Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 28. 21:26

NAGYON FINOM RECEPTEK..
AZ ÉTLAPRÓL meg az elsőt választanám.
Csörögefánkot de még rendeset se csináltam még soha életembe..de majd valamikor nekidurálom magam.
Most megyek, full fáradt vagyok és már fél10.
Jó éjszakát! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. január 28. 22:37

Paggy csak azért írok, hogy legyen olvasnivalód. Sziasztok, elfelejtek köszönni.
Ma nekem jól elment az időm. Reggel sokáig aludtam, mert elmúlt napokban keveset aludtam.
Ma vásárlós napom volt, de félbevágtam a napot, és később indultam.
Igyekeznem kellett, hogy haza érjek, bár szép napos, de szeles időben értem haza.
Ettem, kicsit pihentem, átadtam a keresztfiamnak a szülinapi tortát. Elvitte, majd otthon megeszi.
Később nekiálltam a félbehagyott festésnek, háromnegyede kész, de még van rajta munka, és ki kell találnom mitől lesz természetesebb.
Csörögefánkot nem szoktam sütni, de másikat igen, és mostanság magamtól csinálom, mert ami igazán sikeres, azt kicsit drágának találom. Semmilyen kelt tésztát nem tudtam sütni míg dolgoztam, ami nem romlott el összeállítás közben, az tönkrement a sütés közben. Nahát ilyen is van.

Mediterrán festmények díszítik a vendéglőt, nagyon ügyes volt, aki ekkora méretben meg tudta festeni. Még nekem is van vissza két kép a sorozatból, amire befizettem. Bár én kicsiben csináltam meg, de még így is mutatós lett, egy fehér keretben.
Közben bekereteztem egy képet, felvarázsoltam a falra /mondjuk a keretet még egyszer átfestettem más színre. Nem tetszett az előtte kétszer is átfestett szín.
Most csak az étterem miatt írtam, biztos nagyon jól éreztétek magatokat.

Kata te meg igazán nagyon ügyes pékmester leszel, jól sikerültek a zsemlék. Egyszer-kétszer én is sütöttem, de valahogy leszoktam róla.
A vargabélest viszont megcsináltam.
Filmeztem egy kicsit este. Egy részt néztem meg Rita fordításából. Ilyen filmsorozatot nem minden nap látok. Egyet meghagytam holnapra.
Egy meditációs előadáson is részt vettem, az csak fél óra volt.
Így telt a nap, és már tényleg öreg este van.
Még a fényképek váratnak magukra, azt hiszem már rég elfelejtitek mire én hozom.
Jó pihenést kívánok.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 29. 0:05

Kedves Ildikó!Igazán aranyos vagy,hogy írtál.Jó volt olvasni!!!!!!!!Egy kicsit fel szeretném élénkíteni a fórumot.Tudom elmegy a nap a sok vacakolással.Rengeteg mindent lehet csinálni,de arra is kell hagyni időt,szerintem,hogy picit kapcsolatot tartson az ember.A saját buborékunk jó kényelmes,de SZŰK és állandó.Nyilván ahogy idősödünk ez állandóság megnyugtat.Mégis néha ki kell szakadni.Pld.Csokival gyorsabban kell menni,mint az én mostani járásom.Néha, csak úgy, teszem a lábam gyorsan egymás után és nem kellemes.Azután erőt veszek magamon és azt gondolom,ez tényleg gyorsabb,mint ahogy én mennék,de jó edzésnek.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 29. 9:54

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 29. 11:54

Még egy SZÓRA" LÁNYOK!HA MINDEN JÓL MEGY ,TAVASSZAL ÓRIÁSI SZENZÁCIÓKÉNT Hyeronymus Bosch kiállítás lesz a Szépművészeti Múzeumban.Ki is ez a festő???
Ő egy ZSENi,EGY LÁTNOK és minden egyéb...
A KÖZÉPKOR!!!!!!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: legkiválóbb látomásfestője.TEHÁT LÁNYOK 1500--as évek!!!!
Bosch álomszerű festményeiben rendkívül fontos szerepet kapnak az apró részletek, a mozgalmasság és a hihetetlen kreativitás, amellyel a németalföldi művész a középkor kiemelkedő látomásfestőjévé lépett elő. Bosch első sorban bibliai témájú víziókat festett, azonban mégis groteszk alakjairól, különös stílusáról és részletekbe menő ábrázolásmódjáról ismert. A vallásos témákat kiegészítő fantasztikus alakok, groteszk emberi figurák, állatok és szörnyek különös egyvelege, és a természetfeletti lények ábrázolása Bosch munkásságát napjainkig is a figyelem középpontjában tartják, hiszen a közel 500 éves festmények valódi jelentése máig rejtély a művészettörténészek számára.
https://www.google.com/search?q=hierony ... 9ke5kDVP-M
Kép
Részlet A HÉT FŐBŰN c.képből
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 29. 12:26

Kép
Szent Antal megkísértése /részlet/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 29. 12:35

https://m.mult-kor.hu/reneszansz-bonges ... kMR=mobile

Ez egy érdekes cikk róla.Az én buta fotóimon nem látható,hogy milyen élénk színekkel dolgozott valamint, az alakok sem túl jól láthatók..Viszont,ha megnyitjátok a fenti linkeket,jobban megismerhetitek.TUDOM NEM SZERETITEK,ami nem túl szép,ÁM KÜLÖNLEGES,hogy a középkor vége felé ugyanolyan zseni volt mint a mi CSONTVÁRYNK.Tehát úgy nézzétek,De előbb olvassatok bele a cikkekbe! :-bd Üdv:Paggy %%- @
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 29. 17:18

Lanyok!Ugye jol vagytok es csak komoly elfogkaltsag miatt nem jottik a forumba?Akkor en is feladom es megyek a sajat iszonyu fontos dolgaimat intezni igy szombat keso delutan.Paggy:-?? P
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 29. 17:35

Visszamentem egész a csöregefánkig, meg is kívántam. :D
Ma nem csináltam édességet, majd holnap szeretnék valamit talán egy egyszerű gyümölcsös kevertet.
Ma én is egy kicsit rakodtam, meg takarítottam, már csak a felmosás van hátra.
Összegyűjtöttem pár kisebb-nagyobb üveget, és majdnem az összes fűszernek lett helye, csak most meg az üvegeknek nincs :)) :(( :))
Na erre mondom hogy anyám borogass! azt hiszem a vízforralót át kell tegyem az ablak alá S akkor két sorban a pulton lehetnek a fűszerek. De ma már hagyom, mert elfáradtam. Pedig pihentem is, de nem aludtam.

A két kedvenc filmemnek megjöttek a feliratai, így azokat is már megnéztem. az egyiket délelőtt, a másikat délben, a 3. meg éppen most fejeztem be.

Szép estét majd mindenkinek, készülődöm az esti programunkra, Gyüli este, aztán előtte még vacsora, fürdés stb....
:x :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2022. január 29. 18:57

Hali szépségeim!
Itt vagyok, megjöttem.
Most csepegett le az utolsó adag infúzióm és mindjárt mehetek haza.

Kata
Nagyon ügyes vagy. A zsemléket én is megszeretném sütni. Amit a fiúk hoznak a boltból vagy a pékségből olyan, mintha fel lenne fújva, a teteje meg kemény.
Még jó, hogy a múlt héten nagy takarítottam a konyhában. Én is próbálok helyett csinálni a dolgoknak, de őszintén, kicsi a nyárikonyhám(3*4-es), de nagyon szeretem. Ilyenkor irigylem apukám 6*6-os konyháját.
Samu hogy van? És te?

Paggy
Csőrögét két évvel ezelőtt januárban sütöttem, akkor voltak nálunk utoljára a hugomék. Amikor a sógorom, Jin-Ho megkóstolta, a reakció ez volt: :-bd. Kérdeztem tőle, hogy a húgom még nem sütötte ezt meg neked? És ő rázta a fejét, hogy nem. Mondtam is a hugomnak, hogy az alapanyagokat ott is be lehet szerezni hozzá. Mire ő: A tiéd finomabb és vigyorog.
De hiányzik a kis unokahugom is, az idén fog menni első osztályba. De nem akar menni suliba, mert a húgom abban az oviban dolgozik, ahová ő is jár.
Ez év nyárára ígérték magukat, de ki tudja, hogy még mi lesz itt vagy ott. Ha tényleg jönnek, amit merek remélni, akkor jönnek a bátyámék és apukám is. Olyankor a család nálunk jön össze és itt is alszanak.
Nekem nem fáradság őket ellátni és nem zavarnak. Minél hosszabb ideig tudnak itt lenni, annak jobb. Mert tudom, hogy utána a kutya sem nyitja ránk az ajtót.
Korábbi kérdésedre: Kisvárdán élünk. És te?
Úgy nem baj, ha tegezve írok.

És remélem mást sem bántok meg vele. Nem mindenki szereti. Bő egy héttel ezelőtt a fiam edzésén egy alig 14 éves lány kikérte magának. Még egy ilyet!!!!! Mi?!

Elthan
Otthon vagy már? És hogy vagy?

No, megyek lányok. Nemsokára kiadják a papírokat és irány haza. Addig is további szép estét! :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 29. 19:15

Hesu, remélem azóta már épségben haza is értetek, nem egy lányálom az időjárás sem! Áldott utat hazafelé! :x
Én is várom már a nyarat, de a tavaszt még inkább, amikor már nyitva lehet hagyni egész nap az ablakot, kivéve a csúcsforgalmi időt.

Szitofáék fordítanak most egy nekem kedves történetet, persze ez is varrós, himzős, de kedvenc szinészem van benne, meg is lepődtem, hogy olyan öreges az arcbőre, hogy csak lestem mi történt vele. Remélem nem kozmetikázott, vagy beteg volt? :-??

Errefelé záporokat igér, hát nem vagyok elragadtatva..majdnem egész nap csak az eső kisebb szünetekkel.
Ma megint elkényeztettek bennünket vacsorára, nagyon finom húslevest kaptunk meg süteményt! :D Úgyhogy most majd kiesek a számon, mert most jön rám az álmosság. Pedig kezdődik gyülis közvetítés, de azt már majd a kisszobában fogom hallgatni.

Múltkor úgy belefeledkeztem a Lovers im Bloomba hogy megsem álltam az 55. részig. Igaz csak félórásak, így nem csoda hogy faltam a részeket. 34. részig már le van fordítva, és minden nap jön egy újabb rész.

Köszönöm, hogy leírtad, merre laksz, majd megnézem a térképen is.. :x

Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. január 29. 19:43

Sziasztok.
Ma csöröge fánk volt nálunk, lányom sütötte.
Az én vargabélesemből még mindig van. Ezt- és azt is ettem. Nagyon kell nekem a hízókúra. Most majd meg kell állni a nagy zabálással.
Paggy eléggé érdekesek a képek, de nem találom szépnek, és ez a fajta festések nem is tetszenek. Hova is lehet egy ilyet kitenni. Csontváryt sem szeretem. Láttam a kiállítást. Nem mintha az enyém megérdemelné a publikumot, de hát azt én csinálom és muszáj néznem. Másképp nem tudnám festeni igaz? ;;)
Ma talán majdnem be is fejeztem, mert már sok mindent nem tudok vele csinálni, biztos lehetne, de nem tudom tovább.....így talán marad.
Szembejött velem 7 éves kori magam, így most azt küldöm.
Három testvér.
Ma hegyen jártam jól el is fáradtam, több mint 6000 lépés és 4 km. oda-vissza. Nem csináltam fotókat, mert nem tetszett semmi sem. Hó csak nyomokban, nap sem sütött, jöttem- és mentem. Kellett a kávéfőző, ami ott van, mert az itthoni megmakacsolta magát.

Spoiler: mutasd
Kép

gyermekeim kiskorukban
Kép

Őszi kép.
Kép

Lánykori képet keresnem kell.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 29. 20:13

Szia Hesu!Majd jovok,addig is :flower1: Paggy
Ildiko!Koszonom szepen a kepeket.Holnap jovokKulonleges a fotok szinezes a regi kepeken.Nagyon tetszenek,de majd holnap kerdezek roluk @};- .Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 29. 22:25

Sziasztok! Most lett vége, és kapcsolom ki a gépet mindjárt, de azért egy pillanatra visszajöttem.
Ildikó, köszönöm a képeket, nagyon helyesek vagytok rajta, ahogy a gyerekeid is. :flower1: :littlehearth:
az őszi kép meg pazar lett, nagyon fiatalos vagy még most is, és remek a napfényes háttér is! :flower1: :littlehearth:
Úgyhogy nagyon örülök a mostani friss képednek.
Tényleg..most jut eszembe, hogy én is adós vagyok a képekkel amiket visszakaptam végre, de majd azt Ritán keresztül, mert nem teszem ki a facéra!

Remélem mindenki biztonságban és otthon van.! Elthan párszavas bejelentkezését hiányolom, de remélem hogy nincs baj. :ymhug: i-) :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 9:38

Lanyok!Gyorsan irok ,majd jovok 1 ora mulva.Most is dobog a szivem nagyon.Olyan szel van ,hogy a futtatorol hazafele kihuzta az automata poraz zsinorjat 5 mre . Csoki tolem 5 meterre es nem tudtam szegenyt visszahuzni.Lehasalt a foldre, hogy ne emelje fel a szel, engem meg hozzavagott egy fahoz.Alig birtam megtartani a porazt ..3 percig igy. Voltunk.Amikor picit csillapodott ,gyorsan magamhoz huztam Csokit es iszkoltunk hazafele.Jellemzo Csokira hogy talalt egy vastag agat ,haza akarta hozni.Uvoltoztem vele ,hogy siessunk ..Ugy kellett kitepnem a fogai kozul ,azt hitte, jatszunk Meg most is remegek.Suvit a szel a teto folott.Mar itthon vagyunk, o meg rohangal a labdajaval, hogy dobjam neki itt a lakasban.Ennyire felvillanyozta az eset.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 9:55

:ymparty: :ymparty: Lanyok,Lanyok!Meg gyorsan Fontos!!!Ha minden jol megy a Budapesti Nemzetkozi Dokumentumfilm Fesztival nyertes filmjeit febr.13 ig online megnezhetjuk.Hamarosan hozom a liknket.Ha ez igaz,SENKI NE HAGYJA KI EZT A LEHETOSEGET!!!!!Jovok. csak reggelit keszitek a paromnak es allatokat etetek.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. január 30. 11:12

Sziasztok Lányok és Elthan!

Paggy, nagy szél lehet felétek. Hozzánk még nem ért, de a szivem érzi.
Hál istennek,hogy nem lett nagyobb baj, mondjuk elég volt ez is. Remélem lenyugszik a szived is kis idő múlva.
Annyi minden van napközben, hogy este tizkor beesek az ágyba, filemezek és elalszok rajta. Hajnal négykor Ramost paran csolom be, mert ugat, mint a veszett fene. Álom ki a szememből, kb. két óra m
úlva alvás, csak akkor meg kelni kell-lene.
De ugye igy imádjuk Ramost amiylen :-) Sok hibával gépelek, mert most takaritottam utána fel a sarat, amit behoz a lábával, előtte fél órával nagytakaritottam, most meg ebédkészités délre. Aztán festeni szeretnék. Nem t udok sokat, másfél óra, de örülök ennek is.

Hesu, lemaradtam valamiről az infúzióval kapcsolatban???
Gyógyulást!

Ildikó, örülök, hogy te is tettél fel képeket. :-) Aranyosak a gyerekeid és változatlanul csinos vagy! :-)

Kata, nagyon jól néz ki a zsemle belülről!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 11:27

Kedves Lányok!Itt a link,amin online jegyet lehet venni és nézni..Nekem a lányom veszi meg ,mert én még nem vettem semmit online.Lányok!Ne sajnáljátok rá a pénzt,nem tudom mennyibe kerül,mert így új,mai témájú,igazi történetet láttok!Nem mentem el a MAMMUT üzletkp-ba,ahol a vetítések zajlottak,a 3. oltásom még nem volt meg.Így viszont meg tudok nézni néhány filmet.Köszönöm Birinek :flower1: ^:)^ ,aki elküldte nekem a jegyvásárlás linkjét és beszámolt 2 filmről,amit látott:
A köd gyermekei és az Erőltetett menetről.Ajánlom megnézésre!

https://telex.hu/kult/2022/01/29/bidf-b ... jak-online
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 11:37

Kedves Hesu!Nekem se ugrik be,hogy megírtad,miért kapsz infúziót.Persze TEGEZZ NYUGODTAN,itt mindenki tegeződik!!! :) :) :) Mindjárt megnézem a városod a térképen.
ÓÓÓÓÓÓ,DE BOLDOG VAGYOK!!!!!!Régóta vágytam rá,hogy onnan is hírt kapjunk.SZUPER.Talán majd bemutatod nyáron a városod és a környéket!!CSÚCS,KÖSZÖNÖM,HOGY JÖTTÉL. :) :) :) :flower1: :-bd
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kisv%C3%A1rda
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 11:55

Kata!Melyik az a varrós,hímzős film,amit szitofánál nézel???Kata!Ajánlom mégegyszer szoky csörögéjét írtó finom és könnyű megcsinálni,gyors!!!Vigyázz!Nem tudod abbahagyni az evést!!! :)) :((
Ildikó!De örülök,hogy megnézted H.BOSCH képeit.VAN SZÁMODRA EGY AJÁNLATOM!!!
Nézz ki magadnak egy pesti kiállítást,elmegyek rá és ha lehet videózni,bemutatom NEKED.Nem tudom láttad-e a RUBENS kiállítási fotókat,játékot és videót,amit csináltam a kiállításról?Örömmel teszem.
A gyerekkori fotón olyan egyforma szeműek,fogacskájúak vagytok!!Igen vidám kép!!! :) :flower1: :littlehearth: Hű,milyen helyesek a gyerekeid,Az egyiknek bánatos szeme van,a másik rányitja a világra.A természetük is ilyen,mint a szemük?Ildikó!Csinos vagy,irigylem ,hogy nincs túlsúlyod.Biztos kérdeztem ,milyen hónapban születtél?
Kedves Lányok!Szép ,finom tea ill kávéillatú napot kívánok!Hozok néhány futtatós képet.Ne felejtkezzetek el fényképezni,mert mi vagyun egymás "szemei".Így "jártam" már egy kicsit Győrben,nagyon-nagyon kicsit!!! :)) :)) :)) Szegeden,városlátogatósan Miskolcon :-bd :-bd :-bd ,általad Ildikó a szobrok városában Zalaegerszegen,TI VOLTATOK MÁR NAGYON SOKSZOR ÁLTALAM BUDAPESTEN,és Évi ablakából is kikukucskáltunk már a XIII. kerületben/játszótér,focipálya/.Tehát Lányok,Fiúk fotózzatok,hagy lássuk a mi szemüvegünkön keresztül az országot,CSÖPÖGŐSEN, DE IGAZAN:A
HAZÁNKAT :flower1: :littlehearth: !!Sziasztok,megyek főzni.Paggy %%- @};-
Ne feledjetek jegyet venni a dokumentum filmfesztivál díjnyertes filmjeire,HISZEN CSINÁLTATOK MÁR ILYENT???Én még nem,de :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: KI KELL PRÓBÁLNI!!!!Nem vagyunk még vének. =)) !!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 11:58

Ágika!Nagyon vigyázz a szemedre!!!DE ,ÉS azért ,pár sort hetente írhatsz ide!! :)) :littlehearth: :flower1:Nem kell mindenre reagálnod és sokat írnod,viszont ,ha sokáig elmaradsz,"NAGY ŰR TÁMAD" :)) :)) :)) :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 30. 12:21

Lányok! Itt akkora szél van pláne a lökések, hogy csak egy gördeszka kellene és persze egy zsebkendőnyi vitorla, s máris szelhetném a km-et. :)) Száguldoznak a felhők helyettem is. Az előbb kinéztem az ablakon, de biztonság kedvéért persze fognom kellett a szemüvegem, s kb két perc alatt átszellőzik a lakás és szinte berezonál minden.

Nem tudok az ilyen online fizetéssel sehova befizetni, mert nem értek hozzá és nem is akarok! Mikor azon kell fizetnem mert még messze a 2mill. mire kifizetem, akkor is személyesen megyek bankba inkább!!!!

Na megyek, mert még az esti báliruhában vagyok és abban nem akarok főzni. Még jó, hogy a resztelt májnak nem sok idő kell.
Jó étvágyat azoknak, akik már ott tartanak! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 14:04

Kata!Soha semmit nem eroszakolok, csak javasoltam a jegy online vasarlasat. :flower1:Nalunk az egesz csalad igy fizet, csak en nem tudok.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 30. 15:29

Kép

Lányok ezt nem hagyhattam ki, nem saját kép, egy ismerősöm tette fel a facéra :)) :)) :)) :)) :)) =)) =)) =)) =)) =)) .

Semmi gond, csak azért írtam, hogy nehogy azt gondold hogy engem nem érdekelne, de ilyenek miatt maradok le néha..de sebaj, majd mással megvigasztalódom.

Hamarosan kész a kakaós fahéjas kevertem.. :ymapplause: ~o) :ymhug:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 30. 15:45

Kép
Kép

s olyan illat van... :-bd :D ~o) :x :ymhug: :littlehearth:

Kép
Kép
Kép

és egy kis nosztalgia