Előzmények:
Írtam már,hogy van egy roppant rendes albérlőnk.35 éves férfi.Foglalkozása szerint, karbantaró egy edzőteremben.Tényleg ezermester,ami nagyon jó nekem,mert a kiadott lakásban, semmit sem kell megjavíttatni,mert ha megveszem az anyagot, ő megcsinálja.Nagyon-nagyon olcsón adom ki neki az albérletet,legalábbis az itteni árakhoz viszonyítva/70eft/DE,és most jön a DE:
Beszélgetni szoktunk és többször megemlítette, nem érti a pestieket,vidéken egész ms.
-Miért kérnek ennyi pént egy lakásért?
/NEM RÓLAM VAN SZÓ!!!/
-Miért rohannak folyton?
Úgy él itt Pesten,mintha otthon lakna.A munkahelyén kívül, csak horgászni jár.Tegyem hozzá, rengeteget dolgozik,nagyon szorgalmas , félre is rak.
Egy jóképű srác , mégis egyedül él.-ITT PESTEN NEM LEHET EGY RENDES LÁNNYAL MEGISMERKEDNI-mondja
-Annyi bunkó van az utcán,nem köszönnek egymásnak.
-Senki nem ismer senkit/EZ NEM IGAZ!!/-Otthon ,a falumban,segítőkészebbek voltak.Bár én mindenkivel jóban vagyok,CSAK, OTTHON NEM VOLT MUNKA.Na most, én itt élek,de semmi esélyem,hogy egy lakást vegyek.Lehet, egyszer hazamegyek és veszek egy kis házat.Anyám,ha meghal, a házát 3 millió altt fogom tudni csak eladni.Mit kezdek ennyi pénzzel?Most már van otthon is munka,de nem fizetnek annyit.fene tudja mit tegyek,?Majd egyszer hazamegyek.
Bármilyen aranyos is,úgy érzem fenntartással kezel még bennünket is.Picit úgy érzem,meg van a véleménye még rólunk is.Mintha itt városon nem tudnák az emberek,hogy kell rendesen élni.
Szerintem , más életforma.ha ide születtél ,ezt éled,mindennek van előnye és hátránya is.A fa az fa, a bokor az bokor és a...az pedig az ami.Bár összehasonlítani lehet,de minek?Rossz érzésem van,amikor látom,akarja is ezt ,meg nem is.Ugyanez van a szomszédasszonnyal,aki szintén vidékről költözött fel a fiához.Az elején rengeteget segítettem neki,hogy otthon érezze magát.Csak ő semennyire nem akar változni.Nem tudok állandóan a társalkodónője lenni.65 éves, mégsem akar megismerni új embereket,már bárhová eltalálna egyedül a közelben és a távolban,de mindig valaki kell neki,aki pesztrálja.Sokszor ,már menekülök előle,mert érzelmileg zsarol:
-Gyere le,már elkészítettem a jó kis teát , kihül.-Persze az ottlétem nem 5 perc.Szívesn segítettem neki,most viszont már változnia kéne picit.Szépeket mesélt Bajáról,nagyon élvezetes volt,de állandóan kritizálja Budapestet,miközben az ő döntése volt,hogy feljött.Mi a fenéért kell nekem védenem a szülővárosomat?Bárminek örülök,ő rákontráz,hogy Ó NÁLUK IS VAN ILYEN,NE GONDOLJAM,HOGY VIDÉKEN NINCS ÉLET.
Soha nem gondoltam.Nektek is írtam,mindegy hol élsz,csak szeresd.
Szóval ,néha elegem van ezekből az egyébként rendes,kedves emberekből és,
A VÁROS AZ VÁROS,a jóval és a rosszal,a FALU AZ FALU a jóval és a rosszal.MI A BAJ EZZEL?????Most csinálok egy teát.SziasztokPaggy