Sziasztok!
Most végeztem a sütivel - kijevi krémes-, érnie kell, igy már ma este megcsináltam. Kellőképpen leamortizálva jöttem megint.
Csak a legutóbbiakról:
Rita, annyira jól néz ki az ebédetek, hogy biztos megcsinálom!
Ma végre vettem a piacon spenótot, igy az sem hiányzik a már kinézettből.
Mennyire igazad van RIta a kastélyokkal kapcsolatban! Van élet benne, bár nekem kicsit meglepő, mert nem a mi világunk, hogy tényleg benne laknak a tulajdonosok. Kiváncsi lennék hogyan élik meg a cimet, amibe tartoznak. Felsőbbrendűnek, vagy ma már ez "ódivatú" és simán élik a rendes hétköznapi ember életét?
A fiamnak van egy jordán munkatársa. Nemrég otthon volt és hozott nekik igazi ottani sütit. Ma'mool-t. A fiam szerint, aki az se tudja, hogy van kelt, omlós... tészta, azt mondta, hogy száraz volt, mert nagyon morzsolódott, de szerinte jó cucc volt.

AZtán megeggyeztünk, hogy valószinűleg omlós tésztája lehetett, ahogy én a képekből kivettem. Datolyával volt töltve. Erről meg azt kell tudni, hogy az én drága gyerekem nem eszik gyümölcsöt. Pici korában az apja etette gyümölcsjoghurttal, ami akkor jött be hozzánk forgalomba, megakadt a torkán, majdnem megfulladt - na kapott is az apja érte-, és azóta nem hajlandó megenni.
Remélem ez áttörés lesz neki, bár ma a szülinaposnak a cégnél a meggyes csokitortájából azért kiszedte a meggyet.
Mindenki szokott kapni egy nagy tortát ilyenkor. Jó kis cég.
Nagy főzést kérésre nem csinálok amikor anyuék jönnek, mert ez a kérés. Csirkelevest főzök, mert apu csak azt eheti, de ez tanyáról van hozva, szuper ize van a csirkének. Kint voltunk leellenőrizni hogy vannak tartva. Tudom nem vagyok normális.
Mi ki szoktuk rántani a főtt húst, külön klopfolom a csirke mellét, mert Zoltán és apu is jobban szereti igy nyersen rántva, mint a főttet. Sütök són csirkét, krumplipüré a maradiaknak, a felvilágosultaknak meg a cukkinis bulgur. Gondolkodtam még a tejszines cukkinin, de nem tudtam eldönteni, hogy a wrappal a són sült csirkéhez jó-e? Mert ugye hús nélkül nem világ a világ. Ha lesz időm még sütök sósat is, croassan formájú sajtos, köményest. Apu azt is szereti, bár a többiek nem igazán. Mi is jobban megesszük, mint az édes sütiket. Hiába csinálom mézzel, azért csak édes.
Ma lekvárt is kellett volna főznöm, meg még csigatésztát csinálni, de azt hiszem Kata mondta egyszer, hogy annyi dolga lett volna, fáradt volt és inkább pihent. Na én ma ugyanezt tettem. Igaz, ahányszor elaludtam volna, mindig felköltött a telefon, vagy a család. Az ötödik ilyennél feladtam.
az eső is esett délután, igy a barack maradt a fán. Muszáj lesz pár üveggel főznöm, mert jövőre nem lesz rajta, igy két évre kell spájzolnom, ami kb. hat üveget jelent. Szerencsére meggy , szilva, őszibarack van, összesen majdnem 30 üveggel, igy nem halunk éhen.
Megyek vizszintbe, mert holnap még munka reggel, a tojásos nénikém is telefonált, hogy holnap jön a piacra, kérek-e tojást. Ig y még oda is ki kell mennem. Csirkét is holnap hozzák, igy felváltva járunk a ház urával reggel a piacra majd Ödön miatt.
Jó pihenést mindenkinek!