Kata, érdekesek ezek a beiglik.
Anyué a sima kelesztett változat volt, nem a pozsonyis féle. Sose főzte bele a tölteléket, hanem rászórta és tekerte. Mindig totál szikkadt volt, sosem szerettem a beiglit. Aztán ettem a bogácsi fajtát, főleg a túrós volt a kedvencem. Ott pici halmokba tették rá a rokonék a túrót. Nem is értettem hogy a bánatba lesz az egész túrós. Hát úgy, hogy amikor feltekerte eloszlott . Volt, hogy az egészre tettem, mert nehogymár...., de nem lett jó. maradnak a halmok nálam is.
Most hogy otthon voltunk a hugom aki most költözött el egy éve otthonról csinált másfajta tésztából és főzött diós, mákos töltelékes beiglit.
Na innen tudom most már, hogy ilyen is van. Kellett egy bizonyos kor hozzá.

A férjem megkóstolta, de azt mondta marad az én fajtámnál.
Hát izlések...
Én pl. sosem szurkálom meg a beiglit és nem reped ki. Pedig teszek bele tölteléket, de szárazon és utána locsolom meg picit itt-ott tejjel. vagyis szentelem, igy szokták mondani
Egyszer igérem megkóstolom a másik fajtát is majd.
RItának akartam már olyan régen irni a sirályokkal kapcsolatban: Amikor érettségi után a Szalámigyárban dolgoztam a munkaügyön, na ott voltak sirályok dögivel. Jöttek a maradékra. Csak azt nem tudom milyenre....
Amikor anyuékhoz megyünk haza, Hódmezővásárhelyen van az ATEV telep. ez fehérjefeldolgozó. Na ott aztán vannak megint sirályok. Hogy honnan jönnek?
Festenem kellene most már nagyon. Megy a Gyűrűk ura is a tv-ben, ez alap történet nálam

, úgyhogy megvan a zenei aláfestés is. Majd kiderül mennyire birja a szemem. Sok lemaradásom van, haladnom kellene.
Valamivel le kellene szórni a járdát, de nincs mivel. Sóval a rózsák és a fű miatt nem szórom, más meg nincs itthon. A hugom épp az előbb szidta azokat akik nem szórják a járdát. Hát falun másként van, mikor tüzel az ember, marad salak, meg egyebek. Valamit majd beszerzek, mert jégpáncél minden. Mondjuk most mozduljon az ki akinek muszáj.
Havazást mond erre délutánra. na kiváncsi leszek, viszont végig minusz lesz. A kukát is ki kellene ásni a jégből, mert tegnap óta nem vittem ki a szemetet, nem birtam kinyitni. Öntök rá egy kis forró vizet...
Kata, nem irtad, hogy milyen volt a kacsa!?
Paggy hogy telt a szülinap? Csoki hogy viszonyul a többi macsekhoz? Csak Kobakot engedi magához közel?
Képet méééég
Na megjöttek a tengelicek is. Ezeknek pontos belső órájuk van