Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 28. 8:13

Sziasztok Lányok! Szép reggelt. :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gyorsan írok, aztán megyek a konyhába, folytatom a reggeli előkészítést!
Tegnap jól kiszúrtam magammal éjfél után még fenn voltam, mert szinkronizálni akartam a készülékeket, és legnagyobb döbbenetemre a régi felállás jelent meg a az előlapomon. a gogle crom könyvtárában
ez azt jelenti, hogy a megszokott oldalak, letöltők stb minden eltünt, s legalább a lényegeset megpróbáltam a rókában is megjeleníteni meg ide a cromba is visszahozni. még sok minden nincs meg és a hajam tépem. Bár hullik az magától marokszám. Samuel visszaaludt 7-kor de olyan csuklást rendezett...
A youtub letöltőimet akarom mindkét rendszeren visszahozni..csak az egyik van meg a másik meg még nincs és égre földre kerestem.
az mkv-s és smallencod.me oldal már megvan. Na megyek, mert fázom az ablak nyitva..rálesek erre a manóra .
Nincs itthon se kenyér se zsemle..
De anélkül is meg lehet enni a lágytojást, meg turmix. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 8:32

Szia Kata! :-h :flower1:
Időrendben írom .
Rita!Hustanton lakókocsi-park:
Kicsit meglepődtem,hogy pálmákat látni :Vajon hogy élnek meg Anglia nyirkos időjárásában?Mindjárt utánanézek.
Találtam egy cikket:
https://egzotikuskerteszet.hu/index.php ... gyvilagban

.....Északról dél felé utazva a kis kontyos kenderpálmák a dél első hírmondói. Ezek, megfelelő vízmennyiség és hőösszeg mellett a -18 °C-os hideget is sértetlenül elviselik, s még -24 °C-os hideg után is ha nem tart túl sokáig- újjáépülnek, a részben fagyott lombozatuk a törzs belsejében fél méter mélyen rejlő szívük -ből megújul. Ezek a pálmák nemcsak dél felé, de meglepetésünkre észak felé utazva is feltűnhetnek egy-egy melegebb kertszegletben, így még az 52. szélességi körön, Angliában, sőt még ettől északabbra is az enyhe óceáni éghajlatú Írországban. A svájci-havasokon át alig hagyjuk el a májusi hófoltokat, a kertek alján már ott látjuk az első kenderpálmákat jó 1200 méterrel a tengerszint fölött!..../részlet/
Nagyon tetszik az a kétéltű jármű,lehet,hogy kipróbálnám.A lányodék régebben utaztak vele?Emlékszem a lakókocsis képeidre,a berendezésekre,sőt még azt hiszem virág is volt az egyikben.Lilyke képei:Katának igaza van,olyan elszántan csinál mindent.Viszont van egy kép,ahol a vizet nézi,az egészen más.Történetet lehetne mesélni róla és általa.

Nagyon ronda a bokrokon lévő halloween-i nejlon./megnéztem ,hogy magyarul átírják-e a szót ./
Wikipédia:
A jövevényszavakat (idegen nyelvekből eredő, de a magyarban elterjedt szavakat) eleinte eredeti alakjukban írjuk (ilyenkor még idegen szónak számítanak), majd ha közismertté válnak, két eset lehetséges: sok esetben jóváhagyják a magyaros írásmódot – olykor az eredeti nyelvi alakhoz legközelebbi formában, máskor módosulásokkal – (AkH.11 203.), máskor viszont megőrződik az idegen írásmód szerinti írás (AkH.11 212.) – ennek ismérveit l. a jövevényszó szócikkben.

Kivétel ez alól, ha nem latin írású nyelvekből származnak, mert olyankor eleve magyaros formában vesszük át őket (AkH.11 205.), valamint ha többszavasak (pl. second hand, shopping center, rock and roll): ilyenkor megőrződik az idegen írásmód (AkH.11 213.); továbbá az egy-egy szűk területen használt szakszavakban is megmarad az idegen írásmód.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Halloween
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 9:02

Kata.
Cipővásárlás:
Kata,el tudom képzelni,hogy Samuval cipőt vásárolni nehéz lehet/a lányom szörnyű volt,10-t legalább fel kellett neki próbálni-egyiket sem akarta/Hol tudtok vásárolni?Van több lehetőség,márkabolt?Samunak vannak kedvenc helyei,vagy hidegen hagyja a vásárlás?
Meg kell tanulnom,hogy megvegyem a jobb cipőket.Mostanában a kínaiban vásárolok,sok évvel ezelőtt csak bőrcipőt vettem,mert ha műbőr ,akkor mindegynek találom.Fogalmam sincs mitől annyival drágább egy márkás boltban?Talán a márkanév,esetleg a jó anyagminőség,a szakszerű elkészítési mód,a bérleti díj.../
Ági
Madáretető:fektetett flakonból-ebbe nem esik be az eső?Jó lenne,majd,ha fotóznád a madárkákat és esetleg egy videót is csinálnál majd a nagy télben,mint Rita.De úgy emlékszem ,már Te is készítettél egyszer.
Pfizer:
Itteni ismerősöm mondta,aki orvoslátogató,hogy ők ugyanolyan oltóanyaggal oltatta be magát 3x.Szerinte nem jó keverni.??????????????
Kata.Gyönyörűek a rózsák.Hol fotóztad őket?Nagyon ügyes vagy,hogy ilyen jó HOLDFOTÓKAT tudsz csinálni. \:D/ :-bd :flower1:
Ági.
Az az ételkísérő papír egészségügyi okoból fontos.Ne lehessen rajtuk számonkérni,ha megbetegszik valaki.Régen a Köjáll ellenőrizte az üzleteket közegészségügyi szempontból.
Nehéz lehet,szinte egyszínnel festeni,pld.sziklákat. mennyi gyakorlás kellhet hozzá!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 9:30

Rita.
Tetszik nagyon Lilyke szerelés.Mindig jó cuccokban látom.De ami igazán feltűnik,azok a jó cipők!!!Írtál már róluk.Megfizethető az áruk?Tudom rendelitek.de vajon magadnak is mernél rendelésre cipőt venni?
A kínai nyelvről a sorozatokban:
Először a koreait szerettem,
,s azután a mandarin nyelvet hallgatni.
Hagy tegyem be az utolsó szerelmetes sorozatom főszereplőjének egy szép dalát.

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 9:34

Most kimegyek picit a konyhába,hamarosan folytatom.
Nem tudok kimenni reggelizni,mert a párom felmosott mosogatás után,így maradt a hűtőszekrény.Beleharaptam egy angolzellerbe.Most érezni csak,hogy mennyivel élőbb íze van,mint mondjuk egy vajaskenyérnek.Félig belógva az ajtóból,tudtam hozni egy pohár meleg teát magamnak.Ez most nem gyógytea,de jó meleg és igazi citromos.Mielőtt leültem ide újra,készítettem 3 fotót,hogy meg tudjam mutatni,mennyit jelent a növényeknek az igazi táppal/a teknősök alól kijövő víz keverve állott vízzel/való öntözés.
Nem jó képek,mert oldalról bejön a fény,de a lényeget mutatja.
Kép
Kép
A futókának is nagyok a levelei.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 10:01

Vicces,hogy a pillangó tesztben senki sem választotta a 3-t és az 5-t-
3:
Vélhetően nagyon figyelmes, éles szemű, logikusan és racionálisan gondolkodó típus lehetsz, amennyiben a harmadik pillangó a kedvenced. Szeretnél mindent jobbá tenni a környezetedben, ezért gyakran magyarázod el részletesen a többieknek, mit és hogyan tegyenek. Kifejezetten bosszant, amikor nem értenek téged vagy nem fogadják meg a javaslataidat. Hajlamos lehetsz szinte kényszeresen küzdeni az igazadért. Hidd el, ha csak picit kevésbé próbálnád a véleményedet hangoztatni, sokkal jobban éreznéd magad, és többen meghallgatnának téged.
5:
A szabadságot, a boldogságot, az önállóságot, az elégedettség érzését keresed az életedben, ha az ötödik pillangót választottad. Menekülsz az unalom, az egyhangúság elől. Számos tudást, képességét szereztél már magadnak az életed során, folyamatos mozgásban vagy, egyszerre akár többféle feladatot is végzel. A legnagyobb problémád talán éppen az állandóság hiánya. A legfontosabb, hogy megtanuld tudatosan és hatékonyan beosztani az időt és az energiáidat
Rita.Újabb Lillyke képhez érkeztem.CSAK AZT TUDOM ÍRNI,HOGY NAGYON-NAGYON JÓ NÉZEGETNI.Nem tudom a lányod mit szól hozzá?
A rajzolgatás-firkálgatás rendkívül fontos dolog.sajnos az iskolában kiirtják a gyerekekből a rajzolás,zenélés örömét azzal,hogy keretekbe szorítják.Micsoda élmény ,ugye most már Te is tudod/gelli plate/az alkotás!!!
Lillyke fotó,címlapra illik!!
[
Spoiler: mutasd
url=https://postimg.cc/G828DcF1]Kép[/url]
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 28. 10:20

Sziasztok! Paggy, képzeld még csak most reggeliztünk, s tényleg el sem hiszem.
Annyira hiányzik a reggeli rendes kávé, hogy majd a székről szédülök le. Megnéztem és elolvastam minden eddigit. Nagyon tetszenek a virágaid, az enyémet meg sem merném mutatni, mert mindegyik d....k. Szerintem elodázhatatlan már az átültetés többek között!Ha öntözöm az a baj, ha nem az.! Úgye milyen vicces ilyen az én számból? :)) :(( :)) .

Nagyon kivagyok most én is, ezen a héten már másodjára nem aludtam el időben. S elég rendesen összezavarta a napjaimat.
Ma megint túrós tészta lesz majd , délutánra meg elkészül a gulyásleves is. A pogácsán még gondolkodom...az a baj, ha túl finomra sikeredik, nem tudok ellenállni neki! S persze miért is ne sikerülne!
Innom kell egy kávét, eddig bírtam. Már folynak a könnyeim az álmosságtól és az ásítástól.

A lepkéket illetően.. akár azokat is választhattam volna, mert mindegyikben van részigazság ami illik rám!

Paggy, vigyázz magadra, további gyors gyógyulást kívánok.
ui.: Samunak két helyen szokott sikerülni a cipővásárlás az egyik az Arrabona mögötti cipőbolt, a másik meg a Dechatlon vagy mi a neve az Árkádban. De mindig kérek segítséget, mert már nem megy egyedül. Szerencsére mindig van kedves eladó, aki készséggel segít! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 10:27

Szia Kata!Ajánlom a citromfű teát estére!Nem altató,de pihentető,elandalító.Filterest is lehet kapni a sparban,vagy máshol is.Tényleg vigyázni kell a finom pogácsákkal.Inkább nem kell sütni,mert nem tudjuk megállni.A csokival is így voltam.ma már nem veszek.Mondtam a páromnak,heti 1x lesz tészta.SÜLTALMÁT AJÁNLOK!!!Nagyon finom,ha pici és savanykás.Csak beteszed és már kész is.Szép napot Samuval!!! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Folytatom
Rita.Lillyke fürtjei csodásak.És hogy megmarad-e?Itt a példám.A LÁNYOM 27 ÉVESEN MENT FÉRJHEZ ÉS ILYEN HAJA VOLT ÉS VAN:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 10:33

ÁGI.
NAGYON IZGULOK,HOGY A VIDEÓD ELNYERJE A JUTALMÁT, AZ ILYEN TELJESÍTMÉNYT JUTALMAZNI KELL! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Besztercei szilva:
tényleg az egyik legfinomabb.18 óra aszalás,ezt nem merem kipróbálni.Ügyes vagy.Megnéztem,itt 2500 ft 1 kg aszaltszilva.Bár nagyon klassz dolognak tarom az aszalást ,inkább megveszem.Te egyébként is rettenetesen kitartó vagy.A sokórás tésztakészítés,a befőzések. ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: :)
A fogorvosról:
Ági,mindenképpen meg kell csináltatni valamennyire a fogakat.Szülés után meglazultak a felső fogaim és kifelé álltak.Muszáj volt orvoshoz mennem.Egy vagyonért,akkor 36 éve 180000ft volt,csinálták meg.Hidat kaptam,amit 2 csapos fogra rögzítettek.nem fájt a beültetés,de 2,5 óráig tartott.Fúrtak,véstek,kalapáltak.Akkor történt az a vicces eset,amiről már azt hiszem írtam,hogy relax kazettát tettek be .Igen ám,de a kazetta 50 perces volt.lejárt,pont a legnagyobb munkálatok közepette.ezt hallottuk:
-MOst nyissa ki a szemét,nyújtózkodjon egy nagyotés álljon fel a székből!-A doktornő visított egyet-NEHOGY FELÁLLJON!!!!-tegyétek be mégegyszer!-mondta az asszisztens nőnek-s kezdődött újra:
-Most csukja be a szemét és.....!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 10:47

Lányok!kedvesek vagytok,hogy vigasztaltok Fruzsival kapcsolatban.
Tényleg lelkileg nagyon megvisel.
Lányok!Szép napot kívánok!Itt süt már a nap,de igen hűvös van.
Szombaton fontos programom lesz a lányomékkal,amiről majd írok !
Üdv:Paggy %%- @};-
Képzeljétek,ilyen még nem volt,pongyolában ülök itt délelőtt 11-kor.Na ezt nem lehet,hiába nátháskodom fel kell öltözzek és valami finomat főzök.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 11:00

Azért nem tudok úgy a fórumról most elmenni,hogy meg ne osszak néhány képet.Ezek NEKTEK is tetszeni fognak:
https://www.kieselbach.hu/muvesz/pall-lajos_4205
Páll Lajos (1938-2012)
Erdélyi festőművész, költő, Érdemes Művész, Kiváló Művész, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagja

Művészete az erdélyi tájhoz, közelebbről a Kis-Küküllő völgyéhez, Korond emberi világához kötődik.
Kép
Páll Lajos
Erdély/Asszony bivallyal/

Kép
Páll Lajos Útrakelés /Erdély.Hazám./
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 11:19

Nem tennéd fel a falra?
Kép
Páll Lajos A portám
Most már tényleg megyek! :-h :flower1:
Lányok!Nézzétek meg ezt a pár képet!!!
https://mmakademia.hu/alkotasok/-/record/MMA54840

https://www.3szek.ro/load/cikk/2632/pall_lajos
z Észak-pataka, Korond vize által mélyített völgyben bármerre is néz az ember, mindenhol Páll Lajos modelljeit, házakat, bivaly vontatta szekeret, bíbor, lilás színben ragyogó hegyeket lát. Forrásra hajló szénacsinálót, s a házakban korong fölé hajló fazekasokat.

Több ezer grafika, akvarell, tempera és olajfestmény hirdeti az újra megtalált otthon csodálatos szépségét, no meg azt is, hogy hűséges önmagához, stílusa éppen csak annyit változott az idők folyamán, mint az a látvány, amelyet műterme ablakából kitekintve láthat.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 28. 12:23

köszönöm nagyon érdekesek a rajzok, mégis minden felismerhető benne. Tetszik! :D

egy kis nassolnivaló, mondjuk én nem csinálnám meg a grillázst rá, nekem a alenatur is nagyon megfelelne!

Nem találom azt a receptet ami teljeskiőrlésű liszttel van, de sebaj, kiírtam, csak szeretem látni mindenre emlékszem -e
Mentem, folytatás a konyhában! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 28. 16:07

Paggy, nálunk is látszik reggelente a leheletünk, de délután meg nagyon szép, kellemes, napos
idő szokott lenni.

Aki sokat jár gyalog vagy tömegközlekedésen, miért is cipekedne, ha már ilyen jó kis segítsége
van, mint a banyatank/bevásárlókocsi. Kint Angliában ehhez hasonlóakat láttam. Úgy tolták maguk
előtt, mint egy babakocsit. Négy kerekűek voltak.

Kép

Kép

Nem vettem észre, hogy kitetted a pillangós játék megfejtésének a linkjét, csak azután kezdtem
keresgélni, hogy Kata és Ági is tudta, mi vonatkozik rá. A 4-es jellemrajz szinte semmiben nem illik
rám, a hatos már inkább.

A lányod képét megfordítottam. Igen, láttam már korábbi fotókon mennyire szép a haja, meg is
dicsértük többen.

Hoztam már képet a pálmákról. Az enyhe tél miatt jól érzik magukat.

Nem tudom mire írtad, hogy én is készítettem már.

Lilykének a legtöbb ruhája olcsó, mert gyorsan kinövi. Leértékelésekkor szoktak neki több mindent
megvenni. A cipő más, mert nagyon nehéz jót kapni. Eddig a Clakstól be tudták szerezni a szükséges
darabokat, de amikor bölcsibe ment Lilyke, szükség lett volna egy könnyű, vékony, jól szellőző,
hajlékony talpú, puha cipőre, és ilyet nem találtak ott. Ekkor találtak rá erre a Nike cipőcskére, ami
nem volt drága, mert vége volt a szezonnak, úgyhogy jól leértékelték. Ha nincs az üzletben megfelelő
méret, akkor megveszik online, és ha nem jó, visszaviszik a boltba, ahol visszakapják a pénzt. Mindig
legalább öt pár cipőt megvesznek felpróbálásra. A bolt értesíti őket, ha megérkeztek a cipők. Elmennek
értük, és hazaviszik, mert otthon tudják jól megnézni a gyerek lábán. Ha jól emlékszem négy hetük van,
hogy visszavigyék a boltba, amire nem tartanak igényt. Ilyen körülmények között mernék rendelni.

Egyébként megdőlt egy mítosz. A sétáló utcán van egy Szamos gyerekcipő bolt. Bementem, és szétnéztem.
Hááát... Nagyon sokat kellene kalapálnom a cipőkön.

Tényleg gyönyörűek a virágok. A krumpli mosóvize is nagyon jó öntözésre.

A lányom csak azt kérte, hogy ne sok fotót tegyek ki, és tegyem spoilerbe őket.

Legyen kellemes hétvégéd a lányodékkal!

Kata!
Szinkronizálás? :-o Nagy fába vágtad a fejszédet. Én nem mernék belekezdeni.

A citromfűről én is hallottam, hogy kellemesen ellazít. Agatha Christie regényeiben mindig egy pohár
meleg tejet ittak, hogy el tudjanak aludni.

Remélem sikerül majd a cipővásárlás!

Pogácsa! Nagyon szerettem. Szerintem is az a legjobb, ha nem sütsz, akkor nincs mit megenni. :D Én se
ismertem a határt a pogiknál.

Tényleg elég lett volna natúran hagyni a kukoricát.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 28. 16:26

Ezt a dzsekit vettem meg (link). A valóságban teljesen másként néz ki. Én nem is szeretem, ha egy dzseki
ennyire rám simul. Azt szeretem, ha buggyos egy kicsit, hogy rétegesen alá lehessen öltözni. Az enyém
egy picit nagy rám, de egy szál vékony hosszú ujjú blúzszerűség volt rajtam, amikor próbáltam.
Két pulcsi vagy egy pulcsi meg egy mellény is alá fog férni. Nagyon finom viselet egyébként. Ahogy
a leírásban áll, még a zsebe és a kapucnija is puha, bélelt. A dereka húzott, az alja is állítható.
Amit nem értek, hogy az ujján nincs tépőzár, hogy szűkebbre lehessen venni. Fel kell majd hajtanom,
ahogy a képen is látható.

https://www.decathlon.hu/p/noi-kabat-teli-turazashoz-sh100-x-warm/_/R-p-331299?mc=8640296&c=S%C3%96T%C3%89TSZ%C3%9CRKE

A boltban, és már otthon. :)

Kép

Kép

Lilyke hajkeféje is ilyen. A fogai hajlékonyak, és háromféle méretűek. Talán ez a titka, nem tudom.
Bocs, pár hajszál benne maradt. (Korábban, Lilyke loknijai kapcsán említettem a hajkeféjét, azért
tettem ki ide az enyém fotóját.)

Kép

Ma ilyen kis fejű zöld krizantémot láttam a piacon.

Kép

Szerintetek hogy van pofájuk ekkorka sütőtökökért ennyit elkérni? A műanyag szem és száj, meg a
halloweenes csomagoló kerül ilyen sokba? Legalább pofásak lennének!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 28. 17:17

Kata kedvéért, és persze a magaméért is, ettem reggelire avokádót. Az alján lévő barnás részt
kanállal kikapartam, a többit egy tálkába tettem, és hozzáadtam egy fél apróra vágott lilahagymát,
és egy kisebb kimagozott, és szintén apróra vágott paradicsomot. Villával gyorsan összetörtem
az avokádót, majd összekevertem a többi hozzávalóval. Sózni nem szoktam. Egy avokádó elég
két embernek. Nagggyon finom! TÉNÉ

Kép

Kép

Kép

Tökfőzelék vesebabbal. Furcsa lehet, de én mindenbe beleteszem a babot. Minden nap eszek hüvelyest,
nem is keveset, így ebbe az ételbe is belekerült. Ez a bab só nélkül, csak vízben főtt, így alig van íze,
nem zavarják a tökkel egymást. Nekem persze ez is nagyon ízlik. A napi tucat szerint naponta három
adagot kell megegyünk. Ez nekem mindig megvan. Hüvelyesnek számít a szójajoghurt, a hummusz és a tofu is.
A zöldbab viszont nem a hüvelyes, hanem a zöldség kategóriába tartozik, a még éretlen babszemek miatt.
TÉNÉ

Kép

Lecsós gomba tk. durumtésztával, szójaszószos pirított tofuval. A tofu nem TÉNÉ, mert egy pici olajat
használtam a pirításához, de a többi étel megfelel az előírásoknak.

Kép

A zöld levelesekkel hadilábon állok, ezért ma két adag vegyes salátát ettem. Mandulajoghurtot, három
kiskanál hummuszt, egy evőkanál inaktív sörélesztőpelyhet, és egy evőkanál őrölt lenmagot szórtam rá.
Az őrölt lenmagban tökéletes az omega 3 és 6 aránya, emiatt gyulladáscsökkentő és rákellenes hatása van.
Enyhén dió ízű. TÉNÉ

Kép

Cukkinis hajdinával rakott karfiol és brokkoli TÉNÉ

Kuktába tettem a megmosott hajdinát, fél kockára vágott cukkinit, egy felkockázott lilahagymát, két
gerezd fokhagymát, egy fél kaliforniai paprikát, egy apróra vágott paradicsomot és két marék fagyasztott
borsót. Tettem még hozzá sót, egy kiskanál darált paprikát és egy kiskanál paradicsompürét. Másfélszeres
vízzel öntöttem fel. 6 percre állítottam a kuktát és megfőztem. Mikor készen lett beleöntöttem egy kerámia
tálba, majd a tetejére halmoztam a már korábban megpárolt brokkoli és karfiol rózsákat. Nyakon öntöttem jó
sok hummuszos-sörélesztőpelyhes szójajoghurttal, majd a sütőbe toltam. Pirított füstölt tofuval fogyasztottam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 28. 17:41

Az Erzsébet téren, az Erzsébet fürdő közelében sétálgattam. A kis terecske két oldalán szép
őszi színekben pompáznak a fák. Legutóbb tavasszal láttam őket utoljára.

Kép

Kép

A tér végében van egy napóra. Egy érdekességre lettem figyelmes vele kapcsolatban. Az óra számlapján
négy egyenes vonallal ábrázolták a római négyest. Nem tudom, hogy miért, de azt sejtem, hogy van oka,
hiszen azon a részen, ahol az év tizenkét hónapját ábrázolták számokkal, ott helyesen írták. Utána néztem,
úgy kell használni az órát, hogy az épp aktuális hónapra kell állni, és ha süt a nap máris leolvashatjuk az
időt. Az utolsó képet a netről szedtem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Ami nem tetszett, hogy a tér közepén lévő pici parkocskában mindent mulcsoztak. Nem voltak szépek a
törek alól kukucskáló árvácskák, de a bokrok és a rózsatövek se. Lehet, hogy nincs elég ember a parkok
gondozására, ezért használják ezt a módszert.

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 28. 18:11

Rita!Talajtakaro a mulcs- viztakarekossag. :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 29. 9:10

Kedves Lanyok!Szeretnelek TITEKET egy kis pszichologiai jatekra hivni.Nem nagy dolog.Azt szeretnem kerni,hogy spoilerben irjatok 3 jo es 3 rossz tulajdonsagot!Nem magatokrol,hanem altalaban.Udv:Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 29. 12:18

Paggy, ezek jutottak elsőként eszembe. A szavak sorrendje nem jelent értékbeli sorrendet.

Jó: jószívű, életvidám, igazságos
Rossz: ostoba, gonoszkodó, egoista
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 29. 15:03

Sziasztok lányok, csak most ebédeltünk, így egy kicsit kivárok, el is olvastalak már benneteket! :D :ymhug:
Paggy, válaszolva a kérdésedre, nálam szintén nem fontossági sorrendben...
/ami már volt említve az nálam is evidens/
emberség, figyelmesség, őszinteség
Hazug, manipuláló, tolvaj-lopós.

kedves Ria, köszönöm a remek receptet, és a sok néznivalót is.! A hajkefe nekem is nagyon tetszik, szerintem egyenes hajra is tökéletes. Jó lenne tudni, hogy hol lehet ilyet beszerezni!

Még mindig pizsiben vagyunk itthon, de majd a pihenő után elindulunk.
Nagyon tetszik a kabát! Samunak szuper lenne, az én alkatomnak sajnos tuti nem kb gumiabroncs egymáson az alkatom
Most próbálok egy másik tablettát, meglátjuk! Persze több vizet iszom, figyelek arra mit eszünk, mégis semmi moccanás.

Az igéret az volt, hogy ..... ami nem jött össze. Merthogy pontosan olyan személyeknek dolgozták ki, akik valamilyen oknál fogva eddig kudarcot vallottak!
Egyébként a legújabb felfedezés..hogy 3 rétegű a zsírháztartásunk, és pont a legbelső miatti miatt nehéz lefogyni, mert ha csak az első kettő, akkor állandóan visszajön a yo-yo effektus. Tapasztalom magamon. S ezt nem hasizomgyakorlatokkal kell és nem is lehet "leszedni!"..szóval majd meglátjuk!3 hónap múlva mi lesz a végeredmény.
Annyit mondtak.

Hozom a kenyérképemet..pill
Előbb a felhők,
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Most ennyi, tanulság, hogy sok lett az a hő amit írt, így vissza kellett tennem keret nélkül és letakarva, hogy az alja is átsüljön. 2oo-ra és kb 2o percre. Nagyon finom lett, ez volt a vigaszom! :-bd :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 29. 16:56

Lányok!Most nem olvasom el és nézem meg a feltett dolgaitokat.Majd vasárnap este.
Felteszem viszont az é választott tulajdonságaimat:
Jó:barátságos,empatikus,jókedélyű
rossz:agresszív,nyerészkedő,rosszindulatú
Várom még Ági,Ildikó,Dorina és esetleg MINDENKI MÁS válaszát is!
Közben felteszem a formákat,ami közül lehet majd 2-t választani.Nem írom meg előre,hogy mi a játék értelme,de biztosan nem az ,amire gondoltok. :)) :)) :))
Önkényesen síkidomokat választottam:

Kép
Itt pedig a színek,amik közül majd kell választani,de nem akárhogy......Megvárom a többiek jelentkezését is és,ha megvan,leírom mit kell csinálni. :-h :) Paggy %%- @};-Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 29. 19:08

Hű, Kata, de szép kenyérkéd lett! Látszik rajta, hogy nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
Az is látszik, hogy sok repülőgép szelte az eget felétek. Jó csíkos az ég.

Paggy, én a 4-est és a 8-ast választom a síkidomok közül.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 29. 19:11

Drága Paggy én már írtam 3-3 tulajdonságot. Rita után írtam be.
Rendesen beléptem, és láttam is, hogy megjelent.
Aztán most sehol sincs.

Már ugyanazokat nem tudom leírni: Nem jegyeztem meg.
Kedves, vidám, jó szívű
Hazug, rosszindulatú, mogorva.

formák: 3, 4.

Színek: Következőben lesz.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. október 29. 19:15

Kata kenyerét láttam a Fb-on.
Megkóstolnám az összeset.

Ma majdnem elhagytam a telefonomat. Hegyi túrán voltam gesztenye ügyben.
1 szemet találtam a fa alatt. Ki tudja hol van a többi.
Haza felé jövet fényképeztem, számolta a gép a km-t és a lépéseket.
Akkor eltettem a zsebem mellé. Gondoltam belenézek. Nincs meg :-t Nagyon megijedtem, de mivel nem rég volt a kezembe visszamentem a mezei úton. Nagyon megköszöntem és hálálkodtam, hogy megtaláltam.
Hideg van nálunk. A muskátlik még kint vannak. Betakaróznak éjszakára, még eddig nem lett bajuk.

Várom Paggy mit kell csinálni a továbbiakban a színekkel.

Vissza: “Társalgó”