Sziasztok Kislányok!Paggy, az esti videóban szarkát, cinegét és varjú hangokat tudtam megkülönböztetni. Persze a szarka volt
a leghangosabb, mint mindig.
Képzeljétek el, régen érzékeny voltam a meleg frontra. Volt, hogy három napig is fájt a fejem miatta.
Előrejelzés nélkül is tudtam, hogy jön a meleg, a fejem annyira pontosan jelezte. De ennek már vége.
Már soha nem fáj a fejem (se). És ez azóta van, amióta (szerintem) egészségesen táplálkozom.
Nálad sajnos szomorú az apropója, de a nekem a gyerekkorom jutott eszembe a "Most mutasd meg"-ről.
Sokat kempingeztünk külföldön, és nyelvtudás hiányában mi is így próbáltuk megértetni magunkat.
Apukám volt a legnagyobb mestere ennek.
További jó munkát kívánok! Helyettem is segítesz. Büszke vagyok rád!
Csoki és a torzsa! Milyen büszkén fogja a két rövidke mancsával.

Nálunk is minden kutyánknak volt
valami heppje, ami a zöldségekhez kötődött. Az egyik leette a paradicsomokat, a másik, ha beszabadult
a pincébe, mindig egy krumplival jött elő, amit boldogan meg is evett. Dundi a dinnyehéjat imádta kirágni,
de a répát se vetette meg.
A lányomék vegánok, a fiam pedig csirkehúst és joghurtot még eszik, de más állati eredetű dolgot nem,
szóval nem szoktam élelmiszert kivinni. Amit esznek, az ott megvehető a városban...sokszor olcsóbban.
Nem izgulok különösebben. Előző este összecsomagolok. Nem viszek sok ruhát, mert csak kézipoggyásszal
utazom, meg egyébként se. Egy farmer, két melegítőszerűség, pólók (pár játszós otthonra), pizsama,
egy pulcsi, fehérneműk, zoknik. A lányom pulcsijai jók rám, azért nem viszek többet. Kint hagytam egy
decathlonos vízhatlan nyári túracipőt, ha esős időben mennénk valahová, de a lábunk is egyforma Zsuzsival.
Hozok majd fotókat, persze, ahogy szoktam.
Mindenféle sportcipőhöz és márkához lehet kapni talpbetétet a Decathlonban, gondolom, a tiéd is elfér
akkor a cipőben.
https://www.decathlon.hu/browse/c0-cipo ... _/N-7uyxzpNahát, milyen figyelmes a párod! A ráncokra gondolok. A sajátja miatt nem aggódott. Haha!

Úgy tűnik,
jó hangulatban volt. Maradjon is így!
Ez a kép annyira tetszett! Először azt hittem, hogy tükörkép.
Ági, az út széli fotódon virágzó kökénybokrokat látni. Még ilyen messziről is felismerem őket, annyi van
nálunk a falu határában.
Én se szerettem a kint száradt ruhák szagát. Az öblítővel kapcsolatban arra jutottam, hogy ha elfogy, akkor
mosok egyet öblítő nélkül, csak a mosódarával. Annak függvénye lesz, hogy veszek-e a csomimentes
boltban öblítőt vagy sem. Az megnyugtat, hogy amit ott lehet kapni, annak minden összetevője természetes
anyag.
Szegeden is van TEBE hulladékmentes bolt (a miskolci is TEBE) a József A. sgt.-on, lehet, hogy ezt szoktad
látni?
Szerintem a szappanoknak (a mosódara is az) eleve van antibakteriális hatásuk, hiszen tisztálkodásra,
mosásra, takarításra használják őket ősidők óta. A ruhák fertőtlenítésén én soha nem gondolkodtam,
és nem is csináltam, még akkor sem, amikor picik voltak a gyerekek.
Én is használtam eddig domestost a wécébe, de a múlt héten pont elfogyott, úgyhogy megyek és veszek
egy nagy adag szódabikarbónát, citromsavat és egy flakon 20%-os ecetet, és így fogok takarítani, ahogy ebben
a videóban láttam. Igazából azt a célt tűztem ki magamnak elsőként, hogy az otthon használatos vegyszereket
természetes és környezetbarát anyagokra cseréljem.
A mosódara és a szappan után szilárd sampont akartam venni, de közben elkezdtem használni a Varga cseppet
és a Varga sampont, ami gyorsan meg is állította a hajhullásomat. Ha esetleg fel is tudna éleszteni pár alvó
hajhagymámat, azt is nagyon megköszönném neki. A cseppek 19 gyógynövény kivonatát tartalmazzák csak.
Igen, az Ecofamilyben is lehet kapni olyan dolgokat, amiket főként a vegánok használnak. Nálam már lecsengett
a mindent ki akarok próbálni szakasz. Letisztult a főzésem. Vagy tízféle kaját ismételgetek, és már csak az a
lényeg, hogy megegyem naponta a számomra fontos dolgokat. Persze ezeket az ételeket nagyon szeretem.
Ha esetleg megunnám valamelyiket, akkor behozok helyette egy másikat. Az időszakos böjt azért is nagyon jó,
mert nem fér bele semmi "felesleges" étel. Tudom, én is azt gondoltam 59 évig, hogy szükség van az élvezetet
adó nasikra is, de már nem így gondolom, és ezt az időszakos böjtnek köszönhetem. Az időszakos bűnözés jogát
ettől függetlenül meghagytam magamnak.
Az utóbbi időben már szinte mindent meg tudok vásárolni a nagyobb üzletekben, amik nekem kellenek a főzéshez.
nagyon sokat javult az ellátás ezen a téren a pár évvel ezelőttihez képest.
Látszik a festményen, hogy nagyon nehéz. Aprólékos, és sok mindenre kell figyelni. Egészen sokféle ecsetvonást
fel tudok már fedezni.... azt hiszem.
Jaj, az a tengeliccsapat! Egyesek igen szerettek főnökösködni.
Fenségesen néz ki Ramos a téli sűrű prémjével! Milyen kifejező a szemük ezeknek a kutyusoknak!