Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 20. 18:09

He-he, még egy megoldásnak tünő ötlet :-) :-)
Jack az ásó hegyével kiszedi az alsó fugát annyira, hogy bele tudja tenni az ásót, ami merőlegesen fog állni, tehát rá lehet állni. A felette levő tégláknál is kiszedi a fugát annyira, hogy az ujjbegyei beleférjenek, fel tud kapaszkodni, utána pedig már csak egy lépés az ablak onnan :-)
Tudományosan lemértem Jacket is és a távolságot is :-)
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2019. december 20. 18:12

f.ági írta:He-he, még egy megoldásnak tünő ötlet :-) :-)
Jack az ásó hegyével kiszedi az alsó fugát annyira, hogy bele tudja tenni az ásót, ami merőlegesen fog állni, tehát rá lehet állni. A felette levő tégláknál is kiszedi a fugát annyira, hogy az ujjbegyei beleférjenek, fel tud kapaszkodni, utána pedig már csak egy lépés az ablak onnan :-)
Tudományosan lemértem Jacket is és a távolságot is :-)

Szia Ági még a végén Jack ezernyi módon tud majd kiszabadulni. :))
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 20. 18:16

dolores953 írta:még a végén Jack ezernyi módon tud majd kiszabadulni. :))

Épp azon gondolkodtam, meg vigyorogtam itt magamban, hogy az a jó, nem egy rosszfiús oldalra irogatunk, mert milyen jó ötleteket adnánk az arra rászorulóknak. :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 20. 20:18

Megint itt vagyok. :-) Vasalás kész, konyha is rendben, kimosva is kivan, már csak ágyba kell bújnom -de még megeszem a maradék csirkepaprikást :-) -

Most csak Paggynak.
Olvastam az állatkáid mizériáját. Megőszülnék, komolyan, ha ennyi bajom lenne velük. Most ezt úgy értem, hogy az aggódástól és szeretettől.
Szegény Fruzsi. Meg Lizike és Lukrécia. Olyan jól kiegészitik egymást. Sose értettem ezt az időpontot adok és várni kell egy órát dolgot. Akkor mi a bánatnak van ez a rendszer, ha nem működik?
- na én csak ne beszéljek.... Ma két vendég jött egy időpontra. az egyiket elfelejtettem beirni, igy kicsit lemeredtem, de hát egy évben egyszer mindig előfordul-
Azért várom már a karácsonyt, mert nálunk megáll az idő itthon. Csend és nyugi és nyugi és csend. Ramosnak megjött a karácsonyi ajándéka, egy focilabda, mert a másik már igen viseltes.
Se Arthur, se Ödön nem szeretett labdázni, hát Ramos bepótolja mindkettőt. Hozza oda, hogy játszak vele.
Igy ma a játékboltba robogtam érte. Mikor megfogta az eladó és benyomódott a labda, mondtam is neki, hogy tökéletes lesz a német juhászunknak. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 20. 22:57

Kedves Lányok!Nemrég értem haza a városból a karácsony előtti utolsó baráti találkozóról.Tudom, másnak furcsa lehet ez a sok ide-oda ilyen -olyan találkozó,de tudjátok a régen sosemvolt családom helyett évek alatt saját barátikör családot "építettem" magam köré + az állatok.Azután ,mikor már meglett,olyan hatalmasra duzzadt,hogy alig győztem ápolni.Telt múlt az idő,sokan elmaradtak,meg én is,de még így is van néhány igenjó ember körülöttem a családomon kívül.Kedves párom mondta mindig,aki egyébként magának való ember,hogy: -TE MEG A KELETI PÁLYAUDVAR INDULÁSI OLDAla,nagyon hasonlítotoK-PERSZE Ő MEG A MÁSIK VÉGLET. :)) :)) :))
Tehát Lányok!Bár megint nagy kupi van,de ma jó sok mindent csináltam a találkozón kívül.Holnaptól viszont IHAJ LESZ NEKEM!!!!!!!!! :))
Úgy döntöttem tehát,hogy ma éjjel, egy jó kis rádióműsor mellett, felteszem a 3. angyalkás ajándékot,s azután a lovak közé csapok és már csak majd kommentelni fogok újévig.Remélem nem fog zavarni Titeket,ha éjszaka teszem fel!/Nem pittyeg valami a szerkentyűtökön,ha bejelentkezik valaki ide?Főleg Ritára gondolok.---Na most Fruzsi bökköd az orrával,hogy rongylabdázzak vele,ha már megjöttem,de nem lehet,mert kopog a körme a parkettán.Lányok,ma örömmel éjsazakázok itt és felteszem az angyalkás ajándékot.Szép álmokat Nektek!Majd kukucskáljátok meg sorban a 3 résztr,ha ráértek és nyugi lesz!Megyek bekapcsolom a rádiót,főzök egy jó kis gyógyteát és JUHHHHÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!! \:D/ \:D/ \:D/ Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 0:01

Karácsonyi angyalkás ajándék 3. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Spoiler: mutasd
Kedves Lányok!Tanakodtam,tanakodtam,hogyan tudnám valódi videó nélkül bemutatni Nektek ezt a nagyszerű,lenyűgöző kiállítást és kitaláltam valamit.Hozzá kell tennem azonnal,hogy eszközeim primitívek,nem méltók a gyönyörű képekhez,ám az igyekezetem annál nagyobb. \:D/ \:D/ \:D/
Nézzük először az eszközöket!
Eszköz/1 Egy nem túl tökéletes perspektivikusnak látszó,múzeumi teremrajz/a valódihoz nagyon hasonló/
Eszköz/2 A sok munkával,de örömmel,kevés ügyességgel és precizitással összeállított fényképgyűjtemény
Eszköz/3 Sok kép a NET-ről
Eszköz/4 Sok ismeret a NET-ről
Eszköz/5 You tube videók a kiállításról Ja és el ne felejtkezzem a KI NEVET A VÉGÉN nevű társasjáték néhány régi,kedvenc bábúja.
Most pedig kezdem!

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 0:14

https://www.youtube.com/watch?v=-hoNnAGd4Ms&feature=emb_logo
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 0:20

Itt lépünk be a kiállításra:
Kép

Ahogy belépünk balra találjuk ezt a táblát.Már írtam Németalföld történetéről.Nézzétek meg,ha van kedvetek!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 0:36

Majd tovább lépünk és a 120 kiállított kép közül én ,az első kis térből ,2 festményt választottam:

Kép

Kép

1.KÉP:iD HENDRICH VAN STEENWYCK ÉS ID.jAN BRUEGHEL KÖZÖS MUNKÁJA.az ANTWEPENI KATEDFRÁLISNem volt furcsa,hogy a FLAMAND FESTŐK ,DE LEHET HOGY MÁSok IS GYAKRAN összeálltak és együtt festették meg a képet MINDENKI AZT A RÉSZT ,AMIHEZ ÉRTETT..Jelen esetben a templombelsőt H .van Steenwyck az ismert architektúra festő
A festményen bepillanthatunk az antwerpeni MIASSZONyunk katedrális belsejébe.A gótikus templomot korabeli ruhát viselő alakok népesítik be.Jól látszik,hogy a férfiak fedetlen fővel,kezükben tartott kalappal,a nők hajukat elfedő köpenyben jártak a templomba,Az előtérben kutyák kergetőznek a padlóba épített sírkövön,melyek közül az egyíken a festmény elkészülésésnek évszáma látható.
A hölgyek a divatos malomkellékgalléros ruhát viseltek,egy felül pomponos fejfedővel,amelyre redőzőtt selyemköpenyt tettek.A képen több üres oltárkép van,van egyes városokban a protestánsok levették a bálványimádásra emlékeztető képeket..Ja,és először a Steenwyck által készített templombelső készült el,majd évek múlva tette rá id.Brughel az alkokat..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 0:42

Kép

2.kép.Erasmus de Bie:Kilátás az Antwerpenben található Meiirre
Erasmus de Bie (1629 Antwerpenben - 1675 Antwerpenben) egy flamand barokk festő volt, aki városképéről és műfaji jeleneteiről volt ismert. [1] Számos élénk jelenetet ábrázolt a nagyszabású nyilvános ünnepségekről szülővárosában, Antwerpenben.Fő specialitása az animált városképek, különösen a városi terek kompozíciója volt
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 0:45

Kép

3[spoiler]. kép ifj Franc Franken:Bál a brüsszeli udvarban.Philips Willem (Oranje-Nassau, 1554-1618) és Éléonore de Bourbon (1587-1619) táncolt a bál során az osztrák Albert és Isabel főhercegek udvarán. .Szép ,kidolgozott háttér,gyönyörű színek,de sematikus alakok./RÁNÉZNI NAGYON JÓ A KÉPRE,MINTHA EGY MESEKÖNYVBEN LÁTNÁM /

Kép
Most itt járunk.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 0:51

Itt jött el az idő,hogy betegyem a NET-ről vett önéletrajzot.PETER PAUL RUBENS a kor legünnepeltebb festője.Érdemes elolvasni az önéletrajzát, sokoldalú tehetség volt. :-bd

https://hu.wikipedia.org/wiki/Peter_Paul_Rubens
A következő kép a 2. feleségéről, Helena Fourmetről, készült,ismeretlen festő műve Rubens műhelyéből.
Kép
Néhány képet a kiállításról a NET-ről vettem.

Kép
Itt járunk
.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 1:17

[
url=https://postimages.org/]Kép[/url]

Ifj David Teniers:Lipót Vilmos főherceg műgyűjteménye.Teniers és a főherceg a képen.A festő még az egész gyűjtemény kezelője is volt.A műgyűjteményt megörökítő festmény mint képtípus a XVII.sz.Flandriájában alakult ki..Az arisztokraták nemcsak a gazdG SÁGUKAT ILLUSZTRÁLTÁK EZZEL,HANEM MARKETING CÉLJA IA VOLT
magát Teniers-t sem kell félteni a téren. Lipót Vilmos, a Spanyol Németalföld Habsburg helytartója alkalmazta őt rendkívül kiterjedt és színvonalas gyűjteményének képtárigazgatójaként és gondozójaként (a kifejezetten képzőművészeti alkotásokat tartalmazó gyűjtemények, képtárak pont a 17. században kezdtek divatba jönni, felváltva a mindenféle csodabogarakat bemutató wunderkammereket). Miután Lipót visszaköltözött Bécsbe, Teniers megbízatása lejárt, ezután főleg festészettel és saját gyűjteményének gyarapításával foglalkozott. Életének utolsó évtizedeiben már inkább csak az utóbbival, emiatt 1690-es halála után szárnyra is kaptak mindenféle legendák arról, hogy igazából nem is halt meg, csak megrendezte az egészet, hogy magasabb árat fizessenek a műveiért. Állítólag ez inkább nem igaz, mindenesetre ravasz ötlet.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 1:27

Most pedig néhány szó a barokk div

Barokk divat
A barokk kor (a 17. század közepétől a 18. század végéig) divatja. Jellegzetességei a bő szabás, a nagyon kidolgozott díszítések és a merész színek, a selyembrokát és a csipke használata. A női ruhák stilizáltabbak voltak, a hosszú szoknya eleje fel volt vágva, látni engedve az alsószoknyát. A ruha a csípőnél dúsan redőzött volt és vasabronccsal megemelték. Az ingváll eleinte halcsontos, aztán csipkézett. A nyakkivágás négyszögletes, a ruha elején dús csipke díszítés volt. A hajviselet rétegezett volt, vendéghajat is tartalmazott, és drótvázzal alakították ki a frizurát. A férfiak széles zekét hordtak, amit a 17. század végén hímzések és szalagok díszítettek, az ujjak felhajtásban végződtek, ami látni engedte a díszes ingujjakat. A zeke eleje nyitott volt, alatta látható volt a térdig érő mellény. Az ingujjakon széles csipke kézelő volt, a nyakban láncot viseltek. A nadrág térdig ért. A férfiak selyemharisnyát hordtak, ennek színe többnyire fehér volt. A paróka elválaszthatatlan része volt az öltözéknek. Ez az öltözet volt az alapja a férfiak mai, zakóból, mellényből és nadrágból álló öltönyének.

A 17. század első felében a barokk divatnak két központja volt, az egyik Németalföld (a mai Hollandia, Belgium), a másik Franciaország. A női viseletre az ejtett vállak, magasabb derekak, bő ujjak és a kerek nyakkivágás volt jellemző, amelyet széles fehérjobbmódúaknál csipkegallér keretezett. A férfiak rövid, V alakban végződő buggyos ujjú zubbonyt, csipkéből készült nagy fehér gallért és kézelőt, térdig érő bő nadrágot és csizmát hordtak. Általánossá vált a vállköpeny használata. A ruhák anyaga az előkelőbb társadalmi rétegeknél selyem, brokát és bársony volt, míg a polgárság ruháit posztóból és lenvászonból készítették. 17. századi németalföldi női viselet A 17. század közepétől az európai viseletet a francia divat határozta meg. A női divat keveset változott, a század közepén a derék a helyére került, csúcsosan benyúlva a bő szoknyába. 1690 körül viszont a nők sziluettje karcsú és elegáns lett, csipkéből, fodrokból készült magas fejdíszt viseltek. A ruhaderék négyszögletes kivágású, elől csúcsos szabást kapott, és egy gazdagon díszített betétrész tartotta össze. A ruhák ujja maximum a könyökig ért és tölcséresen kibővülő végeit gazdagon díszített csipkefodor zárta. Az uszályos szoknya két részből állt, egy elől fodros alsó, és egy felső szoknyából, amelynek nyitott széleit felhajtották és mind hátul, mind oldalt gazdagon beráncolták.
És mindjárt jön egy gyönyörű kép,ami a kiállítás plakátján is van.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 1:29

Kép

Kép
6.KÉP:RUBENS : Marchesa Brigida Spinola Doria portrét.
eter Paul Rubens Olaszországban élt és tanult 1600 és 1609 között, elnyelve az ország kulturális gazdagságát és művészeti örökségét. 1606-ban a Genova-i tartózkodás alatt festette Marchesa Brigida Spinola Doria portrét. A 22 éves ifjú házasság a köztársaság egyik vezető nemesi családjából származott. Az impozáns környezet és a marchesa arisztokratikus megjelenése aligha kételkedik abban, hogy gazdagságú és státusú ember volt. Rubens integrált fényt és színt, valamint a marchesa pózát és az építészet dinamikus átlóságait eleveníti fel impozáns képének. A jelenetbe beáramló fény merészen kifejező redőket hoz létre nehéz szatén ruhájában, míg a kendő vörös színe drámai hangsúlyt helyez.
A marchesa fiatal arcát, nagy, lelkes barna szeme és gyengéd mosolya által animált, hatalmas, ám mégis elegáns hajtása indítja el. Parancsnoki jelenlétét még inkább hangsúlyozza a ragyogó szatén, a ruha csipkeje, ékszerei és a gondosan fodros zárait koronázó kifinomult hajdísz. Mögötte a palazzo márványának és kőjének gazdag fénye adja a korlátlan luxus érzését. A Spinola család, Genova fő művészeti mecénása, gazdagságát a kereskedelemben és banki vállalkozásokban nyerték. Normál volt, hogy a családok a házasságkötések révén megszilárdítják gazdagságukat, és Brigida Spinola 1605-ben feleségül vette az unokatestvérét, Giacomo Massimiliano Doria-t. és művészeti gyűjtés. A marchesa ” A saját birtoklását a szokatlan - e korszakra érvényes - törvényi jogok és polgári szerep is előidézheti, amelyet Genova alkotmánya biztosított a nőinek. A leendő II. Pius pápa, miközben még mindig egy bíboros fiatalos titkára volt, megjegyezte, hogy Genova "a nők paradicsoma".
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 1:35

A következő kép itt lesz.
Kép

Ebben a teremben van a kép a hátunk mögött .Szemben bal oldalt az előző kép.

Kép

Mai utolsó képünk ez lesz,hogy ne legyen egyszerre túl sok:
Kép

7.KÉP Theodor Rombouts:.A foghúzó sarlatán
Rombouts Rubens pályatársa.Ez egy zsánerkép/a hétköznapi élat egy jelenetét ábr./Egy 17.századi "fogorvost" látunk munka közben.Készül fogat húzni,de előtte közönyösen kitekint ránk:a páciens közben a fájdalomtól felemeli a vállát,a kezét lekötözték.,próbál szabadulni.A kép bal oldalán a segégje ,jobbrsa a váraskozók paciensek..Az asztalon csendéletszerűen elhelyezett fogászati eszközök és a szakértelmet igazoló oklevelek,.Nyaskában fogakból készült lánc.A festő minden művétaz erőteljes fény-árnyék különbvségén alapuló drámaiellentét jellemzi..A 17.században a borbélyok feladata volt a foghúzás.,emelvényeken,mindenki szeme láttárs végezték.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 1:43

Kedves Lányok!Folyt .köv holnap este,mert nem szeretném,ha megunnátok.Végül beteszem az első feltett összegző képet,hogy lássátok hol tartunk és mit láttatok eddig.Szép álmokat!Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
[url=https://postimg.cc/1gG7f8BT]Kép[/url)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 21. 6:27

Sziasztok, ma korán keltem, de nem zörgök, mert Samu még alszik, így olvaslak nézlek benneteket. :D Milyen sok mindent készítettél nekünk Paggy, köszönjük, legalább nem csak filmekkel foglalkozunk. Valamikor én is szerettem kiállításra járni.
Rubens nem volt annyira kedvenc, valahogy mindig Dickens könyvei jutnak eszembe, a sötét tónusokról. :) . Szerencsére azért lehet látni kellemesebb dolgokat is. :) De nagyon aranyos vagy hogy virtuálisan, mégis saját térkép alapján beazonosítod, hogy mit hol láthatunk. \:D/ \:D/ annyira kreatív vagy hogy szédületes. :) .
Ágikám, olvasom hogy befutott két vendég egyszerre, hát ilyen is előfordul. Remélem azért sikerült megoldani a helyzetet, nem maradt senki karácsonyi frizura nélkül. Olvasom, hogy Ramos meg is kapta a karácsonyi ajándékát! :D
Arra tanítsátok meg, hogy ha gurul is a labda de elhangzik hogy fekszik akkor le is kell feküdnie, és csak a mehetsz szóra induljon érte! Életmentő lehet egy adott helyzetben.Mert guruló labda bárhol akadhat. Vagy még egy élet helyzet..a nem ...akkor bármit csinál azonnal meg kell állnia, és amit csinálni akart azt abbahagyni...és ez a legfontosabb. így nem tudják beetetni, elcsalni stb. Csak a te szavadra ehet, mehet oda bárkihez..de akkor mondd hogy mehetsz... Ha ez a 3 megvan akkor szinte minden élethelyzetben ura lehetsz a körülményeknek. Neked egyébként készülök egy karácsonyi ajándékkal, majd Ritának küldöm el, hogy legyen szíves kitenni, de mindenkinek is szól, de ez most elsősorban neked...Csak a mai napon legyek túl, Este 6 után már
szabad leszek,...úgyhogy majd akkor gyorsan megcsinálok egy két képet...és küldöm. Ezt most nem akarom a facén kitenni..ezért is fordulok ilyenkor Rita támogatásához... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 9:38

Gyorsan beteszek 2 linket a kiállításról,hogy akit nem érdekel részletesen még egy kis ízelítőt kapjon.Tudom sok képet hozok,de akit nem érdekel lapozza majd át,ezeket a linkeket nyissátok meg,mert érdekes.Rohanok tovább takarítani.Este jövök és rövidíteni fogok.Üdv:Paggy

https://hirado.hu/videok/flamand-remekm ... uzeumban/#

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 21. 18:37

sziasztok..ma időben lefekszem, és holnap a kajafeltevés után csinálom én is a képeket, és hozom majd, illetve Ritát kérem majd meg ha úgy itélem meg hogy nem teszem ki a facéra! :D ;) Jó volt ez a rövid videó, remekül átjött így is a kiállítás hangulata! :) :x
Mindenkinek szép estét..megyek mindjárt teregetni.. :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 18:58

Kedves Lányok!Megjöttem.úgy döntöttem felteszem a képeket,mind a 21-t/120-ból 21!!mert ez annyira ritka lehetőség,hogy egy ilyen nagyszabású esemény részese lehet az ember,illetve ilyen neves művész képeit láthatjuk.Most már útvonalat nem mutatok,az összesített képen láthatja,aki akarja a szám után,hogy a kiállításon melyik teremben volt.Ismét spoilerezni fogok.--miközben sül az egybensült fasírt Rubens képeit nézegethetjük :)) \:D/ :-bd
Kép

8.kép Rubens:Herodes ünnepe
A vásznon egy gyilkosság eredménye látható.Ez egy kényes politikai helyzet.Herodes király feleségül vette halott bátyja özvegyét,aki egyben annak lánya is volt/vérfertőző viszonyok!!!/A képen az új feleség lánya salome,olyan szépen táncolt,hogy ajándékul megkapta a vvérfertőző viszony ellen prédikáló Kersztelő Szt János fejét.A képen látható nők modellje Helena Fourmet ,Rubens v2. felesége volt.Az ábrázolás a németalföldi szépségideált,a puha,fehér bör nőt mutatja.Valódi dráma-Heródes és a többi férfi ijedten visszahőköl,Herodiás a felesége pedig villával átszúrja a halott prédikáló nyelvbét.A képen még németalföldi figurák láthstók.Barokk bibliali tárgyú festmény sok tanulsággal!!!!!Szépséges színek és fények,drámai ábrázolás,
NEKEM EZ EGY GYÖNYÖRŰ KÉP!!!!!!!!!!!!!!!Itt van közelről.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 19:04

Kép

Kuriózuma mindenképpen Rubens A jóslat kinyilatkoztatása című festménye, amely Publius Decius Mus római konzul életéből mutat be egy epizódot. A festmény alapján egy hasonló méretű gobelint is készítettek. A két műalkotás most egyszerre látható a kiállításon. A festmény tulajdonképpen tervvázlata a szövésre váró gobelinnek. Rubens semmit sem bízott a véletlenre: nemcsak egy kisméretű olajvázlatot és egy, a kompozíciót ennél már pontosabban ábrázoló, valamivel nagyobb méretű modellót készített kartonra, hanem egy vászonra festett olajképet is, mégpedig az eredeti méretben. Ezek a kárpithoz képest oldalfordított művek éppen olyanok, mint a művész más, teljesen kidolgozott festményei. Rubens a szövéshez használt fonalak festőit ezzel nagy feladat elé állította: a rendelkezésükre bocsátott gyapjúból és selyemből a lehető legpontosabban kellett visszaadniuk az olajfesték különböző árnyalatait.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 19:07

[
spoiler]Kép[/

12 Noé bárkája id .Jan Brueghel,Rubens jóbarátja, azt a bibliai eseményt meséli el,amikor Isten özönvizet akar zúdítani a bűnös emberiségre.A festő a különböző kontinensekről származó állatokat változatosan,mégis természetesnek ható jelenetben komponálta meg .Brughel a főhercegi állatkertben tanulmányozta az állatokat
A megfestés aprólékos,egyes állatcsoportok kinagyítva láthatók,de vannak apró kis miniatúrák.Egzótikus állatok már az ókorban is érkeztek Európába,olykor hadizsákmányként,diplomáciai ajándékként,de a magyar koronás fők is /Nagy Lajos,Mátyás király,büszkélkedhettek velük.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 19:17

[url=https://postimages.org/]Kép[/ur
l]
Rubens ragadta meg legérzékletesebben a korszak nőideálját. A három Grácia című művén mindkét feleségeinek portréja felismerhető. Balra Hélène Fourment, jobbra Isabella Brant látható, akik valóban a kor szépségeszményét testesítik meg.

A képet, belőle áradó túlzott érzékiség miatt, Hélene Fourment többször is meg akarta semmisíteni.

Életerőtől duzzadó alakjai a valóságot túljátszva mindig valami szerepet alakítanak.
Vajon ki szeretné magát meztelen testtel közszemlére téve?
[
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 21. 19:29

A következő képen a művész a tenger meghatározó szerepét mutatja a Flandria életében.

Kép
A kép alkotója Jakob Jordans.A címe a tenger ajándékai
Az összes hal,amit itt lehet halászni és mellettük mitológiai lények:Erosz és Hermész ,a kereskedelem és a szabad művészetek istenei a tonhal és a rája mellett.Egyszerre szellemi és a valós világ EZ A BAROKK!!!!!!!

Vissza: “Társalgó”