Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 10. 16:47

Kata! A gombákkal nem csinálok semmit, mert nem értek hozzá. Csak bolti gombát
szoktunk enni. Mindannyian nagyon szeretjük.

Tényleg hullámos a széle a kenyérnek, de jól áll neki. Legalább egyedi, olyan katás!

Kata tegnapi kenyérkéje:

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 16. 16:26

Kata pénteki képei:

Samuka, felhők és utazás papához:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 16. 16:29

Kata mai felhői:

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 16. 16:56

Nálunk esegetett ma az eső, ezért esőcseppes fotókat hoztam. Némelyik lehet,
hogy ismerős lesz, mert szinte mindig a csorbókát, a vérehulló fecskefüvet a
fűszálakat, rózsaleveleket, és lóheréket fényképezem ilyenkor. Ezeken a legszebbek
a vízcseppek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 16. 17:00

Télre, mikulásra, karácsonyra hangolva. Zsuzsi küldte ezt a cuki
ajtó támasztékot. Most vették. Én is elfogadnám. Az én szobám
ajtajához is elkelne egy:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 17. 11:29

Sziasztok! Mára kidőltem, de egy picit már jobban vagyok,kicsit összetörődtem egy mozsárban úgy érzem magam. De legalább már tudok ülni. :-?
Dühítő, hogy pont most, mikor nem esik és ki kellene mennem segíteni nem tudok. Remélem holnapra rendbe jövök.
Rita nagyon szépek az esőcseppjeid, de nem tudok rájönni, mi tükröződik vissza a középsőnél :)) ,kifogott rajtam :)) .
Kellemes hetet mindenkinek...
Rita valamelyik hozzászólásnál említettétek az agykontrollt. Azzal ne foglalkozzatok, mert annyira okkult tudomány hogy félelmetes.Látszólag ad egy fajta megkönnyebbülést, de úgy fogalmazok inkább hogy szellemileg rendkívűl káros a személyiségre. Elég magas szinten műveltem, de szerencsére megszabadultam belőle. A többi gyógymóddal nincs gond, a képzett gerincdoktort én is csak javasolni tudom, fantasztikusak.
előfordulhat, hogy többször ismételni kell a kezelést, de megéri. Nem is értem, az ilyen emberek meg miért nem kapnak állami támogatást, hogy minél szélesebb réteg megtapasztalhassa a jótékony hatást amit kiváltanak. Ugyanez a véleményem a tapaszokról, és a kinezológiáról is.
:D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 17. 17:40

Sziasztok!

Gabóci! Elnézegetve a képeidet, csak ismételni tudnám a többieket. Ami nekem még szemet szúrt a nagyon kék bicikliút. Szép, élénk szine van, öröm lehet rajta tekerni. A sárga csúszdákat szuper ötletnek tartom, ahogy kihasználták a terület lejtését a megálmodásánál.
Gyönyörű az a templom is , amit fényképeztél!

Rita!

Én az esőcseppeidben kártyákat látok kiteritve :-)
Taplógombánk nekünk is van a kinti fánkon az utcán, le se lehet törtni annyira kapaszkodik a fához. A második nő rajta.
Az ajtókitámasztó pedig szuper! Kiváncsi lennék rá, nálunk a német juhászunktól meddig maradna az ajtó mellett. :-) Néha be szokott jönni, de azon kivül, hogy követ minket mindenhová, mint a pincsikutya, kárt nem csinál.

Rita, a The Chasernél irtakra itt válaszolok: Én először Hozzád jövök, utána a d-a.-ra :-) A gyalogosan hazafelé készitett képed olyan, mintha őserdő mellett jönnél! Nagyon szép helyen laksz! Szuperül ki tud szerintem kapcsolni az ember, ahogy ballag és elmélkedik a napi dolgokon.

Kata! Samuka képei mindig jól sikerülnek! Tetszik a nyári frizurája és a zöld nyak kendője. :-)

Szeptember végén repülőnap volt Szegeden. Az esti felhőkben talán picit látszanak a lufik is. :-)

Kép

Másnap pedig ahogy hajnalok hajnalán mentem dolgozni, követtem egy másikat.
Élmény volt hallani a fújtatását. :-)
Kép
Ezek csak kezdetleges képek, telefonnal csinálva.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 17. 22:10

szia f.ági, nagyon szépek a képek amiket kitettél én is nagyon szeretem a ballonokat, bár már nem mernék felülni...azért olyan klassz ha elcsíp néha az ember egyet -egyet. Én is telefonról csinálom a képeket, mait elfelejtettem kitenni, még nem néztem meg látszódnának e az ég pirossága mindkét oldalról teljesen olyan volt de már esteledett és ilyenkor nem szeret a gépem dolgozni.. :)) ott is vakuzik, ahol semmi szükség rá.
Köszönöm Samukával kapcsolatos dicséretet is, nagyon nehéz róla képeket csinálni, mert nem szereti. általában juszt is bemozdul... :))
Jó éjszakát mindenkinek! :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 18. 10:51

Szia Ági! :-h Üdv. a fotósok között. :) Jók a képeid, :ymapplause: bátran kattintgass a telefonoddal, szívesen nézegetnénk őket. Kata és én is azzal csináljuk. Nekem ugyan van fényképezőgépem, de szinte mindig a lányoméknál van. Nekem is be kell szereznem egy kis kompakt gépet, amit mindig magamnál tudok hordani. Az igazság az, hogy mióta nincs velünk Emma, elmaradtak a megszokott sétáink, a rossz idő miatt kevesebb a fotózni való téma is. :-?

Emlékszem régen kínlódsz a derekaddal, mielőbbi gyógyulást kívánok. %%-

Kép

Spoiler: mutasd
Áprily Lajos: Ősz

Most már a barna, dérütötte rónán
mulandóságról mond mesét a csend.
Most már szobádba halkan elvonulhatsz
s hallgathatod az álmodó Chopint.

Most már a kályhatűz víg ritmusára
merenghetsz szálló életed dalán,
míg bús ködökből búcsút int az erdő,
mint egy vöröshajú tündérleány.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 18. 13:46

Kata58 írta:Rita valamelyik hozzászólásnál említettétek az agykontrollt. Azzal ne foglalkozzatok, mert annyira okkult tudomány hogy félelmetes.Látszólag ad egy fajta megkönnyebbülést, de úgy fogalmazok inkább hogy szellemileg rendkívűl káros a személyiségre. Elég magas szinten műveltem, de szerencsére megszabadultam belőle. A többi gyógymóddal nincs gond, a képzett gerincdoktort én is csak javasolni tudom, fantasztikusak.
előfordulhat, hogy többször ismételni kell a kezelést, de megéri. Nem is értem, az ilyen emberek meg miért nem kapnak állami támogatást, hogy minél szélesebb réteg megtapasztalhassa a jótékony hatást amit kiváltanak. Ugyanez a véleményem a tapaszokról, és a kinezológiáról is.
:D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kata! Érdekes dolgot vetettél fel! Ha mélységében nézi az ember, tényleg lehet benne valami!!
Nem egy ismerősöm végezte el a tanfolyamot, de én igazán nem láttam náluk semmilyen fejlődést. Régen az egyik közülük közölte velem ahogy találkoztunk, hogy hát ő engem kezelt távgyógyitásban. Hát mit ne mondjak! Amit akartam neki, azt abban a formában nem mondhattam, de a guta majd megütött. Bár lehet, nem arra kezelt :-) :-)
Elfogadok én sok mindent, de az eszközöket szeretem én megválasztani!

Gabóci! Köszönöm szépen a biztatást fényképezés ügyében. :-) Nekem is van, vagyis a fiamnak komoly, meg még komolyabb fényképezője, kamerája, de hát az nincs kéznél, igy marad a telefon. Abban meg Zoltán szerint maradi vagyok, mert nem vagyok hajlandó érintőképernyőset használni, nem érek én rá arra, hogy húzogassam, meg javitgassam, ha valamit elrontok rajta. Netre nincs szükségem külön, igy marad a régi fajta.

Lányok! Köszönöm szépen a drukkot a derekam javulásával kapcsolatban. Csütörtökön irány Pest. Kitegergetnek, aztán sünit játszok az akupunktúrás tűkkel. Legjobb az, amikor talpba, kislábujjba szúrnak, Van még egy, de azt nem irom le melyik :-)

Mai fényképem a vakondtúrásról lett volna, de azt már csak nem teszem be! :)) Viszont tuti tippet tudok mondani ellenük. Egy ismerősöm román nagymamájától jött a bevált trükk. Meg kell keresni a lyukat, és fokhagymát apró darabokban beledugni. Ha még egyszer túrna kicsit távolabb, akkor ismételni, utána tuti átmegy a szomszédba!! :-)
Ez a férjem feladata, mert hogy én aztán bele nem dugom az ujjam a lyukba, az is biztos. Még véletlenül megharapja! :-)

Gabóci! Nem gondolkodtatok Emma után egy másik kutyuskában? Nem feledteti, de talán kitölti az utána hagyott űrt egy kicsit.

Megyek a csigáimhoz vissza.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 18. 14:07

f.ági írta:Mai fényképem a vakondtúrásról lett volna, de azt már csak nem teszem be! :))
Ez a férjem feladata, mert hogy én aztán bele nem dugom az ujjam a lyukba, az is biztos. Még véletlenül megharapja! :-) Ezen jót mosolyogtam! :)

Gabóci! Nem gondolkodtatok Emma után egy másik kutyuskában? Nem feledteti, de talán kitölti az utána hagyott űrt egy kicsit.

Ági! Ha kertes házban laknánk, talán gondolkoznék egy újabb kutyuson, de lakásban tartani már nem akarok. Így az ezzel járó előnyökről le kell mondanom, mint a rendszeres napi háromszori sétáltatás, helyette felpattanok a szobabiciklimre, és virtuálisan bejárom a fél világot.

Katával együtt nagyon ügyes háziasszonyok vagytok. Hasonló örökölt , régi, csigakészítő eszközöm van nekem is, de még nem próbáltam ki. :))
:movingflower: :flower1: :littlehearth: @};- %%- :movingflower: :flower1: :littlehearth: @};- %%- :movingflower: :flower1: :littlehearth: @};- %%-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 18. 20:24

sziasztok! Élvezettel nézegetek, olvasgatlak benneteket..nahát az a fadarab csigakészítő, én is gondolkodom egy tésztakészítő gépen...addig marad a bolti...ma egyébként csak tésztát főztem ki, hogy még tudjak pihenni...de már sokkal jobban vagyok..Úgy látszik sikerült túlhajtani magam..pedig a munka dandárját apu csinálta, ha őszinte akarok lenni. :)) .
csütörtökön reményeim szerint már ki merek menni a következő menethez. Mindenkinek kellemes estét. :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 18. 20:25

Kata! Remélem, már jobban vagy! Várnak a libák, és apukád, úgyhogy nem szabad
sokáig összetörtnek lenned!

A vízcseppben a szomszéddal közös kerítésünk tükröződik vissza.

Kata ma esti fotói:

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 18. 20:36

Kata! Én még soha nem próbáltam ennyire sötétben fotózni, mint te.
De látva az eredményt, felbátorodtam. Jók lettek nagyon a fotók!

Örülök, hogy ma már jobban bírod magad!

Mai esőcseppes a kis parkból, és két tegnapi akáclevél:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 18. 21:16

Ági! Olyan jó, hogy te is tettél ki képeket! Ez olyan, mint a hozzászólás. Szeretem írni is,
de másokét olvasni még jobb. A fotókkal is ugyanígy vagyok.

Különben a legfelső lufis képed olyan, mintha egy púpos teve két púpja közül lett volna
fényképezve. Nagyon jó! Az égen pedig szép felhőcskék vannak.

Az utcád olyan kis nyugisnak látszik, mint a miénk. Ezen a szűk utcán volt a találkozód a
vademberrel? Tudod, az autóssal!

A csigás fotó egy szakácskönyvbe is beillene. Békebeli, nagymamás hangulata van. Szép!

Nekem most épp rengeteg vakondtúrásom van az udvaron. Nem szoktam elűzni, osztozom
vele a gyepen. Egyszer úgyis elmegy, addig had lakmározzon a rovarokból. Utána csak
elgereblyézem a földkupacokat. Egy idő után befüvesedik, mintha ott sem lettek volna a
túrások. Mondjuk én könnyen beszélek, nekem nem valami szép a fű az udvaron, szóval
nem sok kárt tesz benne vakond pajtás.

Csütörtökre minden jót kívánok! Drukkolok, hogy minden simán menjen, és ne kelljen
sokat mennetek ahhoz, hogy egészséges legyél!

f.ági írta:Rita, a The Chasernél irtakra itt válaszolok: Én először Hozzád jövök, utána a d-a.-ra :-)

Hát ez jólesett nagyon! :ymhug: :ympeace: :x

Ez is a hazafelé vezető úton készül, még a tanév végén, és a tanév elején. A kukoricán
látszik a fejlődés:

Itt ballagok hazafelé, de ez még a sík terep, aztán egyszer csak elérkezünk a dombhoz, és
onnantól kezdve csak felfelé megyek:

Kép

Kép
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. október 18. 21:48

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 18. 21:59

Úgy látom nem csak én vagyok leamortizálva, úgyhogy hajrá lányok, mindenkinek jobbulást! :-)

Rita!
Az a jó abban, amikor többen nézünk egy képet, hogy mindenki mást lát benne. Ez a púpos teve eszembe sem jutott volna, de tényleg úgy néz ki! :-)
Az udvaron készült a tuják adják a teve púpját.
A másik lufis képet munkába menet egy kis utcában kaptam le. Szeretek bicajjal menni, mert mindenhol megvan mit nézek meg. A vademberrel nem itt találkoztam, szerencsére megemésztettem már a dolgot.
Ezek a rózsáim nyáron a ház előtt:

Kép

Úgy számolom a képeid alapján, hogy nagyon sokat kell gyalogolnod hazáig a busztól. Amikor megyünk a rokonokhoz Bogácsra, és elérkezik a dombos, kanyargós út, úgy sajnálom, hogy nálunk az Alföldön csak a sik terep van. De annak is megvan a szépsége. Messzire ellát az ember. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 19. 6:09

Ági! Nagyon szépek a rózsáid! Jól válogattad össze a színeket. Jó a szemnek, megnyugtató
nézni.

A fényképezőgép csal. Messzebbnek mutatja a távolságokat a valóságosnál, de ettől függetlenül
elég sokat kell mennem, kb. 1200 métert. Mindegy, már hozzászoktam. Ez az átka, ha valaki
nem a főút mellett, vagy nem nagyobb településen él.

Hazafelé amerre nézek dombot látok és erdőt, ha meg kiállok a dombtetőn lévő udvaromra, akkor
nagyon messzire ellátok, bár nem annyira messzire, mintha az Alföldön élnék, a kilátást újabb dombok
takarják.

Ez a kép a trombitafolyondár mellől kikandikálva készült. Kicsit zoomoltam. A kép jobb alsó sarkában,
egészen lent, van egy vékonyka szürke csík, azon a bekötő úton szoktam hazaballagni. Ahol a kép
széle van, ott van kb. a buszmegálló. Elég hosszú, főleg, ha -10 fok vagy kánikula van, vagy zuhog az
eső.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 19. 18:39

Ágica, gyönyörűek az utcán a rózsáid, szinte érezni az illatát...milyen jó,hogy ott nem teszik tönkre.
nildiko írta:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1097024277055118&set=a.1097024227055123.1073741839.100002426676159&type=3&size=1164%2C655
Ildikó nem értem mi volt nálad tegnap...de én speciel nem tudtam tegnap rendesen kilépni, kénytelen voltam csak szimplán kilépni...pedig azt nem szeretem. de van hogy muszáj!
Ritám amig megvolt a Sashegyi kertem és elkéstem a buszt, kulcstól kulcsig pontosan 1 óra volt az út. Ma már olyan rettenetes a forgalom, hogy nem merném megtenni gyalog az utat. viszont én is a domb tetején laktam anno elég volt csak a buszmegállóból felérni..pláne, mikor még viz sem volt, és kézzel cipeltük fel ballonban.2o L.-rt szóval nem semmi volt az sem. De szerettem csinálni, mert vártak a kutyáim! :-h :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 20. 11:18

Tegnap szépen sütött a nap, egy kis kerülővel mentem a boltba.

Kép

Kép

Ma háromnegyed nyolckor egy kicsit sütött a nap, borult az ég, még a hold is fenn volt.

Kép Kép

Ismét kerülővel mentem a boltba.

Kép Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 20. 18:05

Kata58 írta:Ágica, gyönyörűek az utcán a rózsáid, szinte érezni az illatát...milyen jó,hogy ott nem teszik tönkre.

Köszi Kata! De álom, édes álom, hogy nem tördelik le. Minden évben megfogadom, hogy kiirom a kapura, inkább szóljon, vágok le neki! Eddig még senki nem csöngetett be. :-) Megvan a metszési taktikám amivel csokorszerűen nőnek a rózsafejek és van mikor a felhasitott szárak láttán elkap az agybaj.

Gabóci!

Fantasztikusak ezek az őszi képek!
Ma ahogy jöttünk a sztrádán haza még a férjem is megjegyezte, milyen szép szinesek ősszel a fák!
Igazi élmény lehet sétálni itt a hulló falavelek között!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 20. 20:32

Gyönyörűek az őszi képek, tegnap Samu nem nagyon volt hajlandó lépegetni, éppen csak a gyógyszertárba és a szeművegemért sikerült elmenni. De rettenetesen elfáradtam. Úgy látszik most már heti rendszerességgel vannak ilyen mélypontjai...ilyenkor húzni és tolni is nagyon nehéz. De a zebrán csak át kell érni és nem állhatunk meg két lépésenként :-ss brr. Sajnálom szegénykémet nagyon...úgy tudtunk átmenni az utca túloldalára, hogy mutattam hogy ott a Pedro pékség veszek ott csokitortát. de még így is tolni kellett...vagy húzni már nem is tudom de lényeg nem normálisan mentünk át de legalább nem dekkolt le a zebra közepén.
Holnap már megyünk a papához reményeim szerint..de nem sok jókedvvel...khm...de hiába meg kell csinálni a dolgokat ott is.
Jó éjszakát mindenkinek! :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 20. 20:42

f.ági írta:Ma ahogy jöttünk a sztrádán haza még a férjem is megjegyezte, milyen szép szinesek ősszel a fák!
Igazi élmény lehet sétálni itt a hulló falavelek között!

Egyik kedvenc sétautunk volt Emmával. ;;)

Kép

Tényleg, ma voltál Pesten. Használt a kezelés? Ilyenkor saját tapasztalat szerint az ilyen hosszú utat sem nagyon szereti a fájós derék. Mielőbb gyógyuljál meg! :ympray:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 20. 21:02

Gabóci5 írta:Tényleg, ma voltál Pesten. Használt a kezelés?

Köszönöm a kérdésed Gabóci, sokkal jobban vagyok! Hamarabb kellett volna már menni, de jobb későn , mint soha. Kb 15 éve járunk hozzájuk Pestre, hiába ajánlgatnak bárkit Szegeden, nem megyek máshova.
Lebegek és könnyűnek érzem magam, de kaptam is tűket rendesen, meg ropogott hangosan a csipőm, ahogy helyrerakta.

Kata, szerintem Samukát is megviseli az eső, meg a rossz idő eljövetele. Egy nagyon kedves ismerősömnél belelátok ezekbe a dolgokba és mondhatom, minden tiszteletem a Tiétek!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 20. 22:49

Gabi! Kata! Ági! Annyira mennem kéne már lefeküdni, de addig nem megyek, amíg gyorsan
nem írok mindannyiótoknak:

Kata!
Már írtad, hogy nagyon szeretted a kutyusaidat! Sajnálom, hogy már nem lehet részed
a tartásukban, de most van más valaki, akinek nagyobb szüksége van rád. Már írtuk egyszer,
hogy Samuka milyen szerencsés, hogy te vagy az anyukája, te pedig, ahogy ismerlek azt mondod
erre, hogy te vagy szerencsés, hogy Samuka lett a fiad.

Ha tudsz menni a papához, akkor már jól vagy! Ennek örülök! Jó munkát! Már nem sok van hátra!

Gabi! Gyönyörűek ezek az őszi természet fotók! Hangulatos, romantikus, megnyugtató! A kacsák
még mindig megvannak, ez is megnyugtató! Jót nevettem, mert két fotón is láttam vakondtúrást.
De még mindig én viszem el a fődíjat a lentebb látható túrásaimmal!

Ági! Vihogtam egy nagyot az egyik mondatodon. Ne haragudj, de kihozta a gonosz énemet:
f.ági írta:Lebegek és könnyűnek érzem magam, de kaptam is tűket rendesen...

Biztos, hogy csontkovácsnál voltál?

Na jó, nem viccelek többet ezzel! Remélem, hogy egészségedre vált, amit műveltek veled!

Na, kinek van egy barack fa alatt ennyi túrása? Nincs is mind rajta a képen, nem fért rá. Az a sok
fekete a kép tetején is az! Holnap összeszámolom, hogy pontosan mennyi is van:

Kép

Vissza: “Társalgó”