Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 5. 16:24

Ági, igen, Zsuzsi csak magyarul beszél Lilykéhez. Nagyon nevetünk rajta, mert magyarul mondja, hogy "nem",
de angolul azt, hogy "yep". Igen, yep, nem yes. Biztosan a bölcsiben hallja így. A szlengben ez is azt jelenti,
hogy igen.

Igazad volt, elkezdett egyenesedni Lilyke haja, de egyelőre nem mindenütt, csak úgy itt-ott, de eléggé nem
szép most a gyerek feje. A frufruja, ami mindig is egyenes volt, is nagyon hosszú már, szóval le fogják vágatni
a haját. Akkor kezdődött, amikor hazajöttek az őszelésből. Először azt hitték, hogy a sapka lenyomja neki,
de hajmosás után se nyeri vissza már a régi alakját.

Tegnap voltál eszemben. Az Erzsébet térrel szemben láttam meg a Gyuri bácsi teáit áruló üzletet. Hányszor
elmentem már mellette, de még soha nem vettem észre.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 5. 16:49

Tegnap kaptam egy e-mailt, amiben valaki segítséget kér egy film letöltéséhez. Közben rájött, hogy be
kell regisztrálnia, meg is tette, én meg pont a gépnél voltam, azonnal aktiváltam is az azonosítóját.
Aztán ismét írt egy e-mailt. Én csak pár perccel a második levél megírása után néztem meg a gmailemet,
akkor szembesültem vele, hogy az, akit nem régen beengedtem a fórumba, milyen "szép" szavakkal köszöni
meg ezt és a film fordítását.

Születésem óta soha senki nem mondott vagy írt nekem ilyeneket, mint ez a kedves néző. Kimásoltam,
hogy lássátok.

Nem haragszom rá egy percig sem, nem is vettem magamra. Szegény párának meg lehet a saját baja. Írtam
neki választ, úrinőset, aztán kitiltottam a fórumból.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. november 5. 16:53

Kedves Lányok!
Csak úgy leírom,
fájdalmas szeretteink esetleges elvesztésének lehetősége.Egyre nehezebb az életkor előrehaladtával.mégis erősnek kell lennünk.!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 5. 17:05

Paggy, nekem csak háromszor kellett átélnem azt, amit most neked, de ha csak egyszer kell, az is borzalmas.
Nagyon megértelek, és tiszta szívemből együtt érzek veled.

Az utolsó kutyánk, Dundi elvesztése volt a legszörnyűbb, mert még a lelkiismeretem is három évig gyötört
miatta. Nekem kellett kimondanom, hogy altassák el. Az orvos már hetekkel előtte mondta, hogy úgy lenne
neki a legjobb, de én csak hordtam az injekciókra, és reménykedtem. Aztán amikor már három napja hiába
cipeltük ki, nem volt széklete, és enni már semmit nem kívánt, csak ivott, kimondtam rá a halálos ítéletet.
Akkor még nem éreztem a szörnyű kínt a lelkemben, csak pár nappal a halála után. Három évig nem is múlt
el. Ekkor határoztam el, hogy nekem nem lesz több kutyám.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. november 5. 17:10

Rita! :flower1: :littlehearth:
És most beteszek egy hatásvadász képet szeretetből.Ez kb 5 évvel ezelőtt készült,szerintem láttátok.
Kép

Lányok!Mindent elolvasok,amit írtatok és hétfőn este jövök.
Rita!Ne is törődj vele,hogy mit írt ez a valaki.Sok bunkó van,aki ki akarja élni az agresszióját!!!És esetleg,ha írsz az emailcímére ,megszerzi a TIÉDET.Isten őrizzen a hátsógondolatos emberektől!!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. november 5. 19:21

Lányok!Amikor nagyon rossz kedvem van,mindig előveszem életem 3. koreai sorozatát és jókedvre derít.Láttátok?
https://www.viki.com/tv/1476c-my-lovely ... 6014307a51
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. november 5. 20:15

Sziasztok!
Fáradt vagyok, de kész a festés! :-) Ujjé! Még fényképezés, gépnél megnézés, igazitás, ha kell és ennyi volt. Na aztán majd jön tanár úr kritikája. :-)
Holnap folyt. köv.
Közben láttam mit irtatok, először Rita, aztán mentem festeni, majd Paggyt olvastam.
Jól meg is sirattam, mert eszembe jutott Arthurom és Ödön.
Arthurért a mai napig is borzalmas lelkifurdalásom van. Történhetett volna másként is, ha orvos veszi fel a telefont és nem az aszisztensnő és nem du. ötre kapunk időpontot, hanem reggelre. Ha az ügyelet jól látja el... Sok a ha. ... Amit viszont akkor megfogadtam, egyetlen kutyánkat sem hagyjuk ott az orvosnál, mert nem tudjuk eltemetni. Hogy miért nem mondta az orvos akkor a hamvasztást? Mindenki k.o volt, eszünkbe sem jutott. Ödönt meg ugye meddig ápoltam, Ott is ott a ha...., Ha nem az a doki műti, hanem rögtön Makóra visszük.... Ő már ott a nappaliban pihen...
Nehéz, nagyon nehéz!

Paggy, Fruzsinak jól kell lennie, megy neki a drukk ezerrel! Hétfőn megyek a férjemmel Szigetszentmiklósra, kérte menjek vele, ne legyen egyedül a kocsiban. - mondjuk azt nem mondta-. Igy folyamatosan küldöm majd neki a pozitiv gondolatokat!!
Aranyos a kép Lillával.
Láttam a sorozatot amit betettél. Réges régen. :-)

Rita, láttam Lilyke haját a mostani képein és rögtön az jutott eszembe, ha a fürtök le lesznek vágva, akkor nagy eséllyel nem fog begöndörödni. Tapasztalat, de ne legyen igazam.
Olyan jól áll neki a fürtös kis haj.
Hogy mik vannak!! Nem változott a világ semmit az első botrányos követelések és más műfajok óta. Viszont szuper urinő voltál Rita! :-) :-)

Holnap dolgozom, a riasztóst is hivta a férjem ma reggel, de nem igérte, csak talán vasárnapra ha egyáltalán tud jönni.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. november 5. 20:31

Igen Paggy láttam.
Sikeres operációt a drága kutyácskádnak. Én is nagyon szeretem a miénket.
Ma több cicát is láttam, fehéret, feketét tarkát /nem a tehenekről van szó/ fekete-fehéret és nagyon szép szürkét.
Sőt ibolyát is láttam, egyetlen szálat, hogy ez hogy merészkedett elő ilyen ősszel.

Rita szépséges képeket hoztál. Ezek a szép színek a lenyugvó nap hatására jelennek meg.
Le kell még írnom, hogy mikor fordítottad a Maj Q-t én gyűjtöttem a feliratokat. Akkoriban nem nagyon voltam sikeres a gyűjtögetésben, mindig a frász kerülgetett, hogy valamiről lemaradok. Akkor írtam, hogy nem tudom letölteni, te kérted az imélcímem, hogy elküldöd. Meg is kaptam. Kérdezted megnéztem-e, írtam nem csak gyűjtöm. Akkor nyugodtan megvárhattam volna a későbbi időpontot, mert valami zür volt a letöltések körül.
Többször is kaptam tőled segítséget. Köszönetet érdemeltél volna most is.

Nem láttam Katát ma, tegnap viszont volt a FB-on.
ibolya:

Kép

Áginak: ilyen az előrajzolás, csak a lényeges dolgot, hogy jó helyen legyen minden. Ez a festőmester tanvideójából van. Ezt kell nekünk átrajzolni. Persze vannak ügyesek akiknek nem kell, de egy skicc igazán nem árt.
Kép

Szép estét.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. november 5. 20:55

Ildikó!
Valahogy nálam nem működik, nem tudok felrajzolt vázlat után festeni. Zavar, hogy ott van. Okot nem tudok, nálam sok minden másként van, mint általában a normál embereknél. :-) Tanár úr is szokott felrajzolni vázlatot, amikor festi a sziklákat, tájképeket.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. november 5. 21:30

Pedig így lehet betájolni, hogy minden úgy álljon ahogy kell. Kell a tervezés. Ha mégsem tetszik, közben megváltoztathatod. Már rajzban látod, hogy jó lesz-e, tetszik-e majd neked. Tudni kell mi hova kerüljön.
A nagyok is így csinálják.
Már több embernél tanultam egy-két dolgot, mind megtervezi előre a képet. Mondjuk és tervezéssel is szoktam tévedni, de én kis hal vagyok, nálam nem "halálos". ;;) kiradírozom, és újra kezdem.

Na... ne haragudj Ági, nem kell megfogadni, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Te is én is.
Jó pihenést mindenkinek elmegyek alukálni.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. november 5. 21:49

Jajj, dehogy haragszom Ildikó!
Mint irtam tanár úr is felvázolja tussal, de nálam ez nem működik, zavar, hogy ott már vonalak vannak.
Szerencsére ez csak a tájkép részleteinél volt igy, a többi tanultnál, bambusz, bazsarózsa és társai nem rajzolt előre tanár úr sem.
Fentebb tettem be videót, hogy festik a kinaiak a tájképet. Legtöbb esetben, vagyis inkább mondhatom azt is, ritkán körvonalazzák a dolgokat.
Nem is tudom, hogy nálunk tussal rajzolnak-e körvonalat a többiek...
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 6. 7:29

Sziasztok Kislányok!

Nálunk ma reggel is nagyon enyhe az idő. Pár napja még jó deres reggelre ébredtem, azt hittem marad
a hideg, de ezek szerint mégsem.

Ui.: Mire a végére értem a hsz.-nak, már a nap is süt. Úgy örülök neki!

Visszatérve a goromba emberkére, ha 6 percnyi regisztráció és letöltés ennyi haragot gerjeszt benne,
akkor hogy reagál az élet sokkal nagyobb nehézségeire? Ne válaszoljatok, csak költői kérdés volt.

Paggy! Emlékszem erre a fotóra. Megint megállapítom, hogy Lilla a mosolyát tőled örökölte. :)

Én is láttam a My Lovely Sam Soont. Bár nem hagyott mély nyomott bennem, de ott szeretem meg a
két főszereplőt, főként Kim Soon Ah-t.

Ági, igen, nehéz, nagyon nehéz.

Kicsit sajnáljuk a fürtjeit, de annyira nem vagyunk boldogtalanok miatta. Ha egyenesedni akar, hát legyen.

Ildikónál említesz egy videót, ami azt mutatja be, hogy festenek a kínaiak tájképet. Én nem emlékszem,
hogy láttam volna ezt a vidit. Betennéd még egyszer? Köszi.

Ildikó, emlékszem a kezdetekre. Mindig írtad, hogy viszed az ismerőseidnek is a sorozatokat. :D
Itt a fórumban mindig nyugi volt, soha senkit nem kellett moderálni, fegyelmezni vagy kitiltani. Erre most,
amikor már nem is fordítok, amikor már nincs is kapcsolatom a nézőkkel kaptam meg ezt a kedves embert.

Általános iskolában minket is arra buzdított a rajztanárunk (aki egyébként festőművész volt, és Agárdy Gábor
színésznek volt a nagybátyja), hogy azonnal használjuk a festéket, de én ezt nem tudtam megtenni, nekem
is kellett az előrajzolás. Viszont ha Ági képeire gondolok, én is úgy érzem, hogy azonnal belekezdenék a
festésbe.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 6. 7:42

Ildikó, én is láttam két nagyon szép cicát valamelyik nap. Kivételesen vittem magammal a fényképezőt,
így le tudtam fotózni őket, mert nem kellett közel mennem hozzájuk.

Kép

Kép

Hoztam pár nagyon szép őszi falevélfotót is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 6. 8:38

Na, pár napig nem lesz gond a zöld levelesekkel. Egy kis fej karalábé nagy levelei, és egy nagy
fej karfiol sok levele látható a képen. A piacon épp az eladó tördelte le a karfiolok leveleit.
Épp az utolsót vette a kezébe, amikor odaértem. Mondtam neki, hogy azon hagyja rajta mindet,
úgy mérje le. Nem akartam ekkora nagyot venni, de csak így juthattam hozzá ehhez a sok
levélhez. :)) Megint muszáj lesz előszednem a thai vörös curry pasztát. De sajnálom! :))

Kép

Paradicsomos csicseriborsós kinoa
(kinoa, csicseriborsó, szeletelt paradicsom, kaliforniai paprika, két nagy fej hagyma, fokhagyma,
indiai fűszerek: római kömény, garam masala, kurkuma, bors, só, petrezselyem zöld)

Kép

Végre itthon is lehet kapni jól megpörkölt hajdinát!!!! A Tescoban láttam meg, és azonnal vettem is
egy kilót. Eddig enyhén pirítottat lehetett csak kapni, amit szintén nagyon finom, de ez az igazi
számomra. Eddig csak Angliában tudtam ilyet enni. Ott a szlovák és a lengyel boltokban lehet
kapni ezt a sötétre pirítottat. Erre írtam egyszer azt nektek, hogy nagyon hasonlít a tarhonyáéra
az íze. A thai curry után megint rakott hajdina kerül az asztalra, az már biztos. :))

Kép

Másnap betértem abba a herbáriába, ahol a legtöbb "különleges", más üzletben nem kapható
hozzávalóimat meg tudom vásárolni. Mit látok meg azonnal a polcon? Sötétre pörkölt hajdinát!
Ebből is vettem egyet, mert még sötétebbnek láttam, mint a tescosat. És tényleg! Ha egy bolt
beindul... =))

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. november 6. 9:31

Sziasztok!
Most értem haza, gyors elolvastalak Rita, aztán rohanok tovább, csak beteszem a videót, mert tényleg nem találom én se. Pedig a gondolataimban még irtam is Ildikónak az utána következő akvarell festésről. na mindegy. Szerintem kikerestem, aztán jött valami a fiúktól otthagytam a gépet és mire viszsaértem elfelejtettem. Oylan vagyok, mint Ramos a sünnel. Ha behozzuk elfeledkezik róla. :-)

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. november 6. 10:16

Csodaszép, Ági.
:littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 6. 11:44

Átolvastam újra, és kivettem a spoileres részt a mai első hsz.-ból, mert nem tudtam úgy megfogalmazni,
hogy az ne legyen félreérthető. Ha olvastátok, felejtsétek el, kérlek!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. november 6. 12:45

Rita!
Elolvastam a spoileres részt, szerintem aki olyan kutyabolond - bocsánat-, mint mi, az megérti és átérzi.

Ezek a karfiol levelek csodásak! Mondhatni gyönyörűek. Utána kell néznem mi az a pinoa.
Örülök, hogy fedezel fel lelőhelyeket és tudsz alkotni a konyhában.
Látod, a cicusok még az új helyeden is megtalálnak! :-)
Tegnap csináltam a fa etetőre műanyag tető luszban, mert elegem lett, hogy beázik, oldalról beesik az eső. Igy is biztos befog, de legalább túlér rajta és kicsit védi.
várom már a hideget, bár ezt a félig naposat is szeretem.

Jó nagyot fogok aludni festés előtt, mert végre ma a riasztós kiszedte a riasztóból a gyenge akkut és nem fog hajnalban felébreszteni.
Az előrajzolás nélküli festésről még egy gondolat, hátha nem megyek senki agyára vele. :-)
Tanár úr általában középről kezdi és úgy épiti fel. Én vagy felülről indulok lefele, vagy az egyik oldaláról befele. Ha középről indulnék, katyvasznak érezném a festenivalót, nem látnám az elejét meg a végét. Hát ennyire vagyunk különbözőek. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 7. 8:43

Ági, nagyon tetszett a videó. Most már láttam is, amit eddig csak elképzeltem, de a valóság sokkal
bonyolultabb. Mennyit gyakorlás kell ahhoz, hogy ennyi magabiztossággal kezdjenek neki egy kép
megfestéséhez. És nemcsak az ecsethasználat sokféleségére gondolok, hanem azt is tudni kell, hogy
mennyi festék legyen az ecseten, és egyáltalán melyik ecseten a sok közül.
Nekem addig tetszett igazán, amíg el nem kezdte színezni a képet. A végére túl színesnek találtam.

Én se tudom, mi az a pinoa. Azt hittem, elírtam a kinoa szót, pinoára, de szerencsére nem ez történt.

Sajnos cicákat csak a fényképezőmmel tudok fotózni, az meg ritkán van nálam a súlya miatt. Amikor
Bánkúton voltunk akkor mondtam a fiamnak, hogy nagyon-nagyon hiányzik a természet fotózása.
Otthon csak kiugrottam az udvarra, vagy a kertbe, vagy a szomszéd lakatlan portára, és máris sikerült
pár klassz képet csinálnom. De hiányzik az is, amikor hosszú percekig vártam türelmesen, hogy egy
méhecskét le tudjak kapni, ahogy bújik ki a trombitafolyondárból. Egyszóval a természet közelsége
hiányzik. Ezért is szeretném nagyon etetni a madarakat.

Remélem aludtál egy jó nagyot!

Én felülről lefelé haladós vagyok, de ha egy tájképet kéne rajzolnom, azt talán középen kezdeném el.
Mikor tanító néni voltam, én tanítottam az összes tantárgyat, a rajzot is. Akkor láttam, hogy némelyik
gyerek alulról kezdte megrajzolni az embert vagy egy lovat, kutyát. Nagyon furcsa volt.

Szerencsére nem esik az eső. Kiugrok a régiségvásárba. Ott nem akarok semmit venni, viszont visszafelé
benézek a piacra.

Szép napot mindannyiunknak!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 7. 8:51

Új lakók az ablakpárkányon: lila és fehér hagymák. De jó lesz befalatozni a friss hagymaszárat.

Kép

Mintha testvérek lennének. :))

Kép

Ez a fekete retek tegnapelőtt érkezett hozzájuk. Neki a levelét fogom lelegelni. :D

Kép

Tegnap délelőtt készült, ez a három üveg lila káposzta. Két nagy fej lila hagyma is ment bele. A tiszta
nyersanyag, ami az üvegekbe került, 2kg 30dkg volt.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. november 7. 10:49

Sziasztok!Tudom,hogy nem szép dolog,sőt egyenesen ronda,hogy most nem reagálok a sok jó írásotokra,de holnap estig nincs türelmem nagyon semmihez.Viszont,ha minden rendben lesz ,jövök.
Ennek ellenére Lányok,beteszek ide egy nagyon fontos dolgot.Az index cikkét.Kicsit hosszú ÁM,aki valamennyire,ha csak picit is, képben szeretne lenni tájékozódni szeretne ,olvassa el !Azt hiszem 2019-es,de a lényeg,amit ebben a cikkben említenek,most is ugyanaz.Főleg azért javaslom elolvasásra,mert ha visszajövök,szeretném felhívni a figyelmetek egy elhangzott rádióműsorra,ami az előbbi cikkben szereplő állítást bizonyítja.
Sőt ,nem is felhívom a figyelmetek,hanem beteszem,fene tudja mi lesz , ezt nagyon tanulságosnak tartom.
Mindjárt beteszem és azután megyek a lépcsőházat felmosni.
A cikk:

https://index.hu/gazdasag/2019/03/18/eu ... yar_cegek/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. november 7. 10:53

A rádióműsor:
https://www.klubradio.hu/archivum/folyt ... 2000-20103
Amit ajánlok és CSAK ERRE SZERETNÉM FELHÍVNI A FGYELMET :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: ,hogy ha megnyitjátok a műsort,/alul rákattintva a grafikonra ,lehet továbbtekerni/,26perc05 mp-től beszél a borászati újságírásról-KONKRÉTAN A TOKAJI BORVIDÉKRŐL-elmondja,amit mi nem tudunk...Szerintem nagyon érdekes. :-bd :-bd :-bd :-bd
Sziasztok ,szép vasárnapot.Köszönöm a sok szép képet és írást.Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. november 8. 10:33

Drukkolunk, Paggy!

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. november 8. 13:52

Paggy, ment a drukk ezerrel, pont tizkor indultunk Szigetszentmiklósról haza, igy elmélkedtem Fruzsiról kicsit a kocsiban.
Nagyon várom a hireket róla, miután lesz erőd irni nekünk.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. november 8. 18:12

Koszonom szepen Lanyok,megjottunk.Minden rendben.Holnap kontrollra es infuziora kell mennunk.Paggy :littlehearth: :littlehearth: :flower1: :flower1: %%- @};- Nagyon elcsigazottak vagyunk.De holnapra mar fittek leszunk :) .Kata hol van ?

Vissza: “Társalgó”