Van képem hozzá

Hesu

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 15:27

Rita írta:Én meg már nem bírtam kivárni, hogy a végére érjek a Fall in Love-nak, elkezdtem fordítani.
Nagggyon tetszik!!!

Innen lehet letölteni a részeket, de Videán is fent lesz majd:

A jövő hét valamelyik napján elkezdem kitenni a feliratokat.

Végre!!!
Nagyon örülök neki, hogy fordítani fogod :x .
Eddig folyton azt lestem, hogy kinek tetszik meg és ki kezd el rajta dolgozni, most meg azért fogom lesni, hogy mikor lesz feltéve.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 26. 15:59

Hala Isten LanyokEljott az en idom ,mert most mar "tagasabb "a forum.Nyugdijva vonulhatok es labat lobazva olvasgathatok. :) Juhhhee!.Udv az osszes uj tagnak. Kivanok eleterot, egeszseget , jo forditast !Paggy. Kedves Hesu!De jo hogy jottel!Gyere maskor is igy majd sok erdekes hallunk.Teged mi erdekel?Es latom Te is ma szulettel.Nahat,eddigi eletemben meg nem talalkoztam szulinaptarssal.Boldog szulinapot!Paggy
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 19:14

Paggy írta:Hala Isten LanyokEljott az en idom ,mert most mar "tagasabb "a forum.Nyugdijva vonulhatok es labat lobazva olvasgathatok. :) Juhhhee!.Udv az osszes uj tagnak. Kivanok eleterot, egeszseget , jo forditast !Paggy. Kedves Hesu!De jo hogy jottel!Gyere maskor is igy majd sok erdekes hallunk.Teged mi erdekel?Es latom Te is ma szulettel.Nahat,eddigi eletemben meg nem talalkoztam szulinaptarssal.Boldog szulinapot!Paggy

Érdeklődési köröm többek között a keleti kultúra, a harcművészetek, az ázsiai sorik, a zongora, a sütés, a virágkötészet stb., valamikor régen a fordítás, amit már csak a húgom űz.

Köszönöm a köszöntést, én is :littlehearth: -ből kívánom neked. Az, hogy szülinapi társak lettünk, az a sorsnak köszönhető. Anno anyukám karácsonyra készült és véletlenül a pocakjára ömlött a forró olaj, aminek következtében beindult nála a szülés. Nagymamámék mesélték el, hogy így lettem karácsonyi baba. Egyébként december 31-re volt kiírva anyukám.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 19:27

Hát csajok, fiúk!
Ez a karácsonyi készülődés tovább tartott, mint az ünnep. Mindjárt vége.
Tavaly ilyenkor a kislányom híján az egész család itt volt nálunk, most csak magunk vagyunk, mindenki külön.
Annyi, hogy a sógorom gyereke a családjával váratlanul betoppant.
Aztán most itt vagyok, írok, míg tudok, utána sori minden mennyiségben.
Nektek hogyan telt/telik?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 26. 19:36

Hesu, kérdésedre válaszolva nálunk nyugis karácsonyok szoktak lenni.
Apu állapota tavaly karácsonykor lett rosszabb - májáttétes vastagbélrák-, sajnos nem sokáig élt már utána, igy nálunk a karácsony az már sose lesz igazi.
A virus miatt tavaly anyuékra vigyázva nem is csináltunk nagy karácsonyt, de most otthon volt mindenki. Mi csak ebéd utánra mentünk haza. Szegedtől 80 km-re laknak Békés megyében egy közepes méretű faluban.
Körülményekhez képest jól telt az ottlét, egy kisgyerek van a családban, neki van csak ajándék.
Mi itthon már nem ajándékozunk. Csend van, nyugalom...
Főzés módjával volt, mert a szivem, vérnyomásom rendetlenkedett és kardiológus lett a vége a héten hétfőn.
Igy rendeltünk ami két napra elég volt.
Hát nagyvonalakban ennyi. Most meg töltöm fel a torrentjeim, de már a fele hajam kihullott. A huszon valahányból még csak 13 van kész.
De már talán látom az alagút végét.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 26. 19:50

KEDVES PAGGY!

Isten éltessen sokáig, minden szépben,jóban legyen részed, jó kedved soha ne hagyjon el.
Jókívánságaim kőbe vannak vésve, nem a porba.

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 26. 19:54

Még egy próba.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 26. 19:58

Hesu nagyon boldog születésnapot kívánok. @};- :flower1: %%- :littlehearth: :-bd
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 20:02

f.ági írta:Hesu, kérdésedre válaszolva nálunk nyugis karácsonyok szoktak lenni.
Apu állapota tavaly karácsonykor lett rosszabb - májáttétes vastagbélrák-, sajnos nem sokáig élt már utána, igy nálunk a karácsony az már sose lesz igazi.
A virus miatt tavaly anyuékra vigyázva nem is csináltunk nagy karácsonyt, de most otthon volt mindenki. Mi csak ebéd utánra mentünk haza. Szegedtől 80 km-re laknak Békés megyében egy közepes méretű faluban.
Körülményekhez képest jól telt az ottlét, egy kisgyerek van a családban, neki van csak ajándék.
Mi itthon már nem ajándékozunk. Csend van, nyugalom...
Főzés módjával volt, mert a szivem, vérnyomásom rendetlenkedett és kardiológus lett a vége a héten hétfőn.
Igy rendeltünk ami két napra elég volt.
Hát nagyvonalakban ennyi. Most meg töltöm fel a torrentjeim, de már a fele hajam kihullott. A huszon valahányból még csak 13 van kész.
De már talán látom az alagút végét.

Nekünk sem olyan már a karácsony, mióta a kislányunk nincs velünk. Az ajándékozás is csak a gyerekekre korlátozódik. Nekünk már az is ajándék, ha ránk nyitják az ajtót.
Remélem azért jobban vagy már :x !!!
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 20:05

nildiko írta:Hesu nagyon boldog születésnapot kívánok. @};- :flower1: %%- :littlehearth: :-bd

Drága vagy, köszönöm szépen :x !
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 26. 20:47

Ildiko!Koszonom szepen. :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 26. 20:48

Na végre kész a torrent feltöltés, a szemem kifolyt, ráadásul a word-ben úsznak a betűk nem pedig gépelve jelennek meg. Na de majd megszokom. Újratelepitve minden, örülök, mint majom a farkának, van a gépemen 500 GB hely, plusz a külső vinyó.
A végén kezdem visszafele olvasni amit irtatok. Nem a legjobb taktika, de most ez jutott.
Annyi minden kiderült itt most az utóbbi időben rólunk, hogy….
Tudom, nem irunk rossz dolgokat karácsonykor, hanem örülünk és békében telletjük az időt, de Hesu most elgondolkodtam dolgokon…. Amit irtál….

Paggy, kérünk beszámolót a szülinapról.
Csoki annyira aranyos, ahogy bújik Kobakhoz!

Hesu, amikor a fiam született, vettem ki a hurkát a sütőből. Már nagy pocakom volt, és jól odaérintettem a forró tepsit hozzá. Kellőképpen meg is voltam ijedve, de ezen kívül nem történt semmi baj.

Rita, örömhir, hogy újra forditasz! Mentem is a letöltést, de gondolom úgyis kiteszed majd a sorozat oldalára.
A leveles képhez akartam irni, hogy én vállalom a tussal festett középső részt. A többi pedig a Tied.
A facebookon a Viharvadász oldalon láttam képet Miskolcról és a szépen feldiszitett villamosról. Jó nagy hónak nézett ki.
Itt nálunk ónos eső volt délelőtt, meg most is azt igér. A fán az etetőim teteje totál bejegezve, kősziklára megfagyva. Viszont ezzel a technikával ahogy kivágom a flakonokat nem esett bele semmi szerencsére. A fa normál etetőre is tettem flakonból csinált cserepet van levezetője is, az sem ázott be, viszont a cinkegolyón korcsolyázni lehetne. Az ablakba tett napraforgómagra szálldogállnak szépen. Reggel hallom a kopogásukat, mikor megérkeznek és még nincs felhúzva a redőny.
Amióta a verebeknek tettem a tuják közé magot, azóta nem trimbolják ki a cinegék és a többiek etetőit.
Nagyon szép az asztali diszed! Múltkor ahogy voltunk Pesten kezelésen kaptam egy porcelán kis angyalkát. Nagyon örültem neki. Vittem még a rosszulléteim előtt nekik különböző formájú tésztákat, és igy köszönték meg.
Lilykének szuper ez a kis asztala és milyen ötletes!
Most hogy otthon voltunk, az öcsém új kapcsolatából született fiú harmadikos. Ki voltunk akadva hogy tanulnak számolni. Sokat voltak most otthon, mert hat hónappal a pfeizer második oltása után az öcsém a munkahelyéről hazavitte a covidot. A párja is meg a fiuk is elkapták, igy otthon volt a tanulás. Előtte az osztál y volt karanténban. Tanulták a matekot és mondták, hogy hogy adnak össze. Hogy jelölik a tizet. Keresztbe tett kézzel. Komolyan mondom mi a bánatért ne m lehet úgy tanitani, ahogy mi tanultunk? Na aztán még szolmizáltunk is, kézjelekkel. Volt nagy vigadalom, ki mire emlékszik.
Kiderült,hogy sakkot is tanulnak hivatalosan osztályzatra. Na ezen is ledöbbentem. Polgár Judit könyvéből. Mutatták a feladatot amit meg kellett oldani. Hát én tudok sakkozni, de hogy azon nem tudtam elmenni az is biztos. Ja és a gyalogot parasztnak hivtam, az öcsém ki volt akadva, hogy hát nem az a hivatalos neve, ezért büntetnek órán.

Ildikó! Nagyon tetszik a fád! Olyan elegáns!
A festéssel én is úgy jártam ahogy Te. Már annyiszor eldöntöttem, hogy elkezdem, folytatom, mert nemsokára kezdődnek az órák ismét. Mindig van valami, igy halasztódik. Most már szerencsére nem szédülök ahogy nézek egy helyre.

Kata, Ramos egy ugyanolyan labdát kapott, mint amit már cafatokra szedett, de még lehet vele játszani. Most az esős idő miatt még nem kapta el, de ha lemegy a nedvesség odaadjuk neki. Kicsit lesz belőle kiengedve, hgoy meg tudja fogni.
Tudom, hogy nem mosolyogni való, én is ugyanigy mérgelődnék, de nayon tetszett a megfogalmazás ami miatt a légtisztitó meg lett véve.
Amikor a válás után panelban laktam és a felettem levő a wc-n cigizett, kb. ugyanigy kikeltem magamból. Reméltem is hogy meghallja.

Hesu, én is csatlakozom Kata kéréséhez a havas tájjal kapcsolatban. Bár most jut eszembe, hogy Neked vizszintbe kell a napjaid nagy részét tölteni.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 26. 21:25

Dorina, köszönöm szépen a novellát!
Ildikó, én is igy járok majd a játékkal, ahogy irtad: Paggynak kellene megtanulni….
A fiam társasjátékot kapott a barátnőjétől. Nagyon szép játék, de be vagyunk sorozva ha megjönnek a kártyavédők hozzá és játszik a család a barátnővel együtt. Már előre félek mit értek meg és mit nem belőle. Párszor már nekirugaszkodott elmodnani a szabályokat. Aztán azt mondta van róla egy videó nézzük meg.

Végre Elthanhoz értem. Annyira finom ételeket tettél fel, hogy öröm lenne megkóstolni őket. A beszámolót is köszönöm.
Sajnálom, hogy ennyi műtét áll mögötted és még mindig nincs vége a tortúrának.
Mikor orvoshoz megyek és kérdezik a műtéteket pár után már mondják elég, ne folytassam. Vagy kilencszer feküdtem kés alá, nekem is elég már, remélem itt megszakad a szériám. Kivánom Neked is ezt, meg jobbulást!!
Nálunk a párom és a fiam is gépész, a férjem nagyon jól főzött mikor megismerkedtünk. Tőle tanultam, ma már lusta disznó és rám hagyja. A fiam meg átlovagolt a programtervező informatikára, igy totál műszaki a banda.
Nagoyn szép kis fátok van és nagyon jó helye is van.

Paggy, szépek a gyűrűid és tetszik nagyon amiben vannak.
Nekem nagyon sok ásvány karkötőm van, meghatározott állapotokra. Két nyaklán is mellé. Szeretem őket, és hatásosak is. Mondjuk csodát ugye nem kell várni tőlük.
Nekem a férjem anyukájának a fülbevalója van meg és a nyaklánca egy nagyon szép kereszttel. Ma már nem hordom, de megvannak. Nagyon haragudtam a férjemre, mikor most megtudtam, hogy beadta a zálogházba a szülei karikagyűrűjét, mert hogy neki nem kell. Jól le is toltam.
A rókára én is azt modntam volna, hogy vezsett volt. Ugye azt mondják,hogy akkor keresi az ember társaságát. Régebben szóltak télen, hogy az utcánkban is volt róka. Be is voltam tojva, hogy bemászik a keritésen keresztül hozzánk.
Mondjuk jobb, mintha a Vadasparkból egy oroszlán jönne be.

Kata, olvasom,hogy nem sikerült beiglit venni. Nem baj, jó volt gondolom a fonott kalács is. Finom az!

Jajj Paggy, most jutottam a keresztényüldözéshez. Hát jót vihogtam itt magamban
Még jó, hogy ránéztem az órára, másfél órája irogatok, a gyógyszerem meg be kell venni. Három virslikarikával és graham kiflivel. Ujjé….
A sárgarépafőzeléket én is szeretem. Mondjuk más nem enne belőle itthon. Tükörtojással szoktam enni. Kockára vágom, úgy készitem el, reszelek bele sajtreszelőn zellerzöldet is.
Nagyon tetszett a 19. ablak. Meg a sószoba is! Rita, igazi tini vagy!!!

Elthan, most jutottam a japán képekhez. Köszönöm, hogy feltetted, jó nézegetni olyan dolgokat, amiről tudunk, de igazán más, ha személyes élmény fűződik hozzá.
Azok a tálkák, és tálaló edények pedig valami fantasztikusak!!
Ahogy olvastam a receptet elgondolkodtam, lehet-e nálunk riszkorpát kapni. Utána is fogok nézni….

Ildikó a beiglid nagyon tetszik!! Mindig egy nagyot szoktam sütni magunknak. Az egyik vége diós, a másik mákos. Néha van hogy túrósat csinálok vörösáfonyával és utána jön a többi szép sorjában.

Rita, elcsodálkoztam, hgoy iylen olcsó a beigli a Lidl-ben. Itt nálunk a cukrászdákban horror áron, 3500 körül árulják.

Kata, nagyon sok képednél megint a kis kockák jelennek meg. Viszont emlékszem rájuk nagyjából. Volt olyan rózsaszines naplementés képed, amin nagyon sok varjú volt, borzalmasan tetszett. Aztán azt hiszem egy féloldalas is volt, az is nagyon szép volt!

Hát végére is értem, jó nagy összevisszaságban irtam, de megirtam amit akartam.
Mosolygó fejek nincsennek, mert wordbe irtam és igy lemaradtak.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 22:27

Kedves f.ági!
Remélem nem szomorítottalak el az írásommal, ami elgondolkodtatásra késztetett!
A páromat megbíztam a fotók készítésével és holnap - merem remélni - sikerül feltölteni őket.
Vízszintben az elmúlt 4 nap alatt nem sokat voltam a készülődés miatt. De most besegítettek a fiúk is. Mondták, hogy rendeljünk. De a bolti? Őszintén? Nem olyan. És az árak? Az egekben! Így a gipszes lábam a széken, a másikon pedig álltam.
A sógorom gyereke hozott bejglit - természetesen boltból - de úgy kopogott :)) .
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 26. 22:43

Hesu! Kicsit megdöbbentem, és persze, hogy elszomorodtam amikor olvastam a karácsonyotokról. Az ember rájön, hogy sajnos másnál is vannak olyan dolgok amiket nem biztos, hogy a magáénak akar tudni.
Mikor nekem eltört a bokám több helyen és műtötték, miután hazamentem egy forgószékre ültem, a másik lábommal meglöktem magam és tudtam közlekedni. Élmény volt. Főleg mikor hazamentem és láttam a port a kövön és hogy merre közlekedtek a fiúk. A wc csészét is sikerült kitörnöm a helyéről mikor féllábaztam. A vizes pasas csak csóválta a fejét, nem kérdezett semmit. :))
Ja, és a szobámból tudtam, hogy a fiúk nem jó helyre rakták az edényeket a konyhában, mikor pakoltak.
Van ebben a kényszerpihenőben jó is. =))
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 26. 23:04

Esetleg valaki küldene nekem egy nagyon jó bejgli receptet?
Ugyanis az enyém rendre mindig szét reped, így annak sütésétől elmegy a kedvem.
Előre is köszönöm szépen!

f.ági
Én mikor az első balesetem után hazakerültem, telis tele vilmoskörtékkel szemeztem a hűtőben. És kb. ugyanolyan látvány fogadott, mint akkor téged. Onnan tudtam, hogy a fiúk teljesen letargikus életet éltek. Apukám tartotta bennük a lelket. Majd csak jóval később tudtam meg, hogy nagyon féltek, hogy egyedül maradnak. Azóta nagyon másak lettek. Szófogadóbbak és türelmesebbek? Igen, talán ezek a megfelelő jelzők.
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2021. december 27. 7:21

Sziasztok. Boldog születésnapot és névnapot kívánok. A fám azért lett ennyire színes, mert én hagytam nekik, hogy rakják rá, ahogy gondolják. Lili a saját készítésű díszeit is feltette. Még rengeteg dísz volt, de azt mondtam most már elég.
A két őszapót én is azonnal észrevettem. Felénk ritkák. De rengeteg cinke, zöldike, tengelic, veréb van.
Koyuki felment a családjával Tokyóban a Takao hegyre. Annyira népszerű kirándulóhely, hogy drótkötélpálya is felviszi azokat, akik már öregek, vagy betegek így fent találkoznak a fiatalabb családtagokkal.
Kép
A hegy tetején lévő Szentélyben a Holló Tengu.
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 27. 8:17

Szép jó reggelt mindenkinek!
Jégpálya Szegeden. Madaraim sem a fa ágain törik meg az eleséget, hanem az etetőn, amit véd a teteje.
Nagyon csúnyán meghajoltak a tuják, nem is nagyon mertem hozzájuk érni, ne törjön. Kopogva esik az ónos eső.

Kép

Elthan, annyira szép ez a két kép is! A fiam japán animéket néz. 31 éves. :-) Ha menni kell keletre az uticélja Japán lenne. Nem tudom rávenni Kinára :-) Nyelvet is akarja most tanulni, mert most szünetelteti a tanulást négy diploma után úgy döntött. Engedelmeddel megmutatom neki a képeket.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 27. 9:02

Hesu, irok egy beigli receptet, amit a férjem bátyjának a felesége készit 75 éves, meg az ő anyukája Bogácson. EZ Mezőkövesd mellett van. Sokáig próbáltam elkérni a receptet, de mindig mondta, hogy ő csak önti a belevalókat. Na most nálam ez nem működik. Aztán egyszer kicseleztem, mikor nálunk volt. Mindenből bontatlan csomagolást kapott.

Tehát a beigli receptje. Én egy nagy tekercset csinálok belőle, ahogy irtam már előzőleg.

40 dkg sima liszt.
10 dkg rétes liszt. Nagyi titka lisztet használok, de persze bármelyikkel készithető.
7 dkg zsir Lehet 5 dkg zsir és 5 dkg vaj keverékével is, de a zsir a legjobb szerintem

7 kanál cukor. Én mézet használok
1 egész tojás
0,5 élesztő
3 dl tej

Dagasztás után, közben még pici sima lisztet kell beletenni, hogy ne ragadjon a kézhez nagyon.
Kelesztés után én a dióba cukrot darálok, ahogy lehintem a tésztára tejjel meglocsolom és citromot facsarok kicsit rá.
Ugyanez a máknál is. Tennék bele vörösáfonyát is, de a fiúk nem szeretik.
Tetejére pedig a szokásos tojás sárgája utána fehérje kerül
Előmelegitett sütőben alsó-felső sütésen sütöm kb husz percig 190 fok körül. Ha sötétedne a teteje sütőpapirt teszek rá.
A nyújtás az kb. 1 centis tésztát eredményez nálam.
Ez a puhább fajta beigli, napokig az is marad, ha zárt műanyagba, vagy zacsiba teszi az ember.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 27. 9:20

Ez pedig a fonott kalácsom, amit vagy simán, vagy pedig vörösáfonyával csinálok. Lehet perzse mazsolával, aszalt bármivel, kisebb darabokra felkockázva beletenni. Olyankor hosszú halkéssel nézem meg, hogy megsült, e, mert kb 20 centi magasra feljön, ha tortaformába teszem és kerek kalács lesz belőle. A tortaforma kb. 24 centis, az enyém állitható, a szélei is magasabbak, mint a normál tortaformának. Szépen körberakom sütőpapirral, ráteszem sütőpapirra és bele a kerekre összefogott fonott tészta, úgy kenem meg utána a tojással és irány az előmelegitett sütő. Alsó-felső sütés, kicsit a közepétől lejebb kell tenni, mert megkel szépen. 180 fok körül szoktam sütni. Szintén teszek rá sütőpapirt, ha aszalt áfonya is van benne, mert akkor tovább sül. 20 perc után nézni kell hogy áll.
Nagyon finom foszlós. A simát vajjal kenjük meg.

foszlós kalács

50 kdg sima liszt
4 dkg élesztő 1 dl tej
15 dkg vaj
4 tojás a tésztába
1 a tetejére megkenni
10 dkg cukor , én mézzel csinálom
pici só

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt 2 evőkanál liszttel elmorzsoljuk A tejet meglangyositjuk. Összekerverjük a lisztes élesztővel, a tetejét megszórjuk pici liszttel és langyos helyen kelesztjük kb fél órát.
A vajat meglangyositjuk.
Összekverjük az összetevőket, amig szép sima nem lesz.
Kelesztjük.
Mindkét kalácsnál, a beignél is meg ennél is nem szabad túlkeleszteni, hogy összeessen. Amikor duplájára kelt én már jónak tartom és csinálom.
Három adagba osztani és kinyújtani hosszú téglalap alakúra, összefonni.
Ha megy bele az aszalt gyümölcs, akkor azt csak módjával, mert nem szereti és nem sül meg normálisan.
Fonás után a két végéb kör alakba megfogni és beletenni a tortaformába. Megkenni a tetejét először a sárgájával, majd a fehérjével. Addig megmelegszik a sütő és irány befelé. :-)

csak ilyen tojásos képem van róla :-) :-)

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 27. 9:37

Jó reggelt lányok és Elthan! Nem pont most ébredtem, mert megnéztem a Belezúgva mosolyodba 29. részét, meg persze olvastalak titeket, úgyhogy lassan már tizórais idő lesz!

Nem csak a recepten múlik a bejgli kirepedése, lehet egy árnyalattal nedvesebb volt a töltelék, és ahhoz képest meg kevés volt a luk! nem tudott a gőz kimenni. én oldalt is mindig jól meg szoktam szurkálni villával.

Finom volt a fonottkalács is igazi vajjal, most valahogy nem is kívántam rá a mézet is ráadásnak, annyira kellemesen édes volt maga a kalács.
Délután meg mákos gubát csináltam vaníliás tejjel. Dugig jóllaktunk.

Kínjában jókat tud röhögni az ember a saját baján, pláne hogy olvashatja más is így járt. Mondjuk én csak az ülőkét törtem össze,a tartórészeket ahogy kéretlenül visszahuppantam mert nem bírtam el a testsúlyomat. Hát pár pillanatig én is csak néztem ki a fejemből. De ez van. jó hogy nagyobb baj nem történt!

De jó hogy sikerült eljutni japán különleges helyeire is, de nekem ezek már álomvilágok maradnak!
De legalább így részesülhetünk sok szépségben. S igenis fontos valóban valamilyen formában a személyes kötődés! Mennyi minden tud már ezzel a szóval is eszébe jutni az embernek.
Igyekszem hogy lehetőleg a jó dolgok jussanak eszembe.

Itt most száraz minden, szerencsére, különben itt is jégpáncél lenne mindenhol. De a tegnapi szél felszárította.
Most feladtam a leckét magamnak, hogy vagy kenyeret vagy zsemléket sütök magunknak.
:-bd :-h :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 27. 9:51

DE gyönyörű az a kalács.. Nem is csodálom, ha nem tart ki napokig... Nálunk is kb két napot lenne, mert mindennel rájárnánk.
Ági, ami nekem van receptem az még nálam is idősebb, igazából pozsonyi tésztának is nevezik, mert ebből lehet a pozsonyi kifliket is csinálni. :D :x :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 27. 10:18

Kata, érdekesek ezek a beiglik.
Anyué a sima kelesztett változat volt, nem a pozsonyis féle. Sose főzte bele a tölteléket, hanem rászórta és tekerte. Mindig totál szikkadt volt, sosem szerettem a beiglit. Aztán ettem a bogácsi fajtát, főleg a túrós volt a kedvencem. Ott pici halmokba tették rá a rokonék a túrót. Nem is értettem hogy a bánatba lesz az egész túrós. Hát úgy, hogy amikor feltekerte eloszlott . Volt, hogy az egészre tettem, mert nehogymár...., de nem lett jó. maradnak a halmok nálam is.
Most hogy otthon voltunk a hugom aki most költözött el egy éve otthonról csinált másfajta tésztából és főzött diós, mákos töltelékes beiglit.
Na innen tudom most már, hogy ilyen is van. Kellett egy bizonyos kor hozzá. :)) A férjem megkóstolta, de azt mondta marad az én fajtámnál.
Hát izlések...
Én pl. sosem szurkálom meg a beiglit és nem reped ki. Pedig teszek bele tölteléket, de szárazon és utána locsolom meg picit itt-ott tejjel. vagyis szentelem, igy szokták mondani :-)
Egyszer igérem megkóstolom a másik fajtát is majd. :-)

RItának akartam már olyan régen irni a sirályokkal kapcsolatban: Amikor érettségi után a Szalámigyárban dolgoztam a munkaügyön, na ott voltak sirályok dögivel. Jöttek a maradékra. Csak azt nem tudom milyenre....
Amikor anyuékhoz megyünk haza, Hódmezővásárhelyen van az ATEV telep. ez fehérjefeldolgozó. Na ott aztán vannak megint sirályok. Hogy honnan jönnek?
Festenem kellene most már nagyon. Megy a Gyűrűk ura is a tv-ben, ez alap történet nálam :-), úgyhogy megvan a zenei aláfestés is. Majd kiderül mennyire birja a szemem. Sok lemaradásom van, haladnom kellene.

Valamivel le kellene szórni a járdát, de nincs mivel. Sóval a rózsák és a fű miatt nem szórom, más meg nincs itthon. A hugom épp az előbb szidta azokat akik nem szórják a járdát. Hát falun másként van, mikor tüzel az ember, marad salak, meg egyebek. Valamit majd beszerzek, mert jégpáncél minden. Mondjuk most mozduljon az ki akinek muszáj.
Havazást mond erre délutánra. na kiváncsi leszek, viszont végig minusz lesz. A kukát is ki kellene ásni a jégből, mert tegnap óta nem vittem ki a szemetet, nem birtam kinyitni. Öntök rá egy kis forró vizet...

Kata, nem irtad, hogy milyen volt a kacsa!?

Paggy hogy telt a szülinap? Csoki hogy viszonyul a többi macsekhoz? Csak Kobakot engedi magához közel?
Képet méééég :-) :-)
Na megjöttek a tengelicek is. Ezeknek pontos belső órájuk van :-)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 27. 12:09

Most el kell mennem,délután beteszem az enyémet és tiéteket is elmentem.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 27. 14:09

Ezt a képet kellene megfestenem ma.
Komolyan nem értem, hogy miért nem tudtak a régi idők mesterei egy normális képet festeni.
Feláll a szőröm tőle....

Kép

Vissza: “Társalgó”