A héten kedden lett volna a vizsgám, igy hétfőn felhivtam a céget lemondva a szereplést. A vége az lett, hogy a hölgy rábeszélt, legalább menjek el, védjem meg a projektet, behivnak először, utána ha egyest kapok a szóbelire tojjak rá, legalább lesz esélyem elmenni pótvizsgázni, hátha addigra rendeződnek a dolgaim. Pótvizsga visszajőve a nagy utamról következő héten lenne. Totál ideális időpont.
Belesajdult a szivem az egészbe, és úgy döntöttem ismerve a lelkem, ami csak sajogna, hogy én bizony legalább elolvasom a tételeket, megtanulom a projekt tételeit , a projektet előadom és lesz ami lesz.
Délelőtt 10- 24-ig tanultam. Alvás fél egytől hajnal fél négyig. Tanulás 4-fél nyolcig, alvás fél óra, ezután ismét tanulás - ájulás ellen nyitott terasz ajtónál- készülődés, felpattantam a bicajra, mert a kocsiban csak dolgozott volna a gyomoridegem, és fél 12-kor megjelentem másnap a vizsgán.
Fiam ellátott jó tanácsokkal:
- először is feltett egy videót, amiben a szóbelire kiadott papiron a paprikás krumpli receptje volt, mivel az illetőnek dunszt fogalma sem volt a tételről.
- azt mondta: anya, szelektálj. Ami nem megy, ne erőltesd. Nézd a többit.

- hangosan gondolkozz, mert úgy tudnak segiteni.
- légy határozott, akkor is ha majdnem betojsz.

- rendes gyerek-
Azt hisezm ennyi volt. Igy utólag kifelejtette mit kell tenni amikor annyira ideges az ember, hogy összeragad a szája a kiszáradástól bezséd közben.
Volt aki nyugtatót vett be, ehhez képest én a citromfű teámmal még jól álltam.

Projet előadásomnál belekötöttek a cégbe, hogy miért ekkora haszonnal fejezte be az eu-s támogatott képzéseit. A banya - bocs én csak igy hivtam a vizsgáztatót- azt mondta legközelebb olyan projekttel dolgozzak, ahol kisebb a haszon. Ki érti ezt?
Na és itt jött be az én igazmondásom, ami a szivemen a számon jellemem. Megkérdezték mit csinált a cég ennyi maradék pénzzel.
Én meg kapásból: Lenyelte. Jajj, még mindig röhögök azon,hogy majdnem leestek a székről.
A hugom aki főkönyvelő egy cégnél azt mondta szintén röhögve, hogy nem vagyok normális
Ezután kihúztam életem legcsalódásra méltóbb tételét. Mert ugye mit mondott a gyermekem? Anya, ami nem megy, most hanyagold. Én igy is tettem. Hozzáteszem vesztemre.
Minden tiszteletem azoknak, akik bankban és adóval kapcsolatos helyen dolgoznak.
Lényeg Lányok: hármast kaptam mindenből.
Tudom, van ennél sokkal jobb eredmény is, de egy napos tanulással, harmind tétellel, Ödönnel ez nekem mennyei eredmény volt.
Ja és a másik eredmény: - 2 kg!!!
Fiam szerint: Látod anya, igy kell ezt csinálni. Minek kell itt hetekig görcsölni. Legközelebbi vizsgaidőpontot jövő hétre tesszük neked, az is 2 kg, igy lassan le is fogsz fogyni. Milyen rendes.

Hátravan még a számvitel, meg a könyvelés ismétlése természetesen másik gépnél. Úgy döntöttem - még most -, adok egy esélyt saját magamnak bizonyitani a nagy semmire, mert ugye a szakmám nem hagyom ott.
Rájöttem közben, hogy felüdülés bemennem az üzletbe, és az eddigieket csinálnom.
Ödönnel kapcsolatban pedig úgy döntöttünk visszük Makóra egy jó nevű dokihoz, holnap fél ötre van időpontunk, hátha tud valamit érdemben mondani. Műszerezettsége nagyon jó. Arthurt is hozzá vittük, de már sajnos menthetetlen volt akkor.
Most pihenek, ismét tornázni fogok, rendbe rakom a körmeim, a lakást, pihenek, filmezek és termsézetesen tanulom a számvitelt.

Persze csak finoman és óvatosan nehogy megártson.

Még egyszer köszönöm Nektek a biztatást, megértés amivel erősitettetek közben.!