Ági! Nagyon jól csinálod! Kis lépésekkel jutunk előre. A zöldségekhez csak annyit mondanék, hogy
ne ijedj meg, ha a gyomrod olyan lesz egy ideig, mintha kislabdát nyeltél volna le. Amikor átálltam
a vegán konyhára (az még nem a TÉNÉ volt), a sok zöldségtől puffadás keletkezett a gyomromban,
és a hasamban is, de ott kisebbnek éreztem. Szerencsére tudtam, hogy ez csak átmeneti dolog, és
ahogy megtelepszenek azok a bacilusok, amik mindenféle zöldség összetevőt le tudnak bontani, meg
fog szűnni a puffadás. Így is lett. Ha jól emlékszem, kb. 3-4 hét után kezdett lohadni a kislabda a
gyomromban. De volt akinek 1-2 hónapig is eltartott. Nem volt egyébként fájdalmas a puffadás, se
kellemetlen, csak egy kis feszülő érzés volt a környékén.
Mondjuk én annak ellenére, hogy fokozatosan akartam leállni a húsról, meg a tejfölről, tojásról, szinte
egyik napról másikra csaptam bele a vegánságba, mert nem volt türelmem aprózni. De én mindenben
olyan vagyok, hogy ha már elhatároztam magam, akkor nem szeretek várakozni. De azért a fokozatosság
jobb, főleg úgy, hogy már nem vagyunk annyira fiatalok. Inkább ne sokkoljuk a szervezetünket.
Holnap én is sült zöldségeket csinálok meg tönkölylisztből tortillát. Amikor fogyóban van a kajám, mindig
elképzelem, hogy mit ennék meg a legszívesebben, és ami elsőként eszembe jut, és el is kezd folyni
érte a nyálam, azt csinálom meg másnap...és eszem három napig.
Úgy örülök, mert tökélyre fejlesztettem a tk. tönköly lepénykémet. A liszt, só, víz, szódabikarbóna mellé,
még egy fél evőkanál tahinit (szezám paszta) is eldolgozok a tésztába. Ez ugye egy magas olajtartalmú
paszta, mivel a szezám olajos mag. Na, pont ez kellett még bele, hogy tökéletes legyen. 20 dkg lisztből
négy nagy tortilla lesz belőle. Még a negyedik napon is nagyon finom, főleg, ha fél percre a mikróba
teszem, mielőtt megenném. Melegen könnyebb is vele bánni.
Lilyke haja szöszösödik hátul egy részen. Ott ha enyhén vizes kézzel megmarkolássza a lányom a haját,
egy idő után szépen bekunkorodik. Remélem, ahogy nő, és erősödik a haja, majd szépen alakul neki
ott is.
Nagggyon jó lenne, ha használna az akupunktúra, de már azzal is sokat fogsz segíteni magadon, ha
egy picit változtatsz az étkezéseden, a mozgást már elkezdted. Innen már egyik hozza a másikat, egyik
segíti, támogatja a másikat. És még Ramosz is boldog.
Isten éltesse a férjedet! Tettél már fel róla pár képet, nyugodtan letagadhat pár évet.