Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 7. 18:38

Sziasztok!Ma vettem észre,hogy az ördögök elkezdik fűteni a kemencét.Nem kell ehhez TÚLVILÁG,elég túlélni a jövő hétvégét!!!! :(( :(( :(( :((
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. július 8. 9:08

Jó reggelt.
Kicsit másképp akartam kezdeni a reggelt, de így alakult. Megegyeztem én és magam, hogy most átalakul a nap. Kora reggel Negro utáni takarítás, valamivel elrontotta a gyomrát. Mostanában nincs étvágya. Ezek szerint amit tegnap ettünk, /egyformát/ mégsem esett jól.
Nehezen de beadtam a epilepsziás gyógyszert. Azt már nehezen viselném el, hogy még az is elérje.

Tegnap kis túrán voltam a szokásos helyen. Eleredt az eső nem sokkal odaérkezésem után. Esőben jöttem haza, de annyira szépen esett, hogy tényleg nem zavart. Ma hűvösre fordult az idő. Piacra mentem volna, de a kutya blokkolta. Majd talán holnap elmegyek, akkor már lesz itthon valaki és nem marad egyedül.
Hozok pár képet, nem mondom, hogy annyira jók, de az úton készültek.
Dorina, köszönöm a A dal fordítását, letöltöttem.
Birinél is kész a 2. rész. Az első részt láttam.
Szemben lévő hegyhát,
Kép
Kép

Kép
Képlightshot
visszaút esőben, de már látszik hamarosan eláll az eső
Kép
madarak
Kép
"kócosfa"elfelejtette a nevét. Legutóbb Rita is tett fel ilyet, most én is találtam egyet egy kertben.
Kép
Szilvafa /fo..óka szilva, amiről írtam, hogy még mindig megtartottam a lekvárját. Az útmentén találtam.
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. július 8. 9:11

Sziasztok Kislányok!

Paggy, végül még nem kezdtem bele a könyvbe, mert amikor írtam, nem gondoltam bele, hogy jönnek a
gyerekek, és ha itt lesznek, akkor úgyse az olvasással fogok törődni. Helyette elkezdtem a törölközőiket,
az ágyneműiket átmosni, mert több, mint két éve nem voltak használatban. Lilyke új törölközőket kap,
azokat is átmostam természetesen.

Az én Dundim folyadékban kapta meg a kullancs és bolha irtót. A nyakára és a farka tövére kellett önteni,
hogy ne érhessen hozzá. Fél évig védve volt. Ő nem azzal idegesített, hogy összemászkálta a felmosott
padlót, hanem azzal, hogy nem állt fel, ha közeledtem a felmosóval. Elvárta volna, hogy körbemossam. :))

Nagyon megértelek! Nem voltam még ilyen helyzetben, de azt hiszem, én is eljöttem volna a vizsgálat előtt.
Tartok a szűk átmérőjű zárt helyektől. A lifteket még bírom, de azt hiszem az az utolsó szűk hely, ahol
meg tudok maradni.

Ajaj! Még a monitor is! Most olvasom, hogy mégsem! #:-s

Azt írod, hogy "kósza versek tőlem". Akkor ez azt jelenti, hogy ezt a két verset te írtad???? Hát ez fantasztikus!!!!
Nagyszerűek, nagyon tetszenek! Legkedvesebb költőm Weöres Sándor, a második verssel őt idézted meg számomra.
Na tessék! Te is milyen tehetséges vagy egy művészeti ágban! És ennek csak most, ennyi év után kell kiderülnie????
Kérhetek még belőle?

Ildikó, mennyire illik az asztalterítő a csodás zefir virágokhoz! Az ablakos csendéleted kívül is annyira
hangulatos, mint belül! A kovászos uborka pont beleillik a sorba.

A hortenzia nagy kedvencem. Már írtam, hogy egész évben van a köcsögömben. Margitka ellátott vele, de
mára már ő is elköltözött a faluból.

Szegény Negró! Szerintem ősszel fog felgyorsulni a szőrnövekedése, amikor a téli bundát kezdik növeszteni.

Csányi Vilmos szerint a kutyák ötven év múlva beszélni fognak. Az általa alapított etológia tanszéken hatalmas
eredményeket értek el a családi kutyák vizsgálata közben. Meglepő módon a kutyák jól elvoltak az MRI készülékben.

http://nol.hu/tud-tech/kutya-beszed-viselkedes-agy-tudomany-etologia-1629791

Őszinte leszek, a festményeid jobban tetszenek, mint ez a ceruzarajz. De ez csak azért van, mert általában
is jobban tetszenek, nem csak nálad. Mondjuk örülnék nagyon, ha csak fele ilyen ügyesen tudnék rajzolni.

Kata, fél számmal nagyobbat rendeltem meg a szandálból. Mivel van orra, nem akartam, hogy pont végigérjen
benne a lábam.

Úgy látom, ez a kenyérrecept nagyon bevált, még Ágit is meggyőzte. Kívülről is látszik, mennyire fincsi lehet.

Valamelyik nap írtam, hogy nálunk pár percig esett csak az eső, és abba is hagyta. Dörgéseket lehetett hallani
nagyon távolról, de minket elkerült a vihar. Viszont ma lehet, hogy lesz eső. Elég felhős az ég, ma még nem
tudott a nap átsütni rajta. Kellemesebb is az idő, mint ilyenkor lenni szokott.

Ezek a kőporcelán tányérok nekem is annyira tetszenek! Jó, hogy meglepted magatokat vele. Használjátok
egészséggel!

Mi volt a palacsinta tésztában? Reszelt alma? Jó sokat meg tudnék belőle enni! A palacsinta mindig is a gyengém
volt. Most olvasom, hogy alma volt benne. Bingó!

Melege van Samunak is, de türelmesen viseli, ahogy látom. Így még jobban látszik, hogy megférfiasodott.

Ági, a téné csoportban olvastam egy klassz cukormentes befőzési ötletet. Mondjuk ez befőttre vonatkozik,
de egy kis továbbgondolással másféle dolgok eltevéssel is működhet. Szóval beleteszik a gyümölcsöt meg a
vizet a befőttesüvegbe, majd a kész üvegeket este bepakolják a mosogatógépbe, és beindítják. Másnap kiveszik
és a kamrapolcra állítják őket. Azt mondják, nem szokott semmi megromolni.

Két kreatív meggymagozós videót is küldök a párodnak. A legnagyobb erényük, hogy nem kell takarítani a
konyhát utána.

Kívül-belül gyönyörű az az épület!

A jelenlegi festményeden látszik, hogy nehéz darab. Tényleg nem annyira mutatós, mint a korábbiak, de
nekem ez is tetszik.

Én is fotóztam katicabábot! Később beteszem.

Ramos nagyon cuki!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. július 8. 9:16

Ildikó, egyszerre írtunk, csak most néztem meg a képeket. Mint mindig, az én kis falumra emlékeztetnek.
Melengeti a szívemet. A borzas növény a cserszömörce. Az én környékemen nincs fosóka szilva, de Bogácson,
ahol apukám lakott, a parkokba, közterekbe, és a szilvához hasonlóan, a házak elé is ültettek. Szerettem.

Negrónak jobbulást kívánok! Szegény jószágok is szenvednek ebben a melegben.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. július 8. 9:34

Napraforgó akvarell
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 8. 10:56

Ah,Ah,Ah Nem tulzok Ildiko ,ezek a napraforgok ELNEK!!!!
Hyper- szuper!!!Ja,jde tetssik.Most csak bekukkantottam.Koszonom Mindnyajatoknak a kepeker.Kata megprobalom holnap a kenyeret.Este jovok olvasni.Rita!5 eve rengeteg "versecsket" kanyaritottam.Sot meg egy amator versiro palyazator is megnyertem.Azt hiszem nem a versirashoz van nemi affinitasom, hanem a hangulatok szavakba ontesehez
Foleg gyerekverseket irtam.Azt hiszem megrekedtem akkor az ovodas enemnel..Udv: Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. július 8. 11:19

Sziasztok Lányok! Remélem mindenki , a kutyusok is jól vannak!
Ági, tündéri az a gyíkocska, ahogy a kismadár is. Ramos persze marad a favorit :)) .
Ilyenkor mikor bepánikol gondolatban jól megebrudálom a volt gazdáját...micsoda dolgokat tehetett vele ha ilyen dolgokat vált ki szegényből.
A kenyérkéd szuper!!!! Mondtam hogy bevált ez a recept. Lisztje válogatja, hogy mennyi víz kell hozzá, én egy picit csökkentettem, talán egy két evőkanálnyit, de az is sokat számít, mert volt hogy kellett hozzá még lisztet tennem és azt már
nem dolgozta bele annyira szuperül.
De így is nagyon finom lett.
Az épület csodás belülről, de akkora belmagasságot befűteni... háááááát...
Örülök hogy a bácsika is jól van.
Nálunk most jó 4o-es szél van, úgyhogy nem megyünk sehova, kivételesen nemet mondtam a néninek, de azt is mondtam neki, hogy eszébe se jusson levinni még a szemetet sem. :-bd

Nem merek a Samuval ilyen szélben kimenni, amikor nagyon elestem akkor is az volt a szerencse, hogy nem volt velem és nem rántottam magammal.

Ildikó, csodás a napraforgó, és a táj is amikről hoztál képek, amit itt is köszönök.
Ma túrós tészta lesz az ebéd, úgyhogy gyorsan be kell fejezzem az írást még nem főztem.

Paggy, aranyos a versed, jó ha ki tudja írni az ember magából a megtapasztalásokat is.
Az MRI-n történteket nem csodálom, Samuval csak altatásban lehetne ilyent csinálni!
Mondjuk egyszer volt részem benne, de majdnem nem bírtam ki a végéig, annyira elkezdtem szédülni! Szerencsére lehetett kapaszkodni!
Na most tényleg muszáj mennem .. a virágözönöd pedig csodálatos! :x ;;) :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita, sok örömöt a hazaérkezőkhöz! :x :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 9:59

Bocsanat Lanyok, igertem hogy este jovok, de elaludtam.Most pedig el kell mennem tojasert a piacra.Az unokam varatlanul felhivott, hogy ma szeretne velem talalkozni.Ugyhogy Lanyok!, ha a piacrol visszajovet meg nem hiv ujra ,hogy menjek ,akkor azonnal itt vagyok , ha mennem kell , csak este jovok.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 10:49

Kiderult, moziba megyunk az unokammal es a naszasszonyymmal 1/2 2-tol.A Rosszfiuk c.animacios filmet nezzuk meg.Este jovok:flower1: Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. július 9. 12:37

Na ez a nap mozgalmasan indult!
Majdnem sikerült mindent behoznom ami lemaradás vagy ígéret volt, /posta bevásárlás stb a szomszéd néninek, meg egy kevés nekünk is...De ezzel az erővel mehetnénk újabb menetet..de most már mindegy./

Sziasztok lányok, hozom a képeket, addig szusszanok, Samu a kisszobában, de mivel ebéd nincs roham tempóban kell valamit kitalálni!

Paggy, örülök, hogy sikerül valami közös program Lillával! :-bd :movingflower:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Most csak ennyi, irány a konyha! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. július 9. 13:31

amíg kerestem a receptemet..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 18:30

Sziasztok!Végre megjöttem.A finm irtó vacak volt,de Lillának és a nászasszonyomnak tetszett.
Itt még azt hiszed,hogy jópofa:

Szerintem/!!!!/ őrülten gyors,rettenetesen akciós,alig tartalom és az is felszínesen.Ennyi.Még jó,hogy nyugdíjas jegyet is lehetett kapni.Nem sóherségből,de erre sajnáltam volna a rendes mozijegy árát.Hármunknak 5000ft volt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 18:58

Lányok!Visszagörgettem az írásaitokat.Júlias 3-ig.
Rita:Köszönöm Szabados Ági linkjét a Mutasd meg a könyvespolcodat....videókról.Többször néztem már meg és nagyon tetszett.Gondoltam utánanézek a kiválasztott könyvednek.Fent van elektronikus könyvben is a neten ,sőt PDF-ben letölthető,HÁTHA VALAKI KEDVET KAP ELOLVASNI.
https://www.pdfkonyvek.hu/ingyenesen-le ... gtekintese
Sőt valószínűleg az egész hangoskönyvben is megvan.Csak a 2. fejezetet találtam meg Kulka Jánossal:

Csak 1 mondat a tartalomról.
Mikor ​döbbenjen rá egy férfi, hogy nem adhatja föl ifjúsága eszményeit, és nem hajthatja fejét „csak úgy" a házasság jármába, ha nem a nászútján?
---Isten őrizzen ,hogy az olvasás ,mindnyájunk számára intim, élményét elrontsam Rita azzal,hogy mielőtt elkezdenéd, már írok róla.Ráadásul, ez a Te könyved.Irtó kíváncsi vagyok rá,hogy amikor elolvastad,milyennek találtad?Nem elemzésre gondolok,csak benyomásra.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 19:16

Megint megcsodáltam az ételfotókat.Ismét a csicseriborsós,brokkolis spagettit és a sült tofus,káposztás tálat választottam.
Ildikó:
Milyen bájosak a zefírvirágok!Miért ez a nevük?Mindjárt megnézem.
https://balintgazda.hu/kertesz/gentisch ... zzank.html
Azt olvasom,hogy éjszakára becsukódnak a szirmai.
A másik kép az ablakpárkány a sok szép,színes virággal.Hangulatos és kedves.
Kata:
Írtad,hogy kellene Neked egy olyan szandál, papucs helyett,mint Ritának.Megfigyeltem én is,hogy a súlyom miatt a bokám megsüllyedt és már csak betétes cipőben tudok rendesen járni.A sima papucs nem elég.DE!!! csináltatok minden évben új betétet,mert elhasználom a régit , azt ki-be teszegetem a cipőimbe.Csak olyan nyári cipőt hordok,amibe betehető.Papucsba is lehet,ha van hátsó pereme.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 19:35

Ági és Ildikó!Említettétek a befőzést.Tegnap olyan,de olyan vacak,savanyú meggyet sikerült vennem,hogy majdnem kidobtam.csináltam belőle pitét,de azzal sem volt jó.Csokiról ezernyi jót tudnék csak írni.Annyira,de annyira aranyos,jópofa kutya.Szeretni való.És nagyon megsértődik,nem inkább megbántódik,ha erősebben szólunk rá.De alig kell,mert egy TÜNDE KUTYA.Igaz,hogy más kutyákkal vehemens,nem durva,csak állandóan játszani akar.A kiskutyások nem szeretik.A középtermetűek és a nem túl nagyok a barátai.Jövő héten már újra lesz ÖDÖN kutya,aki úgy néz ki, pofailag ,mint ő,csak nagy kutya.Irtó jól játszanak.A gazdája/ő is aranyos/ covidos lett.Lányok!Itt ismét arat a covid,de nem súlyos változatban.
Ági!Ramos olyan helyes a műanyagmedencében.el sem hiszem,hogy bentmarad ott és fürdőzik!!! :-bd :-bd :-bd.Ramosról,a festésedről , a magadról írtakon kívül,nagyon szeretem olvasni a bácsikádról való beszámolód. :ymdaydream:
Kata:
Nagyon jó háziasszony vagy.Mindig is az voltál???Változatosan főzöl Samunak és mindig akad egy kis finomság is.Írtam,hogy a kenyeret kipróbálom,köszönöm a videót és a tájékoztatást az áráról.Ma a párom telepakolta a hűtőt májkrémmel/5 hosszú rúdnyit vett,mert teljesen megrémült az áraktól.Nálunk külön kosztpénz van,amiből én gazdálkodok.ha valamit vesz kifizetem neki.Ám,ha elszédül és túlvásárolja magát valamiből és az felesleges,azt nem fizetem.Pld.Képzelhetitek milyen lesz a májkrém 1 hét múlva.5 rúd és mindegyik kb 25-30cm hosszú és vastag.Tehát ennek a felét fizetem ki.Ő adja a kosztpénzt és külön kasszán vagyunk,pont ezek miatt a vásárlásai miatt.Mindig jókat hoz,csak féktelenül sokat.A rezsit közösen fizetjük és az állatok kosztját,orvost,,,,stb a sajátomból.Így a legbékésebb mindkettőnknek.Miért kéne egymást izélgetni,hogy miért így vagy miért úgy?bár ő szokott néha,de mivel nem függök a pénzétől nincs vita.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 20:04

Kata:
Jaj,de jók a képek a falon!!!Mikor tetted fel?Samu igencsak férfias lett.Jó melege lehetett szegénynek!Hogy bírja?Köszönöm,hogy teszel be róla képeket.Lilláról csak nagyon ritkán szabad nekem,mert nem akarom,hogy a lányom letiltson a képkészítésről.A csipkelekvár igen finom,sőt az almáspalacsintádat is megettem volna!!Ezért írtam,hogy változatosan főzöl.AZ IGAZ,HOGY RITÁT SENKI NEM ÜBERELHETI AZOKKAL AZ ÉTELCSODÁKKAL!!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
Ildikó:Kicsit irigykedem néha,amikor a zalai tájat mutatod,de nagyon köszönöm,hogy megteszed.Negró kutya igaz barát,hűséges,szeretettel teli társ.Így gondolom én is.Ildikó!Tegyél be olyan verseket ,amik tetszenek !Szívesen olvasnám!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 20:15

Kedves Rita!De jó lesz,ha megjönnek a lányodék!Meddig maradnak?Mit fogtok csinálni?Hiszen Lilyke most látja először Magyarországot!Elmentek a faludba is?
Rita!Beteszem 3 "szerzeményemet",amit 5 éve írtam.jelenleg nem írok.mindenkinek vannak korszakai,tudom Neked is!! :)
Spoiler: mutasd
Mennyit ér a mukóci saláta?

Történetem abból a korból való,amikor a Felséges Király már nem lovon járta be birodalmát,hanem vonaton.A királyság legtávolabbi szegletéhez is vezetett sín.Őfelségének,ha kedve kerekedett megtudni milyen az idő itt-vagy ott,hát felült a vonatra és a fő-főmozdonyvezetője vitte is ide-meg oda.
Azaz, nem mondok igazat,volt olyan hely ,igaz csak egy,hová nem lehetett elpöfögni.Ezt a piciny falut Mukócnak hívták.Nagyon szegény emberek lakták,még annyijuk sem volt,hogy rendes utat építsenek.Szorgalmukkal épp ,hogy megmenekültek az éhkoptól.Nagyon silány földdel áldotta meg a falut az Isten,csak salátát és retket termett,de abból rendesen.Hogy kerüljön valami a fazékba,átjártak a szomszéd faluba,Pukócra,napszámba.
Pukócon más volt az élet.Gazdagok ,s emiatt felfuvalkodottak lettek.Minden megtermett bőségesen a falu határában.Jó lovaik,hízott állataik legelésztek a mezőn..
Sőt,még szerencse is adódott,mert a király komornája innen származott,így vasuton is el lehetett jutni hozzajuk.No ,azt ugyan saját célra nem használták,minek is,de ha Őfelséga erre utazgatott,kimentek az állomásra integetni neki.A 2 települést 2 óra járásnyi poros út kötötte össze a sín mellett.
Egyszer ,a Felséges Királyra ,pont itt jött rá a szapora es leszállt a dolgát végezni,mikoris ,meglátta az úton fáradtan bandukoló mukóciakat.
-Hová-hová ?-érdeklődött tőlük.Nem restellett szóbaállni a néppel.
-Ó ,Felséges Királyúr!Tisztelettel köszöntünk!-szólott az egyik legény. -Hazafelé tartunk Pukócról,dolgozni voltunk.
-S miért nem vonaton mentek?-érdeklődött tovább a király.-
-Hozzánk gyalogút vezet,mert szegények vagyunk.-válaszolt a fiú
-No ez felháborító!.Az én népem ne gyalogoljon!Azt mondaná a szomszéd király,hogy maradiak vagyunk..-mérgelődött a felség.Menjetek haza,hamarosan lesz vasutatok.!
S lett is.Abban az időben még ,tudtak az emberek gyorsan és jól dolgozni
-Nagyon örültek a mukóciak, ettől kezdve vonaton játrak Pokócra napszába.Vittek magukkal egy kis eladnivalót,salátát.Nevetett rajtuk a gazdag falu:
-Mit akartok,nyúlnak néztek bennünket?Esz a fene zöldséget!
Megsértődhettek volna a mukóciak,de inkább összetanakodtak. Kisütötték, másfelé is lehet vonatozni,ott nagyobb sikerrel járnak.Így is lett.Került néhány jobb ruha a vállalkozó szellemű legényekre.Megtömték batyujukat frissen szedett salátával,s istenneki, elindultak szerencsét próbálni.Kanyargott a vonat,vitte a bátor mukóciakat.Ámultak és bámultak,hogy milyen nagy a világ a falun kívül.Hamarosan a városba értek,ráleltek a piacra.Kipakoltak..A saláta SZÉP ÉS FRISS VOLT,A LEGÉNYEK NYALKÁK,így a városi asszonyságok mind felvásárolták.
Elég gyorsan hazaértek.A nagy vállalkozás nem maradt következmények nélkül.Inkabb ide jartak többször ,s kevesebbszor es kevesebbet Pukócra ,úgy sem fizették ottm tisztességesen.
Beindult az üzlet.Csordogált a pénz a zsebekbe,Pukóc pedig hanyatlott.Elszoktak az ottaniak a munkától a napszámosok miatt.
-Most mi lesz?-kérdezgették egymástól a kocsmában a gazdák.
-Hátha valami titkuk van ,azért maradnak otthon.-vetette fel az egyíik pukóci.
-Itassuk le valamelyiküket,majd kiböki!-ajánlotta egy élelmes ember.
Úgy is történt.Szegény fiú annyit ivott a potya pálinkából,hogy rendesen elázott,s kibökte a TITKOT: A király mozdonyával járnak piacozni, jól keresnek,ide minek jönnének földet túrni.
-Lehet ez?Igazat mond?-kérdezgették egymástól a pukóciak.-Lessük meg!
Este fellopakodtak néhányan a vonatra,s a saját szemükkel győződtek meg a tényállásról.Másnap összehívták a falu népét.
-Mi lenne ha több bért ajánlanánk nekik?
-Ugyan mán,így is épp elég sokat fizetek.-méltatlankodott egy gazda.De hiába próbálták visszacsábítani a mukóciakat,mert azok megtanulták a kereskedést,s jobban éltek belőle.Kénytelen-kelletlen a pukóciak ráfanyalódtak a munkára,sőt egy-két ember be is kéretszkedett a mukúciak közé piacozni.Lassan megindult a barátkozás a 2 falu között.Akadt olyan mukóci legény ,aki kapott menyasszonyt Pukócról
Olyannyira jóban lettek,hogy mikor Őfelsége legközelebb erre vonatozott,már együtt vitték az ajándékát:mukóci salátát a pukóci kacsasülthöz.
2/2
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 20:25

Lány a sarkon

Tombol a hőség
arat a nyár,
a természet tikkadt
ruhában jár.

Mini szoknyában
sétál az úton,
szerelmet árul,
a betonon.

Leint,megállok,
mindent kínál,
a bokor tövében,
a boldogság vár.

Lihegve,zihálok,
sietnem kell,
pár perc csak
a MINDENSÉG hitel.

Gyorsan vége lett,
elfut a múlt.
Megyek is tovább,
a lelkem kihunyt.

CICÁK

Utcánk végén van egy ház,
pici ház,
hol a kertben macska lakik,
nem egy,SZÁZ.

Mikor reggel ajtó nyílik,
miákolás következik.
Megjelenik nénike,bácsika,
felpattan a macskaöröm ládika.

Tekergőznek,gurguláznak,
tán még bukfencet is hánynak.

Kezedben teli tál hússal,
NYAÚÚÚÚÚ!
Bírjál a sok cicussal4
MIAÚÚÚÚ!

Vége lesz a kedvességnek,
ha a tálból csemegéznek.

Csupa morgó,nyámnyogó,
csíkos bundás széltoló.

Elfogy minden,
üres a tál,
de jó lenne
aludni már!!!
MIAÚÚÚÚ!

Telt pocakkal,
uzsgyi gyorsan,be a házba!
Néni ,bácsi
nem is látja.

Kényelmesen,
ahogy lehet,
elnyúlnak a kereveten,
mások helyett.

Hamarosan durmolnak,
egerekről álmodnak.

Hát ilyesmiket írtam. :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. július 9. 20:39

Csak beköszönök, mert már javában zajlik az istentisztelet a másik szobában...a másik gépen! Jó éjszakát :x :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 9. 20:41

Jó éjszakát Kata!Hűűű,milyen kék égboltot fényképeztél!!!Gyönyörű kék!!!
Most megyek Lányok kutyát sétáltatni.Sziasztok,szép estét!Paggy
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. július 9. 22:43

Jó estét.
Mennyi mindent olvastam. A kenyér recept is tetszik. Én is sütöttem tegnap, mert nem sikerült boltba mennem. Nagyon finom lett, és tényleg egy ilyen kenyér 700 Ft körül van. Kis piritott tökmagot is tettem bele. Nem recept szerint pedig van nekem is több, hanem csak úgy. Eltaláltam a sütést is. Egy jénaiban akartam megsütni, de aztán leesett a tantusz kb egy éve eltörtem. . Kata amit régebben feltettél videót az a te kenyered. Ha igen visszakeresem. Azt gondoltam csak úgy találtad.
A kutya nagyon nehezen javul, még mindig semmit sem evett, de ivott az a lényeg most. Nem lázas, bár az orra meleg egy kicsit.
Gratulálok Paggy, nekem is van pár írásom, valamikor pár versem is volt, de nem tudom merre kószálnak.
Készen van Biri filmjének 2. része.

Versgyűjteményem is van. Mostanában igazán sok verset olvastam.
Van egy talán találkozások c. iromány gyűjteményem. Van benne rólam szóló is és másé is. Mostanában nem írtam bele, nincs mindenre időm. Akárhogy is nézzük, már minden lassabban megy, festés, kert is és az ember egészségi állapota elveszi az időt. Olvasásról még nem is beszéltem, bár mostanában ritkán kerül rá sor, pedig sok könyvem van, egy része a padláson, mert nem tudom raktározni.

Ebből egy: Holnap olvasandó!
Egy szeptemberi napon kapott egy virágcsokrot a férjétől, a szeptember ilyen, házassági évfordulós hónap.37 évig megkapta. Ő őrizgette, vizet cserélt, és tápanyagot adott, gondozta, hogy sokáig szép maradjon.
Aztán egyszer csak vége lett a virág pompájának, de ő még mindig szerette. A virág szépen megszáradt, de egyszer csak hullatta a sokféle szirmot, és már nem akart a fő helyen lenni.
Ő szépen elcsomagolta, és más helyen tartotta. Később újra rátalált és gondolkodott megválik tőle, már nem szép, és eddig minden évben volt helyette másik.
Megkérdezte őt, mit gondol róla, megváljon-e tőle, vagy még kicsit csak tartogassa. Különben is nehezen vált meg mindentől, ami kedves személyhez kötötte.
- Ó persze dobd ki, majd veszek neked másikat. Egy hónap sem telt el és megváltozott a helyzet. /Ő még idejében kihorgászta a kukából a száradt kórókat./ Az utolsó volt amit kapott.
Azóta egy szálat sem hozott, mindig csak kapott, nem csak alkalmakra, hanem folyton folyvást, még most is, amíg csak felesége élete tart.
NI.
Talán világvége? Juhász A nyomán.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 10. 2:48

O, Ildiko!Nagyon koszonom az irasod es a keped is.:flower1: :littlehearth: Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. július 10. 8:56

Paggy, irigy vagyok, hogy belőled csak úgy áradnak ezek a versek, én meg egy egyszerű dalszöveget se
tudtam összehozni, vagy ha muszáj volt megoldanom, akkor tovább tartott, mint a teljes rész lefordítása.
Szóval én nagy dolognak tartom, hogy te ilyen ügyes vagy benne.

A "Mennyit ér a mukóci saláta" c. meséd is fantasztikus! Jókat vihogtam rajta. A sokrétű tanulsága miatt
többfunkciós és többgenerációs a történet. A kisebbek számára "csak" egy tanulságos mese, de akár a
közgáz vagy a politológia hallgatók is megtalálnák benne a maguk számára hasznos infókat. :D

Az újabb két vers közül a második már megint Weöres Sándort juttatja eszembe. Hallom, ahogy Halász Judit
énekli. :)

Nagyon sajnálom, hogy nem élvezted a filmet. Látod, én fél óra után már aludtam volna, mondjuk akkor
is, ha szuper jó lett volna. =)) Legalább Lilla élvezte.

A Mutasd a könyvespolcod minden beszélgetését élveztem, de számomra a Gárdos Péterrel készített interjú
volt a csúcs. Minden percét imádtam, de a harmadik könyvhöz fűződő története.....!!! :-o
Csak akkor hallgassátok meg, ha el tudjátok fogadni azt a tényt, hogy létezhetnek olyan események is, amit
a tudomány jelenleg még nem tud megmagyarázni, bizonyítani.

A lilakáposzta látványától már megint megindult a nyálelválasztásom, úgyhogy tegnap vettem egy kis fejet,
és hazaérve a felét azonnal meg is pároltam. :D

Egyetértek a külön kasszán. Egy problémaforrással kevesebb.

Lilyke csak két éves, nem csinálunk nagy programokat. Fontos neki a délutáni alvás, és az itthon a legjobb,
nem gyerekülésben, vagy babakocsiban. Még nincs pontos terv. Időjárásfüggő is a dolog.

Kata, de jó kis felhőképeket hoztál! Némelyiket elnézve állatok - bálna, cápa - jutott eszembe. Nagyon
örülök, hogy kimentetek. Nálunk most tök normális az idő. Süt a nap, de nincs 38 fok, és ez nagyon jó.

Ildikó, a napraforgós kép is nagyon tetszik! Olyan jól áll neki a zöld-kék háttér. A világvége se rossz, de én a
"Virradat a tanyán" címet adnám ennek a szép festménynek. :)

Abból, ahogy a férjedről szoktál írni arra következtetek, hogy ez a kis írásod kicsit rólad, rólatok is szól.
Nagyon megható.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. július 10. 9:04

Most megyek menni, de délután végre képeket is fogok feltenni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. július 10. 11:42

Igen Ildiko. meghato, amit irtalEz a kulonbseg a hetkoznapi szoveg es az irodalmi igenyu szoveg kozott.Csak erezzuk, sejtjuk, hogy mit is akart a szoveg iroja.Kimondhatnank 4 egyszeru mondattai.de igy szebb.Koszonom megegyszer az irasodat es a kepet, ami kulon is elemzest igenyelne.Kedves Lanyok!Irjatok, fenykepezzetej, fessetek, zeneljetek,fozzetek,takaritsatok, kertesxkedjetek !Az elet szebb oldala- irom en ezt "bolcselkedve" :)) Szep napot!
Ja es tartsatok valamilyen allatot, ha szeretitek oket!Szombaton, piacra menet ,egy idos hazasparral beszelgettem.Igen fajlaltak, hogy 80 felett mar nem lehet kutyajuk.De!!!etethetnenek enekes madarakat ,akar a parkban is.Nehany holgy a szocialis otthonbol, leul a padra es a madarak korejuk gyulnek.Van "sajat"kivalasztottjuk, akinek nevet is adtak.UdvPaggy
Lanyok!Nagyon elvezem, hogy a naszasszonyomnal mindig rend es tisztasag van, de sajnos hiaba igyekszem, sosem leszek olyan.Viszont meg sokkal jobban elvezem, hogy a macskak egymas mellett hevernek az agyon.Mindenki tehetseges valamennyire valamiben. :)es ez , szerintem eleg egy viszonylag ertelmes elethez.Jo persze, penz is kell valamennyi+ megfelelo tars! :)

Vissza: “Társalgó”