Sziasztok Kislányok!Tegnap megszépültem. Találtam magamnak egy cuki, családias légkörű üzletet, ahol egy fodrász,
egy kozmetikus, és egy pedikűrös dolgozik. Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy keresnem kell
valakit, aki időnként lenyesi a hajamat, mert a régi fodrászomhoz (aki a faluban lakott), már nem
fogok visszajárni. Nyírás közben sokat beszélgettünk a fodrász és a pedikűrös hölgyekkel, akik
azonnal nagyon szimpatikusak voltak. Nagyjából egy idősek vagyunk. Úgy örülök!
Paggy, jól rád talált Balassi!

Nyáry Krisztián irodalomtörténész írt két könyvet is irodalmi nagyjaink
szerelmi életéről, Így szerettek ők címmel.
Először a fb-on osztotta meg egy-egy költő, író szerelmi levelezését, majd a nagy sikerre való
tekintettel könyvbe rendezte őket. Nagyon szeretem hallgatni a vele való beszélgetéseket. Itt
található pár darab a fb-on megjelent történetekből.
Nem tudtam eddig, hogy mi az a gatyapőc, pedig a szó ismerős volt. A mai gatyapőcöt autónak hívják
azt hiszem.
Nem néztem meg a videót még, de ilyen lámpákat ajánlanak a mikrozöldekhez is.
Kata, vigyázz magadra! Ha sok a két kávé, akkor inkább csak egyet igyál. Most csak egy negatív teszt
kellett a hazautazáshoz, de ahogy írtam korábban az idén már nem fogadta el a magyar állam az
ingyenes hivatalos tesztet, csak a pénzes hivatalost. Végül az én tesztem átszámítva kb. 40 ezer
forintba került.
Így fél év alatt összesen kb. 143 ezer forintot fizettem a tesztelésért. Nagyon durva, és emellett még
karanténban is kellett lennem.
Az általad leírtak alapján a Zsoltról gondoskodó néni igazi békebeli anyóka volt.
Ildikó, a piacon nekem is mutogatta egy néni, hogy milyen barna az idei dióbél. Azt mondta, hogy
jobb ha bespájzolunk karácsonyra, mert eszméletlenül drága lesz. Mondjuk én már nem sütök, de
fogok venni tavalyit, és beteszem a fagyasztóba, ott sokáig kibírja, nem avasodik meg. Napi pár szemet
érdemes belőle megenni, mert nagyon jó arányban tartalmazza az omega 3 és az omega 6 zsírsavat.
Egy kisebb vagyont költöttem eddig eszközökre, festékekre. Még gyakorolok, főleg technikákat, de
amint lesz értékelhető "alkotásom", ti lesztek az elsők, akiknek megmutatom. De ne hagyományos
művekre gondoljatok. Legelőször kollázsokban fogom kipróbálni magam. Ezekben nagyon érdekes
médiumok is helyet kapnak majd, például régi megbarnult könyvlapok, kottalapok, és saját magam
készítette festett papírok. Ehhez vettem kint úgynevezett "gelli plate"-t (dzselli plét). Ezzel és
akril vagy vízfestékkel készítem a színes, mintás papírokat. Itthon még nem kapható, nincs magyar
neve, angol nyelvű videókból tanultam meg a használatát. Nem új, de nem is túl régi technika. A
legkorábbi videó, amit találtam 2012-es. Holnap majd készítek fotókat az eddig elkészített papírjaimról.
Két jelli plate-t vettem, egy nagyjából A4-esnek megfelelő méretűt, 8x10 inch/coll, és egy jóval
kisebbet, amely 3x5 inch-es.
Az a harmatos gomba a harmatos fűszálakkal! Pöfeteg volt? Ilyenkor nagyon hiányzik a természet
közelsége. Nagyon szép város lehet Zalaegerszeg is.
Cicamama valóban átszellemülten szopiztat. Nagyon édeskék a cicák. A kutya elszökött és elkóborolt?
Az egyik kolléganőmnek a szilveszteri nagy durrogtatások közben lépett meg a kutyája. Másfél évig
keresték. Már majdnem feladták a reményt, hogy megtalálják, amikor a férjét (háziorvos) beteghez
hívták a szomszéd faluban. Hát ott volt a kutyájuk az udvarban. A bácsi azt mesélte, hogy zavart,
sokkos állapotban találtak rá. Megsajnálták és befogadták. Érdekes módon kezdetben kicsit tartózkodó
volt a kolléganőmékkel, de miután hazavitték, gyorsan felengedett.