Paggy! Valóban lenyűgöző! Amikor odaértünk Whitbybe, azonnal látni szerettem volna, de azt mondták
a gyerekek, hogy először nézzük meg a tengerpartot, mert ha meglátom a városkát, már nem fogok
akarni onnan eljönni, és később sajnálni fogom, hogy nem mentem le a partra. Igazuk volt! Ezért ott
kezdtünk. Amíg Cook kapitány szobrához el nem értünk, semmit nem lehetett látni abból, ami ránk
várt. De azt nem fogom elfelejteni, amikor megpillantottam alattunk a városka egy részét, és a romot
a templommal. Pedig láttam már képeket róla, élőben még sokkal fantasztikusabb volt.
Házak vannak külön is, és egybeépülve is. Kis alapterületűek, kicsik az ablakaik, kicsik az ajtajaik.
A nagyobbik fiam 185 centi, azon gondolkodtunk, hogy a legtöbbjénél le kéne hajolnia, hogy be tudjon
menni. A szűk utcák miatt, ha valaki a lakásában tüsszent, azt nem csak a két oldalsó, hanem még a
szemben lévő szomszédja is hallja. És akkor ott vannak a nyüzsgő turisták. Oda akarok kilyukadni,
hogy ott járva azt állapítottam meg, hogy nem tudnék ebben a városban élni. De a szemnek ettől
függetlenül kellemes, megnyugtató. Jól érzi magát az utcákon az ember. Meghatódtam a látványtól,
megilletődtem, amikor a romok közt sétáltam. Minden olyan felemelő érzés volt.
Az embereket nem nagyon érdekli az időjárás, mert nekik ez a természetes. Ha elkezd esni, senki
fel nem húzza az esernyőjét még nagyon sokáig. Ha nem hagyja abba, vagy erősödik, akkor felteszik
a kapucnit a fejükre, ha az nincs, akkor előszedik az esőkabátot, vagy az ernyőt. A felnőttek felöltöznek,
de a gyerekeket nem öltöztetik fel túlzottan. Itt ez a szokás, de ugyanezt olvastam Japánról is.
Ahol a piros jel van, ott van Whitby, partjainál az Északi-tenger. Itt már szoktak fókát is látni a tengerben.
Hideg a vize, az időjárás sem meleg, fúj a szél, de a gyerekek szaladgáltak a vízben. Felnőtt kevesebb volt.

Nem tudom mennyire befolyásolhatja az éghajlat a hangulatukat. Végül is nekik ez a természetes.
Igaz, hogy a nyár nem valami meleg, de az itteni téllel simán kiegyeznék otthon. Alig van mínusz fok.
Öt fiú? Jó ég! Kitartást a végéig!
Sajnos nem adja vissza a fotó, hogy mekkora hatalmasak a nyalókák, de talán az érzékelhető, hogy
az alsó képen látható nyalókák olyan vastagok, hogy nem is tudom, hogy lehet azt jólesően nyalni.
Tele lesz vele a száj. És milyen hosszúak! Rengeteg cukorka üzlet van a városokban, de a legjobban
ezek a nyalókák mennek: