Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 22. 20:47

Lapozni kell.
Lanyok!Ezt orokultuk az anyai nagyinktol, a festeszet muveleset illetve szeretetet.Meg sajnos en a visszeres labakat :))
Holnapig is koszonom a sok szep fotot ,kepet es mindent.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 22. 21:17

Sziasztok Lányok és Elthan!
Örülök Paggy, hogy már kicsit jobban vagy, de azért még lesz egy ideig utóhatás.
Egyébként, megnéztem Bátyád képeit, és életútját festészetileg, s le sem tagadhatjátok, hogy testvérek vagytok!!!
Érdekes látásmódja van, biztosan nagy sikere van a kiállításokkal.
Rita már biztosan megérkezett, s talán már ma ki is tudta pihenni az utazás fáradalmait!
Izgatottan várom a beszámolót.!
Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 3:41

Hajnali fozocske:

Sutotok keksz kattints ra!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 3:42

Csicseri borso joghurt keszites
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 13:22

Sutes nelkuli
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 23. 13:30

Szép napot mindenkinek! Túl vagyunk az ebéden, jön a szieszta! :ymhug: :x :D :flower1:

Paggy, a sütis videótól máris éhes lettem :)) :-bd ~o)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 23. 16:51

Sziasztok Kislányok!

Szombat délután megérkeztem, és azóta élvezem a gyerekezést, és az unokázást. Mindjárt indulok Lilykéért,
de holnap szeretnék olvasni és írni is.

Nagyon remélem, hogy mindannyian jobban vagytok már!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 16:55

Rita!Nagyon-nagyon érdekes a színészmúzeum.Isteni!!!Most elmerülök benne-Amíg felfogom,amit olvastam,kis türelmet.Utána nézek dolgoknak.Köszönöm Rita!!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :flower1: \:D/ ~o)Köszönöm szépen.Rita!!!!!!
Major Tamás mint Lear Király Miskolcon 1981

Szerettem Major Tamást szinészként
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 17:38

A Latabárok:
https://www.hangosfilm.hu/filmenciklope ... -arpad-ifj
Fizikai adottságaival: hosszú, nyurga termetével, kiváló tánctudásával ért el sikereket. :o) :o) :o) :o) Legismertebb alakítása (bátyjával, Kálmánnal) a Mágnás Miska szatirikus grófi kettőse, Pixi és Mixi. :o) :o) :o) Játszott még a Civil a pályán és a Gábor diák c. filmekben is. Jelentősek filmszinkron-alakításai is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 17:46

Darvas Ivánnal együtt ült börtönben Vácon a nagypapám,természetesen az 1956-os eseményekben való részvételért.
Jaj,jaj Ildikó!Mit tettél velem? :)) :)) :)) :(( :)) :-bd :flower1: :littlehearth:
Megláttam a képed és ismét elkapott a hév-
Kép
Kép
Nagyon tetszenek :-bd :-bd :-bd :-bd KÖSZÖNÖM,hogy bemutattad
Ezeket már láttam valahol-jött a gondolatom.De hol?
Hát itt:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 18:17

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 18:29

http://www.helenterryart.co.uk/blog/201 ... e-part-two

Ról Kép
Helen Terry művész, aki textilekkel dolgozik. Munkája a festékkel és varrással történő jelölés körül forog, olyan folyamatokat részesít előnyben, amelyek teret engednek a véletlen és véletlen hatásoknak.
Spoiler: mutasd
Jelenleg ez magában foglalja a szitanyomás, a mono-nyomtatás és a festék közvetlen felhordását antik ruhára. Mindkét oldalon dolgozik, így a halvány nyomok látszanak rajta. A festett ruhát ezután levágják, széttépik, rétegezik és varrják, hogy kapcsolatot alakítsanak ki a nyomok és a textúrák között.

Helen munkája a kétértelműség és a változás témáit kutatja, és a part menti mocsarak és torkolatok tájára utal, ahol a szélek és a határok bizonytalanok, soha nem rögzítettek egy vagy másik dologként. A közelmúltban végzett munkákat az essexi partvidék régészete befolyásolja, különösen a Bradwell körüli sársíkságok, ahol apálykor időnként előbukkannak a középkori és az őskori tevékenység nyomai, majd a víz felemelkedik és süllyedve erodálódnak, majd újra alámerülnek. Visszatérő téma az, ahogyan felfogjuk és értelmezzük az információtöredékeket, ösztönösen értelmet keresve vagy hasonlóságot keresve valamivel, amit felismerünk, amikor megpróbáljuk megérteni a dolgokat.

Helen a hertfordshire-i farmokon nőtt fel, és élete nagy részét Kelet-Angliában töltötte, idejét az Essex torkolatai és a norfolk-part és mocsarak között osztotta meg. A Londoni Egyetemen szerzett ókori és középkori történelem szakos diplomát, művészeti gyakorlatát informális és független tanulmányok révén fejlesztette.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 18:39

Lehet,hogy távolinak tűnik a hasonlat,de most nem találom,hogy hol láttam a felső távoli házakat ábrázoló képet.Biztos,hogy tradicionális kínai festményen.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 18:44

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 18:47

Nem szerepelni akarok,hogy mindig keresek valamit,csak a hangulata emlékeztet.Ildikó!Sikerült eljutnod a színházba?
Rita!Milyen jó élete van Lilykének,a fantáziája nagysága szab csak határt a játéknak!Kivételes helyzet. :ymdaydream:
Gyönyörű NAPFOTÓT KÉSZÍTETTÉL és a többi is szuper4
Kata:Guszta a kenyér.Jó lenne csak a kenyeret fotózni.Jelkép a mi kenyerünk. Közeli róla,csak a kenyér a környezet nem kéne!
Hogy vagy most????Samu?
Most láttam néhány tájképedet.Gyönyörű a távoli.Mindjárt beteszem Kata.Van egy Renoir-re emlékeztető
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 23. 19:21

Sziasztok Lányok és Elthan! Mindketten jól vagyunk, ennyit jelent egyébként egy jól eltalált gyógyszer.
Na jó a túlzott előrehajolást még mindig nem teljesen referálom, de hát nem lehet mindig kihagyni hogy felvegyen az ember valamit ha leejt vagy elgurul.
Samu jól van, bár időnként csinál meglepetést. De ez az állapota következménye.

A mai kenyér nem kelt meg, így egy tömör buci lett belőle... de illata és az állaga finom . Talán csinálok róla képet.de majd csak holnap, mert a villanytól nagy árnyékot csinál.

Sűrű lesz a hetem, bár nem sokat megyünk ki, de itthon is felszaporodtak a tennivalók, mert kénytelen voltam pihenni.
Mindenkinek kellemes estét,és kellemes hetet! :ymhug: :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 19:37

Kép
Renoir:
Kép
Kata:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 19:45

Örülök,hogy már jól vagytok és használ a gyógyszer!
Kiabál a macskám,hogy éhes.Mennem kell,sziasztok.Köszönöm a képeket.Ildikó!Vigyázz a nyakadra,ne forgasd azért nagyon!Néha elég egy rossz mozdulat.Tényleg jó a feketenadálykrém.Kíyvánom,hogy sok ilyen szép képet fess,mint az utóbbiak.és a rébekkiek is a pipacsos,a házas két vándorral....
Jó estét!Paggy
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. október 23. 19:47

Paggy nem voltam még a színházban. Majd 28-án lesz,csak nagyon előre vetítettem. 27-én nyomdász találkozó. Nem vagyok ugyan nyomdász, de évtizedekig ott dolgoztam. Valamit konyítottam hozzá, de nem volt szükséges az én munkámhoz. Most meg már annyit fejlődött, hogy végképp nem tudom mit tudnak a gépek.
Megnéztem tesód műveit, sajnos nem tudom milyen technikával csinálja, és mit fest még bele, vagy, hogyan tesz hozzá, vagy vesz el belőle.
A realista festészetet szeretem inkább, azt talán jobban megértem. Bár nagyon szeretném az absztrakt változatot is, de nem mindig sikerül.
Közvetlen nem volt kitől tanulni, így csak leckéket veszek, mint most is. Nem biztos, hogy meg tudom csinálni. A tavas kép, csak fejben született meg szép lassan, ezért ilyen, amilyen,nem volt terv sem hozzá, csak úgy egyik kép hozta a másikat.
Nekem ez megfelel, kitölti a napomat. Kevés rontott van, mert visszatérek rá egy idő után, és talán valamit tudok változtatni rajta.
Művészettörténetet sem tanultam, ha csak az utamba nem dobta a net, technikai részleteket előnyben részesítem. Aztán ugye az olajfesték jobban tetszik, mint az akril, de már azt NEM akarom. Akvarellel talán előbb elérem, amit akarok. Pasztell kréta sem egy akkora mumus, de hát mindent az én határaimon belül csinálok.
Köszönöm a feltett műveket, megnéztem, de mintha sötét lyukba néznék, nem tudom a technikáját.
Szép estét nektek. Ritának kellemes együttlétet a családdal. Katáéknak és Neked jobbulást.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 19:58

Ildikó!A bátyám leírta valahol,hogy milyen technikát használ.Műv.történetet én is csak a főiskolán ,pár órában, tanultam ÉS, nagy titok következik =))
volt egy művészettörténész pasim a válásom után,minden kiállításmegnyitójára elvitt.
Szeretek festményeket nézegetni.Így jutnak az eszembe a párhuzamok.Csak játék!!! :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. október 23. 20:01

Kata!Majd kipróbálom a sütit.Datolyával édesítik.Szerintem Ritának is fog tetszeni.
Rita!Szép napokat Lilykével és a családdal!!! :flower1: :flower1: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 24. 14:04

Sziasztok lányok, most esett az eső, így most még nem megyünk sehova, viszont kenyeret másikat kell csinálnom.
Szép délutánt mindenkinek! :x :ymhug: ;;) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. október 24. 16:33

Sziasztok Kislányok!

Ildikó, de jól megfestetted a napkeltémet! Ráismerek a fenyőmre! :)) Az ágaknak csak a végein vannak tűlevelek,
azért látok be olyan jól a fa mélyébe. Az élet odabent történik. Mindenféle madarat és mókust látok minden nap.
Az idei mókusom olyan gyorsan szaladgál le-fel a törzsén és az ágakon, hogy nem tudtam még lefotózni.

Úgy emlékeztem, hogy egyszer már volt szó itt a fórumban a töki pomposról, de a kereső nem mutatott találatot,
úgyhogy lehet, hogy nem itt és nem tőled hallottam róla. Ezt találtam a neten. A te töki pomposod is ilyesmi?

Remélem te is jobban érzed már magad! A nyakadban már biztosan elmúlt a merevség. Néha én is elalszom a nyakam.
Nagyon kellemetlen tud lenni.

Emlékszem, amikor beszéltél róla, hogy megcsináltad a bal agyféltekés rajzolás tanfolyamot. Előtte is ügyes rajzoló
voltál már? Azért kezdtél bele, vagy csak kíváncsiságból? Nagyon látványos fejlődésen mentél keresztül itt a
szemünk láttára, ahogy Ági is. Jól választottátok ki a tanfolyamaitokat, és jó tanáraitok voltak / vannak.

https://www.nosalty.hu/recept/toki-pompos

Kata, örömmel olvasom, hogy használ a gyógyszer, és már te is és Samu is jobban vagytok. Ha nem jó lehajolni, mert
szédülsz közben, akkor guggolj le, és úgy próbáld felvenni a leesett dolgot.

Jaj, tudom milyen az, amikor nem kell meg rendesen valami, és úgy sül meg. Frissen, langyosan még lehet belőle
falatozni valamennyit, de utána már ehetetlen.

Tegnap még napszemüveget kellett feltennem, olyan szépen sütött a nap, ma meg be van borulva egész nap, de
szerencsére csak csepergett az eső, így tudtam menetelni.

Paggy, de jó, hogy te is alakulsz már! Ezt szeretem, amikor jó híreket olvasok.

A bátyád képei közül több is közel áll hozzám, főleg az olajfestményei közül. Szeretem az absztrakt, nonfiguratív
műveket, és a harsány színeket is.
Annyira örültem, hogy a címeket a képekhez illőnek találtam, értettem, hogy miért pont az a neve. Bár "Az emeleten
már nem laknak" című képének a "Már csak az emeleten laknak" címet adnám, mert úgy látom, hogy már csak ott égnek
a lámpák, lentebb nagy a sötétség.

Kép

A vegán sütőtökös kekszet jó lenne kipróbálni, de olyan rosszul süt a sütőm. A répatorta nagyon guszta, de amióta
magam vagyok egyre jobban nincs kedvem magamnak sütni, még ha nem kell hozzá sütő, akkor se.

Én is szerettem Major Tamást színészként. Örülök nagyon, hogy tetszett a Színészmúzeum. Az egyik miskolci fb csopiban
dicsérte nagyon valaki, ez adott kedvet hozzá.

Darvas Ivánt nagggyon szerettem!

Készülődök, mert megyek Lilykéért. Otthon már negyed öt van, itt még csak negyed négy.

Holnap jó lenne képeket is feltenni. Biztosan Kata is tett fel újakat.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. október 24. 18:07

Lányok, sajnos növeltem az elesők számát. Elcsúsztam a konyhában. Az a műtött lábam került alám ami évekkel ezelőtt is majdnem ugyanígy. Remélem nem tört el, borogatom, és pihentetem. Sajnos a találkozós nap már nem lesz biztos,- bár tegnap és ma megerősítettem, hogy megyek - sőt a színházi sem, majd holnap reggelre meglátom. Akkor lemondom, bár a kaja árát ki kell majd fizetnem. Ennyi legyen a károm.
Ki kell dobnom a csúszós papucsot. Olyan hirtelen csúsztam meg,hogy nem is emlékszem hogy történt, és hogy került a kőre a víz, /mondjuk mosogattam/bár ebben a papucsban már nem nagyon szoktam mászkálni. De most mégis.
Igen Rita a töki pompos ugyanaz, azt csináltam meg, vékony tésztájának kell lennie, nálam mindig vastag lesz.

Jó éjszakát.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. október 25. 9:30

Sziasztok Lányok, Nahát Ildikó, ezt jó lett volna megspórolni.! A papucsot nagy ívben a szemetesbe!
Még szerencse, hogy fel tudtál utána állni. Sajnálnám ha lemaradnál a programokról, de annyit ülni egy helyben frissen esve, nem biztos hogy bevállalnám. De azért valakinek megmutatnám, hogy mit szól a foltokhoz. Gondolom be is vérzett itt ott.
Nekem még mindig ott van az esésből a csomó, és most hogy megnyomtam fáj.

Jó hosszú lábadozás lett belőle. Mielőbbi panaszmentes állapotot! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Rita, milyen jó hogy végre egy pillanatra be tudtál nézni. Tegnap itt is olyan idő volt mint kint nálatok!
Most ragyogó napsütésre ébredtem, igaz 9 után. úgyhogy lőttek a délelőttömnek.

Talán már Paggy is javulófélben, úgyhogy mindenkinek kellemes napos időt kívánok! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”