Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 28. 18:25

Sziasztok!
Csak beköszönök, mert végre-végre vége a megpróbáltatásoknak, lakás kiadva. Igaz megőszültem, öregedtem kb. 4 évet, de remélem megérte és két kedves iráni lány meg majd a szüleik, akik hónapokat töltenek Szegeden borzolják majd az idegeinket :-)
Ahogy nézlek Benneteket, hát csodás dolgok jöttek szembe. Nem szabad elcsábulnom, mert még mennem kell vásárolni a teraszra kerti széket, mert nem birnak kiülni a drágák reggel kávézni.
Holnap apu n évnap és szülinapja. Meglepetésként fogunk hazamennia fiammal. Mondtam is neki, csak nehogy mi lepődjünk meg, hogy senki nincs otthon. :-) A férfi észjárás: Hát anya előtte hivd fel őket és puhatold ki a helyzetet. Persze, mert az csak úgy megy, főleg egy rafkós nagymamával. :))
Lényeg, nagyon igyekszem ma még jönni és megnézni mindent.
Rita, láttam a csodás sütid és muszáj megosztanom, hogy Neked hála - 4,5 kg-val vagyok könnyebb. Évek óta meg sem mozdult, hiába fogadtam meg, hogy ha jön a változókor nagyon odafigyelek, mert utána vért fogok izzadni a kilókkal. Most viszont pont jókor jöttél vissza és osztottad meg az új életed velünk!
Muszáj robognom tovább, mindenkinek viharmentes szép délutánt.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 28. 20:55

Paggy! Ha egyszer Zhangjiajie Nemzeti Parkban azok közt a hegyek közt lehetnék, ami az utolsó
videón van, akkor azt mondanám, nem éltem hiába.

Ági! Boldogan olvasom, amit írtál! A vegán kajáktól is lehet hízni, ha valaki sok lisztet, cukrot,
krumplit, rizst vagy akár sok olajat vagy olajos magvakat használ. De amiket én ide betettem,
azok mind könnyű ételek, egyszerű, de tápláló formában. Ja, a tejtermékekben is elég sok kalória
van.

Isten éltesse édesapádat! Remélem nagyon jól fog sikerülni a meglepi! Örülök, hogy a lakáskiadás
terhe enyhülni látszik. Bízzunk benne, hogy a lányok és a szüleik nem okoznak nektek meglepit!

Holnap megfőzöm a lányom kedvencét, már alig várom. Ő nagyon gyakran elkészíti. Legutóbb
azt írta nekem, hogy számára ez a mennyei eledel. Hű, de kíváncsi vagyok rá! Ez leves ugyan,
de ő kicsit kevesebb lével, egytálételnek készíti el:

https://www.nosalty.hu/recept/unnepi-gazdag-lencseleves?fbclid=IwAR0Jt7O7xN52TaB-R-TeAlFsB6FIvLKKi3520hanpZng0H9NTwOCGyhtWpE

Úgy csinálom, hogy maradjon vasárnapra a fiaméknak is. Eddig mindent nagyon szerettek, amit
készítettem. Amit még kapni fognak - ők választották az eddig elkészített ételek közül - az az
avokádós, aszalt paradicsomos bazsalikomos pesztós tészta. Meg fogom bolondítani tejszínnel és
bébispenóttal... azt hiszem... de még nem biztos...
A bazsalikomos pesztó a legnagyobb kedvencem! Magában is tudnám enni... :D

Zsuzsi lencselevese, ami inkább főzelék:

Kép

Itt azt mutatta, hogy ő mennyivel több újhagymát és répát tesz bele, mint ami a receptben van.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 20:57

Rita!Nem lehet megállni,muszáj megnézni:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 21:00

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 21:08

ÉS ÍGY TIOVÁBB, SOK-SOK RÉSZEN KERESZTÜL !!!!!!!!!!!Ez az utazás kezdete,mindenképpen nézzétek meg!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 21:09

Rita!Ezer köszönet a kajákért!!!Majd.......Üdv:Paggy :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 29. 7:36

Ma reggel 5:05-kor és 5:15-kor:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 29. 10:54

Nem bírtam kivárni, fél kilenckor nekikezdtem a lencselevesnek. Igazán nagyon finom lett,
de egyet biztosan tudok, hogy legközelebb a konzerv darabolt paradicsomnak csak a felét-
kétharmadát teszem bele. Mivel konzerv lencséből készítettem, nagyon hamar elkészült.
Én egy kicsit levesesebbre hagytam, mint a lányom, mert lesz hozzá második is.

Indiai lencseleves:

Hozzávalók:

1 doboz (kb. 20 dkg) sós vízben eltett lencse
1 doboz (kb. 30 dkg) darabolt paradicsom
2 nagyobb répa
1 nagy fej vöröshagyma
1 csomó (4 szál) újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 marék bébispenót
1 csokor petrezselyem
kevés olaj
1 liter víz

Kép

Fűszerek:

1 teáskanál őrölt curry
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander (én kurkumát tettem bele, mert nem volt itthon koriander)
1/2 teáskanál chili pehely
só, bors

Kép

A felaprított hagymákat a fokhagymával és a kockára vágott répával kevés olajon pár percig pirítjuk,
majd egy kevés vízzel roppanósra pároljuk. Ezután beletesszük a fűszereket, a felszeletelt paradicsomot,
a konzervparadicsomot, a lencsét és a bébispenótot, majd jól összekeverjük.

Kép

Kép

Kép

Felöntjük az egy liter vízzel, felforraljuk, és pár percig főzzük.

Kép

Kb. 3-4 szedőkanálnyi levest - a sűrűjével együtt - rúdmixerrel összepépesítünk, ezzel sűrítjük be a
levest:

Kép

Megvárjuk, hogy újra egyet rottyanjon a levesünk, elzárjuk alatta a lángot, és megszórjuk a felaprított
petrezselyemmel:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 29. 16:10

Sziasztok Lányok!Illetve szia Rita!Már csak ketten vagyunk ,jól vagyunk.Nagyon tetszenek az ételfotók,sajnos még várnom kell a kipróbálásukra.Várnom kell azért is.mert a 3 lapos villanytűzhelyem 2 lapja befuccsolt,csak a kicsi teafőzőszerű maradt életben.Most 1 hétig visszamegyünk a hőskorba., fözölapon fözök a "nagy családnak". 5 "csirkeláb" a kislábossal,majd ha megfőtt ,ugyanez 5x,a párom ebédje adagonként.Egész nap a tűzhely mellett!!!! =)) =)) =)) -
Most mennem kell,mert a ház majdnem minden lakója "MEGTISZTELT" azzal,hogy házmesterként,egész nap feügyelhetem az építkezést.Mindenki elhúzott valakihez,amíg a kellemetlenség tart.Várnak.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 29. 17:33

Ja és újabb KAMU HÁZASSÁG ért véget.Egyáltalán minek ilyent csinálni?Azt hiszik,hogy a rajongók igénylik a HAPPY END-et a való életben? A sorozatok szép mesék. Az igazi becsapás ,hogy a rajongók kedvéért cirkuszt csinálnak.
SEOUL, június 27. - Hónapos lázas spekuláció után úgy tűnik, hogy az osztott pletykák igazak.

Ma reggel Song Joong-ki ügyvédjének nyilatkozatában bejelentette, hogy a házasság felbontásával kezdte meg a házasság felbontását Song Hye-kyo-val.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 29. 19:38

Paggy, ha hiszed, ha nem, hasonló cipőben járok. Még márciusban, pont amikor itthon voltak a
gyerekek, egy békés vasárnapon bemondta az unalmast a tűzhelyem teteje, vagyis a gázégők.
Azóta én is a kétlapos rezsómon főzök. Az elektromos sütőnek nincs baja szerencsére, meg ott
a kuktám is, ami szintén elektromos. Nem költök új tűzhelyre, amikor el szándékozom innen menni.
Elég volt, hogy mosógépet vennem kellett.

Remélem, nincs nagy baja a tiédnek, és gyorsan (és főleg olcsón) meg tudjátok csináltatni.

Egy hét múlva ezen a napon már Angliában leszek. Nézegettem a tavalyi fotókat, és rájöttem,
hogy a Manchester Egyetemről még nem tettem ki fotókat. Nem mászkáltunk sokat, csak az egyik
hangulatos belső udvarát néztük meg.

Kép

Kép

Itt is volt egy méhecske:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 29. 19:39

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 30. 9:25

Hajnali énekes rigók a fatárolóm tetején a konyhaablakon keresztül fotózva. Itt a környékünkön
nagyon gyakori. Rengeteget látok (és hallok) a faluban, és az én kertemben is. A fekete rigóhoz
hasonlóan a füvön is keresgéli a táplálékot. Ezek biztos, hogy valamelyik diófán fészkelnek:

Kép

Az énekük:

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 30. 18:46

Kedves Rita!Köszönöm szépen a szép madárdalt. :littlehearth: :flower1: :littlehearth: Jó volt hallgatni.
GONDOLOM ITT A FÓRUMON MINDENKI NYARAL és nem tudja meghallgatni a szép éneket.ÜDV és KÖSZÖNET.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 1. 7:34

Szia Paggy! Szombattól már én is nyaralok! Alig várom, főleg, hogy utána következő csütörtökön
az itthoni fiamék is megérkeznek, és egy hetet együtt lehetek a három gyermekemmel.

Pár nappal ezelőtti borsós-pestos-tejszínes tésztát ebédeltem és vacsoráztam, be is tettem képeket
róla. Az volt a terv, hogy másnap is ezt eszem, de meggondoltam magam. A borsós mártást wraphoz
használtam fel. Így is nagyon finom lett, szóval ez lett a vacsorám is. Amúgy is törekszem rá, hogy
ha lehet, minél többször legyen legalább egyféle nyers dolog is az ételemben. Na, a wrapban több is
volt.

Hozzávalók:

jégsaláta
kápia paprika
lilahagyma
uborka
hummusz

Kép

Egy tortilla lapot fél percre a mikróba teszünk, majd megkenjük hummusszal. Ráhalmozzuk a
felszeletelt uborkát, jégsalátát, lilahagymát, kápia paprikát és a tejszínes borsó mártást.

Kép

Feltekerjük, és azonnal fogyaszthatjuk.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 1. 15:30

Tegnap óta nagytakarításban vagyok. Ma a konyha és az előszoba van porondon, de délelőtt
még a városba is be kellett ugranom. Leeresztettem a fagyasztót és a hűtőt... utálom...
A fagyasztót nem fogom többé visszakapcsolni. 210 literes, a fele is sok lenne nekem. A
hűtőm kombinált, annak elég lesz a fagyasztó része. Ezek még a nagycsaládos múltam
maradványai, azért ekkorák. Mivel elutazom, a hűtőben felhalmozott zöldségek és romló
dolgok feldolgozását tűztem ki célul. Gombára, cukkinira, padlizsánra esett a választásom.
Ezeket tényleg muszáj volt ma megcsinálnom, a padlizsánból és a cukkiniből is már ki
kellett vágnom egy-egy kisebb romló darabkát, a gomba spóralemezkéi is erősen barnulni
kezdtek. Pár napja vettem egy bazsalikomos paradicsom öntetet, amit nagyon szerettem
volna már megkóstolni, ezt választottam a zöldségek társául.

Paradicsomos-gombás zöldségragu

Hozzávalók 2 személyre:

8 darab csiperke gomba
1 kisebb cukkini (az enyém egy nagy negyede volt)
1 kisebb padlizsán (az enyém egy nagyobb fele volt)
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kb. 1,5-2 dl bazsalikomos paradicsomszósz (a képen látható üveges mártásnak a felét használtam el)
só, bors
olaj

Kép

Az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam
a felkockázott cukkinit és padlizsánt, és a vastagabb szeletekre vágott gombát. Sózom, borsozom.

Kép

kb. 10 perc alatt magas lángon készre párolom. Én úgy szeretem, ha a gomba és a cukkini roppanós
marad. A padlizsán szinte szétfő ennyi idő alatt, de az nem baj, attól lesz szaftos a ragu.

Kép

A mártást ráöntöttem a zöldségekre, jól összekevertem és készen is volt a ragu. Magában ettem.
Nagyon-nagyon finom lett!

Kép

Az öntet szuper finom volt, de ahogy megkóstoltam, azonnal feltűnt mennyire édes. Nem tudom,
miért kell ennyi cukrot beletenni. Illetve tudom, mert olvastam, hogy így szoktatják rá a gyártók
az embereket a saját termékeikre. Bár a címkén lévő információ szerint nincs tartósítószer, meg
színezék és egyéb "rosszaság" az öntetben, legközelebb magam fogom elkészíteni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 1. 20:37

sziasztok! jól elszaladt ez a 2-3 nap, pedig itthon voltunk ma délután mentünk ki és most értünk haza, Samu már ágyban...vissza kell majd nézzem mikor tettem ki az utolsó képeket. most nem csináltam sokat, de ha már kiteszem mégis sorjában legyen majd.
Addig jutottam hogy ezt az oldalt tudtam elolvasni, és a képekben gyönyörködni. Rita te is teszel róla, hogy ki ne fogyjunk az ötletekből hogy mit együnk. Örülök, hogy neked is lassan elkezdődik az igazi vakáció! Remélem minden úgy alakul majd ahogy szeretnétek. :)) :D :x
Látom mosógépet végül is venni kellett. Biztosan nem hiányozott ....nem volt garanciális ami tönkrement?
Paggy, látom a megpróbáltatások nálatok is adódnak mire megoldódik valami itt a másik,. Most nincs energiám semmit megnézni, de mindenképp pótolom, mert szeretem az utazós dolgokat..ha már én nem tudok olyan bevállalós lenni legalább így élvezhessem . Nálunk most egyébként csak 1o perces kaják vannak vagy szendvics vagy tészta vagy natúr főzelék, és napjában kétszer turmix! :))
Áginál látom új lakók jöttek, izgalmas lesz már most szólok... :)) .De ha minden jól megy egy darabig letudva ez az albérletes dolog!
Még egy két helyre benézek és dőlök vizszintbe... :x :ymhug: #:-s i-) :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 2. 8:23

Szia Kata! Megcsinálták a mosógépemet, nem kellett vennem még egyet. Végül is semmi baja nem volt,
csak magasabbra kellett emelni a vízelvezető csövet. Egy hurkot kellett benne csinálni, hogy a víz azon
áthaladva hagyja el a mosógépet... hosszú...

Nálunk ma felhős az ég, de néha kibukkan a nap is. Nem is bánom, ha nem lenne olyan meleg, mint
tegnap. Ma is mennem kell a városba, és folytatom a takarítást is, szóval nem baj, ha nem fog szakadni
a víz rólam.

Ma kipróbálom végre a csicseriborsót. Láttam a yt-on, hogy a vegánok a levét használják tojásfehérje
helyett, ugyanis felverhető. Ki fogom próbálni.

Szép napot mindannyiunknak!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 2. 8:27

Sziasztok!Rita!Köszönöm az ételfotókat.Most rohannom kell.Kata! :flower1: :littlehearth: :flower1: !Tegnap én,ma a párom, elvesztettük a lakáskulcsunkat.2 óra a ház előtt,a párom itthon volt, csak elmerült a zenében fején a fülhallgató,más senki a házban, 45C°.Szerencse, van csap az előkertben.--Ma ő jött utánam 12 órás éjszakai műszak után a parkba,mert elhagyta a kulcsát.DÖGMELEG , és mennem kell a városba egy különleges helyre!!!NA DE FEL A FEJJEL!!-Vizes törülközők a földön az állatoknak,csuklómon konyharuha csöpögő vízzel....JA ÉS A HŰTŐ AJTAJÁT NEM LEHET BECSUKNI,odatámasztottam egy támlás széket.Félálomban a párom nekiment-hatalmasd káromkodás,puffanás...DE MÁR MINDEN RENBEN :)) :))
Indulok.Szép napot!Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 2. 15:45

Paggy! Minden rossz, ami mostanában történik veletek a felújítás és a meleg számlájára írható.
Magukban is elég kellemetlenséget okoznak, nemhogy együtt. Csak vége lesz már egyszer!

Én viszont 17 fokra fogok érkezni Warringtonba. Ez is túlzás, de legalább nem fog esni:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 2. 18:01

Ma mégsem próbáltam ki a csicseriborsót, mert üveges, tehát eláll jó sokáig. Inkább előszedtem
a hűtőből a tegnapi cukkininak és a padlizsánnak a maradékát, és azt sütöttem meg. Így is volt
új ételem, mégpedig a kinoa. Nekem nagyon bejött. A bulgurhoz hasonlóan semleges az íze, és
már magában, csak sóval is ízlett, de a petrezselyem még dobott rajta egy nagyot.

Sült zöldségek petrezselymes kinoával

Hozzávalók (2 személyre):

1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán
1 nagy fej lila hagyma
1 TV paprika
pár szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
oregánó
só, bors
egy kevés olaj

Kép

1/2 csésze kinoa
1,5 csésze víz

egy csokor petrezselyem

Én ilyen trikolor kinoát vettem, mert ottjártamkor csak ilyen volt a DM-ben:

Kép

Bekapcsoltam a sütőt, és felaprítottam a zöldségeket. A cukkinit és a padlizsánt nem túl nagy
kockákra vágtam, a paprikát és a hagymát viszont nem apróztam el. A koktélparadicsomokat
egyben hagytam.

Kép

Egy tepsiben felaprított kakukkfűvel, oregánóval, sóval, borssal, a zúzott fokhagymákkal és
egy kevés olajjal forgattam össze őket. 200 fokon 25 percig sütöttem (légkeveréssel):

Kép

Amíg sülnek a zöldségek kicsit több, mint kétszeres forró sós vízbe tesszük a megmosott
kinoát. 10 percig nagy lángon, majd újabb 10 percig közepes lángon főzzük, majd meleg helyen
állni hagyjuk (én a lassan kihűlő főzőlapon hagytam), hogy az összes vizet magába szívja.
Ha már langyos, beleforgatjuk a felaprított petrezselymet.

Kép

Ez az étel is nagyon-nagyon fincsi lett.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 3. 6:19

Mindig akkor szép a napfelkelte (és a naplemente is), ha van felhő az égen.
Ma reggel:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 3. 7:42

A DM-ben rengeteg féle instant kását lehet kapni. Az instant ebben az esetben csak annyit jelent,
hogy megpelyhesítik a gabonát, hogy percek alatt, főzés nélkül is elkészíthető legyen, mint a zab
esetében a zabpehely. Semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, csak magát a gabonát.

Gondoltam veszek még egy pelyhet a zabpehely mellé, hogy változatosabbá tegyem a reggelimet.
A hajdinakására esett a választásom. A hajdina valójában nem gabonaféle, de szeretik ahhoz sorolni,
mert lisztjét a többi gabonáéhoz hasonlóan használják. Ezt a fajtát lehetett épp kapni:

Kép

Ugyanúgy készítettem el, mint a zabpelyhet:

5 dkg hajdinakása
2 dl zabtej
csipet fahéj
pár szem bogyós gyümölcs

A hajdinakására ráöntöttem a tejet, megszórtam a fahéjjal és kb 20 percig állni hagytam. Fogyasztás
előtt a mikróban megmelegítettem. Ezután tettem rá a kiengedett fagyasztott bogyós gyümölcsöket
a levével együtt.

Az íze olyan, mintha egy kevés dió is lenne benne, az állaga pedig egy nagyon pépesre főzött tejbegrízre
emlékeztetett. Ez is nagyon ízlett!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 3. 8:44

Sziasztok!
Rita csodás ételeket tettél fel, biztosan kipróbálom, csak jussak zöldségközelbe, mert a banánon és az egy fej hagymán kívül semmi friss nincs itthon,
Izgatottan várom a telefonom hogy mehessek érte, ugyanis szoftverhiba miatt újat kap...mondtam én hogy nem tetszik amit csinál...egyik nap majdnem eldobtam az utcán mert annyira felforrósodott, hogy majdnem megégette a fülem. Ja és új simkártyát kellett kérjek, mert annyira levágták a szélét, hogy azért tudott elmozdulni.../még ilyet!/ Na mindegy, lassan túl jutunk ezen is. amit eddig csináltam, legalább a facén már kint van most gyorsan hozom is, amíg nem szól a telefon... :D ;) Rita a napkeltés napnyugtás képeidet nem lehet megunni... :littlehearth:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Kép

Kép
ez egy kora reggeli kép ahogy lementem a kicsiboltba, rácsodálkoztam hogy hogy hogy fénylik az a pár levél, mire körülnéztem és a felkelő nap ahogy a mögöttem levő négyemeletes ablakára tűzötté s onnan visszaverődött. fantasztikus pillanat volt, még sosem volt ilyenben részem.. \:D/ [img].https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5D8243B6[/img]

Kép

nem tudom az OBIs virágokról tettem e kis ide képeket, de most nincs időm visszanézni... :ymblushing: :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 3. 14:38

Szia Kata! Csak napkeltéket tudok hozni, napnyugtákat nem, mert úgy benőtte a lesőhelyemet az orgona,
hogy nem férek oda. Már tavaly is úgy bujkáltam ki az ágak között.

A te színpompás égboltjaidról a képek este készültek vagy reggel? Nagyon szépek! Nagyon jók a nappal
szemben készült fotók is... és Samuka is természetesen. :))

Szuper, hogy lesz jó telefonod!

A bodzám nekem is ilyen állapotban van. Azon gondolkodtam, amikor tegnap fotóztam, hogy mire
hazajövök már fekete les a bogyója.

Ugyan nem látom azt a csillogást, amiről írsz, de el tudom képzelni. Ugyanez van a reggeli harmattal,
amikor az első napsugár megcsillan a fűszálakon, növényeken. Olyan gyönyörű, lefotózom, de semmi
nem látszik belőle a képen.

Még nem láttam az OBI-s virágaidat.

Kép

Vissza: “Társalgó”