Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 18:18

Rita, ezek a hordók nagyon tetszettek!
Találtál valamit a vásárban?

Paggy, Csoki tünemény. :-) Hogy viseli a ruháját? Nem akarta lehúzni eleinte?
Micsoda hangzavar van a tónál. Kacsák, varjúk. Csokinak nagyon jó dolga van., sok inger éri.
Úgy látom sokat fejlődött már séta terén is, nem?

Mennem kell, mert szalad a konyha, én meg utána. Francba, a gyógyteákat is le kell szűrni. Na ez van, ha leülök a gép elé :-)
Hétfőn meg pénteken van akupunktúra, előtte meg szoktam főzni, hogy aznap ne bolonduljak meg. De ahogy hazaérek utána már Ramost vinni sétálni, meg etetés, aztán a párom etetése. :-)

Rita, megcsináltad a madáretető tetejét? Nem esett az eső felétek ma?
Annyira szép képeket csinálsz igy is róluk. Nálam sajnos a szúnyogháló nem enged normálisat. De kukkolni igy is tökéletes. :-)
Feltöltöttem már az etetőt és az itatót, hogy ne keljen reggel korán kimennem.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 18:21

Jajj, lemaradt:
Paggy, a lámpásokat olvasom majd,

Rita, szerintem a lámpások kármin vörösek. Festésnél is azt használjuk leggyakrabban.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 18:27

Kata, rátok gondoltam a jégcsapretek miatt.
Még át kell varriálnom, mert sütőben sütópapiron akarom sütni.

https://streetkitchen.hu/green-kitchen/ ... csapretek/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 18:32

Hát Lányok,irtó jó olvasni Titeket.ILDIKÓ,DORINA,ÉVA merre vagytok?Nem erőszak,csak gyertek,ha tudtok!!!
Kata!Nagyon örülök,mint már írtam,hogy te is örömet lelsz a sütögetésben.Képzeld,a palacsinta tésztába én szoktam reszelni egy kis gyömbért,hogy a tészta íze karakteresebb legyen.nem érzed ki a gyömbért,csak azt hogy finom a tészta.
A lampionokról:
Tudom,hogy túl hosszú volt,amit betettem ,csak úgy örültem
:A SPIRIT FM rádióban minden péntek és szombat 13-14-ig magyar nyelvű kínai adás van.Ha nem érsz rá ,akkor az ARCHÍVUMBAN meghallgathatod.
:ymparty: :ymparty: :ymparty: Most jut az eszembe ÉVA,a múltkor rossz rádiót ajánlottam ,nem a KARC FM/még a nevét is rosszul írtam, KVARCNAK ,:)) :)) :)) /hanem a SPIRIT FM.Politikailag középen igyekszik állni!!??Mindegy,sok érdekes,nem politikai jellegű műsora van.Vissza Kínához.Hallottam az adásban a lampionokról.Gyorsan rákerestem és nem válogattam szét-betettem-gondolván,hátha kedvet kaptok kutakodni.Nekem fontos,hogy "környezetbe" helyezzem a kapott információt.Pld.kínai megyék.Annyi kínai sorozatot nézünk,de ismerjük egyáltalán a földrajzát vagy a városai nevét???
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 18:40

Most meg a teákat felejtettem el leszűrni... Nekem sem kell már a szomszédba mennem az eszemért.
Rá kell vennem magam az angol tudásom felfrissitésére, vagy kicsit a kinaiba beleásnom magam, mert ellaposodik a memóriám. Érzem.
Paggy, a fiamék már mondtam, hgoy nagy társasjátékosok. A volt cégén belül is megy még mindig az összetartás iylen téren. Haverokkal meg pláne. Na már most, ezek őrült ifjak horror pénzeket költenek rá.
Egy nagyon egyszerű játékkal akart a fiam " kedveskedni" nekem, hogy ő ne unatkozzon.
Irtam már, hogy engem aztán totál hidegen hagy az ezirányű cselekedett és tök analfabéta vagyok benne, a legalap dolgokat nem értem meg. Na ez most be is bizonyosodott, ennek ellenére nyertem. :)) lehet, hogy génius vagyok? =))
Van egy nagyon komoly, nagyon szép új társasjátéka. Azt modnta, hogy ő játszik rajta, mert nagyon bonyolult és egyedül is lehet, én meg figyeljem.Egyenlőre , vagy szerencsére? ez a pillanat még nem jött el, de ha megélem és átélem fényképezni fogok, mert tényleg szép ahogy kiteritette. Kártyatartó fóliákat is szoktak venni, hogy ne koszolódjon, gyűrődjön a kártya.

A mai fagyóból éhhalál ellen kivett mézes zserbó háziúr adagja. Mondtam neki, ha a fiamét megeszi nem csinálok többet ilyet. :))

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 7. 18:45

Ági! Nagyon jól csinálod! Kis lépésekkel jutunk előre. A zöldségekhez csak annyit mondanék, hogy
ne ijedj meg, ha a gyomrod olyan lesz egy ideig, mintha kislabdát nyeltél volna le. Amikor átálltam
a vegán konyhára (az még nem a TÉNÉ volt), a sok zöldségtől puffadás keletkezett a gyomromban,
és a hasamban is, de ott kisebbnek éreztem. Szerencsére tudtam, hogy ez csak átmeneti dolog, és
ahogy megtelepszenek azok a bacilusok, amik mindenféle zöldség összetevőt le tudnak bontani, meg
fog szűnni a puffadás. Így is lett. Ha jól emlékszem, kb. 3-4 hét után kezdett lohadni a kislabda a
gyomromban. De volt akinek 1-2 hónapig is eltartott. Nem volt egyébként fájdalmas a puffadás, se
kellemetlen, csak egy kis feszülő érzés volt a környékén.
Mondjuk én annak ellenére, hogy fokozatosan akartam leállni a húsról, meg a tejfölről, tojásról, szinte
egyik napról másikra csaptam bele a vegánságba, mert nem volt türelmem aprózni. De én mindenben
olyan vagyok, hogy ha már elhatároztam magam, akkor nem szeretek várakozni. De azért a fokozatosság
jobb, főleg úgy, hogy már nem vagyunk annyira fiatalok. Inkább ne sokkoljuk a szervezetünket.

Holnap én is sült zöldségeket csinálok meg tönkölylisztből tortillát. Amikor fogyóban van a kajám, mindig
elképzelem, hogy mit ennék meg a legszívesebben, és ami elsőként eszembe jut, és el is kezd folyni
érte a nyálam, azt csinálom meg másnap...és eszem három napig. :D x_x

Úgy örülök, mert tökélyre fejlesztettem a tk. tönköly lepénykémet. A liszt, só, víz, szódabikarbóna mellé,
még egy fél evőkanál tahinit (szezám paszta) is eldolgozok a tésztába. Ez ugye egy magas olajtartalmú
paszta, mivel a szezám olajos mag. Na, pont ez kellett még bele, hogy tökéletes legyen. 20 dkg lisztből
négy nagy tortilla lesz belőle. Még a negyedik napon is nagyon finom, főleg, ha fél percre a mikróba
teszem, mielőtt megenném. Melegen könnyebb is vele bánni.

Lilyke haja szöszösödik hátul egy részen. Ott ha enyhén vizes kézzel megmarkolássza a lányom a haját,
egy idő után szépen bekunkorodik. Remélem, ahogy nő, és erősödik a haja, majd szépen alakul neki
ott is.

Nagggyon jó lenne, ha használna az akupunktúra, de már azzal is sokat fogsz segíteni magadon, ha
egy picit változtatsz az étkezéseden, a mozgást már elkezdted. Innen már egyik hozza a másikat, egyik
segíti, támogatja a másikat. És még Ramosz is boldog. :D

Isten éltesse a férjedet! Tettél már fel róla pár képet, nyugodtan letagadhat pár évet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 18:47

Ágika!Gyorsan reagálok.A mézes zserbó isteni!!!!!!!!!!A pároddal meg légy Te is türelmes.Elmondom mi is fogunk öreg gyerekek lenni,ha megéljük.Most már mindig előre veszem őt mindenben é,ki is hangsúlyozom.Nem hülyének nézem,hanem értem, idősödik.Sajnos én is.Sok minden elfelejtek,csak 1 dologra tudok igazán figyelni DE EDZEM MAGAM :Lányok,ha itt a tavasz indul a "VÁROSI SÉTÁM"
Folytatom az olvasást.
Az új nevek nekem sem tetszenek.Rengeteg az arab ,török ,angol hangzású.Talán az Alitát még el tudnám fogadni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 7. 19:04

Ági, a keresztrejtvény is nagyon jó agytorna.

Az a zserbó! Mivel nem sok olyan sütemény van, amit ne szerettem volna, ez is kedvencem volt.

Én is azért örültem meg nagyon, hogy újra van kedvem fordítani, mert nagyon klasszul karbantartja
az agyamat.

Paggy, a varjak engem is megijesztenek. Nem szeretem, ha sok van belőlük a környékemen. Nem
érzem jól magam jól a közelükben.

A kacsákról az jutott eszembe, hogy a lányom levideózta, hogy az egyik parkban, Lilyke hogy eteti
kis kenyérdarabokkal a vadkacsákat. Amikor később élőztünk, mondom Zsuzsinak, hogy nem szabad
a madarakat kenyérrel etetni, utána néztem, salátaféleséget vigyenek ki, azt dobálják be nekik a
vízbe legközelebb. Így is tettek, vitték a salátaleveleket, boldogan dobálták a kacsáknak..... azok
meg magasról letojták az egészet. Nem ették meg, sőt még el is úsztak onnan. Lilyke persze sírt.
Szombaton újra kenyeret vittek, és mindenki boldog volt. Pedig ez egy elég szomorú történet, ha
belegondolunk. Legközelebb csemege kukoricával fognak próbálkozni.... hátha...
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 19:04

Rita, köszönöm, hogy szóltál a puffadásról, igy nem esek kétségbe, mert ugye nekem az oltások után négy hónapig olyan volt a hasam, mint egy labda. Szerintem a májam is azt sinyli, de hát rajta vagyok az ügyön.
A torna az megvolt eddig is, nagyon jól feszesit, de a séta más, meg Ramos is nyugodtabb éjszaka, igy mi is :-)

Paggy, a neveket néztem én is. Nem elég ennyi név könyörgöm, ami van? Nekem a Szkotton akadt meg a szemem és akadt ki az agyam. Ez a magyarositás valami bődület. A Kalim tetszett még, de hát az is arabos név. Miért kell átvennünk ennyi idegen nevet?
Igy is van, hogy az ember már nem tudja megjegyezni a rokon gyerek nevét, mert olyan kacifántos.
Innen jut eszembe, hogy leirtam a nagyon rendes nazarénus szomszédaink gyerekeinek a nevét, mert egyedül a Manuelt tudtam eddig megjegyezni. Ő a legnagyobb és valami fantasztikus értelmes kiskölök.
A többiek, Johanna, Barnabás és Debóra. Mindegyik bibliai név.
Nemsokára jön a jóidő és Ramos boldog lesz ahogy futhat velük a kerités mellett és ugathatja őket. Én is boldog leszek :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 7. 19:08

Igen, vettem a vásárban nyolc diafilmet. Majd holnap írok és képet is hozok a vásárról.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 19:25

Jaj Rita!De jót nevettem és szomorú is ez a kenyéretetés.Olyan kis édes lehetett Lilyke kárvallottan.A kacsákat "értestenni "kellett volna előre,hogy ne okozzanak csalódást :)) :littlehearth: Várom a vásárképeket.
Rita:
A paprikás krumpliról gondolom,hogy finom lesz,mert mjár tettem bele répát,petrezselymet,hogy a párom egyen valami egészségeset is.Gyönyörűek a "távolban hegyek" képek.Az hiszem Tibetről szoktak ilyent feltenni.Most jut az eszembe,de majd utána néztek kína kötöt valami egyezményt a közép-ázsiai országokkal.Tudjátok mik azok????
Kazahsztán
Kirgizisztán
Tádzsikisztán
Türkmenisztán
Üzbegisztán
A kialakult értelmezés szerint Közép-Ázsia alatt az óceáni kijárattal nem rendelkező ázsiai régiókat értjük
majd erről írok.Nem a geopolitikáról ,hanem az országokról,mert érdekel.
De most folytatom
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 19:28

Rita, ma ahogy nyargaltam haza egy rakat kenyérdarab volt a téren kidobva a madaraknak. Fogtam is látatlanba a fejem.
Ennyire urbanizálódtak már a madarak is, hihetetlen!
Közben megjött a süteményfaló és ki kellett szolgálni. =))

Az egyik vendégem kislányának a hullámos haja hátul szintén szöszösödött, gubancolódott.
A nálam már beváltat ajánlottam nekik és meg is voltak vele elégedve. Pár pumpa , az olaj eloszlatva a kezen és bedörzsölve a hajba csodákra képes.
https://www.cosmetino.hu/hu/markak/well ... oil-100-ml
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 19:41

Kata!Ez az égbolt nagyon szép!!!
Kép
A káposztás tészta pedig olyan élethű,hogy legszívesebben hoznám a villát.
MOST JÖTT HAZA A PÁROM A KUTYÁVAL,majdnem ELÜTETTE :(( :(( :(( :(( :(( Lehajolt a kakát felszedni és közben nem fogta a pórázt ESTE!!!!!!!! :(( :(( Csoki pedig lement az útra.Utána meggyepálta/kicsit!!!/Csokit pedig ŐT KELLETT VOLNA!!! :(( :(( :(( :(( [-x [-x [-xÁgi!Ennyit a toleranciámról és hogy szeretgessük az idősödő párunkat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 19:59

Ági!Most májusig jó a 2. oltás.Nem tudom a MODERNÁRÓL mit írnak,inkább nem olvasom el.Biztosan jót fog tenni a sok zöldség.Rita olyan gusztusos fotókat tesz fel,hogy mindet érdemes kipróbálni.Egyelőre a részleges koplalással kísérletezem és próbálok egy jó étlapot készíteni magamnak.Nagyon jó lenne,ha találnál egy életformát,amiben nyugi van,lazaság.Írtad a múltkor a relaxálást.Hol tartasz???Már felnőtt a gyereked,nincs időd magad kényeztetni?A leírtakból nem tűnik követelődzőnek a férjed.Lehet, jó lenne több napra főznöd és többet pihenni.Esetleg maximalista vagy???Velem az a baj,hogy sok minden érdekel.Annyi sok mindenre kell kiadnod pénzt, talán inkább többet kéne pihenni???
Olyan szép TŐLED,hogy viszel ételt a hajléktanoknak!! ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: :flower1: :flower1: Így kéna mindenkinek.Ami nem kell és még jó,adjuk oda másoknak,akiknek viszont kell!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 20:05

Nem látom a fodrász babafejeket az ablakban.Vagy csak rosszul néztem???Ramos olyan mint egy szánhúzó kutyus.Még hátulról is látszik,hogy rohan.Vajon miért?,Otthon nem rohangálja ki magát?Vagy örül a szagoknak??Így "olvas"újságot??Nekem a mentor lány mondta,hogy a vadászkutyát hagyni kell szaglászni.
Csoki nem rángatja le a ruháját.Napi 5 perc rosszalkodáson kívül egy ÁLOMKUTYA.Kedves,vidám,ragaszkodó,játékos,csöndes-ITTHON.A futtatóban nagyon-nagyon aktív.De így is kell.Csokiért köszönet a FELSŐBB HATALMAKNAK,mert bearanyozza az életünket. ^:)^ :flower1: :littlehearth: :flower1: :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 20:06

Jajj Paggy, hát fogom a fejem és vihogok, bocs. :-)
Emlékszem Arthurunkat és Ödönt is a párom engedte ki a kapun.
Már meséltem, hogy tél volt, nagy hó és épp hajat száritottam fürdés után. Csengetnek, a 3. szomszéd kérdezi, hogy nem-e a mi kutyánk van a keritésünknél a tó felől. Hát persze, hogy szegény Arthur volt, rohantunk érte ki, én vizes fejjel, a fiam papucsban zokni nélkül a hóban. 3 ház után jön a külső körút, és mögöttünk a tó. Nem kellett messzire menni.
Amikor a férjem hazaért annyit mondott Arthurnak, hogy ugye tudod itt kapsz finomat és nem szabad messzire menni? Azt hittem fejbecsapom.
Ödönt meg úgy engedte ki, hogy észre sem vette, hogy a háta mögött átment vele szembeni járdára.
Csak gyanús volt, hogy a negyven fokba nem jött vissza vele. Kb. negyed óra volt, mikor kérdeztem miért nincs bent Ödön.
Na ekkor indultunk útnak, azt még hozzátettem neki, hogy ha ne m lesz meg, ő se jön be vissza a kapun.
Ödön a körúton az autók között sétált, állt a forgalom. Azt hittem szivbajt kapok. Kiabáltam neki, mutattam a földre , ez az egyezményes jel, hogy idejössz, és jött. Bicikli eldobva, sirtam, mikor ráraktam a láncot. Közben a fiam is odaért kocsival, azt hitte elestem és a kutyát fogom el ne menjen.
Ramosnál mondtam neki, ha kiengedi agyoncsapom az biztos. Mármint nem Ramost. :-)

Úgyhogy Paggy, remélem kicsit meggyepáltad. Mármint nem Csokit. =)) Hál istennek nem lett baj a mutatványból az úton.
Na de hát igy szeretjük őket. Az enyém is bodlog, miután befalta a sütit :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 20:09

Kép

Paggy, pirossal bekereteztem
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 20:11

Ági!Különben sem ,de most pláne nem lehet vele hangoskodni.Ilyenkor mindig mást okol.Mindegy.majd nappal viszi ki,ha kedve lesz hozzá.
AHA!!!Már látom!!! :)) :)) :)) Köszönöm,hogy betetted :) :) :)
Hát Lányok!Elfáradtam.
Köszönöm a mézeszserbóképet.Úgy beleharapnék!!! :(( :(( :((
A hétvége felé jövök.Sok dolgom lesz a héten.Legyetek jók,de NE NAGYON!!!!! :)) :flower1: FÉNYKÉPEZZETEK!!!Sétáljatok,pihenjetek,egyetek egészségeset!
Mindenkinek sok szépet és jót.Ildikó,Éva és Dorina,ha ráértek gyertek és HESU ÉS ELTHAN IS!!!!! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: Üdv Paggy a hideg ,szeles Budapestről. %%- @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 20:18

Paggy, olyan jó hallani, hogy Csoki nagyon jó kutya! :-)
Ramos annyit rohangál itthon, mint a mérgezett egér. Ugat is anynit, hogy nyolc kutyának elég lenne. Most is ugat. Nem tudok vele mit csinálni. Próbáltunk mindent.
Ha viszont kiviszem talán lenyugszik és nyugi van éjszaka. Vagy abba fárad el még pluszban, hogy utána rohangál. Ki tudja.
Lehet az utcai élet miatt fontos neki a kintlét.... Mindegyik német juhászunk nagy szaglóbajnok volt. Arhurunk ahgoy letette az orrát az ajtónál az utcán, utána lelőni nem lehetett, ment és ment. Ödön már nem volt ennyire ilyen. Ő figyelt is jobbra, balra.

Paggy, annyi minden van itt a háznál, hogy reggel ahogy felkelek este öt fele fejezem be. Ebben nincs az üzlet benne, ami katasztrófa a járvány óta. Na de ez van. Este meg már annyira elfáradok, hogy festeni sincs kedvem, mint most.
Épp most beszéltem a páromnak róla, hogy mi lenne, ha minden nap be kellene mennem dolgozni, ahogy régen. Valami rovására menne, amit meg mindenképp meg kell csinálni valamikor. Lassitottam én már jócskán a korábbi évekhez képest, maximalizmusból is leadtam.
Nyugodt élet? Van olyan? Hol tartok a relaxálással? Hát sehol. :-) Reggel fél óra minimum kellene rá, de ahogy kipattan a s zemem már azon agyalok mit kell csinálnom, vagy megint csúszik minden ami az aznapi teendő.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 20:20

Paggy, a koplalásról most olvastam magammal kapcsolatban. Ha valakinek a májával van gond, ami kihat ugye az emésztőrendszerre, puffadás és társai, meg egyebek, annak nem szabad sokat egyszerre fogynia, nem szabad koplalnia. Na ezt sem tudtam. Úgyhogy szép finoman kell csinálni, csinálnom.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 20:22

ÁGI!TÚL SOK A TEENDŐ!!Illetve túl sok mindent akarsz.Nekem is úgy össze van firkálva teendőkkel a naptárom.Azután kihúzom a felét.Felteszem a kérdést mennyire fontos a dolog vagy csak telhetetlen vagyok.A pszichológus mondta,nem szabad túlhajtani,mert azért vagyok beteg.Mindent akarok.
Igazad van a koplalással.Rita más anyagból van. :flower1: :littlehearth: :)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 20:24

Még egy gondolat, ami lemaradt, de igy irom újbóli hozzászólásként, mert amúgy elvész olvasás után már.
Tehát ebből a szretetládából igazán nem hajléktalanok,hanem szegénységben élők veszik többségében ki a dolgokat.
De rossz is ezt leirni...
Ez a bácsi is mondta nekem mikor legelőször adtam neki oda az ételt, hogy 80 éves és nagyon szegény. Nem is állt a láda mellett, csak rutinos vagoyk már és megkérdeztem oda vár -e, hogy vigyen valaki valamit?
Modnta, hogy igen, de még aznap senki sem vitt semmit. Üres a láda. Szégyelte szerintem, hogy közvetlenül mellé álljon, ezért is örültem mindig neki, hogy amikor mentem ő volt ott és jó helyre került amit vittem. A mai is egy jó nagy adag kaja volt, biztos jóllakot vele, meg finom is volt. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 20:25

Szia Marcsika!Olyan régen láttunk! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 20:27

Paggy, igazad van a mindent akarunk megcsinálni és túlhajszoljuk magunkat. Az itthoni munka az ami nem látszik, de meg kell csinálni. Pedig isten bizony sokat fejlődtem már vissza ilyen téren. :-)
Nem is tudom pl. a fehér konyhabútorom mikor volt megtakaritva :-) Fürdőszobában csempe lemosva? He-he, hát az se most volt. Vagyis azt hiszem nem is sokszor volt. :-) Na most lebuktam :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 20:27

Ági!Jó olvasni a dobozról.A kutyafuttatón is van egy kutyás adománydoboz.oda is visznek.Sziasztok,megyek tusolni.Korán fogok lefeküdni,de a rádiót hallgatom az ágyban.Isteni dolog,mint régen gyerekkorunkban.van hangulata. :flower1: :littlehearth: :-h

Vissza: “Társalgó”