Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 2. 15:30

sziasztok lányok, kicsit heverdeltem, mert Samu jött értem hogy feküdjünk le. Még az is nagyon kimerítő volt számára, hogy egy XXl papirtekercset neki kellett hazahozni az Aldiból. Na mindegy , egy hős volt!
De jó hogy volt itthon egy kis maradék, pont elég is lett ebédre! Kávét meg csak most ittam, mert majd lesz Istentisztelet, és szeretnék végig fennmaradni ha tudok.
Egyébként mindent akciósan vettem, így is ottmaradt 23 e forint! Hihetetlen, de e gy deka hús sincs benne, és mindent akciósan vettem, talán kettő kivételével.
Mindegy már itthon van s van tartalék olivaolajam, és rendes étolaj is. A hajszárítót is megvettem, igaz a másik boltban is vettem egyet, de mindegy nem lehetek itthon kiszolgáltatva csak eggyel, aztán meg hova rohangálok. mert az ősrégi az megvan még, de annyira hangos és forró hogy csak így hogy írok nektek jutott eszembe hogy azt megkereshettem volna.
Egyik sem volt 6 nál drágább, az egyik olyan utazós-féle, ha netántán mégis korházba vagy bármi kellene menni legyen velünk.. a másik megy a fürdőszobába!

Megint vacakol a vérnyomásom. Úgy látszik nem volt jó ötlet a kávé, mert két mokkáskanállal csináltam és elég lett volna az egy is. Passz.

Jót vigyorogtam az őszies hangulatú kis kiállításon, és az utolsó mondatodon az átfestést illetően :)) :)) :)) .
Nem is rossz ötlet :))

akkor jól gondoltam, hogy nagyon nagy lehet a drágaság a reptéren, de mégis élmény ott járni, és gyönyörködni!
Sikerült e az időeltolódást kipihenni és a fáradalmakat? Már teljesen vissza is zökkentél az itthoni sürgés forgáshoz?

gondolom az itthoni gyereked meg mennyire örült, hogy gond nélkül hazaértél.! Ja tényleg, arról majd írjál légyszíves,
hogy más volt e most a hazautazás körüli hercehurca, mint odafelé?

Remélem még lesz jó pár ilyen szép napunk mint a mai, és sok felé tudsz majd még te is elmenni.!
Gyönyörű hétvégét mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 15:44

Kiemelném ezt a részt:
Ismerje meg Balassi Bálint igazi, kalandos életét, az első reneszánsz költőnk, vagyis az utolsó trubadúrunk féktelen és bőségesen buja szerelmi életét, a világirodalmi rangú költőt, haragjaiban határt nem ismerő nagyúr konfliktusait és kérlelhetetlen harcait, a legfinomabb ízlésű humanistát!
Tehát Balassi egy harcos,NAGYTERMÉSZETŰ,buja pasi volt és nem mellesleg NAGY HUMANISTA KÖLTŐNK.Ma reggel mentem a CSARNOKBA,gondoltam mászkálok a kosárral/teli!!!/ pár megállót gyalog,hogy meglegyen a lépésszám.Ahogy megyek és sétálok a Múzeum krt-on.Hát mit látok?
Egy antikváriumot és előtte dobozban 100ft-os könyvek.
Kép
Ez szemet szúrt,ezért megvettem:
Kép
Hát miről szól????NINCSENEK VÉLETLENEK!!!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 15:58

Csak az első 5 oldalt teszem be,hogy ízelítőt kapjatok egy kicsit erotikus könyvből.
Kép
Kép
Spoiler: mutasd
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 16:06

Kép
[
url=https://postimg.cc/RWK8jhH7]Kép[/url]

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 16:13

Most jöjjön néhány szerelmes vers Balassi Bálinttól!
Szerelem tengere
A szerelem olyan mint a tenger,
Nagy, szétáramló, és olykor heves,
De naplementekor csendes, kedves,
Meghódítja a testet és lelket,

Kis csónakunk ring a tenger vizén,
Szerelmünk száll a selymes víz tükrén,
Nem hagyjuk elveszni a pillanatot,
Forró öleléssel, csókkal zárjuk a napot.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 16:16

HOGY JULIÁRA TALÁLA, ÍGY KÖSZÖNE NÉKI – Balassi Bálint
az török “Gerekmez bu dünya sensiz” nótájára

1
Ez világ sem kell már nékem
Nálad nélkül, szép szerelmem,
Ki állasz most énmellettem;
Egészséggel, édes lelkem!

2
Én bús szívem vidámsága,
Lelkem édes kívánsága,
Te vagy minden boldogsága,
Véled Isten áldomása.

3
Én drágalátos palotám,
Jó illatú, piros rózsám,
Gyönyörű szép kis violám,
Élj sokáig, szép Juliám!

4
Feltámada napom fénye,
Szemüldek fekete széne,
Két szemem világos fénye,
Élj, élj, életem reménye!

5
Szerelmedben meggyúlt szívem
Csak tégedet óhajt lelkem,
Én szívem, lelkem, szerelmem,
Idvöz légy, én fejedelmem!

6
Juliámra hogy találék,
Örömemben így köszenék,
Térdet-fejet néki hajték,
Kin ő csak elmosolyodék.
Losonczy Anna (Júlia)
1578-ban szerelmes lett Balassi, választottja, pedig egy férjes asszony, Losonczy Anna volt. 6 évig tartott a szerelem, verseiben Júliának nevezte Losonczy Annát. Nagyon sok művének ihletője Anna, igazi lovagi szerelem (udvari szerelem) fűzi hozzá, ő volt az egyetlen igaz szerelme. Mikor szerelemükre fény derült, Balassit kitiltották a királyi udvarból. Ismertebb Júlia-verse:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 16:18

Célia- vers
Mely keserven kiált fülemile, fiát
hogyha elszedi pásztor,
Röpes ide-s-tova, kesereg csattogva
bánattal szegény akkor,
Oly keservesképpen Célia, s oly szépen
sírt öccse halálakor.

2
Mint tavasz harmatja, reggel ha áztatja
szépen jól nem nyílt rózsát,
Mert gyenge harmattúl tisztul s ugyan újul,
kiterjeszti pirosát,
Célia szinte oly, hogyha szeméből foly
könyve s mossa orcáját.

3
Mint szép liliomszál, ha félbemetszve áll,
fejét földhöz bocsátja,
Úgy Célia feje vagyon lefiggesztve,
mert vagyon nagy bánatja,
Drágalátos könyve hull, mint gyöngy, görögve,
vagy mint tavasz harmatja.
Szárkándi Anna (Célia)
1591-ben visszatér Lengyelországba (Báthory hívására). Beköszönt életében a második szerelem Szárkándi Anna személyében, aki a Célia-versek ihletője volt. Még 1590-ben Wesselényi Ferencnél vendégeskedett, és ekkor ismerte meg Wesselényiné Szárkándi Annát. Egy feltételezés szerint házigazdája felesége, Szárkándi Anna az ekkor keletkezett Célia-versek ihletője. Ez lecsendesült szerelem volt.

Balassi Célia verseiből már hiányoztak a nagy indulatok, az érzelmi kicsapongások.

Nekünk kissé ódivatúak ezek a versek,ám gondoljuk meg,hogy az 1500-as évekről van szó!Magyaroszág 3 részre szakadt,dúlja a török,sanyargatja a Habsburg.Művészeti irányzat a reneszansz.Tehát:
Balassi alkalmas volt a magyar szerelmi líra megteremtésére, a reneszánsz ember öntudatával a szerelmet az emberi élet egyik legfőbb értékének tekintette.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 16:23

Most pedig az elején említettem az a PAJZÁN TÁRGYAT.Nem is tárgy,hanem ruhaalkatrész.EL NE PIRULJATOK!!!!!! x_x
https://femina.hu/szepseg/gatyapoc/
Most megyek olvasgatni és nézelődni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 17:29

Kedves Kata!Először is megköszönöm,ha megkérdezed majd a "mindenmentes" mit jelent a tortában.Kata!Jó sok mindent vásároltál az üzletben és még 2 hajszárítót,ne is csodálkozz,hogy 23 ezer ft volt.Ma már minden drága.A kávéivás délután zűrös,főleg,ha vacakol a vérnyomásod.Végül is lifttel mentetek fel a sok csomaggal?A klausztrofóbiám miatt és még a 8-ra is gyalog megyek fel vagy nem megyek. :(( Olvasom,hogy mennyi finomságot főzöl magatoknak.Nem híztatok meg?
Sajnos nekem muszáj -muszáj és muszáj diétáznom.Ma reggel is nagyon vacakul voltam.A legkisebb dolog is felizgat ,mert ez a hisztaminintolarencia hangulatingadozást csinál.Néha azt gondolom,csak 1-2 dolgot szabad csinálnom,hogy nyugiban legyek.De állandóan tevékenykednem kell,az állatok,a párom ...miatt.Minden nap 5 literes lábosban főzök és másnapra majdnem teljesen elfogy.Igaz főzelékek feltéttel.Mint egy NÉPKONYHÁN,mindig tele a tűzhely lábossal.A párom akkor van jól,ha kifolyik a cucc a hűtőből.Nagyon vékony lett a cukor miatt és folyton enne.Nem tudok nála semmit sem elérni,mert nem hajlandó betartani.Erről többet nem is szólok.
Samu hogy van?Írtad,nehéz neki a WC papír.Nem lehet kicsi erősíteni?Vigyázzatok magatokra!!! :flower1: :flower1: :flower1:
kedves Ildikó!Köszönöm a beszámolót a gesztenyefáról.Nem is gondoltam,hogy a gesztenyét is kicsípkedik a madarak a terméstokból,mint a diót.Jó nagy munka a gesztenyepucolás.Házilag nem is igen érheti meg,ha sok kilónyit kell.Sültgesztenye-AZ AZ IGAZ!!!!Szoktatok enni?Az is igaz,hogy az ember amije van nem is tudja értékelni igazán.Micsoda kincs lenne egy városi embernek a gesztenye-dió-mandulafa!!!! :-bd :-bd :-bd A tacskókról:16 éves korom óta vannak tacskóim.Newm törpék,hanem középtermetűek és nem idegbetegek.Azt vettem észre,hogy a törpék ugatósabbak,meg a szálkásszőrűek,mert azokat jobban használták vadászatra/mármint a szálkásszőrűt/A mi tacskóink lakáskutyák voltak.Írtam,hogy nem szeretnek egyedül,ezért kaptak párt.Jobban elvannak ketten.Már nagyon jól fényképezel.Nem ad örömöt a fotózás?
Rita!Klassz a repülőtér.Bírod a bezártságot a gépen?Igaz,csak 1,5 órát kell utazni.Elolvastam a hisztaminos cikket köszönöm.Évek óta hurcolom ezt a betegséget.A stressz és s kiölt bélflóra miatt van.
Sokkal nyugisabbnak kéne lennem.A hasonló sorsú ismerőseim is mindegyik szenved valami ilyenben,mint én.Nem kifogásként írom.Szépek az ételfotóid.Az utolsó különösen.Köszönöm a művészi felhőket is.Lilykének a távolból is ölelést küldök.Szép estét,mennem kell kutyázni.Üdv:Paggy %%- @};-
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 2. 20:42

Jó estét.
Sok szépet olvastam ma itt.
Paggy végig olvastam a könyvlapokat amiket betettél. Egyszer én is voltam ilyen helyen, azt hiszem Veszprémben. Én is találtam egy ilyen dobozt, és ott sok régi könyv volt. Vettem is. Könyveim egy része a padláson van, nem bírom elrakni a lakásban. Még semmi sem támadta meg eddig, egerek nincsenek, mert a diót is szépen meghagyták. Igaz mindig van fent méreg is, ami örök, nem fogy el, mert nincs mi megegye.
A versek is nagyon jók, de ez a gatyapőc, erről még nem is hallottam sehol sem. Nekem gusztustalannak tűnik, de abban a korban biztos megvolt a hatása. Szépasszonyok között biztos ment a harc.

Szóval tudom értékelni a diót, /ami nekünk már nincs, mert megbetegedtek a diófák, és rendre lehullatták levelüket időnap előtt, pedig szoktam szárítani is diólevelet. Fekete diót termettek. A kéreg alatt bújtak meg a kártevők. A gesztenye, az igen, csak az a baj, hogy ég tőle a gyomrom. Szoktam sütni, kicsit beáztatom, aztán bevagdalom és egy régi palacsintasütőben lefedve sütöm egy ideig. Ekkor elválik a héj a gesztenyétől és szépen megsül, ha idejében megfordítom. Később leveszem a fedőt.
A massza itthon úgy készül, hogy mosás, főzés, aztán darálás, és szitákon átpasszírozás, és láss csodát megvan a massza. Cukrozva, rumozva, vagy rumaromázva, vagy natúr állapotában a fagyasztóba kerül. Egyenként pucolva nagyon macerás.

A tacskók és minden állat kicsit nevelve mindig szót fogad az embernek. Én sokat beszélek a kutyához, nevettek, de ha egy kis ugatásféle hangot adok, ő mindig ugyanolyan rövidet válaszol nekem. A szomszédé olyan "igazi" kinti kutyák voltak. Hála az égnek most nincs nekik.
Nagyon szép a montázs, amit készítettél, a cicus is jó modell volt. Igazi frézia szakértő vagy.

Fényképezni nagyon szeretek, de csak mobilom van, azzal szoktam. Ha elkapom a megfelelő fényt, akkor szép lesz a kép.
Felhőkről, mostani tanfolyamom, - amiből még egyet sem festettem meg - felhőkről tanulunk. Most még elmélet van, aztán már van kép a különböző felhőkről, amit magasság, és tartalom szerint / vizes, esős felhő, jeges felhő, viharos felhő, nyári, őszi, téli felhő, komor idő ... stb. Még nem tanultam meg igazán az elméletet sem. Jövő héten el kell kezdenem.
Legutóbb fényképeztem nektek, gondoltam rátok, majd felteszem.

Kata, ha még hajszárítót is vettél, akkor nem fizettél sokat.

Rita, várom az első munkádat, és azt is mit sikerült összeszedned a kezdő alkotáshoz. Egy ragasztófajt engem is érdekelne. Nagyon szépek a fotóid, én is szoktam nappal szemben fényképezni. Legutóbb nagyon érdekes dolgot vettem észre, valahogy a rajtam lévő szín rákerül a kép egy részére is. Én ismerem a kóricál szót, sőt fokozni is szokták, kóborol, vagy kódorog.

Nem tudom akartam-e még valamit mondani. Szép idő volt ma nálunk. Éppen jó ahhoz, hogy festés legyen a belépőben. Még nincs kész, talán majd valamennyire holnap sikerül, aztán vissza lehet költözni. Most ostromállapot van, de majd túléljük. Saját házi festés van. Most az unoka, és barátnője javították a falat, én előtte pakoltam a cuccokat, hogy meg lehessen mozdítani a bútorokat. Most egy másik bútorzatot kap, hát nem tudom jobb lesz-e, visszapakolni és szanálni nagyon nehéz.
Szép estét nektek. :littlehearth: Képeket lehet, hogy csak holnap hozom. Városképek, templommal, szobrokkal.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 3. 6:50

De jó volt olvasni a sok sok mindent!
Sziasztok Lányok! Csak kibukott belőlem az első mondat, így nem a köszönéssel kezdtem. Paggy, nekem kész veszedelem ha könyvesbolt előtt megyek el, alig bírom megállni hogy ne szemezzek valamivel. Tegnap Samunak is majdnem vettem egy mesekönyvet. Lehet vissza is megyünk érte!
Akciósan kicsit több mint 3 ezer. De jó hogy tegnap nem vettem meg, mert nem bírtam volna el!

A gesztenyepucolásban olyan régen volt részem, hogy ihaj. De én arra is allergiás lettem! Mindig kell utána valamelyik allergia gyógyszer ha nem bírok magammal.!

Nekem is a könyveim egy része kartonokban van, mert nincs helyem hova tegyem, csak a kitüntetett, nagyon fontosaknak van hely a polcokon, igaz ott is egymáson, mert így több fér el.

Mégiscsak muszáj lesz valami polcfélének utána néznem.
Kezdem majd a ládákat is betölteni tartalék dolgokkal, mert nem lehet, hogy az embernek nincs mihez hozzányúlni ha nem tud boltba menni valami miatt.
Amúgy úgy veszem észre, hogy amióta szedi az új gyógyszert, nagyon elkezdett pocakosodni! Mindegy, megpróbálok hétfőn időpontot kérni és fel is írom a lapjára a kérdéseket, mert persze hogy éppen mikor ott van az ember elfelejti.
Tegnapelőtt a doki szinte lerázott magáról, csak annyit mondott hogy majd novemberben telefonáljak újra!

Mondtam neki hogy a gyógyszerek miatt muszáj a labor mindkettőnknek! Még jó hogy a savkötő gyógyszeremet sikerült feliratni! GRRRRR.

Na megyek most, aztán majd ha már átküldtem a facéra a képeket jövök vissza, ide is betenni.
Mindenkinek nagyon szép hétvégét!

Ildikó majd elfelejtettem, hogy azt olvastam valamelyik gazdaújságban, hogy a fekete héj alatt legtöbbször ép a dió belseje, s megvan hogy mikor kell permetezni a diófa törzsét! Mindenesetre meglátszott, az utolsó két év, hogy apu már nem foglalkozott diófával.!
De mindegy is, ez már nem az én reszortom. S ha akkor lett volna ez a két jó gyógyszer amiket most szedek, talán egy kicsit többet ki tudtam volna hozni magamból. De ez már a múlt. Kár rágódni rajta! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 3. 11:21

Sziasztok Lánykák!
Jövök majd, csak megint összejöttek a teendők. Pl. per pill. keresem Paggy lépésszámlálásról irt mondatát, de nem találom. Már hogy mennyit tenne meg egy nap. Viszont a biciklizés is beleszámit. Ujjéé. :-)
Na mentem főzni, aztán átnézek mindent, remélem legalábbis, mert a füvet is kellene nyirni, meg utána szellőztetni, meg a faleveleket összeszedni, meg a körtét, mert Ramos elkezdte enni a hullottat, meg festeni és kalligráfiázni, meg mágnesezni. Jajjj, le sem irom.
Legyetek jók, jövök majd.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 3. 18:19

RITÁNAK és MINDENKINEK!!!! :flower1: :-bd :flower1:
Ilyen az én teljes spektrumú növénynevelő lámpám is,úgyhogy Lányok északi fekvésű lakásban is lehet növényt tartani.Igaz áfával 14000ft/ a kertlap.hu rendelés/,csak a teljes spektrumú a jó,mert azt a magtól a szedésig használod. Megéri, mint látjátok, a szobában kertészkednek.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 3. 18:22

WE LOVE BUDAPEST /részlet/
Meet The Locals – Helyi kistermelők kulisszatitkai a Culinaris videósorozatában

Nap mint nap Budapest legújabb éttermeiről, gasztroegységeiről és kulináris kalandjairól tudósítunk, piacozunk és kutatjuk a jobbnál jobb helyeket. A helyi kistermelőkről pedig szinte mindenhol legendák keringenek. De arról még mi is keveset tudunk, hogy vajon miként kerülnek a földekről és a kertekből az asztalunkra a friss hazai portékák, és hogy kik azok a legendás alakok, akiknek köszönhetően egyre tudatosabban vásárolunk és keresünk mindent, ami hazai. A Culinaris egy szuper videósorozatban most ennek járt utána.

A Culinaris újdonságairól már mi is többször beszámoltunk, hiszen nemcsak a világ különböző pontjairól hozzák el a legkülönlegesebb ízeket és fogásokat, de folyamatosan kutatják és támogatják a hazai kistermelőket. Frissen indult YouTube-csatornájukon azonnal egy nagyon izgalmas sorozatot hoztak nekünk, Meet The Locals címmel. Ha személyesen nem is, de a képernyőn keresztül megismerhetjük azokat az arcokat, akik a Culinaris polcain sorakozó magyar termékek mögött állnak. A videók az alapanyagoktól a termelésen, az elkészítésen át egészen a polcokig kísérik egy-egy termék történetét, ahol nemcsak a munka gyümölcsét, de azt a szenvedélyt, kitartást is bemutatják, ami egy-egy ilyen kisvállalkozás felépítéséhez szükséges.

Tudtátok például, hogy a belvárosban, a Lónyay utcai termesztőházban van a bedrock.farm főhadiszállása, ahol mikrozöldek, fűszernövények, ehető virágok és leveles zöldek egész hada sorakozik? A Meet The Locals első részében Szűcs Endre és Balázs Bence történetét ismerhetjük meg, akik az indulásról, a kihívásokról mesélnek, és a termelés folyamatának kulisszatitkaiba engednek bepillantást.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 3. 18:46

Ági!Elvileg 7500 lépés kéne,de nekem nem jön össze az utcán,mert az 14 villamosmegállónyi gyaloglás lenne.Otthon meg a kutyával nem megyek sokat.Konyha-szoba-konyha-fürdő-szoba.'12,5 méter a szobaablak és a konyhaablak közti távolság.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 3. 20:16

Jó estét.
Pár fotó
Zalaegerszeg, piacbejárat kedvenc szoborral. /fiatalok, hiv. címét nem tudom/
Kép
Deák Ferenc szobra a Városi Könyvtár előtt.
Mária Magdolna templom
Kép
Templombelső, oltárkép
Kép
Szent Antal szobor
Kép
templom bejárat és az ismertető tábla.
Kép
Szentháromság szobor szemben az Arany bárány szálloda.
Kép
Gomba a kertünkben reggeli harmattal.
Kép
Virágom a kertből
Kép
Szép estét.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 3. 21:24

Ildikó! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :flower1:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 3. 21:58

Képthe great gatsby wallpaper

Deák Ferenc szobra a Városi Könyvtár előtt. Valahogy kimaradt. A kedvencem a fiatalok szobor. Valaki egyszer valamivel leöntötte, és meg kellett tisztítani, pedig annyira kedves.
A képek a piac közelében készültek, így tovább már nem fotóztam. Megértem cipelni a cuccomat.
A virág és gomba ma reggel a kertben, nálam.

Köszönöm, hogy megnéztétek. :littlehearth:
Még egy rész film, aztán lefekszem. Délután aludtam egyet, így még bírom. Különben is éjjeli bagoly vagyok. Néha pacsirta. :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 4. 7:35

Sziasztok Lányok, mindenkinek szép reggelt!Megint jó korán ébredtem, így nyugodtan olvasgattam a Pesti Srácokat és itt az oldalt is.
Gyönyörű képeket hoztatok! Ildikó, az a fiatal beszélgetős szobor nekem is nagyon tetszik, ahogy gondtalanul, örömmel beszélget a két fiatal. Nekem ez jön le róla. De hogy miért kell valamit tönkretenni?! Még jó hogy le lehetett takarítani!

Nagyon szép a Deák szobor is, még én sem láttam, ahogy a templomot sem. Igaz, akkor nem is városnézésen voltunk Zsolttal, hanem a főiskolát mutatta meg, meg azt a nénit mutatta be, aki a gondviselője volt a főiskolai évei alatt.
Máig egy szívmelengető érzés van bennem ha eszembe jut a személyisége annyira aranyos kisugárzása volt, keresem a szót, anyóka! Akinek mindig van egy tányér friss süteménye, gyümölcse a gyümölcstartón, sok sok csipketerítő a bútorokon, rengeteg cserepes, és persze az elmaradhatatlan éppen aktuális vágott virág az asztalon.

Remek lett a gomba kép is a reggeli harmattal! :D :-bd
A virágcsokor is csodaszép lett, milyen gyönyörűen visszaadta a színét is! :-bd :movingflower:
A templom is nagyon szép a maga fenségével, milyen jó, hogy ezek a csodaszép Istenházai végre méltóan festenek kívűl belül.

Paggy, milyen jó, hogy léteznek ilyen lámpák, én sem találom drágának az árát, mert csak egyszer kell megvenni, és felszerelni. Aztán lehet alkotni!

Tegnap nem mentünk sehova, mert olyan nyillalások álltak a vesémbe, hogy feljajdulgattam. mára már rendben van!
Na megébredt a kis kakukkom, irány a konyha reggelizéshez! :x :ymhug: :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 13:26

:-h :flower1: %%- :movingflower: @};-
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 5. 16:44

Sziasztok.
Tegnap este írtam, mire küldtem már nem volt se net, sem Fb. Pedig végig engedte írni.
Remélem minden remekül van.
Én mára befejeztem a munkát, már jól elfáradtam.
régi kép:
amikor még volt cicánk, az anyamacskát a hegyről hoztam haza, mert elhagyta az anyja és nagyon sírt. Alig tudott mennyi pipettával etettem.Annyira kapaszkodott, hogy össze-vissza karmolt, Másnap mentem a netes találkozóra. Még jó, hogy csak a kezem volt karcos.
Itt ő maga és kölykei. Nagyon jó anya lett. Nézzétek meg az "arcát". Átszellemült, és büszke mama.
Kép
Kutyával, ő egy keverék kutya volt. Sokáig kerestük, soha nem találtuk meg.
Kép
Itt pedig Nyafika
Kép

Azt hiszem a napokban volt az állatok világnapja.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 17:16

Kedves Rita!Ide is irok,hogy boldog szulinapot!Talan sikerul egy vicces kepet kuldenem.Lillaval csinaltuk.Most az uszodaban vagyunk,hideg nekem mar a viz.Ha nem sikerul a kepwt innen elkuldenem,este otthonrol megy majd.Remelem vidaman telik a napod!Paggy :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 5. 18:04

Sziasztok Kislányok!

Tegnap megszépültem. Találtam magamnak egy cuki, családias légkörű üzletet, ahol egy fodrász,
egy kozmetikus, és egy pedikűrös dolgozik. Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy keresnem kell
valakit, aki időnként lenyesi a hajamat, mert a régi fodrászomhoz (aki a faluban lakott), már nem
fogok visszajárni. Nyírás közben sokat beszélgettünk a fodrász és a pedikűrös hölgyekkel, akik
azonnal nagyon szimpatikusak voltak. Nagyjából egy idősek vagyunk. Úgy örülök!

Paggy, jól rád talált Balassi! :D Nyáry Krisztián irodalomtörténész írt két könyvet is irodalmi nagyjaink
szerelmi életéről, Így szerettek ők címmel.
Először a fb-on osztotta meg egy-egy költő, író szerelmi levelezését, majd a nagy sikerre való
tekintettel könyvbe rendezte őket. Nagyon szeretem hallgatni a vele való beszélgetéseket. Itt
található pár darab a fb-on megjelent történetekből.

Nem tudtam eddig, hogy mi az a gatyapőc, pedig a szó ismerős volt. A mai gatyapőcöt autónak hívják
azt hiszem. :))

Nem néztem meg a videót még, de ilyen lámpákat ajánlanak a mikrozöldekhez is.

Kata, vigyázz magadra! Ha sok a két kávé, akkor inkább csak egyet igyál. Most csak egy negatív teszt
kellett a hazautazáshoz, de ahogy írtam korábban az idén már nem fogadta el a magyar állam az
ingyenes hivatalos tesztet, csak a pénzes hivatalost. Végül az én tesztem átszámítva kb. 40 ezer
forintba került.
Így fél év alatt összesen kb. 143 ezer forintot fizettem a tesztelésért. Nagyon durva, és emellett még
karanténban is kellett lennem.

Az általad leírtak alapján a Zsoltról gondoskodó néni igazi békebeli anyóka volt.

Ildikó, a piacon nekem is mutogatta egy néni, hogy milyen barna az idei dióbél. Azt mondta, hogy
jobb ha bespájzolunk karácsonyra, mert eszméletlenül drága lesz. Mondjuk én már nem sütök, de
fogok venni tavalyit, és beteszem a fagyasztóba, ott sokáig kibírja, nem avasodik meg. Napi pár szemet
érdemes belőle megenni, mert nagyon jó arányban tartalmazza az omega 3 és az omega 6 zsírsavat.

Egy kisebb vagyont költöttem eddig eszközökre, festékekre. Még gyakorolok, főleg technikákat, de
amint lesz értékelhető "alkotásom", ti lesztek az elsők, akiknek megmutatom. De ne hagyományos
művekre gondoljatok. Legelőször kollázsokban fogom kipróbálni magam. Ezekben nagyon érdekes
médiumok is helyet kapnak majd, például régi megbarnult könyvlapok, kottalapok, és saját magam
készítette festett papírok. Ehhez vettem kint úgynevezett "gelli plate"-t (dzselli plét). Ezzel és
akril vagy vízfestékkel készítem a színes, mintás papírokat. Itthon még nem kapható, nincs magyar
neve, angol nyelvű videókból tanultam meg a használatát. Nem új, de nem is túl régi technika. A
legkorábbi videó, amit találtam 2012-es. Holnap majd készítek fotókat az eddig elkészített papírjaimról.
Két jelli plate-t vettem, egy nagyjából A4-esnek megfelelő méretűt, 8x10 inch/coll, és egy jóval
kisebbet, amely 3x5 inch-es.

Az a harmatos gomba a harmatos fűszálakkal! Pöfeteg volt? Ilyenkor nagyon hiányzik a természet
közelsége. Nagyon szép város lehet Zalaegerszeg is.

Cicamama valóban átszellemülten szopiztat. Nagyon édeskék a cicák. A kutya elszökött és elkóborolt?
Az egyik kolléganőmnek a szilveszteri nagy durrogtatások közben lépett meg a kutyája. Másfél évig
keresték. Már majdnem feladták a reményt, hogy megtalálják, amikor a férjét (háziorvos) beteghez
hívták a szomszéd faluban. Hát ott volt a kutyájuk az udvarban. A bácsi azt mesélte, hogy zavart,
sokkos állapotban találtak rá. Megsajnálták és befogadták. Érdekes módon kezdetben kicsit tartózkodó
volt a kolléganőmékkel, de miután hazavitték, gyorsan felengedett.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 5. 18:27

Szia Paggy! Itt is köszönöm a köszöntést! Várom a fotót!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 5. 18:27

Mindjárt hozok képeket is, csak a lányommal meg Lilykével beszélek épp.

Vissza: “Társalgó”