Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 4. 10:28

Sziasztok Lányok! A lábam már javulófélben, erre a derekam majdnem megint cserbenhagyott, de kiállt a becsipődés, mindenesetre a wc-ről sírva álltam fel, mert a bal térdemig kisugárzott.
Most jobb. Meg akartam hajlítani a matracot hogy megnézzem van e alatta ................ ez volt a kiinduló pont.

Rita, nagyon tetszik a hűtőmágnes arzenálod! Milyen jó hogy Paggyé még odafér!
Nem írtam, de nekem is a kedvenceim közé sorolható a két kislány a zongoránál. Nagyon kedves hangulata van, az odafigyelés és a közös játék öröme tökéletesen átjön.

youtubon rendszeresen belefutok ilyen zenebejátszásokba is, nem csak a prédikációk pillanataiba!
De azok is nagyon inspirálóak! Csak a kánya csípje meg mindig ottragadok!

Viszont annyi minden van élethelyzetekről stb. hogy az ember nem veszi észre hogy már megint itt ült egy órát!

A múltkor kaja nem ízlett most annyira mint reméltem. De bőven elég lett volna kettőnknek a felnőtt adag.
Megpróbálom a dokit elérni. A fizikoterápia 16 án kezdődik.

Rita, majd a kerékpár adatait elküldenéd?
Nagyon jól néz ki! Az ára is elfogadható, mégsem 1ooezer.
Legyen szép napotok! :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 4. 10:39

MŰKÖDIK MERT MEGJAVÍTOTTAM,HAZUDIK, DE HASZNÁLHATÓ
2/5 • 02/02/2022
Értékelés a(z) Szobabicikli ESSENTIAL termékről
Használt 3 és 6 hónap között óta
Kényelmes ülés, könnyen állítható magassággal, tűrhetően masszív felépítés.
Az ellenállási szint állítója nagyon könnyen letörik mert gyenge anyagból van. (másik csavarral, nagy alátétekkel kétoldalas ragasztóval javítható)
A beállított ellenállás szintjét nem veszi figyelembe a kijelzett Kcal és sebesség számításához, igy semmi köze a valósághoz, szinte teljesen felesleges.
A görgős lába könnyen lecsúszik.

A MÁRKA VÁLASZA
Kedves Viktor,

Köszönjük, hogy megosztotta velünk tapasztalatait, egyben sajnálom, hogy negatív élmény érte.

Amennyiben rendeltetésszerű használat közben kiderül, hogy nem megfelelő a termék számodra, így nem váltja be a hozzá fűzött reményeidet, akár online, akár áruházban vásároltál:

1. akkor 365 napon belül látogass el bármelyik Decathlon áruházunkba,

2. igazold vásárlásodat Decathlon Sportközösségi profillal

3. és kicseréljük egy ugyanolyan célú, számodra megfelelőbbre.

Sportos üdvözlettel,

Tóth Gábor Országos Sportágfelelős

Rita, ezt csak azért küldöm, mert ha probléma merülne fel tudjál róla, legfőképp a beregisztrálásról.

Én mindig kíváncsi vagyok a negatív véleményre is, mert tanulhat belőle az ember.
A heti kétszeri használatot nem értem és az illető aki feltette a kérdést nem kapott választ! Most megkérdezem telefonon mi ez a hülyeség! :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 5. 5:38

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 5. 8:30

Sziasztok!

Paggy, ismét fogtok filmet nézni Birivel?

Kata, a sérült lábad is okozhatta vagy legalábbis elősegíthette a becsípődést. A fizikoterápia a derekadra lesz?

Ügyes vagy, hogy megtaláltad a bicikli márkáját. Azért beteszem a könyve borítóját. Mondtad, hogy nem mindegy,
mekkora tömegű embert bír el. Jó hír: 110 kilóig hízhatunk. :))

Azt olvastam, hogy a térdízület szempontjából fontos, hogy az ülést milyen magasságra állítjuk. Azt javasolják, hogy
ha ráülünk, akkor az alsó állásban lévő pedált az egész talpunkkal el kell érni (nemcsak a talp elülső részével), és a
lábnak majdnem teljesen kinyújtva kell lennie.

Kép

Jó, hogy betetted az egyik vevő értékelését. Ennyi idejű használatnál még semmi rosszat nem tapasztaltam, de ez
nem jelenti azt, hogy nem is fogok. Blokkot eltettem, a számlát emailben megkaptam, remélem garancia időn belül
jön ki a probléma, ha ki akar egyáltalán. Még nem csalódtam a Decathlon termékeiben.

Vettem alá azt a fekete szőnyegszerűséget (szintén a Decathlonban), így stabilan áll. A kijelzett adatok közül engem
csak a megtett kilométer érdekel, úgy állítottam be, hogy azt mutassa folyamatosan.

Most nézem, hogy közben leakciózták, most ötezerrel kevesebbe kerül.

Kata fotói:

Az első képeken látható ételek ázsiaiak voltak?

Kép

Kép

Kata régebbi fotói:

Nagyom emlékszem az apukád tanyáján készült képekre.
Azok a haragos felhők! Na, meg azok a színesek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 5. 8:31

Kata régebbi fotói:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 7. 9:24

Sziasztok Kislányok!

Még mindig összerendezetlenek a fotóim, de hozom, ahogy vannak, mert csak gyűlnek, gyűlnek, feleslegesen várnak
(nem csak ők, én is) arra, hogy szortírozgassam őket, nem akaródzik.
Jönnek, ahogy fotóztam őket:

Spoiler: mutasd
Ezek a képek Mo.-on készültek szeptemberben.

Épp mire kinőtte ezeket a játékokat, kedve szottyant kipróbálni őket. Eddig soha nem ült fel ilyesmire, most mind a
három lovat meglovagolta. :D

Kép

A Tisza-tó kihagyhatatlan. Imádjuk.

Kép

Csak úgy belelapoztam egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvsorozat egyik példányába. Dávidra pöttyös bugyit
húztak... szépen vagyunk...

Kép

Csak a szokásos napi menetben voltam, amikor a sétáló utca felé tereltek a hangok. Fúvószene, hangos dudálások...
Mint megtudtam, 150 éves a miskolci tűzoltóság. Itt épp régi és új tűzoltóautók vonultak fel. Az ország minden tájáról
érkeztek. Tudjátok, milyen hangosan szól ezeknek a nagy autóknak a dudája? Folyamatosan nyomták.

Kép

Kép

Kép

Séta közben egy esküvői fotózásba botlottam. Lehet, hogy nem is vettem volna őket észre, ha nem kezd kiabálni a
menyasszony. A párja telefonált, ő meg sürgette, hogy tegye már le, és álljon mellé.

Kép

Szinte minden emeletes házban lakik/laknak olyanok, akik önkéntesen elkezdik szépítgetni a ház környékét. Virágokat,
fákat, cserjéket, konyhanövényeket ültetnek. Szép dolog! Bár néha túlzásokba esnek. Hogy ki találta ki a felmosónyél
kerítést? =))

Kép

Az én végtelen nagy műveletlenségem, hogy még csak nem is hallottam erről a magyar származású Oscar-díjas filmrendezőről:

Kép

Kép

Ági jutott eszembe a tisztított vajról (ghi). Ő írta egyszer, hogy a szegedi piacon szokta megvásárolni. Az Auchanban
készítettem a fotót. Eddig még soha nem láttam szupermarketek polcain.

Kép

Ildikó jutott eszembe, amikor a Művészellátó előtt sétáltam el:

Kép

Paggy adta a mézeskalács házikó nevet a Földes Ferenc Gimnázium épületének. Ő jutott eszembe, amikor elmentem
mellette:

Kép

Itt pedig Kata jutott eszembe. A Lévai József Református Gimnázium ablakain a következő olvasható:

"Ne félj és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz!"

Kép

Mondom, hogy minden lényegtelen dolgot észreveszek. A Rudolf Szonján látható kabátkát korábban már láttam az egyik miskolci
angol turi kirakatában. Nagyon tetszett! Mellesleg Szonja nagyon hasonlít itt az édesanyjára Nagy-Kálózy Eszterre.

Kép

Valahogy ilyennek képzelek egy igazi halászcsárdát.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 7. 9:24

Majd még jövök (ma vagy holnap), de most megyek menni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 7. 21:37

Sziasztok LÁnyok! Rita, köszönöm a képeket Miskolcról és Lilykéről, nagyon aranyos. S persze a beszámolók is igen jól sikerültek, néha jókat derülök.
De meglepődtem a Dávid gatyáján... már itt is kezdődik az érzékenyítés.. remélem valamelyik szülő feljelenti kiadót és változtatásra kötelezi. -ezzel az erővel tehetett volna fügefalevelet, az legalább bibliai kép is! /fogjuk rá/.

Azt hittem első olvasatban hogy a menyasszony férje tűzoltó és a kollégák így gratuláltak! De aztán látom más az ok a nagy felvonulásnak. Mindenesetre impozáns, jót derültem a vőlegény elfoglaltságán.

Ma végre kimozdultunk, legalább a kis-Spárig, de jó sok pénz ottmaradt. Na mindegy, van miből főzni ez a lényeg.
Jó sokára mozdultunk ki, de addigra már a 2. fájdalomcsillapítót kellett bevennem

Na még egy hét és kapom a derekamra a kezelést. Samu már félre is vonult aludni.!
Fel is tettem a mai képeket , Samu nem volt fényképeszkedhetnék hangulatba, így csak félprofil sikeredett.

Mindenkinek szép estét és kellemes vasárnapot!
itt küldök egy youtubos videót az almás sajtról nagyon megtetszett!!!! :ymhug: :x :-bd :flower1: :littlehearth: i-)

ja meg ez..
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 8. 7:23

Sziasztok!Hoztam egy fontos es erdekes videot.A sracot a Spirit Fm radiobol ismerem.Most ehhez merten nezzuk meg , hogy egyreszt mi idosek, masreszt az oktatasunk hol tart.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 8. 7:31

Sziasztok Kislányok!

Megérkezett Paggy hűtőmágnese. Fel is került a helyére. Még egyszer köszönöm szépen!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 8. 7:39

Rita! :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 8. 8:11

Kata, a Dávid szobor esetében nem érzékenyítés történik, hanem pont az ellenkezője. Nem hallottál róla, hogy Amerikában
a szülők kirúgatták az egyik iskola igazgatóját, aki művészettörténet órán megmutatta a hatodikos gyerekeknek Dávid szobrát?
Azt kifogásolták, hogy tudniuk kellett volna róla, hogy ez lesz az óra tananyaga, és akkor eldönthették volna, hogy akarják-e,
hogy a gyerekük lássa a szobrot vagy nem. Most ez az új őrület, a PC... szörnyű!

A gyerekeknek szóló könyvben épp emiatt húztak bugyit Dávidra, hogy megelőzzék a bajt. Ez a borzalmas a PC-ben. Gyorsabban
terjed, mit a kolera.

De jó, hogy kijutottatok, az már kevésbé, hogy ez mennyivel könnyítette meg a pénztárcádat.
Nem régen vezettem be, hogy amikor nem hiányzik semmi itthonról, akkor bankkártya nélkül megyek gyalogolni, mert így biztosan
nem veszek meg semmit, amire nincs szükség. Szokásom volt ugyanis, hogy a menet végén, amikor már hazafelé vettem az irányt,
még bementem az Intersparba szétnézni, hátha leértékeltek olyan zöldséget vagy gyümölcsöt, amiből szeretek főzni, vagy nyersen
elfogyasztani.Aztán meg kidobtam némelyiket, mert nem bírtam annyit megenni.

Nagyon remélem, hogy hatásosak lesznek a kezelések! %%- :)

Paggy, én a yt-ról ismerem ezt a fiatalembert. Ott Trunk Dablty Tamásként van fent. Nagyon szeretek okos, értelmes fiatalokat
követni, és ő is ezek közé tartozik. Az általad betett videót még nem láttam, ma sort kerítek rá.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 8. 8:19

https://spiritfm.hu/musor
Corporation Z generatio A ma reggeli szuper
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 8. 8:20

Lanyok hamarosan jovok olvasni, addig is, koszonom amit feltettetek.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 8. 9:22

Sziasztok Lányok! Paggy, kicsit borítottam a reggelemet, mert kíváncsi voltam a fiatalemberre!
Nem semmi, olyan dinamika van benne, mintha 1o lánggal égne! Ütős!

Rita, milyen jól mutat az a hűtőmágnes! Örülök, hogy megkaptad.
Még nem tudom mit fogok ma csinálni, de már el is dölt, mert Samu jött értem, hogy menjek vele lefeküdni.. nem tudom mit csinált az éjjel, én kivételesen végig aludtam! Igaz majdnem éjfélig fenn voltam.
Úgyhogy most még a főzés is odébb lesz...
szerencsére van itthon őszibarack és szölő. :x :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 8. 13:42

A Miskolci Grafikai Triennálé alkotásaiból szemezgettem. A Miskolci Galéria emblematikus eseménye 1961-ben
biennáléként indult, majd 2008-tól háromévente, mint triennálé kerül megrendezésre.

Ha ellátogatok egy kiállításra, vagy múzeumba, mindig azzal szembesülök, hogy az alkotások nagy többsége nem
tetszik, nem nekem készült. Most is ez volt a helyzet. Nagyon keveset tudtam volna hazahozni belőlük. Nálam
az a fokmérő, hogy tudnám-e nézni egész életemben. De van az a kategória is, ami tetszik, de nem vinném haza.
Ezen a mostani kiállításon új felfedezést tettem: egy-egy műnél egyáltalán nem értem, hogy a címnek mi köze a
látott képhez.
Biztos bennem van a hiba. Biztos bennem van a hiba?

Pár művet beteszek anélkül, hogy értékelném valamilyen szempontból. A végére hagyom azokat, amelyek tetszettek,
de nem hoztam volna haza őket, és amelyeket szívesen elfogadtam volna.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Kép

Kép

A kapola arcot jelent szanszkritul.

Kép

Kép

Invicazione jelentése: ima, könyörgés

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 8. 13:42

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Veritas premitur, non opprimitur jelentése: az igazságot meg lehet nyomorítani, de elnyomni nem lehet

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 8. 13:43

Amik tetszettek, de nem hoztam volna haza:

Kép

Don't look back jelentése: Ne nézz hátra

Kép

Kép

Kép

Igazi krumplinyomdával készült.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ez a három gravírozott bronz színű tükör sokkal szebb volt a valóságban, mint itt a képen. Különös hangulatot
árasztottak.

Kép

Kép

Kép

Kép

The big whale jelentése: A nagy bálna

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 8. 14:05

Amiket szívesen hazahoztam volna.
Az első három alkotás egy kihajtós mesekönyvhöz hasonlít. A kihajtókon keresztül bekukucskálhatunk a művek
belsejébe. Kesztyűt kellett hozzá húzni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A következő kilenc képet egybe bekeretezve tenném ki a falra itthon.
A képsorozat címe Purifikáció, ami (meg)tisztulást, takarítást, rendrakást jelent.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 8. 14:06

Sziasztok Lányok, mielőtt az ebéd utáni szieszta lenne, gondoltam bepislantok, hú Rita, milyen ez a kiállítás.
egyik másik képtől a hideg kirázott, az egyik meg a Holokausztot juttatta eszembe.

Én egyik képet sem vittem volna haza. De az biztos, hogy egyik másiknak igencsak mély átvitt értelme van.
Az egyik nem látja a valóságot mert csak a pénzt látja!

Itt igen be van borulva, s talán még eső is lesz belőle, ki tudja! A szél egy fokkal keményebb, mint amire azt mondaná az ember hogy kellemetlen.
Na megyek, Samu már vár. Szerencsére mindent elkészítettem amit akartam. További szép délutánt mindenkinek! :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 10. 7:02

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 10. 15:40

Sziasztok Kislányok!

Tegnap este videó nézés közben úgy éreztem, mintha megringatták volna a házunkat. Két megmozdulást érzékeltem,
majd ezután még pár másodpercig apró neszeket hallottam a fürdőszobából. Olyan érdekes volt! Én még nem éltem át
ilyesmit. Felhívtam az itthoni fiamékat, ők is érezték. Majd reggel olvastam, hogy Kassától nem messze, Homonnán volt
5-ös erősségű földrengés.

Sajnos megszűnt a TEBE csomagolásmentes bolt a sétálóutcában. Férfi fodrászatot nyitottak a helyén. Annyira sajnálom!!
Nagyon drága volt az üzlet bérleti díja, a vásárló meg kevés volt. Hihetetlen, hogy ekkora város nem tudott eltartani egy
ilyen üzletet.
Korábban írtam róla, hogy meneteléseim során megfigyeltem mennyi zálogház, pénzváltó, gyógyszertár és lottózó van a
városban. Ezekhez zárkózik most fel a férfi fodrászat. Gomba módra szaporodnak.

Kép

Szélfútta felhők:

Kép

Portréfotó egy szépségről:

Kép

Jópofa illemhely jelző tábla Miskolc-Tapolcán.

Kép

Bp.-hez hasonlóan, Miskolctapolcán is lehet már mini szobrocskákat keresgélni. Ezeknek nem Kolodko Mihály a készítője,
de hogy ki, arra még nem bukkantam rá, pedig, szeretném tudni. Állítólag 15 darab van belőlük. Lilykével megpróbáltunk
minél többet megkeresni, de akkora hőség volt aznap (is), hogy csak 9-et volt türelmünk felkutatni. Legközelebb újra
próbálkozunk.

Szerzetes az egykori Szent Péter és Pál bencés apátság romjain.

Kép

Mancs a német juhász mentőkutya:

Kép

Kép

Az úszógumis kislány a Barlangfürdő bejárata mellett:

Kép

Az 1910-ben alapított DVTK sportklubra utal ez a pár futballcipő.

Kép

Kép

A Diósgyőri vár:

Kép

Pislog, mint béka a miskolci kocsonyában.

Kép

Hátán úszkáló hód. Az innen egy ugrásnyira lévő Garadna völgyben szerezett élményei ihlették Fekete Istvánt
a Lutra c. regényének megírására.

Kép

A Csónakázó-tó védett madara a bütykös hattyú:

Kép

A mókus, ami nemcsak Miskolctapolcán, hanem a városban is gyakori.

Kép

Legközelebb okosak leszünk, viszünk térképet is magunkkal.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 10. 17:13

Sziasztok Lányok! Ma délután mentünk egy mini kört. Gyorsan felteszem a pár képet, aztán irány a konyha, uzsonna vacsora készítés.
Csak jó volt egy kicsit megpihenni.
Rita, ijesztő lehetett az az érzet nem?
Köszönöm a képeket. A kirándulásos nagyon tetszett, látszik Lilykén is mennyire élvezi.
A fodrászat itt is nő mint a bolondgomba. S jobbnál jobb üzletek meg bezárnak.
De sok női fodrászat is bezárt, mert nem bírták a bérleti díjakat.
:x :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 11. 0:00

SziasztokMég mindig nincsén új illéntyűzétém.16-án jön a nyugdíj...Ném mintha o.zasztó áa lénné égy klaviatú.ának,dé tá.tom magam a fugadalmamhoz,hogy addig nyújtózkodjak,amíg......Téhát a jövő hétén lész.Addig pédig szó.éjtvény fo.máan olvashatjátok a hozzászólásaimat. :))
.émélém,hogy ném fog pittyégni nálatok a téléfon,ha éjszaka küldöm él a béjégyzésémét/Nincs félkiáltójéjém,az sém működik./
Lányok.Most jöttém olvasni....októbé. 4-től:
.ITA:
Jaj,dé jól mutat a HINTA c.féstményt áb.ázoló hűtőmágnés... :-bd Kíváncsi lénnék a többi közül néhánynak a tö.ténété.é.Honnan hoztad őkét?---égy kis TÖ:TÉNÉTMÉSÉLÉST ké.ék..... :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Élolvastam a szobabiciklizés.ől bététt cikkét.Igén,így van,ahogy í.ják bénné.I.igykédém,hogy Té ott ta.tasz,hogy magaddal foglalkozol,tö.ődsz az égészségéddél.Éz a no.mális dolog.Nékém még tanulni kéll,hogy magamnak én légyék az élső.Gondolom,sokan élünk ézzél a p.oblémával té.héltén :-??
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 11. 0:18

Kata:
Ö.ülök,hogy javul a lábad...Véléd is so..a tö.ténték a baléséték.Vigyázni kéll nagyon.Igaz a busz fékézésé.é ném léhététt élő.é félkészülni. x_x
.ITA:
2 film.é mégyék Bi.ivél a Ko.éai Filmfésztiválon:
A f.ancia asszony.a és a Délfin.é.Ézékét választottam.
Még mindig nagyon vacak az égészségi állapotom,lassan mégy a mégváltoztathatatlan dolgokon való .ágódás élhagyása.
Spoiler: mutasd
:( :( Azt mondta a pszichológusnő,hogy igén té.hélt lélkilég a családom-má.mint t.anszgénétikusan.

Kata fotói közül mégint találtam több é.dékését pld ézt:
Kép
Nézd más szémmél.
A bal oldalon lévő égyénés vonalak élléntétéi a fák gö.bé kö.vonalai,a félhők gomolygásai:
Kép
Mé.év és félélmétés a szöglétés,égbé magasodó házak látványa.Kévéssé lágyítja a képét az a néhány növény.Inkább a házak tömbjé dominál.Milyén é.zést á.aszt a kép bénnéték?
Kép

Vissza: “Társalgó”