Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 17. 14:32

sziasztok! -Elment a kedvem hogy újra kilépjek itthonról, olyan szélben mozogtunk délelőtt, hogy csak lestem. Majd holnap behozom.... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 17. 20:06

:ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
KEDVES LÁNYOK!KEZDEM FELTENNI AZ AJÁNDÉKOT A KÖZÖS FA ALÁ. :!! :!! =CSAK AKKOR NÉZD MEG,HA MAJD LESZ IDŐD,MERT NYUGALOM ÉS BÉKESSÉG KELL A MÚZEUMLÁTOGATÁSHOZ+++++++PERSZE KÍVÁNCSISÁG :ymdaydream:
Spoiler: mutasd
Ez itt a Szépművészeti Múzeum alaprajta.Nyíllal jelöltem azt az útirányt,ami elvisz a 2 fontos térhez,amit megmutatok.Első alkalommal
a Román Csarnokba megyünk be.Kérlek tanulmányozd a betett linken a csarnok történetét és nézd meg a videóimat is!Először tanulmányozd a linket,mert ott magyarázzák el mit kell látni a szépségekben.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 17. 20:12

Ez itt az előcsarnok a jegypénztárral és az információvaj.Balról jövünk be és ,ha megvettük a jegyet egyenesen megyünk tovább a márványcsarnokba,majd tovább.Láthatod az alaprajzon.Ezen a képen szenmben van a múzeumi shop,majd oda is benézünk a legvégén.Mi most a földszintet nézzük meg 2 részletben.Valamikor januárban megmutatom vagy az emeletet vagy az egyiptomi kiállítást.
Kép

Kép

Ugyanaz a másik oldalról fényképezve.Itt most jobbról jövünk be.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 17. 20:20

Ezután tovább megyünk a középső ajtón a MÁRVÁNY CSARNOKBA,ahol szuper technikai eszközön rákereshetsz a műtárgyra.

Kép
Majd pedig ismét továbbmenve beérünk a RENESZÁNSZ CSARNOKBA,ahonnan sok kiállítás nyílik.Ma a ROMÁN CSARNOKOT majd meg.De előbb a videóm

https://www.youtube.com/watch?v=kg5MolNhjtc&feature=emb_logo
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 17. 20:40

Most jön a link,amit kérlek nézz teljesen végig,mert ebből mindent megtudsz,s ezután hozom a saját videómat!

http://romancsarnok.szepmuveszeti.hu/

https://www.youtube.com/watch?v=dg-QUbH9asA&feature=emb_logo
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 17. 20:56

Végül ,a mai utolsó videóm,mely elvezet a másik szépséghez, a Rubens kiállításhoz,aminek bemutatása sokkal bővebb és igencsak virtuális lesz :)) .Találkozunk legközelebb a kiállításon!!!Üdv:Paggy
[spoiler]https://www.youtube.com/watch?v=OZZ_CgWRRew
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 18. 14:08

Karácsonyi ajándék 2.rész. :ymparty: :ymparty: :ymparty: Tévesen írtam ,3 rész lesz/legközelebb !!!!a 3. rész/,Ez most a szerintem nagyon fontos tudnivaló,mielőtt bemegyünk nézelődni.
Kép[/spoile

[spoiler]Kedves Lányok!hhoz,hogy ne csak nézzem a képeket,hanem értsem is,hogy mit látok,ezért hozzáolvastam .Először is HOL VAGYUNK?Kik a szereplői ennek a kornak?Milyen szellemiség uralkodik?Majd nézzük a konkrét művészettörténeti sajátosságokat!
Először is Flandriában járunk a XVII. századbanA történelmi Flandria a mai Belgium,Luxemburg,É-Franciaországés Dél-Hollandia/.Flandria Németalföld része,mely 1575-ig 17 tarományból állt/Európa egyik leggazdagabb és legfejlettebb területe.,amelyet a"Habsburg-korona gyémántjának "is neveztek
Jó,de miért és miben?
A Németalföld történelmét döntően két tényező határozta meg:
a terület több nagy folyó torkolatvidéke.
három nagy nemzet (a német, az angol és a francia) ütköző-zónájában fekszik.
Az első tényező eredményei a nagy kikötők, amelyekben a tengeren érkező árut átrakták a folyami hajókra, a második tényező eredménye egyfajta kulturális és gazdasági közvetítő szerep.

A Németalföld gazdaságában 1500 körül kezdődött erőteljes fejlődést a Habsburg világbirodalom felvirágzása segítette elő. 1495 és 1520 között Antwerpen lett a nyugati világ legnagyobb kereskedővárosa, az európai tranzitkereskedelem központja, továbbá az amerikai spanyol és a nyugat-afrikai portugál gyarmatáruk legfontosabb behozatali kikötője (az arany- és az ezüstflotta továbbra is Spanyolország, illetve Portugália felé hajózott). A tartományok gazdaságában oly nagy szerepet játszó hagyományos textilipar nem fejlődött, de felvirágzott egy sor egyéb, erősen specializált kisebb iparág, mint például a harangöntés, szőnyegszövés, könyvnyomtatás.

Node,node vége szakad a békének,mert a Luther és Kálvin által meghírdetett,az egyházat érintő reformáció ,melynek közvetlen kiváltó oka az egyházi tisztviselők/pápák és püspökök erkölcstelen életmódja és konkrétan a MEGVÁLTÁS PÉNZÉRT VALÓ ÁRÚSÍTÁSA--BÚCSÚCÉDULÁK/volt,elterjedt Németalföldön is.DE a katolikus,hatalmukat féltő spanyol Habsburgok és az egyház ezt meg akarta tiltani.Vallásháborúk törtek ki,melyeknek fő elszenvedője a köznép volt.(MINT MINDIG!!/A NAGY FÖLDRAJZI FELFEDEZÉSEKBEN résztvevő,bátor,ravasz polgárság már nem fogadtta el a mozdulatlanságot,megváltoztathatatlanságot hírdető egyházat.Mivel ő e leleményességével,bátorságával és ravaszságával rengeteg pénzt keresett,rész akart a hatalomból .A hatalmas egyházi adók,amit a fényűzésre fordítottak,felháborította a népet ,csökkent a katolikus egyház népszerűsége..Egyre többen tértek át a protestáns hitre

Kitört Németalföldön a vallásháború a katolikus és protestáns tartományok között.A 7 északi tartomány fellázadt a katolikus spanyol uralom ellen,ami nemcsak a magas adók,miatt,hanem a szabadkereskedelem akadályozása és a protestáns hoit üldözésének a következménye.A nyolcvanéves háború,másnéven németalföldi szabadságharc/1568-1448/,mely átrendezte az ott élők mindennapjait.Mint már fentebb írtam,a 7 északi taromány elszakadt,1579-ben kinyilvánította függetlenségét.Az így létrejött Holland Köztársaság,rövid időn belül átvette a regió gazdasági vezetését.Flandria viszont a katolikus Habsburgok uralma alatt maradt./a maradék,10 dél-németalföldi tartomány alkotta/.A 17.század első évtizedeiben a terület kormányzója Ausztriai Albert és felesége Izabella infánsnő /a spanyol II. Fülöp lánya/lett.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 18. 14:11

[spoiler]Nézzünk egy kis problémát:
[spoiler]a XVII: század a megtorpanás százada-------míg a XVI.század a NAGY FÖLDRAJZI FELFEDEZÉSEK,,TALÁLMÁNYOK ,a RENESZÁNSZ EMBER KORA..A világi életszemlélet,életélvezet,,a TUDÁS,AZ EMBERI AKARATBAN VALÓ HIT,AZ ISTENRŐL AZ EMBERRE ,A TÚLVILÁGRÓL A FÖLDI ÉLET RE való figyelem ideje.A föld nem siralomvölgy többé!.A festészetben a harmóniára való törekvés,a szimmetrikusság,a az ember és természet összhangjának kifejezése..NA EZ FELBORUL.DE MIÉRT?????
Európában éhinség lesz,mert a középhőmérséklet jó pár fokkal csökken és az amúgy is kevéssé hatékony gabonyatermelés ,jóval kevesebb gabonát eredményez a hidegebb éghajlaton.A köznép fő táplálékát képező gabona ára az egekbe szökik.A nép ,a társadalom 80-90%-a,rengeteget dolgozott a földeken,hogy élelmet termeljen a fennmaradó 10%/nemesség,papság,kersskedők,iparosok/számára.Rossz higéniai viszonyok/a falvakban együtt laknak az állatokkal,-a városokban se árnyékszék,se mosakodás,se csatorna.Járványok törnek ki/a nemzetközi kereskedelem segítette az elterjedést/Sokan elköltöznek a városokból.Rablóbandák jönnek létre a királyok és fejedelmek által alig megfizetett zsoldos katonákból.Az orvosok még mindig érvágással gyógyítanakA születéskor várható életkor 20-30 év!/
Szellemi téren:
az egyház vissza akarja szerezni a hívek feletti uralmat-vallásháború-inkvizició-boszorkányüldözés-.És az emberek 4/5-e írástudatlan.A reneszánsz nyitottságával szemben,a korábban meglévő,tekintély és dogmarendszert hirdetik.Akadályozzák a könyvnyomtatást/a tudás terjedését/És a köznép,akinek nincs támasza,aki éhezik és pusztul,akit bántanak és kihasználnak,mit kezdhetne tovább a polgárság ideológiájával ,a humanizmussal????Ám mégis,mint előzőekben jeleztem a Holland Köztársaság mindenben előljárt-a gazdaság fejlődött,írástudás magas szinten,példamutató higénés viszonyok.DE MI FLANDRIÁBAN JÁRUNK,ahol marad az egyház "háborúja" az ELLENREFORMÁCIÓ
Mivel próbálják a híveket visszacsábítani?
Az ellenreformáció, más néven katolikus megújulás[1] a katolicizmus törekvése volt mind vallási, mind társadalmi téren a protestantizmus térnyerése ellen cselekedni, és elvesztett pozícióit visszaszerezni. Ebből a célból ült össze a tridenti zsinat 1545. december 13-án, amely az ellenreformáció korszakának elindítója volt.
A katolikus egyház, miután tudomásul vette, hogy a nyugati kereszténységben beállt szakadások nem megszüntethetők, arra törekedett, hogy gátat vessen a reformáció térnyerésének, sőt, minél több területet visszahódítson és belső reformok révén maga is megújuljon. [6]
A katolikus megújulás fő eszközei:

tridenti zsinat
Készítettek egy katekizmust, amely röviden összefoglalta a katolikus tanítást és erkölcsi elveket. [6]
Ettől kezdve nagy hangsúlyt fektettek a papképzésre; papnevelő intézetek felállítását rendelték el.
Megélénkült a katolikus egyházi oktatás (hitoktatás), illetve javult a színvonala.
Tilos volt egy személynek több egyházi méltóságot betöltenie. A püspököket kötelezték arra, hogy egyházmegyéjükben tartózkodjanak, vigyázzanak a papság erkölcseire. [8]
Felismerték a könyvnyomtatásban és könyvterjesztésben rejlő erőt. A Róma számára nem kívánatos, "eretnek" könyvekre összeállították a Tiltott könyvek jegyzékét (index). [8]
Védelembe vették a szentek, az ereklyék és szentképek tiszteletét, különös jelentőséget biztosítva a Mária-tiszteletnek. [6]
Eltörölték a búcsúcédulák árusítását. [6]
Sok évszázados mozdulatlanság és tilalom után megszülettek az első katolikus Biblia-fordítások. (A laikusok számára továbbra is tilos volt a Biblia egyéni értelmezése, ez a papság kiváltsága maradt.) [8]
Új inkvizíciót állítottak fel, amelyet a pápa hatáskörébe adtak. [6]
jezsuiták
polemikus (hitvédő és hitvitázó) teológia
változások a liturgiában
Új liturgikus könyveket adtak ki, és ezzel az istentiszteletet egységesítették. [6]
Mindent megtettek, hogy fokozzák az istentisztelet méltóságát. A szentáldozást legtöbbször szentgyónás előzte meg. Az eddig hordozható gyóntatószék, amelyet szükség esetén az oltár közelében állítottak fel, állandó helyet kapott a templomban.[11]
A laikusokat arra biztatták, hogy gyakrabban vegyék az eucharisztia szentségét, és így gyakrabban gyónjanak is. [12]
Az új ájtatosságok és imádságok – főleg az oltáriszentséggel és a Szűzanyával kapcsolatban keletkeztek – a katolikus vallásos buzgóság növekedését mozdították elő. A népi vallásosság jellemző vonása volt az ájtatosságok, körmenetek, zarándoklatok gyakori szervezése. Különféle jámbor egyesületek is keletkeztek (confraternitates), ezek főleg a latin államokban örvendtek különös népszerűségnek. A Szűzanya tisztelete rendkívüli fokot ért el, szinte a katolikus vallásosság külső jele és fokmérője lett. A rózsafüzér elnyerte mai formáját. ]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 18. 14:12

A barokk nem tagadta meg ugyan az előző korszakokat,de új célokat tűzött ki.Az ember ismét kereste a helyét a világban.,s EZT AZ ÉRZÉKSZERVi TAPASZTALATON TÚLI DIMENZIÓKBAN találta meg.
Visszatért a középkori vallásos ,túlvilág központúgondolkodáshoz.Ismét Istenhez és az ő tökéletességéhez mért mindent,de új eszközöket használt:
A DEKORATIVITÁS,ELKÁPRÁZTATÁS.Úgy vélte,a harmoniát az ellentétek harcával,majd azok kiegyenlítésével tudja érzékeltetni.
A műalkotások meghatározó eleme:
az istenközpontúság,,a vallás,a hit ábrázolása.A földi mozgalmas/változó és ijesztő /világgal szemben,a TÚLVILÁG NYUGALMÁT ÉS BÉKÉJÉT AJÁNLOTTA A NÉPNEK
Ez az igény fejeződik ki a művekben.
A barokk alkotások jellemzői ,AMIT MI EZEN A KIÁLLÍTÁSON MEGCSODÁLHATUNK:
-a dinamizmus-mozgalmasság
-a fény-árnyék ellentétével való játék
-a színekben és részletekben való gazdagság
-a különböző nézőpontok ábrázolása/nem 1 központi alak van-alakok és alakcsoportok bonyolult rendszerben csavarodnak,kanyarodnak egymásba
-a misztikus világ láttatása-vallási tárgyú képek -PUCÉR NŐKKEL!!!!!
-a monumentalitás a hívek elkápráztatására-
-a túldíszítettség
-az eltúlzott érzelmek drámájának bemutatása
A barokk festészet az időben lejátszódó eseményt,történést mutatja be.A szabadon áramló vonalvezetést kedveli.Megmozgatja a formát/dinamizmus/
KIK A MERENDELŐK?
.a gazdag nemesek,az ellenreformátor papok és a gazdag kerskedők/külön hangsúlyozva ammegszerzett vagyont--TÁRGYAK,díszes ruhák,ékszerek/
Milyen műfajban alkottak:
bibliai képe,/kövér nőkkel(/
főúri portrék
csendéletek/ez új műfaj/
tájképek
zsánerképek/a mindennapi élet eseményei/
És most menjünk be és nézzük meg a XVII:századi FLANDRIA FESTŐINEK ALKOTÁSAIT.Persze itt csak néhány képet emeltem kia 120-ból/[/
spoiler]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 18. 14:14

Folyt következik,az IGAZÁN ÉRDEKES DOLGOK!!!!!!,a kiállítás.Talán pénteken este vagy szombaton.Üdv.Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 18. 15:20

Sziasztok!

Jelentem Szegeden bolondok háza van, főleg nálunk. Emiatt késik az ittlétem, de pótolom igérem.
Ma rohanás, hogy ötre odaérjek a Konfúciusz Intézet által rendezett forró csokizásra. Remélem tudok képeket is csinálni majd az esti Szegedről.

Jövök majd, mindenkinek szép napot. Itt nagyon szép idő van, remélem Ramos húsadagja ami januárig lett megvéve nem romlik meg a teraszon, mert akkor agybajt kapok. Nem fér már a hűtőbe, csak holnap lesz időma fagyóba tenni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 18. 19:13

Sziasztok! Most én is csak beköszönök, mert mennem kell fürdetés vacsora Istentisztelet és alvás helyett képek keresése holnap jönnek érte! Ágim itt 16 fok volt délután...no com. bár sokat gyalogoltunk, de ez kicsit túlzás volt ..az időjárás részéről, bár tegnapi nap után fogjuk rá hogy kárpótolva lettem.. :)) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 18. 22:29

Sziasztok, egyenlőre csak a képeket teszem fel, aztán irány az ágy, mert sok volt ez mára.
Pozitiv feltöltődés a kis festős csoportunkban. Fantasztikus tanárunk van, de tényleg!
Végre bementem a városba, fényképeztem is, bár a Dóm térre nem kellett volna a karácsonyi vásárra bemennem, mert hatalmas csalódás volt.
Felfüstölődtem, mint egy disznóvágáson. Egész úton haza azon mérgelődtem, hogy olyan büdös vagyok....
Tanárunk meglepett bennünket megint. Kiszámolósdit játszott, az egyik lánynak mondta, hogy mondjon egy számot, aztán számolt.
Számolt és ajándékot adott. Az első én voltam. Nyeremény egy sör!Kinai persze, borsos. Én aki nem iszik alkoholt, ezt azért csak megkóstolom :-)

Kép

Még egy tömény kinai ütős alkohol, meg egy festős köny talált gazdára.
Az egyik lány sütött tortát. Hát lányok, ha ettetek még isteni finom tortát!!

Kép
Kép

2,5 órát beszélgettünk. Jó volt. a végén kézcsókkal búcsúzott a tanár mindenkitől.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 18. 22:42

Szegedi éjszakai képek karácsony előtt.

Dóm tér. Hááát....
Ráadásul a szivem szakadt meg a szegény pónikért, akik körbe kötve v árták a gyerekeket, hogy lovagoljanak. Meg is simogattam mindet.

Kép

Ezek élőben olyanok voltak, mint a hullócsillagok. Lehullottak a függőleges diszek és elhalványultak, aztán kezdték újra.

Kép

Kép

A szinváltós csodaszarvas

Kép

Kép

A Kárász utca végén az óriás kerék

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

LÁnyok, mára ennyi, holnap nyugisabb napnak kell lennie, aztán jövök miután átolvastalak Benneteket.

Búcsúzoul Ramos

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 19. 8:17

Ágikám köszönöm a csodás képeket, gratula a sörhöz :)) A torta viszont csodásan nézett ki, kár hogy nem érezhettük az ízét mi is ;) :D
Ma is sűrű napunk lesz, de ha hozzájutok hogy szabad a kezem hozok képeket..Nappal sajnos semmi vonzó nincs a városban, és igen, én is és mindenki füstös lesz, ugyanis itt is sütik a langallótól kezdve az akármiig is. viszont viszek jól záródó dobozt az újabb thaj levesnek! :)) . Ma mindenképpen be kell menjek egy dolgot elintézni... :x :ymhug: :-bd :-bd :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 19. 10:20

Lányok!Csak bekukkantottam,este jövök.Szerencsésen és idegileg amortizálódva túl vagyunk a ma reggeli 2 kutyás orvosi vizsgálaton.TORTÚRA!!
AZELŐTT NEEM,de most,hogy Lizikém egy zokni szintjén van agyilag meg egyébként is, szörnyű volt.Kocsival elbumlizni a reggeli csúcsban.Állandóan a nyakamba akart mászni hátulról,Fruzsi lent ült rendesen.Majd, hiába az időpont 1000-ren várnak az orvosra,közben Lizi az izgalomtól 2x lekakilt.Velem együtt a sok hülye gazda ott csücsült.Hülyék,mert ölbe veszik a nagy kutyákat.Nekem csak megtekeredett a lábamon a póráz,amikor szólítottak.Lizi 6x körbefutott.Fruzsit nem lehet műteni,tényleg emlődaganata + lágyéksérve van.Veszélyes lenne az altatás.SZEDJÜK a már említett VETRI nevű gyógyszert.......Fruzsi egyébként jókedvű a lába között himbálódzó tögyszerű daganattal, simán eldöcög.,sőt néha fut is.NA ENNYIT A PANASZKODÁSBÓL.Este Lilla után jövök nézelődni,mert láttam a sok szép képet.Most megyek mégegy körre Lukrécia + varratával.Kibújt valahonnan ez a kósza varrat.Üdv Mindenkinek.Paggy %%- %%- %%- %%- %%-
Ja,egyébként nem csak az állatokkal vagyok elfoglalva,de most összejött minden.SZÉP NAPOT! :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 19. 14:35

Kedves Lányok!Hazaértem a macskával . Lilla előtt nincs már értelme semmibe sem belefogni,ezért kihasználva az alkalmat,jöttem nézelődni.
Kata!Remélem sikerült a dolgot elintézned és ma már nem kellett annyit gyalogolnod!Itt is tavaszi időjárás van,ami sok mindenkit megvisel.De érdekes,hogy az Alpokalján sem módosul a dolog.Emlékszem milyen dermesztő szelek fújtak Sopronban.Ti is ,bár a múlkor írtál valamennyit rólal,Ti "szélfútta" hely vagytok?Mármint az emeleten érezni?Leginkább elüzletiesedett események a karácsonyi vásárok,nélkülözve az igaz hangulatát az ünnepnek,a meghittséget,a finom illatokat,a forraltbort,a sültgesztenyét.Helyette pénztárcaszaggató,sülthúsos gasztroélménnyé vált,megfizethetetlen ajándékvásárlási lehetőséggel.Örömm hallani Ági karácsonyi összejöveteléről,aminek baráti légköre átjön a képeken.Kedves Kata!Jó hazaérkezést,pihenést és szép estét! :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Ágika!Köszönöm a kedves fotókat.A találkozón mindenki mosolyog,örül és mint már leírtam baráti hangulat sugárzik róla.A torta és sütire vágva szépséges.Főleg 3 dolopg ragadott meg a beszámolódból.Az egyik,hogy milyen szeretettel vbeszélsz a tanárodról ,a másik 2,5 beszélgettetek \:D/ és végül ő a régi típusú úrember,aki kézcsókkal búcsúzik.Ha nem írtál volna már róla,vagy nem láttam volna a kínai festészetről készített videóját,azt gondoltam volna,nyálas dolog ez.Ám az egész embert nézve,már amit ismerek róla,ez kedves .
Ágika!Szépek a fények a Dóm téren,szép a fényváltós szarvas a valódi??????Mikulással és szép a fenyőfa.DEEEEEEEEEEEEEE a legszebb ,az utána lévő képen, RAMOS a kintmaradt nyelvével!!!!Mit kukucskál???Szép napot,jó pihenést! :movingflower: :-h :movingflower:
Kedves Lányok!A tus alatt jött egy gondolatom,amit szeretnék leírni és illusztrálni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 19. 15:03

:flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 19. 15:10

:flower1: :flower1: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 19. 19:15

sziasztok lányok, megjöttünk délután, nem is vettem észre hogy így elment az idő! De a lényeg amit akartam nagy nehezen elvégeztem.
.
Tele a hócipőm a Bankokkal meg minden egyébbel.Ha egy napot van is a pénzed bent akkor éves kamatot számolnak na nem nekem hogy jó legyen, hanem nekik hogy profitjuk legyen! szemét banda! Mindegy most már megoldottam! :(( :-?? .
ezért nem akartam a banki utalást. Most megszívattak. de ez volt részükről az utolsó! Sajnos muszáj a banki számla, mert minden bevételünk és kiadásunk ott zajlik, hogy nehogy valamivel lemaradásom legyen mert azzal a lakhatásomat veszélyeztetném mint bérlő. Bezzeg a u. kisebbség..csinálhat több millás adósságot mire kipaterolják őket innen. Ez van. De legalább az egyik legzűrősebb család már nincs itt...A Bánosok szégyene volt..és minden segítséget megkaptak, a gyerekek iskola óvoda bölcsöde, a család fele részt börtön felváltva..Napi mentő rendőrség..hát mit mondjak élvezzük nagyon a nyugalmat, és már talán kikopnak a csótányok is.. :)) .
Gondolkodom hogy hogy oldjam meg a hétvégét, elég izgalmasnak ígérkezik. Lesz gyógyulásért imaösszejövetel, egy orvos-pásztor fog imádkozni, és életvitel javaslatokat adni... Az egyik iskolában étel és ruhaosztás is lesz. Vasárnap meg Úrvacsorai Istentisztelet. Azért most vasárnap, hogy majd aztán mindenki ünnepkor a családjával lehessen. előreláthatóan nem lesz fehér karácsony...de majd a hidegek jönnek...és egy kevés hó is..Pedig kellene a ropogós hideg is, hogy a természetben a kártevők kipusztuljanak..
..
Ilyenkor már nincs kedvem visszamenni a városba még nézegetni sem, mert megint felélénkült a szél, és amikor már elég hideg nem igen állom..Jó éjszakát majd mindenkinek! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. december 20. 4:47

Kislányok!

Ma letudjuk a gyerekekkel a karácsonyi ünnepséget, meg a kollégákkal a közös ebédet, és végre elkezdődik
a téli szünet. Vagy szombaton vagy vasárnap az "itthoni" fiamékkal közös programom lesz, de utána már
fogok tudni jönni. Időmilliomos leszek. :D

Nálunk úgy zajlik le az ünnepség, hogy az első órában minden osztály a saját termében van az osztályfőnökével,
és együtt ünnepelnek. Ez az ő belső dolguk, úgy töltik együtt ezt az egy órát, ahogy ők akarják. Játszanak,
kézműveskednek, versenyeznek... amit akarnak, de a téma a tél, a karácsony kell legyen. Én tréfás, játékos,
logikai feladatokkal készültem a saját osztályomnak. Szaloncukorért fognak versenyezni. (Később mutatóba
teszek be a feladatokból.)

Utána a felsősök és az alsósok külön vonulnak. Mi, felsősök az aulában gyűlünk össze. Műsorral, közös énekléssel,
és közös szórakozással szoktuk múlatni az időt. Ideteszek egy fejtörőt, ami része lesz a közös karácsonyi ünnepség
játékos, nyereményszerzős részének. Ezzel búcsúzom, de már nem sokáig. (A kép ki lesz vetítve, a szöveget
én fogom felolvasni). Milyen gyorsan tudjátok megfejteni?

Menekülés a börtönből

Jacket börtönbe vetették. A döngölt padlójú börtöncella egyetlen ablaka olyan magasan van, hogy nem lehet elérni.
A cellában nincs semmi, egy ásót kivéve. A cella levegője forró, száraz, és Jack nem kap enni vagy inni. Mindössze
két napja van rá, hogy kiszabaduljon. Ha nem sikerül, meghal.

Az alagútásás nem lehet megoldás, hiszen több mint két napba telne. Hogy meneküljön ki Jack a cellából?

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 20. 15:02

Kedves Lányok!Rita!Biztosan egyre magasabbra emelném magam alatt a földet,úgy hogy körbeásnám magam,lépcsőt építenék az agyagos földből,de biztosan nem ez a megoldás,Elolvasom mégegyszer,Ha a nappal forró és száraz,az éjszaka hideg,akkor reggel harmatcseppek lesznek a növényeken,tehát ihatok egy kicsit.2 nap alatt nem halok éhen.Most ennyire jutottam.Mennem kell.Paggy Kíváncsi vagyok a megoldásra.
Holnap délután jön az angyalkám 3. része.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 20. 16:35

Sziasztok!

Még mindig el vagyok veszve, pedig nagyon irnék Katának is Paggynak is, mindenkinek.
Rita, első gondolatom még Paggy előtt az volt, hogy lépcső. Most, hogy megnéztem az, hogy a ruhát levetném, összekötném miután vékony csikokra szaggatom, rá az ásóra, kidobnám az ásót az ablakon, közben fogom a rákötött ruha végét. Az ásó keresztben az ablak lyukon én meg felmászok. Igaz meztelenül, de kint vagyok :-) :-)
Várom a helyes választ. :-)
Jövök majd, de előtte a romokban levő lakást kell valahogy élhető állapotba tennem. Ramos már alszik, igy egy gonddal kevesebb. Valami vacsit is kellene, mert éhen halok, tehát van gond bőven :-)
Viszont nem doglozom holnap. Ujjjéééé....
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 20. 17:43

sziasztok lányok..én is a fal lépcsőszerű kiállásaira gondoltam...egy kicsit mélyítve az ásóval. :D :)) .
Full fáradtak vagyunk mi is....hazahoztam 13 ltejet, de ez még nem a végmennyiség. Akkor vagyok nyugodt, ha egy darabig legalább 3 kartonnyi van a hűtő mellett. 1 liter tejföl 1 kg túró..hagyma stb..szóval alig bírtam fel meg leszállni, de tömeg meg akkora van autókaraván formájában, hogy egyszerűen nem tudott a busz kikanyarodni...jókora késéssel értünk haza.! Kerestem a neten egy monitor tisztítós módszert, mert az ablakpucoló nem igen vált be és olvastam most hogy nem is szabad azzal. na most már mindegy...
viszont a billentyűzetet felfordítva hátba veregettem finoman, de egy evőkanálnyi morzsa por, stb. jött ki belőle.Kissé sokkoló látvány volt! ;) Egyenlőre ennyi, majd jövök... :x :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2019. december 20. 17:55

Rita írta:Kislányok!

Milyen gyorsan tudjátok megfejteni?

Menekülés a börtönből

Jacket börtönbe vetették. A döngölt padlójú börtöncella egyetlen ablaka olyan magasan van, hogy nem lehet elérni.
A cellában nincs semmi, egy ásót kivéve. A cella levegője forró, száraz, és Jack nem kap enni vagy inni. Mindössze
két napja van rá, hogy kiszabaduljon. Ha nem sikerül, meghal.

Az alagútásás nem lehet megoldás, hiszen több mint két napba telne. Hogy meneküljön ki Jack a cellából?

Kép

Drága Ritám , ezt nem tudtam kihagyni:

Megoldások
1.) Mivel a kép rajzolt Jack az ásó élével "rajzoljon" egy ajtót és máris szabad. :))
2.) Jack az ásó élével fugákat pucolja ki, akkor a kövek vagy téglák elmozdíthatóak
kilökdöshetőek, és a rabság máris megszünt. =))

:flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :flower1:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler

Vissza: “Társalgó”