Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 4. 21:00

Rita! Már előre látom milyen szép és elegáns leszel ebben a ruhában. ezt még én is bevállalnám annyira tetszik, legfőképpen hogy van hozzá kabátka is, ami ápol és eltakar alapon szeretem magamon , de legalább valamiféle mellény, mg ha horgolt is. A kis szandálcipő is igazán fess lesz! De jó is lesz azt tudni, hogy jó kezekben vannak a gyerekek minden oldalon... :x :) :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 4. 21:29

Szia Rita!
dE JÓ, hogy máris jelentkeztél!
Nagyon tetszik a ruhád! Kicsit hasonlit az alja szine az enyémhez, amiben a diplomaosztón voltam. A cipődön pedig látszik, hogy kényelmes, jó kis darab.
A házba meg rövid időn belül visszatér az élet, ahogy hazaértél.

Paggy, sajnálom a paprikás krumplit és a billentyűzeted is. Külön, külön és együtt is. Nagyon tetszik a könyv, amit vettél!

Gabóci, a szalajtós ecset megfogalmazást sose hallottam még. Szerintem a vele való festés minőségére utal, látszik is az ecset szőrén milyen egyenetlen. Ugyanilyen nemszép irásjegyet, festést lehet vele művelni. Nem hiába van egy db. kedvenc ecsetem a sok közül. Nagyon várom már, hogy a rendelt két másik ebből megérkezzen végre.

Kata, annyira tetszik az ablakos képed! Szuperül ki tudsz találni újabbnál újabb ötleteket a fényképezéshez! :-) Ügyi vagy! :-)

Semmi érdekes képet nem hoztam ma, csak a mai és tegnapi vacsit kaptam le.

Pizza volt tegnap, el is s zokott fogyni ez a nagy tepsire való.

Kép

az alkatrészei a sonka kivételével, ami lemaradt

Kép

Mai munkáim: - kaptam egy ismerőstől tanyáról tojást, gyorsan meg szoktam csinálni tésztának, mrt nagyon szép sárga lesz belőle. Croassan volt a vacsi, fűszeres vajat csináltam hozzá, amibe házivaj, só, fokhagyma, sajtreszelőn lereszelt zellerzöld, tárkony, kakukkfű volt-

Kép

Ödön gyógyul a mágnesen

Kép

Az egyik ubi igazán feltörekvő, Ödön keneljének a drótkeritésén

Kép

Kata, nálunk csak ilyen felhők vannak, úgyhogy nem vetekedhet a Tieiddel! :-)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 4. 22:44

Kata, Ági! Köszönöm szépen! A lányom esküvőjén nem kellett még ennyire se kiöltöznöm, mert ott nem
szokás nagyon-nagy feneket keríteni az esküvőnek (persze ott is vannak, akik másként gondolják).
Most is egyeztettem a nászasszonyommal, hogy ő mit tervez felvenni. Mennyire lesz hosszú a ruha,
milyen kiegészítők lesznek rajta, hogy se túl, se alul ne öltözzük egymást. Így esett erre a ruhára a
választásom. Fura volt Angliában vásárolnom, mert még soha nem vettem ott magamnak semmit,
az okát (kézipoggyász) már megírtam. Mivel eldöntöttem, hogy ezután ősztől tavaszig nadrágot fogok
hordani (én!!! akinek egy nadrágja sem volt harminc éve!!!) fogtam magam és jól bevásároltam a
leértékeléseket kihasználva. Vettem négy nadrágot, nyolc hosszított tunikaszerűséget (mostanában
ezek annyira tetszenek nekem) egy rövidebb és egy hosszabb nem tudom mit (nem kardigán, nem
kabát, az egyiken egy gomb van, a másik gomb nélküli, bő akármik, hasonlóak a poncsókhoz, de nem
azok) és egy tavaszi-őszi dzsekit, ja meg a fenti ruhát a kiskabáttal. Gondolkodtam szandálon is.
Volt egy kis fehér egypántos aranyos nem túl magas sarkú példány, de a Zsuzsi esküvőjén úgyis csak
a család látta a lábamon a fentebbi szandit, a többieknek még új lesz, ezért úgy döntöttem, nem
költekezem tovább. Mondjuk nem sajnáltam magamtól a pénzt, mert nem túl sűrűn költök ruhákra.
Mindig csak a legszükségesebbet veszem meg, és szeretek turiban vásárolni.

Hogy hová tettem ezt a sok holmit? Bőrönddel fognak hazajönni a gyerekek amiben bőven lesz hely
az ő ruhájuk mellett az enyéimnek is. Ők hozzák haza őket. A ruhám és a kiskabát még befért a
kézipoggyászomba, cserébe ott hagytam a jó kis decathlonos túracipőmet.

Ó, de guszta az a pizza, Ági! Mitől annyira fényes a teteje? Mintha szakácskönyvbe készült volna
ez a fotó... és a hozzávalók is! A croissan és a fűszeres vaj is izgalmasak együtt! Én ezeket a
fűszereket vegán tejfölben is el tudom képzelni. Na, majd...

Ödön szemén látom, hogy kis betegnek érzi magát. Szegényke. Ha nem ti lennétek a gazdái....

Az ubiról mennyit szedtetek már le? Jól termett?

A letört barackág (a hónapos füvet ne nézzétek) és a szomszéd fenyő csonka teteje:

Kép

Kép

Ma délutáni itthoni felhők:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 4. 22:58

Ági, neked tetszett az egyik templomos naplementém, hozok még variációit. Mennyit számít
a zoomolás a naplementés, napfelkeltés fotókon. Az én gépem főleg nagyon szereti a narancssárgás
színeket. :))

Ezt készítettem egyik este, erősen zoomolva a lányom egyik konyhaablakán keresztül:

Kép

Itt a zoomolás nélküli párja:

Kép

Ezeket a rá következő este fotóztam:

Kép

Kép

Ezeket pedig nappal:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 9:29

szíásztök!élmént vénní bílléntyűzétét ném tűdőm léíí á névét.gyönyöű áz éstí főtő és á tőbbí ís köszönöm.tészék bé kéékét á sétánkól má éggél á ktyákkál NÁ ÉZT FÉJTSÉTÉK MÉG ÁMÍT ÍTÁM!!! =)) =)) =)) .ÁGGY
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:14

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:17

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:19

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:21

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:25

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:29

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:31

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 10:34

Kép
Kép
:-h :flower1: :littlehearth: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 5. 10:58

Sziasztok!

Rita, tegnap lemaradt az irásból, hogy mennyire kár a sárgabarack fáért, meg a fenyőért. Gondolom a viharok a felelősek érte. Bár a fenyő tetejét hogy tudta úgy letörni? Vagy az emberi kéz munkája?
Nagyon szép a naplementés kép még Zsuzsiék ablakából ismét. Mennyit jelent a zoomolás! Szép kilátás van az ablakból. Nekem nem furcsák ezek a tégla épületek, megbarátkoztam velük, mikor versenyekre jártunk Zoltánnal.
A pizza tetején a sajt házi mozarella. Ráteszem úgy darabokra felvágva és igy szétterül, szép külsőt ad neki. Próbáltam sima trapista jellegű sajttal is a tejesektől, de ez jobb. Izre is, kinézetre is. Szerencsém van itt a piacon, hogy a tejes csarnokban mindent megkapok, a kefirtől a krémsajtig, túró rudiig, izesitett sajtokig mindent. Ami meg nincs megveszem a Cserpestől.

Paggy! Jót vigyorogtam az iráson. Nagyon jó, hogy mégis próbálkozol! :-) Az ember agya rááll és megfejti az irást. :-)
Fruzsitól micsoda pózt kaptál el! :-) Birom a bandát, ahogy spurizik be a folyosón. Lizi ahogy ránéz a macsekra, hogy na akkor jössz már? - a nevekkel mindig problémám van az embereknél is -, az meg még a fejét is elforditja, hogy haggyá má!! :-)
Az ajtóban meg a szemrehányó pillantás, hogy na végre megjöttél, remélem hoztál valamit . :-)
Ahogy nézem az a félig még jó alma, mintha fahéj alma lenne. A szomszéd mama igy hivta ami süteménybe való volt, kicsit savanykás.
Paggy, nem baj ha nem irsz, vagy keveset, tedd csak fel a képeid, majd kitaláljuk mi van rajta. :-)
Ismét irom, hogy szép lett a házatok. Valahogy a zöld , fás rész kimaradt az emlékeimből a kerités előtt. Vagyis most a nemlétező kerités mögül.

Szép napot mindenkinek mára.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 5. 11:39

Paggy, bezavart a rendszerbe a kaja, még idő míg kiszárad... ;) de szerintem jobb lenne ha vennél egy újat, és a biztonság kedvéért egy hosszabbítót, nekem is az ez a billentyúzet eléri a masinát, de a tartalék nem annyira rövid zsinórral árulják.../pihentagyú ötlet/
na mindegy...egyébként irtó aranyos a kis csapat, és milyen aranyosan pózolnak ,huncutkodnak, vagy egy szemrehányás fogad... kinél mi..de nagyon szép a hajnali jövés menés még a parkban is. Kell az ilyen nyugalom is, hogy tudja az ember értékelni csend himnuszát... :D .

Ritám, nem is olyan vészesen nagy lett nálad sem a baj, remélem ennyivel meg is ússzuk az idei kártételeket. mostanában nem voltam kint, el sem merem képzelni mi lehet... :( .

Ágikám, megint olyan guszta dolgokkal jöttél..meg kellene próbálkoznom már végre nekem is az ilyen crossok sütésével. De nálunk most intenzív turmixidőszak van. A szerelőt meg változatlanul várom... :(( ahogy a postást. is. Az ebéd már nem sokára kész. Még jó hogy hétvégén vettem darált hűst, kukorica konzervet meg babot..így mos kiadós lesz a csili bab.. :D le kell mennünk kenyérért majd...és a reggeli képek...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

:-bd :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 12:06

HURRÁ!!!Meghozta ez az ARANY EMBER.Új,vezeték nélküli egerem is van és Kata felhőit tettemj a monitorra.Megyek adok enni a páromnak,du.jövök nézelődni. :-h :flower1: Paggy
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. augusztus 5. 15:26

Sziasztok!
Paggy, Hurrá "dombon a tanya", megvan az új klaviatúra és egér! :-bd Aranyos volt a kézzel írt és kódolt üzeneted, jót mosolyogtam a baleseten. Mondhatni, hogy veled mindig történik valami! :D
Nagyon tetszenek a reggeli képeid ahol a park fái közt besüt a nap. ;;) A kutyuk is nagyon jól érezték magukat. A mienk is imádott a fűben hemperegni. Jól láttam az egyik képen az kivifa? :) Nem tudtam eldönteni, hogy alma vagy kivi. :-? Ismét megállapítottam szép lett a házatok. Helyes a nagy bajszú szeku őr az ajtóban, ő a fogadó bizottság?

Rita!
Zsuzsi ablakából micsoda klassz kilátás van azokra a mesébe illő tornyokra, és jól mutat a naplementével.
A képeid szerint felétek is tombolt egy kis vihar. Mi nem tudom, mikorra heverjük ki a környékünkön a pusztítás nyomait.

Ági! Ha pizzát sütök, én is a mozarellát szeretek tenni a tetejére. A héten valamelyik nap beiktatom, mert megrendelték az unokáim. \:D/ Ödönnek olyan bánatos, de aranyos képe van, úgy megsimogatnám egy kicsit! :-?

Most végre örülök, hogy jó idő van, 26 C°, ez nagyon kellemes.

"A felhők felett, midig kék az ég!", ahogy S. Nagy István írta.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 15:58

Ági! Ez egy hatalmas nagy öreg fenyő a szomszédban. Ezeknek mindig a teteje törik le, mert ott
található a legtöbb toboz. Abba a szél jól bele tud kapni, és addig hajlítgatja, tekergeti, amíg
leszakad. Apukám is így járt az egyik még nagyanyám ültette ezüstfenyővel, a másiknak viszont
nemcsak a teteje tört le, hanem az egész fa gyökerestől kifordult. Majdnem a házra dőlt. Szerencsére
csak az ereszcsatornákat rongálta meg.Volt még kettő ilyen öreg fenyő az udvarban, ezután a két
eset után, kivágatta őket.

Igen, nagyon jól jársz a piaccal!

Paggy! Látszik a látásmódodon, hogy tanulmányozod a fényképezés technikáját, de tényleg. Másabbak
a képeid, mint eddig. Többek, gazdagabbak, de nem témában, hanem beállításban, illetve mintha
megtaláltad volna, hogy mely oldalukról fotózd, vagy hogy mennyit fotózz le abból, amit meg szeretnél
mutatni nekünk.

Például itt van ez a kép: milyen hangulatos, hogy egy fa alól, kis szembefénnyel készítetted. A napsütötte
sárgára színeződő levelek, az árnyékok, és a napos járda, mind mind jóleső érzéssel tölti el a nézőt.
A sétáló két kutyus pedig még tovább növeli a harmóniát.

Kép

Ezen a fotón meg az tetszik, hogy pont annyit kaptál lencsevégre a falból, és a kapuból, hogy kiemelje
a növények szépségét és különlegességét. Nagyon tetszik!

Kép

Azok mind nagyon szépek, amiken sok árnyék-nap ellentét van. Persze nemcsak azok tetszenek, de ezeken
veszem észre, hogy tanulmányozod a fotózás rejtelmeit. Nekem szembetűnő a fejlődés. Az állatos képek
mind nagyon aranyosak. A "Securitas Távfelügyelet" felirat alatt ülő cicó olyan, mintha ő lenne a kapuőr. :)) :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 15:59

Kata, ennyi a kár szerencsére. Ez egy magról kelt barackfa, én mindig ilyeneket ültettem, mert ezeknek
soha semmi baja nincs. Nem fagy le a virágjuk, nem kell permetezni őket, nem kényesek, és minden
évben teremnek.

Nálatok is süt a nap. Itt is, engedem befelé, mert most is, ahogy leültem mellényt kellett felvennem az
ujjatlan pólómra. Nem vicc. Most a lábam fagy le, megyek, veszek fel zoknit. Míg főztem addig jól voltam,
de ha hosszabb ideig ülök, azonnal érzem, hogy nincs meleg a lakásban. Itt az én szobámban már 23 fok van.

Gabi! A szomszédasszonyom szerint itt is voltak nagy viharok és esőzések.

Zsuzsiék egy nagyon hangulatos lakóparkban élnek, nem sokkal messzebb él a fiam, de ő már az ő
lakóparkjuk szélén, szóval az ő ablakai nem más házakra néz. Az az érdekes, hogy ugyanitt, pár
házzal arrébb laktak akkor is, amikor a lányom kiment és együtt vettek ki egy lakást.

Nagyon szépek a felhők. Amikor látom a ti ferde fotóitokat jut eszembe, hogy megint nem próbálkoztam
meg vele. Így vagyok a videózással is. Annyit fotózom, de kimegy a fejemből, hogy videózhatnék is.

Kint kellemes az idő, majd csak az lesz idebent is. Ujjatlan pólóban mentem a városba vásárolni, hogy fogja
a karomat a nap, mert ujjas pólókban barnultam le odakint, az esküvői ruhám meg ujjatlan. :)) :))

Kilátás Zsuzsiék nappalijából:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 16:55

Még nem régóta próbálkozom a számomra oly szokatlan (vagyis már nem is) vegán kaják
főzésével, még nem ismerek jól minden alapanyagot, még nem próbáltam sok mindent,
még nem tudom mindig, hogy mit, mivel lehet összefőzni vagy fűszerezni, hogy mi, hogy
fog viselkedni az újonnan kipróbált hozzávalók közül, és főként, hogy hogyan fog ízleni.
Minden főzés egy kihívás, és eddig mindig igyekeztem nem sok hozzávalós, és nem sok
fűszeres dolgot készíteni, de ma bátran bepróbálkoztam egy vagány ebéddel. Fel voltam rá
készülve, hogy a köret a kukában fog kikötni, de a végeredmény minden várakozásomat
felülmúlta. Van egy fantasztikus walesi fickó, akinek a videóit egyszerűen imádom. Ő inspirálta
a mai ebédemet.

Hagymás padlizsán lencse körettel

Hozzávalók (két főre):

1 fél padlizsán
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál juharszirup
1 fél evőkanál mustár
kb. 1,5 dl víz
kevés olaj

Kép

Fűszerek:

pár ágacska rozmaring
só, bors

Kép

A fél padlizsánt csíkokra vágom, majd egy serpenyőben, kevés olajon, megpirítom. Ugyanezt teszem a
vastagabb szeletekre vágott lilahagymával is. Itt még nem használok sót.

Kép

Kép

Ezután a két zöldséget egy serpenyőbe tesszük, rájuk öntjük a szójaszószt, a balzsamecetet, a juharszirupot,
majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, a mustárt, a vizet és a fűszereket. Jól összekeverjük, és fedő
alatt 8-10 percig pároljuk. A fedőt levéve, sűrűre beforraljuk a levét.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 16:56

Lencseköret:

kb. 20 dkg főtt lencse
1 paradicsom
1 nagy marék bébispenót
kevés olaj

Kép

Fűszerek:

Fél marék bazsalikom
pár ágacska majoránna
só, bors

Kép

A lecsöpögtetett lencsét egy serpenyőbe öntjük, majd hozzátesszük a kimagozott és csíkokra vágott
paradicsomot, a bébispenótot, a felaprított fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajjal
meglocsoljuk és jól összekeverjük.

Kép

Tálalás előtt csak megmelegítjük, főzni nem kell.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 17:24

Elfelejtettem leírni, hogy miért gondoltam azt, hogy a lencse köret a kukában végzi: a nyers bazsalikom
és majoránna miatt. Azt hittem, hogy az ízük nagyon intenzív lesz, el fognak uralkodni a majdnem
semleges ízű lencsén és spenóton. De nagy meglepetésemre nem így lett! Sőt a hagymás-padlizsános
raguból kifelejtett két gerezd fokhagymát is a lencsébe nyomtam. Jól tettem! Nagyon jó ízt adott neki.

Egy békegalamb:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 5. 20:28

Kedves Rita, Paggy, Gabóci, Ági, annyi érdekes és jó dolgokat hoztatok, Paggy, nagyon örülök az új billentyőzetnek és a zsinormentes egerednek...de legyen otthon mindig két elem minimum, mert ha az alján elfelejted lekapcsolni az egeret, hamar lemerül. Én már megtanultam, s mivel az enyém nem normál hanem cérnavékony elemmel működik igencsak észnél kell lennem. Igaz hogy most 8-as darabot vettem akciósan, remélem ez tényleg kibirja minimun a jövő évig... Nagyon meghatottál, hogy az én képem van a monitorodon... :x :littlehearth: :ymhug: :-bd
Ritám, az angliai épületeket és a naplementét is soha nem tudnám megunni, olyan érdekes fellingje van. Gabóci, nálatok sok idő mire a természet sebei begyógyulnak, sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő ilyen dolgok, és akkor még tornádó eddig itt még nem is volt, szerencsére. :( ;)

Nekem elég ha a filmeken látom még sok is...mindig eszembe jut a viharvadászok c. film. brrr.
Ödönről meg nem is beszéltem, olyan édesen néz szinte esdeklően, hogy foglalkozzon már végre valaki vele Tényleg nagy szerencséje hogy ti vagytok a gazdái... :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Megint olyan finomságokkal szembesültem, nem is tudom mikor jutok oda, hogy tényleg rendesen főzzek.. bár mostanában egyre szélesebb a repertoár, csak mire oda jutok hogy fotó addigra elfogy :)) :)) :)) .
Ma csináltam egy csomó képet,...lehet még be is sokalltok, de nem voltunk tegnap sehol...ma viszont pont délben jött a szerelő...és boxcsere volt és be is állította az adásokat! Hát még nem próbáltam mert odáig már nem jutottam majd holnap...
előbb felteszem a facéra..
3 menetben...
Kép
elcsíptünk egy vonatot... :-bd
Kép
egyre vaskosabbak a felhők..
Kép

Kép
Kép
nagyon figyel...
Kép
hagyjam békén
Kép
Kép
Kép
mint az eszterlánc, vagy valami állat inkább...
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 5. 20:39

Kép
Kép
Kép
[img][img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/67905024_2584700388241553_8119306639938420736_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_eui2=AeG6XdQyxOHIhBzl555YwNTcPD7P7cK9it0CnpbX7hPff_5P19IOCwY47_mxpo4AjuZSbbaPKndE1qNoil0S_LpzKnqaFp_UeDyES2HK7QcnCg&_nc_oc=AQnyrHu6RYymx1C4iXSohACrtHZaXkil-GNFRkDw9RPB6gerM3rChmTHe6stWd3Bc0w&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=cd51b5c4e3b86f5d593d88d65a4e7208&oe=5DDE3DD7[/img]

Kép
ez szuper lett..

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép :-bd :littlehearth: folyt...
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 5. 20:48

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

és a ráadás..mire végeztem ..fenn a hold...
Kép

Náéam most Rita békegalambja és Gabóci kékjei viszik a prímet...ma nagyon vacak volt a teló be is forrósodott... :(
Na jól elfáradtam... :x :ymhug: :D :-bd :flower1: i-)

Vissza: “Társalgó”