Paggy, jó, hogy végre befejeződtek a nagy munkák. Szépek lettetek! Nem csináltál képeket a tajvani
ebédről?
Jaj, ezek a férfiak! Egy kicsit azért meg tudom érteni, mert én is nagyon nehezen vettem idegen
ételeket a számba, de már alakulok.
Liverpool egészen nagy város, de ez egyáltalán nem látszik rajta. Nem értem, hogy hogyan csinálják,
de így van. "A 2002-es népszámlálás adatai szerint a városnak 441 477 lakosa van, Merseyside grófsággal
együtt - ami a közigazgatásilag hozzá tartozó területeket jelenti - pedig 1 362 026 fő tartozik hozzá.
Bennem csak jó érzéseket kelt a város. Mindig nagy boldogság, ha kirándulunk egyet oda. Nincs nyüzsgő
emberáradat, de mégis forgatagos, mindig van mire rácsodálkozni. Mióta elveszítette jelentőségét,
mint kikötőváros, azóta a kultúra és a turizmus a fő ágazat. Nagyon jól teszi a dolgát a városvezetés.
Nagyon kellemes, semmihez sem hasonlítható érzés Liverpoolban lenni. Nem tudom szavakba önteni ezt
az érzést, mert még magamban sem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mi az, mik azok, ami, amik
kiváltják belőlem. Egy biztos, hogy a lányomék is nagyon gyakran beruccannak, csak úgy, semmi cél nélkül
is.
Amit még nagyon szeretek itt, az a gyerekek munkáinak kihelyezése, előtérbe nyomása, reklámozása.
A Chesteri Katedrálisban is ott voltak a környezetvédelemmel kapcsolatos munkáik, de máshol is ki vannak
állítva. Ha lesz rá időm, ma is hozok erre egy jó példát. Így lehet motiválni, jóra buzdítani a gyerekeket,
nem beszélve a szemléletformálásról.
Nagyon tetszenek a nagy hajós fényképek! Mikor először mentem Liverpoolba, azt hittem, hogy fogok egy
csomó hatalmas hajót látni (emlékszem, itt a fórumban is írtam róla), de nem így lett, mivel már nincs
teherforgalom a kikötőiben. Szeretem a hatalmas hajókat is. Egyszer szívesen felülnék (ingyen) egyre
de csak annyira, hogy kiélvezzem, hogy a tetejéről milyen fantasztikus látvány tárul elém.
Kata! De jó lett a közös szelfitek! Samuka arca nyugodt, látszik, hogy jól érezte magát, és az is, hogy
szereti a turmixot. Nekem is ez lesz a következő dolog, ha hazamegyek. Zöld leveles turmixokat
szeretnék kipróbálgatni.
Azt a zöld színű márványos mézdinnyét még nem mertük kipróbálni. A pakisztáni boltban két font egy
darab (kb. 750-800 forint). Ahogy látom a képeden az árát, otthon is annyi körül jön ki darabja.
Azonnal feltűnt, hogy a The Box nevű üzlet képeit mitha én készítettem volna itt, Angliában. Mindenütt
angol feliratok, a falon, a fánkos dobozon. Hihetetlen! A falon lévő szöveg: Bármikor Bárhol Bármilyen okból
Igazán magyarul is kiírhatták volna.
Ezek a fánkok Amerikából gyűrűztek be. De ha még csak sima fánkok lennének, de ezek annyira nagyon
cukrosak, hogy még fénykoromban, amikor faltam az édességeket sem tudtam megenni. Itt Angliában is
ilyeneket lehet kapni. Veszik, mint a cukrot.
Ahogy végignéztem a sétátok képeit, ismét meg kell állapítanom, hogy Győr is nagyon szép város.
Szuperek lettek a képek minőségben is és a kompozíciót illetőleg is! De jó, hogy csak úgy, kedvtelésből
is ki tudtatok mozdulni!
A legelső rózsaszínes felhőkép nagyon különleges, a többiből azt olvasom ki, hogy nem nem volt valami
jó idő, amikor készítetted. Szépek lettek.
Némelyik fánknak még a lyukába is töltenek valamiket.