aludt. A férjem elment a gyógyszertárba nyulas tápért, szerencsére kapott a másodikban, igy most azt ette rizzsel. Mivel semmi vér nincs - ami miatt már sétálni sem mentünk pár napja-, várjuk a régi fajta tápnak a hatását. Ma megfigyelése ennek, ha van valami, csak akkor hivom holnap a dokit.
Fogom a fejem, de össze is teszem a két kezem az értetlenségen. Lehet, hogy megint kifakadt valami izé belül? Nem tudom. Az a baj, hogy mindenki találgat. Kap rá erős gyógyzsereket, ami egyre rövidebb ideig hat.
Egyszer el kell majd engedni azt hiszem. Úgy néz ki, még kaptunk egy kis időt.Karácsonykor lesz kilenc éves még csak....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 27. 13:45

Jaj,de jó!Még nem olvastam el.Nagyon megkönnyebbültem. \:D/ :ympray: %%- :littlehearth: mindjárt elolvasom. Beteszek spoilerbe egy képet a lányomról és rólam.Jó elmosódott így nem kapok ki tőle.
Kép

Megyek olvasni.
BORZASZTÓ ez a TORTÚRA.Elege lehet ÖDÖNNEK is.
Milyen jó,hogy kedves férjed van/az enyém is eltűri a sok cécót az állatokkal.
Tudom itt sokan szeretitek az állatokat és megértitek ,hogy ennyi figyelmet szentelek/-ünk az állatoknak,de higgyétek az embereknek is ..

Ági!Most immunovet nevű port adok az összes öregnek/2 kutya és 2.5 macska/A fél macska fiatal,de pánikbeteg.Valami nagy baj érhette,mert sokszor száguldozik a lakásban,azt keresi hová bújjon.
Ágika!Sok sok szerencsét kívánok az elkövetkező napokra! %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- %%- :littlehearth: most már indulok a lányomékhoz.Üdv.Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. május 27. 14:07

Ági egy kicsit megnyugtató a hír, hogy jobban van Ödön,maradjon is így sokáig! :ympray: :ympray: :ympray:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. május 27. 17:39

Ágikám, nagyon örülök, hogy elmúlt a mostani vész...szép napokat továbbra is.. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
mai kinti képek...Sajnos más virág már nem volt apunál,,, :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. május 27. 20:17

Sziasztok!

Végre csend és nyugalom - remélem igy is marad-, és tudok jönni minden elmaradást megnézni.
Fantasztikus dolgokat tettetek fel!

Paggy! Katának csinált születésnapi faliképek MinGi segitségével - meg a mieink is -, nagyon, nagyon tetszik!

Vettem egy csomó keretet, mert most a Jysk-ben akció volt. Agyaltam, hogy fehér, vagy fekete keretesek legyenek, de rá kellett jönnöm, hogy a fekete tus mellé nem mindig illik a fehér. Itt viszontlátva a szilvafavirágos ágat igazam is volt. Nem kaptuk még vissza, mert a Lótusz napokon a Füvészkertben ismét ki lesznek állitva, de már nagyon szeretném, ha a helyükön a keretben lennének.

A hervadó fréziák lefotózása is jó ötlet volt. Nem mindig az a szép, ami csilivili, itt is látszik.
A cica sereglet az erkélyen: Remélem a háló megfogja őket és ha beindulnának nem szedik szét. A barnák tetszenek jobban :-)
Paggy, az ablakon kinézve azok szigetelő anyagok?
Megnéztem a műtárgyak éjszakájának programját. Hú, tudnék választani!!
Irán biztos gyönyörű lehet élőben. Nézegettem oda utat, mert a legelső albérlőink Iránból jöttek. Vagyis perzsák voltak, mert ők büszkén vallják magukat annak. Gyönyörű volt a videó, amit betettél! Az egyik pl. Teherán nyüzsgő, forgalmas útja, háttérben a nagy hegyek. Tetszett.

Kata, most talátam a facén egy oldalt, szerintem simán felteheted a felhős képeid, amiben Te vagy a profi közüllünk. :-)
– ViharVonal Viharvadász Csapat néven lehet megtalálni őket. Gyönyörű képeket tesznek fel.
Emlékszem még, amikor jómúltkor a hátizsák ott maradt a fodrászatban. Kiveri a hideg veriték az embert ilyenkor, főleg, hogy Samukával kellett visszamenni érte.
A Rába partja miylen szépen meg van csinálva! Szebb, mint itt Szegede n a Tiszánál.
A vörös levelő fák közül, ami Samuka felett van az tetszi k a legjobban. A sötét és világosabb levelei miatt. a természet jól lerendezte a fényképezéshez. :-)

Gabóci! Neked is szól a facebookos link, amit Katának betettem! Nyugodtan próbálkozzatok ott feltöltéssel, mert annyi szép felhőképet tesztek be!
A mostani is, ami vihar előtti, nagyon jó pillanatban lett elkapva.
Tetszik a nagy fa alulról fényképezve. A sötét ágai olyan méltóságteljesek.
A montázsok mindkettő nagyon jó, nem is tudom melyik tetszik jobban. Talán csak képekben nézve a hidas.

Mára ennyi voltam azt hiszem. A képeim feltétele marad holnapra. Megyek nézem Ödönt. Szerencsére simán megette a nyulas tápot, de adtam neki hozzá még szétfőtt rizst is. Éhes is volt már, jelezte, hogy enne. Amig fejtettem a borsót a fagyóba, addig leste a lehulló szemeket - párat kapott csak-, és rájuk is startolt. Remélem nyugis éjszaka lesz és kimarad a doki , meg a szteroid az életünkből.
Paggy, megnéztem az Immunovetet. Régen kerestem közöttük, rendeltem is náluk az allergiájára. Most az izületére az apto pluszt, meg probiotikumot rendeltem még a kutyakaja mellé, de emlékezetembe véstem ezt is .
Holnapra erre kiadós esőt mond az időkép, kiváncsi leszek mennyi vizet kapunk a nyakunkba.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. május 27. 20:55

szia Ági, örülök hogy végre szusszanásnyi időd lett, még ha csak nézegetni is, már az is felüdülés! De jó hogy az étvágy megvan ...akkor most már majd egyenesbe jön, legyünk reménykedők. :ymblushing: ;;) .
Új a telefonom, és le szám záraztam jellel is, így most jól kifogtam magamon. Viszont nem könnyű vele képeket csinálni. Na mindegy úgyis hamar eltelik egy év ...aztán addig meg kiderül mi lesz a Huewijel....köszönöm a linket, majd megnézem őket....az időképnek van fotósarka az is fantasztikus képeket tesz fel.
Azt hiszem vagy te, vagy Gabóci emlitett valami cromon levő képfeltöltést..de nem igazán boldogultam vele, mert azt láttam hogy sok rózsa a sajátomat nem is találatam pedig elvileg feltettem..xdd na mindegy ...majd lassacskán.. :D Jó éjszákát mindenkinek! :x :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 28. 12:00

Vissza: “Társalgó”