Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 9:16

https://fyouture.met.com/franciaorszag- ... a-tetoket/
Már 3000 éve is léteztek: Keleten számos luxusépítménynél előszeretettel alkalmaztak függőkerteket, hoztak létre fabeültetéses teraszokat, teraszkerteket. Ilyen például az iráni Shiraznál lévő Bah-i Takti-i függőkert, és az ókori világ hét csodájának egyike is, a mai Irak területén található Szemirámisz függőkertje, melyet Nabukodonozor király építtetett felesége számára.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 9:36

Nézzünk utána hogy vált be ez Magyarországon?nem a kezdeti látványos dolgokra vagyok kíváncsi,hanem a hosszútávű eredményekre.mert hát nekem a paradicsomtermesztés az erkélyen IGEN,de ez más Pár szem paradicsom klassz dolog,de csak picike hobby.Viszont az őrült meleg csökkentése fontos.Nálunk a ház szigetelése legalább 5 C'-ot jelent.Keresek példákat.
IDE NÉZZETEK BE,EZ TÉNYLEG MŰKÖDIK!Már régebben csináltam ott fotókat és be is tettem a fórumba. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
https://westend.hu/blog/inspiracio/egyutt-a-tetokertben :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 9:50

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 10:03

Kicsit utánaolvastam ,hogy működőképes-e az ötlet.
Többen tanulmányt készítettek.
A konklúzió:
Drága,ha nem gondozzák ronda és csak kárt okoz,nem mindegy milyen nagy növényt ültetnek oda,sokan kivagyiságnak-luxusnak tartják.Nem mindenhol ajánlható.Hozok példát.
2013-as vita az ÉPÍTÉSZFÓRUMON:/Ha érdekel a hozzászólásokat olvasd!/
https://epiteszforum.hu/zoldtetot-budapesten-de-hol
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 10:25

És még egy cikk azoknak,akiket érdekel a téma
https://365.reblog.hu/telen-fut-nyaron- ... a-zoldteto
Engem azért,mert szeretem a VALÓS ,MEGVALÓSÍTHATÓ és FŐLEG!!!!!!!!HASZNOS ÉS KÖRNYEZETTUDATOS MEGVALÓSULÁSOKAT.
Most pedig mutatom az én "nagy vállalkozásom".Hozzá kell tennem csak egy kósza ötlet volt,hogy én a hátsó,agyagos talajú kupikertben tököt termesszek.HOKAIDÓ TÖKÖT.Kezdjük azon,hogy nem minden mag kelt ki,majd először kis palántácskáim voltak,majd szétosztogatva csak 2-t tartottam meg.A párom lebeszélt rólas,mert az trágyadombra kell telepíteni.Nem baj-gondoltam,ott a komposzt+a teknősvíz,majd veszek hozzá marhatrágyát/szárítottat/.Na ez elmaradt!Ami viszont volt az, 2 csomag virágföld+ agyagos saját föld+ komposzt+ teknősvíz/a teknősök vizének tisztításakor keletkezett/+ némi maradék bio zöldségtáp++++!!!!LOCSOLÁS,SZERETGETÉS :)) :)) és FENYEGETÉS,miszerint-HA CSAK BAZI NAGY LEVELEKET HOZOL ÉS CSAK PORZÓS VIRÁGOKAT/dögivel/AKKOR SZÉGYENBEN MARADOK és roppant "hatékonytalan" volt a munkám.A kezdeti nehézségek /meztelencsigák,levéltetvek,hangyák! után mára így nézünk ki.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 10:28

Kép
Kép
EZEKBŐL CSAK PORZÓS VIRÁG FEJLŐDIK.Sokáig csak ilyenek voltak.Hosszabb száron nő a tölcsér alakú virág:
Kép
Ilyen a kinyílt és az elnyílt virág:
Kép
ÉS VÉGRE,VÉGRE megjelent 2 termős kezdemény.Mára már nagyobb.Várni kell,hogy kinyíljanak és besegítek egy ecsettel a méhecskéknek,hogy legalább 2 db tökünk legyen :ympray:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 10:43

https://hobbikert.hu/magazin/a-tokfelek ... aljam.html
Kép
Ma talán kinyílik egy nőivarú és sikerül a .....DE NE KIABÁLJAM EL!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 10:52

És mivel a dinnye a tökfélék családjába tartozik,nézzünk egy
az Egyesült Államokban már a húszas évektől használják a moktail szót. Alkoholmentes koktélokat jelent, egy gúnyszóból és a koktél szóból született. Mocktailnak számít a limonádé és a virgin koktélok is – meséli Koroknai Klára bártender, a Red Bull koktélok nagymestere. Friss alapanyagokból, országonként változó ízvilággal, szezonális gyümölcsökkel és zöld főszernövénykekel, illetve fűszerekkel készül. Azért érdemes a szezonális gyümölcsök mellett dönteni, mert mindig azok a legfinomabbak. Használhatunk koriandert, a rozmaringot, uborkát, bazsalikomot, a mentát és a citromfüvet is, de a fűszerek közül jöhet a rózsabors vagy a kardamon.
https://hu.pinterest.com/pin/201254677084734651/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 11:11

Végül:

Sziasztok.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 11:39

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 8. 12:02

Na még 1 vizes "cucc":

Nem szoktam piszkálni a kádban,csak miattatok fogdostam meg.Meg néha hullámoztatom neki a vizet,hogy az izmait megmozgatva ,gyorsabban ússzon. :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 10. 8:39

Na látszik, hogy nem ébredtem fel még, elfelejtettem menteni és elküldeni a hozzászólásomat!
Paggy, köszönöm a sok képet, hozzászólást, és a gyönyörű futó tököt! Remélem nem tett tönkre mindent a vihar...
Videón néztem egy két helyi képet, volt aki 1o perceset tett fel, de aztán belefáradtam. Hajnali 3 felé tudtam elaludni!
Ági, hogy vészeltétek át az éjszakát? Ahogy elnézem lesz még ma is csihi-puhi!
Akkora jégdarabokat tettek fel a netre hogy óborzalom! Nem tudtam még mindent megnézni az oldalon, de igyekszem majd behozni. ;;) :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Tegnap délutáni "ablak képek" meg egy két emlék!
Kép
Kép
2019-ben épülő parkoló a korháznál.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Most ennyi a képtár! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 11. 7:19

jön a vihar, villámlik..még messze van.. :(
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 11. 10:15

Sziasztok Kislányok! Na, kezdem az olvasást, és közben írok folyamatosan. A visszaolvasást úgy szoktam
csinálni, hogy kétszer nyitom meg a fórumot. Az egyikben folyamatosan olvasom a hozzászólásokat,
a másikban pedig folyamatosan írom, ami az olvasottakból eszembe jut. Paggy írt először az én utolsó
hsz.-em után, így az ő írására reagálok először. Így megyek szépen sorba.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Paggy, nem kényszerből teszem ki a fotókat, dehogy is. Csak most nem nincs lehetőségem érdekes fotókat
készíteni, mert a napjaink majdnem ugyanúgy ismétlődnek, azt meg nagyon nehéz lefényképezni, hogy
milyen szépen fejlődik Lilyke, pedig jelenleg ez a legnagyobb örömünk.

Lopva, és gyorsan készítem a képeket. Mindig a közelemben van a telefonom, de csak fotózáshoz veszem elő.
Amíg haza nem jön a lányom kettesben vagyunk, de utána is "szolgálatban" maradok, hiszen én is megyek a
játszótérre vagy vásárolni (jólesik kimozdulni a lakásból, és járni egyet), egészen addig együtt vagyunk, amíg
Lilyke le nem fekszik, szóval nincs időm megkomponálni a képeket. A fényképezőgépet szinte elő se tudom
venni, de azért ma hoztam azzal készült képeket is.

Hű, nagyon tetszik az alulról készült fotód! Jól elkaptad!

Köszi a miskolci linket! Elolvastam, és el is mentettem. Vannak benne olyan dolgok, amikről már hoztam fotót,
van, ahol már jártam, fotóztam is, de amíg otthon voltam, nem volt időm kitenni a képeket (avasi templom, és
a temetőkert), és van, amiről még nem is hallottam. Ha hazamentem folytatom majd a barangolást.

Én a vertikális kertekről, zöldfalakról olvastam mostanában. Nagyszerű ötleteket lehet látni. A linken látható
oldal legfelső képe annyira tetszik. Természetes árnyékoló.

https://kert.tv/borostyanfal-budapest/

Szépen fut a tököcskéd. Lesz rajta termés, ne félj! Bár hokkaidó tököm nem volt a kertben, de bármi tökfélét
ültettem, megbízhatóan teremtek.

A videót nézve épp kérdezni akartam, hogy hány éves a teknőc, amikor írtad, hogy 36 éve vagytok együtt. Ez igen!
Nagyszerű gazdi vagy!

Kata, a felhőképekben, és az érdekesen megdöntött fotózásban verhetetlen vagy! És az új telefonod még
dobott a képek minőségén.

De jó, hogy városi képeket is tudtál hozni! Győr is nagyon szép város. Látom, volt sütikézés is. :D Találkozott
Samuka ismerősökkel a kávéházban? Nagyon tetszenek a közeli fotók az épületekről, lámpáról, virágokról, na,
meg Samukáról.

Nagyon jól emlékszem az esküvői fotódra! Samuka kiskori képeivel együtt tetted ki korábban. Írtad, hogy télen
keltetek egybe, és tényleg ott vannak a hófoltok. Jó hideg lehetett, de ez rajtatok egyáltalán nem látszik.

Lilyke nagyon szépen fejlődik testileg, értelmileg és érzelmileg is. Egyre több mindent mond már. Cica, tátá,
mama, nyanya (ez én vagyok - nagyi), baba, nem (ez volt az első szava...haha), kaka. És vannak olyan szavak,
amiket még nem mond tisztán, de lehet tudni, hogy mit jelentenek, ilyen a dinnye, és a hinta például.

Mi van otthon, hogy ennyi vihar, meg jégeső érkezik? Ugyanakkor azt is olvasom, hogy megdőlt a meleg rekord.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 11. 10:16

Most elmegyek a boltba, aztán folytatom a saját képek kirakásával.

Addig is három fotót idebiggyesztek. Az első kettőn egy fiatal galamb látható, aki a nappali ablakpárkányára
tévedt, és hosszú ideig ott is maradt Lilyke nagy örömére. Már betollasodott, de a a maradék pihetollak is jól
láthatóak voltak rajta. A harmadik egy szép napnyugta a konyhaablakból fotózva. Mindegyik fényképezőgéppel
készült, zoomolva.

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 11. 13:30

Sziasztok Lányok!Örülök,hogy itt vagy Rita!Először egy saját problémámat írom le.Képzeljéek a páromnak óriási a cukra és nem hajlandó kezeltetni magát.Már ott tartunk,hogy a legkisebb dologtól dührohamot kap.Ma például a békés reggelen kávézgatunk egyszer csak valami kis hülyeségen felpörgette magát és a békés vasárnap reggel 3 poharat a földhöz vágott.Szilánkok szanaszét,az ablak nyitva ő meg üvölt,mint egy őrült.Tök jól vagyunk egymással,de újabban kész KO.Fafej ,mert nem akar orvoshoz menni ,egyszer szédelgett a cukorgyógyszertől.Ez az ember 5 éve 110kgos volt most mint egy kis fiúcska úgy néz ki 72 kg-os és nem nézeti meg magát.Borzalmas.És vele nem lehet erőszakoskodni.Tiszta fafej!!Rettenet.Remélem .ha augusztusban abbahagyja a munkát tudok vele valamit kezdeni,mert így NÉHA kibírhatatlan.
Az én apám nem volt alkoholista,de idegbeteg és szadista volt.Valamint cukros.Végül el kellett szöknöm tőle egy éjszaka,mert úgy megvert,hogy felrepedt a szám a semmiért csinálta.Hála az égieknek ,elég korán visszahívták,de elfelejteni nem tudom a borzalmas éveket,így nem bírom a cirkuszt.SAzóval eléggé kivagyok,mert nem tudok rajta segíteni .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 11. 13:32

Kata!Mindjárt megnézem a felhőképeket és Samukát.
Ez milyen klassz!!!Mintha a tenger felett szállna egy repülőgép és fentről fotózna.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 11. 13:53

Samuka pedig milyen elgondolkozó képet vág!!! :) :) :) :) Köszönöm szépen Kata.Itt még nincs vihar,csak borús az idő és enyhe szellő lengedez.
Rita!A fotózásról..
Amikor ide a fórumba jöttem először azt gondoltam,hú mennyi jó képet fogok látni,én is megtanulok jól fotózni azáltal,hogy sokat foglalkozom vele.Ezt változatlanul szeretném,DE CSAK ÚTKÖZBEN.Mit jelent ?Sokkal érdekesebb a majdnem hasonló életkorú/???!!! :)) /korosztályunk élete,történetei.Örömök-bánatok keveredve-kavarodva mutatják a sokszínű világunkat,hogy élünk,vagyunk......Nekem tetszik.Jó lenne,ha többen lennénk,bizonyos létszámig ,mert érdekesebb lenne !Bár így is nagyon-nagyon klassz dolog/szerintem/Reméltem és remélem ,hogy Ti is hasonló véleményen vagytok!
Kedves Rita!Kicsit később folytatom,mert most oda kell tennem a csirkét sülni.Hamarosan jövök és olvasok Lilykéről,akiről MINDIG SZÍVESEN "hallok",az ottani életről,a finom ételekről,a galambkákról.......
És még annyit,hogy csak 1x 2 szer fotózz,ne legyen izgalom Nekded,hogy ide képeket hozol.Ám ,ha az 1 hét alatt valami kedves történt veletek/Lilyke és nagyi/vagy csakpld. új ételt kapott,azt úgy is megjegyzed ha a hét végén visszagondolsz arra,hogy mi is történt.Így bőven elég,viszont öröm olvasni .Most megyek,de jövök vissza!!Addig üdv Mindenkinek.Mi még nem ebédeltünk ....... :x Paggy %%- @};-
Ja és Lilla egyedül levizsgáztatta ma reggel 7-kor a kutyát!!!100-ból 85 pontot ért el enge :littlehearth: :-bd delmességben.Ez nagy dolog.
Nem túl jó kép,de igazi:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 11. 13:54

Ideért a vihar,zuhog.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 11. 16:07

Paggy, hamarosan készen vagyok a heti fotók, meg a kis történeteim kipakolásával. Már három adag van
elmentve piszkozatba, még kettőt csinálok, és kész is. Addig is ideteszem Zsebibogyóék (egy csodálatosan
okos, és korszerű tudással rendelkező testvérpár, akik több országban tanulva szedték össze a tudásukat)
legújabb videóját a cukorbetegségről. Pontosan megegyezik azzal, amit a TÉNÉ csoportban szoktam olvasni.
Ez a lány egyébként táplálkozási tanácsadó (is), jelenleg Németországban él és tevékenykedik.

A párod azért tör-zúz, mert tudja, hogy baja van, és nagyon fél a következményeitől. Ez a bizonytalanság
felőrli az idegeit, és tehetetlen dühét az egészségesekre, a ti esetekben a kevésbé beteg (ő ezt hiszi) társára
zúdítja. Annyi ilyet láttam már a környezetemben. És általában a férfiak sajátossága ez. Ha fafej, nem tudod
meggyőzni, és gondolom, hogy a videóban javasolt étrend változtatásba se fog belemenni. Sajnállak, mert
tudom, hogy vele együtt te is nagyon szenvedni fogsz. Nem is tudom, mi lenne a megoldás. Illetve tudom,
az itt van a videóban.

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 11. 17:21

Már fel voltunk öltözve - a kulcs is Lilyke kezében van már - és indultunk volna a játszótérre, amikor
meghallottuk a szemetes kocsi hangját. Emelte a kezét, hogy tegyem fel az ablakba, mert ezt ugye
látni kell.

Kép

Amikor délután lemegyünk mindig egy nagyobb válltáskát vagy egy kisebb hátizsákot viszünk magunkkal,
amelyben - minden eshetőségre felkészülve - pelenka, popsitörlő, váltóruha, melegebb/hidegebb ruha,
uzsonna, víz stb. van. Pénteken induláskor Lilyke is előszedte az ő kis táskáját, és bele akarta tenni a
kezében lévő kulcsot. Aztán inkább a kardigánja került bele. Később délután is vitte magával a táskáját.

Kép

Kép

Kép

Kép

A fenti utolsó és utolsó előtti képen egy zöld kerítés mellett megyünk el, ami két gyepteke pályát vesz
körbe. Ez egy igazi angol sport, amit golyókkal játszanak. Hasonló a francia petanque-hoz. Itt a városban
sokszor látni ilyen pályát, szépen rendben is van tartva, viszont egyet kivéve, embert még egyiken sem láttam.
A lányomék hálószobájából látszik az egyik pub hátsó kertje, ahol gyakran szoktam látni gyeptekézőket, de
csak itt, sehol máshol. Csak egy kis részlet látszódik a pályából a két ház között.

Kép

Ez pedig a templom háta mögötti játszótér és park mellett található.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 11. 17:23

Mondtam már, hogy Lilyke nagyon sokszor nem úgy játszik a játékokkal, ahogy azt a kitalálója elgondolta.
Már írtam, hogy ennél a kalapácsos játéknál soha nem kalapácsolja a kis hengereket, hanem kiszedegeti
és visszadugdossa őket, vagy a kalapács helyett a kezével nyomogatja le őket. A mai napig mutogatom neki,
hogy akár kalapálni is lehet a hengereket, néha üt is rájuk egy-kettőt, de ettől jobban nem érdekli a dolog.
(Én ismét hajtogatom a megszáradt fehér holmikat :D Általában felültetem az ablakba, ha teregetek vagy
leszedek. Ott vagyok mellette, leesni nem tud, és jókat "beszélgetünk" vagy mondókázunk, énekelünk. Ha
odakint lát valami ismerős dolgot, azonnal mutatja és mondja, de még csak a ciciát lehet érteni.)

Kép

Ez a játék még egyáltalán nem neki való. 20-féle forma helyét kell a fa kocka öt oldalán megkeresni. De meglátta
a fiókban és ki kellett neki szedni. Először csak kiborogatta, meg dobálta a formákat, aztán kitalálta, hogy az
üres dobozba beleáll (1. kép - egyedül csak az egyik lábával tudott belelépni, a másiknál segítenem kellett neki).
A legújabb, hogy a dobozból a papírzsebkendő tartóba pakolgatja át a formákat (jó stabil fadoboz az is). Ezt most
nagyon élvezi. (2. kép)

Kép

Kép

Nagy leértékelések vannak a Clarksban, úgyhogy Lilyke megkapta az őszi cipőit. Az edzőcipő ugyanaz, mint a
múltkori (ami könnyű, pihe puha, hajlékony talpú, még kalapálni sem kellett), csak fél számmal nagyobb.
Milyen jó felhúzni a kezünkre, és tapsikolni vele... :)) A sárga talpú cipőt egy kicsit meg kell kalapálnom majd
fent, a fűző kezdeténél. ;) :D

Kép

Kép

Kép

Játszótéren...

Kép

Mesekönyv vásárlás közben... Nem vettük meg neki ezt a könyvet, mert ehhez hasonló már nagyon sok van neki,
de addig, amíg keresgéltünk jól elszórakozott vele. Lapozgatta, és minden oldalon kinyitott a kinyitni valókat.
Nagyon szereti ezeket a típusú könyveket, de csak azokat, amikben érti, miről van szó. Szóval ismerős dolgoknak,
állatoknak, szituációknak, helyszíneknek kell benne lenniük. A dínósakat, vagy a tengeri élőlényeseket nem érti,
mert nincs hozzájuk köze. Nem szoktunk ezekről az állatokról beszélni. Már tényleg fogok fotózgatni a kedvenc
könyveiből, és akkor világos lesz, miről is hablatyolok. A kora délután az az időszak, amikor sorra hozza a könyveket,
ül az ölembe, és mesélés van - persze az ő szintjén, a saját szavaimmal.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. július 11. 17:25

Arról is írtam már egyszer, hogy itt nincsenek posták. Egy-egy bolt hátsó részében megbújva kapnak helyet.
Igazság szerint eddig még csak ebben az egy boltban láttunk ilyet, pedig szerintem majd mindegyik üzletben
jártunk már. Van egy postaraktár a városban, ahová az át nem vett csomagokat viszik, de ilyen is csak egy
van a városban.

Ez egyébként egy írószerbolt.

Kép

Kép

Nem tudom, hogy otthon van-e ilyen lehetőség, de itt nagyon jó szolgálatot tesz a gyerekkel utazóknak
szánt jó széles parkolóhely. Ki lehet nyitni rendesen az ajtót, ki lehet venni a gyereket a gyerekülésből,
és átültetni a babakocsiba. Nagyon kényelmes. Minden üzlet parkolójában van ilyen hely, épp úgy, mint
nálunk a mozgássérülteknek.

Kép

Megcsináltuk a hajdina tortillát is. Máris nagy kedvenc. Nyers, pirítatlan hajdinából és vízből készül, ahogy
a múltkori videóban mutatják. 20 deka hajdinából és 20 deka vízből 4-5 lepény lesz. Gluténmentes, rost,-
és fehérjedús szuper egészséges étel. Ja, és másnap is tekerhető maradt. Az elsőnél kiolajoztam a serpenyőt,
a többinél már nem kellett.

Kép

Kép

Édeskrumpli-bab-spenót curry mellé tálaltuk. Lilykének kis tésztacsíkokra vágtam és belekevertem a kissé
összenyomkodott curryjébe.

Kép

Kép

Kép

Ha a megadottnál több vizet teszünk hozzá, nagyon fincsi palacsintát kapunk. Csak hajdina és víz ez is.
Itt is csak az első alá tettem olajat. Nagyon bejött ez is nekünk. Egyelőre nem tágítunk a hajdinától.

A lányom összeforralt vagy két maroknyi epret, a végén chiamaggal fogatta össze, és egy pici datolyakrémmel
édesítette. Ezzel a dzsemmel és egy kevés kókuszjoghurttal kentük meg a palacsintákat. Ez volt a vacsoránk aznap.

Lilyke is imádta. Neki felvágtuk, hogy egyedül tudja enni. Nem lettek túl jók a képek, mert maszatos volt a kezem.

Kép

Kép

Újra sütöttem zabbucit. Most már tudom, hogy nem túl sokat nőnek a sütés során, ezért ezeknek a mérete
már jobban hasonlított egy zsemléére. Nem kell, hogy teljesen hasonlítson, mert ezeknek a buciknak a tömege
jóval nagyobb, mint egy zsemléé, hiszen nincs bennük semmi olyan anyag, ami felfújná, levegővel telítetté
tenné őket. Eggyel is nagyon jóllakik az ember. A múltkor nyolc buci lett, most négy nagyobb, és két kisebb Lilykének.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 11. 19:46

Kedves Rita!Köszönöm a cukorbetegség gyógyításának linkjét.Sajna mindent tud mindenről,de nem akar szembenézni vele.Az én párom egy teljesen jófej ember,egy a bibije,hogy a szőnyeg alá söprés világbajnoka. :) reménykedem,hogy majd megjön az esze és belekezd a diétába,amikor már nem dolgozik.
Nagyon köszönöm Lilyke fényképeit és az "idegenvezetést".Még többször elolvasom,de a hangulata és a látványa ,amiket betettél,igen jó.Főleg Lilyke kistáskás fotói.Ági szavaival élve"nagyon bírom" :)) :x .Ahogy írod a naplót,el tudja az ember képzelni,hogy a picit lelassított időben,mindennek jelentése van.milyen jól el lehet bámészkodni egy kukásautón.Próbáltad már illetve próbáltatok már így középidős felnőttként csak úgy bámészdodni?
Szeretek,főleg a kora reggeli csendben.Az utca üres,a madarak csivitelnek és hopp egyszerre csak történik valami.Távoli zúgás,és bekanyarodik egy nagy monstrum a sarkon.Jön a kukásautó.Ott hol az előbb még a pocsolyában az ég látszott,most hatalmas kerekek,csusszanás,vonszolás,kukazörgés,sistergés,zúgás,nyekkenés,dübörgés,csörömpölés .hatalmas munkavédelmis bakancsok viszik a helyre a bödönöket,majd távolodó zaj és újra csönd,napsütés,cirtomlelpe szárnycsapás és béke.Hát nem klassz dolog a bámészkodás?
Ezt szeretem a Lilyke történetekben-visszahozza a bámészkodó időt.Itt egy kistáskás,élénkszemű kislány tesz-vesz,kíváncsiskodik,de főleg belenéz a telefonba.Aranyos.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 11. 21:32

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

https://streetkitchen.hu/green-kitchen/ ... K9sBch2tqw

sziasztok! Kedves Paggy, el kell kezdeni eritritet használni cukor helyett fokozatosan cserélve az arányokon.
azért olyan, mert belül fél, és az Istennek nem vallaná be.!

Rita, köszönöm a csodálatos beszámolókat és az édes Lillys képeket, én nem győzök betelni velük.
Milyen jó, hogy a kicsik fantáziája határtalan, így több mindent ki tudnak hozni ugyanabból a dologból.
Egyre magabiztosabb. Látom az előszobát ott is szűken mérik. Itt négyszer volt vihar, úgyhogy még a filmezés is megszakításokkal ment csak. Ja és az egyik legnagyobbnál már annyira fáradt voltam hogy bealudtam. :))
Mint nagyon fekete felhők jönnek. Egyébként Győrből sem tudtak indulni a vonatok mert kicsit odébb a vihar leszakította a vezetéket és zárlatot is csinált! Úgyhogy itt is elég szép világ volt de legalább jég nélkül.

Mindenkinek jó éjszakát, már fél 10 van. :D i-) :movingflower: :flower1: :-bd

Vissza: “Társalgó”