Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 17. 7:40

Anyecska, Rita, Paggy még most is törölgetem a szemem a nevetéstől, ahogy olvastalak benneteket, a képek is nagyon klasszak lettek, lassan előléptethetjük magunkat humoreszk íróknak! elképzelem a száguldást, Rita lefelé érkezését a másik megállóba, és még csak bérlet sem kell hozzá!Esetleg majd videó felvétel az alternatív közlekedési módról... :)) :)) :)) :)) =)) =)) =)) =)) .
Köszönöm a szép képeket...azért beindul a természet.... :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 17. 15:35

Kedveseim!
Csak ámulok és bámulok a sok gyönyörű képet nézve, vagy a humoros történeteket lelki szemeim előtt látva. :) Nagyon belevaló kis csapat gyűlt itt össze. :ymapplause: Jó látni, hogy mennyi örömet nyújt másoknak is a fotózás. :) Nem túlzás kijelenteni, hogy ez a topik a No.1, lassan elérjük a 20 000-es látogató számot. :ympeace: Szilvi már régen őrvendeztet humoros egyéniségével, és most kiderült, hogy Paggyben egy költő veszett el. :) Anyecska mint roller nagyi, nagyon menő. :D Kata és Paggy jóvoltából akár nyithatnánk egy süssünk-főzzünk topikot is. B-)

Kata ez a megfázás nálatok már nagyon elhúzódik, feltétlenül mutasd meg orvosnak. A homloküreg gyulladás komoly dolog, remélhetőleg nem az van nálad. Remélhetőleg Samukánál sem komoly a dolog. Mielőbbi javulást és teljes gyógyulást kívánok.

Kihasználva a jó időt, elmentem sétálni és körbenézni, hogy a napocska milyen virágokat csalogatott már elő. ;;) A képeken ibolyák, erdei borostyán, arany vessző, bőrlevél, sziklakerti írisz, téli jázmin és krókuszok. :ymapplause: Az utóbbiakat a gondos gazdi csak meglocsolta, nem az eső esett :)

Kép Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Két rigóval is találkoztam. :) Az énekes rigó magasan a fa tetején csücsült, míg a fekete rigó a földön kapirgált.

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 17. 17:21

Kedves Gabóci, köszönöm az újabb képcsokrot! Ma beszéltem a háziorvos asszisztenssel, kedd délbe megyünk hozzájuk, szerdán meg majd vérvétel. Sajnos nincs előjegyzési lehetőség...mert akkor mit szolnak a többiek. Kabaré de ez van. A másik orvosnál volt. Itt nincs sajnos. Mindegy megpróbálunk időben odaérni elindulunk 11-kor..remélem Samu nem lesz éppen rossz passzban. :-w . Na mindegy ez van nincs ezen mit keseregni...
:ympray: Étvágy már azért van egy kevés...ez még nem a régi...de most értünk haza nem rég, sikerült bevásárolni igaz kétszer is faképnél hagyott az adott üzletben...és jó messzire ment...jól nézek ki ha ez lesz az új bónája... :-o ...de úgy elfáradt szegénykém mire hazaértünk, hogy cipőstől be az ágyba...amitől meg én kaptam kisebb sokkot...ez van! :ympray: ;) ..Szerencséje, hogy egyszem kis kölyköm, különben lecsaptam volna mint a taxiórát :D :D :D
Küldtem képet... :ymblushing:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 17. 18:25

Kata mai fotói - telihold és nárcisz:

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 17. 18:53

Szilvia! Szép fokföldi ibolya és fincsi magyar szőlő (háttérben). Micsoda nemzetköziség!
Hogy férsz el a virágoktól?

Paggy! Az almás rétes jobban felizgatott, mint a leves, pedig guszta! Jobbulást Lillának!
Igen! Az úgy volt... hogy amikor elkezd az ember fotózni, szinte azonnal más szemmel
kezdi nézni a környezetét. Nem csak azért örülök ennek a hobbimnak, mert olyan jól
összehozott bennünket, hanem azért is, mert sokat tanultam a környező világról általa.
Miközben lesben álltam, rengeteg tapasztalatot szereztem a rovarokról, növényekről, a
Föld forgásáról, a mennyboltról... és észrevettem olyan dolgokat, amit addig még soha.
Nem mellesleg sokat tanultunk, tanulunk egymástól is. Te most egy egészen új stílust
hoztál be közénk.

Kata, Gabi! A ti képeiteken is látni, hogy mennyire el vagyunk maradva a virágzásban
hozzátok képest. A nárciszaim egy csoportját tegnap mutattam meg, még csak épp, hogy
megjelentek a bimbók. Mindkettőtöknél a bőrlevél is ugyanúgy áll (Kata nárcisza mögött
is megbújik egy), nálunk még mindig bimbós, ahogy pár napja lefotóztam. Minden nap
látom, és várom, hogy virágba boruljon. A buszmegálló melletti parkocskában van.

Aranyvesszőt, is fényképeztem ma, épp kezd nyiladozni, az íriszeknek meg csak a levele
bújik egyelőre.

Gabi! Az utolsó krókusz fotó olyan pompás lett! Címlapra való!

Kata! Remélem, hogy kedden elhagy benneteket az összes kórság! Le a vírusokkal!

Ma is minden deres volt reggel:

Kép

Ma ez volt a szomszéd kerítése előtt az aranyvessző-helyzet:

Kép
Kép

Gesztenye, orgona, és cseresznye rügyek:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 17. 19:05

sziasztok! Köszönöm a kitett képet, viszont annyira örültem a rügyező ágaknak, alig várom már, hogy egy kicsit jobban ki tudjunk mozdulni...na majd kedden, ha nem esik az eső elmegyünk kedvenc kis utcáskánkba...régi házak és udvarok vannak ott régi gyeppel! remélem megvárnak a virágok! Megyek vacsit adni ennek a legénykének! i-) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 18. 8:25

Kata! Kívánom, hogy sikerüljön egy jót sétálnotok!
Nem ismer valaki egy jó esőűző szertartást?

Nálunk a cicák soha nem ott vannak, ahol lenniük kell. Ez a macsek sem itt lakik.
Itt a két foltos cicának lenne a helye, akiket múltkoriban kitettem:

Kép
Kép

Ők az ablakpárkány jogos tulajdonosai:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 18. 9:22

szia Rita! Mi is nagyon unjuk már a sok esőt! apu sem tud kimenni a kertbe, pedig pont ma lett volna segítsége.. szépek a cicák, szerintem már ők is unják a sok esőt! adj Uram egy kis napsütést kérlek :ympray: :ympray: :-bd . Remélem meghallgatásra találunk...bár még ez is jobb mintha hó esne mint egyik éven.... x_x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 18. 10:19

Rita írta:
Nem ismer valaki egy jó esőűző szertartást?

Nálunk is esik folyamatosan. :( Sándor, József, Benedek remélem nem szabotálja el a dolgát! ;;)

Kép

Spoiler: mutasd
Esőkergető

Esőt kopog kikelet,
minden percben pityereg,
sarat gyúrhatsz kedvedre,
csuklyát húzz a fejedre!

Buta tavasz hibázott,
reszketnek a virágok,
fecske, gólya didereg,
cinkepár sem csicsereg.

Megfagynak a falombok,
ti is biztos vacogtok,
fussuk körbe a mezőt,
kergessük ki az eső
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 18. 10:36

Sziasztok!
Nagyon sok szép fotó került be az albumba,igazán ügyesek vagytok, nekem a tavasz közeledtét jelző képek tetszenek a legjobban.Az ember már nagyon vágyik a napocskára, melegre, a színekre és illatokra amit csak a tavasz tud meghozni. :flower1:
Ma reggel jöttem dolgozni (6 óra körül) sötét volt, esett és hideg volt, nem tetszett.
Kép
Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 18. 10:44

Kata! Gabi! Kicsit félreérthető voltam. Én csak Kata keddi sétáját szeretném esőmentessé
tenni. Ő írta, hogy ha kedden nem esik az eső, tudnának sétálni.

Nálunk már nagyon régen esett, még az is lehet, hogy hó volt a legutóbbi csapadék, nem
emlékszem rá. Ma viszont elkezdte. Nincs nagy zuhé, csak csendes szitáló eső, és ahogy
Marcsi írta, a nap hiányában végtelen szomorúság.

Csütörtökön, csak úgy a fűben találtam, itt az udvaron. De tegnapelőtt amúgy is "tollas"
napom volt, majd később megmutatom:

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 18. 11:14

Bevallom és agyonöntöztem.Hogy sikerült ilyen szépre nevelned?Hidegen tartod őket?Milyen gyakran locsolod és honnan?A sógornőmnek 3-4 színben van és úgy vigyáz rájuk mint a legnagyobb kincsekre.

Kedves Paggy!
Bizony,alighanem túl öntözted őket azért pusztultak ki a te ibolykáid! Nem mondom hogy egyszerű a tartásuk,de nagyon hálásak a törődésért.Az enyéim felváltva tavasztól tavaszig virágoznak!! Az idén össze beszéltek,és karácsonykor mindegyik roskadozott a virágtól!! Sajnos fény tekintetében nagyon kényesek,mert se vele,se nélküle!! Az enyéim többsége az ablakpárkányomon lakik.Nyáron dupla szúnyoghálót igényelnek!! Kívül alapból fent van egy zöld,de belülre is fel barkácsoltam egy fekete színűt mivel az ablakom déli fekvésű és reggeltől estig ezerrel jön az áldás!!Amíg a fekete hálót be nem újítottam,addig azt tapasztaltam hogy rendre kifehérednek a levelek,és a pusztulás jeleit mutatták.Télen semmi baj!! Azt a se nem sötét,se nem világos napokat egyenesen nekik teremtette a jó atyám!! Öntözni csak is alulról,és csak 2 hetente,extrém nyári napokon hetente.Időről időre át is kell őket ültetni,mert mint valami ős fa,felfelé törzsökösödik.Én 2 évente végzem ezt a rituálét.
Ezzel kapcsolatban van egy sztorim!!
Tavaly előtt,volt egy kis árvám,akinek teljesen le kellett vágnom a gyökér részét mivel elhalt,de a törzsök tetején még virított pár levélke.Igen ám,de már zimankó volt,virágföldem meg már elfogyott,ezért kiléptem az előkertbe,és onnan kapartam össze két maréknyi kerti földet,és abba szúrtam le az immár gyökér nélküli de "lédús" rövidke virág törzset.Csodák csodája,megmenekült,és még virágot is hozott,nem is keveset!! A tavalyi átültetés során aztán jött a meglepi!! Ahogy kifordítottam,a cserép alján ott tekergőzött egy szééép kövér hüvelyk ujjnyi földi giliszta!! Ezzel meg is oldódott a rejtély,hogy azon a tövön miért csak 2-3 száraz levél volt,míg a többiről elég sokat szedtem le.Alighanem az a kis fickó,mákszemnyi lehetett mikor felmarkoltam anno,és ő pedig szép kényelmesen eléldegélt biztonságban felcseperedett,cserébe szépen karba tartotta a lakhelyét!! =)) =)) =)) =))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 18. 11:15

Rita Aranyos vagy...de azt hiszem már lassan mindenki besokall az esőtől....de jó is lenne, ha már azt mondanák odafönn hogy ennyi elég is mára... Nem tudom, mert teljesen kiestem a napi szántós rutinból, hogy most kell e még ez az eső vagy ott is elég-e már...mert már lassan olyan érzetem van, mintha sok lett volna ...csak árvíz ne legyen annyira nem hiányzik... :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Az a tollacska milyen aranyos...kiváncsi leszek a többire...majd nézegetek... :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 18. 11:19

Szilvia mázlista vagy! milyen kellemes meglepetés ért! :)) :)) . én ma dobom ki a ciklámeneket mert oly katasztrófálisan néznek ki hogy eszméletlen. :ymdaydream: :-q
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 18. 11:27

Kép
Nálunk elképzelhetetlen hogy idegen macsek csak úgy napozzon Gombócom valamelyik napozós helyén!! Egyedül egy hasonlóan csíkos szürke lány cicát tűr meg az udvarunkon,őt is csak addig míg el nem fogyassza a neki kirakott tápot.Gondolom az egyik barátnője :)) :))
Ma reggelre mi is szemerkélő esőre ébredtünk,és még most is kitartóan csepereg,bár mi ennek kimondottan örülünk,mivel az elővetemény a konyhakertben már rég a földben van,és már a hagymáknak szép kis zöldjük van,a kert pedig leszántva várja a további vetegetést.
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 18. 11:32

Kata58 írta:Szilvia mázlista vagy! milyen kellemes meglepetés ért! :)) :)) . én ma dobom ki a ciklámeneket mert oly katasztrófálisan néznek ki hogy eszméletlen. :ymdaydream: :-q

Szia Kata!
Kellemes hétvégét neked,és mindenkinek!!
Sajnos a ciklámen,primula,és törpe flamingó virágok tartásának titkára még én sem jöttem rá!! Muszáj lesz egyszer megkérdeznem egy szakértőt,mert néha efféléket is szoktam kapni ajándékba,és a szívem szakad mikor ki kell őket dobnom,bár helyem már amúgy sincs ahol tarthatnám őket.Apukám már így is háborog az ibolyáim és a vitorláim miatt :-w :-w :-w
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 18. 16:08

Szilvia! A primulát ki kell ültetni a kertbe, miután kiszenvedte magát a cserépben
a meleg szobában. Utána minden évben kihajt. A szobarózsával is így tettem. Olyan
gyönyörűek voltak kint, hogy csak na! Télen lombbal betakargattam, de mást nem
igényelt.

Ha eső, akkor vizes képek. Már én is unom, ezért csak kettőt hoztam. És persze az
idén is a vérehullón a legszebbek a vízcseppek. Azt is megállapítom, hogy a vérehulló
fecskefű elnyűhetetlen. Már most úgy néz ki, mint nyáron, és télen is ilyen volt, csak
egy kicsit kókadtabb állapotban. Ennek nem árt a fagy, az özönvíz, a hőség:

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 18. 17:20

Város és a Természet /Mivel kárpótoljuk magunkat a természet elvesztéséért/
AMIN JÁRUNK:

Kép

Kép

Kép[/url

[url=http://www.kephost.com/image/wh00]Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 18. 17:24

Egy sokkal szebb példa az előbbiekre:
http://www.kilim.hu/#modern
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 18. 17:27

Egy újabb válasz a mivel kárpótoljuk magunkat.....kérdésre:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 18. 17:41

Kedves Mindnyájan!Letelt a boldog pesztraság.Társasmérgezésem van /főleg,mert állandóan vesztettem és nem direkt!/valamint agyon fagytam a lovardában/zuhogó eső,szél,a világvégén hódoltunk közös szerelmünknek az unokámmal/-én néztem ,ő lovagolt/.Így, és ez a lényeg,már ma fel tudom tenni az új fréziafotókat.Már a múltkor említettem,hogy minden szín máskor nyílik és egy cserépen belül is vannak sprinterek és álomszuszékok,sőt "MAJD JÖVŐRE NYÍLOK KI"fazonok.Ennek figyelembevételével küldöm mindjárt a képeket.Nagyon bízom bennük,csak nem hagynak cserben?Végül küldök néhány egyéb fotót.Szép hétvégét kívánok!Itt most szeles idő van,szemerkélÜdv:Paggy

A jövő hét nagyon nehéz lesz ,de a végén ÖRÖM./temetés és egy olyan koncert,amiről majd beszámolok/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 18. 17:51

KÖZÖS KÉP

1/Ági-Rita:
Kép

Kép

[url=http://www.kephost.com/image/whJE]Kép[/u
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 18. 18:00

2/MinGI:Kép