Van képem hozzá

nildiko

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 5. 19:04

Boldog szülinapot Rita! :flower1:

Nagyon sokat ér, ha az ember kellemes környezetben, barátságos emberek között szépülhet. Gondolom, de inkább tudom a sok éves nem személyes kapcsolatunkból, hogy nagyon kedves szimpatikus ember vagy, így könnyű veled jó barátságba kerülni.
Fodrászom ilyen ember, nagyon fiatalka, akár unokám is lehetne. Talán 3 éve, hogy ismerem, itt lakik pár házzal odébb, nagyon kényelmes, és pár perc alatt elérhető. Legutóbb felajánlottam a tegezést, úgy örült neki, nem is gondoltam volna.

A kis cicák nagyon édesek, főleg, ha ketten vannak.
A kutya sajnos nem tudjuk, hogy veszett el. napokig kerestük fent az erdőben, én magam is mentem, egyszer megláttam egy fekete akármit, azt hittem a kutya, mivel mozdulatlan farönk volt, így meg sem mozdult. Lányomék találtak egy pont ugyanolyan kutyát Nagykanizsán, már nem tudom kinél, hol, de elmentek és megnézték, szólították, sehogy sem reagált, pedig szerintük is nagyon hasonló volt. /ez pár évre történt az elvesztés után/ Ő egy magasugró kutya volt, és minden átugrott, és hívta a természet különböző kirándulásokra. Hátul ment ki, és egyszer csak megjött a kapu felöl. Ott már nem ugrott be. Várakozott.
Cicusok pedig verseny futottak az autókkal, és nem ők győztek.

Tegnapelőtt több mint 6ooo lépést tettem, kim-ben 4,5 km volt. Nem viselt meg nagyon.
Rita alig várom, hogy megnézhessem mit csinálsz. Nagyon szórakoztató lehet. Tudom, hogy drágák a hozzávalók, az akrilfestéshez is, az akvarellhez talán a festék kicsit tovább elég, mint a másikhoz, de a papír az elviszi a megtakarítást. Ja persze és a keretek, mert ezt én nem tudom vászonra festeni. Most felhőket kellene festenem,de még nem álltam készen rá. Csak halogatom. Még jó,hogy örök hozzáférésem van. Ma azt hittem lesz rá időm, de nem lett. A gomba nem pöfeteg. Elfelejtettem lefényképezni, lemezkéi vannak.
Olyan vasárnapi hangulatom van, nem tudom honnan jön, pedig még hol van vasárnap.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 5. 19:07

Eddig nem tudtam, hogy minden hónap első vasárnapján régiségvásár van Miskolcon. Fura mód a
volt szomszédasszonyomtól, Margitkától tudtam meg. Hétvégén a fiammal elugrottunk megnézni
a házamat, és persze, ha már ott voltunk, Margitkához is beugrottunk. Ő mondta, hogy a lányáékkal
is találkozhatok majd vasárnap a vásárban, mert ők is szoktak ott árulni. Igaz, nem régiségeket, de
ez most lényegtelen. A lényeg, hogy tudott adni hortenziát!!! A jó időnek hála, még nem barnultak
meg. Úgy örültem neki!

Kép

A régiségvásáron nagyon meglepődtem. A Széchenyi utca (sétáló utca) teljes hosszában, mindkét
oldalon, és a bele csatlakozó mellékutcákban is mindkét oldalon egymást érték az árusok, és a rengeteg
vásárló. És ami meglepett, hogy a könyveknél voltak mindig a legtöbben. 100-200 forintért árulták a
legtöbbjét. Nem tudtam mindent megnézni, és nem jutottam el a végéig se, így Margóékkal (Margitka
lánya) se találkoztam. Na, majd legközelebb.

Kép

Kép

Kép

A középső képen lévő mellékutca a Hősök terébe torkollik. Itt van Miskolc legjelentősebb temploma a
Nagyboldogasszony-templom vagy minorita templom, amiről tavasszal már írtam. Azóta is renoválják.
Lehet, hogy emlékeztek még rá, hogy tavasszal a téren ácsolták a templom mindkét kupolájának faszerkezetét.
Ezt a képet tettem be akkor:

Kép

Most így néz ki a két kupola. Szépen ragyogtak a napfényben.

Kép

Zöldség curry (sütőtök, brokkoli, kaliforniai paprika, lilahagyma, gomba, zöldbab, vesebab, thai vörös curry
paszta).

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 5. 19:32

De szívesen körülnéznék az utcában.
Nálunk bolhapiacként van minden vasárnap délelőtt ilyen. Képkeretet szoktunk ott nézni, ha esetleg van akkor vásárolni.
Keresni is szoktunk különböző dolgokat, kis ezt-azt, ami esetleg már nem kapható boltban ott meg viszont ráakadhatunk.
Könyvek is vannak, ősszel vettünk a barátnőmmel. Még a kovidos idők előtt.
Gyönyörű lett a templom kupola.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 5. 19:52

Sziasztok!

Kata, utánanéztem a B-vitamin komplexnek, de lehet kapni nagyon sok fajtát.
Jó, hogy el tudtatok menni vásárolni. Borzalmas sokat tud költeni az ember, ha bárhova is megy. Van mikor felirom és csak azt veszem meg, de nem sokat segit a kasszánál. Szerencsére boltban nekem tejterméket, zöldséget, húst, tojást nem kell vennem, az mind vagy háztól, vagy termelőtől jön.
Kata, Samu gyógyszerénél a mellékhatásokban nincs benne, hogy hizik tőle? Kiváncsi vagyok mit mond az orvos, ne hagyd magad majd!

Ildikó! A magam nevében beszélve én totál vékonynak képzeltelek el. :-)
Visszanéztem a régebbi képeid, nagyon tetszenek!
Mi most sziklákat festünk különböző technikákkal. Hát nem a szivem csücske, meg szerintem én sem vagyok az övék, de az alapok nélkül nem lehet utána virgonckodni.
Nagyon tetszik a templombelső, meg a harmatos gombád.  A templom padjainak nagyon szép az oldalkiképzése.
A cicáid is nagoyn aranyosak, sajnálom, hogy a kutyus nem lett meg…
Nem is tudom mit csinálnék, ha Ramos eltünne.
Spoiler: mutasd
Nálunk mindig a párom miatt ment ki a kapun mindegyik kutyánk. Emlékszem Arthurunkat a nagy hóban én vizes hajjal, papucsban , a fiam rövidnadrágban, szintén papucsban hoztuk haza mögüllünk a tótól, miután a szomszéd becsöngetett késő este télen, hogy nem-e a mi kutyánk van ott. Ödönünk meg szintén miatta lógott meg, amig alkatrészt hoztak neki, biciklivel mentem keresni a szokott séta útvonalon és megállt az ütő bennem, mikor a tőlünk kb. 50 m-re levő krt.-on állt a kocsisor, őkelme meg köztük sétált. Azonnal jött hivásra. Amit a párom kapott mindkét esetben! Mondtam neki, ha nem lesz meg Ödön, nem jön be kapun belül ő sem.  Ramost eddig kétszer engedte ki, míg állt ki kocsival, mert nem csukta hátra. Aztán volt, hogy engem csukott ki, vagyis bezárta az ajtót, mert nem nézte, hogy a kertben vagyok, igy amig haza nem jött este tizig Arthurunk melegitett, mert már kezdett hideg lenni este. Annyiszor hivtam, hogy a telefonja lemerült, mert az meg a kocsiban maradt. Hát akkor sem dicsértem meg. 

Rita, nézem a reptéri képeket és eszembe jutott ahogy irtad, hogy mindenen keresztül kellett menni a végcélig, hogy amikor mentünk Pekingbe, akivel voltunk a parfüm részen jól befújta magát testerekkel. Gondolhatjátok! Még jó, hogy külön ült. 
Nagyon tetszett a tavaszi kreáció a reptéren!
Olyan jó a technika, igy tudtok Lilykével és mindenkivel beszélgetni. Kezded belakni már az új lakást?
Örülök, hogy találtál új fodrászt és szimpatikusak is. Sokszor mész felfedező útra?
A kemóról a véleményem megirtam már apu betegségénél is. Sajnálom….
Nagyon kiváncsi leszek mit fogsz alkotni!!!!
De jó! Régiségvásár! Miylen jó lehet ott bolyongani és nézelődni! Nagyon szépek a hortenziák is.

Paggy, teljesen megértem a felháborodásod a házatokat illetően. A lakásom ahol van, azt hiszem 12 tulajdonos van, de csak 3-4-en s zoktunk lakógyüllésen lenni. Igy a döntés a mienk, utána meg bárki bármit mond, nyaljon sót. Mert szövegelni azt tudnak, meg háborogni az albérlők miatt, de mikor ott kellene lenni egy fél, vagy órát és megbeszélni a dolgokat, akkor nincs rá idő.
Remélem minden jól alakul.
Néztem a lépésszámlálóm. Hát rájöttem, ha nem veszek nadrágot aminek zsebe van, akkor nincs lépésszámlálás.  Tegnap előtt 6000, tegnap 5, ma meg délelőtt lett 7ezer, de az se egész végig, mert ha felöltözök normálisan, azt nem szeretem. Ezeket mind itthon produkálom.
Épp most vadásztam Sloggi lézervágott bugyit, mert olyan, mintha nem lenne rajtam semmi, de azt a fajtát amit szerettem volna már csak külföldön tartják. Onnan meg valahogy most nem lehetett megvásárolni. Panaszkodok a férjemnek, hogy hogy jártam. Előtte mosattam meg a kezét, mert valami olyan munkát csinált. Közben felment az emeletre valami alkatrészért, jön le, mondom neki, mosson kezet, mert mutatni akarok valamit. – meg akartam az anyagát mutatni, miről is beszéltem. Hát majd kiesett a szeme úgy meglepődött, nem is akarta megmosni, igy kénytelen voltam megmondani miért kérem. Mert hát ugye kos zos kézzel nem fog az én bugyijaimhoz nyúlni ami a száritón van. Na erre azt modnta, hogy perverz vagyok. Még most is röhögök rajta. 
Nagyon tetszik a v irágneveldés fényed. Olyan jó, hogy mindannyiunknak van valami hobbija, amiben el tud mélyülni.
Tetszik a csendéletes képed a nyakbehúzós cicussal. 
Egyszer Rita irta, hogy a karfiol leveleit nem dobja ki, hanem felhasználja. Azóta én is. Finom!!!
Olvasom a Baliról készült kiállitást. Ha elmennél én biztos élvezném a beszámolót. Nem is vagyok disznó, ugye?
Olyan jó, hogy betetted a részelteket a könyvből! A férfi nadrág kitüremkedését már nagoyn régen észrevettem régi filmekben, képeken. Igy , hogy irtál róla mi célt szólgál, most már okosabb lettem. :-) Eddig azt hittem disznek van ott. :-)

Amikor jöttünk akupunktúráról haza, ez a villanyvezeték jön velünk mindig szembe.

Kép

A DunaPandában vettünk még machás holdsütit. Nem csak zöldet, mit a múltkor betettem, hanem tésztás szinűt is. Talán sokkal finomabb is volt. Hátha lesz még, ha most csütörtökön is megyünk.
Amikor kivettem, a kis kinai lány visszavette, hogy amit ő ad az szebb. Megköszöntem neki kinaiul. :-) Ennyit tudok. :-) Elnézést kérni is, meg köszönni. aztán itt megáll a tudomány. :-)

Kép

Kép

Egy rakat tésztát, csigát, cérnametéltet és szószokhoz hosszú szélesmetéltet csináltam csütörtökre az orvos házaspárnak. Mondhatni nagyon jóban vagyunk, oda járunk már azóta, mióta elváltunk. A fiam nyolc éves volt, tehát 22 éve. Te jó ég!
RIta, egy kiló csigatésztát 4,5 óra alatt csinálok meg.

Kép

Tegnap fényképeztem az üzlet előtt a rózsáim:

Kép

Ramos igy fekszik mellettem a mágnesen, mikor ott vagyok. :-)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 20:28

Ritának:
Kép

Itt pedig Lillus,mint egy kis-nagy béka:
[
url=https://postimg.cc/PP9BGB0g]Kép[/url]

Most jöjjön egy nem túl szép megfogalmazás a páromról.Leszólta Lillát,pedig szereti.Lilla vékony kis-nagylány/kiskamasz/.Az arca kerek,hiszen leginkább az orosz nagymamájára hasonlít alkatilag.A szláv népeknek kerekebb az arcformájuk.Erre az én párom azt mondja,hogy Lilla holdvilág képű .Nem vagyok elfogult Lillával,pedig nagyon szeretem.Néha nagyon helyes a világító,ferde állású szemével és a hosszú vöröses-szőke hajával,máskor átlagos.DE HOGY MONDHAT ilyet egy kislányra.Néha a pasik olyan ......nem is tudom ,hogy mondjam.......Most kiskamasz,s a vékony kislány picit kerekebb mindenhol,ebből fog majd nyúlni.
Lányok!Bár holnap akartam jönni,de akkor, ha már itt vagyok ,olvasok,nézek és hoztam is valamit :ymparty: :ymparty:
/meghívlak TITEKET a WORLD PRESS fotókiállításra a Nemzeti Múzeumba/
:-bd ,így az éjszakába fog nyúlni,amíg végzek.Szép estét kívánok!Paggy %%- @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 5. 21:45

Paggy! Miért lenne Lilla holdvilág képű????? Nálunk a párom tud néha olyan dolgokat mondani, hogy ihajj. Erre mondja a fiam: Apa, ha nem tudsz mit mondani inkább hallgass. Ilyenkor én meg megpróbálok nagyon komoly képpet vágni. =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 22:13

Na Lányok itt vagyok.Az olvasás felével végeztem.
Köszi Ágika,hogy Te is így látod. :) Néha úgy érzem,hogy haragszik a párom,hogy nem csak a lányom,de Lilla is felnő és nem lesz már az az aranyos baba,aki mindig mosolygott rá.A párom nagyon gyerekszerető. Őt jobban sérti a kamaszodó gyerekek nyeglesége,mint engem,ezért akart valami "rosszat "mondani.Ezzel kiegyenlítettnek érzi a sérelmét,mert már nem annyira figyel rá Lilla.Rám se =)) =)) =)) --Igaz,néha visszajön a kedves "NAGYKÓM KORSZAKA"/így szólít/a páromat meg TITÁNAK.Tibi a párom neve.Egyszer azt mondta Lillának,hogy ő már egy vén TATA.Lilla csinált belőle egy új szót:TITA.
Kedves Ildikó!
Nem gondoltam volna,hogy nagyipari módon és egyszerűen dolgozzátok fel a gesztenyét.Szuper,nem kell vacakolni a hámozással,de azért a végén nehéz lehet átnyomni.A felhőfestésről:HÚÚÚÚÚÚ,mennyiféle feladat.El sem tudom képzelni,miként lehet ezeket mind lefesteni.Majd mutasd meg mindenképpen az eredményeket!!!Nagyon jók lettek a városi fotók!!Milyen vicces ,hogy a szálloda neve ARANYBÁRÁNY?Honnan a név,a meséből/Aranyszőrű bárány/?Debrecenben ARANYBIKÁNAK HÍVJÁK.Igazán tetszik a harmatos gombáról készült fotó.Mielőtt továbbmegyek ,teszek be 2 linket:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 22:22

Időrendben írok.
Kata:
Írod,hogy NEKED is nehezedre esik megállni a könyvvásárlást.És van időd elolvasni,amiket veszel?Mert sajnos sokat változtam,nincs annyi türelmem olvasni.Elkalandozok közben.csak ,ha célirányosan olvasok.Regényeket már nem.Ezt a Balassiról szólót is fejezetenként olvasom.RÉGEN NEM ÍGY VOLT!!Ez az INTERNET!!!! :(( :(( :((
Megvetted Samunak a mesekönyvet?Majd mutasd meg,hiszen ha 3000ft ,akkor szép kiállítású lehet!
Sok a cuccod NEKED is.Manapság már kiteszem az utcára ,ha nem kell 2 évig.A múltkor megláttam a táskám és a pulóverom egy nőn.nagyon jól állt neki.Sőt még meg is variálta egy sállal.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 22:25

Ildikó!A cicák irtó aranyosak.A kutya története szomorú,de hát mit lehet tenni,ha elcsavargott.Rita később írt a kolléganője kutyájáról,aki azután 1,5 év után megkerült. :-bd :-bd :-bd.Ildikó!Nagyon köszönöm a fotókat.SZÉPEK!!!Sok erőt és sikert a felhőfestéshet!!!!!!!!!! :flower1: :ymdaydream:
Rita!Nézegeten a klassz napsütéses fotókat a miskolci régiségvásárról.Mindenképpen menjél ki többször,mert lehet kincseket találni,ráadásul egy jó kis találkozó-ismerkedőhely egy ilyen vásár.Rita!Mit jelent a minorita szó?Mindjárt megnézem
MINORITA/Wikipédia/-a miskolci templomról írtad
A minorita rend, azaz a Konventuális Kisebb Testvérek Rendje (latinul: Ordo Fratrum Minorum Conventualium, a rend nevének rövidített formája: OFM Conv) egy pápai joghatóságú, római katolikus, kolduló, férfi szerzetesrend, melyet Assisi Szent Ferenc 1209-ben alapított. A Ferences Család Első Rendjének része, amelyet a ferences renddel (OFM) és a kapucinus renddel (OFM Cap) közösen alkot.[
Jelenleg lelkipásztorkodással és tanítással foglalkoznak. A közelmúltban még sok gimnáziumuk volt, de a legtöbbet a rendtagok elégtelen száma miatt kénytelenek voltak más tanerőknek átadni. Papnevelő intézetük Egerben van. A magyar provincia védszentje: Szent Erzsébet, Árpád-házi magyar királylány, II. Endre magyar király és meráni Gertrudis leánygyermeke.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 22:35

Rita/folyt./
Nagyon szép a HORTENZIA.Szárazon is ilyen marad biztosan.
Ágika:
Nem nudli a sziklafestés.Unalmas,de fontos lehet,hiszen a kínai tájképeken sokszor látszanak .A férjed és az én párom sokban hasonlítanak egymásra.Ági!Itt Pesten kaphatók olyan bugyik.Azt hiszem.Voltam bent egy fehérneműboltban és mérgelődtem,hogy varrás nélkül ki fognak tágulni.Vacaknak gondoltam.
Ha minden jól megy elmegyek a Hopp Ferenc múzeumba majd!!!Nem tudom,hogy az időszaki kiállításokat lehet-e fotózni?HŰ,de klassz a villanyvezetékes képed!!Tisztára olyan mint a ÓZBAN a BÁDOGEMBER!! :-bd :-bd :-bd
Rettenetesen csodállak,hogy ennyi tésztát és ennyi ideig csinálsz.Viszont kicsit furcsa az a kép.Megvallom őszintén valami pajzán képnek gondoltam.Hol vannak azok a tészták?Le se merek írni .....,hogy mi jutott az eszembe.PLAY BOY MAGAZIN .....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 22:48

Fekvő nő, a lába között tészták
Lehetne egy absztrakt kép!!!! :)) :))
Szép frissek,egészségesek a rózsáid.Vannak még vendégeid az üzletben????Mi újság Szegeden a Coviddal?
Ramos tündéri a nagy.meresztgetős szemeivel!!! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Drága Lányok!Köszönöm a képeket és az olvasnivalókat.Most jöjjön a kiállítás,de TI MENJETEK ALUDNI!!!Szép álmokat!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 22:53

Előbb kimegyek a meleg gyógyteámért,bekapcsolom halkan a rádiót és azután hozom a képeket.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 5. 23:06

Paggy, annyira jó az a kép amit feltettél az uszodából.
Először azt hittem egy műtőt látok. Aztán meg egy angyalkát- utána vettem észre, hogy az Te vagy. :-), mindezek után pedig az utcai lámpákat vettem észre. Csak ahogy jobban megnéztem, akkor tudatosult, hogy Lillával vagytok a képen. =)) Még az ikertorony is feltünt később a bal oldalon. :-)
Tehát, fantasztikus és sejtelmes ez a kép! :-)
Paggy, sloggy zero one nevezetűt már nagyon ritkán lehet kapni, a sloggy zero feel-eket gyárják és hozzák felénk. Ezek a lézervágott bugyik olyanok, mintha semmi sem lenne az emberen. Aki olyan lengén van nyáron, mint én, az szerintem nagyon szereti, s zeretné. :-)
Egy rakat szép TRiumph , Felina, meg Sloggym van, de állnak a helyükön, mert ezt a pár darabot használom folyamatosan. Először csak gépben, aztán már mosógépben mostam. Most már a s záritógépbe is bevágom, Ha úgy nézzük, hogy egydb körforgásban megy mosógépbe heti háromszor, és már kb. 4-5 évesek, akkor jól birják szerintem. A zero one-nak van olyan tapadós izé a korcán, de a másik se " gurul" le az emberről, hiába gondoltam azt. :-) Na, most jól kibeszéltem a bugyijaim. =))

Jajj, most olvasom amit irtál. Hát majd ledőltem a s zékről. Absztrakt kép..... =))
Hááát vendégek vannak persze, csak módjával. De hát nem panaszkodom. Elvagyok, mint a befőtt, csak hát lehetnének többen is. Heti egy nap munkától még nem szakadt meg senki.
Szeged és a covid.... : Kérdezik a vendégek, felveszem-e a 3.-at. Hát ha megbolondultam, akkor biztos. Még a másodikat is nyögöm. Most próbálom a rengő hasam rendbehozni, mert tornázni sem tudtam annyira fel volt dagadva és fájt is. Már jobb, de remélem jóóól teleszurkál a doktornő és még jobban leszek. :))
Nagyon nem jönnek rémhirek sehonnan. Viszont a fiam társaságában is van most egy srác, akivel mindig találkoznak, társasjátékoznak nála, filmet néznek. 5-6-an járnak össze igy. A srác szólt, hogy fáj a torka, most nem mennek. Vigyáznak.
Két szegedi ált. isk.-ban kötelező már a maszk, a héttől meg az egyetemen is.
Nálam az üzletben legtöbben felveszik a maszkot. Szerintem ma a hogy nyirtam a füvet a ház előtt gondolták, hogy nem vagyok normális, mert a por miatt felvettem a maszkot. Porfelhő van és a parlagfű allergiás időszak alatt, hiába vagyok jól az evésétől, ha füvet vágtam majd megfulladtam utána a prüszköléstől. Maszk fel és semmi bajom nem volt. Ma azért siettem az utcai fűnyirással, és reméltem hogy nem jönnek sokan addig arra. :)) Azután meg jóóó nagy szél lett, a tótól a nyárfától szépen fújta a szép fűre a levelet. De hát ott egye meg az avas. Az már ott is marad.
Még filmezek kicsit, bár nem kellene a szemem miatt, aztán alvás. Holnap reggel piac, hoznak 30 tojást, ami tanyáról jön. Nem olyan szép a tészta belőle, mint a nénikéjéétől, de mivel szombaton festészet igy nem tudok kimenni, muszáj megoldanom mástól. Főznöm is kell holnapra, meg másnapra, mert megyünk Pestre. Aztán szombatra előre, vasárnap meg egész délelőtt doglozom az üzletben, igy aznap rendelnek halászlevet a fiúk. Ha nem, akkor meg nem esznek, mert hogy én nem főzök az is biztos.
Szép álmokat mindenkinek. :-)
Jajj, majd elfelejtettem. Mi van Fruzsival? Mit modnott az orvos?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 23:19

Október 27-én megyünk újra.Majd akkor mondanak valamit.Hát-hát -hát-talán semmi nincs.Lóg a daganat,3cm-re van a földtől.Fruzsi öregecske,de eszik,futkos széttett lábakkal ,mintha tőgye lenne.Szeretem nagyon.Ez van.A szíve a közepesnél picit rosszabb.lehet,ha megműtik,nem ébred fel.majd meglátjuk. :-h :flower1: :littlehearth: :flower1: Paggy
Ahogy leírtam ezt a mondatot,hogy nem ébred fel---tragikusnak találom.Le is fogom törölni.Nem lehet több kutyám.Hiába kértem az állataimat az égi vadászmezőkön,hogy ne hagyjanak egyedül,talán meg kell erősítsem magam.Tudjátok ,mivel nem volt igazi szerető családom,az állatok nagyon mélyen legbelül vannak a szívemben.Tudjátok milyen őszinte ,mindent odaadó szeretettel tudnak ragaszkodni.És ,akinek a legnagyobb baja,az hogy senki se szerette igazán,annak mennyire fontos ez?
Na most nem nyavalygok tovább!Egyébként sem vagyok már kisgyerek.A felsőbb énem kisgyerek óta nagyon felnőtt,csak a gyerekénem ilyen kis elárvult.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 23:27

Szóval a World Press kiállítás!!!
WORLD PRESS PHOTO KIÁLLÍTÁS 2021

A World Press Photo olyan, 1955-ben alapított globális platform, amely megbízható vizuális újságírás és történetmesélés útján kapcsolja össze a sajtófotó műfaját a közönséggel. Éves pályázatuk a világ legrangosabb fotópályázatává nőtte ki magát, és sikeres világméretű kiállítási programjuk révén évente több millió embernek közvetítik a világ fontos eseményeit. Utazó kiállítása minden évben 45 ország több mint 100 városába jut el,

Soha nem volt még ilyen nagy szükség hiteles képekre és történetekre! A kiállítás és a digital storytelling filmek fontos ismeretekkel szolgálnak napjainkról, olyan történeteket vonultatnak fel, amelyek megállásra, átélésre, gondolkodásra és együttérzésre késztetik a nézőt. A látogatók az évről évre megrendezett kiállításon olyan eseményeket, ismerhetnek meg, amelyekre máskülönben nem figyelnének fel. A benevezett képekről a fotózás neves szakembereiből álló zsűri dönt, amely minden évben új tagokból áll. A zsűritagok függetlenek World Press Photo Foundationtól, és kizárólag a zsűrinek van beleszólása a díjra méltó fotók kiválasztásába. Az elbírálás szempontjai a pontos, tisztességes és magával ragadó mondanivaló a világról. Minden versenyző elfogadja az etikai kódexet, és minden díjazott kép szigorú ellenőrzési folyamaton megy át, hogy egészen biztosak lehessünk benne, a fotós valóban szemtanúja volt a jelenetnek.

Az amszterdami székhelyű World Press Photo Foundation már több mint hat évtizede működik független, nonprofit szervezetként. Védi a sajtófotózás elengedhetetlen feltételeit: a szólásszabadságot, az információszabadságot és a sajtószabadságot.

Már hagyomány, hogy egy kísérőkiállítás is kapcsolódik a sokszor megrázó pályaműveket bemutató tárlathoz. Idén a Szebeni Műhely jubileumi kiállítása tizenöt magyar fotóművész alkotásaival mutatkozik be, Lát-lelet címmel.

A kiállítás szervezője már három évtizede a Herald Európa, felelős koordinátora Révész Tamás, aki korábban többszörös zsűritagja és díjazottja is volt a pályázatnak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 23:42

Kép
A Nemzeti Múzeum kertje és a kiállítás plakátja.
Kép
Megyünk fel az emeletre.Nyugdíjas jegy 1000ft.
Kép
Kép
Ugye emlékeztek ,itt voltunk Lillával a Magyarország története c. kiállításon.Egyébként az állandó kiállítás.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 23:49

Most jöjjön néhány ,nem saját, teremfotó!/Hogy nézett ki belülről a kiállítási tér?/
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 23:54

Most jöjjön először egy megrázó kép!
Kép
A World Press Photo kiállítása három fő tematika köré csoportosul, ezeken belül különböző kategóriákban láthatók a képek - mondta Martha Echevarria, a WPP kurátora.

Az egyik legfontosabb téma a Covid-19 okozta válság, amely mindegyik kategóriában megjelenik: a sportban, a környezet és természet bemutatásában is. Nagy számban láthatók a kiállításon a társadalmi tüntetések és az évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kapó éghajlati válság is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 5. 23:58

Képek és elemzések:MINDENKÉPPEN NÉZZÉTEK MEG!!!!!!!!!!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: GYÖNYÖRŰEK EREDETIBEN A FOTÓK!!!!
https://index.hu/nagykep/2021/04/17/wor ... opalyazat/
Itt vannak a nyertesek:
https://woohoo.hu/world-press-photo-2021-nyertesek/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 6. 0:01

Most pedig rosszabb minőségben az általam kiválasztott pár kép.Saját képek következnek:
Kép
Kép
A képen egy Covidban elhúnyt látható nejlonba csomagolva.
Kép
A karantén utáni első anya-lánya ölelés.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 6. 0:08

Kép
Kórházbusz.
Kép
A kibányászott JÁDE után ilyen táj marad , a kép jobb oldalán az élet,egy buddhista kolostor
Kép
Afrikai sáskajárás.Milliónyi sáska falja fel a termést.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 6. 0:21

Kép
Willey-üvegbéka.Az Andok köderdejében él az a ritka faj.Egy levél csúcsán lógnak a peték.A nőstények a tojásokat zselatinos masszába rakják le a patakok fölé lógó levelek hátoldalára.Egy hím ,párzási időszakban,akár 4 fészeknyi petét is megtermékenyít.Fészkenként 19-28 embrió,pár napig fejlődik,majd a vízbe pottyanva folytatja tovább a metamorfózisát/átalakulását/.
Kép
A család.
Kép
Hajfonatok.
Kép
Az erdő.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 6. 0:29

Kép
Harmónia.
Megyek haza----
Kép
Kép
Kép
Na és most itt a vége,irány az ágy!!!Sziasztok.Paggy %%- @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. október 6. 5:49

Szép jó reggelt mindenkinek!
Hú Paggy, micsoda képek!!!
Most csak ennyi mert még visszafekszek kicsit, aztán kelés és napinditás Ramosszal, gyógyteákkal, piaccal, tornával, főzéssel, talán boltba menéssel, mert már lassan nem tudok mosni, muszáj lesz menni.
Nagyon jó képeket választottál és töltöttél fel! Gyönyörű a belső is, nagyon szép, tetszik!
A képekről: Ami a fókásnál azonnal szembejött, az a maszk. Kicsi fóka viszont nagyon aranyos.
A becsomagolt ember borzalmasan megrázó kép! A covidról pedig amit hoztál, háát elgondolkodtató. A lovas képet már láttam, de ugyanúgy sziven ütött, mint most.
A budhista templom és a bánya témája is... Mire képes az ember a haszonért!
A természet pedig micsoda számunkra különleges dolgokra képes. Nem is hallottam még az üvegbékákról. A sáskajárás borzalmas, nagyon jól elkapták a pillanatot. A hajfonatoknál a páros képeket sem gondolom, hogy beállitották. A véletlenek mit eredményeznek egy ilyen témában. :-)
Aztán egy kis nyugi a léleknek az erdő csendjével és a lavórban fürdetett picur látványával.
Szerintem jól feltöltődtél amikor indultál haza. :-)
Köszönöm, hogy dolgoztál vele és megosztottad!
Megyek picit még vizszintbe, aztán indul a nap.
Itt esőt mond, remélem bőrig ázok a biciklin. Képet ne várjatok róla. :))

Vissza: “Társalgó”