Sziasztok!
129. oldaltól vagyok lemaradva, igy igyekszem pótolni még a piacra menés előtt.
Gabóci! Érdekes volt látni a Csaba Center régi helyét. Amióta megépült én nem voltam a városban, de azonositani sem tudtam a helyet. Régen leszálltunk a buszmegállóban, vagy kint a vasútnál és úgy gyalogoltunk be az áruházakba. Nevére már nem emlékszem, de akkor az volt a legnagyobb.
Rita! De jó volt látni Hollókő várát. Amikor évekkel ezelőtt Bogácson voltunk és meglátogattuk én a törött lábam miatt nem vállalkoztam a felmenetelre. Gyönyörűek a hegyes képeid is!. Mennyire mások, mint amit pl. a sorozatainkban látunk!

A templomos falmászós képen először kicsit lemeredtem. Aztán megbékéltem.

Nekem nagyon fura volt annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos. Aztán elgondolkodtam micsoda élmény lehet ott mászni és élvezni a régi kor hangulatát. Na meg a kilátást.
Zoltán 7.-es volt amikor másodjára voltunk a Notre Dame-ban. Akkor nagyon megcsapott valami a belépésnél, amit ifiként még nem éreztem. Valami fura, elmondhatatlan érzés, amit itt nálunk a Dómban nem éreztem. A gyógyitó akihez jártunk nem lepődött meg amikor kérdeztem miért is lehet ez. Régen a székesegyházakat, dómokat meghatározott, kiválasztott helyekre, mondhatni energia vonalakra épitették. A szegedi dóm pedig a pénzről, hatalomról szólt. Érdekes, biztos van benne valami, mert hidegnek, ridegnek tünt a belseje a szépsége mellett.
Az időjárásról jutott eszembe: amikor a fiammal versenyen voltunk egyszer Dániában ott mondták, hogy a hajózási időjárás jelentést használják. Percre pontosan megmodnták az esőt. Hihetetlen volt.
A hortenziákról mindig azt gondoltam, gyönyörű, hatalmas nagy labdacsok. Aztán ennyibe is maradtam velük kapcsolatban. Most hogy látom belülrő is őket

, mindjárt más szemmel nézek rájuk. Igazán szépségesek.
Nem tudom meg tudnám -e szokni - biztos, ha rá lennék kényszeritve -, hogy csak előkészitett ételt, alapanyagokat vegyek. Itt a piacon is sok nénike árul előre lereszelt tököt, kifejtett borsót. Soha nem jutott eszembe venni belőle, pedig eladják.
Azon gondolkodtam, miért is nem szedik össze a szarvasok után a mellékterméket? Úgy, mint nálunk a kutyakakit, ha az ember elmegy sétálni az ebekkel. Pedig biztos élvezetesebb lenne a látvány.
Paggy! A rétesed istenien néz ki! Már akkor csorgott a nyálam, mikor láttam, csak nem volt időm irni, most meg megint. Jó igy a reggeli cékla-répalé előtt.

) Szuper triumvirátus cicafotód lett. Az egyik az ábrándos, másik szigorú, harmadik a boszi.

A tea, kávé kérdésedre válaszolva én inkább a teás körutadat nézném meg. Kávét sosem ittunk, bár egyszer egy kis tanuló lánykám hozott nekem Németországból dallmayr kávét, na az finom volt. Hozzá fehér kávéba illő csokit, igy ment az élvezkedés. Akkor az ismerősöknek mindig igy adtam a kávét, vagy capuccinót. Kis csokival feltuningolva.

Teából már igazán csak zöld , fehér teát iszunk napi szinten.Na meg a gyógyteákat. A gyümölcsteákat is leadtam a szinezőanyag miatt. Nem is gondolná az ember, hogy a szálas tea is tele van vele. Berágtam és száműztem. Tudom dila vagyok, de ez van.
Úgyhogy én maradnék a pesti teázók felkutatása mellett.
Szilvia! A gyöngyvirágfáról én sem hallottam még. Nagyon szép lehet élőben, és micsoda illata is lehet! Nekem van pár sima gyöngyvirág a ház elé kiültetve, mert mérgező a kutyákra nézve. Mindig izgulok, hogy le ne tépje valaki, mert akkor pipa leszek. A rózsákat előszeretettel szedegetik, bár van kivétel. Múltkor becsöngetett egy pasi szombat kettő körül. Egymásra néz a család, hogy ki lehet az az őrült - bocs - , aki ilyenkor jön hozzánk. Hát kiderült, hogy egy idegen szeretne letépni egy rózsát, mert olyan szép. Ez azért ritka, mint a fehér holló.
Nagyon szép a kertetek!! Sok munka van vele, tudom. Régen anyukáméknál otthon mi is ezt csináltuk. RÁadásul a TSZ-ben volt paprika, paradicsom, eper, takarmányrépa. Brrr, azóta utálom az epret és nem tudtatok a sok képpel elcsábitani.
Nagyon szép a termés is!!
Miután megirtam ezt a regényt most kámfort játszok a piacra, aztán Ödönnek húsért rohanás, aztán nekünk Kiskunfélegyházára szintén húsért, mert csak ott tudunk jó disznóhúst venni, mindezek után hentes és húsfeldolgozónak állok, ugyanez lesz holnap is , mert Ödönnek jön a következő ellátmány a nagykerb ől, amit már két hete igérnek. A többit nem sorolom, mert megőszülök. Jövő héten birka vágatás, akkor anyukámék jönnek, igy bográcsozunk az emeleten.