Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 11:51

Ezt Szitofa blogjából kölcsönöztem.Köszönöm neki ^:)^ :)

[
Kép
Kellemes nyarat Lányok!Paggy %%- @};- :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 4. 16:53

Sziasztok Kislányok! Nagyon siketek, mert még csak most (vasárnap, otthoni idő szerint 12:15) kezdelek
olvasni benneteket. Szerencsére a heti fotókat már lementettem és csoportosítottam.

Ildikó, nagyon bosszús lettem, amikor olvastam, hogy a hülye csigák elpusztították a sárgarépát, meg a
petrezselymet. Tudom, nekik is élni kell, de akkor is! Ehetnék a gyomnövényeket. Most olvastam róluk
a wikipédián, és ott azt írják, hogy többek között több béka fajta is a természetes ellensége. Szóval jól
tetted, hogy nem bántottad a ti békátokat. A békák ártalmatlanok, nem bántanak semmit a kertben, csak
hasznot hajtanak a rovarok pusztításával. Egyébként Mo.-n minden hüllő és kétéltű védett. Ettől függetlenül
én is irtózom tőlük. Tavasszal, kapálás közben én is gyakran zavartam meg hatalmas varangyokat. Ősszel a
puha földbe elvermelték magukat, és ha túl korán bolygattam meg őket, alig tudtak odébb mászni. Sokat
rá kellett ültetnem a kapára, és úgy vittem ki őket a sövények, bokrok alá.

Dombos vidéken, erdők közelében gyakori a sikló. Nálunk a faluban bemásztak a pincékbe, lábtörlők alá,
de ha nyitva hagytad az ajtót, a lakásba is. A nedves helyeket szeretik a bőrük miatt. Nem harapnak, csak ha
veszélyben érzik magukat.

Paggy, nagyon aranyosakat szoktál írni Lilykéről, köszi! Bizonyos szempontból van vagányság benne, bizonyos
szempontból nincs. Most úgy látjuk, hogy nem lesz belőle hegymászó, vagy siklóernyőző... :D. Szerintünk ez
a fajta kalandosság nem lesz benne. Ami feltűnik, hogy a játékaiban kreatív. Minden kis akármivel jól eljátszik.
És a játékokat a legtöbb esetben nem úgy használja, ahogy azt elvileg kéne. Aminek mi nagyon örülünk. Szeretjük,
hogy új utakat talál ki magának.

Hosszan elszöszmötölt ezeknek a hajgumiknak a pakolgatásával:

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Jól teszik a lányodék, hogy bevonják Lillát az állatok körüli teendőkbe. Lehet, hogy ezzel meg is alapozzák a
jövőjét. Soha nem lehet tudni.

Jól láttad, a másik nagyi valóban rendezett hölgy. Kb. öt éve halt meg a férje. Nem messze tőle lakik az egyik
fia, akinek egy 9 éves mozgássérült gyermeke van. Hozzájuk szokott járni segíteni, ha szükség van rá, de már azt is
nehezen bírja. Fent északon lakik, egyedül már nem is mer ide elvezetni. A másik fia, aki szintén nagyon közel
lakik hozzá szokta elhozni. Most hogy Lilyke elég nagy már, inkább a lányomék fognak majd hozzá ellátogatni.

Igen, én is úgy gondolom, hogy nagyon jót tesz a mozgásfejlődésnek, meg a tartóizmok erősödésének az ingatag,
puha szőnyegen való járás. És bátorságot ad a bátortalan gyerekeknek is.

Vasárnap kiteszem ide az "érdekesebb" fotóimat, aztán egész hétfőn azon görcsölök, hogy mi a csudát fogok fotózni,
amit a következő vasárnap megmutathatok. Mindig azt érzem, hogy elfogyott a téma, amit Lilyke, a játszóterek,
a konyha vagy a séták szolgáltathatnak. Aztán mindig összegyűlik újabb adag kép, amiket valami miatt érdemesnek
tartok megmutatni.

Minden ötletedre vevő vagyok, akár tematikus séta, akár múzeumlátogatás vagy bármi egyéb. Szeretek bámészkodni
a fotóitok között, meg okosodni a hozzáfűzött leírásokból.

Gyönyörűek a virágok, és élvezettel néztem a "katicás" sorozatot is.

Tervezzük, hogy elmegyünk az óceánhoz, Formbyba. Már többször hoztam onnan fotókat. Ott van az a homokdűnés,
védett homokos part.

Kedvet hoztál az úszáshoz! Megnézem majd a miskolci lehetőségeket.

Zöldbableves! Csak én szeretem a családból sajnos, de már volt eszemben, hogy meg kéne kóstoltatni Lilykével.
Nagyon guszták a sütés nélküli finomságaid.

Ugyanez a jelenség tapasztalható Miskolcon is, mint amiről a Lindenbaum házak kapcsán írtál. Egymás mellett
állnak gyönyörűen felújított, és romos épületek. Csodaszép a felújított ház is, a gimnázium is, meg a fasori villa is.
Teljesen belevesztem az utóbbi apró finom részleteibe.

Minden csütörtök este megnézem Friderikusz újabb beszélgetését. Eddig mindegyik nagyon tetszett, bár Kasza Tibi
kevésbé érdekelt. A legutóbbi Csányi Vilmossal készült, azt is érdemes megnézni.

Ági, de jó, hogy betetted a keepvid linkjét. nagyon sokáig ez volt a legmegbízhatóbb letöltő oldalam, aztán
meghekkelték, nem véletlenül. Örülök, hogy újra működik, bár már csak nagyon ritkán töltök le videót a yt-ról.

Fessél sok szépet, aztán mutasd meg, hagy essen le az állunk. Ugyanez vonatkozik Ildikóra is. Milyen érdekes, hogy
a mi kis maroknyi csoportunkban két tehetséges festő tanonc is van!

Kata, itt nem volt semmilyen vihar. A gyerekek szerint nem szokott szélsőséges időjárás lenni. Nagyon ritka, ha
dörög az ég vagy villámlik (az évek alatt kétszer tapasztaltam ilyet), de azt se olyan nagyon hangosan, haragosan
csinálja, mint otthon, hanem csak kis szerényen. :))

Megnéztem az időképet, látom, hogy jó meleg van otthon. Itt ahhoz képest kellemes az idő. 85%-os a páratartalom,
és 22 fok van.

Lilyke valóban egyre bátrabb a játszótéren, és már egyre inkább elfogadja a gyerekek közeledését. A pici csúszdán már
egyedül is le mer csúszni, a nagyobbon még segítünk neki felmászni, elhelyezkedni, de ott is egymaga csúszik már le.
Majd hozok róla fotókat.

Most olvasom a balesetet...
Lehet kapni felnőtteknek való pelenkát. Nem lehetne Samukára ráadni egy ilyet, ha hosszabb sétára mennétek?
Vagy nem viselné el magán? Nem kéne megszakítanotok az utat, nem kéne takarítanod, és ő se szégyellné magát a
baleset miatt. Félve írtam le, mert nem akarlak megbántani, csak eszembe jutott, hogy jó segítség lehet.

De jók lettek a sötét tónusú viharfelhő fotók! Jól szuperál az új telefonod. Most értem a második adag felhőképhez.
Imádom ezeket a nagy fehér habosakat!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 4. 16:54

Ahogy írtam fentebb, a legkisebb csúszdán már segítség nélkül (de éber szemek és kezek mellett) le tud csúszni
Lilyke. A nagyobbra is fel tud menni egyedül, de segíteni kell neki, hogy akár háttal, akár hason le tudjon csúszni.

A kicsin:

Kép

A nagyon:

Kép

Kép

Na, akkor teregessünk...

Kép

Kép

Egyik nap letörölgettem ezt a szörfdeszka szerű játékot, mert valaki sáros cipővel állt fel rá. Lilyke emlékezett
rá, és a babakocsi hálójából kivette a papír zsebkendőt, hogy ő is letakaríthassa. Miután befejezte, mondtam neki,
hogy a papírt be kell dobni a szemetesbe. Felemeltem, és boldogan bedobta. Aztán nem ment fel a játékra. =))

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A játék gyümölcskosár azért is jó, mert le lehet szedni a fogantyúját (tépőzáras), és kalapként lehet viselni. :))

Kép

Kép

Kép

A parkon átkelve jutunk el a játszótérhez:

Kép

Mindjárt ott vagyunk:

Kép
Rita
Adminisztrátor

Felfedeztünk a közelben egy újabb játszóteret. A szép cicás templom felé kell mennünk, hogy odajussunk.
Ha elhagyjuk a templomkertet, el is érkezünk az úti célunkhoz. Ha errefelé sétálgattunk mindig benéztem
a templomkert kapuján, hátha megpillantom a cicát. Eddig nem jártam szerencsével, de pénteken ott volt,
és hangos nyávogással üdvözölt bennünket. Délelőtt volt, csak ketten voltunk Lilykével.

Elindulunk otthonról. Csalóka a kép. A templom nincs ennyire messze, amennyire az első képen látszik.

Kép

Kép

Kép

Kép

Nagyon nevettem, amikor megláttam a templom melletti pub tábláján az új kiírást. Már nem futballmentes
övezet többé. Itt is lehet focit nézni. Lehet, hogy itt mindenki szereti a focit?

Kép

Paggy, kipróbáltuk a múltkor belinkelt vöröslencse tortillát. Abból a mennyiségből négy jó nagy valóban jól
hajlítható, tekerhető lepény lett. Viszont másnapra törékenyek lettek. Szerintem a ha a maradékot lefagyasztjuk,
felengedés után megtartja hajlékonyságát. Lehetett volna hozzá több vizet is tenni, akkor palacsinták lettek volna
belőle. Már megvettük a natúr hajdinát, hamarosan azt is kipróbáljuk.

Kép

Kép

Sütöttem pár nagyon egyszerű és gyors TÉNÉ zabbucit is. Zabpehelyből őrölt liszt, víz, útifűmaghéj, szódabikarbóna,
és fél citrom leve kell hozzá. Ja, meg só. Mindenkinek nagyon ízlett. Lilyke szendvicsébe hummusz, saláta, füstölt tofu,
paradicsom, retek mikrozöld és szójajoghurt került. Nem tudtam, mekkorára csináljam a nyers gombócokat, hogy
zsömlényi nagyságúak legyenek a bucik. Kisebbek lettek, de egy is elég volt egyszeri evésre.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

Krumpli-répa-cukkini tócsni. Fokhagyma, só, csicseriliszt, petrezselyemzöld és chia tojás került bele.
A vegán kajákban a banán, az almapüré, a chiamag, a lenmag, a magvajak, a csicseriliszt szolgál tojás
helyettesítőként.

Kép

Persze nem mindegyiket tehetjük bele mindenféle ételbe. Itt például hülyén nézett volna ki a banán-
vagy az almapüré például. Két evőkanál chiamaghoz tettem hat evőkanál vizet. Összekevertem, majd
állni hagytam. Mikor megzselésedett, összekevertem a többi hozzávalóval. Íztelen, és nem venni észre
a kész ételben. Lilykének is nagyon ízlett (spoiler a végén).

Kép

Kép

Kép

Kép

Töltött nagy kagylótészta fűszeres paradicsommártással. A töltelékben répa, gomba, hagyma, paradicsom,
fokhagyma, lencse, olasz fűszerkeverék és só volt egy kevés szójajoghurttal összefogatva. (A lencsés képen még
nincs benne a szójajoghurt.) Ez is nagyon ízlett mindenkinek, de nem lesz folytatása, mert sok időt elvesz a tészták
megtöltése. Nálunk most az a cél, hogy finom, egészséges, de gyorsan elkészíthető ételeket fedezzünk fel. Egy
kisgyerek mellett ilyenekre van most szükség. Lilykének felvágtam a tésztákat, hogy egyedül is tudja enni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:10

Kedves Rita!Köszönöm szépen a sok képet Lilykéről és mindenről.Szívesen nézem és olvasom .Amikor csak van kedved és ne kényszerből tegyél be képet vagy írjál!Tudod hányszor írtad Te is nekem?DE RITA VAN EGY ÖTLETEM.
Emlékszel ,vettem azt a könyvet,hogy Így fotózz instagramra?Tudom, nem szereted a korlátokat,azt hogy valaki megmondja/a könyvre gondolok/,hogy mit és hogyan fotózz,DE ÖTLETNEK SZERINTEM SZUPER.Tehát Rita ,ha lesz kedved és időd nézz meg 1-2 témát! Bár én nem adhatok senkinek sem tanácsot.
Beteszek néhány oldalt.Nekem nagyon tetszik ez a könyv.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:14

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:29

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:33

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:37

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:42

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:46

Végül és példa az előbbiekre egy VÉLETLENÜL MOST KÉSZÜLT KÉP.SZÖRNYŰ RONDA VAGYOK ,DE ALULRÓL FOTÓZVA MÉGINKÁBB,MÉGIS....
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 21:47

Kedves Rita és kedves Mindenki!Szép estét!Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 4. 22:01

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 4. 22:18

Sziaszatok lányok! Gyorsan elolvastam az új írásokat, és kigyönyörködtem magam a képekben, mind Paggyéban mind pedig Rita képeiben. Egyik másik kaját legszívesebben azonnal megcsináltam volna. Nálunk holnap lesz bableves.
Lilykében nem nem győzök gyönyörködni, olyan szépséges, ügyes, és annyi jót és érdekességet írtál le vele kapcsolatban.

Jövök majd az újabb dolgokkal is, és válaszolva a kérdésedre azt mondta az orvos hogy ne használjuk mert teljesen leszokik akkor a szobatisztaságról. DE majd előkeresem az egyik próbacsomagot, olyan mint e gy kis bugyika..Mindenesetre ha hasmenés van akkor meg mindegy. Mert kicsinek akkor is folyt mindenhol mindenfelé! Akkor derült ki hogy pl. ő antibiotikumban nem szedhet szirupot! rémálmomban se jöjjön elő.
Megyek aludni, mert most látom hamarosan éjfél ...
Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 5. 9:29

Kata!Nagyon-nagyon szépek a felhők.Köszönöm szépen,hogy betetted. :flower1: :flower1:
Ritának:
https://www.startlap.hu/utazas/miskolc- ... n=20200520
Sziasztok.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 5. 16:25

:flower1: :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 5. 18:37

Nem semmi helyzet, ki tudja mi lehet ez a telefonszám.
003281413265 a frászt hozza rám .. lehet hogy cég de akkor is kellemetlen.
voltunk a városban egy részt el tudtam intézni, de egyrészt meg nem de mindegy a két -három legfontosabb csekk feladva!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
na ez már SAmu :)) :)) :)) :)) :)) =))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 6. 20:42

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ennyi a képregényről...huh :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 6. 21:21

Kép
tegnapi...végre megint a törzshelyemen!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 6. 22:28

Húúú Kata!Mennyi mennyi jó kép!!!!!!Mindjárt megnézem rendesen.
Nagyon hangulatosak a városi fotók.A kiugrók,az erkélyek kovácsoltvas cirádái,az erkélytartók,az utcarészletek.Miért is van annyi minden Szent Lászlóról Győrben?Mindjárt utánanézek.https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_L%C ... rm%C3%A1ja
http://hellogyor.hu/latnivalo/szent-laszlo-herma/
....A herma fej-ereklyetartót jelent, ez esetben Szent László király koponyájának egy részét tartalmazza, s bátran állíthatjuk, hogy hazánk ötvösművészetének legértékesebb darabja.
......A nyakszirtcsontból Zichy Ferenc püspök 1775-ben egy darabot a nagyváradi székesegyháznak adományozott, és azt ott szintén díszes hermában őrzik. A herma 1861-ben új helyet kapott a Hédervári-kápolnában, új oltáron, díszes üveggel borított tartóban helyezték el. Jelenleg a győri bazilikában található.

A herma tiszteletéhez kapcsolódik egy monda is, mely szerint 1762-ben földrengés volt Győrött, és az emberek Szent Lászlóhoz folyamodtak segítségért, hogy mentse meg a várost. Nem is történt nagy kár, ezért Zichy Ferenc püspök elrendelte, hogy minden évben, körmenetben vigyék végig a hermát a városon. Ez a szokás 1950 és 1989 között ugyan szünetelt, de azóta ismét megtörténik ünnepélyes keretek között.
Tehát ezért .......
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 6. 22:45

Azután a kávézó a vártérképpel.Szuper!!Olvasom,hogy fogyatékkal élők dolgoznak ott.Mit csinálnak?
Szép a leander-egészséges és jó a színe.Ilyent még nem is láttam.Nagyon klassz az óriási pálma is.
Samukának ezer arcát láthatjuk itt!!! :) Nagyon sokat és jókat fotóztál,nem lehetett könnyű ebben a nagy melegben és Samukával.Nagyon köszönöm Neked az összes képet.Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 7. 2:08

szia Paggy, most csak egy pillanatra néztem be, mert kidobott az ágy, de majd mindjárt újra lefekszem mert aztán meg délig fogok aludni!
A Bárczis fiatalok akik taníthatóak voltak kitanultál pl a pincérkedést, kiszolgálást. Nagyon aranyosak és ügyesek voltak!
Megyünk majd máskor is, mert a gyümölcsleveket is szeretném megkóstolni, mert most csak sima vizet ittunk, mert még onnan mentünk az árkádba! Jól ki is merültünk-
A szomszédasszonyom meg hozott gulyáslevest meg pogácsát! Finom volt, mindegyikből hagytam csak a felét ettem meg a
levesnek. a pogiból csak 4-et mertem megenni! Sajnos a megállónál míg a buszra vártunk Samu nem volt hajlandó lemenni a partra, így most csak ennyi látszódott.
Talán legközelebb! Jó éjszakát!
örülök, hogy örömöt okoztam a képekkel. A lajtára szeretnék már lemenni! :x :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 8:53

Sziasztok Lányok!Üdvözlet innen a szobában is 36C'-ból.
Körbesüt a nap minket,így van részünk az "áldásban".
Amiért jöttem az az,hogy:
Tudakoljam,hogy vagytok????Éltek ,s virultok? :)) :))
Mindjárt keresek valami hűsítő témát.
És hoztam 1-2 képet.
Tehát Lányok és Fiúk!Ne legyetek restek,még ebben a nagy melegben sem és gyertek,gyertek ide a "körtáncba"!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: \:D/ \:D/ \:D/ :o) :)) :x :-bd :ymdaydream: :-h
Először a téma,azután a fényképek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 9:02

Modellezték Magyarország jövőbeli időjárását, van mire felkészülnünk. Ez akár fél hónapig egyáltalán nem esik eső, ugyanakkor egy nyáron több, 40 millimétert is meghaladó extrém csapadékos nap is lehet.
fontos, hogy a városok tervezésekor a "kék- és zöld infrastruktúra" kerüljön előtérbe, amely mérsékelheti az intenzív csapadékesemények okozta károkat
- írta a meteorológus, aki példaként említette a zöldtetők, a vízáteresztő burkolatok használatát, mesterséges mélyedések, tavak, esőkertek létesítését.
Pédák:
https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldtet%C ... 387472203/
ZÖLDTETŐK
Zöldtetőnek nevezzük azokat a növényzettel borított födémeket, ahol a kertészeti és a szigetelési rétegek szerves egységet alkotnak. Azért ez az elsőre bonyolultnak tűnő meghatározás, mert nem hívjuk zöldtetőnek, tetőkertnek azokat a teraszokat, lapos tetőket, ahová a nyári melegben egyszerűen kipakoljuk a cserepes, dézsás növényeinket, hogy egy kis zöld foltot teremtsünk magunknak.

Extenzív zöldtetőA tetők növényzettel való borítása nem mai találmány: több évszázadra visszanyúló hagyományai vannak, főleg a szélsőséges éghajlatú területeken, mint pl. az Északi-sarkkör vagy az Egyenlítő menti területek. Ez nem véletlen, hiszen hőmérsékletkiegyenlítő hatására már régen rájöttek: északon fűti, délen pedig hűti a zöldtetők alatt lakókat. A modern építészetben a XX. század elején La Corbusier alkalmazta a gyakorlatban is hitvallását, miszerint “Nem hagyhatjuk, hogy épületeink tetőfelületei csak a palák és a csillagok párbeszédére legyenek fenntartva.”

A ZÖLDTETŐK TÍPUSAI
Intenzív zöldtetőKertészeti szempontból kétféle zöldtetőtípust különböztetünk meg. Az egyik az extenzív zöldtető, ahol 5-10 cm-es ültetőközegbe ültetjük a helyi klímában már bizonyítottan szárazságtűrő, ellenálló, évelő, főleg pozsgás növényfajokat.

Intenzív zöldtetőről beszélünk a minimum 30 cm ültetőközegű, akár a talajszinti kerttel megegyező tetőkert kialakításakor. A kertészeti réteg vastagságának csak a statikai terhelhetőség szab határt, 1-1,5 m mély talaj esetén akár már kisebb fákat is telepíthetünk.

Vissza: “Társalgó”