Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 5. 17:22

Rita írta:Kata! Még soha nem ettem birkaételt, de lehet, hogy a tiédet megkóstolnám. Ez dicséret
akart lenni, mert Unnihoz hasonlóan én is finnyás, és válogatós is vagyok. Olyan jónak
néz ki a fotón az étel. Már várom, milyen lesz holnap a citromos verzió!
Nagyon finom lett, hihetetlen...mindennek a titka hogy ne takard le a húst, és csak nagyon lassan főzd, hogy el tudja többször főni a levét....de ha teszünk is rá fedőt legyen rés, a lassúság fontos!
Tegnap a kis parkban fotóztam ezeket az apró bogyókat is. A levelekről már rengeteg
esőcseppes kép készült, de a bogyókat még soha nem fotóztam le.

Kép
Kép

ha tudnám hogy ehető!!xdddd gyönyörűek a fagyasztott bogyók...
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 5. 17:28

Hát lányok, máris hiztam egy kilót! :-)
Kata, a barna kenyeret is Te sütötted?
Levest nem ettem még bográcsban, de biztos más ize lehet, mint a fazékban főzöttnek.
Bográcsozni az emeleten szoktunk a nappaliban. :-) Igaz, kész van ott is már minden, de a kampó megmaradt a menyezeten szépen lefestve fehérre, szőnyeg felhajtva, és indul a móka, kacagás, meg derékfájás, egyebek.
Ha elkezdjük csinálunk egy lakodalomra valót, mert megy be a fagyóba kiporciózva, igy van mihez nyúlnom, mivel naponta főzök és néha nincs időm vele foglalkozni a munkától.
RIta! sosem hittem,hogy a jékristályokat nem csak a profik tudják megörökiteni. Szépek a fagyott bogyók.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 5. 17:40

fági....nem a kenyeret nem én sütöttem...de meglepően finom tejesen barna kenyér....Samu is befalt belőle :))
egyébként meg kell jegyeznem, hogy a kacsa elbújhat a a bárány mellett...vagy nekem sikerült túl jól...ez a mostani sokkal jobb lett mint a tegnapi amiből apu is vitt..bár szerintem csak a levét kellett volna egy kicsit még elfőzni a tegnapinak...a nagy próba holnap jön a kefires citromos változattal... :ympray: :ympray: :ympray: :ympray: :flower1: :littlehearth: \:D/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 6. 10:15

Ági! Nagyon sok időt vesz igénybe az én fényképezőgépemmel, hogy ilyenre sikerüljön a kép.
Néha elsőre megy, de általában hét-nyolc képet készítek, amiből a legszebbet kiválasztom.
De olyan is van, hogy egy sem sikerül. Minél kisebb valami, annál nehezebben akar fókuszálni
a gépem. De ha egyszer végre fókuszál, akkor izgalmamban túl erősen nyomom meg a gombot,
és máris homályos lesz a kép. Szóval türelemjáték az egész. Viszont ha elkapom végre a megfelelő
pillanatot, akkor az mindenért kárpótol.

Tegnap óta azon gondolkodom, hogy hogyan bográcsoztok az emeleten? Ott csak nem lehet tüzet
rakni? Gázzal melegítitek a bográcsot?

Nálunk esett az eső, és egész enyhe az idő. A deresek után már megint esőcseppesek következnek,
de hogy ne legyenek unalmasak, próbáltam más szemszögből nézni a cseppeket, és mást is:

Például már elég unalmas lehet az én "A Sajó és a köd" c. műsorom. Kicsit megbolondítottam. Az
udvaron lévő két barackfa ágait hívtam segítségül a fotózáshoz:

Kép
Kép

Ha már csupasz ágak, lefotóztam a jázmin egyik ágát is. Pontosabban középen, azt az érdekesen
elnyúló esőcseppet akartam megmutatni, de végül az egész kép nagyon mutatós lett:

Kép

Esőcseppes csipkebogyót sem fotóztam még. Pofásak lettek! Legalább tizenöt képet kitöröltem,
ennyi maradt:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 6. 10:54

Szia Rita !Jót derültem a képaláírásodon..de mire nem jó egy kis gyümölcsfa...még úgy sem unalmas, hogy már nincs rajta levél. :))
A csipke esőcseppes pillanata is nagyon klasszul el lett találva..egyébkén itt is olyan borongós esős idő van, hullámokban, hol jobban hol kevésbé de esik...ha ez hó lett volna már nem lenne közlekedés.
A bárány curry már a tűzhelyen van, fél egyre készül el teljesen. még közben megfőzöm majd a krumplit. Remélem Samukámnak újra ízleni fog.
mert a tegnapival hatalmas sikerem lett!!!Még a nyál is összefut a számban hacsak rágondolok. Az most a hűtőben van. Lehet hogy lefagyasztom legyen későbbre is egy kész étel. Azt nem tudom a mostanit lehet e fagyasztani...ha nem bajban leszek. Habár ha belegondolok hogy lehet kapni töltött húst paradicsom mártással akkor talán lehet..csak az okoz gondot, hogy a marinálás ugye kefir és citrom arra most a fél liter paradicsom..hát majd meglátjuk. Az illata mindenesetre vadító! :D

Az emeleten történő bográcsozáson én is töröm a fejem, hogy hogyan van kivitelezve... :))
Kellemes vasárnapot!!! :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 6. 11:11

Rita írta:Ági!
Néha elsőre megy, de általában hét-nyolc képet készítek, amiből a legszebbet kiválasztom.
De olyan is van, hogy egy sem sikerül. Minél kisebb valami, annál nehezebben akar fókuszálni
a gépem. De ha egyszer végre fókuszál, akkor izgalmamban túl erősen nyomom meg a gombot,
és máris homályos lesz a kép.

Szia Rita!
Hát igen. Nálam ez úgy szokott történni,ha végre egy éles kép sikerül, nem menti el, mert tele van a fényképező memóriája. Olyankor nem igazi a mosolyom.
Az elnyúlós esőcseppes ág nagyon jó elkapott pillanat! Hogy kitölti azt a részt!

HOgy, hogy bográcsozunk? :-) :-)
Az emelet teljesen különálló, nincs még használva, csak nagyjából van berendezve is. A fiamnak készült, hogy mig ő nem talál magának nagykorára, akkor addig ott lakik. Na ő erről per pill. hallani sem akar.
Igy marad a bográcsozás. Szőnyeg felhajtva, lerakva egy padlószőnyeg darab, és gázpalackkal működik a dolog. A férjem olyankor felköltözik, tv-t néz, számitógépezik és főzi a pörköltet.
Pl. a húsfeldolgozás a fürdőszobában zajlik, ami szintén nincs még berendezve. :-)
Igy nem kell figyelni a legyekre, a német juhászunkra. A kampó meg már szerintem ki sem lesz véve a menyezetről, nem is látszik, ahogy le van festve fehérre.

RIta, olyan jó Neked, hogy van a kertetben csipkebogyó! Meg még a bodzára is kicsit irigykedem. Persze pozitivan. :-) Szép kövérek, egészségesek a csipkebogyók.

Nálunk ez a sokadik diófa , ami szintén ki lett véve a harkály munkáját tükrözi. Hát majdnem agybajt kaptam az egy éjszakai, délutáni munkájától, amikor észrevettem.

Kép

Én biztos nem unom meg a Sajó, és ködös képeid! :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 6. 11:16

Kata!

Hú, de megkóstolnám a mai alkotásod!!
Imádom a bárányt, de nálunk a fiúk túl maradiak minden változtatáshoz.
Szerintem nyugodtan beteheted a fagyóba. Én mikor a fiam Pesten tanult, nagyon sok mindent lefagyasztottam. - a mai napig is-
Volt abba babgulyástól kezdve főzelék,minden.
Még tejet is fagyasztottam neki, házit. Nem csapódott ki az ételben a tejföl, egyedül a zöldségek sinylették meg a dolgot, de azt ő úgyis kiszedte.
Pl. most is van nálam a fagyóban házi krémsajt összekeverve házi túróval, cserpes tejszinnel a túrórudi tortához későbbre, mert sokat csináltam.
Nem igazán érződik rajta semmi, ha kiveszem, úgyhogy hajrá.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 6. 12:04

f.ági köszönöm a biztatást! Mindenesetre megnyugtattál...kár, hogy az illatát nem tudom megosztani... :))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 6. 18:14

f.ági írta:Hú, de megkóstolnám a mai alkotásod!!
Imádom a bárányt, de nálunk a fiúk túl maradiak minden változtatáshoz.

Kata! Ez a helyzet nálunk is, ezért beállok a kóstolók sorába, mert nagyon ritkán jutok ilyen finom falatokhoz. :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 6. 18:24

Gabóci Ági aranyosak vagytok...egy kicsit utána kellett izesítenem egy leveskocával rozmaringgal és egy kicsi szerecsendióval..ja és egy fél citrom kellett még hozzá.így lett a majdnem igazi...az előző professzionális lett ehhez képest. Nagyon finom lett ez is, de az biztos, hogy az előző verziónál maradok...de szerintem apunak is nagyon fog ízleni. Samu akkora adagot bevágott mint egy bányász ...ugyanis még egy felet bevágott :)) .Igaz a Barna kenyér is nagyon ízlett neki. Annyira örültem.Sokkal jobban mint a teljeskiőrlésű...WOW de jó hogy még egy kenyérféleség ennyire izlik neki!!! \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 6. 20:08

Holnap suli, és nagyon későre hagytam a készülődést. A gyerekek is nemrégen
mentek el, úgyhogy csak annyira ugrottam be, hogy Kata képeit kitegyem.

Kata fotója a báránycurryről:

A félkész és a kész ebéd:

Kép Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. november 6. 21:37

Rita!
Köszönöm a pörkölt feltöltését, jöhetne is belőle azonnal. :-)

Holnap már hétfő, igy jó készülődést, biztos nagyon jól éreztétek magatokat, ha otthon voltak a gyerekek.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 6. 21:37

Rita írta:Holnap suli, és nagyon későre hagytam a készülődést. A gyerekek is nemrégen
mentek el, úgyhogy csak annyira ugrottam be, hogy Kata képeit kitegyem.

Kata fotója a báránycurryről:

A félkész és a kész ebéd:

Kép Kép

Köszönöm Rita, ez a javításra szorult combó volt, de éppen csak maradt holnapra, és apunak lefagyasztottam egy dupla adagot....jó éjszakát mindenkinek
valamint az eső ellenére kellemes hetet! :ymhug: \:D/ :movingflower: :flower1: i-) i-) i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 8. 6:03

A deresekből esősek lettek. Pár szép kép, aztán megyek reggelit készíteni.

Szép napot kívánok Mindannyiunknak!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 8. 9:06

Szép napot kívánok én is mindenkinek! Itt most nem esik végre... :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 8. 19:25

Kata Tegnapi csavargós képei:

Kép Kép
Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 8. 19:50

Ági! Ezek szerint a kakukk még szemtelenebb madár, mit ahogy eddig tudtam.
Mi a csudáért furkálja a fákat? Mi célja van vele? Kíváncsi lennék rá.

A házi bográcsozás így már jobban érthető. Én kint fával reccsentek alá a bográcsnak.
A kazánban teljesen el nem égett, de feketére elszenesedett "házi faszenet" is mindig
félreteszem, még a kis darabkákat is. Rettentő jól lehet vele grillezni, de a bogrács alá
is nagyszerű.

Kata! Már alig várom, hogy én is kipróbálhassam, hogy milyen lehet esti kivilágításban
fotózni. Kíváncsi vagyok, milyen képet készít ilyen helyzetben a gépem. De még havat
sem látott szegényke. Azt is várom már, hogy akkor milyen fotók születnek, amikor
hófehér minden.

Egy megrágcsált csipkebogyót találtam az eső után. Még nem csípte meg a fagy, nem
lehet jó íze:

Kép

A sok eső miatt még több a gomba a kertben. Nem árt nekik se a hideg, se az eső:

Kép

A földön feküdt a vérehulló fecskefű levele, így elbírta ezt a hatalmas vízcseppet:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 8. 21:37

Rita! A másik topikból hoztam át, mert nagyon tetszik, olyan mint egy festmény.

Kép

Régen macskáztunk már. :) Garfild kedvenc helye a fa tetején.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 9. 6:03

Gabi! De jó lett ez a gif szerűség! Több fényképből lett összerakva, igaz?
Egyszer ezt a technikát meg fogom tanulni.

Köszi, hogy betetted a képet, én el is feledkeztem róla, pedig nagyon bírom a ködös
fotókat. Kis sámlira kell állnom, és jól kitartani az ablakon a fényképezőt, hogy ne
legyen benne az ablak felett végigfutó csatorna.

Tegnapelőtti esőcseppesek. Az a különlegességük, hogy ezek a levelek annyira, de
annyira picik, mint egy bors szem. El lehet képzelni, hogy a rajtuk lévő vízcseppek
mekkorák. Azért fotóztam le őket, mert a sok vízcsepptől gyémántként ragyogtak a
nagyobb levelek közt, amiknek csak a szára látszódik a képen:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 9. 9:58

Rita, Gabóci megint olyan szuper képeket tettetek ki, hogy valami fantasztikus.!Nem tudom ma sikerül e kimozdulni, itt most gyönyörű napsütés van! Kellemes napot mindenkinek! :-h :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 20:10

Kata tegnapi kiruccanós fotói:

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 11. 20:21

Kata! Samuka cuki, a felhők klasszak, de a két utolsó fás kép lett a legjobb!

Ma én is nagyon szép nappal szemben fotózott fás képeket csináltam. Nem hittem
volna, hogy a csupasz fák is ilyen szemet gyönyörködtetőek, hangulatosak tudnak
lenni. Nagyszerű találmány a nappal szembeni fotózás!

Kép
Kép
Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 11. 20:41

Rita! Tegnap reggel olyan köd volt, hogy a napból szinte semmi nem látszott, csak erőlködött szegény.

Kép

Kép

Nekem is lettek dereskéim, még egy ibolya is eltévedt, :-? és egy kivágott fatörzsén megtelepedett gombák.

Kép

Kép

Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. november 12. 8:48

Sziasztok Lányok! :)

Nagyon klasszak a fotóitok! Milyen guszták a kaják is! :-bd
Ha most itt lenne, nem kéne főznöm... ;;) Csipkednem kell magam, hogy mindennel végezzek, mert délután megyek a Pécsi Koreai Filmfesztiválra. Egy vígjátékot nézünk meg Kim Woo-binnel, a Twenty-t. :)
Tegnap a The Throne-t vetítették, de nem értem volna oda. :(
Pedig hívtak a lányok, mert koreai ételekből kóstolót is hozattak a film vetítését megelőzően. Szerencsémre ezt a filmet már láttam, ezért nem fájt annyira a szívem, bár kivételesen ezt 2x is meg tudnám nézni, mert teljesen elvarázsoltak a színészek a nagyszerű játékukkal.
Sado herceget illetően, most sem tudom eldönteni, hogy őrült volt-e, vagy sem. Vagy csak csak egyszerűen ráfogták...
Annyi bizonyos a számomra, hogy a mentálisan érzékenyebb, sérülékenyebb fiút, az apja rendesen "kiidegelte", és ezért viselkedett olyan renitensen. :-o Borderline személyiségzavarban szenvedhetett, akit aztán a külső noxák provokáltak.
Ha tényleg őrült lett volna a kezdetektől, akkor talán nem lett volna annyi támogatója... ez is inkább ezt támasztaná alá.
Bocs, hogy erről írtam, de a mai napig foglalkoztat a kérdés. ;;) Vajon Yi Sannak sikerült-e kiderítenie az apjával kapcsolatos
igazságot? :-o

Azért jöttem ebbe a topikba, hogy képeket rakjak be nektek a halacskámról, egy sziámi harcoshalról, (betta). Talán Samukának is tetszeni fog!
A fiamtól kaptam még szeptember elején.
Redecskének becézem, és hihetetlen a számomra, de ha távolabbról szólongatom akkor oda úszik hozzám, tehát anélkül, hogy a mozgásomat érzékelhetné. ;;) (Jól érzi magát nálam, mert már habfészket is épített a fiú.) :) A tükröt is neki vettem... mert időnként játszom vele... azaz ha meglátja magát benne harcolni fog, ugyanis azt hiszi, hogy vetélytársat lát. :))

Kép

Kép

Kép

Kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek! :movingflower:
Kép
KépKépKép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. november 12. 9:32

Szia Unni! Sok örömet Redecskéhez! Amikor a gyerekeink kicsik voltak, többször volt nekünk is akváriumunk, benne többek között bettákkal. Amellett, hogy gyönyörűek a hímek, csodálatos volt figyelni az ívásukat, ahogy körbe ölelte a nőstényt, hogy kipréselje az ikrákat, majd összeszedje és a habfészekbe hordja.

Kép

A kép a netről van.

Vissza: “Társalgó”