Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 20:26

Még pár szép nyári kép:

A gyerekektől nem messze van Wales, a határon túl pedig egy kis gyöngyszem, Llandudno. Az út egy óra,
és igaza volt a lányomnak, valóban, ahogy átlépjük a határt, azonnal látszik, hogy nem Angliában vagyunk:
más az építészeti stílus, és nagyon kevés a jellegzetes barna téglás épület:

Kép

Kép

Kép

A templomok viszont ugyanolyanok, és van pár nagyon hasonló épület is:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 20:26

A városka mögötti Great Orme nevű dombra szeretnénk feljutni libegővel:

Kép

Indulás! De előtte a tenger, persze apály van:

Kép

Kép

Megyünk tovább:

Kép

Egy órás sorban állás után, célegyenesben vagyunk:

Kép

Mi megyünk, ők jönnek:

Kép

Kép

Mindjárt megérkezünk (saját felvétel):

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 20:27

Kilátás fentről:

Kép

Kép

A tengerpart a magasból:

Kép

Walesben is van büdöske: :)) :))

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 21:45

Az utóbbi hónapokban nagyon keveset, szinte semmit nem fotóztam, amíg nem lett új telefonom.
Korábban is volt már egy okos telefonom - Zsuzsitól örököltem - de nem használtam, most viszont
erre ráizgultam, és ki akartam tapasztalni, hogy milyen fotókat csinál. Meg kellett szoknom, mert
nem úgy működik, mint a fényképezőgépem, de kezdek belejönni:

Egy kiránduláson készült. Vadrózsa:

Kép

Az itthoni rózsám levele eső után:

Kép

Repcék közt gyalogolok:

Kép

Margitka írisze a kerítése előtt:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 3. 5:45

4-kor kipattant a szemem, álmosságnak nyoma sincs, úgyhogy a kávém mellett elkezdem visszanézni,
miről maradtam le. Három oldal átnézésére futotta két óra alatt.

Paggy, a narancsos színű fréziák nagyon szépek. Tudom, hogy történt hajóbaleset a Dunán, de nem
olvastam el egy cikket sem. Most látom a helyszínt a képeiden.

Épp odaértem, hogy megtudtam, nem otthon laksz, és a házatokról is látok képeket, összeraktam
az agyamban, hogy felújítás lehet. Majd kiderül, ha tovább lapozok.

De szépek a cicák a cicaerkélyen!

Jártál a fb oldalamon? Én nyár óta nem tettem be a lábamat, még a nyári fotókat sem tettem ki oda.
De nemcsak oda, egyáltalán a fb-ra nagyon ritkán megyek fel. Már nem fordítok, nincsenek újabb és
újabb elkészült feliratok, amit ki kéne hirdetnem, így nem akaródzik bedugni oda az orrom. De ezen
is változtatni akarok.

Gyönyörű a lila színű frézia!

Ági, már megint beteg Ödön? Mivel visszafelé haladok, egyelőre annyit tudok, hogy jobban van, tehát
volt rosszabbul is. Díszepret még nem is láttam, aranyos és dekoratív.

Most olvastam el Ödön betegségét. Szegényke! Szerencséje, hogy ti vagytok a gazdái! Gyógyszertárban
is lehet kapni kutyatápot?

Végre látok tőled festményt! "Mumus" lótuszok! Nagyon tetszik! Tudom, hogy fogok többet is látni majd.
Várom nagyon!

Most látom a bicikliőrző kis beteget! Cuki! És az óriásfügét is.

Kata! Szép felhőképek! Nagyon régen fotóztam felhőt, talán az a márciusi volt az utolsó, amit tegnap
kitettem. Még Samukát nem látom, de biztosan fogom. Még csak két oldalt néztem vissza.
Nálunk már két napja ragyogó napsütés és meleg van. Pénteken még azt hittük, hogy kiönt a Sajó.

Újabb borús felhőképek. Rossz visszagondolni ezekre az esős napokra. Na, látom Samukát is! Ül a Rába
partján, és nem tűnik nagyon jó kedvűnek. Közben olvasom, hogy majdnem elveszítetted a hátizsákodat.
Még jó, hogy meglett! Viszont a képek nagyon derűsek, napsütötték.

De szépek a piros levelű fák! Samuka morcos. Nekem is kinyílt már két rózsám, de nem tett jót nekik
a sok eső.

Zsike (MinGi)!
Most értem a Kata szülinapi ajándékához. Nagyon klassz az a gif, ha egyáltalán az a
neve, és a többi montázs is nagyon tetszik.

Gabi képei jönnek. Báránykák, fák, gombák, virágok. Gyönyörű hibiszkuszok! És süt a nap, pedig
akkor még jócskán benne voltunk az esős korszakban. Újra montázsok! Jó játék, és jól is mutatnak.

Telefonnal készültek. Higgyétek el, hogy semmit nem csináltam velük, semmiféle képszerkesztést nem
végeztem rajtuk, amúgy sem szoktam soha, de annyira hihetetlen számomra, hogy nagyban is ilyen
szépek ezek a fotók. Margitka íriszei eső után ragyogó napsütésben. Ezek olyan fajták, hogy hosszú a
száruk, de kicsi a viráguk:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 3. 5:45

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 3. 6:25

Sziasztok!

Csak gyors bekukkantottam és láttam Rita képeit, amik gyönyörűek, de majd délután, vagy estefelé tudok újra jönni.
Nagyon jó, hogy itt vagy újra! :-)
Mindenkinek szép napot, itt most úgy néz ki végre meg tudom szüntetni az ősdzsungelt a kertben a fűnyiróval.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. június 3. 7:35

Szia Rita! Nagyon örólök, hogy újra itt vagy. :x Ez a sok kép ajándék volt számomra, már nagyon-nagyon hiányoztál. Köszönöm, hogy beszámoltál mi az oka távolmaradásodnak. Az életmód váltásodhoz gratulálok! :ymapplause: Most nincs időm, de újra fogom nézni a képeidet. Az új telód jó képeket csinál.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 3. 8:33

Szia Rita! Nagyon nagyon hiányoztál..
Spoiler: mutasd
.gondoltam én hogy egy kicsit elrabolt a változtatások garmada :)) ;) . Mondjuk én ennyi mindenről nem tudnék lemondani, de mi is ha apróságokban de próbálunk változtatni :D ;) Csak amíg egy része az életünknek nem záródik le..ami hivatali..addig nem igen tudok mozdulni, mert várom a postást az értesítővel...még jó hogy a múlt héten felhívtak a hivatalt, kiderült hogy igencsak alulra került feldolgozatlanul a jegyzőnek szánt papir halmazom. De már célegyenes.

Csodálatosak a képeid, és a telefonodhoz külön gratulálok. Olyan szinten gyönyörűek a képek, hogy nem tudom a megfelelő szót hozzá, mert ebben csak gyönyörködni lehet. Na tény, hogy ezek után elbújhatok a képeimmel., mert ilyenről én csak álmodhatok! Csodás napok várnak rád, remélem minden vágyad teljesül, és sikeres lesz az angliai utad is! A tavalyi képeket köszönöm, olyan jó olyasmikben gyönyörködni, ami itt nincs. :x :littlehearth:

Lányok, köszönöm a ti képeiteket, beszámolókat..ez a hétvége igencsak elszaladt, remélem mindenki egészségesen megy neki ennek a hétnek.
:ymhug: :x :D :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 3. 11:51

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ Rita!MILYEN GYÖNYÖRŰ képek!Egyébként szia,nagyon örülök,hogy megjöttél. \:D/ :flower1: :littlehearth: :flower1: Lélegzetelállítóan szépek a sétán a felhők,a hullámzó fű,a tenger a lovasokkal.Ha ezekre a képekre nézek,már nincs is kedvem fotózni.....DE
a CSODÁLATOS képek akkor lesznek a "mieink",ha a látványon kívül kapcsolódik hozzá valami.Jelen esetben RITA/ GYALOGOL ,gyaloglás közben fotózta,vagy Ritáék Walesben voltak-Mi kapcsolódik nekem hozzá?-RITA CSINÁLTA.HŰ,DE JÓL TUD FOTÓZNI!MILYEN GYÖNYÖRŰ A KÉP!De" klassz csaj" a Rita !l és így tovább.... MI TÖBBIEK NYUGODTAN FOTÓZZUNK ,mert van előttünk egy példa/RITA/ ezenkívül a képeinket átszövi a saját történetünk.Legalábbis én ennek fényében folytatom.Köszönöm szépen a képeket.
Más:Nagy változásban vagy.Meg kell az embernek találnia magát nyugdíj után.Nem mindenkinek sikerül......A párom például elment fizikai munkát végezni a több évtizedes irodai munka után ÉLVEZI......Kívánok ehhez is sok sikert! :-bd
Kedves Lányok!Halad az építkezés, bár újabb cirkusz volt a szomszédokkal./MIÉRT KELL NEKI A TERASZÁT TAKARÍTANI,HA MI ÉPÍTKEZÜNK?-írta levélben.REMÉLI ,TÖBBET ILYEN NEM FORDUL ELŐ.-.-Sajnos nem tudunk máshogy,mert falszomszédok vagyunk.MEGÉRTEM ŐKET,de felajánlottuk,hogy átmegyünk takarítani , bármi kár éri, kijavítjuk vagy megfizetjük.---HOZZÁ, NE MERJEN SENKI SE BEMENNI,MAJD Ő!!!!
Próbálom barátságosan eltusolni a dolgokat,de sokszor nagyon mérges vagyok rá.Minden szomszédnak írtunk egy elnézést kérő levelet.Hát mit lehet tenni???
Kedves Lányok!Ma délután felteszek egy csomó narancspiros fréziaképet.Azt kérem,segítsetek kiválasztani közülük a 6 legjobbat!Most megyek főzni.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 3. 16:22

Kép

Kép

[
url=https://postimages.org/]Kép[/url]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 3. 16:26

Kép

Kép[spoiler]
Kedves Lányok!Válasszatok!Köszönöm .Pld fr/1 bal felső...Üdv.Paggy \:D/ :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 3. 17:52

szia Paggy, 5 bal alsó, bár mindegyik nagyon tetszik...de erre azt a címet adnám, hogy kiteljesedés, :D ;) :littlehearth: :flower1: :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 3. 18:22

Akkor folytatom tovább a "mesélést".

Ági, van még pár szép fotóm főként a lányomnak köszönhetően. Nem volt kedvem ugyanazokat fotózni,
amiket tavaly, meg tavalyelőtt. Nem volt új téma, így ihlet sem volt. Nyáron viszont sokat fogok csinálni.

Jó fűnyírást!

Gabi! Az utóbbi időben egyre inkább azt éreztem, hogy a fordítás, amit annyira imádtam, teherként
nehezedik rám, és gátol a terveim megvalósításában. De elhessegettem a rossz gondolatokat, és csak
fordítottam, fordítottam. Most azt gondolom, hogy a sors azért vetette elém a Because of Meeting You-t
a maga 56 részével, hogy végre észrevegyem, hogy elegem van, le kell állnom, mert valami más sokkal
jobban érdekel, csak végképp nem jut már rá időm.

Nem is tudom, hogy hol kezdődött... Már az indiai recepteket sem véletlenül fordítottam le. A húsnélküliség
már régóta motoszkált a fejemben, és az egyik videó vagy cikk, hozta a másikat. Manjula receptjei közt
nemcsak vegetáriánus, hanem vegán receptek is vannak, a legtöbbjük gluténmentes. Akkor még nem értettem,
hogy miért kell annyira hangsúlyozni a gluténmentességet, azóta tudom, hogy egyre többen allergiásak rá.
Utánanéztem a vegán életmódnak, de az hozta magával a buddhizmust meg a jógát. Ekkor kattantam rá
Laár Andrásra (KFT zenekar, Besenyő Pista bácsi), akinek a beszédeit szájtátva hallgattam. A jóga kapcsán
több nagyon klassz oldalra jutottam el, amik csak részben szólnak a jógáról. Egyébként a jóga, mint mozgás,
még távol áll tőlem, de szeretném beleásni magam. A vegán életmódot azonban el szeretném sajátítani.
A youtube-ban az a jó, hogy ha egyszer megnéztél egy videót, kidob neked ahhoz hasonlókat is. Így került
az utamba Stöhr Gréta, akinek nagyon bírom a műsorait és a kajáit. Ő egyébként vegán séf. Steiner Kristóffal
volt egy beszélgetése és főztek is közösen. Akkor mondták, hogy semmiféle állati eredetű dolog nincs az
életükben, sem szőr, sem bőr, és csak olyan kozmetikumokat vásárolnak, amik előállításához nem végeztek
állatokon kísérleteket. A múlt héten Fatimapanka yt csatornáját fedeztem fel, talán az ő kajái állnak
hozzám a legközelebb.

Ez csak egy csepp a tengerben, amit most leírtam, és minél jobban beleástam valamibe, annál inkább éreztem,
hogy semmit sem tudok, és csak jöttek és jöttek az újabb izgalmas dolgok... a szemét- és vegyszermentes
háztartás, fermentálás (most ez a legkedvesebb témám), csiráztatás... és sok-sok érdekes, okos ember,
akiknek érdemes hallgatni a véleményére.

Egyszóval ezekre semmi időm sem jutott, ezért ahogy befejeztem a fordítást, a felszabaduló időben olvastam,
videókat néztem, és hallgattam. Most egy kicsit telítődtem, pihennem kell, hogy ülepedjen a sok ismeret, amit
magamba szívtam. Aztán folytatom újult erővel. A fordítás egy cseppet sem hiányzik, lehet, hogy szeptemberben
sem lesz kedvem hozzá. Majd meglátjuk.

Eső után, napsütésben (szintén a telcsivel):

Kép
Rita
Adminisztrátor

Kata! A telefon az itthoni fiamé volt, de ő kapott a munkahelyén egy jobbat, így ezt nekem adta. Nekem eddig
egy 0 forintos nyomógombosom volt, és nem akartam okostelefont, mert nem érdekelt. Az iskolában a tabletemet
használtam, azon naplóztam (már nincs papíralapú napló, csak e-napló van) itthon meg a laptomat lesem,
szóval nem igényeltem. Aztán mégis meggondoltam magam. Persze a fényképezés része izgatott legjobban benne.
Állandóan fotóztam, ha kellett, ha nem, és először nem voltam magammal megelégedve egyáltalán. Aztán addig
gyakoroltam, amíg egyre ügyesebb lettem. Mivel már van gyakorlatom benne, jóval kevesebb időbe került a
betanulás, mint a fényképezőgép esetében. Igazából a távoli képeim, tájképeim még egyáltalán nem tetszenek.
Nem szépek, azt még gyakorolnom kell.

Egyébként egyáltalán nem értek telcsikhez. Nem tudom, hogy melyik a jó márka és melyik nem. Erről a telefonról
sem tudok semmit, ezért a fiamtól megkérdeztem, hogy mi a típusa. Honor 6x volt a válasz. Nem hiszem, hogy
szuper telefon lenne, a fiam nem ad ki vagyonokat ilyesmire.

Soha ne hasonlítsd magad senkihez. Nekem könnyű, van időm gyakorolgatni, és próbálkozni, neked meg nincs.
Én egy bogárról vagy virágról 10-20 képet is csinálok, és csak a legjobbakat teszem ki a fórumba. Ti nem is
láttok tőlem olyan képet, amivel nem vagyok megelégedve. De nekem csak a magam képeivel szemben vannak
elvárásaim, a másokét úgy fogadom el, ahogy vannak. Mások fotóiban nem látom meg a vélt hibákat, csak a
magaméiban. Igaza van Paggynak, a mögöttük lévő sztorik, élethelyzetek a lényegesek.

Kívánom, hogy minél hamarabb záruljanak le a formaságok, a hivatalos dolgok, hogy újra nyugi legyen az
életetekben!

Kép
Rita
Adminisztrátor

Paggy, teljesen igazad van abban, amit a fotókkal kapcsolatban mondtál.

Nyugdíj: úgy tervezem, hogy amikor nyugdíjba megyek, kiköltözöm Angliába, és azt fogom csinálni, amire
mindig is vágytam, főállású anya, nagymama és remélem, még dédmama is lehetek, aki szuper testi-lelki-szellemi
egészségnek örvend, aki aktív, energikus, boldog és életvidám. Utazó nagyi leszek, hiszen a nagyobbik fiam
itthon marad, nem tudja máshol elképzelni az életét. Szóval szeretnék minél tovább repkedni a szeretteim között.
Úgy költözöm ki, hogy itthon nem számolok fel semmit.

Kitartást az építkezéshez és a szomszédhoz! Úgyis megint korán fogok kelni, majd tovább tájékozódom, hogy
milyen jellegű építkezésben vagytok benne.

Én az fr5-ből a cicát választom. Nagyon tetszik a kép témája, a fényviszonyok, a színek, és maga a cica is.
Bocsánat fréziák! Ti is gyönyörűek vagytok, de most a cicka legyőzött benneteket. Ha a fréziák közül kéne
választanom, az fr5-ből a jobb alsóra voksolnék. Ott is nagyon jók a fényviszonyok, és azon legeltettem
leghosszabban a szemeimet. Jól megkomponált fotó.

Szívvirág levele, szintén eső után:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 3. 18:42

Na nehogy csak szövegeljek....hoztam pár Samus képet...meg persze a Lajtáról a buszról befelé menet..már várom hogy mikor fogok tudni oda lemenni a víz mellé...sok ott a horgász, nem nézik jó szemmel a nézelődőket... :(
Csodás ez a mostan virágképed is...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ennyi az én ezerarcú legénykémről.... :D :))

Kép
Kép

Kép
Kép
Ennyi meg a Lajtáról... :x :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 3. 20:05

Kedves Lányok!
Először leírom mi történt velem."ELVESZTEM!!!!!!!!!!!"Senki nem vakarja le rólam a SZUTYOK MARI címet.Képzeljétek:
Egy óriási műanyag homokozót medencének használunk a teknősöknek.heti 1x a nagykádban hawayoznak.De a medencében nem lehet etetni ,mert a nyers haltól azonnal bebüdösödik a víz.Kértem a párom,etesse meg őket,mert én elfelejtettem.Persze,bedobálta a vízbe a halcafatokat.2 nap alatt bebüdösödött.Gondoltam ma de.kipucolom.Éppen hajolgatok le ,hogy a 200l-t kimerjem,amikor is a fürdőszoba falát/1 tégla vastag/átfúrva megjelenik az egyik munkás keze.Most csinálják? Azon az oldalon a szigetelnek.A keze után egy tégla.Zsupsz bele a kádba.Ő is megijedt és én is.hirtelen fel akartam állni és úgymaradtam derékszögben.alattam bűzlött a teknőskád a másik oldalom az elképedt és ijedt munkás.A párom aludt,mert éjszakás volt.NA MOST MI LEGYEN???Mozdulni nem tudtam.B e kell jönnie mondta,hogy megnézze mit csinált,de én meg se tudtam mozdulni.Mindenképpen be kell jönnie.Ott állok a bűzlő teknőskád fölött .Lassan kimásztam ajtót nyitni és próbáltam elmagyarázni,hogy a teknősöket pucolom,DE Ő MÁR BENT VOLT A FÜRDŐBEN ÉS NAGY SLUNGGAL BELELÉPETT A FÉLUIG TELE TEKNŐSKÁDBA.Akkorát kiáltott,mert megingott az egyensúlya és ÉN KAPTAM EL!!!!!!!!! =)) =)) =)) =)) Először megfagyott a levegő ,s azután felröhögtünk mindketten.Megkérdezte mit csinálok:
-MÉG HALAKAT IS TETSZIK TENYÉSZTENI???-Azt hitte a homokozóban tartom őket.Képzelhetitek milyen röhejes és kínos volt.Adtam neki tiszta zoknit.Ül a konyhában,közben felébredt a párom és meg egy idegen férfinek segítek lábat szárítgatni.MÉG JÓ,HOGY NEM 20 ÉVES VAGYOK =)) =)) =)) ,mert akkor mit hitt volna???végül elmúlt a derékmerevségem és most pucoltam ki a kádat és a fürdőszobát.Holnap vakolnak a fürdőben.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 3. 20:13

Kedves Rita!Jó programot találtál az eljövendő éveidre!!!Nagyon tetszik!Megértem,hogy ENNYI RENGETEG FORDÍTÁS UTÁN MEGUNTAD.Az élet folyamatos változás.---Sokszor vagyok szomorú az állatok miatt,de tudom,hogy egy szemmel nem látható szál mindig össze fog kötni velük,mégha el is engedem őket. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Kata!Olyan napsugaras lett a szívem a napsugaras Samuka képektől.TÉNYLEG!!!!Ahogy ott ül a buszon,mintha velem szembe ülne.ÉS A MOSOLYGÓS KÉPÉN, NAGYON ARANYOS.Azt hiszem a Lajtáról készített 3. kép a legszebb.Csak menjél,ha tudsz,csak fényképezz,ha tudsz,legalább mi is megnézhetjük Győrt és környékét KATA SZEMÉVEL.
Rita és Kata!Köszönöm a fréziaválasztást.Most még van egy kis dolgom/rakott karfiol holnap reggelre a farkaséhes páromnak,amikor hazaér/Üdv MINDENKINEK:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 3. 21:05

Paggy! Milyen szerencséd van, hogy kiakadt a derekad! Azt hittem, hogy rosszabb vége
lesz a történetnek, de így nyugodtan nyihoghattam a helyzeteken. Mindet elképzeltem.

Imola, még mindig a telefonnal:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 3. 21:07

Kata, olyan ritka, ha Samuka ennyire derűs. Örülök, hogy jókedve volt.
Nálatok is olyan szép idő volt, mint nálunk. Mára a Sajó már lejjebb apadt, hála az égnek!

Jönnek a bogarak is:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. június 3. 21:13

Sziasztok! Gyorsan elolvastam a bejegyzéseket, mert most mentek el a lányomék, Andriska hozta a ballagási meghívóját és a képeket. Hihetetlen gyorsan elszállt az idő, megnőtt a fiú. A Békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskolában fog tovább tanulni ősztől.

Kép

Paggy! Elkezdtem írni, hogy melyik képedet választanám, amikor láttam az új bejegyzésedet. Nem igaz, hogy veled milyen kalandok történnek sorozatosan! A szitut magam előtt látva persze én csak nevettem rajta, de nem szerettem volna a helyedben lenni. Sem a meglepetést, sem a becsípődött derekadat nem cseréltem volna el. Örülök, hogy végül jól végződött. Sokáig fog még tartani a felújítás?
Szóval, nekem is a cicás kép tetszik és a fréziák közül pedig az fr/3 jobb alsó.

Kata köszi a képeket. Samukáról a mosolygósak tetszenek legjobban. Szerintem a Lajtáról még nem láttam képet, szépek.

Rita! A képeid mindig lenyűgöznek. Ilyen színű vadrózsát még nem láttam, különleges.

Kép

Én csak ezt ismerem:

Kép

Amit leírtál, hogy változtatni akarsz az életviteleden, teljesen megértem. Sajnos nálam az étkezésből nem sok valósítható meg a fiúk miatt. Nekem marad a Yt -on való nézgelődés.

Amikor arról írtam, hogy kevesebb sorit nézek, sőt keveset fotózok mostanában, mert már nem érdekel annyira, azt válaszoltad, hogy csak azt csináljam amihez kedvem van. Mondjam, hogy szót fogadtam? Mindig is szerettem valami újat kipróbálni. Félve írom le, hogy mit csinálok. Mióta kedvencem leszerelt, minden vasárnap megy a SBS-en egy érdekes show műsor, "Master In The House" címmel. Senki nem fordítja, és én újabban, nyelvtudás nélkül a Google segítségével, kizárólag csak saját részre feliratozom.( szégyelnék ilyet kiadni a kezemből) Most érzem, miért szeretted a fordítást csinálni.

Tegnap kimentem a Ligetbe, és a kiégett malom mellett metem el. Elkeserítő szomorú látvány a négy csupasz fal, ... még nem tudni mi lesz a további sorsa.

Kép

Kép

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 3. 21:16

Sziasztok!
Hát a fáradságtól megint nem látok ki a fejemből, úgy volt, hogy csak felnézek megint, hagyom a mondanivalóm holnapra. Ödönt lézereztem volna, sebet takaritottam volna, de a 45 kg-s kutya győzött közelharcban, úgyhogy ráhagytam, csak befújtam a kék spay-vel őtt is, meg magam is sikerült totálisan.
Azután elolvastam Rita irását , Paggy kalandját és láttam Samukát, úgyhogy itt ragadtam.
Rita, nagyon jó programot gondoltál ki magadnak a következő évekre. Gondoltam én, hogy nem múlt el az az érzés, amivel küzdöttél már korábban.
Az élményeidre a táplálkozás és más terén szerintem kiváncsiak leszünk.
Szuperek a képek, nagyon tetszenek.
A homok dűnék, a szeder, a horrorisztikus erdő annyira szép!

Paggy! Bocsánat, de hangosan nyeritettem, mikor olvastam az irásod. Veled is mindig történik valami! :))
Halakat is tenyésztesz? Ezen a kérdésen kifeküdtem. :-) Szerintem ahogy elkaptad a srácot rögtön visszaállt a derekad. :-) A férjed meg nem is tudta miről maradt le, mig aludt. :-)
A képek: 1/jobb alsó 2/ bal felső 3/jobb alsó 4/ bal alsó 5/ cica :-) Azt hiszem a függönyös tetszik a legjobban, olyan romantikus, meg persze a cica :-)

Kata, Samuka annyira, de annyira aranyos! Főleg a mosolygós képe, hát az mindent visz! Igazi kis szépség, ha lehet ezt mondani, bár nem emlékszem, hogy valaha is a koráról beszéltünk volna. :-)
Ma épp hogy levágtam a füvet, a férjem segitett, hogy emelgesse a kukába a tartót - közben elvágtam a vezetéket, mert sosem vagyunk közös nevezőn, máshogy pakolta a vezetéket, mint ahogy én szoktam, nem figyeltem és zutty, rögtön leállt a gép, a vezeték meg kettőben-, utána már szakadt is megint az eső.
Lehet ilyen nyarunk lesz?

Képeim most nincsennek, mert nagyban festem a lótuszokat szerdára. Senyvedek vele ezerrel, bár a fiam azt mondta ma, hogy a legutolsó már tetszik neki. Nem csipi a lótuszokat, amit nem csodálok. :-) Borzalmasan nehéz megfesteni. A mostani órán kivül még egy alkalom lesz és utána nyári szünet. Elvonási tüneteink lesznek szerintem. Bár most már ennyi gyakorlás után érdekesen új ecsetvonásaim is vannak, amikkel különleges dolgokat lehet művelni. :-) nagoyn várom a három, vagy kettő , már nem is emlékszem új ecsetem, hogy végre megjöjjön és kipróbálhassam.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 4. 6:49

Kislányok, szerintem is nagyszerű elfoglaltságot választottam magamnak, de ehhez az élet is hozzásegített.
Imádok az én kis falumban élni, de most még csak a napom felét kell magamban tölteni, hiszen dolgozom,
emberek között vagyok, és az itthoni fiamék is jönnek minden hétvégén. Nem számítom magam magányosnak.
Mondjuk azt még hozzáteszem, hogy gyerekkorom óta szeretek magam lenni, és ez most is így van, de csak
ennyire, mint ahogy most vagyok.

Angliában nincs gyes, 9 hónapig maradhat otthon a kismama, de ebbe beleszámít a szülés előtti otthonlét is,
ha esetleg valaki veszélyeztetett terhes. Eddig kapja a fizetésének valahány százalékát (nem sokat), utána
vagy visszamegy dolgozni, vagy ha megengedheti magának, otthon marad, és egy fizetésből élnek. Ott nincs
gond a népszaporulattal, ezért nincs szükség az anyák és a gyerekek támogatására, így családi pótlék sincs.
A lányomnak szülés után vissza kell majd mennie dolgozni, szükség lesz az ő keresetére is, mert házat akarnak
venni, és ehhez kölcsönt kell majd felvenniük. Szóval nagy szükség lesz rám, és én boldogan "repülök" segíteni.

A két kinti gyermekem most is pár percre lakik egymástól és a fiam is azon a környéken fog majd házat venni,
ahol Zsuzsiék. Meg is osztoztak rajtam. Mindkettőjüknél lesz egy szobám. :D

Az itthoni fiaméknak nem lesz nagymama gondjuk, mert a menyem szülei egy kisebb ugrásra laknak tőlük, és
ők is hamarosan nyugdíjba mennek, szóval ők sem maradnak segítség nélkül. Én meg szépen repkedek majd.

Se a lányom, se a párja nem eszik húst. Nem együtt szoktak le, már eleve így ismerték meg egymást. Aztán
ha itthon voltak, engedményeket tettek a csirkemell téliszalámi és pulykamellsonka javára, de Angliában
tartják a húsmentességet. Ők szejtánból (búzasikér) készült semleges ízű vegahúsból mindent el tudnak
készíteni, ami szem-szájnak ingere. Ugyanannyi fehérjét tartalmaz, mint a csirkemell, ez és a hüvelyesek
pótolják náluk a kiesett állati fehérjét Egy probléma van vele, tele van gluténnel, ami addig nem gond, amíg
valaki nem érzékeny rá. Ők nem érzékenyek, szerencsére. Már tervezzük, miket fogunk főzni, ha kint leszek.

Tegnap este beszélgettem Zsuzsival és el is küldtem neki "fatimapanka" linkjét. Most az ő kajái a nyerők nálam,
legalábbis látványra. A vegánoknál is több iskola van, mint ahogy a hagyományos főzésnél is. Manjulának is
jó sok étele után folyt a nyálam, amikor fordítottam. Amiket ki fogunk próbálni, azokat le is fotózom majd,
és írok is róluk.

Ötig aludtam, így nem volt alkalmam visszanézni az elmaradásaimat, és még személyesen is szeretnék írni
válaszokat Nektek, amire most nem maradt időm. Este későn jelentkezem majd, mert tanítás után osztályozó
vizsgákat tartunk a magántanulóknak és az iskolakerülőknek. Sokan vannak, sokáig fog tartani.

Szép napot nekünk!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 4. 6:54

Ízelító fatimapanka ételeiből:

Vissza: “Társalgó”