Sziasztok Kislányok!Még mindig összerendezetlenek a fotóim, de hozom, ahogy vannak, mert csak gyűlnek, gyűlnek, feleslegesen várnak
(nem csak ők, én is) arra, hogy szortírozgassam őket, nem akaródzik.
Jönnek, ahogy fotóztam őket:
Ezek a képek Mo.-on készültek szeptemberben.
Épp mire kinőtte ezeket a játékokat, kedve szottyant kipróbálni őket. Eddig soha nem ült fel ilyesmire, most mind a
három lovat meglovagolta.

A Tisza-tó kihagyhatatlan. Imádjuk.

Csak úgy belelapoztam egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvsorozat egyik példányába. Dávidra pöttyös bugyit
húztak... szépen vagyunk...

Csak a szokásos napi menetben voltam, amikor a sétáló utca felé tereltek a hangok. Fúvószene, hangos dudálások...
Mint megtudtam, 150 éves a miskolci tűzoltóság. Itt épp régi és új tűzoltóautók vonultak fel. Az ország minden tájáról
érkeztek. Tudjátok, milyen hangosan szól ezeknek a nagy autóknak a dudája? Folyamatosan nyomták.

Séta közben egy esküvői fotózásba botlottam. Lehet, hogy nem is vettem volna őket észre, ha nem kezd kiabálni a
menyasszony. A párja telefonált, ő meg sürgette, hogy tegye már le, és álljon mellé.

Szinte minden emeletes házban lakik/laknak olyanok, akik önkéntesen elkezdik szépítgetni a ház környékét. Virágokat,
fákat, cserjéket, konyhanövényeket ültetnek. Szép dolog! Bár néha túlzásokba esnek. Hogy ki találta ki a felmosónyél
kerítést?

Az én végtelen nagy műveletlenségem, hogy még csak nem is hallottam erről a magyar származású Oscar-díjas filmrendezőről:

Ági jutott eszembe a tisztított vajról (ghi). Ő írta egyszer, hogy a szegedi piacon szokta megvásárolni. Az Auchanban
készítettem a fotót. Eddig még soha nem láttam szupermarketek polcain.
Ildikó jutott eszembe, amikor a Művészellátó előtt sétáltam el:
Paggy adta a mézeskalács házikó nevet a Földes Ferenc Gimnázium épületének. Ő jutott eszembe, amikor elmentem
mellette:
Itt pedig Kata jutott eszembe. A Lévai József Református Gimnázium ablakain a következő olvasható:
"Ne félj és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz!"
Mondom, hogy minden lényegtelen dolgot észreveszek. A Rudolf Szonján látható kabátkát korábban már láttam az egyik miskolci
angol turi kirakatában. Nagyon tetszett! Mellesleg Szonja nagyon hasonlít itt az édesanyjára Nagy-Kálózy Eszterre.

Valahogy ilyennek képzelek egy igazi halászcsárdát.