Akkor folytatom tovább a "mesélést".
Ági, van még pár szép fotóm főként a lányomnak köszönhetően. Nem volt kedvem ugyanazokat fotózni,
amiket tavaly, meg tavalyelőtt. Nem volt új téma, így ihlet sem volt. Nyáron viszont sokat fogok csinálni.
Jó fűnyírást!
Gabi! Az utóbbi időben egyre inkább azt éreztem, hogy a fordítás, amit annyira imádtam, teherként
nehezedik rám, és gátol a terveim megvalósításában. De elhessegettem a rossz gondolatokat, és csak
fordítottam, fordítottam. Most azt gondolom, hogy a sors azért vetette elém a Because of Meeting You-t
a maga 56 részével, hogy végre észrevegyem, hogy elegem van, le kell állnom, mert valami más sokkal
jobban érdekel, csak végképp nem jut már rá időm.
Nem is tudom, hogy hol kezdődött... Már az indiai recepteket sem véletlenül fordítottam le. A húsnélküliség
már régóta motoszkált a fejemben, és az egyik videó vagy cikk, hozta a másikat. Manjula receptjei közt
nemcsak vegetáriánus, hanem vegán receptek is vannak, a legtöbbjük gluténmentes. Akkor még nem értettem,
hogy miért kell annyira hangsúlyozni a gluténmentességet, azóta tudom, hogy egyre többen allergiásak rá.
Utánanéztem a vegán életmódnak, de az hozta magával a buddhizmust meg a jógát. Ekkor kattantam rá
Laár Andrásra (KFT zenekar, Besenyő Pista bácsi), akinek a beszédeit szájtátva hallgattam. A jóga kapcsán
több nagyon klassz oldalra jutottam el, amik csak részben szólnak a jógáról. Egyébként a jóga, mint mozgás,
még távol áll tőlem, de szeretném beleásni magam. A vegán életmódot azonban el szeretném sajátítani.
A youtube-ban az a jó, hogy ha egyszer megnéztél egy videót, kidob neked ahhoz hasonlókat is. Így került
az utamba Stöhr Gréta, akinek nagyon bírom a műsorait és a kajáit. Ő egyébként vegán séf. Steiner Kristóffal
volt egy beszélgetése és főztek is közösen. Akkor mondták, hogy semmiféle állati eredetű dolog nincs az
életükben, sem szőr, sem bőr, és csak olyan kozmetikumokat vásárolnak, amik előállításához nem végeztek
állatokon kísérleteket. A múlt héten Fatimapanka yt csatornáját fedeztem fel, talán az ő kajái állnak
hozzám a legközelebb.
Ez csak egy csepp a tengerben, amit most leírtam, és minél jobban beleástam valamibe, annál inkább éreztem,
hogy semmit sem tudok, és csak jöttek és jöttek az újabb izgalmas dolgok... a szemét- és vegyszermentes
háztartás, fermentálás (most ez a legkedvesebb témám), csiráztatás... és sok-sok érdekes, okos ember,
akiknek érdemes hallgatni a véleményére.
Egyszóval ezekre semmi időm sem jutott, ezért ahogy befejeztem a fordítást, a felszabaduló időben olvastam,
videókat néztem, és hallgattam. Most egy kicsit telítődtem, pihennem kell, hogy ülepedjen a sok ismeret, amit
magamba szívtam. Aztán folytatom újult erővel. A fordítás egy cseppet sem hiányzik, lehet, hogy szeptemberben
sem lesz kedvem hozzá. Majd meglátjuk.
Eső után, napsütésben (szintén a telcsivel):