Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 16:22

Spoiler: mutasd
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/igy-nez-ki-a-levegobol-a-clark-adam-uszodaru/

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/egy-holttestet-olelve-fekudt-le-a-duna-aljan-az-egyik-buvar-annyira-kimerult-a-vizben/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 6. 19:14

Gabi! Régen láttam már díszhagymát. A tiéd szép nagyfejű. :)) Tetszik a "három katt"-os módszer!
Röhögtem, hogy a buszmegállóban szó szerint körbejártad a témát. :D

Kata! Az esti fotó nagyon jól sikerült, de az útközben készültek között is óriási különbségek vannak.
Úgy tűnik, a régi telcsid jobb képeket csinál. Szélben én sem tudok jó fotókat készíteni.

Paggy! Szerénkéd már van, már csak egy Lukrécia hiányzik. Aranyosak ezek a jószágok.

Ma olyat főztem, amit még soha. Ott kezdődik, hogy a mi kis boltunkba csütörtökönként érkezik
friss zöldáru. Ilyenkor kicsit hamarabb indulok a buszmegállóba, bemegyek, és amit majd megakarok
venni hazafelé jövet, azt eltetetem a boltosunkkal, aki nem mellesleg általánosban osztálytársam volt.

Olyan gyönyörűek voltak a karalábék, hogy azonnal elhatároztam, hogy karalábéfőzeléket fogok belőle
készíteni. Vettem hozzá még két szép idei répát, és két csokor petrezselymet is.

Még soha nem csináltam karalábéfőzeléket, főleg nem répával, úgyhogy kíváncsian vártam, mit sikerül
kihoznom belőlük.

A kuktában megpirítottam egy nagyobb fej hagymát és két nagy gerezd fokhagymát, majd csilipelyhet
szórtam rá.

Kép

Ezután beletettem a két nagy darab kockára vágott karalábét, a két szintén nagy darab kockára vágott
répát és egy csokor felaprított petrezselyemzöldet.

Kép

Megsóztam (más fűszert nem tettem bele), és másfél deci vízzel felengedtem. Ne akartam sok keményítőt
használni a sűrítéshez, ezért a kevés víz. Beleszámítottam azt is, hogy a zöldségek fognak még levet
engedni. Összekevertem az egészet, már ekkor nagyon finom illata volt. 6 percre állítottam a kukta óráját.

Kép

Ennyi idő elég is volt. Ahogy vártam, több lett a leve, az is elég volt:

Kép

Megszórtam keményítővel a még fortyogó zöldségeket és nyakon öntöttem egy kistejföllel.
Összekavartam, fedő nélkül egyet rottyantottam rajta, és kész is volt. Nagyon ízlik!

Kép

Gabi, Kata, vízcseppesek jönnek! Szombaton hajnalban készült ez a két fotó a még harmatos vérehulló
fecskefűről (telefonnal):

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 6. 20:26

Paggy, köszönöm a linkes beszámolót...hősök ezek a búvárok, és mindenki nagyon odateszi magát. Nem tudom láttad e egy fiatal koreai srác is az áldozatok között van, ő nem tartozott a csoporthoz, csak csatlakozott, mert imádta Pestet, rengeteg képet készített. s ez lett a veszte. Ha a szállodában marad, még ma is élne..szőrnyű ez a tragédia hogy még mindig vannak újdonságok! :(

Rita köszönöm ezt a szösszenet kuktabemutatót, nekem is kedvem lett megcsinálni..hétvégére megpróbálom beiktatni... :D :-bd .
Holnap elviszem a telefont a szervizbe, és megnézetem mert szerintem felháborítóan rossz a képminősége...és nem miattam. :-bd :-q
A vizcseppes képek valami fantasztikusak..így eltalálni őket ehhez is már szinte kenet kell..bibliai szó mert úgy érzem a tehetség itt kevés lenne :D :littlehearth: :-bd i-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 6. 20:45

Sziasztok!

Gabóci, nekem Andris spoileres képe totál kiesett. Kerestem valamit és akkor akadtam rá. Hú, de megnőtt!! Szép szál legényke lett belőle! :-)

Kata, nagyon örülök a könyves sikernek! Mind elviszi?
Kiváncsi leszek,hogy a telefonodra mit mondanak. Hány megapixeles, azt tudod? Nem az a baj nála, hogy kisebb, mint a másikod volt?

Paggy, megnéztem a linkeket. Nagyon szomorú ez az egész, remélem mihamarabb sikerül mindenkit megtalálni. Amiben kukacoskodnék, hogy az RTL-es hölgyemény abban a kék ruhában, nem gondolta, hogy kicsit nem odaillő ahogy felöltözött? Már csak a melleit kellett volna kidobnia és teljes lett volna a riport. Lehet másnak nem tünt fel, de én kicsit megütköztem rajta.

Rita! A vérehulló fecskefű gyöngyszemei utánozhatatlan, megismételhetetlen természeti csoda! Profi szinten elkapod ezeket a pillanatokat.
A főzelék hatása: fogtam a hűtőben levő tökfözeléket és befaltam. :-) Biztos kipróbálom a Tied is!
Látod, ezért mondtam,hgoy ha megosztod velünk az élményeid, legyen az bármi az új életmódod terén, biztos akad rá vevő, aki kipróbálná.

Mai kis harmatos gombácska reggel hatkor.
A három kattintásból ez a talán bevállalható. Akkor hiába nézem meg, csak a gépen látszanak a hibák.

Kép

Szerdai festészet: A mosolyom az töretlen :-)

Kép

A gemenci gólyafiókák lábat lógatva :-)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 6. 22:20

Kedves Lányok!Most nagyon fáradt vagyok,így csak holnap nézegetek,de találtam egy érdekes ismertetőt.Beteszem.Holnap este jövök.
https://maimanohaz.blog.hu/2012/08/20/n ... elet-fotok Üdv:Paggy :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 7. 5:57

Kata! A harmatos kép úgy született, hogy kávéfőzés közben kinéztem az ablakon, és láttam,
hogy harmatos minden, és a felkelő nap nagyon kedvező fényviszonyokat biztosít a fotózáshoz.
Direkt nem a fényképezőgéppel mentem ki, hanem a telefonnal, hogy megnézzem, hogy működik
ilyen alkalommal (nedvesség+nem túl erős szembefény). Ez lett az eredménye. Ha láttatok volna!
Snoopy mintás flanel pizsimben, bakancsban (a vizes fű miatt) fenékkel az ég felé fotózgattam,
de a kotyogásra már vissza is értem a konyhába. :)) =))

Ági! Ha valami olyat készítek, ami számomra is új, és talán a ti számotokra is, le fogom fotózni.
Egyébként, amikor este tettem be a hűtőbe a főzeléket, egy kanállal bekaptam belőle, és ahogy
vártam, még finomabb volt. Az állás mindig jót tesz az ételeknek.

Látom, a nehézségei ellenére sok örömet is ad neked a festés. Ekkora mosolyt....! Nagyon aranyos
vagy! És azonnal felismertem a festményt is: ő az egyeske!

Paggy! Nem néztem meg a videókat, engem már nagyon nyomaszt ez a hajótragédia. A betett
linken érdekesek azok a vintage jellegű fotók. A virágcsokor jobban tetszik, de az is színesen az
igazi számomra.

A buszmegállónkkal szemben, egy hatalmas cserépben vannak ezek az aprócska árvácskák. Nagyon
édesek. Most ez a legfelső van betéve a telefonom háttérképének:

Kép

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 7. 11:11

Sziasztok, csak egy röpke pillanatig ugrottam be, majd jövök szerintem estefelé, mert addig hat lovat kellene megülnöm...

A lényeg: Rita, megcsináltam a főzeléket karalábéból, répából és a többi hozzávalóból. Hát fantasztikusan finom!! Alig várom, hogy fél kettőkor a fiam hazaérjen. :-) Amivel csaltam: Én a karalábot sajtreszelőn lereszeltem, ugyanigy a répát is. Speckó férjem által gyártott sajtreszelőm van. Meg mivel nagyon édes répákat szoktam kapni, kicsi tarkaborsot is tettem bele,hogy ne legyen annyira édes. Nagyon finom!! :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 7. 11:34

Sziasztok! én is gyorsan visszaléptem, csak feltettem most még csak a babfőzeléket, csak amíg a fűszerek összeérnek! Addig meg megetettem eperrel, szinte részegítő öröm , hogy hajlandó megkóstolni, és a finom, most 7 db-ot megevett..én meg táncolok az örömtől. :D \:D/
Jót derültem Rita reggeli élménybeszámolóján, de a jelek szerint nagyon megérte! :x :flower1: :littlehearth:
Nagyon szépen köszönöm a sok gyönyörű képet, itt most nem tudtam képeket csinálni, mert mindkét kezem foglalt volt. Egyébként az üzletben nem fogadták el a reklamációt. Na mindegy most lecseréltem a tokot, vettem egy másikat, hogy stabilabban fogjam majd, hátha ...mert ha csak ez a gond akkor heuréka! :D
Egyébként Ági képei és ő maga azzal a boldog mosollyal olyan egyedi ami sugárzik belőle..hogy öröm nézni... \:D/ :flower1: :littlehearth:
Válaszolva a kérdésre Huawei Y7 2019-et választottam, mert a nálánál komolyabbakat anyagilag nem tudtam bevállalni./addig nyújtózik az ember, amig a takaró ér...bár néha nem.. ;)
Ha az idő engedi majd szeretnék majd még kimozdulni... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 18:27

Kedves Lányok!Csak beugrottam átpörgettem a képeket,.HÚ,de jók,HÚ de jók.!!!!! Még 2 óra hosszan rengeteg dogom van.
8 után jövök először nézelődni,s utána, éjszakába nyúlva, teszek fel VALAMI CSODÁT.Nem viccelek!!!!!!!!!. \:D/ \:D/ \:D/ Ajándéknak tekintem magamnak és NEKTEK,amit ma láttam és fotóztam NAGYON GYÖNYÖRŰ ÉS NAGYON HOSSZÚ lesz feltenni.Tehát késő éjjelre végzek.Véletlenül kerültem ma oda ,ezért meglepetés volt nekem is...............Lányok!Rettentően boldog vagyok,hogy így megélénkült a fórum.Külön külön MINDENKI képe akár éles,akár picit homályos/pld.néha az enyém/ugyanannyira jó. FŐLEG AZÉRT MERT KIMOZDUL az ember,MERT SZÉPET VAGY ÉRDEKESET LÁT , MEGOSZTJA,ezen felül még ügyeskedik vagy profi képeivel,festményeivel mintául szolgál MINDANNYIUNKNAK.Most megyek berántani a kelkáposztát,sütöm a szalonnát hozzá és veszem ki a rétest,majd mosogatok,várom haza a párom.Tehát jövök.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 7. 19:14

Ági! De örülök, hogy ízlett! Annak is nagyon örültem, hogy nekem ízlett. A karalábét nyersen szeretem,
de főve... ki lehetett vele kergetni a világból. A finomfőzeléket és a kelkáposzta főzeléket sem szerettem
eddig, de nagyon nem, most meg örömmel megeszem. Gyerekkoromban alig volt olyan főzelék, amit
szívesen fogyasztottam volna.Izgalmas ez a reszelt változat is! Egyszer így is kipróbálom majd. Mit szólt
hozzá a fiacskád?

Kata! De jó, hogy nem kellett harcolni Samukával és betermelte az epret. A babfőzeléket is biztosan
megette.

Különben nekem még soha nem volt "pénzes" telefonom. Előfizetős vagyok, és eddig mindig a 0 forintosokból
válogattam. Most ezért sem kellett fizetnem. Szerintem én mindig meg fogom kapni a gyerekekét, ha másikat
vesznek maguknak. :)) :)) Ez tetszik!

Paggy! A te képeid hajnali meglepetések lesznek. Kilenc környékén megyek aludni.

Újabb fény-árnyék:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 7. 19:39

Sziasztok! a karalábé főzelék holnap lesz megcsinálva, A babfőzelék finom lett. be is termeltük az összeset... :)) Tulajdonképpen ez a telefon is o lett volna ha még kivárok egy hónapot, és nem is akartam még venni, csak érdeklődtem...de aztán mire észbe kaptam már kibontotta stb. aztán már mindegy volt. na hamar elmegy ez a év is aztán vagy maradok ennél vagy addig kihoznak valami sokkal jobbat. Most még megtartottam ezt is amit eddig használtam. viszont a hangzása meg gyönyörű, sokkal kellemesebb mint az előző, úgyhogy pro kontra helyzet van. ;) :D
Milyen érdekes ez a színkavalkád is, de ha agyoncsapsz se jut eszembe milyen növényt látok! ;) .
Izgatott vagyok Paggy meglepetéséért is, vajon mire bukkant rá?! :D
de biztosan valami nagyon izgalmas és szépre..jó lesz majd holnap megnézni... :D :-bd
Na megyünk, lassan eltesszük magunkat holnapra, mert ma kicsit sokat gépeztem, előbb lekapcsolom...Ja és megyek turmixot csinálni...Jó éjszakát mindenkinek! :D :ymhug: :x i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 20:48

HALIHÓ a FENTLÉVŐKNEK!Megjöttem.Először nézegetek,s utána jön a meglepetés.
Kedves Rita!
Először is TUDOM,hogy finom lehetett a főzelék,mert én is így csinálom.Nálam a kényszer szülte,meert nem volt itthon krumpli,amit meg akartam főzni,hát lássuk ,mi van a hűtőben.És ez jött ki belőle.Nagyon finom!!!
Csodásak a vízcseppes képeid.Próbáltam én is,de nem ment,majd újra rávetem magam.El tudom képzelni,milyen vicces helyzet volt a pizsmás fényképezés.pizsama és bekencs-HMMMM,LEHETNE EGY ÚJ TREND!!!! :))
Ági!Osztom a véleményed a riporterrel kapcsolatban....NA VÉGRE FÉNYKÉPEZEL!!!!!!!!!Olyan kis ártatlana harmatos gombácska.Ugye nem csak "eljátsza"az ártatlant,s közben mérgező??? :)) ...A képen látható mosolygós hölgy az új TEHETSÉG!!!Ne dőljenek be kedves nézőink,hogy szőke,Ő BIZONY EGY IGAZI KÍNAI/T//no nem kínai,hanem ecsettel,kínai témájú képeket fest /Ő//FESTŐ.Aranyos "bundás"gólyafiókák!!!!
Végül kedves KATA!Nem hallottad,hogy az amerikai elnök szembeszállt a HUAWEI-jel?Mit fog most szólni,hogy Te itt az "ellenséggel"szövetkezel???? =)) Szép álmokat Nektek!
Most kezdem.....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:09

Ma az Erzsébet/DEÁK/ téren találkoztam Julikáékkal,mert meg akartam nekik mutatni a LUMAS galériát.Végigsétáltunk az Október 6 utcán,megnéztük a galériát,s továbbmentünk át a Szabaedság téren,hogy beüljünk egy kis dumcsira,mert Vera/a barátnőm másik lánya/ most jött haza Hollandiából.Beértünk a Honvéd utcába és ezt láttuk.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:13

-Hú,mi ez lányok?Talán egy kávézó,menjünk be!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:17

[url=https://postimg.cc/3ykznLBJ]Kép[/urlElőször ezt láttuk bent.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 7. 21:18

Sziasztok!
Csatlakozom a bandához, akik mára lehúzzák a rolót és gép kikapcs, irány az ágy.
Nemrég jöttem be a kertecskémből, abból a pár négyzetméteres fűszeresből, elültettem anyukám által nevelt ubit, felfuttattam, ahogy mondta, leszedtema borsmentát, meg a citromfüvet, száritáshoz aztán a leveleit, vacsiztam egy kis lecsót, ami főtt hat óra óta, Ödönt még nem kezeltem le, haja m vizes, mert holnap, meg hétfőn dolgozom, úgyhogy amikor ismét a gép elé kerülök beájulok az ágyba és elalszom filmnézés közben.
Holnap jövök én is, igy Paggy a meglepetés megnézése várat magára.

Jó éjt mindenkinek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:20

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:22

[url=https://postimg.cc/Dm5mXgxY]Kép[/urlNagyon szép hely,leültünk kávézni.Közben megkérdeztük a kiszolgálónőt,hogy mi ez a ház.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:26

EZ NEM MÁS MINT A HÍRES BEDŐ_HÁZ:
Budapest bátran nevezhető a szecesszió városának, így nem csoda, hogy a stílus remekművei, szembeötlő és rejtett épített kincseinek feltárása több programpontban is érinti a főváros első Sétafesztiválját. A pénteken kezdődő, háromnapos épületmustrához a magunk részéről egyik kedvenc monarchiabeli épületünk bemutatásával járulunk hozzá. A Vidor Emil tervezte, 1903-ban átadott lipótvárosi Bedő-házat, vagy ahogyan ma a legtöbben ismerik, a Magyar Szecesszió Házát már átadása előtt remekművé avatták páratlan építészeti és iparművészeti megoldásai. A szocreál barbarizmusa ezt az épületet sem kímélte, ám a megnyomorított, pusztuló ház sorsa az új évezredben szerencsés fordulatot vett új gondviselőinek színre lépésével.

//Az épület Vidor Emil építész tervei alapján épült Bedő Béla, a híres műgyűjtő-gyárigazgató megrendelésére 1903-ban. A szecessziós stílusú ház homlokzatának díszítőelemi, ornamentikája magyaros mintákat követ, amit a pécsi Zsolnay gyár készített.
Az épület 2007-es felújítása óta A Magyar Szecesszió Házának ad helyet.//
Ó, ISTENEM,AKKOR EZ AZ A HÁZ ILLETVE GYŰJTEMÉNY ?AMIT MÁR RÉGEN MEG AKARTUNK NÉZNI!!!! NOSZA GYERÜNK!!!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:44

Múzeum és kávézó.

Állandó kiállításunk festményekből, bútorokból, dísztárgyakból és enterieurökből hiteles betekintést nyújt a látogató számára a “békebeli idők” budapesti polgári életének hangulatába.
A múzeum 3 szinten van.
Indulás lefelé!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:49

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:52

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 21:56

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 22:02

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 7. 22:07

Megyünk felfelé.EGYRE SZEBB DOLGOK JÖNNEK!!!!!!
Kép

Vissza: “Társalgó”