Sziasztok Kislányok! Nagyon siketek, mert még csak most (vasárnap, otthoni idő szerint 12:15) kezdelek
olvasni benneteket. Szerencsére a heti fotókat már lementettem és csoportosítottam.
Ildikó, nagyon bosszús lettem, amikor olvastam, hogy a hülye csigák elpusztították a sárgarépát, meg a
petrezselymet. Tudom, nekik is élni kell, de akkor is! Ehetnék a gyomnövényeket. Most olvastam róluk
a wikipédián, és ott azt írják, hogy többek között több béka fajta is a természetes ellensége. Szóval jól
tetted, hogy nem bántottad a ti békátokat. A békák ártalmatlanok, nem bántanak semmit a kertben, csak
hasznot hajtanak a rovarok pusztításával. Egyébként Mo.-n minden hüllő és kétéltű védett. Ettől függetlenül
én is irtózom tőlük. Tavasszal, kapálás közben én is gyakran zavartam meg hatalmas varangyokat. Ősszel a
puha földbe elvermelték magukat, és ha túl korán bolygattam meg őket, alig tudtak odébb mászni. Sokat
rá kellett ültetnem a kapára, és úgy vittem ki őket a sövények, bokrok alá.
Dombos vidéken, erdők közelében gyakori a sikló. Nálunk a faluban bemásztak a pincékbe, lábtörlők alá,
de ha nyitva hagytad az ajtót, a lakásba is. A nedves helyeket szeretik a bőrük miatt. Nem harapnak, csak ha
veszélyben érzik magukat.
Paggy, nagyon aranyosakat szoktál írni Lilykéről, köszi! Bizonyos szempontból van vagányság benne, bizonyos
szempontból nincs. Most úgy látjuk, hogy nem lesz belőle hegymászó, vagy siklóernyőző...

. Szerintünk ez
a fajta kalandosság nem lesz benne. Ami feltűnik, hogy a játékaiban kreatív. Minden kis akármivel jól eljátszik.
És a játékokat a legtöbb esetben nem úgy használja, ahogy azt elvileg kéne. Aminek mi nagyon örülünk. Szeretjük,
hogy új utakat talál ki magának.
Hosszan elszöszmötölt ezeknek a hajgumiknak a pakolgatásával:
Jól teszik a lányodék, hogy bevonják Lillát az állatok körüli teendőkbe. Lehet, hogy ezzel meg is alapozzák a
jövőjét. Soha nem lehet tudni.
Jól láttad, a másik nagyi valóban rendezett hölgy. Kb. öt éve halt meg a férje. Nem messze tőle lakik az egyik
fia, akinek egy 9 éves mozgássérült gyermeke van. Hozzájuk szokott járni segíteni, ha szükség van rá, de már azt is
nehezen bírja. Fent északon lakik, egyedül már nem is mer ide elvezetni. A másik fia, aki szintén nagyon közel
lakik hozzá szokta elhozni. Most hogy Lilyke elég nagy már, inkább a lányomék fognak majd hozzá ellátogatni.
Igen, én is úgy gondolom, hogy nagyon jót tesz a mozgásfejlődésnek, meg a tartóizmok erősödésének az ingatag,
puha szőnyegen való járás. És bátorságot ad a bátortalan gyerekeknek is.
Vasárnap kiteszem ide az "érdekesebb" fotóimat, aztán egész hétfőn azon görcsölök, hogy mi a csudát fogok fotózni,
amit a következő vasárnap megmutathatok. Mindig azt érzem, hogy elfogyott a téma, amit Lilyke, a játszóterek,
a konyha vagy a séták szolgáltathatnak. Aztán mindig összegyűlik újabb adag kép, amiket valami miatt érdemesnek
tartok megmutatni.
Minden ötletedre vevő vagyok, akár tematikus séta, akár múzeumlátogatás vagy bármi egyéb. Szeretek bámészkodni
a fotóitok között, meg okosodni a hozzáfűzött leírásokból.
Gyönyörűek a virágok, és élvezettel néztem a "katicás" sorozatot is.
Tervezzük, hogy elmegyünk az óceánhoz, Formbyba. Már többször hoztam onnan fotókat. Ott van az a homokdűnés,
védett homokos part.
Kedvet hoztál az úszáshoz! Megnézem majd a miskolci lehetőségeket.
Zöldbableves! Csak én szeretem a családból sajnos, de már volt eszemben, hogy meg kéne kóstoltatni Lilykével.
Nagyon guszták a sütés nélküli finomságaid.
Ugyanez a jelenség tapasztalható Miskolcon is, mint amiről a Lindenbaum házak kapcsán írtál. Egymás mellett
állnak gyönyörűen felújított, és romos épületek. Csodaszép a felújított ház is, a gimnázium is, meg a fasori villa is.
Teljesen belevesztem az utóbbi apró finom részleteibe.
Minden csütörtök este megnézem Friderikusz újabb beszélgetését. Eddig mindegyik nagyon tetszett, bár Kasza Tibi
kevésbé érdekelt. A legutóbbi Csányi Vilmossal készült, azt is érdemes megnézni.
Ági, de jó, hogy betetted a keepvid linkjét. nagyon sokáig ez volt a legmegbízhatóbb letöltő oldalam, aztán
meghekkelték, nem véletlenül. Örülök, hogy újra működik, bár már csak nagyon ritkán töltök le videót a yt-ról.
Fessél sok szépet, aztán mutasd meg, hagy essen le az állunk. Ugyanez vonatkozik Ildikóra is. Milyen érdekes, hogy
a mi kis maroknyi csoportunkban két tehetséges festő tanonc is van!
Kata, itt nem volt semmilyen vihar. A gyerekek szerint nem szokott szélsőséges időjárás lenni. Nagyon ritka, ha
dörög az ég vagy villámlik (az évek alatt kétszer tapasztaltam ilyet), de azt se olyan nagyon hangosan, haragosan
csinálja, mint otthon, hanem csak kis szerényen.
Megnéztem az időképet, látom, hogy jó meleg van otthon. Itt ahhoz képest kellemes az idő. 85%-os a páratartalom,
és 22 fok van.
Lilyke valóban egyre bátrabb a játszótéren, és már egyre inkább elfogadja a gyerekek közeledését. A pici csúszdán már
egyedül is le mer csúszni, a nagyobbon még segítünk neki felmászni, elhelyezkedni, de ott is egymaga csúszik már le.
Majd hozok róla fotókat.
Most olvasom a balesetet...
Lehet kapni felnőtteknek való pelenkát. Nem lehetne Samukára ráadni egy ilyet, ha hosszabb sétára mennétek?
Vagy nem viselné el magán? Nem kéne megszakítanotok az utat, nem kéne takarítanod, és ő se szégyellné magát a
baleset miatt. Félve írtam le, mert nem akarlak megbántani, csak eszembe jutott, hogy jó segítség lehet.
De jók lettek a sötét tónusú viharfelhő fotók! Jól szuperál az új telefonod. Most értem a második adag felhőképhez.
Imádom ezeket a nagy fehér habosakat!