Van képem hozzá

boszorkany

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 4. 13:30

Rita írta:Hűha, Éva! Ezt nevezem! Ami gyönyörű, az gyönyörű, mindegy, hogy modern vagy régi!
Amikor még nem olvastam, a hsz.-dat, csak az első fotót megláttam, azt hittem, hogy egy
városi stadionhoz lesz szerencsém. Nem akartam elhinni, hogy ez vasútállomás! Alaposan
szemügyre kellett vennem a képet ahhoz, hogy lássam, valóban az. Ez is szép a szememnek!
Milyen csodásak a tetőszerkezet mintáiból adódó fény-árnyék játékok! Jó, hogy megmutattad!
Külföldön csak a Angliában láttam még közelről a vasútállomást. Majd én is készítek fotókat.

Igazad van! A Tiszai valóban koszos-mocskos volt annak idején. Versenyszerűen röplabdáztam,
rengeteg időt eltöltöttem ott, vártuk, hogy átszállhassunk és továbbutazhassunk a versenyek
helyszínére. Egy dolog volt szuper benne, a resti. Olyan finom brassóit, mint amit ott készítettek,
azóta sem ettem.
Természetesen a külsejével a belseje is megújult, teszek be fotókat:

Szia Rita,hu de nagyon szep lett,el se hiszem,hogy ugyanaz az allomas.Koszonom a kepeket.'74-tol a noverem mar Miskolcon dolgozott,igy nem lattam tobbe az allomast,mert Nanasrol kozvetlen buszjarat volt oda.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 4. 13:32

Gabóci5 írta:Éva, a Viharsarokban lakom Békéscsabán.

Nevéhez hűen tegnap délelőtt és délután is volt voltak kisebb viharok, zivatarral, jól meg is áztam.

Gyűlnek a felhők, borul, és zuhog

Koszonom Gaboczi a valaszodat,arrafele csak Szegeden meg Hodmezovasarhelyen jartam anno.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 4. 13:37

Gabóci5 írta:

Éva a ti modern állomásotokról az én első benyomássom is az volt, hogy valamilyen stadion, de az utolsó egyértelműsítette valódi funkcióját. Nagyon szép.

Koszonom Gaboczi,mikor epult en is sokszor gondolkoztam azon(persze tudtam,hogy az uj allomas lesz),hogy mi lesz az a fura hatalmas valami becsomagolva. :D Kesobb kiderult,hogy egy fotartooszlop.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 4. 13:41

gyomar írta:Sziasztok!
Láttam a pályaudvari fotókat és először azt hittem, hogy a Szegedi, de nem mert a Pécsi.Utána néztem és egy ember volt a tervezője Pfaff Ferenc.
A Pécsi-t 1900-ban a Szegedi-t pedig 1902 tervezte.Gyönyörű mindkettő.
Szép napot kívánok.
Marcsi :)

Kedves gyomar,ez is nagyon szep allomas,sosem lattam,mert busszal mentunk mindig oda.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 4. 13:48

Kata58 írta:"Lányok"
Olyan szép képeket tettek fel, hogy lélegzetelállító! Pécsen én is voltam többszőr, valóban nagyon szép lett felújítva.! Érdekes a Restiről úgy látszik többen elmondhatjuk, hogy valamiben profik...itt Győrben is a régiben nagyon szerettünk ebédelni...itt meg a resztelt máj uborkasalátával volt a favorit...és a babgulyás. A kinti vasutállomáson meglepődtem...azt hittem sportpálya...nagyon modern és szép...
Majd hozok én is képeket. Rita! én nem merem még a g+.-t használni...nem tudom mennyire megbízható..csak a képekhez használod?
A hét elején kicsit összevissza fogunk mozogni, de igyekszem ha csak egy-egy pillanatra bekukkantani... :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata,orulok,hogy Neked is tetszik a mi modern allomasunk.
A Samu grimasza tenyleg mosolyra keszteto,aranyos.
A fiatal koromat juttatja eszembe a neve.Az elso fonokasszonyom hivott Samunak. :D A tortenete az,hogy en sosem szerettem,ha beceznek,tokeletesen megfelel igy:Eva.Nos,o meg eleinte "Evacskanak" kezdett hivni,ettol kirazott a hideg.Kertem,ne szolitson igy,erre visszakerdezett,"akkor hivjalak Samunak?"Mondtam,hogy meg az is jobb,igy mig a keze alatt voltam Samu lettem. =))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 14:18

Marcsi! Milyen jó, hogy kitetted a fotókat! Hát ez az állomás is gyönyörű, és itt is
megakadt a szemem a lámpákon. Eddig az épületekre mondtam azt, hogy van bennük
valami hasonlóság, erre kiderül, hogy a lámpáikban is!! A Gabi állomásáról is kerestem
belső fotókat, de nem találtam lámpásat. De kár!

Jó, hogy megírtad a tervező nevét! Azonnal utána néztem Pfaff Ferencnek. Kiderült,
hogy a miskolci Tiszai pályaudvart az ő tervei szerint építették át 1901-ben, tehát a
pécsi és szegedi tervezése közt, itt már folytak a munkák. Milyen érdekes, izgalmas!

Aztán azt is olvastam, hogy 1899-ben ő tervezte a miskolci Gömöri pályaudvart, ami
kisebb, mint a Tiszai, és úgy tudom, még nincs felújítva:

Kép

És még mindig van érdekesség! Kata örülni fog! A győri vasútállomást is ő építtette át
annak idején.

A wikipédia cikkét használtam fel. Innen vettem azt a két emléktáblát is, ami a pécsi
és a miskolci pályaudvar falát díszíti:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Pfaff_Ferenc

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 4. 14:19

Pécsen csak autóval jártam, az indóházát nem ismertem, de amikor megláttam Unni képét, nekem is a szegedi ugrott be. Igaz, hogy amikor utoljára ott jártam, lepusztult, koszos, Szegedhez nem illő volt. Jó, hogy felújítják ezeket a régi szép épületeket.

Még egy szép épület, ahonnan nyugdíjba mentem.

Spoiler: mutasd
Száz éve 1913-ban épült az Osztrák-Magyar Bank fiókjának, a húszas évektől mint MNB , majd 1996 óta Magyar Államkincstár békéscsabai fiókjaként működik.

Kép

A főkapu

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. július 4. 15:21

Sziasztok!
Mennyi gyönyörűség épült, ez valami csoda.Különösen szép ebben, hogy megismerjük egymás lakóhelyein épült fantasztikus helyeit.Vagy esetleg természeti csodáit.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 16:51

mennyi szépség van a mi kis hazánkban is...Tényleg nem tudtam hogy Győrhöz is van köze Pfaff Ferencnek...De jó még egy szál, ami összeköt bennünket! :))
na jó én is elárulok egy titkot, a bátyám itthon boszinak hivott..nem rajongtam érte :)) =)) ...
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 19:05

Gabi! Megint egy csodaszép épület! Ez azért is nagyon érdekes számomra, mert ritkán
látok ekkora kékre festett épületet. Mifelénk inkább a családi házakat szokták kékre
színezni, a középületeket inkább csak akkor, ha kisebbek. Ekkora nagy kék épülethez
nincs szokva a szemem. Nagyon szép és méltóságteljes!

Marcsi! Mindig kiderül, hogy milyen kevéssé ismerem a hazámat. Én már annak is örülök,
ha így, egymást tanítva ismerkedünk az országgal. Természetesen az lenne az igazi, ha
saját szememmel látnék mindent, de amíg ez nem valósul meg, addig örömmel nézem
a Ti szemetekkel is! Máris annyi mindent tanultam!

Kata! A D-Addictson jártam az előbb, és mondhatom, nagyon büszke vagyok rád!
A spoiler alatt megadott topikban olvastam tegnap egy csípős hozzászólást, ami egyáltalán
nem tetszett nekem, mondjuk annak az embernek a hsz.-i általában nem tetszenek. Azt
gondoltam magamban, hogy na, jön a szokásos papagájsereg, akik mindig ott teremnek,
ha valahol, valakit lehet ócsárolni. Erre nem történt semmi. Ma megláttam a nevedet,
és összeszorult a gyomrom. Magamban azt hajtogattam, hogy remélem, nem vetted fel
annak az embernek a stílusát, és nem írtál valami hasonlóan durva megjegyzést.
Szerencsére nem kellett csalódnom! Annak a kedves közvetlen Katának olvashattam a
véleményét, akit itt és máshol megismertünk.

Különben én is élvezem, hogy titkos kötődéseket fedezünk fel egymás közt!

Éva! Nagyon szívesen! Miskolc épül-szépül, de rengeteg a behozni valója. A rendszerváltás
nagy vesztesei közé tartozik. Rengeteg gyár, üzem, bánya bezárt. Ezerszámra bocsátották
el az embereket. A valamikor virágzó, második legnagyobb városunk hervadásnak indult.
Nagyon mélyről kell felállnia, de egy ideje már látszik, hogy jön ki a gödörből.

Csak hogy az egyensúly megmaradjon a természet és az épített környezett között, jöjjön
egy újabb iker. Ezt is boltba menet fotóztam. A kis gesztenyéken még rajta van a hajnali
harmat:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 21:00

Rita! nagyon meghatottál! Nem is tudtam, hogy az Addicon is barangolsz....az sajátodon kívűl...és egyből kiszúrod a válaszomat! :D Nem mintha nem léphettem volna fel egy kicsit keményebben az előttem szólónak a kommentje miatt...de úgy döntöttem nem öntök olajat a tűzre. azok után hogy én egy sorozatra 3 évet vártam kibirok most már bármennyit csak legyen igéret, hogy nincs feledve.../Látod Ulbi is beleesett a Marsba/de majd ha végzett folytatja a Nowot...amit már nagyon nagyon várok...és elég rossz minőségben már láttam végig, és hidd el megéri kivárni amig Ő felteszi szuper minőségben és lefordítja..bár annyira beleélem magam, hogy eddig nem csalódtam abban amit értettem :)) :)) :)) :D
Valóban nem lehet tudni a másik problémáját, hogy miért is csuszik ennyit, de aztán a topikjában jelezte a problémát. akkor is megköszöntem és irtam neki, hogy várok türelmesen és sok sikert a vizsgákhoz.. azért egy főiskola és egyetem nem ovoda miért nem lehet ezt megjegyezni? szóval fáj, ha valaki goromba ilyen téren
milyen alapon? forditsa le magának akkor... ahogy én is tettem a Gap donggal de mivel folytatva van a fordítás kitöröltem amit meg utólag bánok...googléból és angollal magyarositottam és egész jó lett...napok rámentek egy részre mert rengeteget ellenőriztem. de most már késő bánat eb gondolat... :(( De lehet az utolsónak neki esek, hogy ne kelljen olyan sokat várni.... :)) ;;)
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. július 4. 21:07

Szia Rita és Kata!
Nagyon hálás vagyok, hogy belinkelted a Kata hozzászólását.Kata én is büszke vagyok rád, mert így reagáltál illetve nem reagáltál az agresszív követelőző hangnemre.
Sok esetben találkozok, minősíthetetlen hangnemmel akár a néző és akár a fordító részéről.Akkor én a következőt szoktam tenni, nem megyek többet a fordító honlapjára és nem nézem az ő fordításait, másik esetben befejezem a sorozat nézését, hogy ne keljen olvasnom ilyen dolgokat.
Tudom, hogy nem nagy dolgok, de nekem ezek elvi kérdések, hogy ilyen szituációkban ne vegyek részt.
Ezért különleges Rita a TE oldalad, mert a stílus, a hangnem az odafigyelés szinte egyedül álló.Mindenkire oda figyelsz, körbe veszel bennünket és érezzük, hogy fontosan vagyunk és számít a véleményünk akár egy szavas, akár kis regény formájában vagyunk jelen.
Köszönöm szépen, hogy itt lehetek. @};- :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 21:27

@};- :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 21:35

Kata! Valójában csak azért megyek a D-A-ra, hogy megnézzem nem írt-e valaki valamit
valamelyik sorozatom topikjába. Ritkán írnak, mert aki ismer tudja, hogy én itt szeretek
fórumozni nem ott. Van, hogy hónapok múlva veszem csak észre, hogy nem válaszoltam
valakinek.

Ahogy a kezdőoldalt nézegettem, azonnal feltűnt az illető neve, és tudtam, hogy nem
fogok szép dolgokat olvasni tőle. Így is lett.
Nemrégen is benne volt egy nagyon csúnya, és minősíthetetlen csetepatéban a keze.
Ő kezdte az egészet, és még neki állt feljebb. Vérig sértette a fordítót egy jelentéktelen
apróság miatt. Nem kellett sokáig várni, hogy a balhéra mindig kapható nagy mellényű
társai megjelenjenek. Adták egymás alá a lovat. Mondjuk hibás volt a fordító is, mert
az alpári hangnemre egyre inkább ő is alpári hangnemben reagált, ahelyett, hogy hagyta
volna az egészet válasz nélkül. Nem vette észre, hogy ezek pont ezt élvezik.

Én azt mondom, hogy ha jót nem tudunk mondani a másiknak, akkor ne mondjunk semmit.
Senki nem kérte az ő véleményét sem. Csak úgy odamegy kellemetlenkedni, mert ez élteti!

Jól tetted, hogy úgy csináltál, mintha az ő hsz.-a ott sem lenne!!

Úgy látom, hogy magára marad a véleményével, és ennek nagyon örülök! Körbe van véve
kedves, pozitív hozzászólásokkal. Ha-ha! Az ember azért ember, hogy emberséges legyen!

Ezt még a tablettel fotóztam szombaton. Kavicsok:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 4. 22:00

De jó lenne ha meglenne a kavicsgyűjteményem! olyan gyönyörűségek voltak benne! Akkor kaptam rá, mikor a bátyám spánielje hozzánk került és nem lehetett olyan hideg a vízpart, hogy ne ment volna bele.../szerintem egy rejtett vízimanó volt/ szőke spániel és TITITÁ volt a neve.
Azt az Űrgét majd megjegyzem magamnak...hogy vigyázzak vele...De vajon nem ő az aki már vagy 1o néven be van jelentkezve és keveri a ................-t? Na mindegy fátylat rá nem ér annyit annak az embernek a komentje hogy itt a billentyűzetet koptassam miatta. Mindenkinek jó
éjszakát... i-) i-) i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 4. 22:13

Marcsi! Aranyos vagy, mint mindig! A saját gyerekeimnek, de a tanítványaimnak is
mindig azt szoktam mondani, hogy csak annyit várjunk másoktól, amennyit mi adunk,
de annyit minimum. Ha én szépen beszélek, türelmes vagyok, nem piszkálok senkit,
velem se tegyék. Ennyi, de erre igényt tartok!

Igazad van! A fordítók közt is vannak nyughatatlan, összeférhetetlen emberek. Én
sem keresem egy ilyennek sem a társaságát. Ez nálam is elvi kérdés. Nem megyek
oda, ahol nem érzem jól magam. Ezért maradok itt a saját fészkemben.

Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt mondom, hogy szeretem
az embereket, ezért ők is szeretnek engem. Adok-kapok. Ez így működik. De először
nekem kell adni, hogy aztán majd visszakaphassak. Fordítva nem működik. Illetve
az sem jó, hogy adok ugyan, de abban nincs köszönet. Vagy a másik, amikor az egyik
kezemmel adok, de a másikkal visszaveszem a felét, hogy egy kicsit megkeseredjen
a szátok íze. Ne örüljetek annyira felhőtlenül. Ki nem állhatom!

Ne is beszéljünk rossz dolgokról! Nagyon fontos, hogy jól érezzük együtt magunkat,
és ezért én is, és Ti is mindent megtesztek. Büszke vagyok Magunkra! Én egyedül
kevés lennék egy jó fórum kialakításához. Ehhez mindannyian kellünk!

Ez a méhecske éppen végzett:

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 5. 0:08

Kata58 írta:mennyi szépség van a mi kis hazánkban is...Tényleg nem tudtam hogy Győrhöz is van köze Pfaff Ferencnek...De jó még egy szál, ami összeköt bennünket! :))
na jó én is elárulok egy titkot, a bátyám itthon boszinak hivott..nem rajongtam érte :)) =)) ...

Engem egyaltalan nem zavart,hogy a ferjem boszorkanynak hivott,megpedig azert,hogy mindig tudtam mire gondol.
Jo ertelmezese is van a szonak. ;)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 5. 10:49

Megtiszteltetés boszorkánynak lenni, mert olyat tudnak, amit mások nem.
De természetesen a "varázserejüket" csakis jóra szabad fordítani, akkor
mindenki szeretni fogja őket!

Tegnap délután fényképeztem ezt a mezei aszatot, illetve a kaszattermését.
Azért választottam ide, mert olyan boszorkányos. A természet kiapadhatatlan
forrás. Csodaszép!

Innen tudtam meg a nevét:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mezei_aszat

Azt írják, hogy "Termése sárgásfehér szőrbóbitás kaszat; egy-egy növény 3-4 ezer
kaszattermést fejleszthet."

Éppúgy a szél hordja szét a termését, mint a pongyolapitypangnak:

Kép

Egyébként így néz ki virágzó állapotban (nem az én fotóm). Fújt a szél, és nem
tudtam éles képet készíteni:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 5. 10:56

Kata mai fotói:

Kata és Samuka ma is úton voltak:

Kép

Hazafelé a padon. Jó megpihenni a gyönyörű fenyő árnyékában:

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 5. 10:58

Az jutott eszembe, hogy megőszült a virág.... :)) ..szépek a fotók... :movingflower: :flower1: :littlehearth:
mennem kell főzni....
~o)
köszönet a képekért! @};-
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 5. 12:53

Kutya sétáltatás közben készült, ma reggeli tiszta égbolt, kukucskáló nap repülővel.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 5. 13:38

A lányom küldte, a Tiszakürti Arborétumban fotózta, nem ismerem, hogy milyen virág ez, de érdekes.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 5. 13:59

Gabi! Nagyon szép!! Valamilyen hagymás növény lehet.

A méhecskének annyira gyorsan jár a szárnya, hogy nem látszik neki.
Olyan, mintha szárny nélküli lenne.

Én meg kimentem ma a kis kócos mezei aszathoz, hogy megnézzem,
hogy áll a haja. Természetesen még fésületlenebb, mint tegnap, és
már a "hajhullás" jelei is előtűntek. Kíváncsi vagyok, mennyi haja
lesz holnap vagy holnapután.

Kép

Ezen a képen látszik, hogy minden hosszú szálacskának vízszintesen
is vannak nyúlványai, amivel mindenbe bele tudnak kapaszkodni.

Kép

Még közelebbről:

Kép

Az utánpótlás:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 5. 15:13

Ezt a csorbókát szintén tegnap, boltba menet fotóztam le, amikor a kék színű katángot is.
De csak most, vettem észre, hogy ugyanolyan finoman csipkézettek a sziromvégek, mint
a katángnál.
Elsősorban azért fényképeztem le, mert tetszett az igyekezete, ahogy próbál kikandikálni
az őt elnyomó nagy levelek alól (nem a saját levelei):

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 5. 15:26

A mai kedvenc, a cickafark! Nagyon-nagyon tetszik! Épp elállt a szél egy pillanatra,
gyorsan lekaptam. Nem hittem, hogy ilyen jól sikerül:

Kép

Milyen szerencse, hogy megszállt az ihlet és elkezdtem fotózgatni! Enélkül itt sem
vettem volna észre, hogy minden egyes apró virágocskának, minden egyes apró
szirmocskájába tett egy kis tartós hullámot a természet. Elájulok!

Kép

Vissza: “Társalgó”