sziasztok Lányok!
Végre megérkeztem én is.
Visszaolvastam három oldalt, Szilviával kezdve.
Mindig olyan jót derülök az irásodon Szilvia!

Gombóckának padlófűtés van a feneke alatt.

Köszönöm a falud képeit! Totál el tudom képzelni a szitut, miszerint fényképezel és néznek, mintha a Marsról jöttél volna.

Még aznap szerintem a fél falu tudta volna, hogy valami nagyon furcsát csinálsz
Eszembe jutottam , mikor a ház előtt az utcán a nagy - volt - fánk aljában levő nagy gombát fényképeztem. Először szétnéztem, hogy remélhetőleg senki nincs kint. Nekiállok, jó a pozició, én fenékkel égnek, majdhogynem hasalok, amikor megáll egy autó és rámköszönnek nagy ovációval. Majd elsüllyedtem, mert a rég külföldön dolgozó nőgyógyászom állt meg üdvözölni.

Ebből tanulva, amikor szétnézek, várok egy kicsit és utána fényképezek
Vakondok nálunk is vannak. Télen, meg mint a féleszűek úgy túrnak. Mutánsok szerintem.
Paggy, köszönöm a videót. A Vörösmarty szoborcsoportot mikor megláttam, önkénetelen " te jó atyaúristen hagyta ela s zámat. Hát nem semmi nagyságúra sikeredett az már biztos. A zserbó cukrászdát meg legalább tudom hogy van leirva.
A forralt borba én mézet, szegfűborsot, fahéjat, szegfűszeget, vaniliát szoktam tenni, ja és még tisztitott vizet, hogy higitsam a bort kicsit. . Jól megkivántam most, pedig nem iszunk alkoholt.
Na és mi lett a vége? Forralt bort szürcsölünk. De most jót fogtok nevetni. Kb. 8 éve ahogy kidobáltam minden E-s dolgot tartalmazó élelmiszert, alkohol is tiltó listán volt. Amikor megcsináltam, már meg is bántam, de úgy voltam vele, ha kiboritom, úgyis észreveszi az exem a " szagát "

Alkoholok felhalmozva nálunk, mert ugye senki nem issza, igy kiválasztottam egy vöröset. Nézem, hát olasz félédes, de aroma van benne. Na, gondoltam egyet, jó lesz ez. Háááát....
Na a lényeg, odaviszem a páromnak, megszagoltatom vele, megkérdezi, hogy ez mi.
He-he, na ennyit rólunk, meg az alkoholról. Megkóstoltatom vele, még akkor sem tudja mi. Kezdtem azért kétségbe esni

Mikor megmondom, hogy hát te..... forralt bor, erre ő: Hát nem iszunk alkoholt! Meg ebbe mintha aroma lenne. Mondom neki, hogy hát igen, attól van ilyen fura illata. Megkérdeztem, hogy kiboritsam-e. Szerintetek? Most itt iszogatjuk

Mondtam neki, nyolc évre ossza be.

Paggy. ha én most lefényképezném a számitógépes asztalom.....

Inkább nem teszem, igy a csendélet marad máskorra.
Most nagyon mellé fogok trafálni, de Fruzsit és Lizit mindig keverem, mert nekem olyanok, mintha testvérek lennének. Ha együtt vannak meg tudom őket különböztetni, de külön már kemény dióba ütközök

Úgyhogy úgy gondolom Fruzsi az akinek a majdnem profilképét látom.

Szuper kép!
Kata, azt a szép kék kockás ülőgarnitúrát is odaadtad valakinek? Az nekem nagyon tetszett, mikor megvetted.
Remélem Samukánál mihamarabb rendeződnek a dolgok. Nagyon jók ezek a Rába menti képek.
A karácsonyi kaktuszodra meg ha az a tipus lennék azt mondanám irigy vagyok. Gyönyörű!! A szine is, a formája is!
Nálam sajnos kihalt az elsőre és utolsóra vett kaktuszka is. Mamámnak a folyosóján volt egy hatalmas nagy. Mindig csodáltam. Szeretnék nagyon egyet, de nálam padlófűtés van és nem igazán szeret azt hiszem.
Köszönöm szépen a tojáslevest. Hiztam most legalább öt kilót az átküldöttektől

Kurkumával még nem is hallottam! Remélem jól emlékszem a fűszerre az átolvasás után...
Cinege meg Ramos farka

Ma iskolába voltunk. Megint megdicsértek bennünket, előtte meg leszidtak

Sokan emiatt nem szeretik a pasast, de én birom a fejét. Mondjuk igaza van, de kendőzetlenül adja elő. Hát ez van

Ramos kicsit zizzent volt ma, nem akart dolgozni és megkérdezte mikor evett. Hát a levesét megette reggel. Mondta, hogy megbeszéltük, hogy egyszer etetem. Igen, de amikor egyszer etettem Arthurt és Ödönt is, mindkettő akkor lett gyomorcsavaros. Erről nem vitatkozom, én igy látom jónak, és mivel becsületesen bevallottam, leszidtak

Mondtam neki, attól féltem, hogy lefogy. Na kitört a segitő két leányzóból a röhögés, a pasi meg nem kapott levegőt. - én is röhögök most, ahogy ismét látom -
Közben azt hiszem keresztben állnak a szemeim az egy dl forralt bortól. ..
De megdicsértek, hogy én is ügyes vagyok, pedig nagyon nehéz dolgom volt, mert nem akart a disznó dolgozni.
Mellettünk épitkeznek és az utána következő három háznál irtam már, hogy összesen kb. 12 kutya van. Na gondolhatjátok, ha elkezdenek ugatni vagy veszekedni. Ramos egy idő óta ugrik bármilyen hangra és ugat, mint a veszett fene. Ezt csinálta délelőtt is, suli előtt.
Azóta kiokitottak hogy neveljem le róla. Ma délután azon dolgoztam, bár lehet, hogy a szomszédok azt hiszik kutyagyűlölő vagyok, mert a nem és a mit csinálsz hangzott el szinte folyamatosan. Eredménye viszont már látszódott, úgyhogy jó úton járunk.
Az a kutya, amelyik a lépcsőn is félt felmenni kezdetben és minden újtól tart, ma az első szóra megcsinálta a feladatot. Nagyon büszke voltam rá. Az egyik segitő oktató leányzó, aki csak az első órán volt ott és nem látta a fejlődését, vele voltam ma, meg is könnyezte amit látott. Aranyosak voltak a másikkal együtt.

Na itt az ugratás az úgy ment, mint a kocsiba bemászás

Majdcsak rájövök én is a mozdulatokra, meg távolságra, mert itt a balettozók hozzám képest kismiskák

Kedvenc labdája

Kivételesen nem a gép előtt ülve égettem le a tejberizsnek valót, hanem Ramos fényképezése közben.

Ezt a vizes papirt kaptam a Kinából visszajövő kedvenc padtársamtól Festünk rá és egy idő után eltünik.