Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 5. 9:26

Gabóci, Paggy, milyen jó képeket tettetek fel, Pggynál ugyan hadiállapot az elején, de a végén a szép kis cicók . Gabócitól meg a szépséges virágok mindent visznek a színeikkel, pompájukkal. Remélem nálunk nem fog esni legalábbis 2 és 5 között, mert akkor leszünk úton, sikerült időpontot kérnem mára szemvizsgálatra...Már nagyon unom a sérült lencsét... :( .

Legyen mindenkinek szép napja...!
UI Ági képeit én is nagyon várom a festészetről..mennem kell, Samu a kádban... ;) :x :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 5. 9:28

Itt vagyok.
Kedves Kata és Gabóci!Köszönöm az újabb képeket.indegyikben találtam kedvencet.Mindjárt hozom
EZEZEZ,mint egy ékszer."PENGE" FOTÓ!!!!!!!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 5. 9:34

Tetszik.TITOKZATOS
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 5. 9:45

Kedves Rita!Jó ötlet a méhecskés emlékeztető,bár csinálhatták volna némelyiket művészibben.Ha ettől eltekintünk,tényleg van mondanivalója.
Aki a városba jön és látja,biztos megkérdezi miért ez a sok zümmögő.Ekkor újra és újra elmesélik,s nem felejtődik el.
Rita!Vajon ,ha repülős nagyi leszel,hol tudunk majd elérni?Örömmel olvasnám és nézném az utinaplódat.Köszönöm szépen a képeket.
Gabóci!Mi is drukkolunk,hogy kevesebbet essen a munkák miatt.
Lányok!Most én is "röpködök" a 2 otthon között.a jövő hét izgalmasabb lesz ,mert a lányom szülinapja,biokertésznap és TÉRTÁNC a BAZILIKA előtt a program.Most megyek teregetni .Üdv.paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 5. 10:03

De egy .....vagyok.mielőtt teregetnék ,megnyitottam a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA oldalát.Idemásolom,hogy csak Budapesten hány múzeum vesz részt benne.És idemásolom a honlapot is,hátha kedvet kaptok /és lehetőségetek lesz rá /kimozdulni.Akinek nem,annak leszek a tudósítója 1-2 eseménynél.
Spoiler: mutasd
3D Gallery Budapest
Ady Emlékmúzeum
Aeropark Budapest Repülőmúzeum – Légiközlekedési Kulturális Központ
Állatorvos-történeti Gyűjtemény
Aquincumi Múzeum
Arany Sas Patikamúzeum (SOMKL)
Bajor Gizi Színészmúzeum
Bálna Budapest – 306-os Kortárs Teremgaléria
Bélyegmúzeum
Bibliamúzeum és Műemlékkönyvtár (Ráday Gyűjtemény)
Blinken OSA Archívum
Budafoki Barlanglakás Emlékkiállítás
Budapest Art Brut Galéria
Budapest Főváros Levéltára
Budapest ostroma 1944-45 kiállítás
Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
Budapesti Művelődési Központ
Budapesti Történeti Múzeum
Budavár – Táncsics utca 9.
Budavári Palota nyugati pincerendszer – Mikve
Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága
Cinkotai Tájház
Csekovszky Gyűjtemény Kiállítóháza
Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény
De la Motte – Beer-palota
Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség – Keren Or Központ – Zsinagóga
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár
ELTE TTK Természetrajzi Múzeum
EMIH - Középkori Budavári Zsinagóga
EMIH – Keren Or Központ
EMIH – Óbudai Zsinagóga
EMIH – Vasvári Pál utcai Zsinagóga
Erdős Renée Ház Muzeális Gyűjtemény és Kiállítóterem
Evangélikus Országos Múzeum
Fiumei úti sírkert és "Nemzeti Emlékezet Múzeuma"
Flying Bird Tea House / Tradicionális teaház
Földalatti Vasúti Múzeum
Fővárosi Törvényszék
Fradi Múzeum
FUGA – Budapesti Építészeti Központ
Gaál Imre Galéria
Goldberger Textílipari Gyűjtemény
Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely
Hagyományok Háza – Kallós Zoltán kiállítóterem
Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény – Hegyvidék Galéria
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Holokauszt Emlékközpont
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
József Attila Emlékhely
Kassák Múzeum
Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium
Kiscelli Múzeum
Kresz Géza Mentőmúzeum
Kresz Géza Mentőmúzeum – Veteránbázis
Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont
Lívia-villa
Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
MagNet Közösségi Ház
Magyar Csillagászati Egyesület – Polaris Csillagvizsgáló
Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
Magyar Nemzeti Galéria
Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára
Magyar Nemzeti Múzeum
Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, Hagyományok Háza
Magyar Természettudományi Múzeum
Magyar Vasúttörténeti Park
Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár
MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, Hűvösvölgy állomás
MÁV-START Zrt., Budapest, Keleti pályaudvar, személykocsiműhely
Mesemúzeum és Meseműhely
MMKM Műszaki Tanulmánytár
MMKM – Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény
MNM Málenkij Robot Emlékhely
Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum
MTA Székház és Művészeti Gyűjtemény
MTVA – Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhely
Műcsarnok
Nagy Imre Emlékház
Nyugati Pályaudvar Királyi Váróterem
Óbudai Múzeum
Országos Bírósági Hivatal
Országos Bírósági Hivatal – Néprajzi Múzeum
Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat Marczell György Főobszervatóriuma
Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (Eszterházy Károly Egyetem)
Pesterzsébeti Múzeum
Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola
Petőfi Irodalmi Múzeum
Postamúzeum
Rákoshegyi Bartók Zeneház
Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Helytörténeti Gyűjtemény
Ráth György-villa
Rendőrmúzeum
Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény
Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár
Szépművészeti Múzeum
Sziklakórház Atombunker Múzeum
Terror Háza Múzeum
Tomory Lajos Múzeum – Herrich-Kiss villa
Törley Pezsgőmanufaktúra
Tóth Ilonka Emlékház
Új Budapest Galéria
Újpesti Lepke Múzeum
Unicum Ház
Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium és Kollégium
Várkert Bazár
Várkert Bazár, Testőrpalota
Vasarely Múzeum
Vívómúzeum – OSC vívóterem
Yunus Emre Intézet Budapesti Török Kulturális Intézet
Zenetörténeti Múzeum

https://www.programturizmus.hu/ajanlat- ... akaja.html
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 5. 14:30

Ehhez mit szóltok? Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum... Múzeumok Éjszakája:
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA | MADE IN ASIA
2019. június 22. szombat 18.00 -24.00
Az idei Múzeumok Éjszakája az eddigi legkülönlegesebb a Hopp Múzeum életében, mert az intézmény 2019-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját.
Ennek alkalmából az ázsiai partnerintézményekkel együttműködésben színes programokkal készülünk: kínai kalligráfia, indiai tánc, japán teaszertartás, török zene, koreai tánc- és hangszerbemutató, indonéz gamelán zene, ázsiai finomságok, kézműves foglalkozások és a már elmaradhatatlan kertmozi is várja „Ázsia szerelmeseit”.

A Hopp Múzeum Múzeumok Éjszakája-programjait az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ, az Indiai Nagykövetség, a Budapesti Indonéz Nagykövetség, az ELTE Konfuciusz Intézet, a HanYou Alapítvány, a Koreai Kulturális Központ, a Japán Alapítvány és a Yunus Emre Enstitüsü – Budapesti Török Kulturális Központ támogatja.

Színpadi programok:
18.00 Megnyitó
18.10 Kínai hagyományos hangszerbemutató | Liang Jing, az ELTE Konfuciusz Intézet tanára bemutatja a guzheng nevű ősi kínai húros hangszert
18.20 Japán teaszertartás-bemutató | Hayashi Toshio, a Japán Alapítvány Budapesti Iroda nyelvoktatási szaktanácsadója
19.00 Indonéz gamelán zene és indonéz tradicionális táncok | a Budapesti Indonéz Nagykövetség jóvoltából a Topong Bang együttes gamelánkoncertje, Irda Risdiarti és Kis Veronika joged táncbemutatója és Magyarországon tanuló indonéz diákok Saman tánc előadása
19.45 Tradicionális koreai tánc- és hangszerbemutató | a HanYou Alapítvány, Koreai Kulturális Központ jóvoltából a Mugunghwa táncegyüttes tradicionális koreai táncbemutatója és a Mindeulle együttes gayageumbemutatója
20.30 Indiai tánc és zene | az Amrita Sher-Gil Központ, Indiai Nagykövetség jóvoltából Hegedűs Brigitta és táncosai: „Aikya – Unity in Diversity” („Egység a különbözőségben”) keralai móhiníáttam táncelőadása és a Meshinda együttes koncertje
21.30 Hagyományos misztikus török zenei előadás | a Yunus Emre Intézet jóvoltából Yüce Gümüs koncertje
22.00 Filmvetítés | Ertuğrul (japán–török történelmi film, 132 perc, 2015, eredeti nyelven, magyar felirattal)

Kerti események:
18.00–22.00 Az ELTE Konfuciusz Intézet kalligráfusai kínai nevet adnak az érdeklődőknek
18.00–21.00 Próbálj fel egy szárít! | Amrita Sher-Gil Központ, Indiai Nagykövetség
18.00–22.00 Koreai kalligráfia-workshop (Munbangsau) | HanYou Alapítvány, Koreai Kulturális Központ
18.00–22.00 Koreai kézműves foglalkozás (Mackótanya Kézműves Foglalkoztató Műhely) | HanYou Alapítvány, Koreai Kulturális Központ
20.30–22.00 Hanbokpróba – Öltözz tradicionális koreai viseletbe! | HanYou Alapítvány, Koreai Kulturális Központ
18.00–24.00 Ázsiai Étterem
Az este folyamán a Hopp Múzeum „Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum” című kiállítása látogatható.

A programra jegyeket a helyszínen, valamint a jegymesteren keresztül is árusítunk.

Normál ár: 1900 Ft
Gyermekjegy (6-18 éves): 800 Ft

Kiállítás
MADE IN ASIA - Százéves a Hopp Múzeum
2019. május 30. – 2020. június 30.
A centenáriumi évébe lépett múzeum százötven éves gyűjteményének legjavát mutatjuk be egy éven keresztül látogatható, Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című új kiállításunkban.
Az idén száz esztendeje elhunyt világutazó optikus, a Fulnekről származó, magát büszkén magyarnak valló Hopp Ferenc 1919-ben a magyar államra hagyományozta 4000 darabos műgyűjteményét, valamint Andrássy úti villáját, hogy az a későbbiekben az ország első ázsiai közgyűjteményeként szolgálja az eljövendő nemzedékek épülését. A
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 5. 14:50

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 5. 15:03

A fenti választásaim mind SZOKVÁNYOSAK.SEGÍTSETEK,KERESSÜNK EGYÜTT 2-3 érdekes programot!Ha majd megkeresed a kiválasztott múzeumot és beírod a keresőbe a Műzeumok Éjszakája 2019 -t ,akkor kijön a program is.Ha van kedvetek,keressetek MEGNÉZNIVALÓT!
Sajnos miattam hiúsult meg/lekéstem/ Kata és az én választásom a Rövidfilmek Fesztiválján /ANGYALI ÜZLET c.film/de most igyekszem 1 kiválasztott múzeumba elmenni.Mivel regisztrálni kell néhány helyre,ídőben jelezzétek! Természetesen az országban sok helyen ünneplik a napot,ezért örülnék,ha más is hozna képeket.Itt az "örülnék"szó őszintén értendő.Most megyek.majd várom Ági festményeit.
Mindenkinek ,aki olvassa a fórumot szép délutánt!Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 5. 16:55

szia Paggy, nekem is nagyon tetszik az az angyalos, galambos felhő, nem is tudom melyikre hajaz inkább, a többségre bízom... :)) . sikerült elmennünk a belvárosba, közben azon izgultam hogy ne essen az eső...pont az a felhőtömeget nem sikerült lencsevégre kapnom. :( de helyette hoztam más szépet....
Paggy, megnéztem a linkeket, és lenne mit csavarogni az biztos...a biblia kiállítás is biztosan izgalmas...de majd még jobban körülnézek, csak persze jellemző, hogy egyből kiszúrtam ;) :ymblushing:

erre ébredtünk....
Kép
itt már dolgunk végeztével megyünk az arrabona felé..
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Itthonról a nagyszobából...
Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2019. június 5. 17:24

Miután Paggy a múzeumok éjszakájáról szinte mindent leírt pár esztergomi programot hoztam, kicsit előretekintve a nyárra is.
https://www.programturizmus.hu/ajanlat- ... cstar.html

A kép nem az enyém, de illik a témához.
Kép

és a letölthető programfüzet
http://www.esztergom.hu/assets/uploads/files/PDF/programfuzet_online.pdf
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 5. 18:32

Kata! Jót röhögtem az anyakirálynő jellemzéseden. Ha hiszed, ha nem, én épp ezt mondtam, amikor
megláttam. Ez egy vén banya, és még kicsit gonoszkásnak is vélem a vonásait. Hogy csavarjak egyet
a történeten, a hátát láttam meg először, még mondtam is a gyerekeknek, hogy milyen szép a mintája.
Királynőhöz méltó. Mondták, hogy várjam ki a végét, elölről még nem láttam.

Hátulról határozottan jobban néz ki:

Kép

Rólam mindig tudni fogod, hogy hol járok, mert ide biztosan megírom. :))

Remélem, Samuka és az idő is jókedvében volt, és sikerült a szemvizsgálatot megejtened. Közben írtál,
és látom, hogy sikeresek voltatok. Nagyon szép Győrnek az a része, amit lefotóztál. Eger jutott eszembe
róla.

Paggy! Ez tényleg hadiállapot! Az állatkáidról mindig eszembe jut, hogy amióta kikerültünk falura, mindig
volt kutyánk, de amikor az utolsó kutyusunk, Dundi jobblétre szenderült, már kint élt a legkisebbem
Angliában, utána még a lányom is kiment, szóval tudtam, hogy nem lesz többet jószágom, mert nem tudnék
mellette nyugodtan utazni. Margitkának van egy menhelyről kihozott Picurja, őt szoktam szeretgetni.

A jövő még csak terv, egy biztos, hogy átteszem a székhelyemet. Eddig innen utaztam oda, most onnan
fogok ide. Ha szabadon fogok rendelkezni az időmmel, az év bármely szakában útra kelhetek, ezt várom
már a legjobban.

Nekem tetszenek a méhecskék, olyan klassz színesek, csalogatóak, hívogatóak. Egyébként a robbantás
után jelentősen megnőtt a manchesteri tetoválószalonok forgalma. Mindenki méhecskét tetováltatott
magára, még maga Ariana Grande is, akinek a koncertjén történt a merénylet Ő nem manchesteri egyébként.

Én a Flying Bird Tea Housra és az Újpesti Lepkemúzeumra szavazok. Szívesen megnézném, milyenek
belülről, és mivel szolgálnak a látogatóknak.

Kép

Gabi! Nálunk reggel szomorkás idő volt, de kb. 10 órától szépen süt a nap, és jó meleg van. De nagyon
szépek a képeid! Nálunk még nincs ennyire kinyílva a hársfa virága, viszont a jezsamen már kezd elvirítani.
Az utolsó virág olyan, mintha egy kitűző, vagy karkötő lenne. És milyen összhangban vannak a színei.
Nyugtatja a szemet. Igaza van Paggynak, olyan, mint egy ékszer.

Szintén sárga-zöld. Vérehulló fecskefű. A fény-árnyék játéka miatt fotóztam le:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 5. 18:46

sziasztok! Jót derültem a hátulról előre szitun...ahogy elképzelem vajon milyen arcot vághattál :)) :)) de meg kell állapítanom, hogy akárhányszor nézek rá a méhkirálynőre, ez hideg fut át rajtam..állítom Jancsi és Juliska banyája is pontosabban mostohája is jobban nézhetett ki... :)) .
A saját képeimmel nagyon nem vagyok kibékülve, a másik is jobbakat csinált szerintem.Na mindegy...viszont a tietek meg gyönyörű és éles... :ymblushing: :x
A nyári programokkal itt még nem néztem körül, tekintve, hogy Samuval o% esélyem van bármin részt venni. De ez van.! :) :-q :-?? Á hogy már valami jótól is írjak, holnap jön a könyves!!!! remélem sikerrel járunk.. :-bd :x :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 5. 21:15

Sziasztok Lányok, meg persze Fiúk. :-)

Kicsit megkésve, de én is itt vagyok. Bár tegnap kicsit agybajt kapva kiöntöttem a lelkem, de aztán csak kitöröltem, nem terheltelek Benneteket a hülyeséggel. :-)

Rita: Örülök még egyszer, hogy itt vagy! A kinti képeket nézegetve olyan jó, hogy mi is eljutunk sokfelé. A méhecskés képről Kata megjegyzéséhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a banya egy megkeseredett banya képében jelent meg méhecske bundában.
Valamelyik nap egy ismerősöm mondta, hogy nyugdijas lett. Nagyon várta már különböző okok miatt. Tiszta szivből örültem neki, meg persze irigykedtem is egészséges irigységgel, mert én is nagyon várom. Még kb 9 év azt hiszem. Már lekértem tavaly év végén az adataim, természetesen nem stimmelt és fellebbezni kellett, de igy legalább az előző év végéig biztos megvan minden. Rita, jó lesz Neked, főleg, ha unokákat is babusgatsz majd. Az a szabadság amit kapsz, hát teljesen el tudom képzelni az örömöd.
Az életmód változtatásodhoz pedig gratulálok! Ügyesen csinálod!

Gabóci! Andris jól választott szerintem! Szakosodni lehet utána, vagy mindent tanulnak gépészetet, informatikát egységesen? Tudod, Zoltánom is mindkettő tudományát ezirányban szerezte.
ROssz nézni a kiégett malom épületét.
az a sárga virágos képed, jajj, valami szuper jól néz ki! Az amit Paggy is megemlitett.
Ma reggel, vagyis hajnal ötkor egész délelőtt olyan özönviz volt Szegeden, hogy még a békák is keritésen belül jöttek és a járdán randaliroztak, onnan ugráltak a tuják tálcáján megmaradt vizbe. A frászt hozva rám. Ha meg Ödön megnyalja, vagy szimatolja , adhatom neki a kalciumuscot.

Paggy! Az első lyuknál a falon még mosolyogtam. na de ez már nem állapot, hogy most megint lett egy kukucska!
Ilyen vékonyak a falak, vagy mi a bánatért lesz lyuk a falon?
Aranyosak a cicák. A fiatalabb a félős, a fehéres cica, ugye?
A kutyusok azzal az együtt pórázzal, nagyon jó kép. Ti csináltattátok? Nem is láttam még ilyet.
A fűbe ülve nagyon aranyosak vagytok. Két ősz pofis, az egyik erre néz, a másik arra néz... :-)
A programokat meg fogom nézni, de most még képeket töltök fel, igy ma már nem lesz rá erőm.

Kata! Tudod, Te vagy a felhővadász. :-) Az a képed amelyik a templom toronynál van, hatalmas nagy fehér felhő, annyira, de annyira tetszik! :-)
A másik felhő nekem olyan, mint egy nagy fülü házimanó. :-)
Már épp kérdezni akartam a könyvekről, ma délelőtt eszembe is volt, csak nem volt időm irni., Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön!!
A szemüveg csináltatás sikerült?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 5. 21:39

Festészet:

Nagyon sokat gyakoroltam az utóbbi időben. Muszáj volt, mert a lótusz festészet valami borzadály. Nehéz és itt tényleg érvényesül a sejtetünk valamit szabály.
Ma régi, hires festők képeiből adott mindenkinek a tanár.
Végig dicsérte amit csináltam, fel is mutatta a többieknek, aztán fogta a képzeletbeli mikrofont és meginterjúvolt. Ott vihorásztunk :-) Jó fej pasi. :-)
Jöjjenek az ok a képek, amiket nagyon szépnek talált. Utána meg jönnek amikben megtalálta azt a hibát, amit szerettem volna, hogy ne lásson. :-) Én kis naiv :-)
A mai kép:
Kép

Kép

Jönnek a bakisok:

ennél a felső virággal van baj, de megcsinálom újra és odarittyentek egy szépet máshonnan kinézve, mert a többi meg nagyon szép.

Kép

Ennél a felső levél alja túl szabályos.

Kép

Ezt elfelejtettem megmutatni.

Kép

Úgyhogy nagyon nehéz mesterség a lótuszfestészet. :-)

Rita! Beteszek az ecsetekről egy képet.

Kép

A legszuperebb ecset balról az, amelyiknek még fehér a szőre.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 6. 5:57

Kata, nekem még új a könyvtéma, amiről írsz, de úgy látom, ma ki fog derülni számomra is
ez a "rejtély".

Ne idegeskedj a képek miatt! Legyenek bármilyenek, pontosan látjuk, amit láttatni szeretnél
velünk. És azt is tudjuk, hogy nincs időd arra, hogy percekig fókuszálj, neked másra kell
figyelned, ha kimozdultok.

Ági! Azok az ecsetek!!! Pont, mint a sorozatokban! A másik fehér szőrű ecsetnek meg milyen
hosszú a szőre! Jól el tud hajolni, ha jól sejtem, az való a kalligráfiához, de ez csak laikus
találgatás a részemről.

A festményeidet hosszasan szemlélve (jó, hogy leírtad a bakikat is), én is látom, hogy nem
könnyű dolog ez. Azt is látom, hogy nem egy festő műveit másoltátok. A második, de még inkább
a harmadik kép határozottan elüt a többitől. Hozzám a harmadik, és az utolsó áll a legközelebb.
Ha még közülük is győztest kéne kihozni, akkor a harmadikat választanám, de úgy, hogy
ragaszkodnék, hogy megtarthassam az utolsót is. :)) :))

A harmadikban a két bimbó az, ami nagyon-nagyon tetszik. A felső lebomló szirmai, és a
színátmenet a sötétből a világosba és fordítva... ez olyan, mintha egy mester gyakorlott keze
festette volna. A derekuknál lévő sötét levél nem tereli el a figyelmet róluk, sőt kiemeli őket,
az alatta lévő világosabb pedig jó kontrasztja a sötétnek. Megdicsérem a tanárodat, jó
döntést hozott. :)) :))

A legalsónál viszont a levelek nagyon szépek. A fény-árnyék (most ez a legújabb heppem :D )
a finom erek, a bujaságuk, hajlékonyságuk, légiességük fogott meg.

Érdemes volt belekezdened ebbe a tanfolyamba, Ági. Meddig jársz még? Van "emelt" szint is?

Ahogy írtam, az új kedvencem a fény-árnyék, még mindig telcsivel:

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. június 6. 7:10

Ági! Nem hiába vártam az orchideáidat, olyan " hű-ha" -ra sikeredtek. Látszik mennyire megizzaszthatott. Laikusként hozzám az első és az "elfelejtettem megmutatni" áll legközelebb. Ezek olyan "többszörnézősek" ahogy a sorozatoknál szoktuk mondani. További jókedvű szorgos alkotásokat kívánok. :-bd

Rita! Jó téma a fény-árnyék játéka a fotókon, és szépek a képeiden. :) Az esőcseppesek után ezeket szeretem. A jó fotókhoz idő és türelem kell, ami nekem nincs, (na ez egy kicsit röhejesen hangzott) mert mindig rohanva kattintgatok, ami meg is látszik rajtuk.

Tegnap boltba menet megláttam ezt a díszhagymát, 3 katt.

Kép

Kép

Kép

Ritkán van időm körbejárni egy témát. Busz várása közben készült

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 6. 9:31

Nemsokára készülődünk, addig is bekukkantottam, s milyen jól tettem! :D :-bd . Levadászva két sori felirata is, a Golden és a Wanted, ha hazajöttem a főzés után pihenésképpen mindkettőt megnézem, remélem addig nem fog dörögni és villámlani.
Nem is megyek el itthonról nyitott ablakkal, ma már olyan kiszámíthatatlan a szélfordulás és ami azzal jön. Reggel olyan borús volt az ég hogy ijesztő, most meg hétágra süt a nap, de süssön is, hogy kint is kiszellőztethessek, egy kicsit átjárja a nap a lakást...
Ritám, azért bánt egy kicsit a rossz telós felvétel, mert sokkal jobb teljesítményt vártam tőle..Majd déélután felteszem a régi telós képet amit késő este csináltam...kár, hogy az újjal akkor nem jutott eszembe, de majd most mindkettőt viszem és juszt is kipróbálom.

Gabóci képei nagyon klasszak már megint na és az a 3 kattintásos megoldás...szuper, és jót is derültem a pályaudvaris fogalmazáson, hogy ritkán van időd "körbejárni"- :)) :))
Rita fény árnyék képei a cseppesekkel együtt szintén kedvencek a számomra, mindig rácsodálkozik az ember, mennyi mindennel gazdagodunk csak azáltal, hogy láthatjuk őket. :flower1: :littlehearth:
Ági csodaszép festményiről meg nem is beszélve, és tetszett a tanár humora is :)) :-bd . Ilyen a jó pedagógus. Remélem lesz további tanfolyam, hogy még többet kihozzanak belőled, mert megérdemled, hiszen beleadsz apait, anyait, és meg is van az eredménye! :flower1: :littlehearth:
Paggy kalandjai meg viszik a prímet, de öröm az ürömben, hogy végre alakul a tető...Bár lehet nálad meg egy plusz falréteget felhúzhatnának...legalább vastagabb lenne, mert ijesztően vékonynak látom.. x_x [spoiler]

Na a telóm meg bejelezte a közelgő vihart...hozom a éjjeli képet...
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 10:32

Sziasztok!Mindjárt jövök,de addig AKTUÁLIS:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 10:35

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 11:05

Itt vagyok,végignéztem a képeket.
benyomások:
Kata:
Való igaz ezek nem nagyon éles képek a városról.de átjön a részlet hangulata.TUDOD HÁNYSZOR KÉSZÍTETTEM ÉN IS ÉLETLEN KÉPET?Viszont az ÉJSZAKAI SZUPER!!!!!!!!!!Kata!Igaz,amit Eita írt sok kép közül sikerül 1-2 jó az embernek.Tudom másra kell figyelni,sokkal,de sokkal fontosabbra DE,ha van fél órád készíts ugyanarról a témáról többet nyugodt lelkiállapotban.pld este,vagy hajnalban,ha felébredtél.Nálam a SOKAT AKAR A SZARKA miatt rosszak a képek.Ha programokat fényképezek,akkor nincs idő javítani,ám az otthoni,parki képekre lenne időm,csak elkapkodom.VÁLTOZTATNOM KELL!-.....Kata,remélem sikered lesz a könyvessel!Szép napot! :movingflower:
Ágika!Nálunk a tűzfal a szobám és a fürdőszoba fala,rettentő vékony.Most ezt szigetelik a lengőállványon...Kitty cica a félős,ezért száguldozik vagy verekedik/=Jobb megelőzni a bajt!-gondolja/Éjszakánként a párnám mellett alszik,akkor békés....A póráznak mindkét végén van kapocs.Így lehet kapni.....Jók a képeid.Tényleg többször megnéztem és rájöttem milyen nehéz lehet nem éles vonalakkal,hanem színekkel-átmenetekkel érzékeltetni a kontúrt.a harmadik és az utolsó tetszik nagyon.Mindjárt hozok 1 képet amire gondoltam.
https://hu.pinterest.com/pin/4141904969 ... =530&h=671
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 11:21

Kép
Köszönöm,hogy betetted a képéket.
Gabóci!Gyönyörű a díszhagyma-közelről mintha festmény lenne!Köszönöm a fotókat.
Lányok!Mára néhány reggeli HANGULATKÉPET hoztam.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 11:30

Kép
LUKRÉCIA/feketecirmos/ és LEVENDULA
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 11:31

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 11:33

Óvodakert.

Kép
:movingflower: Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 6. 15:06

Hozom az újtelós képeket...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

a régi telóról majdnem ugyanazok, de a buszmegállós bodza szerintem jobb lett....
csak a fránya szél ne fújt volna annyira...
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Gabóci után szabadon...
Kép
Kép
Kép
Kép
:ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:

sikerrel járt a könyves buli... ;;) ;) :D