Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 21. 19:55

f.ági írta:Paggy, jajj de drága vagy!
Igen, ilyen sorrendben kérem mindet ! :))

Én meg tojáslevest küldök kurkumával fűszerezve meg mákos rétest.. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 11:48

Sziasztok!Üdv innen Budapestről :-h Hűvös,felhős idő van.Remélem este nem esik,mert megyünk sétálni a városba.Későn este jövök vagy holnap reggel. :-h :movingflower: :littlehearth: :movingflower: Paggy
Mindjárt teszek fel egy linket.Most hallottam a rádióban:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 22. 19:51

de Guszta Paggy, nyitom az ablakot... :D :-bd
én meg egy két képpel jövök csak...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 20:43

Hahó,hahó!Megjöttem.Még át kell nézzem,hogy mit hoztam,hogy sikerült.
Kedves Kata!De szép egészséges karácsonyi kaktuszok!A Tieid?A hűvöset és a kevés vizet szeretik virágzáskor,s utána pihenni akar.Ritka az ilyen színű!
Voltatok a Rába- parton?Ott készültek a képek?Sétálgattatok kint?Délután kis ideig itt még a nap is sütött.Kata!Felteszem megnézés után ,amit hoztam.Köszönöm a képeid. :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
5 -kor találkoztunk a Lánchíd budai hídfőjénél,onnan sétráltunk a Vörösmarty térre,majd a Párizsi Udvarba kávézni.Kis időbe telik....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 20:58

Nem túl jó minőségű telefonos képek,ÁM FRISSEK ,mozgás közben készültek:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 21:01

A Vár alatti alagút:
Kép
Átgyalogolunk a hídon:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 21:04

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 21:06

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 21:08

Átértünk.Most kis ugrás következik,mert néhány utcát és teret majd egyszer külön szeretnék bemutatni.Jön a videó kb 8 perc múlva,ha a you tubre feltette
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 22. 21:28

És egy kis kritikus link.
https://444.hu/2019/11/12/uj-kevesbe-bu ... zsirgettot
Sziasztok: :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 23. 8:41

sziasztok! Kedves Paggy, köszönöm a beszámolót a térről, és a videót. Nem tudom Samuval sikerül e valamelyik késő délután bemenni a városba, de legalább majd egyszer szeretnék én is esti fényeket hozni az ünnepről. Remélem sikerül majd.
Ma ilyen volt a reggeli égkép...Bútor vásárlás közben mentünk arra még nem sikerült csak spontán odakeverednünk, de igyekszem...Csak legyek túl a jövő heti mizérián... ;)
Kép
Kép
:x :ymhug: :flower1: :-bd :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. november 23. 21:29

sziasztok Lányok!

Végre megérkeztem én is.
Visszaolvastam három oldalt, Szilviával kezdve.
Mindig olyan jót derülök az irásodon Szilvia! :-)
Gombóckának padlófűtés van a feneke alatt. :-) Köszönöm a falud képeit! Totál el tudom képzelni a szitut, miszerint fényképezel és néznek, mintha a Marsról jöttél volna. :-) Még aznap szerintem a fél falu tudta volna, hogy valami nagyon furcsát csinálsz :-)
Eszembe jutottam , mikor a ház előtt az utcán a nagy - volt - fánk aljában levő nagy gombát fényképeztem. Először szétnéztem, hogy remélhetőleg senki nincs kint. Nekiállok, jó a pozició, én fenékkel égnek, majdhogynem hasalok, amikor megáll egy autó és rámköszönnek nagy ovációval. Majd elsüllyedtem, mert a rég külföldön dolgozó nőgyógyászom állt meg üdvözölni. :)) Ebből tanulva, amikor szétnézek, várok egy kicsit és utána fényképezek :-)
Vakondok nálunk is vannak. Télen, meg mint a féleszűek úgy túrnak. Mutánsok szerintem.

Paggy, köszönöm a videót. A Vörösmarty szoborcsoportot mikor megláttam, önkénetelen " te jó atyaúristen hagyta ela s zámat. Hát nem semmi nagyságúra sikeredett az már biztos. A zserbó cukrászdát meg legalább tudom hogy van leirva. :))
A forralt borba én mézet, szegfűborsot, fahéjat, szegfűszeget, vaniliát szoktam tenni, ja és még tisztitott vizet, hogy higitsam a bort kicsit. . Jól megkivántam most, pedig nem iszunk alkoholt.
Na és mi lett a vége? Forralt bort szürcsölünk. De most jót fogtok nevetni. Kb. 8 éve ahogy kidobáltam minden E-s dolgot tartalmazó élelmiszert, alkohol is tiltó listán volt. Amikor megcsináltam, már meg is bántam, de úgy voltam vele, ha kiboritom, úgyis észreveszi az exem a " szagát " :-) Alkoholok felhalmozva nálunk, mert ugye senki nem issza, igy kiválasztottam egy vöröset. Nézem, hát olasz félédes, de aroma van benne. Na, gondoltam egyet, jó lesz ez. Háááát....
Na a lényeg, odaviszem a páromnak, megszagoltatom vele, megkérdezi, hogy ez mi.
He-he, na ennyit rólunk, meg az alkoholról. Megkóstoltatom vele, még akkor sem tudja mi. Kezdtem azért kétségbe esni :)) Mikor megmondom, hogy hát te..... forralt bor, erre ő: Hát nem iszunk alkoholt! Meg ebbe mintha aroma lenne. Mondom neki, hogy hát igen, attól van ilyen fura illata. Megkérdeztem, hogy kiboritsam-e. Szerintetek? Most itt iszogatjuk =)) Mondtam neki, nyolc évre ossza be. :-)
Paggy. ha én most lefényképezném a számitógépes asztalom..... :-) Inkább nem teszem, igy a csendélet marad máskorra.
Most nagyon mellé fogok trafálni, de Fruzsit és Lizit mindig keverem, mert nekem olyanok, mintha testvérek lennének. Ha együtt vannak meg tudom őket különböztetni, de külön már kemény dióba ütközök :-)
Úgyhogy úgy gondolom Fruzsi az akinek a majdnem profilképét látom. :-) Szuper kép! :-)

Kata, azt a szép kék kockás ülőgarnitúrát is odaadtad valakinek? Az nekem nagyon tetszett, mikor megvetted.
Remélem Samukánál mihamarabb rendeződnek a dolgok. Nagyon jók ezek a Rába menti képek.
A karácsonyi kaktuszodra meg ha az a tipus lennék azt mondanám irigy vagyok. Gyönyörű!! A szine is, a formája is!
Nálam sajnos kihalt az elsőre és utolsóra vett kaktuszka is. Mamámnak a folyosóján volt egy hatalmas nagy. Mindig csodáltam. Szeretnék nagyon egyet, de nálam padlófűtés van és nem igazán szeret azt hiszem.
Köszönöm szépen a tojáslevest. Hiztam most legalább öt kilót az átküldöttektől :-)
Kurkumával még nem is hallottam! Remélem jól emlékszem a fűszerre az átolvasás után...

Cinege meg Ramos farka

Kép

Ma iskolába voltunk. Megint megdicsértek bennünket, előtte meg leszidtak :-) Sokan emiatt nem szeretik a pasast, de én birom a fejét. Mondjuk igaza van, de kendőzetlenül adja elő. Hát ez van :-) Ramos kicsit zizzent volt ma, nem akart dolgozni és megkérdezte mikor evett. Hát a levesét megette reggel. Mondta, hogy megbeszéltük, hogy egyszer etetem. Igen, de amikor egyszer etettem Arthurt és Ödönt is, mindkettő akkor lett gyomorcsavaros. Erről nem vitatkozom, én igy látom jónak, és mivel becsületesen bevallottam, leszidtak :-) Mondtam neki, attól féltem, hogy lefogy. Na kitört a segitő két leányzóból a röhögés, a pasi meg nem kapott levegőt. - én is röhögök most, ahogy ismét látom -
Közben azt hiszem keresztben állnak a szemeim az egy dl forralt bortól. ..
De megdicsértek, hogy én is ügyes vagyok, pedig nagyon nehéz dolgom volt, mert nem akart a disznó dolgozni.
Mellettünk épitkeznek és az utána következő három háznál irtam már, hogy összesen kb. 12 kutya van. Na gondolhatjátok, ha elkezdenek ugatni vagy veszekedni. Ramos egy idő óta ugrik bármilyen hangra és ugat, mint a veszett fene. Ezt csinálta délelőtt is, suli előtt.
Azóta kiokitottak hogy neveljem le róla. Ma délután azon dolgoztam, bár lehet, hogy a szomszédok azt hiszik kutyagyűlölő vagyok, mert a nem és a mit csinálsz hangzott el szinte folyamatosan. Eredménye viszont már látszódott, úgyhogy jó úton járunk.

Az a kutya, amelyik a lépcsőn is félt felmenni kezdetben és minden újtól tart, ma az első szóra megcsinálta a feladatot. Nagyon büszke voltam rá. Az egyik segitő oktató leányzó, aki csak az első órán volt ott és nem látta a fejlődését, vele voltam ma, meg is könnyezte amit látott. Aranyosak voltak a másikkal együtt. :-)

Kép

Kép

Na itt az ugratás az úgy ment, mint a kocsiba bemászás :)) Majdcsak rájövök én is a mozdulatokra, meg távolságra, mert itt a balettozók hozzám képest kismiskák =))

Kép

Kedvenc labdája

Kép

Kivételesen nem a gép előtt ülve égettem le a tejberizsnek valót, hanem Ramos fényképezése közben. :-)

Kép

Ezt a vizes papirt kaptam a Kinából visszajövő kedvenc padtársamtól Festünk rá és egy idő után eltünik.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. november 24. 10:44

Elkezdem az elmaradt öt oldalamat visszanézni. Írom, ami eszembe jut. Nincs koncepció!

Paggy! A koreai porcelánok gyönyörűek! Nagyon tetszenek a raklapok, mint bemutató polcok.
A ruhák, bútorok már ismerősebbek.

De guszta lett az almás pite! Valamikor de sokat sütöttem én is. Felvert tojásfehérjével kentem
meg a tetejét, amitől csuda ropogós lett.

Sajnos a videókat most nincs időm megnézni.

De szépek az esti képek! Csak úgy csillognak!

Szilvia! Nem egyben tettem ki a feliratokat, hanem részletekben, mert javítva még nincsenek.
Ahogy haladok az utómunkákkal, úgy pakolom ki őket.

Úristen! Azok a kövek nagyon nagyok! Nem tudom, mi lesz a sorsuk, de ha meg kell szabadulni
tőlük, remélem gyorsan és kevés betegszabadsággal fog járni! Két kolléganőmnek is ez volt a
problémája, de laparoszkópos műtéttel gyorsan túlestek rajta.

De cuki a valagát melengető Gombócka és a szőrcsomó trió is! Na, meg az ibolykák is!! :D :D

A városkád igazi szatmári település! Síkság mindenütt, amerre a szem ellát. Ez rögtön feltűnik
nekem, akinek a szemei dombokhoz, hegyekhez szoktak. :)) Takaros, tiszta városban élsz!

Ági, már alig várom, hogy a festészetedhez érjek!

Na, most jutottam el az íróasztalodig! Gyönyörűek a krizantémos fotók! A levelek is jól sikerültek,
de azok a színes táncoló szirmok!!!

Jó riportalany voltál! Igaza volt a szervező nőnek, aki az újságíró elé lökött koncnak.

Majdnem mindegyik festményedet megismertem! :D

Még én is büszke vagyok Ramosra! Aranyos, ügyes kutya. és még mennyit fog ügyesedni mellettetek!

Kata! remélem Samuka már jobban van!

Nem könnyű a bútorvásárlás, de a ház eladáshoz képest, szinte semmiség. Ez is megoldódik hamarosan.
Most olvasom, hogy már meg is van az új bútor. Használjátok egészséggel!

Csodás a karácsonyi kaktuszod!

Zsike! Gyönyörűek a virágaid! És milyen sima héjú a citromod! Margitkának, a szomszédasszonyomnak
már nagyon nagy a citromfája. Állandóan vissza kell metszenie, hogy beférjen a nem használt hűvös
szobába, ahol teleltetni szokta.

A barátnőd is jó fotós! Továbbra is hozd a képeit! Gyönyörű a bazilikás kép!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. november 24. 11:21

Vagy két hete egy lyukasórámban készült:

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. november 24. 11:24

Ezek pedig egy hideg hétvégén:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. november 24. 11:25

Ez egy napos délutánon:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. november 24. 11:51

Amíg nem voltam, három napra kilépett a Sajó a medréből. Mi a busszal még lassan el tudtunk menni
az úton, de a személyautók már nem mertek, ők visszafordultak és a szokásos kerülő úton jutottak el
az úti céljukhoz. Itt most nem a folyó látszik, hanem a kiöntött víz, ami ilyenkor elárasztja az utat.
A busz ablakából videóztam le. Szerencsére nem volt nagy az áradás.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 24. 12:26

Kedves Kata,Ági és Rita!Köszönöm szépen a sok képet/Katának az első esti fotót/Áginak/a Ramosról szóló képes és nem képes beszámolót.Jó volt olvasni.Ritának /a gyönyörű deres leveleket és a videót/.Tudom,hogy nincs sok idő és elsősorban élni kell.A lányommal csak tőmondatban lehet kommunikálni,mert ennyi a felvevő képessége.Mi nyugdíjasok terjengősebbek lehetünk,CSAK MINEK?Katának jó sétálást kívánok!Szép napot!Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Hozok egy szép képet a FEMINA oldalról:
https://kep.index.hu/1/0/2999/29991/299 ... 285f_l.jpg
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 24. 12:57

sziasztok! Olyan gyönyörű képeket hoztatok.. \:D/ ;) .
Ramos milyen ügyes...hamarosan már szabadon futhatsz mellette, az ilyen akadályokat nagyon gyorsan megtanulák, és még élvezik is..aztán eljön az a pont is amikor csak mondod mit csináljon és teljesen végigviszik a pályát egyedül..hú azok milyen élvezetes pillanatok, és utána a jutalomfalat és a labda! Nem is tudom ki örül olyankor jobban az oktató a gazdi vagy a kutya :)) \:D/ .
Hát nekem hétfőn jön a bútorom, már nagyon várom, utána rendcsinálás, még egy két kiegészítő és be is fejezem egyenlőre a cseréket és az egyéb járulékos költségeket. Most csak annyit változtattam , amit mindenképp meg akartam csinálni még akkor is ha nem lett volna a házeladás.! A kockás bútort én is kaptam és én is elajándékoztam, mert sajnos fordított irányban volt ami benyűlott és az egész nagyszobát gyakorlatilag elfoglalta. Mindegy most így a 4 gyerekes család viszont velem szemben nagyon jól járt, és ennek meg külön örülök. Mert elherdálni sem akartam volna..de megcsináltatni..hát azon nem is gondolkodtam, mert meg sem bírtam mozdítani, viszont a derekam meg frankón becsípődött megint és a sok bútor próbálkozástól is meg a ágyazós rész próbákozásaitól, hogy hogyan nyílik stb. jól betettem magamnak! Na mindegy, most ezt van... :-ss *-:) Megyek megvígasztalom magam egy kis kávéval...miután elmosogattam.
Már túl is vagyunk az ebéden... \:D/
Rita, gyönyörű a égképed, ahogy a hidegtől megjelenő kristályok is. A Sió kiöntése akármilyen kicsi, önmagában is félelmetes..hát még ha nagy árvíz is van. Köszönöm a videót. Nem csodálom ha az autók másfelé mentek, azért azok alváza jóval alacsonyabb mint a buszoké.
Most nem hozok képeket, majd ha kimozdulunk, és ha már egy kicsit rendet is csináltunk...
Legyen mindenkinek szép vasárnapja, :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 24. 13:30

Ezt Áginak küldöm,ha majd ráér.
Spoiler: mutasd
Emlékszel rá???Halálra röhögtem magam!!!! :)) :)) :)) :)) :)) :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. november 24. 13:36

Áginak küldted, Paggy, de én is emlékszem rá. Minden évadot néztem akkoriban a tévében.
Utána adták a Mindenből egy van c. sorozatot, ahol Rudolf Péter a feleségével játszott
főszerepet. Azt is láttam mindet.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. november 24. 14:00

Bocsánat,megint itt vagyok,de elgurultam a röhögéstől
Spoiler: mutasd
a BEUGRÓ videón:
=)) =)) =)) =)) =)) =)) Hiába régi felvétel!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. november 24. 17:30

Sziasztok!

Rita, csodásak a felhő képek! Az utolsóról hirtelen azt hittem, hogy forditottál a kamerán, de aztán rájöttem, hogy a felhők maguktól állnak derékszögben a földhöz képest.
A fényhatás is nagyon tetszik a fekete háttér előtt a leveles képen.
Hú, hát mit ne mondjak, vadregényes utazás busszal a munkahelyedre! Lehet, hogy látszik hol az út, de én ki nem venném a felvételből. Lényeg, hogy szerencsésen oda és vissza is értél.

Paggy! Hát most lehet ,hogy megbotránkoztatlak Benneteket, de én nem néztem ezt a műsort a tv-ben. Felhivták a figyelmem rá valamikor, bele is kukkantottam, de annyiban maradt, pedig a humorérzékem az működik. Mindenesetre köszönöm a videót, most is belenéztem azért :-) Biztos bennem van a hiba....

Kata, képeket azért kérünk az új szerzeményeidről! :-) Gyógyulj meg gyorsan és vigyázz magadra!

Ma elmentünk sétálni Ramossal és felevett egy valószinűleg abált szalonna bőrdarabot. Két kicsi és egy nagyobb volt egy fa aljában. szaglászott, nem láttam mit csinál, mögötte álltam, mire odanéztem már ette. Hiába nyitottam kia száját már akkor lenyelte. Azt hittem szörnyet halok. Nem volt rajta semmi - gyógyszer, elszineződve a fagyállótól, tűvel sem volt telerakva - ( azok amik ott maradtak) Összeszedtük a maradékot. Két óra mulva etettem, addig nem volt semmi baja. Hát hatalmas tanulság volt, pedig amióta kutyánk van mindig ezen a részen sétálunk. Alig várom a reggelt. Remélem semmi baj nem lesz....
Az ugatásról leszoktatás ma folytatódott. Hát javult valamennyit, mert behivható, de koránt sincs hatalmas változás még.

Valamit akartam még, de totál kiment a fejemből.

Egy új kép:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 25. 8:54

Hú Ágikám most olvasom a kalandodat..az enyémek egy két kivétellel nem vettek fel semmit a földről, mert nagyon erős paprikával leneveltem őket meg külsős segítséggel. Hogy senkitől se fogadjon el semmit csak a gazda kezéből és vagy a táljából, tehát a földről semmit.!!!! Tudom hogy nehéz de neki kell állni ennek is. Még jó hogy ennyiből megúsztátok. x_x :-o

A képed megint gyönyörű lett. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:

ui: Ez érvényes otthon az udvarra is, tehát semmit ne tegyetek a földre, mert összezavarjátok. Mert mindegy hogy ti ejtitek le vagy az utcáról dobják be az tilos és egy kemény fúj szóval kell megállítani.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. november 25. 20:01

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Na ez az új szerzeményünk...bár Paggy azt írta ma dologtalannak kellene lennem, de sajnos nem tudtam teljesen kihasználni ezt a lehetőséget. Ha az Úr megadja jövőre csak mulatni fogok a névnapomon! :)) :)) :)) :ymhug: :x :flower1: :littlehearth: :-??

Vissza: “Társalgó”