Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 21. 10:51

Lányok!beszaladtam a szobámba ,mert nyitva maradt a számítógép.Gyorsan elolvastam
Ági válaszát.Ágika!Mi Gabócival a budapesti kaligráfia bemutatón 1.1 kiválasztott szót másoltunk.mi megmondtuk a szót,a hölgy leírta és mi lemásoltuk.így is eltartott egy ideig.SŐT én a kis bunkócska le is videóztam.Elég az,ha megmutatják milyen nehéz egy szép vonalat "húzni"ecsettel.
MÁS,! LÁNYOK!A csodawszép kínai szívünk csücske dolgok mellett beteszek igazi csipke esküvöi ruhákat Ez is műalkotás:
https://hu.pinterest.com/pin/8625801348 ... 4862252188
Kép
Most már tényleg megyek. :-h paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 21. 10:56

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 21. 11:10

Ez jött ma velem szembe, ha valakit érdekelne.

https://efop180.antsz.hu/tajekoztatok-k ... laton.html
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 21. 12:07

sziasztok lányok, most csak végigolvastalak benneteket, a videókat később megnézem..olyan álmos vagyok , hogy muszáj lefeküdnöm..biztos az idő miatt. gyorsan lesötétítek, hogy ne legyen melegebb a kelletténél... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 21. 13:21

Kata, jó pihenést, én is ezt csinálom nemsokára.
Paggy, gyönyörűek ezek a ruhák.
Beteszek párat, ami tetszett.
Szinesben masnik nélkül ez nekem fantasztikusan szép:

Kép

Fehérekből pár:

Kép

Ezt egy tetkós csajnál totál ajánlanám :-)

Kép

A fenék közepéből kiinduló uszály viszont nem tetszik

Kép

Szép, szép, de azért az ilyen nekem túl sok

Kép

Nem csipke, de ez is nagyon tetszik. Egyszerű, finom és elegáns

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 21. 18:04

Halihó Lányok!Jöttem nézelődni, És hoztam is valamit/nagyon jópofa dolog :)) lesz!!!!!! Előtte időjárásjelentés:
ITT FÜLLEDT AZ IDŐ,PICIT BEBORULT..FRUZSI,LIZI lihegnek,cicák elnyúltak,vagy csavarognak,teknősök úszkálnak ,nyuszik a konyhában rágcsálják a sárgarépa zöldjét, én pedig......NÉZELŐDÖMMegnéztem a videókat és el is mentettem.-Hát igen,egy más világ !!Varázsos,de kicsit idegen.Mintha az állatokhoz és növényekhez,csak az elfogyasztás szintjén közelednének.Hiába a sok gyönyörű porcelán,írásjel,mégsincs helye valaminek,amitől emberséges,együttérző lenne.DABDY által fordított kínai sorozatban láttam/BU BU JING Qing..../,hogy megfőzték a szolgálót,aki kémkedett.Mindezen idegenség mellett GYÖNYÖRŰ A TERMÉSZET az érdekes videókon.Köszönöm .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 21. 18:39

Ági!Ugye milyen szépek a ruhák?!
Ági, kedvet kaptam a fánkra.Most volt lomtalanítás ,találtam egy teljesen bontatlan nagy papírdobozt,amiben műanyag konyhai eszközök voltak.3 dolgot elhoztam belőlük.Többek között egy minifánk készítőt,ma kipróbáltam.Lefényképeztem az eredményt./Köszi Ági az ötletet :flower1: /
Mindjárt...
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 21. 19:05

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 21. 19:10

Kép
Itt az eredmény.Elkészítési idő 40 perc.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 21. 19:12

Kedves Kata!Mi történt a lábaddal?A sok mászkálás vagy a meleg ?Remélem már estére lehűl és kipihened magad!Szia:Paggy :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 21. 20:09

sziasztok...már kipihentem magam, kellett ez a kis pihenő meg a mostani kis könnyű zápor! Olyan jó kis esőillat jön most be, kitártam az ablakot!
Paggy, csodaszép és guszta az elkészült fánkok, igencsak evésre csábítóak :x :littlehearth: :-bd
Éppen jókor néztem ki, mert eddig nemigen lehetett kinézni sem. egyszer megpróbáltam és majdnem levitte a szél a szemüvegemet... :-o Mostanra már az is kellemesre szelidült. ;) Esti képek...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Kép
ma csak ennyire futotta... ma mást főztem, de nem néztem vissza hogy ez kitettem e gondoltam biztos ami biztos... :D
Jó éjszakát mindenkinek a jövő hét egy két napja még húzós lesz..de igyekszem... :x :ymhug: :-bd i-) :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 21. 23:07

Sziasztok Kislányok! Holnap délelőtt 11 óráig biztosan itthon leszünk, úgyhogy jövök majd.
Szombaton voltunk az IKEA-ban mert a lányomék szerettek volna egy új kanapét venni.
Ma ki is hozták. Azt szerelgettük össze, de előtte meg kellett csinálni a helyét, ezért a
nappalit is fel kellett forgatni. Ha már felforgattunk, jól ki is takarítottunk. Utána főztünk,
és este hétkor jutottunk oda, hogy lemenjünk egy kicsit sétálni. Kilenckor jöttünk haza.

Ági, erről a képről te jutottál eszembe. Nem annyira kínais, de mégis:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 22. 8:30

Szép napot!Hoztam 2 fotót,este nézegetek.Paggy :flower1:
Kép
Ma reggel.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 22. 8:31

Az első termésem/csokiparadicsom/:
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 22. 11:32

Csak két napot hagytam ki, máris nagyon sok mindenről maradtam le. Nem tudok mindenre bőven
reagálni, mert akkor megint nem tudom kipakolni a saját fotóimat, és újra lemaradok. Így is, amit
most kiteszek, azokat már több, mit egy hete, múlt vasárnap készítettem. Azért is vagyok így lemaradva
a sajátjaimmal, mert annyi fényképet csinálok, hogy néha két óra hosszáig is rendezgetem, válogatom
őket, hogy melyiket hagyjam meg, aztán meg külön kiválogatom azokat, amiket ide kiteszek. #:-s :-o

Paggy, dobtam egy hátast, mikor megláttam némelyik gyümölcs és zöldség árát. Én otthon sem nagyon
kerülök piac közelébe, itt se nagyon, de valamelyik nap elmegyünk majd szétnézni. Tavaly ugyan csináltam
pár fotót az itteni piacról, de későn mentünk, több árus összepakolt már.

Én is hozok majd egy nagy hajóról fotót és videót is. Köszönöm a chesteri kiegészítést.

Ági! Mindenkinek megvan a maga heppje, amiben hisz, és amihez ragaszkodik, ez természetes. Én
mindenkiét tiszteletben tartom, mert nekem is jólesik, ha az enyémet tiszteletben tartják. Megértem
a ragaszkodásodat a saját, jól bevált árusaidhoz. Szerencséd van, hogy piac van a közeledben, és ott
tudsz vásárolni. Fontos, hogy az ember higgyen abban, amit jónak gondol a maga számára, még ha az
másoknak "zizzentséget" is jelent. :))

Kata! Jót nevettem az eredetileg csilis babnak indult, majd indiai beütésű mediterrán babbá változó
ebédeden. Én soha nem mertem bátran bánni a fűszerekkel, mármint az általam nem ismertekkel, de
mióta rákatattam a vegán kajákra, én is sokkal vállalkozóbb lettem. Úgyhogy fűszerezésre fel! Tegnap
olyan indiait főztünk a lányommal, amibe 10 fej hagymát kellett belevágni!!! Majd hozom a képeket.

Eddig jutottam, mert közben megjött a csomag, amit vártak Zsuzsiék, így indulunk utunkra.

Holnap nem megyünk sehová... azt hiszem... és folytatom.

Még mindig IKEA. Művirágok voltak a szekrénykében, de igazi virágokkal is el tudom képzelni,
rendhagyó virágtartóként:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 22. 21:51

Sziasztok!

Gyors leszek, mint a villám, mert még van egy csomó dolgom mára. Festettem ma, elment az idő. Beindult a gépezet, kellett nekem szólni miatta :-)
Kérnek képeket is, mert nincs lótuszos. Igy ma gyorsan befejeztem még amit a tanár jónak talált a munkáim közül, de nem volt teljesen készre csinálva. Négyszer kezdtem újra, mert egy-két része nem tetszett. Itt már teljesen a szinátmenetre, foltokra kerül a hangsúly a lótusz mellett.
Rita, a képed is nagyon tetszett, mert totál ilyen az is. Sötét, világos, hangsúlyos, sejtelmes. Szép kép. Ugye ez nem bolti, hanem nálatok volt?
Az ikeás virágos szekrény is ötletes. Mondjuk, ha igazi virág van benne, lehet, hogy a fa nem nagyon szeretné a párás, vizes földet.
Paggy, szépek lesztek nagyon!
A paradicsomnak utána olvastam. Szereted az izét? Tényleg annyira különleges?
Beteszem még gyors a képeim amit viszek, hátha kiteszik mind.

Kép

Ezt az elvetemültet csináltam ma négyszer meg. A férjem azt mondta nem vagyok normális. Akkor is addig csináltam, mig nem tetszett. Most jó lett. :-)
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 22. 23:16

Hú Ági,ez nagyon szép!MIND szép,erre még rátesznek rádióból hallott dolgok.Egy vonal gyakorlása által fejlődik a személyiséged.Mit is jelképez a lótusz?
https://www.nepalitermekek.com/blogs/bl ... l-a-lotusz.
Készülődj a tanításra szombaton,sok sikert kívánok és főleg türelmet az emberekhez.Pld.valami malac kifejezést akar leíratni kínaiul,vagy nálam történt,hogy az egyik új tanítványom azt mondta:
-Meg akarok tanulni németül,heti 1x jövök 1,5 órára és 3 hónapom van rá.Milyen módszerrel tanít?/Hozzá kell tennem nem vagyok német tanár,csak némileg tudok.
-Esetleg jön valaki HOZZÁD,aki gyorsan akar kínai tájképet festeni. :)) :)) :)) Tehát HAJRÁ!!!! :littlehearth: :flower1: Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 23. 13:18

Lányok!Nem baj ha giccses és túl cukros,de némelyik nagyon tetszik https://hu.pinterest.com/pin/804385183415334921/:
Legföljebb csak nézegetem.Vállalom a giccset. :-h Paggy
Itt azért ehetőbbek vannak:
https://hu.pinterest.com/pin/372109987962434062/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 23. 13:27

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 23. 20:46

sziasztok! Hát jól eltelt a mai nap is, még kattintásig se jutottam. de nem baj, amit ma akartam az meglett! Már csak egy hivatalos dolog van hátra, aztán minden további nélkül kötetlenül mászkálhatunk bárhova, Samuka persze Örkénybe akar menni, hát megyünk is...már én is nagyon várom. Megvan az a fránya pecsét és amit tudtam elintéztem ebben a 3 napban. szörnyű kimerítő hagyatéki ügyekben mászkálni..phűűű.

Ágikám csodaszépek a képeid, a szombati napodnak feltétlen sikerülnie kell, ez a minimum ennyi munka odaszánás után. ;) :D :x :ymhug:
Rita, de szép az a bútor, de mindig azt szoktam mondani, hogy extra dolgokra azok jönnek rá, akiknek nincs helyszüke. gondolok a virág szekrény combóra..persze, a szemnek üditő és érdekes látvány az biztos! és ettől függetlenül tetszik nekem is..amíg nem nálam akarják bevezetni.... :)) .
Pggy, milyen gyönyörűen alakul a házatok..csoki paradicsomról még nem hallottam, de majd utánanézek. Olvasom te is felcsapsz gyorstalpaló tanárnak... :)) , mindenkinek milyen gyorsan kell nagyon okosnak és gyorsnak lenni...de legalább valami értelmessel foglalkoznak! Sok sikert neked is.... ;) :D :x
A kapott linkeknek utánanézek, az lesz a pihenőidőm, ha már ide tudok ülni és nem full fáradtan. Igyekszem majd a képekkel is...egyenlőre most még a hírekkel is lefekvés előtt találkozom, ami nem biztos hogy okés..csak a jó h íreket...lehetőleg..
:x :ymhug: i-) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 23. 21:35

Kislányok! Látom, mindenki lekvárt főz be, és fánkot is csináltatok hozzá. Nagyon gusztusosak!

Paggy, jópofa az a fánkkészítő szerkezet.

A szomszédasszonyom legkisebb lánya Hollandiában él, onnan hozott barna paradicsom magot. Én is
kaptam belőle, termett is, jó is volt, de az volt az utolsó évem, amikor műveltem a kertemet, szóval
nem lett többet barna paradicsomom. Ilyen színe volt, mint a tiédnek. A teknőcök milyen nagyok! És
milyen különbözőek! A teknője alapján az egyik sokkal idősebbnek tűnik a másiktól.

Ági, a Lótusznapok programját elolvastam, de a mesteredet még nem hallgattam meg, de megfogom,
mert érdekel. Rengeteg program lesz!

Biztosan lesznek érdeklődők. Szeged nagy város, és egyre többen néznek ázsiai filmeket, sorozatokat.
Ha tudsz, csinálj majd képeket! Nagyon kíváncsi vagyok mindenre, a tóra, a lótuszra, a növényekre.
A festményeket is megnézném, de amikor segédkezned kell nem lesz ilyesmire időd. Ha mégis, az lesz
a hab a tortán.

A lányommal imádjuk Li Ziqi-t. Egymásnak küldözgetjük a videóit. Ezt a leírást találtam róla itt:

Spoiler: mutasd
"Szóval Li Ziqi megint. Tudjátok ő a kedvenc kínai Youtuber-lányunk, aki olyan videókat pakolgat fel a netre a vidéki kínai életről, hogy nagyokat böffent a lelked a gyönyörtől. Mondtátok, hogy picit nézzünk utána, nos, egyetlen viszonylag részletesebb cikket találtunk, abból szemezgetünk (az egészet nem vennénk át, mert tényleg regény hosszúságú...)

Szóval Li Ziqi a kilencvenes évek elején született Szecsuán tartományban, egy észak-nyugati kis hegyi faluban. Szülei már gyerekkorában elváltak, édesapja nem sokkal később meghalt, így Li Ziqit a nagyszülők nevelték fel. Szerény körülmények között éltek, a fő megélhetést a nagypapa foglalkozása jelentette, aki amolyan Falu Szakácsaként ténykedett. Őt hívták, ha örömről, vagy bánatról volt szó, akár esküvő, akár temetés volt az apropó, általában a nagypapa főzött. Li Ziqi tőle tanulta el már gyerekkorában a sütés-főzés tudományát, ahogyan a nagyszülei tanították meg arra is, hogyan kell például bambuszkosarat készíteni, horgászni és minden egyebet, amire a mindennapokban szükségük lehetett.

Míg a legtöbben 14 éves korukban középiskolába mennek, addig Li Ziqi számára véget értek a tanulmányok. Ezután mindenfélét megpróbált, csak hogy eltartsa magát és életben maradjon. Állítólag kemény évek jöttek - de már nagyvárosi világban. Híd alatt aludt, éhezett, később pincérnőként, majd villanyszerelőként dolgozott. Sőt, még DJ-zett is.

2012-ben a nagymamája súlyosan megbetegedett, úgyhogy Li Ziqi úgy döntött hazaköltözik és segít a nagymamának. Korábbi interjúkban arról beszélt, hogy ez volt az a pont, amikor úgy érezte, hogy hazaérkezett és megnyugodott. Újra a vidéki mindennapok részesévé lett. Mindenféle zöldségeket és gyümölcsöket árult a piacon, ebből éltek, később aztán elkezdett a kínai eBay-en is árusítani. Szerette volna picit felpörgetni az online bizniszt, ezért készített (ekkor még elég kezdetleges) videókat is.

Látta, hogy a testvére mekkora népszerűségre tett szert a videóival a különböző social media felületeken, úgyhogy ő is egyre nagyobb energiákat fektetett a videóiba. Eleinte egy 6-os iPhone-nal készültek a kis klipek, sőt, a telefonon vágta és szerkesztette azokat.

2017-ben fedezték fel a videóit."

Li Ziqi fb oldala:

https://www.facebook.com/LiZiqi-3616441 ... 1/?__xts__

Kata! De jó, hogy sikeresen haladsz a hivatalos ügyeid intézésével!

Tegnap én is gyönyörű felhőket fotóztam. Valamikor csak idekerülnek a képek is... Itt ma volt a nyár
eddigi legmelegebb napja. Nem tudom, hogy hány fok volt, de azért nem volt olyan hőség, mint otthon
csúcsidőszakban.

Az egyik felhőd olyan, mint egy nagy hal!

Nagyon szeretem a hagymás petrezselymes krumplit. Ma kipróbáltam a sütőtökös változatát.
Nagyon nagyon nagyon finom! Ugyanúgy készül, mint a krumpli. (Késsel nehezebb meghámozni
a tököt, mint hámozóval.)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 23. 21:42

Ki tudjátok találni, hogy mi ez a három dolog? A lányom egy karácsonyi vásárban vette.
Spanyolország a származási helye. Ha nem sikerül kitalálni, adok segítséget hozzá. Az ecset
és a tálka tartozik össze igazából, de az a fehér valami is jár hozzájuk, hogy teljes legyen a
szett.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 23. 23:09

Most vettem észre, hogy kihagytam egy oldalt a hozzászólásaitokból. Végigolvastam, őket, de már
csak Ági képeire szeretnék reagálni.

Nagyon tetszenek a festményeid! Olyan jó, hogy eljársz erre a tanfolyamra, legalább mi is
tanulunk belőle.

A kép, amit betettem fentebb, és azt írtam hozzá, hogy emlékeztet a tieidre, az IKEA-ban volt
kitéve, meg lehetett venni.

Walesben is van büdöske. Már elkezdtem feltenni a képeket, elmentettem őket a piszkozatokba.
Holnap reggel kilencig végeznem kéne velük, mert utána indulunk Liverpoolba.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 24. 8:46

sziasztok Lányok, remélem mindenki jól van...és pihenten ébredt. Mi 8-ig elaludtunk, és kb mint akin az úthenger ment keresztül egy pofozógéppel karöltve. Lényeg muszáj volt fájdalomcsillapítót bevenni. :-q
Rita, köszönöm a beszámolót, majd nálad is megnézem a linket, nagyon szimpatikus a kis hölgy akiről az infót megosztottad. Szóval ő is rendesen megpróbáltatott, de a jelek szerint az előnyére vált. ;) :D .
Megyek kávét inni... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd ~o)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 24. 8:56

Mielőtt ideutaztam volna, tettem be képeket a tavalyi walesi kirándulásunkról. Ha azt mondom,
hogy libegővel mentünk fel a The Great Orme-ra, és tettem be róla egy videót is, lehet, hogy
könnyebben beugrik, melyik posztom is volt ez.

Llandudno-nak hívják azt a cukkeer tengerparti várost, ahová tavaly kirándultunk. Annyira szép,
és olyan jó ott lenni, hogy vasárnap is elmentünk. Délig hideget, de déltől egyre melegebbet
ígért az előrejelzés, de ami a fontos, esőt nem jósoltak. Mint mindig, most is igazuk volt a
meteorológusoknak.

Most a városban nem sétálgattunk. Egy sétahajózást terveztünk (vasárnap féláron van, nem
került 1500 forintba sem), és fel akartunk menni az egyik sziklás dombra, ami kissé alacsonyabban
van, mint ahová a libegő vitt tavaly. A domb aljában van a Happy Valley nevű park, azt is végig
akartuk járni, mert ez tavaly kimaradt.

Előttünk:

Kép

Visszapillantva:

Kép

Még hűvös volt, ennek ellenére volt, aki fürdőruhában napozott a parton. Nap nem sütött még. :D

Kép

Mi a nagyobbik hajóra szálltunk fel:

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”