Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 9. 17:07

Jajj Kata! Akkorát röhögtem. Hát ezt a ludat jól benéztem ám! :)) Az az igazság, hogy a " gyerekekre" koncentráltam. :-)
Meg csodáltam az előző képeken a százszorszépek között a sok viziszárnyast. Miylen szép lehetett élőben!

Rita, kivácsian várom ha fényképezel, hogy mennyi minden van egy vega boltban - már ha titokban lehet fényképezni- , és nem mutatnak rögtön az ajtó felé, ha meglátják.
Pl. Szegeden boltban nem nagyon szeretik, ha fényképez az ember. Van olyan hely ahol ki is van irva.

Paggy! Megcsodáltam én is Lilla táborának helyét. Nagyon jó, hogy lejársz úszni. SOkáig évekig jártam reggel 6.00-8.00 ig úszni, mig meg nem épitették a csoda Napfényfürdőt. Hiába mondták, hogy a szegedieknek nagy kedvezményt adnak. Ez a kedvezmény duplája lett az addigiaknak. Igy dacból nem járok. Jól kitolok magammal. Bár azóta úgy alakult az életem Ödön miatt, hogy a reggeli fél hatos indulás munkával, piaccal még összeeggyeztetve kicsit megkergiteni az eddig sem nyugalmas napjaimat. Nagyon jó társaság volt a reggeli hatos. Szétszéledt a banda ahogy megépült a csilivili park. Hiába maradt a régi szocreál is mellette - oda jártunk- az ára a másikéhoz igazodott. Ott lehetett versenymedencében úszni, szaunázni, gyógyvizben üldögélni és az élménymedencét használni vagy úszásra, vagy dögönyözésre. Emellé épült a vizicsúszdapark, gyógyászati részleg, meg a bánat tudja még mi nincs benne, igy az ár is megugrott.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 9. 18:15

Ma megjött a megreklamált ecsettartóm az ebay-n keresztül Kinából. Ugyanis nem azt küldték amit kértem és nem tudtuk itthon eldönteni, hogy a megkapott ecsethez tartozott-e, vagy elnézték. Az ecset amit kaptam egy két állásos ecsettartóval szerepelt. Igaz az porcelán volt, az enyém meg fa, de ajándéknak ne nézd az anyagát és formáját. :-)
Aztán gondoltunk egyet és megreklamáltuk. Szuper korrekt volt a hozzállás a kinai szállitó részéről, egy hónap se telt el és ma egy icurka-picurka csomagban megérkezett a gyönyörűség:

Kép

A wrap általam készitett verziója. :-) Igaz nem kerek, de az enyém :-) Ráadásul finom is.
Na és most ugrik a majom a vizbe! Amihez készült: lecsó. :))

Kép

Az örök kedvenc, harmadszorra csináltam. Egyszer wrap nélkül, mert elfelejtettem, de akkor nem volt az igazi. Hétvégén jönnek anyukámék, csinálok egy kis adagot nekik is, hátha megszeretik.
Rita, azt hiszem még nem köszöntem meg apu születésnapjára irt köszöntésed! Pótolom most. :-)
A meglepetés sikerült, néztek nagy szemekkel. Apunak nagyon jól esett. Mióta beteg lett és szerencsésen megküzdött a rettegett kórral -aminek már harmadik éve-, sokkal jobban odafigyelünk rá,

Kép

Tegnapi borsmenta és parlagfű szüret eredménye. Száradnak a daráláshoz.

Kép

Reggeli csigainvázió egy tagja.

Kép

Az ubijaim, amihez a kamiont fogjuk rendelni. A gyomlálás már félig kész, mert kesztyű nélkül csináltam és látva mivé lett a kezem és körmöm, igy abbahagytam. :)) Ugyanis úgy kezdtem, hogy csak egy párat.... , aztán úgy néztem ki,mint a varacskos disznó.
Azt a fajta uborkát céloztuk meg, ami kicsit dundi, sima felületű. A kovászos uborka legjobb ebből, legalábbis nekem. Aztán, hogy mi lesz belőle, rejtély.

Kép

Paggy, annyit akartam már irni, hogy a szegedi képkészitéssel az a bajom, hogy az üzlet és a piac kisutcákon keresztül érhető el tőlünk. Ha nagy ritkán bekerekezek a városba, akkor meg mindig rohanok. Bár célul tűztem ki, hogy egyszer minden utcáról csinálok képet, sőt, a kedvenceimről is amiket minden alkalommal megnézek, hogy megvannak-e. Ezek fák, virágok, kutyák. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 9. 18:58

Kedves Mindenki!Előre is köszönöm a fotókat és a hozzászólásokat valamint Ritának a VÁLASZAIT A MÚLTKORI KÉRDÉSEIMRE.Most nem érek rá,de holnap jövök. Beteszek egy linket:

:-h :flower1: Paggy A szöveg után klikkeljetek a képre!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 9. 22:26

Paggy, megnéztem a linket. Kiváncsi leszek sikerül-e valamennyit is megvalósitani belőle. Nemrég a facebookon terjedt egy felhivás, miszerint a gyümölcsök magját megszáritva, összegyűjtve bárki bármerre megy fátlan részre s zórja szét, mert ha akár csak egy fa is lesz belőle akkor már megérte.
Újra néztem a képeket. A csigánál vettem észre, ami eddig fel sem tünt, hogy a harmatcseppek a fűszálak végén vannak. Nem szépen közben, mint Ritának, hanem a végén egy gömb. Érdekes.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 9. 22:40

Szép éjszakát a FENTLÉVŐKNEK!
Visszajöttem mert,...
Ma a DÉDINÉL voltam vendégségben.Gondoltam kipróbálom az új ,meghosszabított vonalát az1-es villamosnak ,s körbeutazom a várost .csinálok videót ,hogy tudjátok ti is "használni".DE AZÉRT IS JÖTTEM , MERT NEM TUDTAM ELALUDNI,ugyanis a párom megjele4nt 2 frissen sült foszlós kalácskával:
-Nem kérsz?-kérdezte egy róka furmányával.-Ja ,Te már alszol,akkor ideülök az ágyad mellé ,mert úgy elfáradtam és elmajszolom ezt a kalácskát. Hozok be mellé egy pohár finom hideg tejet--NA MIT GONDOLTOK, MI LETT A VÉGE????/KALÁCSOT NEM EHETEK.:(( :(( :(( /Szóval befaltuk a meleg kalácskát ,most fáj a gyomrom.---Leültem tehát a gép elé,hogy eltereljem a figyelmem ,persze élvezkedjek a sok szép fotók láttán.
Kedves Lányok!SZIPISZUPI minden a képeken:
Rita!Érdekes kis városban voltatok.Szép nagyon a park a sok madárral és százszorszéppel.Viszont bár szeretem a téglát,mégis kissé ridegnek tűnnek a házak azzel a sok téglával.Illetve nem is ridegnek ,hanem szabályosnak,rendezettnek.Mindent oldanak a növények és állatok.Bár szívesen laknék azért egy ilyen helyen!Mindjárt jövök nyávog a cicám az ajtó előtt...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 9. 22:54

Visszajöttem.Kobak ,Rumcájsz és Lukrécia álltak ott és mindenki éhes.A dédi kküldött nekik "100" napos rántotthúst.Nem is igaz csak 5 napos ,de a hűtőben volt.Néha ilyent is adok.Elfér az egérfej mellett a gyomrukban.BRRRR :((
Folytatom..Rita nagyon várom a további képeket,köszönöm az eddigieket.A vegán kaját még tolom magam előtt...MAJD!!!
Ágika!Örülök az ecsettartónak, szép,DE A FEHÉR TERÍTŐ hamar kínai intás lesz,ha lecsöppen a tus. :)) :)) Mire jó a szárított parlagfű?Fél füllel hallottam,hogy hasznos gyógynövény.ÉS A CSIGA aranyos.Tegnap a lányoméknál a MÁLNÁRA MÁSZOTT FEL 3 DB.A SZÚRÓS MÁLNÁRA?Mazohisták??? =))
Kata!Bár én elhiszem a klímaváltozást,de azért most nagyon nyomatják mindenhol és főleg ránk kis egyszerű emberekre.Hallottam egy tudós előadását,hogy nemcsak az ember ludas benne,BÁR Ő IS!!!!!!!hanem intenzín NAPKITÖRÉSES IDŐSZAK JÖN.Az ember a környezetszennyezésben jár élen/palackok/

Lányok!Most megyek még macskázni.Jó éjszakát! :flower1:
Ágika!Azért mégis majd boldog lennék egy-két szép városi utcafotó látványától MAJD!!!!!Üdv:Paggy @};-
Még azért beteszem a villamosozó videót.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 9. 23:03

Jó villamosozást! :x
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2019. július 10. 7:02

Jó reggelt.
Hatalmas elmaradásom van, mostanában nem voltam a társalgóban /van képem hozzá/
Nagyon érdekes dolgokat hoztatok.
Szeretem a felhőket, a holdat, az ételeket, a szép házakat és az utazás során készített fotókat.
Kellemes ottlétet Rita.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 10. 8:01

sziasztok!Ismét jó hűvösre ébredtünk. és közepesen erős szélre. Köszönet a sok szép képért, videóért. Külön most Ildikó! Aranyos a kis vadvirágosod. Ha nem is hozol mindennap képet, de gyere bátrabban nézelődni. Ritának köszönhetően most nem csak itthoni képek szerepelnek. :D . Talán ma már mi is kimozdulunk végre..de nem akarom elkiabálni! :D .Mondjuk nagyrendelőbe muszáj lenne,.Samu gyógyszerééért... :ymblushing:
Ágikám, örülök, hogy ilyen aranyos kis ecsettartót kaptál. Ki is kellett fizetni? vagy a tévedésért cserébe az most ajándékként érkezett? A saját készítésű wraphoz meg külön gratula! :-bd :flower1: :littlehearth:
Én is várom nagyon az új városképeket. az amit mi csinálunk igaz hogy nem profi, de benne vannak az érzéseink hogy tetszik, vagy nem amit éppen látunk..és ez sokat nyom a latban. mert mindenki mást és másként látja, mást tart fontosnak. :D :littlehearth:
Paggykám...mindig megnézem a köpönyegen az aktuális és a volt leghidegebb és legmelegebb méréseket. volt már 4 és 41 fok is...mint mindig.Ez egy örök körforgás.! De viszont mindenkinek sürgős lenne egy aluminium méregtelenítés a szervezetben.! Legyen szép napotok! :x :ymhug: :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 10:09

Ági! Most két-három napig esni fog, de felkészültünk rá, és nem is folyamatos az eső, inkább éjszakára,
és a délelőtti órákra mondja. Ma megint vásárolni fogunk, mert a múltkor nem sikerült minden ruhafélét
beszerezni, amit a fiacskám venni szeretett volna. Így fedett helyen leszünk. :)) :))

A játszótérnek csak azon része vizes, amit lefotóztam. Láttam szülőt, aki épp átöltöztette a csemetéjét.
Nem volt hőség, de az angoloknak más a hőérzetük, mint nekünk. Ők a számunkra jéghideg tengerbe is
bemennek úgy, hogy még csak meleg sincs. Itt egyébként nem öltöztetik agyon a gyerekeket, mint otthon.

Az itteni újonnan nyílt vegán boltban fotóztam párat, de csak a telefonommal mertem. Majd csinálok még,
mert a nagy üzletekben nem izgat senkit, hogy mit csinálok. Egyébként az is lehet, hogy nálunk a nagy
városok hatalmas szupermarketeiben ugyanilyen nagy a választék növényi alapú élelmiszerekből, csak én
nem tudok róla, mert nem járok ilyen helyeken. Majd egyszer Miskolcon a nagy Tesco-ban vagy az
Auchanban is szétnézek. Itt eddig a nagyok közül az ASDA-ban, a TESCO-ban és a Sainsbury's-ben voltam,
és eddig itt is a TESCO vezet a termékválasztékban. Apropó, ti tudtátok, hogy a TESCO angol üzletlánc?
Én nem. :))

Ne sajnáld, hogy fából van az ecsettartód, így még jobban illik az ecseteidhez. Úgy néz ki, mintha több
száz éves lenne. Nekem nagyon tetszik! Stílusos.

A wrapod nagyon-nagyon guszta!! Látszik rajta, hogy nagyon fincsi lehet. Elmentettem egy videót, ahol
lenmaglisztből készítik a wrapot. Angol nyelvű, de ki lehet következtetni, hogy mit csinálnak benne. Ha
mégis nehézséged lenne, szívesen lefordítom azt a részt.

A hozzávalók:
egy csésze lenmagliszt
2/3 csésze forró víz
1/2 teáskanál só

Ilyen mártásos ételekhez tényleg nagyon fincsi a tortilla lap. Itt nagyon sokféle méretűt lehet kapni. Van
gyerekméret is:

Kép

Biztosan nagyon fog ízleni édesanyádéknak is. Nálunk is mindenkinél nyerő volt eddig. Mivel tegnapelőtt
sült zöldséges hummuszos wrap volt, tegnap már nem azt ettünk a kapros-tejszínes cukkinihez, hanem
Update1 tésztát. Szerencsére nem csak a magyar, hanem a szlovák és a lengyel boltban is lehet kapni
Update termékeket.

Kép

Kép

Jaj, itt semminek nem olyan az íze, mint otthon! Mind a három kajánál, amit eddig itt főztem ugyanaz a
dolog húzott ki a csávából. A fokhagymapor. Én soha nem szoktam venni, mert igazi fokhagymát használok,
de a fiamnak van itthon. Úgyhogy a főzés végén kínomban már ezt szórok bele a kajába, és csodákat
művel! Hirtelen ízesebb lesz minden. =))

Nagyon cukkerek az uborkák! Bő termést kívánok! Csigából viszont jóval kevesebbet! :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 10:09

Kata!Itt egy átlagos ház nem túl nagy belülről. A legtöbbje két szintes ugyan, de kis alapterületen áll,
és vagy ikerház, vagy sorház formájában látható. Egyedülálló háza csak a nagyon jómódúaknak van,
azokhoz nagyobb kert is tartozik. Itt a földterület az, ami vagyonokat ér, ezért az a törekvés, hogy kis
területen, minél több ember tudjon lakni, ezért inkább felfelé törekednek a lakások, nem vízszintesen,
mint itthon. Hát elég zavaros lett a magyarázatom, de talán megértettétek.

Gyereket direkt nem fotóztam, mert tavaly, a tengerparton kaptam érte. Pónilovakon lehetett lovagolni
a gyerekeknek, én meg lefotóztam, mint érdekességet. Elég sok idő eltelt már, amikor odajött hozzám
egy nő, és nagyon udvariasan, de határozottan azt mondta, hogy szeretné, ha a fia képét kitörölném a
fényképezőgépemből. Látta, hogy értetlenkedem - fogalmam sem volt, hogy ki a fia, és mikor fotóztam le -
ezért hozzátette, hogy az ő fia ült a pónin, amikor lefotóztam őket. Tudni kell, hogy én nagyon messze
voltam az eseménytől, ezért a nagy objektívemet használtam a fényképezéshez, és erősen zoomolnom
kellett, hogy látszódjon valami belőlük, de ő ezt is kiszúrta. Bár a nő nem ellenőrizte le, hogy valóban
kitörlöm-e a fotót, mert miután előadta a kérését elment, de én természetesen megtettem amit kért.

Ezt megtartottam, itt nincs az ő gyereke rajta:

Kép

Egy ilyen fal mögött álltam, és ekkor még nem is vettem észre a lovakat, csak a tájat fotóztam. Már itt
is zoomoltam, de érzékelhető, hogy nem voltam közel a lovakhoz:

Kép

Aztán még tavaly volt egy másik esetem is. Itt Warringtonban az utcán fényképeztem valamit, amikor
egy férfi szintén nagyon udvariasan megkért, hogy ne fotózzak a pénzkiadó automata közelében. Akkor
vettem csak észre, hogy valóban van egy a közelemben. Azóta erre is figyelek.

Voltak gyerekek a játszótéren, de ami érdekes volt, hogy sokan iskolai egyenruhában rohangásztak,
játszottak. Akkor vonultak csapatostul haza az iskolából. Megnéztem az időt, 15:10 volt. Le akartam
fotózni egy csapat gyereket az egyenruhájuk miatt, de pont a fentiek miatt nem akartam. Viszont pár
képen mégis látszódnak. Szerintem mielőtt hazamennek, rohangásznak, hintáznak, játszanak egy keveset
a parkban. Kiengedik a fáradt gőzt. :))

A háttérben nagyobb lányok láthatók a hintákban:

Kép

Bár nem látszik, de a kisfiúknak csíkos nyakkendő is volt a nyakukban:

Kép

Szerintem a park még csak azután telt meg igazán, hogy mi eljöttünk onnan. A gyerekek többsége gondolom
hazament suli után, és csak később megy ki szórakozni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 10:59

Paggy! Minden ilyen fásító, zöldesítő ötletet nagyon fontosnak tartok! Remélem a szerző talál társakat
hozzá. Nagyon igaza van a szerzőnek. Szemléletváltásra van szükség. Istenem mióta beszélnek már róla,
de még mindig lassan haladunk előre.

Jót nevettem a párod leleményességén. Neki is "szemléletváltásra" lenne szüksége, hogy ne hozzon haza
meleg kalácsot, ne hogy ne tudj elcsábulni. :)) :))

Itt nem látni csak téglaépületet. Ha családi vagy lakóházakról van szó akkor mindenféleképpen, ha nagy
városi irodaépületekről, középületekről van szó, akkor fém, üveg vagy fehérre festett téglaépület is
szóba jöhet. Egyébként a tégla vagy kő színe területenként eltérő. Itt Warringtonban inkább a téglavörös
dívik, de van, ahol a sötét vagy a nagyon sötét barna a szokásos szín. Aztán van, ahol a homokkő téglák
miatt a szürkés szín az uralkodó.

Tavaly voltunk Bakewellben, ami piacváros volt valamikor, ott ilyenek a házak:

Kép

Kép

Köszi a videót! Most jól jött, hogy egy perces sincs, mert így meg tudtam nézni. Már annyi mindent írtam,
de a tegnapi csodálatos képeimet még ki sem raktam. Na, majd délután vagy este.

Holnap jönnek az itthoni fiamék, biztos vagyok benne, hogy csúszásban leszek, de minden kikerül majd
előbb-utóbb (ígérem, nem több hónapos csúszással, mint a tavalyiak egy része :-o :( ), hanem amíg még
itt vagyok.

Ildikó! Jó olvasgatást, nézelődést! Téged inkább a fb-on lehet elérni, de amióta nem fordítok, egy nap
egyszer dugom be az orrom, és ha nem jön elém egy ismerős se, már megyek is. Nem szeretek ott lenni.

Nagyon szépek a borzaskatáid! Én itt Angliában ismertem meg ezt a növényt. A fiamék háza előtt is volt
valamelyik évben.

Tegnap is átutaztunk Bakewellen. A kocsiból fotóztam:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 10. 12:22

Sziasztok!Leültem 5 percre a nagytakarítás közben.
Tehát,MA NAGYTAKARÍTÁS!!!!Reggel 9 óta 6-an kerestek,hogy CSAK MA ÉS HOLNAP lesznek itthon,érnek rá a volt koklléganőim,tanítványaim,
_Gyere légyszíves ,mert csak rád várunk....!-De ma nagytakarítás t kezdtem...-Jó jó,de az megvár,mi pedig......Éppen az elsó szekrényt rámoltam ki és vissza,hasalok a földön az ágy alatt a vizes porszívóval és 2 óra múlva mennem kell kirittyenteni magam,mert 1 éve nem találkoztunk... :(( :(( és \:D/ \:D/ \:D/ egyszerre mindkét érzés.
Lányok!Este nézelődök!!4Hoztam viszont valamit:
https://hu.pinterest.com/pin/804807395890032768/

https://hu.pinterest.com/pin/837317755697676715/
Melyik szín tetszik?
:-h Paggy :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 10. 12:30

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 10. 13:26

Most csak beköszönök, elfáradtunk, egy két képet csináltam csak, hozom majd, mert lehet hogy délután is útra kelünk. Rita! Köszönöm a szép képes beszámolót, rendesen kigyönyörködtem benne. Minden érthető volt amit írtál. Régen volt egy sorozat a takarításról, angliai sori, és sokszor dőltem a nevetéstől, ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy azért nem annyira rémes nálam a helyzet... :)) =)) :)) =)) csak Paggyt képzelem magam elé a nagytakarítással, bár nem irigyeltem. Nekem is full fárasztó ha le kell térdelnem valamiért, alig bírok felkelni. :( Remélem a váratlan találkozó elfeledteti majd ezt a helyzetet.
Köszönöm a videót, nagyon megfogott egyik másik szín,főleg a homokszínszerű, de mindegyik egyedi szerintem.
Na mennem kell Samu mellé lefeküdni, mostanában alszik délben és néha én is elaszom! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
ui addig is a facéra kiteszem a képeket... :-bd :-h :ymhug: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 10. 16:19

Azért, hogy én se maradjak le Tőletek! :-)
Csupán életjelet adni jöttem, nézelődés, olvasás később, mert hulla fáradt vagyok. Fűnyirás, kertrendezés, gazkapálás, utca rendbetétel. Kivételesen nem egyedül, a ház ura is segitett. Holnap haverokhoz van jelenése igy ma pedálozik. :))
Pihenés után jövök.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 10. 19:08

Kép
Kép
Kép
Kép :x :ymhug: \:D/ :movingflower: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 10. 19:14

Ági! mostanában minden délután elalszunk több rövidebb időre...biztos a szeles idő miatt, de valahogy nem volt kedvem újra kiruccanni, ugyanis holnap újra mennünk kell. Állítólag a pénteki nap lesz a leghűvösebb, aztán lassan visszajön a nyár...aranyosak a kis uborkád majd gyorsan megnőnek azok is....biztosan szép már a házatok tája is...! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 20:52

Tegnapra felhős időt jósoltak, de a csapadék valószínűsége nem magas, ezért elmentünk a Peak District Nemzeti
Parkba. Nincs túl messze, másfél óra kocsival, és nagyon-nagyon szép környék. Tavaly is voltunk ott és tettem
is be képeket róla.

Itt láthatóak:

http://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=92&p=24609&hilit=Bakewell#p24609

Ha jól látom, felülről a harmadik hozzászólástól kezdődik. Ekkor voltunk a Chatsworth-házban, amit a 126 szobájával
inkább kastélynak lehetne mondani.

Csak pár fotó emlékeztetőül, ha nem akarjátok megnézni a link alatti képeket és leírásokat:

Spoiler: mutasd
Devonshire hercege és hercegnéje. Ők a ház jelenlegi tulajdonosai és lakosai:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A Haddon Hall pár kilométerre van a fenti gyönyörűségtől. Legrégebbi részei a 11. században épültek,
de toldottak hozzá a 13. és a 17. században is. 200 évig üresen állt, míg 2016.-ban a jelenlegi örökös,
Lord és Lady Edward Manners úgy nem döntöttek, hogy beköltöznek pici ikergyermekeikkel.

Lord és Lady Edward Manners és a picik első karácsonya Haddon Hallban:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 20:53

Maga az épület így néz ki felülről. Jegyvásárlás után a kép bal felső sarkában lévő épületekhez érkeztünk meg.

Kép

Már nem felülről nézve. Ez az egyik épület, ami jelenleg étterem. Mellette vezet fel egy
lépcső az alsó udvarba.

Kép

Kép

Visszanézve a lépcsőről. Az étterem melletti bájos kis házacska alig látszott a nyírott bokroktól:

Kép

Belépve az udvarra azonnal figyelmeztettek a kövek egyenetlenségeire. Tényleg kellett figyelni:

Kép

Ezen a boltíves kapun jöttünk be az alsó udvarra. Ez a falrészlet és a torony az egyike a 11. sz.-ban
épült részeknek.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 20:53

A felülnézeti képről is látható, hogy milyen rossz elrendezésű ez a ház. A szobákba vagy kívülről,
az udvarról, vagy a többi szobán keresztül lehetett bejutni.

Még pár udvarrészlet:

Kép

Kép

Ha belépünk az épületbe, a nagy hallba jutunk. Több történelmi film helyszíne volt már a ház,
a Jane Eyre-nak három változatát is itt forgatták, de a Büszkeség és balítéletben is szerepelt
az épület. Itt forgatták még a Nárnia krónikáit, az Elizabeth

Én fotóztam:

Kép

Az egyik filmből:

Kép

Én fotóztam (szintén a nagy hall):

Kép

Az egyik filmből:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 20:54

Belső helyiségek:

Kép

Kép

A Hosszú galéria:

Kép

Kép

Kép

Amikor ebbe a helyiségbe benéztem, csodálkozva láttam, hogy az egyik látogató bevitte magával
az agarát is. Olyan ismerős volt a pasi és a nő is...azonnal felismertem őket, hiszen annyi képet
láttam már róluk. A tulajdonosok, Lord és Lady Edward Manners voltak azok. Épp forgatáshoz
készülődtek. Már korábban az udvaron is láttunk egy forgatócsoportot.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 22:03

Alig vártam már, hogy kimehessek a kertbe, ami teraszosan van elrendezve. A kép jobboldalán
látható összes kertet, le egészen a folyóig be lehetett járni. Csodaszép volt!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 10. 22:04

Kép

Kép