Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 7. 20:40

Lányok jó volt olvasni benneteket. Ági beregiztem a Strcen oldalra amit megosztottál, és kiírja aemail címemet. kitöröltem nem tetszett neki. Na mindegy.. Egyébként remek dolgok vannak ott is.
Azt hiszem Paggy kérdezte, igen meghozta a barátnőm a kért dolgokat, csak a zsemlét felejtette el. de sebaj, még van a kenyérből. Viszont ráadásnak egy írtó finom almáspitét kaptunk, hát nem kellett könyörögni, hogy elfogyjon.
Egyébként Samu már az én kajámra is azt hiszi az övé, s ha nem vigyázok a kiporciózott sütemény úgy el tünik mint a pinty.!
Hihetetlen őkelme!
Egyébként úgy szoktam csinálni a kenyeret, hogy mindig teszek hozzá teljesőrlési lisztet, csak nem sokat...

Csodaszép Rita felhője is. Ági, jut eszembe a babafejről hogy ez is horrorisztikus, a varjakkal együtt. Amikor azok a filmek
eszembe jutnak..Hitcook filmjei tuti nem jól írom, utána jó darabig még a legkisebb madaraktól is megijedtem.

A kutyakalandok hát azt nem kívánom senkinek, s még jó hogy jól végződtek. Én azért is váltam meg a kutyától, mert annyira
be volt vadulva a madarakra, hogy ki tudta tépni a kezemből a pórázt. Úgyhogy sokszorosan veszélyes helyzeteket produkált!

Eszembe jutott, Palota pincsi volt. Nagyon szeretett bennünket , de a műtétet nem köszönte meg nekünk...
Mindenkinek szép álmokat, és további gyógyulást ! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 7. 21:03

Lányok!Visszajöttem egy pillanatra,hogy gyorsan megosszam VELETEK.A párom már hónapok óta vészmadárkodott,hogy a villanyórának bírnia kell majd,ha át kell állnunk a gázról a villanyra.nem hittem neki.Olvassátok el ezt a cikket.Tehát Lányok!Figyeljetek arra,hogy esetleg majd villanyradiátor kell!!+
https://haszon.hu/megorizni/rezsi/gazfu ... arthatosag
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 7. 21:32

Paggy, ne kerüljön erre sor, mert a villanyradiátor zabálja az áramot.
Amikor a napelem felkerült a tetőre úgy gondoltuk, hogy milyen jó, megtermel annyit,hogy tudjunk fűteni árammal.
Hát nem.
Felmentünk hiper-szuper norvég azt hiszem radiátorokért Budára kis szűk utcába, de egy év után letettünk arról, hogy folyamatosan hazsnáljuk. Majd leamortizálta az egész megtermelt áramot, pedig van a tetőn napelem elég ahhoz, hogy egy évig birja a fogyasztásunkat.
Úgyhogy most csak rásegitésre van használva.
A szembeni szomszéd is akart napelemet a tetőjére, de aztán letett róla, ő is azt modnta, hogy mi van, ha nem jön be gáz.
Összetett téma ez. Pl. azt irja, hogy kevesen használnak gázt napjainkban. Magyarországot nézve szerintem pedig áramot használnak kevesen.
VAgy vannak már a hőszivattyús rendszerek, de annak kiépitése sem olcsó kategória.
Az újépitésű társasházaknál itt Szegeden egyre több a házközponti fűtés, alternativ fűtés -kérdés melyik varriáció-, egyre többen rakatnak fel napelemeket, amire azt modnták, riogatták az embereket, hogy megadóztatják.
Ampert lehet még venni a villanyórához, hogy birja de szerintem ezt ugye csak a háromfázisos varriációhoz. Na ebben most nem vagyok biztos, de lusta vagyok átmenni a férjemhez és meginterjúvolni, hagy okosodjon a politikában, nehogy megzavarjam és holnap ebéd közben össze-vissza beszéljen. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 8. 10:23

sziasztok Lányok és Elthan!
Ehhez lehet Elthan jobban hozzá tudna szólni, nem tudom mivel fűtenek, gondolom ez náluk is egy érdekes alternatíva!
Egyébként egy átlag villanyradiártort bírnia kell a ma már bekötött hálózatoknak. Nekem is volt, de kölcsönkérték azóta sem láttam. Apu szénnel fűtött a kazánban, ráadás biztosítéknak volt gázpalackos fűtőteste vészhelyzetre!
Mert ha nem volt áram, akkor nem működött a kazán sem.
Bár félig vályog, félig itong tégla volt a házfal, így nem hűlt ki olyan vészes gyorsan, de azért a -1o-15 fok már nem volt tréfa.

egyébként ma már hol nincs 3 fázisú bekötés? majd minden háztartásban van minimum két tévé két monitor mosógép, szárító mosogatógép, aztán a többit már nem is mondom amit a takarítás főzés közben használunk.
Ezt a terhelést már nem bírja a kétfázisú, legfeljebb úgy hogy állandóan lecsapja az áramot!

Egyébként meg nem eszik olyan forrón a kását, legfeljebb modernebb kazán kell. Bár szerintem az sem fillérekbe kerül.
M.on nem süt annyira sokat a nap hogy abból teljesen profitálni lehessen. S a szélturbinák sem megoldás. Rengeteg a vadkár emiatt.

:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 8. 11:31

Futok ide-oda, de leultem 1 percre olvasni.Agi koszonom a leveled.Igen fontos a jovonk szempontjabol hogy alakul az energetikai kerdes.Minden mindennel osszefugg:orosz foldgaz koolaj. -igen de zsaroljak egymast Amerika Oriszorszag es .Kina.AMERIKAI PALAGAZ EUBA SZALLITAS?MENNYIBE KERUL?PAKS?SZELEROMU KORNYEZETI TERHELES?NAPELEMEK SORSA AZ ELHASZNALODAS UTAN?HIDEGFUZIOS ATOMRTOMU?VIZIENERGIA?Izgalmas a vegkifejlet.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 8. 14:12

Ági, köszi a linket Lilyke hajához, továbbküldöm Zsuzsinak. Bár most még nem nagyon akar semmiféle
kozmetikumot használni a gyereknél, csak ami nagyon fontos, azokat is csak olyat, amiben természetes
anyagok vannak.

Januárban elfelejtettem kimenni a régiségvásárra, és ahogy írtam, most is elfelejtettem, csak véletlenül
vettem észre, hogy vásár van.
Lilykének karácsonyra és szülinapjára diavetítőt, és pár diafilmet akarok venni. Egyelőre csak párat, mert
marha drága ám. Vetítőből egy fajtát lehet kapni, az 23 ezer forint itt Miskolcon a Régió játéknagykerben,
míg a diafilmek 1500-2000 forint között kaphatók. Online valamivel olcsóbb a vetítő is és a diafilm is, viszont
ott a futárköltség rakódik rá.

A vetítőt biztosan újonnan veszem, mert ezek már LED izzósak, nem forrósodnak fel, és nem égetik szét a
jó drága filmeket. Innen fogom rendelni, itt a legolcsóbb. Itt diafilmek is kaphatók 1350 ft-ért.

https://aprojatek.hu/elektronikai/3636-diavetito.html

Diafilmeket szívesen vennék jó állapotú használtakat, bár még így is elég drága darabja. A Jó fogáson 900-1000
forint.
Alig készültek új filmek az én gyerekeim kis kora óta. Ugyanazok vannak, ugyanazzal a rajzzal, szöveggel.

A vásárban több helyen érdeklődtem, de vagy épp előttem vitték el, vagy épp most nem hoztak magukkal diákat.
Egy férfinél tudtam venni nyolc darabot. 1000 forintra tartotta darabját, de a 8000 ezer forintból lealkudtam
egy ezrest!!!! Én, aki eddig soha sehol nem voltam képes alkudni. Majd 60 éves koromig kellett erre a pillanatra
várnom. :D

Ez került 7000 forintba. Nagyon durva! Mindegyik jó állapotban van, ellenőriztem. A tetejükre majd én szépen
ráírom a nevüket.

Kép

Diavetítőt többen is árultak 5-15 ezer forintos áron tudjátok azt a régi típusú púpos hátút. Az ötezer forintosnak
alig látszódott ki az eredeti színe a rozsda alól.

Pár kép még a vásárból. Megint sutyiban készültek a fotók, de ahol közeli képeket láttok, ott engedélyt kértem.
Mindenki nagyon kedvesen megengedte, hogy fotózzak. Meg is lepődtem.

Kép

Kép

Kép

Nagyanyámnak volt ugyanilyen bilije.

Kép

Annyira szeretem a fabútorokat, na de ez! Olyan rossz volt nézni.

Kép

Kép

Kép

Egy asztalon voltak ezek a miniatűr gyerekjátékok Csak a méretek miatt mondom.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Játék babakocsi.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 8. 14:39

A mai ebédem: sült zöldségek salátával tönköly tortillában

Felkockázott kápiapaprika, sütőtök, gomba, brokkoli, lilahagyma és tofu nyakon öntve szójaszósz,
balzsamecet, reszelt fokhagyma, olaj és kakukkfű keverékével. Sót nem használtam, a szójaszószban
lévő elég volt. Sütőben a legmagasabb fokozaton megsütöttem.

Az öntetben használtam olajat, emiatt nem TÉNÉ ez az étel. A hummuszban és a tortillában is van
egy kevés tahini (szezámpaszta), ez már fedezi a napi zsiradékszükségletemet, ezért az esti zabkásába
már nem fogok tenni se olajos magvat, se mogyoróvajat, csak a lenmag őrleményt.

Kép

Amíg a sütőben sültek a zöldségek összeállítottam a tortillát és olaj nélküli serpenyőben hamar
kisütöttem őket. Nem szoktam törődni vele, hogy szép kerekek legyenek. :D

Kép

Kép

Hummusszal megkentem a tortillát, majd az egyik felére salátakeveréket halmoztam, arra a sült
zöldségeket, majd a szójajoghurtot, amibe inaktív sörélesztőpelyhet kevertem, ráhajtottam a
tortilla másik felét és befaltam. :D

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 8. 14:41

Sziasztok. Régen írtam. De jöttem olvasni, igaz nem szóról szóra, hanem úgy átlagosan. Már nem is tudok hozzászólni.
Lilyke nagyon édes. Én argán olajat hallottam a hajra. Nekem is van, de nem tettem soha a hajamra, mert még ebben a korban inkább zsíros, mint száraz, vagy másmilyen lenne. Arckrémbe szoktam tenni pár cseppet, vagy különböző kutyulékaimba amit az arcomra használok néha-néha.
Az ételes fotók, mind küllemileg és belsőleg is biztos nagyon jól néznek ki és ízletesek. Hatással van rám, bár ennyire nem tudom csinálni, mint Rita, mert beszerzésileg is nehézségekbe ütközöm. De hellyel-közzel majd talán egészségesebben étkezem. Most híztam picit, de majd leadom. Tudom hol rontottam el, majd vigyázok.

A kutyafuttató nagyon tetszik, jó lenne nekünk is. Mostanában őriznem kell a kutyát kint a bekerített részen kívül, mert sajnos keresi az ürülékeket és meg is eszi. Ha ott mellette mondom, hogy fuj akkor otthagyja. Ma nem is voltam vele ott kint.

Remélem mindenki jobban van, és senki sem beteg, újra kellene olvasnom hogy tudjak válaszolni.

Ági megpróbálkoztam a "teféle" festéseddel, igaz nincs hozzá sem festékem, sem tusom, más papírom van, csak úgy hogy lehet visszaadni a megfestendőt, de sajnos nem jártam még félsikerrel sem, persze minden más, ha az anyagok sem állnak rendelkezésemre. Mondjuk az ecsetet még tudom helyettesíteni, de a többit nem, és a technikát sem ismerem.
De te nagyon ügyes vagy.

Kata, igazán ügyes vagy mint fotós, és kenyérsütő mester. Kineveztelek. Volt étel, amit nem ismertem fel, valami sokmagvasnak látszott, olyan fügeszerűnek is néztem, de nagyon jól nézett ki.
Paggykám, te egy kutató vagy, hogy te mindent megtalálsz. Direkt rákeresel valamire, vagy c sak úgy az utadba akad? Nagyon hasznos dolgokat hozol.

Én a napokban festettem, most egy télit, végre sikerült a havat úgy ábrázolni, hogy még én is annak látom. Hozom a képet mindjárt.
Ma egy igazán jó kis filmet kezdtem el nézni most nem ázsiait, hanem Enyedi Ildikó filmjét A kapitány felesége címűt. Ncore letöltés volt, nem találtam meg sehol sem.
Kép

Szép napot.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 8. 15:28

Dr. Tőzsér Berta az egyik fb TÉNÉ csoportnak (a legnagyobbnak) a vezetője, amiben én is benne vagyok.
6 gyermeke van. Háziorvos. Tavaly végzett el hatodmagával egy amerikai életmódorvoslással foglalkozó
kurzust is- Annak a lényege, hogy a gyógyítás során a teljes értékű növényi étrenddel, és életmódbeli
tanácsokkal is gyógyítanak. Ezek a kielégítő alvás, a stresszkezelés, a mozgás fontosságát hangsúlyozzák
az étkezés mellett.

Ebben a 6 perces rövid videóban csak a felszínt lehet kapargatni, de azért olyan jó látni, hogy már a
tv-ben is helyet kap a TÉNÉ.

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 8. 16:16

Köszönöm Rita.
Hasznát veszem. Annyira szorosan nem fogom csinálni mint Te, de olyan lazán igen.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 8. 17:52

sziasztok Lányok és Elthan! Remélem mindenki jól van.
Rita, érdekes volt a látnivaló, mennyi emlék tolul fel a régi dolgok láttán. Nagymamáék olyan csodálatos süteményeket készítettek bennük hogy eszméletlen.

A diavetítőnek örülök hogy sikerült. a filmek pedig már Samuel kiskorában is 1000 felett voltak.
Csudafinom ételt hoztál megint. Én most csak a kenyeret tudom hozni. Ma csak ennyire tellett az energiámból.

Ildikó gyönyörűre sikeredett a képed, most láttam a facen is, mindjárt hozom az enyémeket is.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

ennyi fért a mai napba... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 5:40

Mielőtt beteszem ide azt a linket,amiért jöttem,szeretném leírni Kata,hogy nagyon örülök ,köszönöm szépen a sok új és egyre jobb fotót,amit csinálsz.El vagyok képedve néha,hogy milyen csodás égboltképeket tudsz fotózni,mint például most is ,az aranyló-vöröst .Tetszik a kenyér texturájának képe is. :-bd :flower1:
Kedves Lányok!Így hajnaltájban kénytelen voltam a gép elé ülni,mert már többször előfordult,hogy pisilés után visszafeküdve, átaludtam Csoki sétátakezdésének idejét.Azért baj,mert a 4 fantasztikus kutyabarát 3/4 8 és 1/2 9 között jár a futtatóba.Csokinak muszáj kiugrálnia magát más kutyákkal,mert akkor egyrészt, le van sújtva,hogy nincs ott senki,másrészt nem bír magával.Ha megvan ez a reggeli féktelen rohangászás,mint írtam ,egy tündér kutya.Hiába megyek el vele a futkosás helyett hosszabb sétára,nem ér semmit.Neki szabadon rohangásznia kell.Érthető hiszen fiatal kutya.Tehát, most itt vagyok és szedem össze a hétvégére a tudást.Rettentő jó dolog a rádió, sok érdekes, izgalmas műsort hallhatok.Más adó szól a konyhában,más a szobámban és a 3. a számítógépen.Konyhában újabban a SPIRIT FM,a szobámban az INFO RÁDIÓ,a szgépen pedig a KLUB RÁDIÓ.Kata!Nem szeretném ,ha "ELBÍZNÁD MAGAD" :)) :littlehearth: ,hogy a HIT TÉVÉ "rabja " lettem,de néhány adást meghallgattam.Többek között majd beteszek egyet.Most viszont ,nem ezért vagyok itt,miközben várom a reggelt.KIFEJEZETTEN RITÁNAK,de természetesen MÁSNAK is beteszem a következő ,most megtalált hely linkjét.
https://csamborgo.hu/rolam/
Biztosan többen barangoltok a NETEN és rengeteg jó helyet találtatok.Általában én célirányosan kutakodok.Most is a hétvégi,ide beteendő ,dolgomhoz kerestem az anyagot.
Kedves Lányok!Muszáj valamivel lekötnöm az agyam.Kérdezhetnétek,hogy miért nem olvasok??Ezt Rita is említette-elvarázsolt az internet.Úgy próbálom az elbutulásomat megakadályozni-csökkenteni,hogy utána megyek a hallott-látott dolgoknak-persze csak olyanoknak ,ami érdekel.Tehát Lányok,a hétvégén jövök.Addig laborba,piacra megyek.Jön a nyugdíj utána nagybevásárlás,majd furulyaóra,esetleg ,TALÁN???!! :ymdaydream: találkozom a lányomékkal,Julikával elmegyünk reggelizni az újonnan nyílt ETELE PLÁZÁBA. Kutyástársam ,Májló gazdája ,egy irtó kedves fiatal nő,ajánlott ott francia reggelizőt.Takarítanom,főznöm kell+Csokit vinnem napi 3x.Sajnos megint elengedte a párom Csokit az utcán,így nem bízom többé benne.Néha nagyon felelőtlen .Megyek vele,amikor ő sétáltat,hiszen "NEKEM MUSZÁJ A LÁBAMAT MEGSÉTÁLTATNOM,MERT KÜLÖNBEN FÁJ" :)) Pszt!!!Ne áruljátok el neki,hogy nem ezért leszek a kísérője.Titok,nem akarom megsérteni.Bár nem érdemli meg a rendes bánásmódot,mert mindig megszegi az ígéretét.Szóval és tettel, lesz dolgom.
Kedves Ildikó!Örülök nagyon,hogy jöttél és betetted a szépséges képet.Mindjárt megnézem rendesen. :) :-bd :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 6:18

Ildikó!Szép a kép.Viszont nekem jobban tetszik,ha ,mint a múltkor ,van rajta valami élőlény.Annyira jó volt az a falus képed a 2 alakkal!!!Ez is szép!!Ildikó!Jól vagy???MIntha szótlanabb lennél!Kedved vagy időd nincs?Értem,hogy télen nem olyan vidám az élet,de akkor barangoljunk Ildikó virtuálisan!!!Nem szabad elkedvetlenedni!!! :) Várlak,várunk ide.Mi az ,hogy az írod "VISSZA KÉNE OLVASNOM".Nem megsértődtem ,amiért nem olvasol vissza,hanem azt érzem vagy fáradt vagy vagy kedvetlen.ESETLEG UNALMASAK VAGYUNK??? =)) =)) =)) :littlehearth: :-?? Jó persze ,nem a legfontosabb dolog egy fórumot olvasni,viszont DE!!!!!!!! :)) Tehát Ildikó,ne adj fel minket !
Rita!Köszönöm a sok ,klassz vásárfotót.Mindjárt választottam magamnak néhány tárgyat:.Kéne pár üveg,teásedény.Vicces a fából készült babakocsi.Jó hangulatú vásár lehet.Szívesen turkálnék!Felháborodtam a diafilmek árán.Borzasztó!!Boltban is lehet kapni.Talán a játékboltban láttam már.ha érdekel utánanézek.
Ma megcsinálom a paprikáskrumplit ebédre.majd lefényképezem.
Borzasztó mérges voltam tegnap.Nagyon-nagyon finom körömpörköltet csináltam kuktában,hozzá kockákra vágott krumplit sütöttem.A párom finnyáskodva azt mondta:
Mi ez a sz.r?Megette belőle a krumplit.Eddig mindig megveszett a zsíros ételért.Most cupákos volt és nagyon puha,gusztusos.Na nem baj,elosztogattam a házban!Ki főz manapság a fiatalok közül körömpörköltet?Nagyon ízlett mindenkinek.
Most megyek tusolni.Sziasztok.A hétvégén jövök. :-h :-h :-h Paggy %%- @};-
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 9. 7:34

Jó reggelt.
Jöttem, most mert látom Paggy egy kicsit félreértelmezett engem. Nincs elegem belőletek. Nagyon szeretlek benneteket és az irományokat is kedvelem, a fotókat, ételeket, felhőket, és még azt is, mikor kicsit panaszkodtok erre-arra. Hozzá tartozik mind az életünkhöz. Nem lettem életunt.
Nekem is be van osztva az időm, most pl. takarítás lenne a soron,de ma tolódik, vásárlós nap lesz. Ki kell választanom a jó időt erre, és ne is legyen piacnap, mert akkor sokan vannak. Már nagyon nem szeretek a maszk alatt izzadni, folyik a szemüvegemen,az arcomon a víz és alig várom kimehessek a boltból. Ráadásul most bezárt a közelebbi, amiben jól tudtam vásárolni, bár azt az automata, vagy minek nevezzem pénztárt nem szeretem. Mire a pénztárhoz kerülök, arra már sietőssé válik a dolgom.

Köszönöm az ismeretanyagot, de sajnos nem sok kerül elolvasásra, ennyire nem tudom összesűríteni a tennivalóimat.
A festés is fárasztó ám, Ági biztos tudja. Nekem nincs is hozzá jó helyem, a tanulóshoz kell a net, és előtte ülni és tanulni a színkeveréstől a festésig mindent több óra.Figyelni és csinálni. De hát kell ez nekem, mert szeretem csinálni. Most ilyen alaktalan lett a téli kép, nem is tudom hova tettem volna valami élőlényt, talán egy nyulat lehetett volna valahova berakni, de a hó volt lényeg. Közben nálam is v annak kutyadolgok, főzök, mosok is, azért a kutya után is kell takarítani, és filmezni is nagyon szeretek. Az olvasás messzebb került most tőlem a szemem miatt, azt nem nagyon szereti, pedig napi szinten űztem.
Most megnéztem Enyedi filmet A feleségem története, nekem tetszett, érdekes megközelítés volt, és a végén ki is írtam a fordítást, amit idézetként szoktam gyűjteni, máig is írom. Szóval napi szinten olvastam most is, de mivel összegyűlt talán egy heti anyag így nem emlékszem mindenre. Nagyon tetszett pl. a kutyák játéka, kár hogy negrót nem tudjuk vinni ilyen helyre, Rita piacos képei, sok minden van ott ami nekem is tetszik. Itt vasárnap van ilyen, de nem rendezett, mint ahogy itt is láttam a fotókon.
Most körülnézek a Fb-on és készülök vásárolni, több helyre is mennék, gyógyszertár, órás, stb.
Szép napot. :littlehearth:
Egy alakos festés

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 9. 8:18

Sziasztok Lányok és Elthan! Jó korán megébredtünk, viszonylag langyos reggelre. Már túl is vagyunk a reggelin, ma tejbedarát főztem, hogy meleg legyen de ne mindig a tojás valamilyen változata. de nem kakaóval hanem fahéjas cukorral meghintve.
Paggy, nagyon örülök hogy néha belehallgatsz a dolgokba, és ha teheted, kíváncsiságból hallgass bele youtubos Hetek interjúkba! Mivel nekem jár a heti 1 újság így néha hanyagolom, de pl. pont tegnap is hallgattam egy érdekes adást, s milyen jó hogy az ember jobban belelát a kulisszatitokba!
Nagyon szeretem dr. Hack Pétert, mindig örülök ha hallgathatom. Márta a felesége is nagyszerű teremtés. Mindketten tanítanak is a Szent Pál Akadémián is többek között.

Nagyon rossz dolog egy kutyát elengedni úgy hogy nem kiskorától neveltétek, s a legkritikusabb időszaka ki tudja milyen volt.
Értem ezt pl. a pesti forgalomra. Tudom , mert átéltem pont a palotapincsivel Mivel kennelben volt és max az udvarra volt kiengedve, ha lekerült a póráz elég volt egy galamb és majd szívszélhűdést kaptam, mert rohannom kellett utána Samu meg lemaradt. De muszáj volt a kutyát is elkapni, mert ugyan volt biztosításom, ilyen esetekre, de azért nem kívántam realizálni.

Ezt még kétszer eljátszotta, úgy hogy kitépte magát a kezemből. Akkor mondtam azt hogy itt a vége, mert vagy elviszi valaki vagy elaltatom! A gyerekemet nem fogom még egyszer magára hagyni egy hülye dög miatt..!! Még most is felmegy a pumpám-

Mindez úgy hogy olyan háttérrel rendelkezem, hogy K I-es munkakutyánk volt nem is egy és én dolgoztam velük. Csőd volt a köbön.

Ildikó, ezek szerint neked sem mindig könnyű a bevásárlás sem. Annál meg talán nincs is rosszabb, mint hogyha pont a kedvenc bevásárló helyünk változik, még akkor is, ha csak átrendezik. Hát még ha meg is szűnik.
Nagyon szép ez az alakos esős kép... :-bd :flower1: :littlehearth:

Mindig olyan sok dologról tudtok beszámolni.. már nagyon várom a normális időt, hogy kicsit lazábban fogjuk a napjainkat.
Mára is nagy szélvihar van beígérve, s remélem nem lesz igaz...Most nagyon kellemes kicsi szellő van. Legalább tojásért le kellene mennem, aztán utána majd meglátom.

A paradicsommártáson kívűl még nem jutott eszembe, mit kellene főzzek.
Legyen mindenkinek szép napja! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 8:48

Bocs Ildiko!Orulok hogy jol vagyKoszonom a kepet.Szep napot!Paggy :flower1:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 9. 8:54

Kata a bevásárlás mindig nehéz. Semmit el ne felejtsek, annyit vegyek, amennyit el is bírok. Buszozás, le-fel. Nehézkes. Általában a Lidl-ben szoktam nagyobb bevásárlást csinálni. Szeretem a zöldség-gyümölcsféléket ott megvenni. Bár nem tudom honnan származnak, de úgy is mindegy, azt írnak ki, amit akarnak.
Néha elmegyünk az unokámmal, akkor több mindent veszek, de nem halmozhatok fel olyan sokat, mert rám romlik.
Indulnom kell.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 9. 9:33

Sok sikert Ildikó minden területen! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 9. 9:48

Ildikó! Én is megtervezem előre, hogy mit fogok enni, mert bár a beszerzésnél nem ütközök nehézségbe,
hajlamos voltam mindenféle zöldséget, gyümölcsöt összevásárolni, aztán meg dobhattam ki, ha rám romlott.
Általában túlértékeltem a fogyasztási kapacitásomat. Nem kellett kiló számra kidobnom a zöldségeket, de
egy fél fej brokkoliért is nagyon tudott fájni a szívem. A pazarlást nagyon utálom.

Már most tudom, hogy ha ezt a tegnap kitett kajámat ma és holnap kivégzem, akkor thai curryt fogok főzni.
Összegyűlt egy nagy adag karfiol levél, levélnyél, és torzsa. Minden van hozzá itthon, csak brokkolit kell
majd vásárolnom. Bulgurt fogok enni hozzá.

Minden kis lépés jó, ami azzal jár, hogy több növényt fogyasztasz. :D

Ez a képed is nagyon jól sikerült! Igazad van, igazi a hó, de az út sara is, és az izzó őszi leveleiket megőrző
bokrok is. Nagyon sok ehhez hasonló "képet" láttam kisfalumban a határban mászkálás közben.

Ági, mintha megérezték volna, hogy a göndör haj volt itt a fórumban köztünk a téma, a TÉNÉ csoportban
írták, hogy a lenmagból vízzel főzött zselé mennyire jót tesz a száraz, törékeny, gubancolódásra hajlamos
göndör fürtöknek. A lányom is tagja a csoportnak, ő is látta. Sokan hozzászóltak, és mindenki istenítette
ezt a főzetet. Azt is írták, hogy milyen jó tapintású marad utána a kezük, és a bőrük. Az is kiderült, hogy
nemcsak a göndör hajúaknak jó, hanem bárkinek. Ezen felbuzdulva ki is próbáltam. Pár percig forraltam
kb. másfél evőkanálnyi lenmagot kb. 2 deci vízben. Leszűrtem, majd hagytam hűlni egy kicsit. Ahogy hűlt
úgy zselésedett. A végén híg t@kony állagú lett. A megmosott hajamra rátettem, majd szétoszlattam rajta.
A fejbőrömbe is belemasszíroztam. Pár percig így hagytam, majd a törölközővel felitattam a nedvességet
(nem dörzsöltem, csak nyomkodtam a hajam, ezt is nemrég tanultam), és langyos levegővel megszárítottam.
Olyan lett a száraz hajam, mintha habot használtam volna rá. Klassz tartása lett, de nem voltak összeállva
a hajszálak, ahogy a hab használatánál szokott.
Mostantól rendszeresen fogom használni hajmosáskor. Kíváncsi leszek, hogy az én kis semmi hajam hogy
reagál rá.

A lenmagot a zselésedő képessége miatt "tojásként" használjuk a növényi konyhában. Én már nem főzök/
sütök olyasmit, amibe kéne, de jól működött.

A lenmagot eddig csak ettem, most a hajamra is kenem, de Rigó Vikiék, akiktől már tettem be ide linket
(ők is TÉNÉ-n vannak és még nagy kuktások is) dezodort is csinálnak belőle. Ezt a videót már akkor láttam,
amikor kitették, de nem mozgatott meg bennem semmit... sajnos... de most erre is rámegyek. Csak előbb
szereznem kéne egy ilyen golyós dezodoros üveget.

Kata, de nagyon szép színű képeket hoztál megint! Nálunk is ilyen gyönyörűek a napfelkelték. A felkelő
napnak hihetetlen pirosas-rózsaszínes színe van.

Ez a kenyér az, aminek a linkjét kitetted valamelyik nap? Biztosan annyira finom lett, amennyire szép is.

Paggy, Csoki a kis rövidke lábaival jóval többet fut, mint a kutyabarátok. Igen, a videókon is látszik, hogy
nagy szüksége van erre a reggeli rohangászásra. Olyan, mint egy kisgyerek.

A párodra nem mondok semmit. Az én volt férjem ugyanazt csinálta, amit a te meg az Ági párja. Nagyon
sokszor kiengedte a kutyát, amikor állt ki a kocsival az udvarról. És ahelyett, hogy visszaterelte volna,
ment tovább, folytatta az útját, én meg mehettem összeszedni. Annyira haragudtam rá. Mondtam neki,
hogy mielőtt kinyitja a kaput, legalább annyit tegyen meg, hogy behozza a házba a kutyát, vagy ha
kiengedi, menjen ő utána.

Jó kifogás sose rossz! Ez a te esetedben is beigazolódni látszik. Jól kitaláltad ezt a lábfájós dolgot. :)) Lehet,
hogy ő is szívesen veszi, hogy elkíséred, nem egyedül megy a kutyával.

A francia reggelizőre nagyon kíváncsi leszek. Ha tehetném, havonta párszor előfordulnék éttermekben.
Nem az anyagiak tartanak vissza, hanem a választék, meg egymagamban nincs is kedvem. Néha megengedek
magamnak rosszalkodást. Minden hónapban engedek a kísértésnek, ezt említettem már egyszer. Az ok, hogy
nem akarok az étkezésem rabjává válni, és rosszul érezni magam, ha elnyalok egy fagyit, vagy ha gyerekekkel
beülök egy étterembe, nem akarok azon nyavalyogni, hogy nincs TÉNÉ kaja, mert hogy nincs. Pár hete
bementem a búza téri McDonald'sba, biztos voltam benne, hogy van vegán hamburger. Gondoltam megkóstolom.
Nem volt, nincs is semmilyen hús nélküli ételük. Azt mondja a nő, hogy úgy is el tudják készíteni a hamburgert,
hogy kihagyják belőle a húspogácsát, de attól a teljes árat ki kell fizetni. Na, ebből a rosszalkodásból nem lett
semmi, de nem is bántam nagyon. Viszont furcsálltam, hogy nem gondolnak a vegánokra.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 9. 9:51

Jó ég! Most látom, hogy amíg írtam, ti is aktívkodtatok. Na, arra majd később reagálok, mert
most mennem kell menni. =))
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 9. 9:55

Sziasztok kedves Lányok, Elthan!

Csak nagy vonalakban, gyorsan. Szerencsésen túljutottam a kovidon. Igaz magas volt a lázam, de csütörtöktől már nem volt. Szimbat vasárnap már csak 1 köptetőt vettem be, azután már semmit. Beszéltem a patikus rokonnal, hát csak reggel 1-et kellett volna eredetileg is. Rosszul emlékeztem.((((Az ambroqsolt akartam szedni. 2db után árpa jött a szememre. Inkább nem kockáztattam. Kicsit hamar fáradok, egyéb mellékhatást nem érzek. Igaz van éppen elég bajom úgy általában is. Szerintem azért úsztam meg ennyivel, mert szeptemberben beadattuk az influenza ellen és még 20-ban a tüdőgyulladaás ellenit, amit időseknek szoktak, de csak 1x kell beadni.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 9. 10:09

Szia Rita!

Örülök, hogy összefutottunk. Olvastam én is lenmagzseléről el is volt mentve nekem. Én is mindig felhasználom a karfiol, karalábé, répalevelet, amióta nincs kertünk és mindent pénzért kell megvenni. Sokáig ittam zöld turmixot is. Azután elvesztettem az íz érzékelésemet, máshogy kezdtem érezni az ízeket. Ennek is már több mint 10 éve. Azóta csak a fiamnak készítek, ha szép friss levélhez jutok. Cékla levelet is szoktam én is. Én le szoktam fagyasztani és amikor kell onnan használom. A lisztjeimet és magokat is 24 órára legalább beteszem, mert már megjártam sokszor, én is nagyon utálom, ha ki kell dobni valamit. A maradék kajákat is mindig beledolgozom valamibe, vagy 1 nap kihagyás után esszük újra, ha nagyobb adag nem fogyott el. Én ebbe nőttem fel, mindig mindenen spórolni kellett. 8 éves koromtól egyedül nevelt az anyu, ő meg rokkant volt. Nálam már automatikusan jön a spórolás.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 9. 10:14

Tegnap felragasztották a hátamra a tesztet. Eléggé húzódik. Holnap leszedik és valamiért pénteken és jövő kedden is kell mennem. Addig nem érheti víz. Azt mondják ne izzadjak.))) Hát az csak úgy parancsra megy.((( Most is le akartak rázni, de nagyon a talpamra álltam. 8 hónapja viszketek egyfolytában. Már igazán kezdem elveszíteni a türelmem.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 9. 10:19

sziasztok!
Jövök majd, csak most értem haza és csinálom Rita ebédjét - magamnak =)) -
De jó Éva is itt volt! :-) Visszatekerni nincs időm, de addig is legyetek jók. :-)
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 9. 10:23

Olvastam, hogy szeretitek a gombát sokan. Mi is. Volt amikor kérdeztétek, hogy mit lehet még belőle. Én igen sokszor svéd gombát szoktam csinálni belőle. Pont úgy indul, mint a örkölt, csak el kell főzni a levét majd sűrített paradicsommal kell felönteni. Babérlevéllell, citromlével és pici cukorral ízesítem még. Fiammal rizst eszünk mellé, férjem csak kenyérrel eszi. Hidegen és melegen is. Még lánykoromban egy régi kincses kalendáriumból vettem a receptet. Anyu is nagyon szerette. Tegnap szép barna csiperkt kaptam az aldiban, ma ezt lesz a menü és szalonnás krumplileves. Ezt is 3. napja esszük.

Szép napot mindenkinek. Főznöm kell.

Vissza: “Társalgó”