Ildikó! Én is megtervezem előre, hogy mit fogok enni, mert bár a beszerzésnél nem ütközök nehézségbe,
hajlamos voltam mindenféle zöldséget, gyümölcsöt összevásárolni, aztán meg dobhattam ki, ha rám romlott.
Általában túlértékeltem a fogyasztási kapacitásomat. Nem kellett kiló számra kidobnom a zöldségeket, de
egy fél fej brokkoliért is nagyon tudott fájni a szívem. A pazarlást nagyon utálom.
Már most tudom, hogy ha ezt a tegnap kitett kajámat ma és holnap kivégzem, akkor thai curryt fogok főzni.
Összegyűlt egy nagy adag karfiol levél, levélnyél, és torzsa. Minden van hozzá itthon, csak brokkolit kell
majd vásárolnom. Bulgurt fogok enni hozzá.
Minden kis lépés jó, ami azzal jár, hogy több növényt fogyasztasz.
Ez a képed is nagyon jól sikerült! Igazad van, igazi a hó, de az út sara is, és az izzó őszi leveleiket megőrző
bokrok is. Nagyon sok ehhez hasonló "képet" láttam kisfalumban a határban mászkálás közben.
Ági, mintha megérezték volna, hogy a göndör haj volt itt a fórumban köztünk a téma, a TÉNÉ csoportban
írták, hogy a lenmagból vízzel főzött zselé mennyire jót tesz a száraz, törékeny, gubancolódásra hajlamos
göndör fürtöknek. A lányom is tagja a csoportnak, ő is látta. Sokan hozzászóltak, és mindenki istenítette
ezt a főzetet. Azt is írták, hogy milyen jó tapintású marad utána a kezük, és a bőrük. Az is kiderült, hogy
nemcsak a göndör hajúaknak jó, hanem bárkinek. Ezen felbuzdulva ki is próbáltam. Pár percig forraltam
kb. másfél evőkanálnyi lenmagot kb. 2 deci vízben. Leszűrtem, majd hagytam hűlni egy kicsit. Ahogy hűlt
úgy zselésedett. A végén híg t@kony állagú lett. A megmosott hajamra rátettem, majd szétoszlattam rajta.
A fejbőrömbe is belemasszíroztam. Pár percig így hagytam, majd a törölközővel felitattam a nedvességet
(nem dörzsöltem, csak nyomkodtam a hajam, ezt is nemrég tanultam), és langyos levegővel megszárítottam.
Olyan lett a száraz hajam, mintha habot használtam volna rá. Klassz tartása lett, de nem voltak összeállva
a hajszálak, ahogy a hab használatánál szokott.
Mostantól rendszeresen fogom használni hajmosáskor. Kíváncsi leszek, hogy az én kis semmi hajam hogy
reagál rá.
A lenmagot a zselésedő képessége miatt "tojásként" használjuk a növényi konyhában. Én már nem főzök/
sütök olyasmit, amibe kéne, de jól működött.
A lenmagot eddig csak ettem, most a hajamra is kenem, de Rigó Vikiék, akiktől már tettem be ide linket
(ők is TÉNÉ-n vannak és még nagy kuktások is) dezodort is csinálnak belőle. Ezt a videót már akkor láttam,
amikor kitették, de nem mozgatott meg bennem semmit... sajnos... de most erre is rámegyek. Csak előbb
szereznem kéne egy ilyen golyós dezodoros üveget.
Kata, de nagyon szép színű képeket hoztál megint! Nálunk is ilyen gyönyörűek a napfelkelték. A felkelő
napnak hihetetlen pirosas-rózsaszínes színe van.
Ez a kenyér az, aminek a linkjét kitetted valamelyik nap? Biztosan annyira finom lett, amennyire szép is.
Paggy, Csoki a kis rövidke lábaival jóval többet fut, mint a kutyabarátok. Igen, a videókon is látszik, hogy
nagy szüksége van erre a reggeli rohangászásra. Olyan, mint egy kisgyerek.
A párodra nem mondok semmit. Az én volt férjem ugyanazt csinálta, amit a te meg az Ági párja. Nagyon
sokszor kiengedte a kutyát, amikor állt ki a kocsival az udvarról. És ahelyett, hogy visszaterelte volna,
ment tovább, folytatta az útját, én meg mehettem összeszedni. Annyira haragudtam rá. Mondtam neki,
hogy mielőtt kinyitja a kaput, legalább annyit tegyen meg, hogy behozza a házba a kutyát, vagy ha
kiengedi, menjen ő utána.
Jó kifogás sose rossz! Ez a te esetedben is beigazolódni látszik. Jól kitaláltad ezt a lábfájós dolgot.

Lehet,
hogy ő is szívesen veszi, hogy elkíséred, nem egyedül megy a kutyával.
A francia reggelizőre nagyon kíváncsi leszek. Ha tehetném, havonta párszor előfordulnék éttermekben.
Nem az anyagiak tartanak vissza, hanem a választék, meg egymagamban nincs is kedvem. Néha megengedek
magamnak rosszalkodást. Minden hónapban engedek a kísértésnek, ezt említettem már egyszer. Az ok, hogy
nem akarok az étkezésem rabjává válni, és rosszul érezni magam, ha elnyalok egy fagyit, vagy ha gyerekekkel
beülök egy étterembe, nem akarok azon nyavalyogni, hogy nincs TÉNÉ kaja, mert hogy nincs. Pár hete
bementem a búza téri McDonald'sba, biztos voltam benne, hogy van vegán hamburger. Gondoltam megkóstolom.
Nem volt, nincs is semmilyen hús nélküli ételük. Azt mondja a nő, hogy úgy is el tudják készíteni a hamburgert,
hogy kihagyják belőle a húspogácsát, de attól a teljes árat ki kell fizetni. Na, ebből a rosszalkodásból nem lett
semmi, de nem is bántam nagyon. Viszont furcsálltam, hogy nem gondolnak a vegánokra.