Az én sorozatom ugyan befejeződött, de most az új fordítónkat kell beindítanom. Segítek neki, mert
sok mindenben nem járatos még, közben pedig átnézem a feliratait és javítom, ha kell helyesírási és
elütési szempontból. A karácsonyi műsor szervezése, rendezése az ötödik és a hatodik osztályé, így rám,
mint hatodikos osztályfőnökre is jut munka bőven. Jelenleg ezen zizegünk a suliban. A dekoráláson
már túl vagyunk szerencsére.
Kata! Látom Samuka nagyon élvezi az új ágyat. Használjátok egészséggel!
Most olvasom az új cipőket! Úristen, ki kellett volna tennem őket, de akkor nem volt rá időm, utána meg
kiment a fejemből! Most azonnal pótolom!
A kék a Katáé, a barna a Samukáé. Használjátok ezeket is egészséggel!
Épp ott tartok, hogy vissza kellett vinned Samu cipőjét. Mindegy, a kép már fennmarad róla.
Azok a sütik! Mind jöhetne!
De gyönyörűek azok a lilás esti képek! Ennyire lila égboltot még nem is láttam szerintem.
Paggy! Közülünk te tudsz legjobban játszani a megvilágítással. Az almákra rá sem lehet ismerni más-más
fényben. Tényleg rubensi lett a csendélet!
Nagyon szép a feldíszített Győr! Mintha nálunk is hamarabb elkezdődne a karácsonyi készülődés, ahogy
Angliában is.
Olvasom, hogy zuhog az eső nálatok (november 28-i hozzászólás). Akkoriban nálunk is esett, azóta már
fehér minden. Haladok sorba a lemaradásommal. Már alig várom, hogy a havas képek jöjjenek.
Jaj! Eperoham! Sajnállak!
Anyukám volt nagy horgoló, én kötöttem rengeteget. Én is kedvelem a horgolt szegélyes terítőket. Nekem is
van pár darab. Nem baj, ha hullámos lett a széle a tiédnek, saját gyártmány, és az a lényeg.
Kata után én is megéheztem a piskóták látványától. Szépek és biztosan fincsik is.
Ági! Már biztosan elmúlt a migréned. Ahogy írtam a sorozat topikjában, az egyik migrénes kolléganőm
több napig se tudott jönni dolgozni, mert a szokásostól is erősebben és hosszabban kínozta az a fránya
migrén. valami volt az időjárással, tuti.
Nem esett hó nálatok? Nálunk még mindig megvan, ami valamelyik nap hullott. A hideg miatt nem olvad el.
Megint szerepelsz a tévében? Hihetetlen vagy! Szívesen megnézném ezt a videót is.
Mindenki édességgel jön! Mézes tejföllel leöntött túrós palacsinta!!
Zsike! Édesek a cseppek! Nagyszerű ötlet!
Gabi! A bevásárlóközpontot nem is lehetett volna szebb ruhába öltöztetni. A Betlehemes is nagyon tetszik,
de igaza van Katának, Garfield a legkülönb mind közül.
Szilvia! Angliában szinte minden háztartásban van egy vagy több kutya vagy/és macska. A kutyákat egyszerűen
lenevelik az ugatásról, mert bent élnek a lakásban, és nem zavarhatják a szomszédokat. Amikor a lányom párja
először járt Magyarországon, bizony felébredt az ugatásra. Nem értette, hogy miért ilyen hangosak a kutyák. Nem
voltak a szokásosnál hangosabbak, csak jeleztek, ha elment valaki a ház előtt, de neki ez is nagyon furcsa volt.
Aztán megmagyaráztuk neki, hogy faluhelyen ezt várják el az ebektől, ezért tartják őket. Én templom mellett élek,
de a harangozást sem hallom már meg. Motoros fűrész, kerti kapa, fűnyíró... ezeknek a hangja hozzátartozik a
falusi élethez.